PDA

צפה בגרסא המלאה : מוסטנג

אייל_פ
05-28-2008, 10:18 PM
בהמשך לשרשור הקודם, מספר תמונות של בניית הגה הגובה. בתוכנית המקורים קיימים צירים שמחברים בין ההגה למייצב אבל במטוס האמיתי מרכז הציר יושב בתוך המייצב ונוצר מעיין מפרק בין ההגה למייצב. מימשתי את אותה השיטה גם בטיסן וכך זה נראה :
342 הציר המקורי.
343 344 345

346
רואים לבסוף שכל תנועה של ההגה מסתירה את החיבור בינו לבין המייצב.
נ.ב. החלק החסר בהגה זה המקזז. אחרי הצביעה הוא יודבק חזרה וזה יראה כאילו ממש יש מקזז למרות שבפועל הוא לא פועל.

shay2320
05-28-2008, 10:25 PM
בהחלט מרשיםם.....נצפה לראותו באוויר!!:)

אייל_פ
05-28-2008, 10:33 PM
עוד תמונה מתא הטייס. כרגע בניתי רק את החלק הקדמי של תא הטייס (חודש עבודה) ונותר לי לבנות בצורה דומה את צידי תא הטייס. עכשיו אתם בטח מבינים למה טיסן כזה לוקח 3 שנים לבנות.
347

3DCrazy
05-28-2008, 10:57 PM
WOW, עבודה מרשימה ביותר !!
פשוט תענוג לראות את היצירות שלך מקבלות צורה !
בזכותך אני נחשף יותר ויותר לתחום הסקייל והפייפר קאב עכשיו בתהליכי עיסקה עם עוד שותף
(עמית, כמו שסגרנו, אתה את המנוע אני את השאר :D).

המשך לשתף אותנו בתהליכי הבניה, נראה ממש ממש טוב !!

כל הכבוד.
טמיר.

TazmanianDevil
05-29-2008, 12:22 AM
איזה קיט זה או שאתה בונה "סקרטצ'" מתוכנית, אהבתי מאוד.
מה המנוע שתתקין בו?

אייל_פ
05-29-2008, 05:14 AM
הטיסן בנוי מקיט של top-flight אבל אין הרבה הבדל בין לבנות את הקיט לבין לבנות מתוכניות. זה חוסך את הקטע של יצירת החלקים אבל רוב העבודה היא יצירת פירטי הסקייל וחלק לא קטן של העבודה עוד לפני. הטיסן מצופה כולו בבד פיברגלס ומתוכנן יצירת קוי פנלים שמחברים בין פלטות האלומניום במטוס המקורי, נקודות בולטות שנראות כמו ניטים, תאורה, ועוד ועוד. לכן הקטע של קיט או תוכנית זה לא ממש משנה כי רוב העבודה היא לא בבנית בסיס הטיסן.
היום בראיה לאחור אני חושב שהייתי צריך לבנות מתוכנית של מתכנן ידוע ולא ללכת על הקיט. זה היה יכול לחסוך לי עבודה בגלל שכל השינויים שעשיתי כבר מובנים בתוכנית.
על הטיסן אני מרכיב מנוע של זנואה G-62 זהו מנוע פשוט עמין וחזק. החיסרון שלו זה המשקל ולכן הוא לא מתאים לטיסני 3D אבל בסקיילים הוא אחד המנועים הנפוצים יותר (ללא הצתה אלקטרונית). בנוסף המחיר שלו הרבה יותר סביר מ- DA50.

TazmanianDevil
05-29-2008, 10:56 PM
אל יאוש, גם אני בזמנו בניתי טיסן מוסטאנג של טופ פלייט, למנוע 60 שמתי עליו YS 120 והוא טס כמו אמיתי, יש לי המון תמונות ממנו אבל על נייר אני אסרוק כמה ואשים אותן פה
אני קראתי לו, הנגריה המעופפת, אבל אין עוד טיסן שנהניתי לבנות כמו אותו! כמו טמבל מכרתי אותו והוא משוטט לו פה בארץ, פעם אחרונה ששמעתי עליו הוא הגיע לבאר שבע.
שים לב שאתה מטיס אותו הוא סקייל אמיתי ולא חצי, הוא מפיל כנף לפני שתחשוב בכלל, ממליץ לשים עליו פרופ שהוא הכי גדול בסקאלה של המנוע כך הוא יזרים לך יותר אויר על ההגהים והכנף.
טס כמו מלך אמיתי בשמיים.
לגבי מנוע אני כן הייתי הולך על DA כי הוא קל וכך הוא יזקר כנף פחות ויהיה אולי יותר סלחן.

עדי

hal1
07-23-2008, 06:11 PM
אייל שלום
איך מתקדמת הבנייה של המוסטנג?
חיים

אייל_פ
09-14-2008, 09:51 PM
מצורף תמונות של המקלעים בכנף. תמונה אחת שמצאתי ברשת והשניה ממוזאון חיל האויר. משהו יודע אולי מה היה מורכב על המוסטנגים בארץ?
2219
2220
אני הולך לצבוע אותו לפי הדגם הבא:
2223
זהו אחד משני המוסטנגים הראשונים שהגיעו לארץ והטיס אותו מתנדב בשם ווין פיק שהוריד מוסקיטו צילום.

TazmanianDevil
09-14-2008, 09:59 PM
WOW
נעשה ונילמד!

קובי פ.
09-15-2008, 12:24 AM
אייל שלומות , אכן בניה מרשימה .

הרשה נא לי "עיצה " קטנה .

אל תשתגע עם כל מערכות התאורה , זה משקל מיותר , כרגע תשקיע מאמץ בסיום הבניה , אני לא כל כך משתגע על ציפוי מיקרוגלס ואפוקסי , משקל חביבי משקל , תגמור את הטיסן ותעשה פאנלים בלי מסמרות , תבדוק אותו בטיסה תראה כמה משקל מיותר יש לך ואיך הוא טס , אחר כך תמיד אפשר להשתולל עם תוספות כיד הדמיון הטובה עליך , תלמד מהנסיון של יגאל , היה לו בלטה מעופפת והוא שיחרר אותה מכל התוספות של תאורה וכדומה כדי להנות מטיסה .

להוסיף תמיד אפשר , מקסימום אם מדגדג לך תעשה את כל ההכנות של החיוט לתאורה .

אני את הצ'רוקי שלי הטסתי רק עם צבע פריימר ראשון וטיפה הגנה באיזור המשתיק , עכשיו כשראיתי איך הוא טס אני משחק עם הפינישים שלו .

זה בא מכל הלב והמון נסיון ידידי .

קובי

אייל_פ
09-15-2008, 09:27 AM
תמונות שלא הוכנסו לשרשור:

2238 2239 2240

אייל_פ
02-08-2009, 05:58 PM
אחרי הפסקה קלה ממשיכים לעבוד במרץ על הטיסן. אני נמצא כרגע בשלב של בניית פרטים של הכנפיים (מקזזים, מיישרי זרימה..) וצביעה בצבע בסיס. ברגע שהעסק יתפוס צורה, אוסיף תמונות.
היגעתי לשלב שצריך להכין את המערכת האלקטרונית ואשמח לקבל עצות איך ומה צריך לטיסן בגודל כזה. בכנף יושבים 4 סרוואים (מעזנות + מדפים), סרוו הגה כיוון, שני סרוואים הגה גובה, סרוו מנוע, סרוו שמפעיל שסתום אויר למתקפלים, ומערכת עשן. כל הסרוואים הם 9.7kg לא דיגיטלים (אין צורך בדיוק ובביצועים, זה טיסן סקייל). בקיצור, השאלה היא האים להשתמש בפק סוללות רגיל או שצריך סוללת ליפו עם מייצב? לאיזה נושאים כדאי להתייחס בטיסן בגודל זה?
עד היום הטסתי טיסנים קטנים ואין לי ניסיון עם גיינטים.

קובי פ.
02-08-2009, 08:31 PM
אייל ידידי , התגעגענו .

קודם כל תשתדל כמה שפחות צבע ( עוד פעם משקל ידידי משקל ) זאת אומרת שכבת יסוד קלה ואחר כך המון שיוף , עוד שכבת יסוד קלה והחלקה עם נייר מיים ורק אז ממש צבע קל אל תשפוך כמויות .

דבר שני , לגבי המדפים , אני מצרף לך תמונות של מכשיר כיוון פשוט מאוד שבעזרתו אתה מכוון את מהלך המדפים , זה לא חשוב אם הסרווים לא מדוייקים העיקר שמהלך המדפים יהיה שווה בשני הצדדים , זכור , המדפים אינם שווים במהלך אתה תוך שניה הפוך על הגב , אני בכלל הייתי הולך על מערכת מכנית להפעלת מדפים עם סרוו אחד , זה לא ג'יאנט שצריך המון כוח על המדפים וסרוו אחד טוב בהחלט לוקח אותם .

אותו הכנ"ל לגבי הגה הגובה שבו אתה הולך עם 2 סרווים , זה שתחבר אותם ב Y לא יתן לך את התוצאה הרצויה , אתה צריך יח' POWER BOX פשוטה שאיתה אתה יכול לכוון מהלך ותנועת סרווים בנפרד למרות שהם מחוברים על אותו הערוץ , אתה לא צריך משהו מפוצץ אלא בסיסי ביותר .

דרך אגב ב-B24 שהוא מפלץ רציני את הגה הגובה אני מפעיל עם מערכת מכנית שנותנת פעולה אחידה ועם סרוו אחד , לשם מה היית צריך בכלל 2 סרווים להגה הגובה , אתה הולך לעשות 3D איתו ? , תאמין לי "ח" מפלדה טובה היה עושה את העבודה יופי .

לגבי המערכות האלקטרוניות אני בטוח שיש פה מספיק מומחים להמליץ לך .

בכל אופן , הטיסן משגע ויפיפה , הגעת עכשיו לשלב הכי קשה וזה הפינישים , לרוב בשלב הזה נגמר האוויר ומתחילים למהר לסיים , קח אותה בסבלנות , בסופו של תהליך מה שרואים זה הפינישים וכל ההדבקות והטכנולוגיה נעלמת ולא רואים אותה , זכור את זה , " אל תמהר " !!

יאללה לעבודה , יש לך עוד איזה שבוע , שבועיים שיופים ושיפצורים עם היסוד :D.

התמונות של המכשיר בדיקה , אפשר לייצר אותו לבד ממסרגה או אפילו מ-מקל של מנגל , מד זווית ב 3 שקל , איזה מקל כביסה עם הארכה או קליפס מתאים ומשקולת מכל מה שיש לך ביד .

קובי

3Disaster
02-08-2009, 08:58 PM
טוב בהחלט לוקח אותם .

אותו הכנ"ל לגבי הגה הגובה שבו אתה הולך עם 2 סרווים , זה שתחבר אותם ב Y לא יתן לך את התוצאה הרצויה , אתה צריך יח' POWER BOX פשוטה שאיתה אתה יכול לכוון מהלך ותנועת סרווים בנפרד למרות שהם מחוברים על אותו הערוץ , אתה לא צריך משהו מפוצץ אלא בסיסי ביותר .

התמונות של המכשיר בדיקה , אפשר לייצר אותו לבד ממסרגה או אפילו מ-מקל של מנגל , מד זווית ב 3 שקל , איזה מקל כביסה עם הארכה או קליפס מתאים ומשקולת מכל מה שיש לך ביד .

קובי

היי קובי.
לךא לחייבים PB בכמה מאות/אלפי שקלים בשבל זה אפשר גם להשתמש בY קונקטור עם פטנציומטר.

ושאלה.
יש לי מד זוית אבל...איך בדיוק אני עושה שהמקל (המסרגה בשבילך)יוכלו לעבור דרך הציר ולהתגלגל עליו?

קובי פ.
02-08-2009, 09:04 PM
דניאל , לא בדיוק הבנתי אותך אבל , הבט היטב בתמונות זה בורג הכי פשוט עם קדח קטן שבתוכו מודבקת המסרגה , הבורג הזה הוא חופשי ויחד איתו המסרגה עם המשקולת נעה בחופשיות וככה היא תמיד " פלס " מד הזווית נשאר לעמוד קבוע או על ציר איך שאתה רוצה , פעם אחת מכוונים לאפס וזהו , הוא מודד במדוייק את התנועה .

תביט טוב טוב על התמונות ואני מאמין שתבין לבד .

קובי

אייל_פ
02-08-2009, 10:00 PM
השאלה היא האים אני באמת צריך power box (לא ממש ברור לי מה תפקידו)? בכל זאת צריך לזכר שזה טיסן שלא מיועד לתרגילי ארובטיקה קשים ומדוייקים. לרוב הוא יגהץ את השמים ויעשה רולים ולופים גדולים ואיטיים. מה לגבי סוללות?
נ.ב. חיברתי שתי סרוואים להגה גובה מפני שכך זה תוכנן בקיט והשארתי את זה כמו שזה.

קובי פ.
02-08-2009, 10:41 PM
אייל , אני לא כל כך בטוח לגבי ה-POWER BOX אבל אתה צריך משהו שיסנכרן בין 2 הסרווים , כידוע לך גם אם 2 הסרווים מאותו היצרן ואותו הדגם עדיין יש תמיד שוני בעבודה בינהם וצריך לכוון אותם לפעולה אחידה אחרת ההגה גובה לא יעבוד בצורה אחידה ולכל הגה תהיה תנועה אחרת אולי מזערית ולא מורגשת בעין אבל אתה תרגיש את זה באוויר וכנ"ל לגבי המדפים .

יאללה כל מומחי האלקטרוניקה , איפה אתם ??

hal1
02-08-2009, 10:43 PM
אייל שלום,
בנושאי אלקטרוניקה ופאואר בוקס כדאי להתייעץ עם גיא משלט רחוק. בטיסן שלך הושקעו הרבה שעות וכדאי ל"בטח" את ההשקעה עם מערכת אלקטרונית מתאימה.
אגב אני מחוסר ידע בנושא מעדיף כרגע להרכיב מוסטנג ARF ובאמצעותו להכיר את המערכות האלה.
חיים

ארז
02-08-2009, 11:07 PM
קובי...זה לא ה- B25 ARF שלך בתמונות אני מקווה...נכון?
פשוט יש שם פיספוס בהתקנה - תסתכל על שני המדפים, ההורן לא מותקן באותו מקום ביחס לציר בשניהם...

