צפה בגרסא המלאה : פיפר קאב
אייל_פ
05-26-2008, 10:48 AM
תמונה ראשונה לפורום הסקייל.
263
3DCrazy
05-26-2008, 12:22 PM
WOW, אהבתי ביותר !!!
אפשר קצת פרטים על הטיסן... חברה, מנוע וכו' ...
יופי של תמונה אייל,המשך לשתף אותנו !:cool:
בוא אגלה לך סוד קטן... אחד הטיסנים שאני יותר אוהב הוא הפייפר קאב !
בעזרת ה' שנה הבאה אני הולך להביא אחד כזה... אחד מיוחד אבל, לא היה עדיין דבר כזה בארץ. מקווה שזה יצא לפועל !
קדימה, מחכה לעוד תמונות של הדבר היפה הזה !
טמיר.
3Dman
05-26-2008, 02:03 PM
כמו שנראה לי זה פייפר קאב J3 של חברת GP
מנוע OS או 91 או 120 4 פעימות...
אני לא בטוח בכלום בפרטים רק מהשארה האם צדקתי?
amitavital
05-26-2008, 04:24 PM
טמיר אולי במקרה יהיה עליו 3W 170 כי אם כן תזמין 2:)
אייל_פ
05-26-2008, 06:08 PM
הטיסן הוא 1/4 של חברת SIG מוטה 105'' ומורכב עליו מנוע O.S. 120. הוספתי לו מושבים, לוח שעונים ופתחתי דלת כמו המטוס האמיתי.
התכנון בהמשך (אולי) להפשיט אותו, להחליף לו את חיפוי המנוע לסופר קאב להגדיל את החלונות אחרי המושב האחורי ולצפות בבד מחדש. כל זה אחרי שאסיים את המוסטנג שכרגע אני בונה. לקח לי שניה וחצי לבנות את הפיפר וממש כיף להטיס אותו.
AeroGeek
05-26-2008, 06:17 PM
סוף סוף נציג לסקיילים פה,ברוך הבא
המנחת מוכר,כפר גלים לפי הבננות לא?
גם אני חיפאי
יונתן
gal--jack
05-26-2008, 06:58 PM
אפשר לקבל עוד תמונות?
מגניבב..
אייל_פ
05-26-2008, 08:17 PM
266
הטיסן טס כבר כמה שנים ולכן הוא מעט חבוט. בקרוב הוא ישופץ. נ.ב. קרוב בטיסני סקייל זה תוך שנה בערך. ;)
3DCrazy
05-27-2008, 01:37 PM
טמיר אולי במקרה יהיה עליו 3W 170 כי אם כן תזמין 2:)
לדעתי גם 275 יסחב אותו טוב :D
(אבל למען האמת נראהלי באמת יהיה עליו DA 170\3W170 )
אחרי הקריל, זה הפרוייקט הבא !
3DCrazy
05-27-2008, 01:43 PM
הטיסן הוא 1/4 של חברת SIG מוטה 105'' ומורכב עליו מנוע O.S. 120. הוספתי לו מושבים, לוח שעונים ופתחתי דלת כמו המטוס האמיתי.
התכנון בהמשך (אולי) להפשיט אותו, להחליף לו את חיפוי המנוע לסופר קאב להגדיל את החלונות אחרי המושב האחורי ולצפות בבד מחדש. כל זה אחרי שאסיים את המוסטנג שכרגע אני בונה. לקח לי שניה וחצי לבנות את הפיפר וממש כיף להטיס אותו.
פשש, הוא ממש ממש מפלצת !
איך המנוע סוחב אותו ? אני כל פעם מופתע מחדש שאני שומע איזה מנועים שמים על טיסנים כאלה גדולים ... המנוע מספיק לו ? בפניות נדרש הרבה מנוע ? פרופ' ?
נשמע פרוייקט מאוד מאוד מעניין !
מה עם המוסטנג ? יש תמונות משו מהבניה ?
אם יש עוד תמונות של הפייפר, אתה יותר ממוזמן לשתף... אחחח כמה שאני אוהב את הטיסן הזה !
