PDA

צפה בגרסא המלאה : אזהרה!! לא לקנות פרופים של...

saitofa100
03-28-2009, 03:34 PM
לפני כשעה חזרנו אני ואבא שלי מהשטח אחרי שכמעט קרה אסון.
לקחנו איתנו מנוע DL50 על מתקן הרצה בשביל לעשות לו קצת כיוונים. הפעלנו את המנוע,

אחרי זמן מה הגענו לכיוון של הסלד הגבוה, במהירות סיבוב של 6850 סל"ד, הפרופלור נשבר
לשלוש חתיכות, אחת עפה למרחק של יותר ממאה מטר, והשניה עפה דרך שרפרף פלסטיק גבוה, ממש עשתה בו חור ענק ועוד התרחקה 50 מטר!!

לפי מה שנראה, הפרופלור התפקע במרכז, ותלש איתו ארבעה ראשי ברגים שסגרו עליו, כוח עצום!!

הפרופ של חברת 20-12TURNIGY הסינית עלה בערך 12$, נקנה בהובי סיטי לפני כמה חודשים.

הלקח הופק, להיזהר מפרופים זולים ולהימנע מפרופים של TURNIGY בפרט!

גיא חנוך
03-28-2009, 04:15 PM
:eek:
מפחיד לחשוב מה היה עלול לקרות אם היו אנשים בנתיב הטיסה שלו
שמח לשמוע שכולם בסדר..

קובי פ.
03-28-2009, 04:24 PM
2 שאלות לי אליך :
1. האם הפרופ נקדח על ידך או הגיע קדוח מהמפעל , אני מתכוון לחורי החיבור לציר המנוע ?

2. האם הפרופ עבר איזון ? .

לפי התמונה נקודת השבר היא באיזור הקידוחים וכנראה שהפרופ קיבל סדק בעבודה עליו .

אני חייב לציין שהיה פה נס קטן שאף אחד לא נפגע וזה מראה כמה חשובה הבטיחות וכמה חשוב לעשות את הבדיקות כשאין אורחים וסקרנים בסביבה .

הייתי מציע לך לכתוב לייצרן ולשלוח לו את חלקי הפרופ למען ילמדו מזה ואולי יעלו על הבעיה , יכול בהחלט להיות שזה דפק ביצור ויכול גם להיות שהפרופ קיבל מכה באיזשהו שלב .

דרך אגב אני לא הייתי קופץ להשמיץ לפני שבדקתי הכל , בנוסף בפרופ עץ זה יכול לקרות לטובים ביותר מאחר והם לא מייצרים את העץ עצמו ובהחלט יכול להיות שהעץ ממנו נעשה הפרופ היה פגום או סדוק , אני בטוח שהפרופ עבר איזו שהיא בדיקת איכות במפעל כך שקודם כל תבדוק את עצמך אם אתה לא היית הסיבה לזה .

TazmanianDevil
03-28-2009, 04:33 PM
מזל פשוט מזל.
טוב שלא עמדתם לצד המנוע אחרת...זה לא היה נגמר טוב.
לקח נילמד.
לגבי השאר...למנוע ה-DL יש 4 ברגים נכון?!
אני צריך לבדוק משהו ואחזור יותר מאוחר, נראה לי שגם מיקום הקדחים לא נכון.
אבל עדיין זה לא פוסל את העובדה שהיה פה כשל של החומר. שבת'כלס אמור להתגבר על דבר כזה. מקדמי הבטיחות כאשר זה נוגע למוצר כזה הם עד פי 10. לא נראה שהם עמדו בזה...אבל זה 12$...

לקח נילמד.

קובי פ.
03-28-2009, 04:50 PM
אתם יודעים מה , אני אנצל את השירשור הזה כדי לדבר על נושא שדובר בפורום כדרך אגב ואני חושב שמגיע לו קצת יותר כבוד וזה : " ב ט י ח ו ת " .
אנחנו מתעסקים עם דברים שעפים באוויר , מסובבים כל מיני להבים במהירויות מטורפות ושוקלים די הרבה ורבותי , היו כבר נפגעים בעסק הזה וכן גם הרוגים ..

בכל המנחתים שביקרתי אז בחלק המוסדר שבהם יש הוראות בטיחות בכל מנחת לפי דרכו , אין אחידות בנושא ובמנחתים המאולתרים אין בכלל דבר כזה , בקיצור בלאגן שלם שגובל לדעתי בחוסר אחריות משווע , הייתי מעוניין שניצור ביחד איזה שהוא דף בטיחות או הוראות בטיחות , אשמח לקבל חוות דעת מכולם , אז קדימה תגובות , רבותי , זה בדמנו עוסק .