לגבי סינכרון בין הסרווס כמו למשל בהגאי גובה - אני ממש ממליץ לפני שמחפשים פתרון לבעיה, לבדוק האם הבעיה בכלל קיימת...
אתה תמיד יכול לשחק "סרווס מוזיקליים" ולמצוא שניים שזזים ממש אותו הדבר או עם הבדל מזערי ביותר בינהם, שספק אם תבחין בו בטיסה. כמובן ככל שזווית תנועת המשטחים גדולה יותר ככה ההבדל יורגש יותר.
מעבר לנושא התנועה - לא לשכוח לוודא ש"האמצע" זהה לחלוטין.

לגבי הפטנטים האלקטרוניים - שים לב שלא הכל אותו הדבר - בעוד שמערכת קיזוז סרווס אולי לא תהיה ממש מורגשת ומוצדקת, אזי מערכת גיבוי לסוללה ו/או מקלטים זה כבר סיפור אחר אז תבדוק טוב מה אתה בדיוק רוצה ותוודא שאתה רוכש באמת את זה.

קובי פ.
02-08-2009, 11:15 PM
אהלן ארז , געגעתי :D.

לא , זה לא שלי ושמתי לב לזה , שלי עדיין באריזתו ולא נפתח עדיין ( חוץ מהצצה קטנה ) , אני בשלבי סיום של פינת העבודה שלי ומסדר את כל ה-ג'אנק שיש לי , וואלק אפילו דברים בני 40 שנה אני שומר , לך תבין :D.

בקרוב מאוד נרד עליו , קודם כל מתארגן לפליט , ה-B24 מתעכב לי בגלל המתקפלים שבלעדיהם אני לא יכול להתחיל כנפיים .
יהיה טוב ארז , אני אופטימי .
עריכה :
לגבי הגה הגובה ניחא , אפשר לחיות עם זה אבל לגבי המדפים זה מאוד מאוד מסוכן שבנחיתה הם לא יפתחו יחד יהיה לו טיסן הפוך יותר מהר ממה שהוא חושב , מספיק שהם לא ינועו באותו הקצב לא צריך יותר .
קובי

3Disaster
02-08-2009, 11:32 PM
השאלה היא האים אני באמת צריך power box (לא ממש ברור לי מה תפקידו)? בכל זאת צריך לזכר שזה טיסן שלא מיועד לתרגילי ארובטיקה קשים ומדוייקים. לרוב הוא יגהץ את השמים ויעשה רולים ולופים גדולים ואיטיים. מה לגבי סוללות?
נ.ב. חיברתי שתי סרוואים להגה גובה מפני שכך זה תוכנן בקיט והשארתי את זה כמו שזה.

קובי התייחס לPB כדי לכוון סרוואים על זויות ה-0 כמה שיותר מדוייק. אך תפקידו העיקרי של הPB הוא בעצם לפצל את המתחים כפי שנידרש לכל סרוו באשר הוא, Power Box זה עוד שם כולל של Power Expender (פשוטו כמשמעו). הפונקציה של קיזוז וקביעת נקודות הקיצון (הEND POINT) של הסרוו זה תוסף לPB.
לפי דעתי אתה לא כ"כ תצתרך איזו שהיא מערכת PB/PE מכיוון שאין לך סוואים שצורכים המון זרם. (אני צודק?) . המון זרם זה אומר 8-10 אמפר בפיק.

בדיוק בשביל זה יש את הY קונקטור (שציינתי בהודעתי הקודמת) עם הפטנציומטר. הוא בעצם מאפשר לך לקזז סרוו אחד בשלט ואת הסרוו השני ע"י מקזז (במקרה הזה זה מאיין גלגל קטן).

----------------------------------------------------------------------

קובי,
עכשיו הבנתי יותר מה הכוונה. בטח מחר יהיה אחד מוכן.:rolleyes:

דניאל!

קובי פ.
02-08-2009, 11:36 PM
דניאל , שמחתי על ההגיון הבריא שלך .

בהצלחה

אייל_פ
02-08-2009, 11:36 PM
חברה, אני בגישה של כמה שיותר פשוט פחות מתקלקל, לכן היתי רוצה להימנע מאלקטרוניקה מיותרת. הטיסן הכי גדול שהטסתי עד היום הוא בעל מנוע 120 4 פעימות. אני מניח ש- warbard עם מנוע 60 סמ"ק זה סיפור שונה ולכן העלתי את הנושא. אני לא מחפס גג'טים ואלמנטים מיוחדים שדרושים בטיסן 3D גיינט שבו הדיוק עושה את הטיסן מעולה או גרוע, אני מחפס את המינימום כדי להישאר בצד הבטוח של הסיפור.
אני לא משתמש בסרוואים דיגיטלים לכן הם לא צורכים הרבה זרם.

Saar 3-D
02-09-2009, 05:38 PM
איזה שלט יש ברשותך..?
אתה יכול לתכנת את 2 הסרבואים של ההגה גובה שיעבדו במקביל דרך השלט.
ואת ה-2 של המדפים גם תתכנת.
זה דורש ממך הכי פחות חוטים/מפסיקים/פטנציומטרים/Y קונקטורים ועוד.
אבל זה גם דורש ממך שלט חדיש שתומך בפונקיות הללו+מקלט עם בסביבות ה-9 ערוצים +-
תקנו אותי אם אני טועה.

בכל מקרה אני אישית לא ההיתי ממליץ לך על הY קונקטור+פטנציומטר מכיוון שאצלי לפני שנה הוא היה הגורם לריסוק.
הוא התחיל להשתגע ולגרום לכך שסרוו הגה גובה אחד יעלה והשני ירד.
כמובן שזה קרה באמצע טיסה ואתה מבין כבר את התוצאה.
אבל תיקנו אותו כמו צריך וכיום אני לא מרגיש שום הבדל.
שיהיה לך בצלחה, יש לך טיסן מהמם.
שיהיה לך רק נחת, שלווה והנה מהטיסן- אמן!
המשך יום נעים.
סער :)

TazmanianDevil
02-09-2009, 05:58 PM
חברה, אני בגישה של כמה שיותר פשוט פחות מתקלקל, לכן היתי רוצה להימנע מאלקטרוניקה מיותרת. הטיסן הכי גדול שהטסתי עד היום הוא בעל מנוע 120 4 פעימות. אני מניח ש- warbard עם מנוע 60 סמ"ק זה סיפור שונה ולכן העלתי את הנושא. אני לא מחפס גג'טים ואלמנטים מיוחדים שדרושים בטיסן 3D גיינט שבו הדיוק עושה את הטיסן מעולה או גרוע, אני מחפס את המינימום כדי להישאר בצד הבטוח של הסיפור.
אני לא משתמש בסרוואים דיגיטלים לכן הם לא צורכים הרבה זרם.

הי אייל

טיסן מדהים כבר אמרתי?
אני ממש אוהב את המטוס הזה, יחיד במינו...P-51 THE CADILLAC OF THE SKY

לגבי כל עיניין האלקטרוניקה...אני דווקה כן חושב שאתה צריך את זה ולא בגלל שזה גדג'ט אלא בגלל שזה הכרחי בטיסן כמו שלך.
כמו שכתבת ונכון זה לא עוד טיסן 120 ארבע םעימות אלא טיסן עם מנוע 60 סמ"ק בנזין ויותר מ9 סרוואים. עכשיו או שתעבוד ממש אבל ממש קשה ותחפש שני סרוואים מוזיקאליים ותעשה ותהפוך חצי עולם כדי לעשות כיול לכל ה9 סרוואים או שפשוט תעבוד בצורה קלה יותר מרגיעה יותר ומקצוענית יותר.
אתה יודע אנו כבר לא טסים במטוסי בוכנה...עברו לסילון:D:D
לעיניין נוסף נכנס כל החיסכון באנרגיה...האמפליפאייר smart fly, power box,emcotecוחבריהם לא רק יודעים לסנכרן, הם גם שומרים על התנגדות אחידה, שומרים על המערכות מקצר, יודעים לווסת את המתח בצורה שווה ונכונה.
שוב לאחר השקעה כל כך עצומה לא הייתי מוותר על המערכת הזו, פעם לפני שהגיעו המערכות הללו וכתוצאה מכך גם המציאו את שאר הטכנולוגיות הנ"ל, חייבו את המטיסים להשתמש בשני מקלטים לפחות, ולא רק בגלל שיהיו שניים על הטיסן כאקט חירומי אלא שיוכלו לווסת ולהתאים את המתח בצורה שווה בין כל הסרוואים.

אני בעד טכנולוגיה והיא לא שמורה רק לטיסני 3D, אל תשכח שאנו שמים את המערכות הללו על הטיסנים לא כי הם 3D אלא כי הם יקרים לנו והם בסדר גודל של הטיסן שלך לפעמים.

בהצלחה חבר

עדי

יגאל
02-09-2009, 08:35 PM
אייל - שני ערוצים במקלט, אחד לכל סרוו ואתה מסודר
אני תמיד קונה מקלטים של 8 ערוצים רק בגלל העובדה שהם מאפשרים לי לשלוט על שני סרווס של מדפים (או הגה גובה) בנפרד.

אייל_פ
02-09-2009, 11:46 PM
חברה, אחרי שהשקעתי כלכך הרבה בטיסן, לא נותר לי אלה להטיס אותו עם השלט שיש ברשותי היום והוא RD8000. אני מהנדס אלקטרוניקה במקצועי, ומהנסיון שלי כמה שפחות יותר טוב. כל אלמנט נוסף בטיסן מגדיל את ההסתברות לכשל. כרגע המדפים והמאזנות מחוברים ב- Y קונקטור. אחרי הצביעה אדביק את המאזנות והמדפים ונראה איך הם פועלים. בכל מקרה אני הולך להזמין מייצב מתח וסוללת ליפו לטובת העניין ולא מסתפק בסוללות הצהובות הסטנדרטיות של המערכת. אם אראה שאין לי דיוק טוב במדפים, אז כנראה אלך על PB. אל תשכחו שאחרי כל כך הרבה עבודה, הטיסן הולך לגהץ את השמים ולא יותר מזה, למרות שהוא יכול לבצע ארובטיקה טובה. הבעיה בנחיתה ששם טסים על גבול ההזדקרות ולכן הדיוק של המדפים חשוב. אפשר כמובן ללכת על הצד הבטוח יותר ולהגיעה במהירות גבוהה יחסית לנחיתה. הנחיתות בטיסן כזה יותר דומות לטיסן סילון מאשר לטיסן 3D.

אייל_פ
02-09-2009, 11:58 PM
קצת תמונות. צביעת הכנף בפריימר (צבע בסיס לרכב) והכנת קווי הפנלים. רואים את מיישרי הזרימה על הכנף. התמונה האחרונה מראה את הגה הגובה. המקזז נחתח והודבק חזרה רק כדי ליצור מראה אמיתי של מקזז וכמובן המוביל שמזיז אותו.
4458
4459
4460

TaMiR
02-10-2009, 12:01 AM
אתה יכול לשים לקה שיהיה יפה?? או שזה יהיה כבד מידיי?!

קובי פ.
02-10-2009, 12:07 AM
תמיר , יש צבעים שלא צריכים לכה , בנוסף זה מטוס קרב , הכל רק שלא יהיה מבריק :D.

אייל , יופי של עבודה !!

קובי

אייל_פ
02-10-2009, 12:10 AM
הי תמיר, מה שאתה רואה זה צבע יסוד בלבד. הכנף תיצבע בצבע הסופי על שכבה זו וכמובן הצבע עצמו מכיל לקה. אני הולך להשתמש בצבעי רכב שהם עמידים מאוד. לגבי משקל, אכן הטיסן כבד בגלל כל מיני תוספות. למשל הטיסן תוכנן להיות מצופה מונוקוט על הבלזה. אני ציפיתי אותו בבד פיברגלס עם אפוסקי, הוספתי ציבע בסיס וצבע סופי. הוספתי תא טייס ופריטים שגם הם מוסיפים למשקל הטיסן. בקיצור לא יהיה קל להטיס אותו אבל ההבדל במראה שווה את המחיר.

3Disaster
02-10-2009, 12:20 AM
אתה יכול לשים לקה שיהיה יפה?? או שזה יהיה כבד מידיי?!

היי טמיר
הצבע שהוא עשה זהוא צבע פריימר. מה שנקרא בשפת העם צבע יסוד- השיכבה הראשונית שתעבור שיוף והחלקה כמו שצריך ועליה תבוא הצביעה הרצינית.

קצת תמונות. צביעת הכנף בפריימר (צבע בסיס לרכב) והכנת קווי הפנלים. רואים את מיישרי הזרימה על הכנף. התמונה האחרונה מראה את הגה הגובה. המקזז נחתח והודבק חזרה רק כדי ליצור מראה אמיתי של מקזז וכמובן המוביל שמזיז אותו.
4458
4459
4460

נראה מצויין עד כה.:rolleyes:

שאלה לי אליך...
איזה סרוואים הולכים לשבת על דבר? (דגם ספציפי)

QUOTE=TazmanianDevil;16707]הי אייל

טיסן מדהים כבר אמרתי?
אני ממש אוהב את המטוס הזה, יחיד במינו...P-51 THE CADILLAC OF THE SKY

לגבי כל עיניין האלקטרוניקה...אני דווקה כן חושב שאתה צריך את זה ולא בגלל שזה גדג'ט אלא בגלל שזה הכרחי בטיסן כמו שלך.
כמו שכתבת ונכון זה לא עוד טיסן 120 ארבע םעימות אלא טיסן עם מנוע 60 סמ"ק בנזין ויותר מ9 סרוואים. עכשיו או שתעבוד ממש אבל ממש קשה ותחפש שני סרוואים מוזיקאליים ותעשה ותהפוך חצי עולם כדי לעשות כיול לכל ה9 סרוואים או שפשוט תעבוד בצורה קלה יותר מרגיעה יותר ומקצוענית יותר.
אתה יודע אנו כבר לא טסים במטוסי בוכנה...עברו לסילון:D:D
לעיניין נוסף נכנס כל החיסכון באנרגיה...האמפליפאייר smart fly, power box,emcotecוחבריהם לא רק יודעים לסנכרן, הם גם שומרים על התנגדות אחידה, שומרים על המערכות מקצר, יודעים לווסת את המתח בצורה שווה ונכונה.
שוב לאחר השקעה כל כך עצומה לא הייתי מוותר על המערכת הזו, פעם לפני שהגיעו המערכות הללו וכתוצאה מכך גם המציאו את שאר הטכנולוגיות הנ"ל, חייבו את המטיסים להשתמש בשני מקלטים לפחות, ולא רק בגלל שיהיו שניים על הטיסן כאקט חירומי אלא שיוכלו לווסת ולהתאים את המתח בצורה שווה בין כל הסרוואים.