אייל_פ
05-27-2008, 02:13 PM
חברה, בטיסני סקייל, מאוד חשוב להתאים את הטסת הטיסן לצורת הטיסה של המטוס האמיתי כדי לתת למתבונן הרגשה כמה שיותר אוטנטית. ראיתי חברה שמטיסים פיפרים ובזמן המראה נוסקים 45 מעלות כמו טרינר רגיל. זה נראה ממש רע ונותן לך הרגשה של טיסן צעצוע ולא טיסן סקייל. לכן בניגוד לטיסנים אחרים, עודף כח ממש פוגע בהטסת הטיסן הזה. ההמראות צריכות להיות מתונות, הטיסה צריכה להיות איטית וכבדה וזה ממש חלק מהעניין. בהתחלה חשבתי שהפיפר סתם עגלה עצלנית ואחרי טיסה אחת עברתי לקרש (3D) אבל ככל שהזמן עובר אני יותר ויותר נהנה להטיס אותו בעיקר בנחיתות כשהטיסן רץ על שני גלגלים לאורך כל המסלול. זה ממש תענוג. הבעיה הכי גדולה בלהטיס את הטיסן היא לכוון את הסרק שיהיה מספיק נמוך אחרת אי אפשר לנחות. הטיסן ממש לא רוצה לרדת ודורש גישה ארוכה ושטוחה. בנוסף לגבי כח, הטיסן ממריא מייד בערך אחרי 3 עד 4 מטר עם המנוע הזה שעגב הוא מנוע ישן ללא משאבה. ושוב אני חוזר מנוע חזק במקרה הזה ממש מזיק (כל זה ממש לא נכון למוסטנג ששם עודף כח ממש מועיל).
אייל_פ
05-27-2008, 02:26 PM
על המוסטנג אני עובד כבר שנתיים ואני מצפה לסיימו תוך חצי שנה עד שנה. זהו קיט של TP gient ומכיל מספר שינויים כדי להביא אותו למצב יותר סקיילי מהקיט. נוספו לו דלתות פנימיות לגלגלים מתקפלים בכנף, דלתות לגלגל זנב, חיבורי הגהים פנימיים (לא רואים את חיבור הגה הכיוון) ועוד ועוד. הבניה מאוד קשה ודורשת כל הזמן התמודדות עם בעיות חדשות וחומרים חדשים. זה הטיסן הראשון שלי ברמת מורכבות כזאת.
289
290
shay2320
05-27-2008, 02:59 PM
אני מתאר לי....גם אני קניתי קיט של אולטימת ועשיתי את אותו דבר זה ממש לא קל...כי הקיטים האלה מתוכננים בקפידה וכשאתה משנהה משוו כל פעםם אתה צריך לצפות שמשו אחר היה תלוי בו ואז אתה צריך להתאים דברים חדשים..
בכל מקרה שהיה בהצלחה עשיתה עבודה ממש טובה מקווה לראות תמונות שלו אחרי שהוא היה גמור אני, בכל מקרה פרשתי מהאולטימתת עשיתי אותוו כמו שהוא צריך להיות וזהו באמת כל הכבוד על ההשקעה!!
3DCrazy
05-27-2008, 03:12 PM
WOW איזה יופי אייל !!
כל הכבוד !!!
שיהיה הרבה בהצלחה עם הבניה של המוסטאנג... נראה ממש ממש מדליק !!
שאלה קטנה,
יש לך (או לכם חברי הפורום) המלצה על קיט של פייפר קאב ? מוטת כנף באיזור ה 100 אינצ' ( 2.5 - 3 מטר ככה ) ? מה בדבר מחירים ? לכמה יכול להגיע קיט כזה ואיפה בארץ מוכרים...
תודה ויופי של תמונות אייל, שיהיה הרבה בהצלחה בבניה !
:cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::c ool:
טמיר.
