צפה בגרסא המלאה : עזרה בכיוון מנוע DA50
rubi23
02-22-2009, 11:29 AM
אז ככה...
באזורי אין מישהו שיודע לכוון את המנוע...לכן אני חייב לעשות זאת לבד.
סיימתי לעבוד עם המנוע בשמן מינראלי ועכשיו אני עובר לשמן הסינטטי.
לפי מה שהנתי אני צריך ליסגור טיפה את סיכת HIGH
עכשיו העניין הוא כזה, לכוון מנועי ניטרו אני יודע ועושה כבר כמה שנים.
האם זה בערך אותו הדבר לכוון לפי השמיעה וההחשה של המנוע מסרק לפול?
האם אני צריך לכוון גם את סיכת ה-LOW?
אני ייודע שזה קצת קשה להסביר ומודה מראש לכל העונים והמסבירים.:)
linoy1125
02-22-2009, 01:23 PM
שמע ...
אין הוראות מדוייקות לכיוון מנוע כזה לומדים את זה עם הזמן
צריך לשמוע את המנוע ולכוון אותו על פי מה ששומעים
אני מציע לך לקבוע עם מישהו שיעזור לך..
אני מראשון אני יכול לעזור לך לכוון את המנוע אם תגיע לאיזור
ובאמת שעדיף לך למצוא מישהו שכבר כיוון בהצלחה מנועים כאלו
חבל שאחר כך תתקע עם בעיות מנוע או קאטים זה סיכון מיותר לטיסן...
אם אתה רוצה עזרה דבא איתי בפרטי
בהצלחה:)
לינוי
kim caplan
02-22-2009, 01:26 PM
מאיפה אתה בארץ?
rubi23
02-22-2009, 03:11 PM
נתיבות.
kim caplan
02-22-2009, 03:26 PM
אני משדרות.
באזור שלנו יש את מנחת חצרים ומנחת בית שקמה,
תבדוק באחד בהם אולי יש שם מישהו שיכול לעזור לך.
-------------------------------------------
איפה אתה מטיס?
TazmanianDevil
02-22-2009, 04:09 PM
אז ככה...
באזורי אין מישהו שיודע לכוון את המנוע...לכן אני חייב לעשות זאת לבד.
סיימתי לעבוד עם המנוע בשמן מינראלי ועכשיו אני עובר לשמן הסינטטי.
לפי מה שהנתי אני צריך ליסגור טיפה את סיכת HIGH
עכשיו העניין הוא כזה, לכוון מנועי ניטרו אני יודע ועושה כבר כמה שנים.
האם זה בערך אותו הדבר לכוון לפי השמיעה וההחשה של המנוע מסרק לפול?
האם אני צריך לכוון גם את סיכת ה-LOW?
אני ייודע שזה קצת קשה להסביר ומודה מראש לכל העונים והמסבירים.:)
הי רובי,
כיוון מנוע בנזין הוא בדיוק כמו לכוון מנוע ניטרו, בהנחה ואתה יודע לכוון מנוע ניטרו. כאן הסיכה הנגדית היא ה-LOW והראשית היא ה-HIGH
תעלה את הסל"ד קצת יותר בערך ל-3000, מה שנקרא בינוני, אם שם הוא מגמגם, אתה יכול לסגור את הסיכה בעוד שמינית עד רבע סיבוב, המצב הטוב, זה צריך להיות גמגום כל כמה שניות, אם יש כל הזמן גימגומים הוא עשיר מדי.
את הפעולה הזאת תעשה פעם אחת.
עכשיו הסיכה של ה-HIGH, תן למנוע לעבוד על סל"ד סרק משהו כמו 10 שניות ואז תעלה בעדינות, כלומר לא מהר מדי(אל תנעץ את הסטיק של המצערת) ולא לאט מדי, את המצערת לטורים גבוהים, אם אתה שומע גימגומים לאחר כמה שניות בטורים הגבוהים סימן שהמנוע עשיר מדי סגור בין רבע לשמינית את הסיכה של ה-HIGH. עד שלא יהיו גמגומים כלל, לצורך העיניין גמגום כל 10 שניות הוא סביר.
