PDA

צפה בגרסא המלאה : אולטימת

shay2320
05-28-2008, 01:42 PM
טוב אז תמונה ראשונה לחוג הסקייל כבר יש לנוו אז אני ימשיך עם השניהה....זהו אולטימת קיט שבניתי למנוע 46..

האולטימת שכולנו מכירים עם פרטים קצת שונים ...האמת שניסיתי בהתחלה ללכת על כיוון סקייל כמו אייל והפיפר והמוסטנג המדהימים שלו(שבאמת מגיע לו כל הכבוד!!) אבל תאמינו לי שלעשות את כל הפרטים האלה בעצמך זה לא קל בכלל...אם אתה צריך לבנות חופה עם דלתות או לעשות אותם ולבנות תא טייס(במיוחד לטיסן כזה קטן למנוע 46) זה סיפור מיאש..

אבל כמו שאני יודע הלכתי לכיוון אחר השקעתי עליו פרטי סקייל אבל לא כמו בסקייל...מה הכוונה!? תראו בתמונות:)
1.תיבה בגוף המטוס בנוייה מקרבון ובה נמצא המפסק מאריך לפלאג ופיית תדלוק..
335

2.פלטת קרבון נשלפת עם ברגים שעליה נתפסים המקלט והסוללה..

336
3.סררו כיוון שמקורו מקדימה ליד המקלט עם פושרוד שונה מיקומו והוסף פולפול..

337
4.הורנים להגאים מושתלים מהבניהה עושיים מקרבון..
338

5.סרוו גובה מקורו ליד הכיוון כעט נימצא עמוק בזנבב עם פתח מלמטה לגישה...הקרבון קצת התלכלך בדבק עקב חוסר גישה אבל לא משנה:)
339

shay2320
05-28-2008, 01:51 PM
בקרוב הציפווי....

nir-3D
05-28-2008, 03:06 PM
שיקו'ששששש איזה יופיי של בנייה ... . אני זוכר אולי כבר שנה ומשהו הוא יושב לך שם קיט בנויי בלי ציפויי ומערכת .... :)
..
חחחחח יפה לך להשקיע עליו ועל היאק ביחד בתקופה הכי לחוצה ... . :p

אבל ניראה ממש טוב כול הכבוד אח יקר שלי ....

אני אומר תנסה להפוך אותו לטיסן 3D .. ;) .
אני פעם הפכתי טיסן אידג' ארובטי עשיתי אותו ממש טיסן תרי די לכול דבר שמתי לו מאזנות של קטאנה 70 חח הארכתי לו קצת בפינות , את ההגה גובה החלפתי לגמרי, אגה כיוון נישאר כמו שהו. מנוע נישאר אותו מנוע ,איך הוא משך ? :p
המטוס עבר חירור מטורף דברים שלא היו נחוצים על מטוס תרי די , המטוס פשוט ירד בגדול אבל אלה היו זמנים ...... :) תחשוב על ההצעה ..... ובהצלחה אחויוס.....
:) :) :) :) :) ;) ;)
nir mazor

shay2320
05-28-2008, 03:09 PM
קצת מאוחר מידי עכשיו וגם אני עדיין לא מהנדס מטוסים כמוך חחחחחחח אם הייתי יודע להנדס ולבנות כמוך סביר להניח שאולי הוא היה עושה 3D אבל בנתיים סקייל זה סקייל:)

3DCrazy
05-28-2008, 03:49 PM
איזה יופי של פרוייקט !!
מחכה כבר לראות אותו מוכן ואז טס !!
תמשיך לעדכן, מצפה כבר לראות אותו שלם...

טמיר.

אייל_פ
05-28-2008, 04:04 PM
שי, אני ממש לא בתחום של 3D והתחלתי בימים אלה לקרא שרשורים ולנסות להבין דברים. הרבה מאוד "טכנולוגיות" שראיתי כאן ממש לא מיוסמות בטיסני סקייל וכנראה שבתקופה הקרובה אשאל שאלות שאולי יראו טיפשיות אבל זה בגלל שאני לא מכיר את התחום.
אז שאלה ראשונה, למה קרבון? כולם משתמשים בזה גם בטיסנים ענקיים שנראה לי (אולי אני טועה) שההפרש במשקל בין קרבון לדיקט צפצפה לא ממש יכול להשפיע על טיסן עם מנוע 150 cc ובטח לא טיסן כמו שלך שלא מיועד ל- 3D ממש. מה היתרונות של הקרבון ואיפה קונים אותו?

kingfd
05-28-2008, 04:11 PM
כל הכבוד שי נראה פרוייקט מעניין!:rolleyes:
מקווה לראותו טס בקרוב

zivbit
05-28-2008, 04:22 PM
אולטי-מת?