אני בעד טכנולוגיה והיא לא שמורה רק לטיסני 3D, אל תשכח שאנו שמים את המערכות הללו על הטיסנים לא כי הם 3D אלא כי הם יקרים לנו והם בסדר גודל של הטיסן שלך לפעמים.

בהצלחה חבר

עדי[/QUOTE]

עדי.
נכון מאוד אבל אייל ציין שהוא מרוצה להשתמש בכמה שפחות טכנולוגיה מסובכת (נשמע כמו כל האמפליפיירים למיניהם) בדיוק בגלל זה אמרתי מה שאמרתי בהודעותי הקודמות.
אך עם אייל רוצה בכל זאת להשקיע באיזשהו אמפליפייר שיתן לא את המינימום הנידרש הייתי הולך פשוט עלהSF אבל הבעיה היא שהדגמים עם הProgramer הם דיי יקרים.או שפשוט מאוד תשתמש ב2 מקלטים לחלוקת מתחים שווה.

אייל_פ
02-10-2009, 12:48 AM
חברה, ראשית תודה על הפירגון. אני מקווה שתוך חודשיים שלושה הטיסן יהיה באויר ובמפגש הבא של הפורום יהיו נציגים מתחום הסקייל.
לצערי, אני לא ממש מכיר את כל המוסגים שהזכרתם. מה זה אמפליפייר? מה בדיוק הוא מגביר? אני מחפש סטאף לא יקר שיתן לי פיתרון סביר. הוצאתי המון כסף על הטיסן עד עכשיו והייתי רוצה להמנע מהוצעות נוספות (חוסך למערכת חדשה) מעבר לכך גם הסטירמן דורש את שלו. בקיצור תמליצו לי על פיתרון זול וסביר לטיסן כזה. בתודה מראש אייל.

TazmanianDevil
02-10-2009, 08:52 AM
ממליץ לך על זה...http://smart-fly.com/Products/Expander/expander.htm
זול נוח לשימוש ויכול לקבל שתי סוללות A123 ללא רגולאטור וזהו!

סוללות A123 יחסכו לך את משקל הרגולאטור ויתנו לך הרבה יותר ביצועים לטיסן והאפשרות לכשל מערכתי ישאף לאפס.
ראה את הכתבה הזו כדי להבין יותר...http://www.planesandmodels.co.il/article_46/

בהצלחה.

ארז
02-10-2009, 09:23 AM
אייל -אל תשכח שבטיסן כזה לא מדובר רק על מישקל, סיבוך טכני, מערכות ואביזרים חדשים, וכסף.

יש גם דבר חשוב ביותר שנקרא "בטיחות".

אתה לא רוצה לאבד שליטה על כלי כזה לא רק בגלל הכסף והמאמץ שהשקעת אלא גם בגלל הסכנה הפוטנציאלית שיש לכלי כזה היוצא משליטה מסיבה של תקלה.
ולפני שמסבירים לי את המובן מאיליו - שטיסן עם מנוע 46 גם יכול להיות קטלני אומר - נכון, אבל עם 62 סמ"ק ועוד כמה קילוגרמים - עוד הרבה יותר.

אחד השיקולים כאן הוא גם היכן אתה הולך להטיסו - מסלול נידח ומרוחק? מסלול צפוף ועמוס שקרוב לישובים וכבישים ראשיים?

אתה חייב לתת דעתך גם לנקודה הזו.

מכיוון שתקציב הטיסנאות של חלקנו מוגבל, לפעמים הגיוני להתחיל מהאילוץ הזה ולראות איך ממקסמים אותו לכיוון שרוצים. בלי פילוסופיה ופסיכולוגיה - עובדות מהחיים.

אייל_פ
02-10-2009, 09:55 AM
אכן ארז, נושא הבטיחות הוא דבר ראשון בחשיבותו על אחת כמה וכמה כשמדובר בטיסן כזה. את הטיסות הראשונות כנראה אני יעשה בדימונה, עם מספר מצומצם של אנשים שיעזרו בעניין. רק אחרי שאתפוס ביטחון בטיסן אטיס אותו גם במקומות אחרים מסודרים בלבד. אני בדרך כלל מטיס ברכסים אבל לא נראה לי שאטיס אותו שם בגלל איכות המסלול, חוסר הסדר ואי שמירה על כללי הבטיחות של המטיסים במקום. בנוסף אני נעזר בחבר (רביב) כדי שיבדק את כל המערכות בנוסף למה שאני אבדוק ואם יש ספק הכי קטן הטיסן לא יעלה לאויר.

ארז
02-10-2009, 12:07 PM
מעבר לניסיון וביטחון - תקלות טכניות יכולות לקרות ללא כל קשר לניסיון וביטחון.

ולכן אם אתה מתכנן להטיסו במסלול וסביבה יותר צפופים באנשים, מן הראוי להשקיע ככל האפשר בהקטנת הסיכויים לתקלות טכניות.
ברור לך שהטסה במסלול דוגמאת כפר גלים (כדוגמא למסלול קרוב לישוב וכבישים) למשל, יכולה להיות הרבה יותר מסוכנת מאשר הטסה במידבר.

3Disaster
02-10-2009, 12:11 PM
(חוסך למערכת חדשה) מעבר לכך גם הסטירמן דורש את שלו. בקיצור תמליצו לי על פיתרון זול וסביר לטיסן כזה. בתודה מראש אייל.

היי אייל.
אפשר לשאול על איזה שלט אתה מתכן? יכול להיות שהוא אפילו יתן לך מספיק פונקציות בשביל להפעיל את כל ההגהים של מקלט אחד (או שתיים אם תרצה אבל הכמות ערוצים לא תשתנה-רק חלוקת מתח שווה)

דניאל!

קובי פ.
02-10-2009, 12:15 PM
אייל שלומות .
רציתי להוסיף שעל בטיחות לא מתפשרים בשום מקרה ובשום מצב , בטיחות זה מעל הכל .

אתה בשלב העברה לטיסני ג'יאנט וזה כבר לא צחוק ( לא שהקטנים פחות מסוכנים ) .

בכל אופן אם אתה מתייעץ עם רביב הייתי ממליץ לך בחום גם להתייעץ עם "ליאור זהבי ו- פטר " שהם כולם חברים טובים ואנשים מאוד מאוד נחמדים שיעזרו לך בפתרון הנושא .

ואני הקטן ממליץ לך בחום שבנושא בטיחות הטיסן אל תחסוך !!

קובי .

אייל_פ
02-10-2009, 12:18 PM
הי ארז, לא ממש ירדתי לסוף דעתך. אני חושב בדיוק כמוך שצריך ככל האפשר להקטין את הסיכוי לתקלות. העניין הוא שלא ממש ברור לי איך עושים זאת. עד היום נתקלתי בריסוקים מסיבות טכניות בדרך כלל מציוד לא תקין. לדוגמא מפסק ישן שגרם לניתוק המתח מהמקלט, לדוגמא הטסה עם סוללה חלשה ועוד ועוד. לכן הגישה שלי שככל שיש פחות אלמנטים במערכת, כך היא בטוחה יותר. אני חושש שהוספת PB מוסיפה חיבורים נוספים מהמקלט לקופסה ומהקופסה לסרוואים. בנוסף יש שם מערכת אלקטרונית אקטיבית בעלת אמינות מסויימת שהיא כמובן פחותה מעמינות של חוט. לכן יש לי את ההתלבטות הקשה מה מתאים יותר מבחינת בטיחות לטיסן. ביצועים של הטסה פחות חשובים לי בגלל אופי הטיסה שאני מתכנן לטיסן הזה.
לגבי כפר גלים, אני חושש שהמסלול קצר מדי אבל אוכל להחליט אם להטיס שם או לא רק אחרי שאצבור קצת ניסיון איתו.
נ.ב. רביב כל הזמן בקשר עם ליאור ופטר, אני בטוח שהמידע עובר.

TazmanianDevil
02-10-2009, 01:05 PM
הי ארז, לא ממש ירדתי לסוף דעתך. אני חושב בדיוק כמוך שצריך ככל האפשר להקטין את הסיכוי לתקלות. העניין הוא שלא ממש ברור לי איך עושים זאת. עד היום נתקלתי בריסוקים מסיבות טכניות בדרך כלל מציוד לא תקין. לדוגמא מפסק ישן שגרם לניתוק המתח מהמקלט, לדוגמא הטסה עם סוללה חלשה ועוד ועוד. לכן הגישה שלי שככל שיש פחות אלמנטים במערכת, כך היא בטוחה יותר. אני חושש שהוספת PB מוסיפה חיבורים נוספים מהמקלט לקופסה ומהקופסה לסרוואים. בנוסף יש שם מערכת אלקטרונית אקטיבית בעלת אמינות מסויימת שהיא כמובן פחותה מעמינות של חוט. לכן יש לי את ההתלבטות הקשה מה מתאים יותר מבחינת בטיחות לטיסן. ביצועים של הטסה פחות חשובים לי בגלל אופי הטיסה שאני מתכנן לטיסן הזה.
לגבי כפר גלים, אני חושש שהמסלול קצר מדי אבל אוכל להחליט אם להטיס שם או לא רק אחרי שאצבור קצת ניסיון איתו.
נ.ב. רביב כל הזמן בקשר עם ליאור ופטר, אני בטוח שהמידע עובר.
אייל המערכות האלה יותר אמינות מהחוט שמחובר אליהן.
אחרי הכל קצר באחד החוטים לא ימנע את התכת המקלט ומשם הגרביטציה כבר משלימה את העניין.
מערכות אלו מונעות את הדברים הללו, הן מפחיתות סיכונים בצורה משמעותית.
פעם היו מנועים עם קרבורטורים, כמה פעמים הלכנו למוסך כדי שיכוון לנו אותו, היום הכל מנותר ע"י מחשב ופתאום אפס בעיות.
אותו הדבר גם פה, מערכות אלו ישמרו על הטיסן. הן חדשות ומאוד מפותחות כדי לתת לך את הפיתרון הטוב ביותר בכל מה שנוגע לבטיחות ושמירה על ההשקעה שלך.

אלפי לקוחות מכל העולם לא טועים.

אם בכל זאת אתה מתעקש, שני מקלטים וחיבור מוצלב לפחות!

ארז
02-10-2009, 02:35 PM
אייל - הכוונה מאד פשוטה:
נתתי את מסלול כפ"ג כדוגמא למסלול שנמצא קרוב לאוכלוסיה (ישוב, כבישים ראשיים) לעומת מסלול נידח במידבר שקרוב בעיקר למטיסים שמן הסתם הם מעטים יותר מהאוכלוסיה הסובבת במקום אחר.
הטענה היא פשוטה - נניח לרגע את הרצון לשמר את הטיסן עצמו וכל ההשקעה בו, ונתבונן על פוטנציאל הפגיעה של הטיסן באנשים ובסביבה - ככל שהפוטנציאל הזה רב יותר (הטסה קרוב לאוכלוסיה לעומת עם עוד 8 חבר'ה בלב המידבר), ככה לדעתי חובתך לדאוג יותר ויותר להפחתת הסיכוי לתקלה טכנית.

ניתוח האמינות שלך המתבסס על כמות מחברים ורכיבים ועל כך שכל המערכות צריכות לתפקד בטור, או בו זמנית, לוקה מאד לדעתי.
תן דעתך על כך שמערכות הפועלות במקביל למשל והנותנות יתירות, מגדילות את סך כל אמינות מערכת כלי הטיס בהרבה. אם יש לך מספר מערכות אשר אחת מגבה אוטומטית את השניה, ויש לך כתוצאה מכך יתירות, אתה לא חושב שהאמינות השתפרה?

ממליץ לך ללמוד טוב טוב את הנושא, הרי לא "סתם" המציאו ומשתמשים במערכות האלה.

לי אין ניסיון עם מערכות אלה, כיוון שאני לא עוסק בכלים שמחייבים זאת, וזאת בהחלט החלטה שקולה שקיבלתי כשהחלטתי עם איזה סוג וגודל טיסנים אני רוצה להינות בתחביב. אתה הרי מבין שלא גודל צלעות דיקט הצפצפה היווה גורם מכריע, אלא בדיוק הנושא של מרוכבות, השקעה כספית, זמינות שטחי הטסה מתאימים, מקום בניה, איחסון, הובלה וכו'.
מה שנקרא - הגבול הדק שבין היות התחום תחביב מהנה לבין היותו מעמסה.

TazmanianDevil
02-10-2009, 07:27 PM
אייל - הכוונה מאד פשוטה:
נתתי את מסלול כפ"ג כדוגמא למסלול שנמצא קרוב לאוכלוסיה (ישוב, כבישים ראשיים) לעומת מסלול נידח במידבר שקרוב בעיקר למטיסים שמן הסתם הם מעטים יותר מהאוכלוסיה הסובבת במקום אחר.
הטענה היא פשוטה - נניח לרגע את הרצון לשמר את הטיסן עצמו וכל ההשקעה בו, ונתבונן על פוטנציאל הפגיעה של הטיסן באנשים ובסביבה - ככל שהפוטנציאל הזה רב יותר (הטסה קרוב לאוכלוסיה לעומת עם עוד 8 חבר'ה בלב המידבר), ככה לדעתי חובתך לדאוג יותר ויותר להפחתת הסיכוי לתקלה טכנית.

ניתוח האמינות שלך המתבסס על כמות מחברים ורכיבים ועל כך שכל המערכות צריכות לתפקד בתור, או בו זמנית, לוקה מאד לדעתי.
תן דעתך על כך שמערכות הפועלות במקביל למשל והנותנות יתירות, מגדילות את סך כל אמינות מערכת כלי הטיס בהרבה. אם יש לך מספר מערכות אשר אחת מגבה אוטומטית את השניה, ויש לך כתוצאה מכך יתירות, אתה לא חושב שהאמינות השתפרה?