עכשיו בוא נחזור לאחור, הורד את הטורים לסרק...תן למנוע לעבוד כ15 שניות, לאחר זמן זה הרם את הסטיק מהר(תנעץ) אותו, אם המנוע מגמגם ואז מעלה את הטורים למקסימום אז הסיכה של ה-LOW עשירה מדי סגור שמינית, אם המנוע כאילו משתנק, נכבה כאילו לשניה ואז מעלה את הסל"ד אז היא ענייה מדי, פתח רבע. אם המנוע כבה היא גם כן ענייה מדי, פתח רבע.
מה זה הגימגומים האלה במנועי בנזין?
3DCrazy
02-22-2009, 06:28 PM
מה זה הגימגומים האלה במנועי בנזין?
גיי גייי גיי גייממגומיםם אא אאחח אחחיי
Ariel3D
02-22-2009, 09:30 PM
גיי גייי גיי גייממגומיםם אא אאחח אחחיי
תו תו תו תחחח אתהה ח חח ח ח ח ח ח !!!!:D
אבי סירוטה
02-27-2009, 01:19 AM
רובי,
מבלי לבטל את ההמלצות הקודמות הרי שאני לא מסכים עם רובן. אם אינני טועה למנוע שלך יש קרבורטור Walbro. הכוון הראשוני צריך להיות סיכת ה- Low 1 1\4 ממצב סגור. סיכת ה-High 1 7\8 ממצב סגור.
שים לב, המשחק בסיכות צריך להיות מאוד עדין! לא יותר משמינית סבוב בכל פעם אם בכלל.
אני מגיע לאזורי הדרום פעם בשבוע. צור קשר ואשמח לעזור לך.
אבי.
אז ככה:
כדי להעשיר את הידע הכללי המופגן כאן במנועי בנזין-הנני לחדש לחכמי ציון את העובדה המפתיעה שלמנועי בנזין אין כיוון לסרק.
הסרק מקבל דלק מדיזה קבועה בגוף המאייד ומתכוונן רק עם פרפר האויר.
ועתה לכיוון 2 סיכות ההפעלה בעומס-קרי- ה-LOW END (שרבים חושבים שזה סיכת סרק-לא כך-היא בנוייה לכיוון ה- MID RANGE ב ל ב ד ) וה- HIGH END.
הכיוון נעשה מלמעלה-למטה-תמיד.
מריצים למשך דקה בפול טורים ומכוונים (לא שהמנוע עובד)-את סיכת ה-HIGH ממצב התחלתי של 1 +7/8
עד שמקבלים צריחה טובה ללא בעבוע.
עתה-יורדים למטה לאזור הבעייתי-הMID RANGE - שם נכנסת לפעולה השאיבה מ-2 הסיכות אבל עם הרבה פחות אויר-כי הפרפר פתוח חצי. כמעט תמיד תקבלו את הגרגור העשירהמאפיין את המאיידים החקלאיים האילו שלא בנויים לעבודה בטווח הזה (הם מתוכננים למלא -או-סגור). סוגרים את סיכת ה- LOW עד שהגרגור נעלם במצב ה-MID RANGE. רוב המנועים ששמעתי כאן עובדים- בעלי הטיסן לא יודעים לכוון את ה-MID RANGE - ומסובבים סיכות לכל הכיוונים ולא מבינים למה יש גרגור באויר וזה לא מסתדר להם. בסוף- מוותרים- כי המנועים האילו עובדים טוב מאוד גם בתערובת עשירה. רק חבל על צריכת הדלק הגבוהה והפיח על המצת.
פשוט כמו פושקין-אם מבינים את 4 העקרונות:
1. אין כיוון דלק לסרק-עובדים עם האויר מהרדיו.