תשקלו מילים...

3DCrazy
05-28-2008, 04:30 PM
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

חחחחחח אתה גדול אתה !

3DCrazy
05-28-2008, 05:17 PM
אייל שלום,
כתבתי לך הרבה... אבל החלטתי לסכם את זה בסופו של דבר ב-3 מילים :
קל, חזק ויפה !

לשאלתך הספציפית :
הפרשי משקל לא כאלה קריטים (בייחוד לא במנועים האלה שמספקים 20 כ"ס !:D) אך כל גרם אכן קובע ומשפיע !
היתרונות של הקארבון הם כמו שציינתי למעלה.. קל, חזק ויפה ...
קארבון אפשר לקנות בצורת בדים והן בצורת פלטות מוכנות (סקידים או פלטות מקארבון נטו)
אכן בטיסן כמו של שי המשקל לא הכי משחק תפקיד, אך אם יש לו כבר את הידע + חומרים ... והתצואה לפניך :שילוב של יופי וחוזק (ועל הדרך קל יותר) אז מה רע ?

מקווה שקיבלת תשובה... יש פה עוד הרבה חבר'ה תותחים בעלי ידע רב מזה שלי שבטח יענו לך בפירוט רב יותר עם הסברים ודוגמאות מפורטות יותר....
תרגיש חופשי לשאול כל שאלה חבר !

טמיר.

3DCrazy
05-28-2008, 05:21 PM
עוד משהו קטנטן...
קארבון הוא חומר שנוח לעבוד איתו להבדיל מצפצפה למשל ...

אפשר לתבנת איתו כל מה שעולה על הדעת ולקבל תצורה חזקה וקלה !
בשישי אני יקבל את ה"אמבטיות" למיכלי דלק שלי.... עשויות מקארבון נטו, תוצאה שאי אפשר להגיע אליה עם דיקט צפצפה או דומיו.
(Alex, U R the man !!! :D)
אצרף תמונה של אמבטיות כאלה בערב...

אייל_פ
05-28-2008, 06:18 PM
טמיר, תודה על ההסבר, אני כבר מתחיל לחשוב איפה אפשר לנצל את הקרבון בטיסנים שלי.

shay2320
05-28-2008, 07:56 PM
אני חושב שטמיר הביא לך אחלה של תשובהה ובאמת יכול להיות נחמד אם תשלבב לפיפר כל מיני חלקים מקרבון....שהיה בהצלחה!

ועוד הערה קטנה לגבי התגובה הקודמת שלך לא חשבתי שאתה בתחום ה3D.. גם לאולטי...חס וחלילה מת(זיו חחח אניישוקל מילים :D) אין קשר ל3D.. סתם ציינתי את המוסטנג שלך על הפרטים ועל היופיי שהוא בנוי...

LOTAN
05-28-2008, 09:29 PM
אך אולטימייט (ולא אולטי-מת:)) טיסן נהדר.
יש לי כזה טיסן, רק קצת יותר גדול. יש לי את האולטימייט של קארל גולדברג עם SAITO1.20. בניתי אותו מקיט. בובה של טיסן וממש כיף להטסה, למרות שזה לא 3D, בשביל זה יש חשמלי...:D
אם אתה צריך עזרה בבניה או בכל דבר איתו, אתה מוזמן לשאול.
הנה תמונות של חלק מהבניה ותמונות מהטסת. זה תמונות מלפני 3 שנים בערך, היום הוא נראה קצת אחרת.

http://www.pic.co.il/UserAlbum.asp?uid=58AF69D06A43441E902842362E7FF83B&alid=112249

פה יש תמונות יותר עדכניות:
http://www.pic.co.il/UserAlbum.asp?uid=58AF69D06A43441E902842362E7FF83B&alid=483125

לוטן

גיא חנוך
05-28-2008, 09:49 PM
עוד משהו קטנטן...
קארבון הוא חומר שנוח לעבוד איתו להבדיל מצפצפה למשל ...