תודה - קובי

guys234
03-28-2009, 06:17 PM
מזל פשוט מזל.
טוב שלא עמדתם לצד המנוע אחרת...זה לא היה נגמר טוב.
לקח נילמד.
לגבי השאר...למנוע ה-DL יש 4 ברגים נכון?!
אני צריך לבדוק משהו ואחזור יותר מאוחר, נראה לי שגם מיקום הקדחים לא נכון.
אבל עדיין זה לא פוסל את העובדה שהיה פה כשל של החומר. שבת'כלס אמור להתגבר על דבר כזה. מקדמי הבטיחות כאשר זה נוגע למוצר כזה הם עד פי 10. לא נראה שהם עמדו בזה...אבל זה 12$...

לקח נילמד.

אכן מזל גדול! תיהיו בריאים ושווה אולי לקרוא ברכת הגומל!

בכל מקרה, בDL שלי לפחות זו אותה תבנית של 4 ברגים כמו ב-DA, החלפתי הרבה פעמים
פרופים בין שני המנועים ולא היתה שום בעיה בהברגה של הברגים...
הפרופים היו VESS, XOAR, Biella שלא ידוע שהם מתפרקים בזמן עבודה

ארז
03-28-2009, 08:51 PM
מבדיקה באתר המדובר, ועיון בפרופים מהתוצרת שהושמצה, אני לומד שהם מגיעים עם קדח מרכזי בלבד.
כתוב גם שהם עשויים מעץ דובדבן.

שני דברים שאמורים לתת מוצר תקין כנראה מבחינה בטיחותית.

כיצד נעשתה הקדיחה בפרופ המצולם אם כן?

שימו לב ששיטת קיבוע פרופ עם ברגים היקפיים יכולה להיות מסוכנת מאין כמותה, לעומת השיטה עם אום מרכזי בלבד.
כאשר יש מעט חופש בין הברגים לבין הקדחים, העסק מתחיל "לעבוד" - ברגע שיש פעימת כוח פועלים כוחות בכיוון אחד ומיד אחריה בגלל האינרציה של הפרופ הסובב, בכיוון הפוך.
כתוצאה מכך בקלות, וללא כל אזהרה מוקדמת, יכול להיווצר מצב בו הפרופ קורס, תמיד סביב הקדחים, או שהברגים נגזרים - מה שבא קודם.

saitofa100
03-28-2009, 10:01 PM
הפרופ הגיע עם קדח לציר המרכזי, והחורים לארבעה ברגים נעשו על ידי המתקן לקידוח חורים של DA\DL ומקדחה רגילה. הפרופ לא היה סדוק מסביב לחורי הקדיחה בכלל ואנחנו תמיד בודקים את הפרופים לפני הרכבה על מנוע.
יש לנו שני מנועי DL שעובדים עם XOAR כבר יותר משנה בלי שום בעיות!!

בעיה נוספת כאן היא שהברגים הכסופים שמגיעים עם המנוע לא עמדו בלחץ ונחתכו אחד אחרי השני. מומלץ גם
להחליף אותם בברגי פלדה שחורים מסוג יותר טוב.
לא שאני בא להשמיץ חברה זו או אחרת, רק להעביר את המסר הלאה כדי למנוע אסון שיכול להיגרם מהדברים העוצמתיים האלה!!

דרך אגב הDL הוא מנוע נפלא!!!

TazmanianDevil
03-28-2009, 11:55 PM
מבדיקה באתר המדובר, ועיון בפרופים מהתוצרת שהושמצה, אני לומד שהם מגיעים עם קדח מרכזי בלבד.
כתוב גם שהם עשויים מעץ דובדבן.

שני דברים שאמורים לתת מוצר תקין כנראה מבחינה בטיחותית.

כיצד נעשתה הקדיחה בפרופ המצולם אם כן?

שימו לב ששיטת קיבוע פרופ עם ברגים היקפיים יכולה להיות מסוכנת מאין כמותה, לעומת השיטה עם אום מרכזי בלבד.
כאשר יש מעט חופש בין הברגים לבין הקדחים, העסק מתחיל "לעבוד" - ברגע שיש פעימת כוח פועלים כוחות בכיוון אחד ומיד אחריה בגלל האינרציה של הפרופ הסובב, בכיוון הפוך.
כתוצאה מכך בקלות, וללא כל אזהרה מוקדמת, יכול להיווצר מצב בו הפרופ קורס, תמיד סביב הקדחים, או שהברגים נגזרים - מה שבא קודם.