2. MID RANGE מכוונים עם LOW. לא נוגעים יותר בסיכה הזו לאחר כיוון - MID RANGE
3. מנוע מלא-מכוונים עם ה-HIGH
4. החשה ממצב סרק למלא-עם ה-HIGH
לעולם- אין לכוון את המנוע שהוא עובד. יש לכבות-לטפל בסיכות מעולם לא יותר משמינית סיבוב בכל כיוון בודד-ולהניע שוב. מנוע מכוון היטב- מניע ללא בעיות.
TazmanianDevil
02-27-2009, 09:59 AM
רובי הכי טוב שתקבע עם מישהו. ההוראות יכולות לתת לך את הרושם הכללי על איך לכוון מנועי בנזין. ת'כלס אין כמו בשטח שאתה מקבל הדרכה ומבין את המשמעות של כל דבר ובנוסף תוכל לשמוע את מה שאנחנו מדברים עליו.
בכל מקרה בהמשך למה שאמרו פה כולם הכיוון של הסיכות צריך להיות עדין מאוד שמינית סיבוב זה די והותר כל פעם ולא לשכוח לכבות את המנוע כאשר מכוונים אותו. בטיחות היא מעל לכל.
אם לא נגעת בכיווני הסיכה לאחר ההרצה אז משם תמשיך לסגור אותם (מאחר והמנוע מגיע מהיצרן שהן פתוחות להרצה וכל מה שנשאר לאחריה זה רק לסגור אותן לפי ההוראות שקיבלת כאן) אם סגרת, פתחת ואתה כבר לא יודע מה מיקומן, הייתי ממליץ לך כן להשתמש במה שכתב אבי לגבי איתחול הסיכות.
3 הנקודות העיקרויות שנגע בהן בומה הן העיקר במנועים אלו (את הראשונה לא הבנתי מהיא בומה)
המקזז למצערת ברדיו קובע את כמות האויר שנכנסת במצב סרק-הדלק מוזן כאן אוטומטי ללא כיוון-אנו מכוונים את מהלך הפרפר עד לסגירת הונטורי ל=0 שזה השבתה.
ככל שתפתח את האויר- התערובת ענייה יותר(כי כמות הדלק מוזנת באופן קבוע ללא קשר למצב המצערת) והמנוע יאסוף סיבובים-עד למצב של ענייה המבטיחה סיבובים חלקים ללא דפיקות וגרגורים המאפיינים תערובת עשירה.
כל המנועים מגיעים בעצם עם 3 סיכות- סיכת (בעצם בורג) ווסת אויר לסרק (שהיבואן או הטיסנאי תמיד זורק לפח-כי הכיוון נעשה מהרדיו+2 סיכות דלק לעבודה במצב MID ומצב HIGH.
סיכת ה-L נכנסת לפעולה כתוצאה מפתיחת מעבר דלק במצב מצערת של 25%ומעלה ונשארת פתוחה כשהיא משתתפת בהזנת המנוע יחד עם מעבר דלק HIGH 100%.
במצב 25% עד לכח מלא=2 הסיכות פתוחות ומזינות דלק.
השאלה הטבעית היא מדוע יש 2 סיכות דלק? ובכן-מתכנני המאייד חייבים להתגבר על תוספת הדלק הנידרשת במצב החשה ללא כל חיישני התת לחץ ומשאבת החשה שמאפיינים מאיידים מודרניים- הכלים שלנו הם בעצם בני דודים של החקלאיים שעובדים בכח מלא רוב הזמן (בניגוד לאוטו ששם חייבים לתת פתרון לכל מצב). את הפתרון לאי התקנת משאבת החשה יקרה וגדולה-הם פתרו בעזרת מעבר דלק מיוחד הנפתח בהחשה ונשאר כזה עד וכולל למצב מנוע מלא.
rubi23
02-27-2009, 02:49 PM
תודה רבה לכולם דיברתי עם עידו שגב הוא יעזור לי.
אני חייב לציין שלא אכוון את המנוע לבד, אבל בהחלט עישרתם לי את הידע על מנועי בנזין.