אפשר לתבנת איתו כל מה שעולה על הדעת ולקבל תצורה חזקה וקלה !
בשישי אני יקבל את ה"אמבטיות" למיכלי דלק שלי.... עשויות מקארבון נטו, תוצאה שאי אפשר להגיע אליה עם דיקט צפצפה או דומיו.
(Alex, U R the man !!! :D)
אצרף תמונה של אמבטיות כאלה בערב...

אתה מתכוון לפלטה הזאת ששוכבת אצלי בדירה??

אז זהו.. שלא תקבל אותה..אתה זוכר למה אני מקווה:)

אייל
לקארבון יש הרבה שימושים
אני משתמש בו להכנת תושבות למיכלים העגולים של 3W בג'יינטים , חיזוק אזורי הפיות תדלוק בקאול
,או חיזוקים מבניים אחרים

אין הצדקה לדחוף אותו לכל חור לדעתי ולכל טיסן
שים לב שבתמונות של האדג' שלי למשל הסיבה היחידה שכל ההשקעה בפלטות והתושבות היא מהסיבה שלא היו תושבות בכלל בתוך הגוף.. סוג של עשה זאת בעצמך

shay2320
05-28-2008, 09:59 PM
יפהה לוטןן אהבתי את התמונותת באמת טיסןן מרשים...

שאלה לי אלייך...מה עשיתה עם הקאול לפי מה שראיתי אתה מקבל סט ABC ואתה אמור להכין את הכאול מפיבר...יש לך רעיון איך אני עושה את זה!? משהוא!?

אייל_פ
05-28-2008, 10:09 PM
האים הקרבון נותן חוזק יותר מבד פיברגלס עם אפוקסי? אם איזה דבק מדביקים את בדי הקרבון?
נ.ב. השאלות לא כלכך קשורות לשרשור אז אם זה יפריע אני אפתח שרשור חדש.

shay2320
05-28-2008, 10:17 PM
לאא אייל בכיף לי זה לא מפריעע בכללל!!!!

בקשר לשאלה שלך אז ככה....הבד קרבון בהחלט יותר חזר מפיברגלס.. בד פיבר כמו שאתה יודע זה בד של סיבי זכוכית (פיבר באנגלית =סיבים)(גלס באנגלית = זכוכית) שמדביקים אותו עם דבק אוקסי.

קרבון(פיברקרבון) זה בדיוק אותו דברר שהוא עשוי מסיבים של פחמן (קרבון=פאחמן,פחם) וגם אותו מדביקים עם אפוקסי....

3DCrazy
05-28-2008, 10:50 PM
אייל, לדעתי אתה מוזמן לפתוח שירשור חדש...
חלילה משו נגד שי,
פשוט העולם הזה הוא עולם ומלואו ... ונחמד דווקא שיהיה שירשור עם קצת שאלות ותשובות ...
אני בטוח שאתה ושאר חברי הפורום יוכלו לתרום ללמד וללמוד רבות !

את הקארבון מדביקים עם אפוקסי (כמו בד פיבר)... הקארבון יותר קשיח כמו ששי ציין.
ראה תמונה מצורפת של גיא חנוך... זה האמבטיות למיכלי דלק שלי (מיועד להיות בתוך הטיסן 100 סמ"ק )... נוצרו ע"י האומן אלכס לאו.
עם דיקט צפצפה כפי שאתה מתאר אי אפשר להגיע לרמה כזו :) אפילו לא לצורה.. וגם המשקל קליל ביותר
הפלטה השניה שיש שם היא פלטת "האניקמב"
יותר קלה מקארבון.. יותר חזקה אבל גם יותר יקרה !

גיא, אתה מוזמן לצלם אותה מקרוב... (אני גם סקרן לראות אותה:D) מה גם שפה אתה נכנס לתמונה.. לך יש ידע הרבה יותר רב משלי ואנחנו כולנו נוכל להשכיל !
(בנוסף לזה שאתה פריק של קארבון :) )

shay2320
05-30-2008, 12:53 AM
אחריי קצת עבודהה וקצת פינישיםם הנה הציפוי גמורר הסכימה שהייתה על הקרטון התשמשתי קצת בדמיון גם חחח:D

נשאר מיתקון של מנוע וסרבואים יש קצת בעיה עם הסרבו של הכנף סרבו אחד ל4 מאזנות קצת בעיהה יכול להיות שגם פה היה שינויי..

351

352

350

353

354

nir-3D
05-30-2008, 01:33 AM
אח יקר שלי .....