ממליץ לך ללמוד טוב טוב את הנושא, הרי לא "סתם" המציאו ומשתמשים במערכות האלה.

לי אין ניסיון עם מערכות אלה, כיוון שאני לא עוסק בכלים שמחייבים זאת, וזאת בהחלט החלטה שקולה שקיבלתי כשהחלטתי עם איזה סוג וגודל טיסנים אני רוצה להינות בתחביב. אתה הרי מבין שלא גודל צלעות דיקט הצפצפה היווה גורם מכריע, אלא בדיוק הנושא של מרוכבות, השקעה כספית, זמינות שטחי הטסה מתאימים, מקום בניה, איחסון, הובלה וכו'.
מה שנקרא - הגבול הדק שבין היות התחום תחביב מהנה לבין היותו מעמסה.

ארז אמרת נכון...איך יכולתי לשכוח זאת?

המערכות הללו מפעילות את כל הצרכנים בצורה מקבילה ולא בטור, כך שאם אחד מתנתק הוא לוקח איתי את כל השאר.
המערכות הללו יכולות לזהות את מקור הבעיה, קצר, ולנתק אותה משאר המערכת.
אני לא חושב שיש משהו אחר שיכול לעשות זאת.

3Disaster
02-10-2009, 09:45 PM
עוד דבר...
אייל, אמרת שרוב הבעיות שלך היו בעיקר מכשלים של מפסקים או סוללות לא טעונות / דפוקות.
המערכות של היום גם ה"פשוטות" שביניהן יכולות להתריע לך מתי הסוללה גמורה/מתה/מתי כדי להפסיק להטיס וכו'...
בקשר לבעיות המפסקים. רוב המערכות (90%) לא נותנו להפעילן בעזרת פתיחת מעגל, מה שקורה בעצם זה שאתה צריך לעשות קצר בין חיבור ה+ לסיגנל מה שבעצם פותר לך את -כל- בעיות המפסקים.
למה? כי כדי לכבות את המערכת אתה צריך שיהיה קצר (בין ה+ לסיגנל) וכאשר נישרף/ניתק המפסק המערכת ממשיכה לעבוד כרגיל .(אין קצר) מה שאומר שגם אם תנתק את המפסק המערכת תמשים לעבוד (בעצם בלי מפסק אי אפשר לכבות אותה)

אלו היו עוד שני אלמנטים בטיחותיים.:)

דניאל

hal1
02-10-2009, 10:01 PM
הי אייל ,
יש עוד נקודת ראייה לנושא : זמן בנייה של טיסן כזה הוא לפחות כ-500 שעות עבודה. לפי תעריף של 50 ש"ח לשעה (לא בהייטק..) יוצא שהטיסן הזה שווה 25000 ש"ח. לכן תוספת השקעה ב - PB + סוללות 123 אינה משמעותית מול העלות של זמן עבודה (למרות שטיסנאי אמיתי לא סופר את שעות העבודה..).

המוסטנג עם ציפוי מונוקוט ומנוע 40 סמ"ק שוקל 9.5 קילו. מכיוון שאתה מתכוון לצבוע את הטיסן והרכבת מנוע 62 קילו המשקל של הטיסן יהיה לפחות 12-13 קילו.
כדי להנחית טיסן במשקל כזה ברכות יתכן וצריך להשתמש עם מדפים + מנוע בטורים קצת גבוהים מהמינימום. במצב כזה העומס על הסרוואים שמפעילים את הסרוואים יהיה גדול .
גם בזמן הפעלת מאזנות או הגה גובה (גילגולים ולופים עדינים) יתכן והעומס על הסרוואים יהיה גדול.
העומס על הסרוואים יגרום לצריכת זרם גבוהה והשאלה היא האם מערכת רגילה תעמוד בעומס הזה.

רצוי לברר מה צריכת הזרם של סרוואים בזמן הטסת הטיסן גם בתמרונים עדינים או בנחיתה עם מדפים ולפי זה להחליט אם צריך גיבוי של PB .
אבל אם אין את הנתון הזה לא כדאי לקחת סיכון.

נקווה לבחירה נכונה (ולא רק בבחירות...).
חיים

קובי פ.
02-10-2009, 10:18 PM
חיים , איך הגעת ל 500 שעות , תעלה חביבי תעלה לפחות 2000 שעות עבודה וזה לא כולל את כל שעות החשיבה והגירוד בראש :D.

אייל , אפשר יותר פירוט על סוגי הצבעים דגמים שלהם , מי היצרן וכדומה , גם אני מחפש צבעים לריסוס שעמידים בדלק , הבנתי שהצבע כבר כולל לאק בתוכו , נשמע מעניין , אנא יותר פרטים .

לגבי האלקטרוניקה , כאחד ממועצת ה-"זקנים " בפורום( מה לעשות הגיל עושה את שלו ) אני אומר לך שתפסיק להיות מקובע ותתחיל לעבור למאה ה-21 , אין מה לעשות , האלקטרוניקה היום פשוט טובה ואפילו מעולה רק תבחר משהו מיצרן ידוע ולא איזה סיני עלום שם ( לא שאני נגד סינים חס וחלילה ) , בכל אופן את כל סיפורי ההופמן ששומעים בשטח על איזה אלקטרוניקה דפוקה ובגלל זה התרסק לי הטיסן ו-"שלט אשם" , אז קודם כל תבחן מי הוא האדם שמאחורי האלקטרוניקה , לרוב רק הוא אשם !!.

רבותי היקרים , 90% מהתקלות נגרמות בגלל טעויות שלנו ולפעמים אפילו יותר מזה .

כמעט אמרתי שבוע טוב , חחח , חשבתי שבת היום !!
קובי

אייל_פ
02-10-2009, 10:46 PM
ראשית לגבי זמן בניה של הטיסן, בקייץ הקרוב אסיים שלוש שנים של בניה. השקעתי עד היום מעל 12K ש"ח מבלי להכניס את כל הדברים שלא קשורים ישירות לטיסן כמו כלי עבודה. לכן הייתי רוצה להימנע מהוצאה שאפשר לוותר. הבעיה שלי היא שלא ממש השתכנעתי שיש בעיה בחיבור הסרוואים ישירות למקלט. אין לי ספק ש- PB הוא דבר טוב אבל איזה בעיה הוא בה לפתור? אם הבנתי נכון הסרוואים שלי יגיבו יותר לאט בחיבור ישיר לעומת חיבור PB ואפשר יהיה לתאם בין המדפים ושני חלקי הגה הגובה. האים יש דבר נוסף שיושפע בחיבור ישיר לעומת PB?
אני מתכנן לחבר סוללת ליפו 2000mAh דרך מייצב. המפסק מחובר למייצב וגם שם תקלה של ניתוק המפסק גורמת למערכת להמשיך לעבוד. זה נשמע לי מאוד חשוב ומוסיף לעמינות המערכת. הסוללה והמייצב יספקו זרם מספיק (8A) לסרוואים דרך המקלט וגם זה נראה לי סביר ותקין. בקיצור אם אני מבין נכון הוספת PB תשפר את ביצועי הטיסן אבל לא באה לפתור בעיה עקרונית שיש במקלט רגיל. האים אני צודק בדברי? משהו יכול לתת הסבר קצר איך מחברים שני מקלטים במקביל?

TazmanianDevil
02-10-2009, 11:16 PM
לא...כי מקלט יכול לנתק את כל המערכת אם יש תקלה, לעומת POWER SYSTEM שלא תעשה זאת. היא מנטרלת את מקור התקלה וממשיכה את הפעילות הרציפה מבלי להפריע.
נותנת לך אפשרות לכוון את הסרוואים שלך (אופציונאלי) בצורה אלקטרונית.
מעבירה מתח שווה בין הצרכנים ולפי הכמות שהם צריכים אותה בלבד בכך חוסכת המון אנרגיה.
מנתבת את המתח בצורה דיפרנציאלית בין הצרכנים.
משתקת צרכן בעייתי אם זה קצר או אחר.
נותנת לך אפשרות לחבר כמה צרכנים על אותו ערוץ.
מנתרת את הסוללות לגבי מצבן.
כוללת בתוכה כבר ווסת (אופציונאלי)
בעלת מס' רב של ערוצים, תלוי במקלט שלך.
יכולה לעבוד עם שלל מקלטים של כל סוגי החברות.
מפעילה במקביל את המערכות השונות.
מכינה קפה בבוקר עם עוגה ומגישה לך אותו למיטה (אופציונאלי)

hal1
02-11-2009, 08:10 AM
הסוללה והמייצב יספקו זרם מתאים 8A . האם מקלט לבד יכול לספק את הזרמים הדרושים לסרוויים של הטיסן?

אייל_פ
02-11-2009, 09:45 AM
חברה, קודם כל תודה לכולם על התשובות. ההתעקשות שלי בעניין היא לא בגלל שאני מתנגד ל- PB או לכל חידוש אחר, בתור מהנדס אלקטרוניקה אני מנסה להבין לעומק את העניין כדי לקחת החלטה שקולה ונכונה.
נחזור לענייננו, נעשה כאן קצת בילבול בין מתח לזרם. מהניסיון שלי עם טיסנים חשמליים, המתח למקלט מגיע דרך בקר המהירות ודרך מחבר ערוץ המנוע. מכאן אני מבין שהמתח לכל מחברי הסרוואים והמתח למקלט מקוצרים יחדיו בתוך המקלט. לכן הזרם לכל סרוו לא עובר דרך רכיבים אקטיבים אלה ישירות מהסוללה לסרוואים. המגבלה היחידה כאן היא איזה זרם יכול להעביר המחבר של הסוללה.
לגבי מנתבת את המתח באופן שווה או בצורה דיפרנציאלית בין צרכנים, אין לי מושג על מה אתם מדברים. גם קיצור המתח לכל הסרוואים כפי שיש במקלט סטנדרטי מחלק את המתח בצורה שווה לכל הסרוואים. לא יכול להיות משהו יותר שווה מקצר.
לגבי קשל, אכן אם קוראת תקלה שבה הסרוו מקצר את המתח לאדמה, אז בגלל שהמתח לכולם מחובר ישירות במקלט, המתח לכל הסרוואים יפול. בעזרת PB אכן רק הסרוו הזה ינותק והשאר ימשיכו לעבוק. אני מטיס בערך 20 שנה טיסני רדיו קטנים ואף פעם לא נתקלתי בסרוו שקיצר. יותר סביר שהסרוו יתנתק ואז התוצאה דומה בשני המקרים.
לא הבנתי את העניין של חיסכון באנרגיה. בשני המקרים כל סרוו יצרוך את מה שהוא צריך מהסוללה וזו תהיה האנרגיה שתתבזבז. להפך שימוש ב- PB מוסיף צרכנים לסוללה ולכן עמור להיות פחות יעיל מבחינת צריכת אנרגיה.
לבי הפונקציות הנוספות של ה- PB, אכן יש להם חשיבות. (התאמה בין מספר סרוואים לאותו הגה) בעיקר בטיסן 3D שההגהים צריכים להיות מדויקים ומהירים.
נושא נוסף הוא ההתרות (גיבוי) של שתי סוללות שאכן יש לו משמעות גדולה. נתקלתי במקרים שטיסן נפל בגלל סוללה שנגמרה לפני הזמן.
לסיכום אני עדיין חושב שבמקרה כמו שלי שהדיוק והמהירות תגובה הם נושא פחות חשוב, היתרון שיתן לי ה- PB הוא הגנה על נפילת סוללה. השאלה היא האים העניין מצדיק 100 דולר או אפשר למצא פתרון אחר.

a-m-i-t
02-11-2009, 08:56 PM
בלי קשר לאלקטרוניקה עכשיו

קצת באיחור אבל הטיסן ממש מדהים חלום שלי מגיל יותר צעיר אהבתי את איכות הגימור ולוחוני הקיזוז

ועוד משהו עשיתה בכנף מין בליטות דמי לוחות פח איך עשיתה זאת כי זה ניראה אמיתי למדי

בהצלחה בהמשך.

אייל_פ
02-12-2009, 09:51 AM
תודה עמית,
הבליטות בכנף הם נקראים קוי פנלים. הם לא בליטות אלה שקעים. אם תסתכל מקרוב על מטוס אמיתי תראה שהוא בנוי מפחים פחים אחד לד השני (יש מטוסים שהם אחד על השני). בנקודת החיבור של הפחים אפשר לראות חריץ. בשיטה לעשות זאת היא די פשוטה. צובעים בצבע יסוד (פריימר) את הכנף, משייפים הרבה הרבה עד שצבע היסוד ממלה רק את השקעים ורואים חלקים מהבלזה.
4467
אחר כך לוקחים נייר דבר צר מאוד (1מ"מ) ומדביקים על הכנץ במקומות החיבור של הפנלים. משתמשים בשרטות שלושה מימדים של המטוס האמיתי כדי שהפסים יהיו במוקות הנכונים ויראו ממש כמו הפסים במטוס האמיתי.
4468
אחר כך עושים שכבה נוספת של פריימר על הכל. לפריימר יש עובי לכן אחרי שמורידים את נייר הדבק, נוצר חריץ. עוברים יותר עם הפריימר על נייר הדבק כדי ליצור כאילו חריץ עמוק יותק שבעצם החריץ הוא העובי של הפריימר באותה נקודה. בסופו של דבר מקבלים תוצאה יפה.
זה המקום להודות לרביב שעזר ולימד אותי את השיטה הזו.

קובי פ.
02-12-2009, 09:58 AM
אייל 2 שאלות .
1. איפה השגת סרטי הדבקה בעובי 1 מ"מ ?
2. תן פרטים בבקשה על סוגי הצבעים והיצרנים שלהם .

יופי של עבודה .

