צפה בגרסא המלאה : המערכת של טיסני בנזין!!
TaMiR
01-21-2009, 12:33 AM
ראיתי תמערכת סמרט פליי הזאת ולא הבנתי למה בידיוק צריך אותה מה היא עושה??
אני קונה עוד שנה יאק 50CC אז אני רוצה להתחיל להבין בכל המערכות כדי לדעת איזו מערכת טובה כדי ליקנות!!
(אני מבין בכל שאר המערכות של המערכות עשן הצתה בטריות מקלטים מורידי מטח... רק תמערכת הזאת לא הבנתי למה היא משמשת בידיוק )
nir schnaider
01-21-2009, 12:38 AM
בטיסן שהוא 50 סמ"ק לא צריך מערכות כמו סמארט פלי\פאוור בוקס\אמקוטק וכו'
משום ש6 סרבויים לא מעמיסים יתר על המידה על המקלט רק כאשר יש מספר גדול יותר של סרבויים(הכוונה לסרויים חזקים ודיגיטלים הצורכים הרבה חשמל ולא טיסן 46 למשל אם מדפים וגלגלים מתקפלים ששם יש גם הרבה סרויים) צריך מערכת כזאת. ולכן רק ב100 שמים ומעלה בדרך כלל את המערכות הללו
תקנו אותי אם אני טועה...
shay2320
01-21-2009, 01:14 AM
בטיסן שהוא 50 סמ"ק לא צריך מערכות כמו סמארט פלי\פאוור בוקס\אמקוטק וכו'
משום ש6 סרבויים לא מעמיסים יתר על המידה על המקלט רק כאשר יש מספר גדול יותר של סרבויים(הכוונה לסרויים חזקים ודיגיטלים הצורכים הרבה חשמל ולא טיסן 46 למשל אם מדפים וגלגלים מתקפלים ששם יש גם הרבה סרויים) צריך מערכת כזאת. ולכן רק ב100 שמים ומעלה בדרך כלל את המערכות הללו
תקנו אותי אם אני טועה...
צודק לגמרי....
לי לדוגמא יש טיסן 50 סמ''ק ויש לי עליו POWER EXPANDER של SMART FLY תכלס אני לא הייתי צריך אבל שמתי שיהיה..
בעיקרון תחשוב שאתה לא יכול לחבר שתי סוללות 7.4 למקלט ומשמה כל סרבו יקח כמה שהוא צריך והכל יהיה יפה בטיסני 100 סממק אתה מתחיל להגיע לרמה של 2 סרבואים בכל מאזנת ו2 בכויון זה לא צחוק..
אז מה שה SMART FLY עושה הוא כמו השם שלו POWER EXPANDER (מפצל מתח) הוא בעצם מפצל לך את המתח ודואג שלא יהיה לך מצב שנגיד ואתה עושה נייף ולא משתמש במאזנות או הגה גובה או כל סרבו שלא בשימוש הוא לא מקבל יותר מידי מתח עד שהוא לא מקבל פקודה לפעול וזה מונע לחץ ומתח גבוה במערכת זה מה שאני יודע ירחיבו ויתקנו אותי אם אנ יטועה בנוסף אלה שמבינים יותר ממני...
TaMiR
01-21-2009, 01:34 AM
תודה לשניכם על העזרה !!!
רק עוד שאלה, ב50 CC אם אני לא שם תמערכת הזאת אז אני צריך רק מקלט בטריה וסרווים?? (חוץ מהצתה שכמובן חייב ליהיות!)
juvaknin
01-21-2009, 08:50 AM
תודה לשניכם על העזרה !!!
רק עוד שאלה, ב50 CC אם אני לא שם תמערכת הזאת אז אני צריך רק מקלט בטריה וסרווים?? (חוץ מהצתה שכמובן חייב ליהיות!)
כן, צריך רק מקלט בטריה וסרוואים.. (כמובן שסוללה בגודל מתח וזרם שיהיו סבירים ולא קטנים מדי)..
ה-SMARTFLY זה רק בשביל שקט נפשי אם תרצה להגדיר את זה ככה..
אם סוללה נדפקת/נפילות מתח וכו' (וזה קורה! וקרה! ויקרה!) אז יש לך סוללה שניה שמגבה אותה..