דובדבן אתה אומר...
לראשונה אני רואה פרופים שעשויים מעץ כל כך יפה שמשמש בעיקר לרהיטים יפים.
יש כמה תכונות שלא אהבתי בסוג העץ הזה.
אני יודע שפרופים היום בעולם מיוצרים מעץ כמו, מייפל (אדר), ביץ' (אשור) ואלון.

יכול להיות גם שזה דפקט בעץ עצמו ולא רק אצלך.
יש שיטת קדיחה לפרופי מעץ
בנוסף האם הברגים שקיבלת עם המנוע הם מאלומיניום?

שיטת הידוק זו לקוחה ממטוסים אמיתיים ויתרונה הוא שהפרופ לא יכול להחליק על המנוע. דבר שיכול לגרום לפרופ פשוט להישתחרר. בנוסף שיטה זו דווקה מבטיחה לנו הידוק מירבי לפרופ כי אם בורג אחד ישתחרר יש עוד כמה שיכולים לעמוד יציב.

יכול להיות שהפרופ לא היה מאוזן בעליל...פרופים במחיר כזה לא נראה לי שיגיעו מאוזנים מהחברה זה עוד תהליך ייצור שלוקח זמן וכסף. ויכול להיות שאני טועה אבל עדיין...
בלי שום קשר פרופים חייבים להיבדק תמיד לפני הרכבתם על המנוע!

מצורפת תמונה על איך לבצע קדיחה בפרופ ללא פגיעה אפשרית בחוזקו. כל קדיחה אחרת יכולה להביא את הפרופ לכישלון. הסימנים האדומים הם בעצם הקדחים.
ראוי לציין כי כך נהוג לקדוח פרופים.

3DCrazy
03-29-2009, 12:24 AM
קודם כל.. חשוב מאוד ושמח לשמוע שלא נפגע אף אדם.

שנית כל - עד היום דעתי היתה X .. היום היא סופר סופר X ;);););)

מקווה שאתם האחרונים ...

zivbit
03-29-2009, 11:35 AM
כמה פעמים צריך לומר
שהזול הוא בעצם הכי - יקר!!!

עלות יום אשפוז בישראל = 2310 ש"ח ליום
20 תפרים = 2500 ש"ח
אובדן ימי עבודה, מחלה, כאבים ותרופות = 5000 ש"ח ומעלה

כלומר 10,000 ש"ח בתור התחלה בעלות למשלם המיסים הישראלי רק בגלל שאתה מתקמצן על פרופ' טוב...

שמח לשמוע שנגמר בשלום ויהא זה לקח לכולם.

שבוע טוב,
זיו

TazmanianDevil
03-29-2009, 12:19 PM
ויקויים בהם הכתוב...
"מה שעולה בזול, עולה ביוקר" טוב...כמעט.
או...
"אני יותר מדי עני כדי לקנות בזול"
או...
"חינם זה רק הגבינה במלכודת"

הלקח הובן.

3DCrazy
03-29-2009, 01:11 PM
כמה פעמים צריך לומר
שהזול הוא בעצם הכי - יקר!!!

עלות יום אשפוז בישראל = 2310 ש"ח ליום
20 תפרים = 2500 ש"ח
אובדן ימי עבודה, מחלה, כאבים ותרופות = 5000 ש"ח ומעלה

כלומר 10,000 ש"ח בתור התחלה בעלות למשלם המיסים הישראלי רק בגלל שאתה מתקמצן על פרופ' טוב...

שמח לשמוע שנגמר בשלום ויהא זה לקח לכולם.

שבוע טוב,
זיו

התאפקתי לא לכתוב את זה (בצורה אחרת כן.. עדיין אני לא בקיא ולא רוצה להיות בקיא במחירי התפרים בארץ :D)
אבל אין צודק ממך.

מקווה שאנשים כבר יפנימו.

נראהלי יצא לי כבר שם של "אנטי-סיני" :D :D :D :D

קובי פ.
03-29-2009, 01:25 PM
אני לא רוצה להיות צדיק בסדום אבל ...... אתם מתקיפים בלי לדעת את כל העובדות וזה לא הוגן , אז ככה , כמעט 90% מהמוצרים שאתם קונים " יקר " בארץ מיוצר בסין , כן כן גם מותגים , המון חברות גדולות פשוט העבירו את כל פס היצור שלהם לסין , לא כל הסינים גרועים .

לגבי הפרופ , הסיבה להתפרקותו היא לא רק אחת , כל אירוע הוא בעצם שרשרת של אירועים שכל אחד נותן את חלקו ותורם לתוצאה , אז מה יש לנו כאן ? , 1. הפרופ נקדח במקדחה ידנית , 2. ברגים נגזרו , 3. הברגים הוחלפו בברגי פלדה , 4. התפרק הפרופ , אז אני מחזיר את כולכם להודעה של ארז , אני חושב שניתן להסיק מסקנה ראשונית לא ?