קובי

אייל_פ
02-12-2009, 10:10 AM
את סרטי ההדבקה קיבלתי מרביב אבל הבנתי שיש כאלו בחנויות ארטה.
לגבי הצבעים והיצרנים, הלכתי לפחח נחמד (יש כאלו) ליד הביית והוא הסכים למכור לי פריימר של חברת דובו (או משהו דומה, זה שם צרפתי). בקיצור זה פריימר שמיועד לרכב, זה הצבע האפור שרואים על מכוניות לפני צביעה. גם את הצבעים עצמם אקנה אצלו וגם הם מיועדים לרכב.
נ.ב. לגבי משקל, אכן אלו צבעים כבדים אבל זה המחיר שצריך לשלם עבור טיסן סקייל יפה. בכלל, טיסני סקייל טסים גרוע.לדוגמה במטוס המקורי, המנוע כבד ולכן האף קצר, אצלנו המנוע הרבה יותר קל לעומת משקל הטיסן אבל האף צריך עדיין להישאר קצר. לכן מוסיפים משקל מיותר כדי לאזן. טיסני ARF מרשים לעצמם לא להיות לגמרי סקיילים ולכן במקרה כזה מערכים את האף. לכן הם טסים הרבה יותר טוב מטיסן סקייל שבונים מתוכנית טובה.

ארז
02-12-2009, 01:50 PM
...בכלל, טיסני סקייל טסים גרוע..... טיסני ARF מרשים לעצמם לא להיות לגמרי סקיילים ולכן במקרה כזה מערכים את האף. לכן הם טסים הרבה יותר טוב מטיסן סקייל שבונים מתוכנית טובה.

אויייי.....

מאיפה הקביעה הזו?

אני כנראה לא בונה את הסקיילים "הנכונים"...

טיסן סקייל שתוכנן נכון (גודל, עומס כנף, פיתולי כנף, תנועת משטחים, זוויות הכוונת משטחים ומנוע, ועוד ועוד), ואשר מאובזר נכון (לא מנוע גדול מדי "כדי שיהיה", לא משקל עודף של מערכות מיותרות, כן מחברים מכאניים המתאימים לייעודם ולעומס עליהם ועוד ועוד), איננו נחות כלל וכלל מכל טיסן אחר.

אבל מה?

יש כמה דברים שיכולים בהחלט ובקלות רבה להוביל לתחושה, אשליה, ו"אפקט" של כביכול טיסן "פחות מוצלח" ואלה רק חלקם בקצרה:

• חלק מבוני טיסני הסקייל, לא מספיק מיומנים בבניית והרכבתו הסופית של טיסן ישר ומדויק (ואולי גם "נותנים לעצמם הנחות" בבניה כי "זה הרי לא טיסן לאווירובטיקה מדויקת", וזה כמובן קשקוש מוחלט כי טיסן לא מדויק הוא תמיד לא מדויק ותמיד לא נעים להטסה ללא קשר מה אתה מנסה לעשות איתו)
• חלק מהבונים לא ממש מבינים את משמעות מה שהם כן ולא עושים וכיצד זה משפיע על התוצר הסופי (כמה טיסנאים למשל אמרו לך שמנוע גדול וכבד מדי זה גרוע כמו מנוע קטן וחלש מדי? כמה יודעים להתאים פרופ נכון למנוע אבל גם לטיסן? ולמה רצוי מאד דיפרנציאל במאזנות בטיסנים מסוימים?). זה תחום ותחביב טכני, מי שלא בקיא ומבין את הפרטים – יכול למצוא עצמו בבעיה.
• טיסני הסקייל בד"כ לא מוטסים לעיתים קרובות – הרי "צריך לשמור על ההשקעה שלא תיפגע" כדי "שיהיה מה להביא למפגש פעם בשנה", והתוצאה שהם אינם מכירים את תכונותיו ואינם מיומנים כלל בהטסתו. זה יכול להיות נכון לגבי טיסנים שאינם סקייל בדיוק באותה המידה.
• לא נכון להסיק מכך שמי שבונה יפה, מדויק, ועם הרבה פרטי סקייל וצבעים נכונים ואביזרים, הוא בהכרח גם בעל רמת הטסה גבוהה מספיק אשר מתאימה לרמת ההטסה שהטיסן שלו דורש. שוב, זה נכון לא רק לגבי תחום הסקייל. יש עניין של ניסיון בהטסה ורמת הטסה.

ואז בקלות מתקבל הרושם שטיסני סקייל נחותים מטיסנים אחרים בעוד שלאמיתו של דבר, בסה"כ יכול להיות שהטיסן לא בנוי ומאובזר ממש כמו שצריך, ומוטס ע"י מטיס לא ממש מיומן ומנוסה מספיק, אשר גם לא ממש מכיר את הטיסן שהוא מנסה להטיס ועוד לעיתים רחוקות.

טיסני סקייל הם קודם כל בראש וראשונה טיסנים לכל דבר, לא רק דגמים מדויקים, ומי שלא מפנים את המשמעות האמיתית של זה, צפויות לו אכזבות רבות בדרך...אבל בקלות ניתן למנוע אותן.

ותחשבו על זה :confused:

afridman
02-12-2009, 02:53 PM
חברה, קודם כל תודה לכולם על התשובות. ההתעקשות שלי בעניין היא לא בגלל שאני מתנגד ל- PB או לכל חידוש אחר, בתור מהנדס אלקטרוניקה אני מנסה להבין לעומק את העניין כדי לקחת החלטה שקולה ונכונה.
נחזור לענייננו, נעשה כאן קצת בילבול בין מתח לזרם. מהניסיון שלי עם טיסנים חשמליים, המתח למקלט מגיע דרך בקר המהירות ודרך מחבר ערוץ המנוע. מכאן אני מבין שהמתח לכל מחברי הסרוואים והמתח למקלט מקוצרים יחדיו בתוך המקלט. לכן הזרם לכל סרוו לא עובר דרך רכיבים אקטיבים אלה ישירות מהסוללה לסרוואים. המגבלה היחידה כאן היא איזה זרם יכול להעביר המחבר של הסוללה.
לגבי מנתבת את המתח באופן שווה או בצורה דיפרנציאלית בין צרכנים, אין לי מושג על מה אתם מדברים. גם קיצור המתח לכל הסרוואים כפי שיש במקלט סטנדרטי מחלק את המתח בצורה שווה לכל הסרוואים. לא יכול להיות משהו יותר שווה מקצר.
לגבי קשל, אכן אם קוראת תקלה שבה הסרוו מקצר את המתח לאדמה, אז בגלל שהמתח לכולם מחובר ישירות במקלט, המתח לכל הסרוואים יפול. בעזרת PB אכן רק הסרוו הזה ינותק והשאר ימשיכו לעבוק. אני מטיס בערך 20 שנה טיסני רדיו קטנים ואף פעם לא נתקלתי בסרוו שקיצר. יותר סביר שהסרוו יתנתק ואז התוצאה דומה בשני המקרים.
לא הבנתי את העניין של חיסכון באנרגיה. בשני המקרים כל סרוו יצרוך את מה שהוא צריך מהסוללה וזו תהיה האנרגיה שתתבזבז. להפך שימוש ב- PB מוסיף צרכנים לסוללה ולכן עמור להיות פחות יעיל מבחינת צריכת אנרגיה.
לבי הפונקציות הנוספות של ה- PB, אכן יש להם חשיבות. (התאמה בין מספר סרוואים לאותו הגה) בעיקר בטיסן 3D שההגהים צריכים להיות מדויקים ומהירים.
נושא נוסף הוא ההתרות (גיבוי) של שתי סוללות שאכן יש לו משמעות גדולה. נתקלתי במקרים שטיסן נפל בגלל סוללה שנגמרה לפני הזמן.
לסיכום אני עדיין חושב שבמקרה כמו שלי שהדיוק והמהירות תגובה הם נושא פחות חשוב, היתרון שיתן לי ה- PB הוא הגנה על נפילת סוללה. השאלה היא האים העניין מצדיק 100 דולר או אפשר למצא פתרון אחר.

היי אייל
ראשית הטיסן שלך פשוט מדהים!!!! (יש לי את הדגם של המוסטנג של אותו יצרן רק ה 1/7 סקייל)
שנית אתה ממש לא צריך מערכת PB על הטיסן שרק תכביד על טיסן כבד גם ככה.
מערכת PB דואגת לייצוב מתח לצרכנים + עבודה עם 2 סוללות (גיבוי) וישנה גם אופציה לעבודה עם 2 מקלטים (שוב גיבוי) יש עוד יתרון נוסף של כיוון (כיול) הסרוואים המהירות ובפשטות(בניגוד לכיול מכני שארוך ומאוד מסובך).
מאחר וציינת שהנך מהנדס אלקטרוניה ההסבר יהיה פשוט יחסית :D , בטיסני ענק יש בד"כ יותר מסרוו אחד על משטח היגוי (לא נכנס להסבר למה) , דוגמא קלאסית מאזנות , עכשיו יש לך את אותו עובי מוליך אבל ב 3 אורכים שונים הקצר לצורך ההסבר 12 אינץ והארוך ביותר 48 אינץ .
הסרוואים הנך בטיסני 3D הינם דיגיטליים מהירים וחזקים מאוד!, עכשיו נקודת המוצא (רסיבר) אשר מספקת מתח ל 3 סרוואים כאלה (אשר יושבים בקצה מוליך בעל אורך שונה אך עובי שווה- התנגדות שונה) ולכן יתכן שוני בהתנגות הסרוואים (מהירות או כוח או שניהם) ומאחר ו שלושת הסרוואים הינם על אותו משטח היגוי הם חייבים לעבוד כחטיבה אחת.
ישנם מספר יצרנים : PB , Emcotech,smat flight (אלה הידועים בניהם).
זהו בקצרה, מקווה שהנושא יותר ברור :)

קובי פ.
02-12-2009, 04:20 PM
אייל , מאחר ואני יודע שבסוף אתה תעשה רק מה שאתה חושב ותלך בסופו של דבר על הפשטות אז תחשוב על שיפור קטן .

מאחר וכל המתחים לסרוו עוברים במקביל למקלט ( חוץ מהסיגנאל ) והמעגל המודפס במקלט הוא ממש דק וצר ולא בנוי לאמפראז' גבוה הייתי ממליץ לך לעשות את מה שעשיתי ב B24 שלי.

את כל המתחים לסרווים העברתי בנפרד שלא דרך המקלט ורק את הסיגנאל משכתי מהמקלט כך שאין צריכת זרם על המקלט ואין חשש שהמעגל המודפס ישרף .

ארז , אמרת את כל שניתן להגיד וכרגיל אתה צודק ב 100% , רוב הסקייליטים שאני מכיר מטיסים לרוב כל מיני טיסנים אחרים ומעט מאוד את הסקייל שלהם וכך שהם באמת לא כל כך מכירים אותו .
בנוסף לצערנו אין הרבה מקומות בהם אתה יכול להטיס טיסן הגדול ממנוע 0.60 בנינוחות ובביטחון וזה עוד יותר מקשה וזאת בלי להתחשב בבעיות השינוע של טיסן גדול .

אכן קיבלת החלטה הגיונית ואמיצה כאשר הלכת על סקיילים קטנים וקומפקטיים הניתנים להטסה כמעט בכל מקום ולא יוצרים בעיה של שינוע , כולנו יודעים כמה אנחנו "מתים" להרשים עם המפלצות שלנו וכמה מרשימים הם באויר אבל זה לא מתאים לארצנו ולרמת ההתנהגות במסלולים שלנו למרות כל מה שאנחנו שואפים אליו , נו מה יהיה עם בר-לב ????????? .

לגבי הרמה הטכנית ורמת הידע של המטיסים בארץ אז יש ויש ולזה אני בכלל לא רוצה להכנס !

בכל אופן , יש לנו עוד הרבה מה להשתפר וזאת עובדה , ביום שיקום פה מועדון מסודר אחד עם מסלול מסודר אחד נורמלי ( כמו שיש אלפים באירופה או ארה"ב ) אז אני ארגיש שהתקדמנו עוד צעד קטן אבל בנתיים " יוק " .

אייל_פ
02-12-2009, 06:01 PM
הי ארז,
נתקלתי בטיסני סקייל ARF ששינו להם את הצורה כדי לשפר את אופי הטיסה שלהם. הדבר בולט לדוגמא במטוסי מלחמת העולם הראשונה ששם האף מאוד קצר וישנם טיסנים שהאריכו להם את האף כדי לא להוסיף משקל מיותר לאיזון. ראיתי ספייטפריים ומוסטנגים מעוותים אבל טיסים טוב ויפה. כל הדברים האלו נועדו לשפר את הטיסה ולטיסנאי הממוצע השינויים לא ממש מפריעים והם נראים מצויין. גם תוספות כמו תא טייס, צביעה, בד פיברגלס ופרטים נוספים מעלים את המשקל של הטיסן ומקשים על ההטסה. אין לי ספק שאם הייתי מצפה את המוסטנג במונוקוט במקום לעשות בד פיברגלס וצביעה ולא הייתי מוסיף אלמנטים כמו מקזזים ועוד, הטיסן היה יותר קל וכמובן קל יותר להטסה.
מה שכתבת לגבי התאמת מנוע ודיוק בבניה, אני מסכים אתך 100 אחוז. פיתול בכנף יכולה להפריע הרבה יותר מ-100 פריטי סקייל. אני הנחתי שהבונה הוא בונה טוב, וההבדל בין שני טיסנים הוא רמת האיבזור וההתאמה לצורה המדוייקת של המטוס.
נ.ב. סוף סוף קיבלתי הסבר טכני מעניין על PB.

ארז
02-14-2009, 06:33 PM
רוב עיוותי הצורה של ה - ARF נועדו פשוט להוזיל את עלות היצור שלהם.
גוף מרובע או בעל חתך פשוט יותר מאשר המטוס האמיתי, הרבה יותר זול ליצור (אלא אם כן מדובר על גוף מתבנית, אבל אז המחירים כבר בהתאם).

סקייליסט שהשינויים האלה לא ממש מפריעים לו כנראה לא באמת סקייליסט...אני מוותר על פריטי סקייל כאלה ואחרים אבל לא מתפשר על קווי המיתאר והחתכים הנכונים...כי אז גם מרחוק, וגם באוויר, זה לא נראה כמו האמיתי.

לגבי מישקל הטיסן - זה לא קריטי כמו שעושים מזה, וככל שהטיסן גדול יותר, ככה זה יותר נכון (בגבול ההיגיון כמובן) אבל שוב - ענין של מיומנות וטכניקת הטסה נכונה.
סקייל של 15 ק"ג לא מטיסים כמו ARF כנף תחתית עם מנוע 46, יש הרבה דברים שונים בטכניקה. שלא לדבר כמובן על דו כנפי לעומת מטוס קרב וכו'. טכניקות ממש שונות.