יצא פצצהה ..... ממש עבודה לעיניין .. כול הכבוד ... :)
תחשוב טוב על ההצעה שלי ... בכו ל מיקרה תעסה לו ככה טסט ...

אח כך תחשוב מה לשפר מה לא
לילה טוב ...

nir mazor :)

LOTAN
05-30-2008, 11:40 AM
יפה מאוד שי, אהבתי את הסכימה וגם הציםפוי נראה טוב ומקצועי. של איזו חברה הציפוי? אצלי כל הטיסן מצופה ב"אורה קאוור".
נראה מרשים ביותר...

יפהה לוטןן אהבתי את התמונותת באמת טיסןן מרשים...

שאלה לי אלייך...מה עשיתה עם הקאול לפי מה שראיתי אתה מקבל סט ABC ואתה אמור להכין את הכאול מפיבר...יש לך רעיון איך אני עושה את זה!? משהוא!?

תודה

ולגבי הקאול, אני שמתי את הקאול ABS שקיבלתי עם הקיט. לא היה צורך לבנות קאול מפיבר, למרות שזה לא מזיק ויכול להוריד כמה גרמים קטנים... :)
את הדבקת הקאול ביצעתי בצורה הבאה כמו שגדעון דמבו הסביר לי-
הקאול שלי הגיע משלושה חלקים, שני חצאים והחלק הקדמי שלו (איפה שהכונסי אויר ומאיפה שיוצא ציר המנוע). בהתחלה הדבקתי עם דבק מהיר את שני החצאים, רק בשביל לקבל את הצורה. לאחר מכן, חיזקתי את החיבורים מבפנים בעזרת בד פיבר גלס דק. אחרי שהכל התייבש ותפס טוב, חיברתי את החלק הקדמי בעזרת דבק מהיר דליל. פשוט נתתי לו לחלחל בכל החיבורים. למרות שמבחינת חוזק זה תפס והחזיק את זה יפה וחזק, גם שם שמתי פיבר גלאס מבפנים לחיזוק סופי.
את הצביעה ביצעתי אצל פחח רכב מקצועי מרחובות (הוא צבע כבר לא מעט טיסנים גם למורדכי סקילי).

אגב, כמה סרוואים יש לך בכנף? אצלי בקיט זה היה משהו מטומטם, הייתי אמור לשים סרוו אחד לכל ארבעת המאזנות, זה ממש דבילי. אז אני עשיתי שיונוי בכנף ושמתי שני סרוואים, אחד בכל צד וחיברתי בין שתי המאזנת העליונה והתחתונה בעזרת פושרוד.

לוטן

shay2320
05-30-2008, 12:10 PM
שלום לוטן קודם כל תודה רבה....הציפויים הטיסן כולו מצופה בציפוי של monokote.

עכשיו יש לי רעיון לגבי הכאול משו שאולי אני יממש אותו ואחרי זה אני ידווח לך איך זה היה....יש באפשרותי לקחת את הסט של ABC(שגם אצלי הוא שתי חלקים והקדימה) להדביק אותו עם דבק מהיר אחרי זה לקחת דלי עם גבס ולהשקיע אותו בפנים כאשר הקדימה של הכאול כלפי מטה...אחרי שהוא מתייבש להוציא את הABC ונישארת לי תבנית לפיבר יכול להיות שאני ינסה את זה..

בכנף גם יש לי סררבו אחד וגם לי נראה שאני הולך לעשות עם זה משו לומרות שהוא קטן למנוע 46 אבל זה עדיין מוגזם ל4 מאזנות לדעתי...

שי.

3DCrazy
05-30-2008, 12:28 PM
WOW WOW WOW ועוד פעם...WOW !!
שי, פשוט אהבתי !!!!!!!

שילוב פשוט פצצה של צבעים, באמת !!!...
וואיי, יצא כ"כ יפה אחשלי !!!!
אחח אחח אחח איזה יפיוף, אני מת כבר לראות אותו טססססס !!!

המשך לעדכן אחשלי ומתי האלוטימת (?!) שלך יקבל חיים ויהיה אולטימייט !? :D

yevgeni26
05-30-2008, 12:47 PM
עבודה פשוט יוצאת מן הכלל!!!!
יפיפה :)

אייל_פ
05-30-2008, 05:26 PM
שי, יופי של ציפוי, אני הייתי ממליץ לך להוסיף פס דק שחור (2-3 מ"מ) בין הצבעים. זה יכול לחזק ולהבליט את הצורה היפה.