זה לא חובה בכלל.. אבל זה סוג של בטחון אם תרצה.. (מבחינת משקל זה לא משמעותי ל-50CC)..
בהצלחההה.
eliad
01-21-2009, 01:33 PM
או שתעשה כמו שאני יעשה תיקנה מפצל שהוא בעצם רוגולטור ואפשר לחבר אליו 2 סוללות אני בטוח שיוני או עידו ירחיבו לך על זה
AdiRVaknin
01-21-2009, 01:39 PM
או שתעשה כמו שאני יעשה תיקנה מפצל שהוא בעצם רוגולטור ואפשר לחבר אליו 2 סוללות אני בטוח שיוני או עידו ירחיבו לך על זה
זה הסמארט פליי טורבו ריג לא?
TazmanianDevil
01-21-2009, 01:48 PM
Or
Wolvarine switch with two 1200 LifePO4 batteries
All Fromeco stuff
3DCrazy
01-21-2009, 02:38 PM
ה-SMARTFLY זה רק בשביל שקט נפשי אם תרצה להגדיר את זה ככה..
:eek::eek::eek::eek::eek::eek:
הרמת להנחתה ... בינתיים אני מתאפק. תיזהר :) :D
3Disaster
01-21-2009, 04:05 PM
עוד משהו שהסמרט פליי עושה זה לדאוג שהמקלט שלך לא ישרף.
כשאתה מטיס טיסן 100CC ומעלה שהוא כבד ויש לו הרבה סרווים אז המתח שעובר במקלט זה מתח מטורף. יכול להגיע ל10אמפר/שעה. אם תעביר כזה מתח מטורף במקלט הוא ישרף לך תוך שניה. הסמארטפליי יכול לקבל/להעביר עומס הרבה יותר גדול מאשר המקלט.
nir schnaider
01-21-2009, 05:14 PM
לא מדוייק אני ראיתי מישהו שהישתמש רק במקלט לאקסטרא 260 100 סמ"ק של aero works
ידמה לי שהוא פשוט הישתמש במאץ' בוקס
3Disaster
01-21-2009, 05:44 PM
לא מדוייק אני ראיתי מישהו שהישתמש רק במקלט לאקסטרא 260 100 סמ"ק של aero works
ידמה לי שהוא פשוט הישתמש במאץ' בוקס
אכן הגיוני ביותר.
מצ' בוקס עושה את אותה הפעולה של הפואר סיסטם רק ב"מתכונת מצומצמת". והוא יכול לקבל סוללה נפרדת.(לא כולם)
TaMiR
01-21-2009, 06:24 PM
תודה לכולם על העזרה רק כמה עולה המערכת כמו הסמארט פליי הכי זול ?
3DCrazy
01-21-2009, 06:39 PM
תודה לכולם על העזרה רק כמה עולה המערכת כמו הסמארט פליי הכי זול ?
אין כאן "הכי זול". זה תלוי מה אתה רוצה. כמה אתה רוצה. איך אתה רוצה וכו'.
http://www.smart-fly.com/Products/products.htm
בבקשה. זה המחירים בדולרים.
בארץ זה יעלה לך קצת יותר.
ושוב פעם, זה מיותר ל50 סמ"ק.. חבל על ההשקעה.
טמיר.
קובי פ.
01-21-2009, 07:39 PM
ידידי היקר דניאל .
הרשה לי לתקן אותך ( ואולי את כולם ) .
מתח = הוא כמות המתח ( וולטים ) אשר הסוללה מפיקה .
זרם = הצריכה של האביזרים והוא נמדד במילי אמפר או אמפר הכל בהתאם לאביזרים המחוברים ורמת הצריכה שלהם .
כאשר מצויינת על סוללה רמת המתח שלה ( וולטים ) וכמות הצריכה שהיא מסוגלת לספק ( אמפר שעה ) למשל :7 וולט , 2 אמפר , הווה אומר שהסוללה מסוגלת לתת במקסימום שלה 7 וולט מתח עם זרימה של 2 אמפר למשך שעה שלמה , אבל אם סה"כ הצריכה במערכת שלך נעה בין 500 מיליאמפר ל1.5 אמפר הזמנים משתנים .