אייל_פ
05-27-2008, 03:56 PM
טמיר תודה. לגבי קיט זה ממש תלוי מה אתה מחפס. אני בניתי מקיט של SIG אבל קח בחשבון שזה קיט נגריה הדורש הרבה עבודה. לדוגמה שפת ההתקפה של הכנף הגיע כקורה מרובעת והייתי צריך לעגל אותה. לי לקח שנה וחצי לבנות את הטיסן אבל מבחינתי הבניה היא חלק ממש לא קטן מהתחביב. כאילו שיש לי שני תחביבים אחד להטיס טיסנים והשני לבנות אותם. אפשר גם לרכוש תוכנית מאחד המתכננים הידועים יותר ולבנות מתוכנית ואפשר גם לקנות RTF. יש היום RTFים יפים מאוד שמתקרבים ל- 100''. עולם הסקייל הוא מאוד מורכב ויפה. אני התחלתי בשנים האחרונות להתעמק בו וככל שאתה מתעמק יותר אתה מגלה עולם חדש ויפה שרובינו לא ממש מכירים. צריכים הרבה מאוד סבלנות והשלמה עם העובדה שטיסן סקייל טוב דורש בין שנתיים לשלוש שנים עבודה.
לפעמים זה קצת מייאש כשלצדך כל יום מגיע כוכב חדש ואתה ממשיך לשייף ולשייף אבל בסוף התוצאה יפה מאוד.
לגבי הקיט אתה צריך להחליט מה אתה מחפס RTF או קיט לבניה.
קיים פורום מדהים לטיסני סקייל שאפשר למצא הרבה חומר ועזרה בנושא. מעבר לפורום קיים גם מועדון טיסני הסקייל הישראלי (מועדון קטן) יש למועדון כלים מדהימים שכדאי להציץ.
www.scalerc-il.com/ScaleRCForum/
בהצלחה ואים אתה צריך עזרה אז בכיף.
נ.ב. קיים בפורום שרשור בניה של המוסטנג שלי ועוד יצירות מעניינות נוספות.
3DCrazy
05-27-2008, 04:05 PM
תודה אייל.
מכיוון שיש לי לימודים על הראש ועוד כמה טיסנים שצריך לסיים (עכשיו אני וחבר עובדים על טיסן חדש) אז אני פוזל לכיוון ה RTF , מפאת חוסר זמן .
יש לך המלצה על איזה קיט של קאב .. משו חביב כזה, שהמחיר שלו לא הכי בשמיים, סביר (כמה זה סביר ?) שיהיה באיזור ה100" ככה.
כי לפי הנתונים שלך, יש לי את כל הציוד... חסר רק הטיסן :)
איי איי איי, כ"כ מת על קאב :D זה טיסן סבא כזהה... :)
תודה רבה על התשובה המפורטת, אציץ בקישור ומקווה למצוא שם עוד חומר ומידע (אני בטוח שלא חסר..)
טמיר.
אייל_פ
05-27-2008, 04:13 PM
טמיר, לצערי אני לא כלכך מתמצא בטיסני RTF פשוט כדאי לך להרים טלפונים למספר חנויות בארץ ולברר. אני יכול להגיד לך שאני מטיס מספר טיסנים ארובטיים ותמיד כיף לחזור לפייפר. זו חוויה שונה ומיוחדת שלא קיימת גם בטרינר רגיל שקצת דומה לפייפר. אני בטוח שתהנה וגודל 100'' זה מצויין.
3DCrazy
05-27-2008, 04:20 PM
בדיוק ! זו הסיבה שאני מחפש טיסן כזה...
תודה רבה בכל מקרה !
אני יעשה היום סבב טלפונים, נראה אם יש משו מעניין :)
יום טוב.
amitavital
05-27-2008, 04:31 PM
http://www.hangar-9.com/Products/Default.aspx?ProdID=HAN4575
תבדוק את זה אחי מנוע זנואה 20
אייל_פ
05-27-2008, 06:01 PM
עמית, הטיסן הזה נראה ברמה מאוד גבוהה. יש לו פרטי סקייל שלא ראיתי בפייפרים אחרים.
3DCrazy
05-27-2008, 08:38 PM
היי אייל,
הטיסן הנ"ל נראה מדליק ומעניין ביותר !