TazmanianDevil
03-01-2009, 10:14 PM
למה זה קורה?
גינגומים נוצרים כתוצאה מתערובת עשירה מידי, יש יותר מדי דלק בתערובת.
בומה תודה רבה על העשרת הידע!
אכן לפני שמנועים אלו אופיינו לטיסנים הם חרשו, תרתי משמע את אמא אדמה.
שלחתי לך מסר פרטי.
הייתה אתמול שוב כתבה שלדעתי מטעה את הציבור שוב בק"ע כיוון הסרק במנועי בנזין.
הכותבים בוחרים,וסיבותיהם עימם, להשליך את הידע שלהם במנועי מתנול על מנועי בנזין.
אני אזכיר-בפעם האחרונה- את העובדה שאין כיוון דלק בסרק- אלא חשיפה הדרגתית של PROGRESSION HOLES 3 או חשיפת 3 נחירי דלק בהדרגה ע"י הפרפר. הפרפר נשלט עי הרדיו. נקודה והוא מכתיב את התערובת בעזרת אויר-לא סיכת דלק .
סיכת הדלק ב-low מכוונת את ה- MID RANGE. זהוא. מי שקולט-תבוא עליו הברכה. מי שלא- שימשיך לסובב סיכות ולהתפלא שבאויר זה הופך לו לעשיר "פתאום".
מדוע זה קורה לכל כך הרבה טיסנאים? פשוט הם לא מבינים את התהליך-
שהפרפר סגור למינימום בסרק- נחיר 1 פתוח- והם- במקום לעבוד עם האויר מהרדיו -מתנפלים על הסיכת L מתחילים לסובב כדי לקבל יותר דלק-ולא מבינים שהמנוע יפתח מייד עוד 2 נחירי דלק נוספים בתנועת ה-MID RANGE שאו-טו-טו מופיעה ב-20% מצערת לערך. ואז הם כמובן עם סיכת L פתוחה מידי 3 נחירים עובדים בסיכה פתוחה - ומקבלים גרגור מעצבן. למה זה לא מופיע להם על הקרקע הם שואלים את עצמם?
כי הפרפר בסרק פותח רק נחיר 1 ובבדיקת מנוע מלא 2 הסיכות עובדות- אז אין להם בעייה. עולים לאויר ומורידים מצערת לחצי-ופתאום מתפלאים שזה עשיר להם.
בואו נעבור שוב מה צרכים לעשות:
מכוונים מלמעלה- למטה. קודם סיבובים מלאים וכיוון סיכת ה- H עד לקבלת מקסימום סיבובים.
יורדים ל- MID RANGE - מסובבים את ה-L עד לקבלת סיבובים חלקים ללא גרגור (3 נחירים פתוחים כבר).לאחר כיוון -לא נוגעים יותר בסיכת ה-L בשום אופן.
יורדים לסרק- המאייד סוגר 2 נחירים ומשאיר אותך עם 1 פתוח. אין עליו בקרה-רק אויר מהרדיו- מורידים/מעלים את האויר עם המקזז מצערת לקבלת סרק יציב.
בודקים החשה. אם עצלן בתגובה -פותחים את ה-H 1/8 סיבוב-ומחישים שוב עד לקבלת האצה סבירה.
דיר בלאק-לא לגעת ב- L ...תתאפקו.
בהצלחה.
TazmanianDevil
03-02-2009, 09:14 PM
מעניין מאוד ומאוד הגיוני.
בומה...אני מוסיף את זה לכתבה בעמוד הבית.
זה למשל משהו שלא ידעתי עליו, למרות שתמיד ידעתי שאת הסרק מכוונים כמה עני שרק אפשר שזה אולי קצת מתקשר למה שאמרת, אבל אכן זה מוסיף המון בכל מה שנוגע לתפעול הקרבוראטור.
אני בטוח אנסה את זה בטיסה הבאה, רק כדי להבין. ולפי מה שאני קורה זה יעבוד.
תודה.
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.