צפה בגרסא המלאה : עזרה בבנית שוקפלייר...
3Dor.b
01-11-2009, 07:28 PM
שלום חברה,
בניתי שוקפלייר ונתקלתי בבעיה קטנה עם החיזוקי קארבון, לפי מה שהבנתי מחממים אותם ודוחפים לדפרון אבל למשל במוט הארוך לגוף או לכנף זה ממש לא אפשרי הקארבון מתקרר מהר.
אשמח לעצות תודה ושבוע טוב:)
דור
שלום חברה,
בניתי שוקפלייר ונתקלתי בבעיה קטנה עם החיזוקי קארבון, לפי מה שהבנתי מחממים אותם ודוחפים לדפרון אבל למשל במוט הארוך לגוף או לכנף זה ממש לא אפשרי הקארבון מתקרר מהר.
אשמח לעצות תודה ושבוע טוב:)
דור
תעשה חריץ ותדחוף את המוט כמו בepp
3Dor.b
01-11-2009, 08:59 PM
אוקי תודה הסתדרתי עשיתי סללומים בגוף :)
גיא חנוך
01-11-2009, 10:33 PM
היי דור
אסור !! לחמם מוטות קארבון בשום מצב , אתה הורס את המוט ומסכן גם את הבריאות שלך
לגבי החיזוקים
יש 2 דרכים שאני אוהב במיוחד , תבחר אתה את מה שאתה מעדיף
אחת היא חיזוק אלכסוני מלמעלה לכל אורך הגוף, ממש כמו בתמונה של הטיסן הצהוב.. שים לב שצריך גם תמיכה בין המייצבי גובה לכיוון
בנוסף יש קורה שטוחה לכל אורך שפת ההתקפה בכנף וקורות אלכסוניות שתומכות גם בכנף מלמטה
יתרונות-זול יותר,אם עושים את זה נכון זה קל יותר, לדעתי נותן מראה יותר יפה לטיסן ויותר עמיד למכות שהטיסן חוטף
השנייה היא חיזוקים בזיגזג, שיטה מעצבנת שתראה בתמונה, היתרות הכי גדול שלה שהטיסן ממש חזק בכל נקודה בו
החיסרון הוא שבמכות אתה מפזר מוטות:D ואם אתה לא משתמש בקורות של 1מ"מ הטיסן ייצא כבד...
3Dor.b
01-12-2009, 12:53 PM
תודה על העצות גיא החיזוק אלכסוני נשמע ונראה מרשים מאוד בנתיים עשיתי חיזוקי קארבון לצערי יש לי 2 מ"מ אבל בטיסן הבא אני יעשה את השיטה עם החיזוק אלכסוני
תודה:)
גיא חנוך
01-12-2009, 02:40 PM
ברוב הטיסנים שלי אני משתמש גם באלכסונים, קח כמה טיפים:
1. אם אתה משתמש בפיירוול דיקט ועליו שם את המנוע תמשיך את האלכסון עד לפיירוול ותחתוך את הדיק בצורת הריבוע שייצא לך שם.. יותר שטח מגע
2.תשייף את האלכסון בנקודות שהוא נתפס בזווית 45 מעלות וככה זה יראה יותר אסתטי ויהיה יותר שטח מגע
3.אתה יכול לעשות את החיזוק הזה מדפרון 2 מ"מ או אפילו 1.5 אם יש לך .. זה יוריד הרבה משקל
4.זה דיי תלוי בעובי הדפרון ,אבל לא תמיד האף מתפתל אז תוכל להתחיל את החיזוק הזה כמו בתמונה שצירפתי
nimrod
01-12-2009, 02:49 PM
חחח מאיפה הסבלנות לכל החורים האלה?...
איך אתה עושה אותם?
יש מכשיר כזה כמו שאורי פפרנו "השאיל" ליוסף וזה נראה כמו מקדח כוס קטן
3Dor.b
01-12-2009, 03:18 PM
בסדר גיא אבל את האלכסונים עושים רק מלעמלה? אני יעשה את זה כבר על הטיסן הזה ודרך אגב עם דפרון 2 מ"מ
3Dor.b
01-12-2009, 03:19 PM
ודרך אגב מה עם הסרוו מאזנות אני שם סרוו אחד באמצע זה יפריע
גיא חנוך
01-12-2009, 03:22 PM
חחח מאיפה הסבלנות לכל החורים האלה?...
איך אתה עושה אותם?
עם דרמל, מומלץ לעשות בזהירות בלי לשרוף את הדפרון
בסדר גיא אבל את האלכסונים עושים רק מלעמלה? אני יעשה את זה כבר על הטיסן הזה ודרך אגב עם דפרון 2 מ"מ
אני עושה רק מלמעלה, המטרה היא למנוע פיתול של הזנב וזה מספיק אם משלבים את זה ב2 הקורות בין הכיוון לגובה...
3Dor.b
01-12-2009, 03:24 PM
אוקיי תודה אני יוריד את כל המוטות ששמתי בין הכנף לגוף ויעשה את זה :)
גיא חנוך
01-12-2009, 03:53 PM
עצור שנייה
תעלה תמונה לפני שאתה משנה משהו, יכול להיות שדווקא עשית משהו בסדר
אם את ה גר באזור מודיעין תוכל לקפוץ ולקבל עזרה כל עוד אני בחופש
3Dor.b
01-12-2009, 05:00 PM
אני גר בכפר סבא ולא נראה לי כל כך שיהיה לי איך להגיע וכבר פירקתי את המוטות הם גם לא היו כל כך ישרות אחת עם השניה וזה היה עם אפוקסי מחיפזון לראות כבר איך הוא יצא אני אמור לקבל השבוע דבק
3Dor.b
01-12-2009, 06:31 PM
גיא הרגע קיבלתי מהדואר את הדבק המהיר והמזרז שקיבלתי והטיסן במצב arf ואני רוצה להתחיל לבנות אותו פרקתי הכל אשמח אם יהיו לך עצות בשבילי כולל החיזוק אלכסון
גיא חנוך
01-12-2009, 08:14 PM
אין בעייה..
בוא נתחיל
הבנת איך עושים את החיזוק האלכסוני? נתתי הסבר די מפורט
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.