איכות הסוללה זמן החיים שלה ומספר ההטענות שהיא מסוגלת לקבל זה בעצם מה שקובע , כל יתר המערכות האלקטרוניות הנפלאות שאתם מרכיבים בטיסנים הם בעצם מחלקי זרם חכמים שנותנים בזמן הרצוי לצרכן הגדול ביותר את המקסימום הנדרש בלי לחסל את הסוללה עצמה , המכשירים האלו הם טובים ונדרשים אבל תמיד טוב להתחיל עם סוללה ( או כמה סוללות ) טובות ואמינות .
בעיקרון הכללי מאחר והמקלטים היום בנויים בצורה ממש ממוזערת אין ביכולות המעגל האלקטרוני שלהם לספוג צריכה ( זרם ) גבוהה ולכן רצוי לא להעביר דרך המקלט זרמים גבוהים אשר ישרפו את המעגל המודפס וכאן תפקידו הגדול של הרגולאטור שמעביר את הזרם דרכו ולא דרך המקלט .
shay2320
01-21-2009, 09:16 PM
טמיר.
ראיתי את זה .....;)
TaMiR
01-21-2009, 10:01 PM
פורסם במקור על ידי 3DCrazy
טמיר.
תודה אחי על העזרה!!
אם אתה רוצה מערכת זולה לך על זאת ;)
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8355
TaMiR
01-21-2009, 10:26 PM
ומה זה?? רגולטור??
shay2320
01-21-2009, 10:33 PM
לא ממליץץ!!!
כבר הזכירוו פה שהמערכת הזאת לא נחוצה בכלל ל50 סמ''ק ואני חוזר על זה גם לי יש את זה על 50 סמ''ק ושמתי את זה סתם כי הייתה לי אפשרות!
ובטח שבטח חסר טעם להציע לו מערכות זולות העיקר שיהיה לוו אם כבר משקיעים אז משקיעים עד הסוף ואנ ידי בטוח שהוא יגיע ל100 סמ''ק הוא לא יתחשבן על עוד 10 20 או אפילו 60 דולר להביא SMART FLY או EMCOTEC ואפילו POWER BOX..
תקשיב טמיר את יכול לצאת מהרעיון אין לך צורך בזה בכלל מה שאתה צריך אתה יכול להסתפק באיזה סוללת ליתיום עם רגולטור וזה מספיקק!!
TaMiR
01-21-2009, 10:43 PM
אז כדאי לי ליקנות רגולטור?
AdiRVaknin
01-21-2009, 11:03 PM
ריגולטור פרומקו+סוללה 7.4 2600
זה בסה''כ 5 סרווים שעובדים קשה,המקלט יכול לסבול אתזה
TaMiR
01-21-2009, 11:05 PM
תודה אחי ותודה ענקית לכולם על העזרה !!
shay2320
01-21-2009, 11:52 PM
בול מה שאתה צריך כמו שאמרתיי!! העניין סגור!
afridman
01-22-2009, 12:11 AM
בול מה שאתה צריך כמו שאמרתיי!! העניין סגור!
כמו שכולם כבר צינו על 50 CC מיותר יקר וכבד.
מערכות ה SM /PB ושות ברמותיהם השונות מבצעות בעיקר חלוקת מתח לסוואים + רסיבר וכיוון דיגיטלי על משטחים מרובי סרוואים (חוסך לא קצת זמן בכיול מאזנות בעלות 2 - 3 סרוואים כל אחת), כמו כן מערכות אלה עוהדות עם 2 סוללות בבת אחת וחלקן אף יודע לעבוד עם 2 מקלטים בבת אחת (ענין של גיבוי).
ולחברה שכותבים , אני אשים מערכת שכזו על הטיסן שיום אחד אני יעבור למשהו יותר גדול ... זכותכם אך לפי דעתי זה עדין מיותר / כבד /יקר.
TaMiR
01-22-2009, 01:02 AM
טוב אז החלטתי כמו שרובכם אמרתם לי לרדת מהעניין של הסמרט פליי הזה וללכת על הריגולטור שאדיר המליץ לי עליו כולל הסוללות!! תודה לכולם שוב פעם [=
TazmanianDevil
01-22-2009, 01:23 AM
Guys
One Wolvarine switch with TWO 1200 A123 batteries
That is MORE then enough
The power system(smart fly and others) is way too much
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.