לגבי פיתול כנף - מה שהתכוונתי הוא שיש הרבה פעמים צורך בפיתול סימטרי בכנפיים, ואם הוא ישנו או איננו בפועל, זה עושה הרבה הבדל.

ראיתי בחו"ל סקיילים ברמה מוזיאונית לחלוטין, מוטסים כאילו היו טיסני שבת בבוקר. זה בהחלט אפשרי אם עושים זאת נכון.

קובי פ.
02-14-2009, 06:54 PM
בנוסף ארז אני מכיר סקייליסט אחד שפשוט נגמרו לו הכוחות לבניה שחורה והוא פשוט משקיע את עצמו בפרטי הסקייל וצביעה נכונה .
הוא פשוט לוקח טיסן ARF מקלף מעליו את הציפויים ומשקיע את כל כוחו בצבע ובפרטים , יש ויש כמו שאמרנו , וכן יש ARF איכותי בעולם והם כל הזמן משתפרים .

TazmanianDevil
02-14-2009, 08:10 PM
בנוסף ארז אני מכיר סקייליסט אחד שפשוט נגמרו לו הכוחות לבניה שחורה והוא פשוט משקיע את עצמו בפרטי הסקייל וצביעה נכונה .
הוא פשוט לוקח טיסן ARF מקלף מעליו את הציפויים ומשקיע את כל כוחו בצבע ובפרטים , יש ויש כמו שאמרנו , וכן יש ARF איכותי בעולם והם כל הזמן משתפרים .

NICE!!
הפרטים הקטנים הם הדברים הכי מעניינים וקשים לעשיה.

אייל_פ
02-15-2009, 11:59 AM
TOP-FLIGTH מוכרים מוסטנג בדיוק כמו שלי בנוי ARF. ראיתי משהו בפורום בח"ול שקנה את הטיסן וכמו שקובי ציין הפשיט אותו ועשה מימנו מוסטנג מדהים. אבל לא לשכוח שבניית הטיסן הוא החלק הקצר של התהליך וכל הפרטים הם שלוכחים זמן. לדעתי הבחור חסך לא יותר משליש זמן עבודה בהשוואה לאותו טיסן מקיט. וכמובן ברגע שעושים דבר כזה הטיסן ממש לא נחשב ל- ARF.

afridman
02-15-2009, 06:34 PM
TOP-FLIGTH מוכרים מוסטנג בדיוק כמו שלי בנוי ARF. ראיתי משהו בפורום בח"ול שקנה את הטיסן וכמו שקובי ציין הפשיט אותו ועשה מימנו מוסטנג מדהים. אבל לא לשכוח שבניית הטיסן הוא החלק הקצר של התהליך וכל הפרטים הם שלוכחים זמן. לדעתי הבחור חסך לא יותר משליש זמן עבודה בהשוואה לאותו טיסן מקיט. וכמובן ברגע שעושים דבר כזה הטיסן ממש לא נחשב ל- ARF.

א)לי היה את הטיסן הנ"ל :) , כן כן והחלפתי אותו מבלישהטסתי אותו לפאנטנה 90(כאמור כרגע יש לי את ה 1/7 שלהם).
ה ARF שלהם מדהים אבל אינו משתווה לחוזק של הקיט :) - מה שכן המשקל שם מדהים (ה 1/5 הרבה יותר קל מה 1/7 - ואני משתדל לבנות כמה שיותר קל בכל מה שנוגע למשקל).

ב)אני לא בטוח(תקן אותי אם אני טועה) אך ישנם 2 קטגוריות מרכזיות 1 Scail ARF והשניה Scratch - ז"א טיסן שנבנה ARF ולקחו אותו ושפרו אותו לעולם לר יוכל להתחרות ב Scratch (שם את ה חייב להוכחי ע"י תמונות של תהליך הבניה שאכן הטיסן נבנה ולא נקנה מוכן ARF).

ג)יש 2 דברים שהתענינתי בהם בזמנו שאולי יענינו אותך :
1)יש משהו שמבצע Mustang Custoum mufflers , ז"א שהו יוצר אגזוזים מותאמים למנוע שלך שהם ממש בצורת אגזוזי המוסטנג.
2)ישנו ציפוי רדידי אלומניום אשר נותן (לפי התמונות) תוצאות מדהימות!(משתמשים בו כציפוי של כל המעטפת ומישמים עליו את כל הפרטים - מסמרות חיבורים וכו).

אייל_פ
02-16-2009, 10:30 AM
כשמדברים על טיסן Scratch הכוונה לא לטיסן ARF ולא בניה מקיט. בדרך כלל מתכוונים שהאדם שבונה את הטיסן גם מתכנן אותו בדרך כלל מצילומים ושרטוטים של המטוס האמיתי. לגבי בניה מתוכנית אני לא ממש יודע אם זה מוגדר כ- Scratch או לא. יש כאלו שטוענים שכן ויש שלא.
לגבי המשתיק, ראיתי אותו. "הבעיה" בטיסן הזה היא שיש המון אביזרים שאפשר לקנות ולהוסיף. הבעיה שכל אביזר כזה עולה המון כסף. לדוגמא רכשתי בובת טייס סקיילית במחיר של קרוב ל- 100 דולר. יש תא טייס מוכן ברמה גבוהה וגם הוא עולה כך ועוד ועוד. יש לדוגמא מערכת גיר בין המנוע לפרופ. הורדה של מהירות הפרופ מאפשרת הרכבת פרופ 4 להבים (400 דולר). בקיצור אפשר להגיע לסכומים גבוהים מאוד וצריך לדעת איכן לעצור.
לגבי הציפוי, אני הולך לצבוע את הטיסן שלי בצבעי חיל האויר הישראלי. בטוסים אלו היו צבועים אפור מתכתי ולא אלומיניום מבריק כמו שרואים מוסטנגים אמריקאים מצוחצחים. לכן זה לא מתאים לי.

קובי פ.
02-16-2009, 11:53 AM
טוב אייל , קודם כל היו גם וגם , הנה כמה תמונות , אהה כן והאחרון בציבעי מלחמת קדש .

אייל_פ
02-16-2009, 01:34 PM
אני הולך על המוסטנג האפור, ד.190

קובי פ.
02-16-2009, 01:52 PM
אכן מטוס ראוי !!
ב 20 בנובמבר 1948 תקף ד-190 מטוס מוסקיטו של חיל האוויר המלכותי הבריטי והפיל אותו !, הטייס " Wayne Peake " היה מתנדב מח"ל שהיה טייס קרבי במלחמת העולם השניה בחיל האוויר האמריקאי , עוד לפני מלחמת העצמאות וגם לאחריה היו בארץ טייסים שהיו בעצם מתנדבים ( מח"ל ) ובאו לעזור להגשים את החלום הציוני , רובם עזבו את הארץ לאחר מכן , נו בומה בטוח יש לך איזה אנקדוטה בנושא .

המוסקיטו מס' PR.34 VL265 היה שייך לטייסת ה 13 הבריטית .

המטוס היה בעצם לא צבוע אלא מתכתי טבעי ( כסוף אלומיניום אפור ) עם ציפוי נגד בוהק בכנפיים וצביעה בשחור מט של החלק העילי מהחופה עד המנוע שלא יהיה בוהק לטייס , כל חלקי כיסוי הבד היו צבועים בכסף-אפור מתכתי מט.
הספינר היה צבוע אדום , היו על הגוף 2 פסים לבנים ופס כחול באמצע , הגה הכיוון היה בפסים של אדום לבן .

יצא בסוף פצצה יפיפיה , אני סומך עליך אייל .

אייל_פ
02-16-2009, 02:05 PM
אכן קובי, הסיפור של ד.190 מעניין. עד אותו היום היו מטוסי ביון בריטים מסתובבים גבוהה בשמי ישראל ואף מטוס ישראלי באותה תקופה לא היה יכול לטפס לגובה שלהם. המוסטנג הזה היה בין המוסטנגים הראשונים שהגיעו לארץ והם כמובן יכלו להגיע לגבהים האלה. ברגע שראו מרמת דוד את השובל של המוסקיטו טס צפונה, הזניקו את המוסטנג והוא סבב באזור בגובה רב מחכה לחזרתו של המטוס (אף אחד לא ידע עדיין מה סוג מטוס הביון ולמי הוא שייך). ברגע שראו את השובל חוזר דרומה הפנו את המוסטנג לכיוונו. בינתיים מערכת החמצן במוסטנג התקלקלה והטייס (וילים פיק) התחיל לראות כפול בגלל חוסר בחמצן. בסופו של דבר היצליח הטייס להגיע למוסקיטו וצרור קצר פגע בו. המוסקיטו פנה לכיוון הים ונעלם. פיק דיווח שהפיל מטוס עם 4 מנועים ורק לאחר מספר שנים הודו הבריטים שהמטוס היה שלהם, הוא הופל והדגם היה מוסקיטו. כנראה בגלל חוסר בחמצן ראה פיק 4 מנועים במקום שניים.

קובי פ.
02-16-2009, 07:09 PM
אייל , זה להמחשה , ככה בעצם נראו מטוסי החיל אז , מולכלכים , מטולאים , די מוזנחים חיצונית , האמת זה לא עניין אותם כל כך העיקר שיהיה כשיר לטיסה , וגם קניבליזציה של חלקים ממטוסים פגועים או כל מה שהתאים תלוי ברמת האילתור של אותו הטכנאי תורן שטיפל במטוס , בקיצור , ישראלי לגמרי :D.

אייל_פ
02-17-2009, 09:37 AM
הי קובי, יופי של תמונות, איפה מצאת אותם?
אני מחפס תמונות של המטוס הספציפי ד.190 ולא מצאתי בשום מקום. יש לך אולי תמונות כאלו?

קובי פ.
02-17-2009, 09:57 AM
אייל , כמו כל יהודי טוב חובב תעופה יש לי את הספר על ההסטוריה של חיל האוויר מתחילתו ועד מלחמת יום כיפור .

תנסה לפנות באי-מייל לבטאון חיל האוויר ולברר אם יש להם תמונות , אולי גם למוזיאון חיל האוויר ( הם פחות נחמדים ) .

אני אחפש בכל הספרים שיש לי אם יש לי עוד חומר ( יש הרבה חביבי ) יש לי ספרים וחוברות טיסנים משנת 1950 והלאה ( אני לא זורק כלום ) הניירת אצלי זה מחלה , לא זורק כלום , אחרי בטח ישרפו הכל ואז תהיה פגיעה אדירה באוזון :D ( מהעשן כמובן ) .

אני מצרף לך קישור לכתבה על המטוס באתר מרחב אווירי :
http://www.merchav-aviri.org/pages/content/view/35/35/

אה כן , מאחר ואני סובל כרגע מזמן פנוי אז אני ממיר הרבה מהניירת שלי לקבצי PDF , שלח לי את האימייל שלך ואני יעביר לך חומר .
מבחינת תמונות זה עוד מה שיש לי כרגע .

TazmanianDevil
02-18-2009, 10:43 PM
הינה תמונה בימים שעוד היה לי שיער...:D
זה משנת 97
מסלול מגידו האגדי, לפני שמשהו ריסק בננה על איזה ססנה ועוד היה אפשר להטיס.
המוסטאנג הוא הנגריה המעופפת של TOP FLIGHT לקח לי שנה לדגפ אותו, הספינר בלבד של TRU TURN עלה לי משהוא כמו 100$ ולא לדבר על כן הנסע של ROBART.
הטיסן טס מדהים ועד היום אני מכה על חטא שמסרתי אותו לאיזה חנות לתצוגה ואין לי מושג איפה הוא היום. יצירת מופת של פעם בחיים. מנוע YS 120 במקור ואחר כך הורדתי אותו לטובת SAITO 90
השני הוא אקטרא 300 של גולדברג גם כן קיט. אחד הטיסנים הנוחים והכיפיים ביותר להטסה. מנוע 120 YS .

3DCrazy
02-18-2009, 10:51 PM
הינה תמונה בימים שעוד היה לי שיער...:D
זה משנת 97
מסלול מגידו האגדי, לפני שמשהו ריסק בננה על איזה ססנה ועוד היה אפשר להטיס.
המוסטאנג הוא הנגריה המעופפת של TOP FLIGHT לקח לי שנה לדגפ אותו, הספינר בלבד של TRU TURN עלה לי משהוא כמו 100$ ולא לדבר על כן הנסע של ROBART.
הטיסן טס מדהים ועד היום אני מכה על חטא שמסרתי אותו לאיזה חנות לתצוגה ואין לי מושג איפה הוא היום. יצירת מופת של פעם בחיים. מנוע YS 120 במקור ואחר כך הורדתי אותו לטובת SAITO 90
השני הוא אקטרא 300 של גולדברג גם כן קיט. אחד הטיסנים הנוחים והכיפיים ביותר להטסה. מנוע 120 YS .

שתדע לך... אתה ממש כמו יין. רק משתבח עם השנים ידידי :)

אייל_פ
02-18-2009, 11:48 PM
יופי של טיסן, הצביעה נראית ממש מקצועית.

קובי פ.
02-19-2009, 12:38 AM
עדי 2 שאלות :
1. מה עם הרנו ?
2. מה זה 12 שנה והלך כל השיער ?? זה מהאישה ?

סתאאאם , עדי אכן נראה בונבון , יפה כמו המוסטאנג למה אתה לא נותן לי לתצוגה כאלו טיסנים שיעלמו אחר כך :mad:.

TazmanianDevil
02-19-2009, 06:27 AM
אם הייתי רק יודע מה ערכו היום לא הייתי בכלל חושב על למסור אותו.
אבל לומדים מלקחים, הפרוייקט הבא שלי הוא להחזיר עטרה לנושנה ולבנות אחד חדש ואפילו יותר משודרג.
בקשר לשיער...זה תורשתי לא...אה זה בעצם מדלג על דור...

ארז
02-19-2009, 07:13 AM
YS120 על מוסטנג כזה זה הגדרה מחדש למושג overpower.
SAITO 90 כבר נשמע הגיוני יותר.

אני ביצעתי test flight בדיוק לטיסן כזה עבור חבר, לפני כשנתיים, עם 91FX וזה גם היה הזוי לחלוטין...

