PDA

צפה בגרסא המלאה : צילום לילה

omer3D
12-08-2008, 10:21 PM
שלום חברים
הייתי שמח לקבל עצות לגבי צילומי לילה...
תודה מראש
עומר

TazmanianDevil
12-08-2008, 11:46 PM
הי עומר...
אתה רוצה לדעת איך לכייל את המצלמה לצילום באיזור חשוך/לילה או אם יש אמצעי ראית לילה למצלמות כמוצר מדף??
כי יש...

3Disaster
12-08-2008, 11:51 PM
שלום חברים
הייתי שמח לקבל עצות לגבי צילומי לילה...
תודה מראש
עומר

אמרתי לך כבר במיפגש במנחת אייל בלילה יש איזה כפתור (לא זוכר איך קוראים לו) שמקפיץ דבר כזה מעל האדשה, קוראים לזה פלאש! העיקר שאתה יכול צחוק על איזה אחד מהחברה פה שיש לך D40 (?):D:D:D:p:p:p

omer3D
12-09-2008, 11:24 PM
יופי דניאל ממש גאון.. אחרי שאני ישים פלאש כולם יתלהבו מהגובה הנמוך שהמטיסים מגיעים אליו... לפחות אז אוכל לקחת את הקרדיט..
עדי.. אשמח לדעת לגבי כיול המצלמה....שונא אוטומטי.. שוב תודה

אגב טמיר...
לי יש D40 ולך לאאאאאאאאא

לילה טוב
עומר

3DCrazy
12-09-2008, 11:33 PM
יופי דניאל ממש גאון.. אחרי שאני ישים פלאש כולם יתלהבו מהגובה הנמוך שהמטיסים מגיעים אליו... לפחות אז אוכל לקחת את הקרדיט..
עדי.. אשמח לדעת לגבי כיול המצלמה....שונא אוטומטי.. שוב תודה

אגב טמיר...
לי יש D40 ולך לאאאאאאאאא

לילה טוב
עומר

צחק צחק.. תן לי עוד כמה זמן.. אני הולך ייתן לך בראש :D

TazmanianDevil
12-09-2008, 11:59 PM
עומר זה מאוד פשוט...

שמת על manual
יש לך את הצמצם ויש את מהירות התריס
צמצם מסומן לרוב ע"י אותיות של A
מהירות התריס מסומנת לרוב ע"י S

בצילום לילה דבר חשוב המצלמה חייבת להיות מקובעת ונייחת. לא ניתן לצלם גופים בתנועה כאשר אתה מצלם בצילום לילה ללא פלאש.(הכוונה בתמונה איכותית קבועה)
עכשיו ככל שאתה תהיה רחוק מהאובייקט גם אם הוא בתנועה המהירות שלו ביחס אליך היא איטית, כך שאתה יכול גם לשחק עם זה.
בקיצור לעיניינו, זה הכל ניסוי וטעיה, כל מצלמה עם השיגעון שלה וכל צלם הוא עם הטעם שלו אבל העיקרון הוא אותו הדבר אצל כולם.
דבר ראשון אתה צריך לשים את הצמצם על המספר הנמוך ביותר...כן זה בדיוק הפוך...ככל שהמספר נמוך יותר כך הצמצם פתוח יותר וכך גם נכנס יותר אור לפריזמות ולהיפך...ביום שמש אתה אמור לעבוד עם מס' נמוך שהצמצם סגור קמעה כדי שלא יכנס יותר מידי אור וישרוף או יבהיר מאוד את התמונה.
המהירות תריס גם כן צריכה להיות מאוד נמוכה כי ככל שהמהירות נמוכה יותר כך שוב, נכנס יותר אור לפריזמות.להיפך ביום שמש, מהירות התריס תעלה ותגיע אפילו ל-1000. גופים בתנועה רצוי לצלם עם מס' מעל 2000 כדי שלא יהיה אפקט מריחה, אם יש לך מצב אוטומאטי אתה יכול לשים על "ספורט" דרך אגב אתה גם יכול לשחק עם זה אם יש לך יותר מידי אור.

לי יש CANON מאוד ישנה לא דיגיטאלית (פילים והיא מעולה) מה שאני עושה זה שם את הצמצם על 30 ופחות ואת מהירות התריס על 60. אם זה לילה מאוד חשוך אני אפילו שם את המהירות על שניה כתוב שם 1S כלומר שניה אחת.
כשביקרתי פעם במוזיאון הלובר בפאריס רציתי לצלם ושם אסור לצלם עם פלאשץץץהייתי צריך לשים את המצלמה על חצובה משהו כמו 5 דקות...כן כן 5 דקות כדי שהיא תאסוף את כל האור שיש.
בכל מקרה המצלמה שלך גם תתריעה לך כאשר אין מספיק אור, במצלמות אלו יש מדיד אור דיגיטאלי שבעצם מודד את האור באיזור הצילום.
נסה ותראה מה יותר טוב בשבילך...
כמו כן יש גם את ווסת +- איתו אתה גם יכול לקבוע את כמות הבהירות של התמונה ע"י שוב הכנסת אור. אתה צריך לכוון את המצלמה למקום עם אור וללכוד את האור שקיים שם ולהכניס אותו לתמונה שאתה רוצה לצלם...שוב אייני מומחה גדול וכל מצלמה יש לה את השיטות שלה.
נסה ותראה מה יותר טוב בשבילך.
אתה יכול גם כתוצאה מזה ליצור אפקטים ע"י בחירת מהירות צמצם איטית גופים בתנועה ייצרו מין אפקט של מריחה על התמונה כי כל עוד התריס פתוח התמונה מצולמת כך שברגע שהגוף נע הוא בעצם עדיין מצולם ונמרח על התמונה.
אם אתה ממש בקטע של צילום ישנם מס' ספרים בנושא...קשה להסביר פה על רגל אחת את הנושא הזה הוא מאוד רחב.

צלם ושלח לנו את התוצאות כאן זה יכול להיות מעניין.

וחברה אני פונה לכל מי שיש מצלמה ורוצה לעשות תמונות איכותיות אומנותיות של טיסנים...
לידיעתכם מחודש ינואר אנו נתחיל בתחרות חדשה של צילום אומנותי של טיסנים ובכלל כל מה שקשור לנושא הזה...כל חודש תזכה תמונה אחת. הזוכה א. יקבל פרס נחמד ב. בסוף השנה אנו נעשה לוח שנה לשנה הבאה עם כל התמונות הזוכות, מין הסתם 12 במספר. את לוח השנה אנו נדפיס בבית דפוס עם חומרים איכותיים ובעיצוב בלעדי וכמובן נחלק לכל החברה פה במחיר סמלי שיופנה לתחזוק האתר בלבד...יהיה שווה כבר רכשנו תוכנה מיוחדת לעיצוב לוחות שנה...כן גם את זה יש, מנסים לחשוב על הכל.
אז למי שאין עדיין מצלמה שיצטייד ויתחיל לצלם.

עדי

omer3D
12-10-2008, 04:30 PM
כמה תמונות מהטסות הלילה שהתקיימו באחת השבתות במנחת אייל
התמונות של המסוקים הן היחדות שיצאו סביר
בגלל ש
א אני לא מנוסה בצילום לילה
ב צילמתי מאחורי הגדר.. פוקוס ידני.. ובגלל זה זה טיפה חתוך

TazmanianDevil
12-10-2008, 05:14 PM
עומר צור איתי קשר בבקשה...
050-7802327