איזה מנוע לדעתך יכול לקחת אותו ? כמובן בגדר הסביר כן.... כמו שאמרת " שיהיה סקיילי " אבל לא עגלה ...
לפי מה שאני רואה, הSAITO 125 שלי יכול לעשות את העבודה ? |מגרד בראש|
אייל_פ
05-27-2008, 10:09 PM
הי טמיר, לדעתי לא תהיה לך שום בעיה. הטיסן שלי גם בגודל 1/4 וכפי שציינתי אני מטיס אותו אם 120 4P של O.S ללא משאבה. זהו מנוע חלש יותר מה SATIO 125. לדעתי המנוע הזה יותר מתאים ממנוע בנזין בגלל הרעש של ה- 4P שלא קיים במנוע בנזין ובנוסף במנוע בנזין תצתרך לפתוח פתחים גדולים יותר בחיפוי המנוע כדי לתת קרור טוב. דבר נוסף הוא שמנוע בנזין יוצר יותר רעידות ודורש סיכוחים וטיפולים שונים למניעת רעשים במקלט. לדעתי המנוע שציינת הוא אידאלי לטיסן הזה. אל תשכח שהרעש הוא אלמנט מאוד משמעותי בטיסן הזה ולכן רק 4P.
נ.ב. מרוב דיבורים, עשית לי חשק להקדים את שיפוץ הטיסן. נראה מה יהיה.
amitavital
05-27-2008, 10:52 PM
יאללה טמיר סגרנו? מזמין?:)
3DCrazy
05-28-2008, 12:09 AM
כמו שדיברנו בטלפון אחשלי...
נראהלי אנחנו מחר על הבוקר עושים עיסקה קטנטנה...
ייאללה איל, אתה עושה לי יותר ויותר חשק לפייפרררררר.
שוב, כל פעם מחדש מפליא אותי לחשוב על זה... איך המנוע סוחב בכלל את הטיסן הזה !
אבל לפי מה שאתה שמת.. ואם אתה מכיר את אריק (מטיס בנען) גם לו יש כזה טיסן גדול עם מנוע 20 והוא עוד אמר לי ש 15 יספיק ביותר , אני רואה איך המנועים האלה עובדים, ז"א סחובים את הטיסנים הגדולים האלה והכל... אז נשמע ממש אחלה :D
סיכוי גדול מאוד שאני אתחדש לי באחד כזה בקרוב מאוד ...
(יש לי טריינר פיצפון (46) ועוד טריינר גדול (100) :D )
אפשר עוד תמונות של הפייפר:o אם יש אז ליד חפץ או אדם... לראות פרופורציות....
יוווו, אני כ"כ מאוהב בטיסן הזה:)
נראהלי שכבר מחר אני בחנות מוריד אחד מהמדף :D
וקדימה, יאללה שיפוץ... לטיסן כזה צריך לעשות כבוד :)
אייל_פ
05-28-2008, 10:03 AM
טמיר, תסתכל לקן הנשא, הוא ממש סקיילי. הדלתות הנפתחות, תא הטייס, חיבור הסמוכות לכנפיים הטיסן הזה נראה ברמה מאוד גבוהה. לא ראיתי פייפרים ARF ברמה כל כך גבוהה. תלך על זה. אני בטוח שתהנה.
בהצלחה.
אייל_פ
05-28-2008, 10:15 AM
303 302
3DCrazy
05-28-2008, 12:13 PM
WOW .... איזה יפיוף !!!
כן, אני חושב שאני מהתחיל לחסוך עכשיו לצעצוע הצהוב הזה :D
ד"א שלך נראה ממש ממש מדהים !
LOTAN
05-28-2008, 09:45 PM
אייל, פייפר יפה מאוד! כל הכבוד ההשקעה.
אין ספק שתחום הסקייל זהו תחום שונה לגמרי מ3D. בניית טיסת סקייל זו פשוט אומנות!
אגב, החברה' מהמנחת בנען הקימו טייסת שלמה של פייפרים. פשוט מדהים.
ותעלה בבקשה עוד תמונות מהבניה של המוסטנג. בעיקר תמונות של איך שחיברתה את הפושרודים להגהים.
לוטן
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.