קובי פ.
02-19-2009, 07:32 AM
עדי , זה לא שמאבדים שיער , הוא פשוט עובר מהראש לאוזניים , צוואר , כתפיים , בטן והלאה :D

TazmanianDevil
02-19-2009, 02:37 PM
עדי , זה לא שמאבדים שיער , הוא פשוט עובר מהראש לאוזניים , צוואר , כתפיים , בטן והלאה :D

ספר את זה לספר שלי שאותו כבר לא ראיתי כמה שנים טובות...בכל מקרה טיסן מעולה.
הסיבה תחילה ששמתי מנוע 120 YS היא מאחר ורציתי פרופ גדול מאחר ויש לו ספינר ענק...אבל באמת היה לו אובר פאוור מטורף אז ירדנו לסאייטו 90
טיסן מעולה קיט מעולה, ממליץ בחום, והוא טס כמו מרגרינה רק צריך לדעת לנחות איתו עם מדפים מורדים כי הוא מזדקר מאוד מהר עם הפלת כנף קטלנית לטיסן.

קובי פ.
02-19-2009, 03:25 PM
כן , כמו המטוס האמיתי , התופעה נקראת הזדקרות כנף( או הזדקרות קצה כנף ) ויש כמה פתרונות למצב הזה , אני בטוח שאם היית מתייעץ עם ארז בזמנו הוא היה פותר לך את הנושא :D.

בכלל רוב ה WARBIRD'S סבלו מהבעיות האלו , אתה יודע בטייסת המסרשמיטים הישראלית וגם בטייסת הספיטפייר רוב המטוסים שנפגעו זה מנחיתות כושלות ולא מפעילות קרבית .

אייל_פ
02-19-2009, 06:54 PM
אחד הפתרונות הוא לבצע "פיתול" של הכנף כך שזוית ההתקפה של קצה הכנף תהיה יותר קטנה מהזוית במרכז הכנף. כך ההצדקרות מתחילה במרכז הכנף ועדיין יש שליטה על הטיסן בעזרת המעזנות שנמצאות בקצה הכנף. לדעתי השיטה הטובה ביותר היא להימנע מהזדקרויות ע"י שמירה על מהירות גבוהה יחסית לנחיתה ולהוריד את המהירות ממש בסוף ההצפה. כל עוד יש מהירות הטיסן בטוח.טיסנים מהסוג הזה לא מנחיתים בסרק ושומרים תמיד על מהירות בטוחה. לכן גם צריך מסלול יחסית ארוך.

קובי פ.
02-19-2009, 07:04 PM
אכן בחלק מהמטוסים היה מה שנקרא " WASH OUT " , לי ב- B24 יש את זה , זה לא פיתול כל הכנף אלא פיתול קצה המאזנת עצמה שגורם למערבולות קצה כנף , במטוסים החדישים הוסיפו כנפונים קטנים בקצה כנף לפתרון הבעיה , את זה למדו מעיט ( כן כן הציפור ) שראו בהילוך איטי שבתמרונים חריפים הוא מרים את נוצות קצה הכנף כמעט בניצב לכנף , אכן את רוב הפתרונות הגאוניים נתן הטבע הרבה לפני האדם .

אפשר ליצור את אותו המצב ע"י קביעת המאזנות ב 2 הצדדים כמעלה או מעלה וחצי למעלה כמצב 0 שלה .

קובי פ.
02-22-2009, 08:17 PM
שמע אייל ,
לפי החוברת של הקיט והמלצות היצרן המשקל של הטיסן צריך להיות בין 7.940 ק"ג ל- 8.620 ק"ג , כולל הכל , אתה כבר עברת את ה-10 ק"ג וזאת ללא הרדיו , ואתה עוד רוצה מערכת עשן ותאורה בפנים :confused::confused::confused:, ידידי אתה בונה לך " בלטה מעופפת " !!!

SPECIFICATIONS
Wingspan: 84.5 in (2140 mm)
Wing Area: 1245 in² (80.3 dm²)
Weight (w/radio): 17.5-19 lb (7940-8620 g)
Wing Loading: 32-35 oz/ft² (98-107 g/dm²)
Fuselage Length: 73.5 in (1865 mm)
Requires: 2.1-2.8 cu in (35-45 cc) glow engine or 2.5-4.2 cu in (41-70 cc) gasoline engine, 6-7 channel radio w/10 servos

ידידי , עם שטח כנף כזה אתה לא יכול להעמיס עליו יותר מידי , תחשוב רגע , רק עם הרדיו והסוללות ובלי כל השטיקים הנוספים אתה תגיע לסביבות ה 12 קילו , זה בסביבות 25% "" משקל יתר " ותקן אותי אם אני טועה , בכל אופן יהיה קשה מאוד להטיס אותו וכמעט בלתי אפשרי להנחית אותו שלם .

אני אומר לך עוד פעם וברצינות מלאה , " הטיסן שלך חייב דיאטה רצינית ודחוףףףףףףף " .

ארז
02-22-2009, 09:21 PM
....טיסני סקייל הם קודם כל בראש וראשונה טיסנים לכל דבר, לא רק דגמים מדויקים, ומי שלא מפנים את המשמעות האמיתית של זה, צפויות לו אכזבות רבות בדרך...אבל בקלות ניתן למנוע אותן...
...

3Disaster
02-22-2009, 09:54 PM
שמע אייל ,
לפי החוברת של הקיט והמלצות היצרן המשקל של הטיסן צריך להיות בין 7.940 ק"ג ל- 8.620 ק"ג , כולל הכל , אתה כבר עברת את ה-10 ק"ג וזאת ללא הרדיו , ואתה עוד רוצה מערכת עשן ותאורה בפנים :confused::confused::confused:, ידידי אתה בונה לך " בלטה מעופפת " !!!

SPECIFICATIONS
Wingspan: 84.5 in (2140 mm)
Wing Area: 1245 in² (80.3 dm²)
Weight (w/radio): 17.5-19 lb (7940-8620 g)
Wing Loading: 32-35 oz/ft² (98-107 g/dm²)
Fuselage Length: 73.5 in (1865 mm)
Requires: 2.1-2.8 cu in (35-45 cc) glow engine or 2.5-4.2 cu in (41-70 cc) gasoline engine, 6-7 channel radio w/10 servos

ידידי , עם שטח כנף כזה אתה לא יכול להעמיס עליו יותר מידי , תחשוב רגע , רק עם הרדיו והסוללות ובלי כל השטיקים הנוספים אתה תגיע לסביבות ה 12 קילו , זה בסביבות 25% "" משקל יתר " ותקן אותי אם אני טועה , בכל אופן יהיה קשה מאוד להטיס אותו וכמעט בלתי אפשרי להנחית אותו שלם .

אני אומר לך עוד פעם וברצינות מלאה , " הטיסן שלך חייב דיאטה רצינית ודחוףףףףףףף " .

אני יתרך (ממש מפתיע.)

אייל_פ
02-22-2009, 11:36 PM
הטיסן המקורי תוכנן להיבנות בצורה רגילה ולהיות מצופה במונוקוט. הטיסן שלי מצופה בבד פיבר עם אפוקסי ומכיל תוספות שלא היו בקיט המקורי כמו למשל תא טייס, מערכת תאורה ועוד. בנוסף הצבע מוסיף משקל נוסף והמנוע מוסיף לא מאט (מנוע זנואה). הטיסנים של טופ פלייט, ידועים כטיסנים שטסים מצויין, אני מניח שבגלל התוספות והמשקל המיותר הטיסן שלי יטוס רע. אבל אין לי שום כוונה לוותר על רמת הסקייליות שלו ולהוריד פרטים. להפך התחלתי לעבוד על הגוף ומאוד הפריע לי שאין יציאת אויר של הכונס. זהו פתח בחלק התחתון של הכונס שנפתח ונסגר בהתאם למהירות הטיסה של המטוס. היום פתחתי את הפתח, שכמובן לא קיים בתכנון, ואני הולך להוסיף שם סרוו שיפתח ויסגור אותו.
ברור לי שלא יהיה קל להטיס אותו ואני מוכן לזה. אני חושב שאני מטיס מספיק טוב כדי להתמודד עם העניין והכי חשוב בטיסן כזה זה לשמור כל הזמן על מהירות גבוהה. לדעתי הקושי בלהטיס טיסן כזה הוא דומה להטסת טיסן סילון מהיר עם עומס כנף גבוהה, ויש לא מאט אנשים שמטיסים אותם.
זו היתה כוונתי כשאמרתי שטיסני סקייל טסים רע יחסית לפחות סקיילים.
נ.ב. בדיעבד, עדיף היה לבנות מוסטנג של זירולי מתוכנית במקום, מפני שאז אפשר לבצע יותר שינויים.

קובי פ.
02-22-2009, 11:46 PM
אייל ידידי , אני באמת מצטער אם נשמעתי תוקפני או פגעתי בך , זאת בכלל לא כוונתי .

גם אני בבניות שלי רוצה את כל הטוב שבעולם על הטיסנים שלי אבל כמו כולם אני נאלץ להתפשר .

ב-B 24 שלי לאור קריאה מרובה בשירשורים בעולם החלטתי לרדת מבניית תא פצצות מדוגם , חדר קשר , תא מקלענים עם בובות ומקלעים ואפילו אני יורד ממסמרות . תא הטיס יבנה אצלי פעמיים , אחד לתצוגת קרקע ( כבד ) ואחד לטיסות , ריק וקל לגבי קווי פאנל אני בהיסוס רב אם לבצע או לא , תבין , אני בונה טיסנים שאני רוצה שיטוסו ולא יעלו אבק על הקיר ( לפחות לא בשנים הראשונות שלהם ) ופה אני מסיר את כובעי בפני ארז על הפרקטיות שלו , סקייל זה יופי אבל..... זה חייב לטוס ולטוס טוב .

עשית שם בניה יפיפיה עם ממש ירידה לפרטים והשקעה עצומה , מאחר ואני כמוך אני מבין כמה השקעה זה ואני יודע מה עובר עליך , יהיה מאוד חבל שתתאכזב מהטיסן היפיפה הזה בגלל השמנת יתר חריפה .

גם יגאל בסוף העיף את כל השטויות מהטיסן כדי שיוכל להטיס אותו נורמלי , תבין משקל יתר זה מכת מוות ל-warbird ואתה פוגע בכל תכונות הטיסה שלו , באמת מכל הלב , בלי להפגע , ההערות שלי לא באות מתוך רוע לב או קינאה אלא מתוך רצון לראות אותך נהנה ומטיס את המוסטאנג שלך כל שבת וחוזר איתו הבייתה שלם ועם חיוך על הפנים .
אני יודע שאתה מגרד בראש ומחפש מאיפה לכל הרוחות אני מוריד משקל , כל כך הרבה חלמתי על זה , כל כך רציתי את זה , השקעתי כל כך הרבה שעות בעבודה ועכשיו לוותר ?????.
זהו ידידי אני באמת מקווה שהבנת אותי .
קובי

hal1
02-22-2009, 11:57 PM
האם מערכת כני הנסע (כולל התושבות דיקט בכנפיים) יוכלו לעמוד בנחיתה של טיסן במשקל של כ 13 קילו?
בטיסה הראשונה יהיה צורך לבצע יעפים בגובה בינוני עם טורים נמוכים + מדפים פתוחים כדי להכיר את
תגובות הטיסן הצפויות בזמן הנחיתה. ובשלב הנחיתה עצמו יתכן ויהיה צורך במספר יעפים כדי להתרגל לטיסן לפני הנחיתה הראשונה (ולקוות שהמנוע יהיה בסדר בטורים נמוכים+ ...).

אייל_פ
02-23-2009, 09:17 AM
קובי ידידי, חס וחלילה, לא נפגעתי, להפך, אני שמח שאנשים מבקרים את עבודתי, אחרת לא הייתי לומד ומשתפר. אם לא היית כותב את מה שכתבת, אז הייתי מאוד כועס עלך.
המוסטנג הוא טיסן הסקייל הרציני הראשון שאני בונה ולכן קשה לי לומר עד כמה זה רע תוספת המשקל הזו לטיסן. אם אני לוקח את הטיסן של יגאל לדוגמה (לצערי לא ראיתי אותו טס), ברור לי שקשה ולא ממש כף להטיס אותו אבל עדיין מטיס מנוסה יכול להטיס אותו. אני מקווה שזה יהיה המצב גם אצלי. זה לא הולך להיות טיסן של שבת בבקר, אני יטיס אותו רק במסלולים ארוכים כדי שיהיה לי מספיק מקום להגיע במהירות גבוהה וזוית שטוחה למסלול. זה לא הולך להיות קל אבל מאוד חשוב לי המראה שלו וישום שיטות בניה שמתאימות ל- war birds. חוץ מזה אני רואה בפורומים מקצואיים בחו"ל שעושים אותו דבר ואני מניח שגם להם יש תוספת משקל משמעותית כמו שלי.
אחד הדברים שלמדתי בתהליך הבניה של המוסטנג הוא שעדיף לבנות מתוכנית של מתכנן רציני ולא לבנות מקיט. הסיבה היא שבבניה מתוכנית אתה בוחר את העץ המתאים ועושה שינויים שמתאימים לך. לדוגמא בסטירמן שאני בונה, הוספתי חורי הקלה בכנפיים כדי להוריד משקל, מה שלא הופיע בתוכנית המקורית.
לגבי כני הנשא, הם תוכננו לטיסן הזה וכנראה שנלקחו ספריים בתכנון. הם של חברת רוברט שנחשבים לחברה טובה ויקרה. אני מניח שלא יהיו בעיות ושוב בגלל המשקל הטיסן הופף להיות טיסן עדין וצריך להטיסו בהתאם. זה לא טיסן למתחילים.

קובי פ.
02-23-2009, 09:55 AM
אייל בוקר טוב ,
קודם כל נרגעתי :D.

עכשיו , למזלך הגדול זה קיט ולא טיסן סקייל כמו של זירולי ואסביר :
1. הקיט שלך מסידרת הזהב של טופ-פלייט זה בהגדרת היצרן " ספורט סקייל " זאת אומרת שלא הקפידו במיוחד על מידות הסקייל בהתאמה של 1/5 למטוס האמיתי ואי לכך מכלול הזנב וההגאים שונו במידות שלהם כדי לתת לו תנאי טיסה משופרים ובגלל זה טופ-פלייט ידועים כטיסנים שטסים טוב , אם היו שומרים על סקייל אמיתי היית בצרה צרורה הרבה יותר גדולה ממה שיש לך ביד .