מעניין שלגבי נושא הבטיחות באחת ההודעות הקודמות שלי אף אחד לא ענה ולא העיר או האיר
כלל , מה שנקרא: " נאדה " " יוק " " גורנישט " " כאלם פאדי " , מה זה אומר עלינו ?

3DCrazy
03-29-2009, 04:08 PM
אני לא רוצה להיות צדיק בסדום אבל ...... אתם מתקיפים בלי לדעת את כל העובדות וזה לא הוגן , אז ככה , כמעט 90% מהמוצרים שאתם קונים " יקר " בארץ מיוצר בסין , כן כן גם מותגים , המון חברות גדולות פשוט העבירו את כל פס היצור שלהם לסין , לא כל הסינים גרועים .

לגבי הפרופ , הסיבה להתפרקותו היא לא רק אחת , כל אירוע הוא בעצם שרשרת של אירועים שכל אחד נותן את חלקו ותורם לתוצאה , אז מה יש לנו כאן ? , 1. הפרופ נקדח במקדחה ידנית , 2. ברגים נגזרו , 3. הברגים הוחלפו בברגי פלדה , 4. התפרק הפרופ , אז אני מחזיר את כולכם להודעה של ארז , אני חושב שניתן להסיק מסקנה ראשונית לא ?

מעניין שלגבי נושא הבטיחות באחת ההודעות הקודמות שלי אף אחד לא ענה ולא העיר או האיר
כלל , מה שנקרא: " נאדה " " יוק " " גורנישט " " כאלם פאדי " , מה זה אומר עלינו ?

קובי...
דבר אחד יש לי להגיד בקשר למה שכתבת...
ה"יקר" האמיתי לא. הוא לא מיוצר בסין. ולכן הוא יקר כ"כ כ"כ ! ...
ופרופלורים שעולים 100$ ומעלה זה כן יקר.. ולא. זה לא מיוצר בסין.

נכון.. המון דברים מיוצרים בסין גם חלק מהמותגים. אבל מוצר שהוא באמת איכותי מאוד מאוד מיוצר לא בסין. ואם הוא כן מיוצר בסין אז עלותו בהתאם .
בקיצור, לא מתווכח איתך כי אתה צודק במובן מוסיים אבל איך אומרים.. **** יש ויש *****

zivbit
03-29-2009, 04:12 PM
חברה אל תבינו לא נכון
אין לי דבר נגד מוצרים מסין, נהפוך הוא.
אלא שישנם מוצרים שידוע שעדיף בשלב זה (דגש על שלב זה) לא לגעת בהם מכיוון שהידע היחסי שלהם בהם הוא נמוך ולכן יש הרבה תקלות.
פרופלורים ב-10 דולר זה אחד מהם.

אגיד את זה כך - רוב חדר העבודה שלי הוא מסין.
גם אשתי קצת מלוכסנת עיניים עכשיו שאני חושב על זה... :)

זיו

TazmanianDevil
03-29-2009, 06:35 PM
גם אם זה מיוצר בסין יש דבר שנקרא "בקרת איכות" ועוד שלל בדיקות ותקנים שמין הסתם עולים כסף רב.
לא כל מה שמיוצר בייצור המוני יכול להיות זול כי יש גם תקנים מחמירים שכן מעלים את מחיר המוצר.
עכשיו, האם נראה שכל העולם משתמש בברגי פלדה ואלו יש בהם ברגי אלומיניום זה תקין או זול...ברגי האלומיניום אבוי לנו הם לא"פיוז מכאני" אסור שהם יהיו כך לכן שמים ברגי פלדה.

קדיחה עם מקדחה ידנית לא אמורה לגרום לתוצאה כזו (למרות שמאוד רצוי להשתמש במקדחת שולחן) אבל מה נראה שלא חשבו במפעלים אחרים שתמיד יהיו חכמים ויעשו את זה ולכן לא על זה יקום ויפול פרופ, שוב יש מקדמי בטיחות לדברים אלו והם מוכפלים ומכופלים...מה שכן אם נקדחו מס' קדחים אחרים נוספים זה כן יכול לגרום לבעיה.

לא משנה מה..כן נכשל לא נכשל, אני בטוח שאף חברה בעולם לא היתה רוצה שזה יקרה לה, דבר כזה מתפשט כמו אש בשדה קוצים וישנם אנשים שממש לא מעניין אותם אם היה שבר או שזה לא נקדח במקדחת שולחן, מה שאומר, לא שואלים שאלות, הם פשוט רואים חושבים ולא קונים.

חבל חבל...מזל מזל.