צפה בגרסא המלאה : סוללות הליום פולימר?
kingfd
05-18-2008, 07:47 PM
היי כולם
לא מזמן קראתי על סוג סוללות חדש שנקרא "הליום פולימר"(Helium Polymer)
מישהו יודע היכן אפשר למצוא פרטים על הסוללות הנ"ל??
3Dman
05-18-2008, 09:57 PM
לא יצא לי לקרוא אך זה מתחיל להשמע מפחיד אני ישר מתחיל להזכר בתמונות של הספינת אויר שנשרפה מההליום בשנות ה30 בערך...
מעניין לראות פרטים...
TazmanianDevil
05-19-2008, 03:49 PM
טוב... ממה שקראתי וזה לא הרבה כי אין הרבה אינפורמציה לגבי זה והכל עדיין בגדר השערות, הוא שסוללות אלו פותחו ע"י DARPA (http://www.darpa.mil/) ובכן DARPA (http://www.darpa.mil/) הם קבוצת ניסוי של משרד הבטחון האמריקאי שם מנסים ומפתחים כמעט הכל, האינטרנט שאנו גולשים דרכו עכשיו הוא המצאה שלהם כמו עוד כמה מהדברים המדהימים שיש לנו היום בעולם, טוב לענייננו...הם פיתחו את הסוללות הללו לא כי ההליום מוסיף איזה שהוא מרכיב מיוחד לליתיום ובכך מעלה את רמת האנרגיה שהוא מספק אלא מכיוון שבהוספתו משקל הסוללה יהיה קרוב ל-0 בכך אנו יכולים לחסוך עד 15% מתוחלת הסוללה, ובכן לי נראה שזה עוד יקח זמן, כי אם הצבא האמריקאי משתמש בזה עכשיו עם הכלים שהוא מטיס אין מצב שזה יצא לשוק בקרוב וכמו שאני מכיר את האמריקאים אם יש אפילו חשש קטן שבטיפול לא נאות הדבר יכול להתפוצץ(לא כמו הליתיום שלנו הליום הוא "קצת" יותר אלים... מניסיון)אין מצב שהם יוציאו את זה לשוק האזרחי, מה עוד שבטח כל זה עדיין מסווג, רק לצורך המחשה...סוללות הליתיום קיימות כבר משנות ה.....70 כך שאני די "אופטימי" שנראה את זה בקרוב (מלחמת הכוכבים???)...
3DCrazy
05-19-2008, 10:47 PM
תודה רבה על המידע עדי.
יש לך הודעה פרטית ד"א
kingfd
05-19-2008, 11:14 PM
תודה רבה עדי...באמת אחד הדברים שקראתי עליהן זה שהם יותר "רגישות" לאומת הלטיום פולימר והיון.
תודה:)
Shalva_models
05-20-2008, 09:33 PM
לא יצא לי לקרוא אך זה מתחיל להשמע מפחיד אני ישר מתחיל להזכר בתמונות של הספינת אויר שנשרפה מההליום בשנות ה30 בערך...
מעניין לראות פרטים...
ספיתר האוויר של אז (הינדנברג) היתה מלאה במימן (H) ובגלל איזה סיבוך על הצבע היה שם ניצוץ לא נעים.. הליום לא דליק.. :)
TazmanianDevil
05-20-2008, 09:47 PM
ספיתר האוויר של אז (הינדנברג) היתה מלאה במימן (H) ובגלל איזה סיבוך על הצבע היה שם ניצוץ לא נעים.. הליום לא דליק.. :)
שלווה נכון מאוד!
הליום אינו דליק אך מאחר והיה באותו זמן אמברגו על גרמניה ביבוא הליום הם החליטו למלא את הספינה במימן וזה נתן להם עוד 8% להרמה הכוללת.
תאורית הצבע היא אחת מ...8 תיאוריות שכל מיני מדענים מנסים להוכיח, ת'כלס אין הרבה מה לחקור כי היא פשוט נעלמה תוך שניות מהפיצוץ הראשוני.
אבל מה שכן הליום הוא עדיין גז... וגז הוא לא חבר כל כך טוב של אש בלשון המעטה.
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.