2. יצרני הקיטים מראש לוקחים בחשבון 10% סטיה ממשקל המקסימום כי הם רוצים שהטיסן יטוס טוב כדי למכור יותר והם יודעים שבוני הקיטים משנים דברים ומוסיפים כל מיני מערכות , וגם לא כל הבונים באותה הרמה ולמתחילים יש נטיה לשפוך כמויות דבק מיותרות ( חושבים שזה מחזק את ההדבקה ).

בכל אופן לפי דבריך בהערכה גסה אתה תגמור בסביבות ה- 14 קילו וצפונה .אתה מראש יודע שזה יטוס רע עד רע מאוד אז למה לא לנסות לשפר , תעשה לך מערכות לתצוגה שתוכל להוריד בטיסה , אני כבר לא יודע מה להגיד לך אולי המומחים הגדולים ממני יתנו תשובה , אני ממליץ לך לשלוח אי-מייל לטופ-פלייט ולשאול אותם או לפחות לקבל הכוונה מהם למישהוא שכבר עשה את זה , אין יותר טוב מבעל נסיון , אם הייתי צריך לבחור בין איש עם ידע תאורטי לאיש עם נסיון , ב99,9999 פעמים הייתי הולך לבעל הנסיון :D!!!!!.

יום טוב
קובי

אייל_פ
02-23-2009, 10:52 AM
הי קובי,
אז ככה, הכנף שוקלת 4 קילו וזה כולל מתקפלים, גלגלים וכנף (עדיין לא חברתי 4 סרוואים). אני לא רואה כרגע שום אפשרות להוריד מהמשקל שלה. אני חושב שרוב המשקל בה מציפוי הבלזה, ציפוי הפיבר גלס הצביעה וכמובן כני הנשא והגלגלים שהם לא ממש קלים.
המנוע G62 כולל קפיץ התנעה, משתיק פיטס, ספיננר ופרופ שוקל 3 קילו ושאר הגוף ללא האלקטרוניקה שוקל עוד 3 קילו.
אני יכול לוותר על מערכת עשן בשלב ראשון, לראות איך הוא טס ואז להוסיף את המערכת. אני יכול גם לא להכניס את בובת הטייס לתא ולהוריד עוד כמה גרמים. מעבר לזה, אני לא רואה איפה אפשר לחסוך.

קובי פ.
02-23-2009, 11:33 AM
אייל , לפחות בטסט תוריד מערכת תאורה + סוללות זה גם משהו !! , היצרן מציין 10 סרבואים על הטיסן , אני מבין שאתה תעבור את זה , אתה חייב סוללה של לא פחות מ- 2400 MA עדיף יותר , גם זה משקל , בכל אופן אל תרכיב סוללות עדיין ואל תמקם אותם , לכשתגיע לאיזון הטיסן תשתמש בסוללה כמאזן ותתקין אותה במיקום שבה היא תאזן את הטיסן ( בתקוה שזה יספיק ) , עוד לא הגעת לאיזון סופי בוא נחכה ונראה אם תצטרך תוספת משקל איזון ( נקווה שלא ) .
באיזה איפוקסי השתמשת לכיסוי הטיסן , לפי מה שאני יודע תוספת המשקל שלו צריכה להיות 300 עד 500 גר' מקסימום כולל המיקרוגלאס , שקלת אותו לפני העבודה ?? .

ארז
02-23-2009, 06:22 PM
בוודאי שהכל ברוח טובה ולמטרה חיובית, ונבהיר זאת שוב אם היה למישהו ספק! (הפורום הזה מתנהל אך ורק כך)

אייל - אל תשכח שהחלק הסטאטי הוא לא כל התמונה.
אין ספק שדגם מפורט עם אופציות מתפקדות הוא מאד מרשים אבל יש לו גם חלק שם למעלה באוויר, והוא צריך להיות לא פחות (ואולי יותר?) מרשים גם שם, ודווקא שם לא רואים את הפרטים הקטנים והסרווס הרבים אלא אם כן או לא ההתנהגות באוויר מזכירה את האמיתי, או רק מזקירה את הטיסן...

זה כמובן עניין אישי, כל אחד משקלל זאת אחרת, אני למשל נותן לזה משקל מאד מאד גבוה ולכן קווי מתאר, צבעים, וסימונים שונים, מאד חשובים בעיני, ואילו הפרטים הקטנים שרואים רק ממש מקרוב – פחות.
זו אגב בדיוק ההגדרה/גישה של sport-scale.

ללא ספק האתגר האמיתי בטיסני סקייל הוא לשלב כמה שיותר משני התחומים, וטיסן סקייל מוצלח הוא זה שמצליח בדיוק בכך, ומייצג את התמהיל הנכון.

לגבי טיסן רע/טיסן טוב, כבר התייחסתי לזה בהודעה קודמת, אבל תן דעתך לכך שאתה גם תירצה ליהנות מההטסה ולא לראות בה רק עול ומשימה ואתגר, ולכן – תכנן מראש...
עוד זכורה לי טיסת מבחן בעין יהב של מוסטנג כבד מדי אשר בנחיתה הלא מוצלחת שלו, כני הנסע אמנם עמדו בעומס, אבל חדרו ויצאו מצידה העליון של הכנף...וזה סתם חבל להגיע למקומות כאלה, כאשר קל (תרתי משמע) למנוע זאת.

יש יתרון לגדולים יותר מבחינת יכולתם לטוס עם עומסי כנף גבוהים יותר (בגלל מספרי ריינולדס גבוהים יותר מאשר הטיסנים הבינוניים) אבל אני סבור שיש מאד מאד להיזהר...
אין הבעיה מתמקדת רק בהמראה ונחיתה, גם בטיסה ניתן להיכנס לפינות כמו למשל הזדקרות בפניות (וכבר הייתי עד לצערי לטיסן שסבל מ"הפרעת רדיו"- כזו שבה הרדיו לא אפשר למטיס להוציא את הטיסן מהסחרור הלא מתוכנן, בזמן...).

עצתי לך, תכוון למשקל היעד שהיצרן הגדיר, לזה תוסיף אם אתה רוצה בהדרגה, במנות קטנות, במשך הזמן, עוד תוספות, אבל חסוך מעצמך כאבי לב וכי$ מיותרים והימנע מטיסת מבחן ב – overweight כמו שמשתקף מההודעות לעיל.

hal1
02-23-2009, 07:14 PM
אייל שלום ,
בעבר התייחסתי בפורום לנושא סכימת הצבע למוסטנג ולצערי לא היה לי זמן לעקוב אחרי הבנייה (אבל דאגתי לשמור את כל התמונות).
אני לא מבין הרבה בטיסנים גדולים , אולי בעתיד... אבל ראיתי טיסני סקייל בגודל דומה ששוקלים הרבה - ראה דוגמה שצירפתי לשרשור בנייה של הספיט של בומה באתר הזה ( התגובה האחרונה שמופיע שם).
בדוגמה ההיא מוצגת כתבה על מטוס טמפסט עם מוטת כנף של 2.5 מטר השוקל 20 קילו. הטיסן זכה בזמנו בתחרות מאסטר סקייל.
לכן כדאי לברר עם היצרן מה המשקל המקסימלי שמותר למוסטנג לפני שממשיכים בבנייה. צריך כבר עכשיו ומדי פעם בהמשך לעשות בדיקת מרכז כובד (עם המכשיר תוצרת גריטפלאן) כדי לדעת כמה משקל להוסיף כדי לאזן את הטיסן - זאת עוד תוספת שיש לקחת בחשבון הכללי. אם אפשר להזיז אביזרים בתוך הטיסן כדי להקטין את המשקולת אז רצוי לעשות את זה עכשיו ולא כשהטיסן מורכב.
מכיוון שהשקעת הרבה זמן בבנייה (בנייה ברמה של גרנד מאסטר סקייל !!!) לדעתי זה לא יהיה מוגזם לצבור ניסיון על טיסנים כאלה על ידי קניית טיסן מוסטנג נוסף ARF לאימון ולהטיס אותו עם גלגלים קבועים (שאפשר לפרק עם ברגים). לטיסן הזה תרכיב מנוע זול (סופרטייגר 3250 ).
עם טיסן אימון כזה תלמד להכיר את תכונות הטיסה שלו. תוכל להוסיף לו משקולות ולראות את תגובות הטיסן ולתרגל נחיתות "כבדות". הטיסן הזה יכול לשמש להנאה בעוד שהשני ישמש לתצוגות.
אגב אם בנחיתות לא מוצלחות כני הגלגלים עלולים לצאת מהצד השני של הכנף האם כדאי לחזק את הכנף מלמעלה עם בד פיברגלאס רק מעל לגלגלים?
בדבר אחד אפשר להתנחם, עם ציפוי מקרוגלאס הטיסן יצא חזק מאוד...(ובדיעבד זה היה מאפשר בניית הטיסן עם פחות עץ...).
חיים.

אייל_פ
02-23-2009, 07:20 PM
הי ארז,
יש לי קצת בעיה אם מה שאתם כותבים. אני מנסה לתרגם את הדברים למעשים ומאוד קשה לי עם זה. לגבי בניית הטיסן היום כבר מאוחר מידי, אני לא יכול להוריד משקל של הכנף ע"י חורי הקלה לדוגמה. אני לא יכול לוותר על טכניקה של ציפוי בבד פיברגלס. רוב הטיסנים בגודל הזה שראיתי בפורומים אחרים מצפים וצובעים בטכניקה הזו. לגבי המנוע, אין בכוונתי לזרוק אותו ולרכוש מנוע קל יותר מעבר לזה שעוד לא אזנתי את הטיסן ולפי מה שהבנתי יש צורך בהרבה משקל לאיזון בטיסני war burds, אז אין טעם להחליף ולהוסיף משקולת. גם בגוף עצמו אני לא רואה דרכים להוריד את המשקל. מה שכן קניתי זה שאין בכוונתי להכניס את הטייס לתא הטייס ואין בכוונתי להרכיב מערכת תאורה (בעיקר המשקל של סוללה נוספת). וכמובן, אין בכוונתי להרכיב את מערכת העשן בטיסות הראשונות. מעבר לזה אני לא ממש רואה דרך איך לשפר את המצב. המקזז דמי שהכנתי לא ממש גרם לתוספת משקל והמנעות מלעשות אותו לא היתה פותרת לי את הבעיה. לגבי תא טייס, יצרתי רק את החלק הקידמי (לוח השעונים) ובזה עצרתי את העבודה בתוך התא עד אחרי הטיסות הראשונות. אשמח לשמוע אם יש עוד דרכים לשפר את המצב בהתחשב כמובן במצבו הנוכחי של הטיסן. מעבר לזה אין לי יותר מה לעשות מלבד להתפלל לטוב.

ארז
02-23-2009, 07:28 PM
אייל - ראשית הייתי ממליץ אכן לא להתקין יותר כל מערכת לא חיונית עד לטיסת המבחן,
שנית, אם הטיסן בנוי עפ"י הקיט, ומצוייד עם ציוד שמומלץ ע"י היצרן, מדוע אתה מצפה למשקל כה גבוה?

חיים - לגבי הדוגמאות שהבאת:
יש לבדוק מה שטח הכנף ומה למעשה עומס הכנף, לא רק המוטה היא בסיס להשוואה.
לגבי הספיט של בומה - מעבר לעובדה שטרם טס (נו בומה?) - המשקל שהמתכנן שלו מציין באתר שלו הוא 30 ליברות...קצת מתחת ל - 14 ק"ג...ושים לב כמה שטח הכנף רב שם.
ציפוי מיקרוגלאס מחזק את המעטה החיצוני, אבל בשום אופן לא הייתי ממליץ לוותר על מבנה פנימי בתמורה לכך...

אייל_פ
02-23-2009, 07:32 PM
הי חיים,
הרעיון שלך לגבי אימון על טיסן אחר הוא מצויין. לדעתי לא ממש צריך טיסן מוסטנג גדול בשביל זה. יש לי טיסן מהיר בעל עומס כנף גבוהה שאני מתאמן עליו כבר הרבה זמן בעיקר בנחיתות שטוחות ומהירות. אני מתכנן בנוסף, להוסיף לטיסן משקל נוסף כדי "לקלקל" את הביצועים שלו ואני מאמין שזה יתן לי תירגול טוב.

אייל_פ
02-23-2009, 07:34 PM
ארז, אין לי מושג למה יצה כלכך כבד. אולי זה בגלל הזנוע הכבד ואולי בגלל הציפויים. אבל ראיתי הרבה מאוד מוסטנגים של טופ פלייט שעשו בדיוק את מה שאני עשיתי והטיסו עם G62 לכן אני חושב שאם הם הטיסו ובהצלחה גם אני יצליח. זה לא הולך להיות כמו הפיפר אבל יטוס.

קובי פ.
02-23-2009, 07:40 PM
אייל , כמה שוקלים המתקפלים של רוברט ? אולי זמנית עד אחרי הטסט תתקין את מה שקיבלת בקיט ? ואני חוזר על זמנית ....

אני חוזר על שאלתי , באיזה איפוקסי השתמשת לציפוי , האם שקלת את האיפוקסי + הפיבר לפני הביצוע ?

נו בומקה'לה , מה יהיה ??

ארז
02-23-2009, 07:43 PM
בקיט אין כני נסע משום סוג שהוא - אתה אמור לרכוש מתקפלים או סט של קבועים - גם של רוברט.

hal1
02-23-2009, 08:41 PM
היי אייל ,
יש כמה נקודות מעודדות :

לפי כתבה במודלאירופלן , מנוע ZDZ 40 סמ"ק מספיק חזק לטיסן הזה אם הוא מצופה במונוקוט (גירסת ARF). וגם לא צריך להוסיף לו הרבה משקל לאיזון (הוסיפו 90 גרם בזנב). הטיסן ARF שוקל 9.5 ק"ג.

מכיוון שהטיסן שלך מצופה במקרוגלאס ויצבע בצבע של מכוניות תהיה תוספת משקל של לפחות 2 ק"ג (האם אפשר לחשב מראש את תוספת המשקל של הצביעה - למשל על ידי צביעת משטח בלזה ושקילתו ? או לפי נתוני יצרן הצבע?).
תוספת המשקל תגדיל בעיקר את השפעת הזנב על מרכז הכובד ותאוזן כנראה על ידי משקל המנוע.
אם משקל המנוע יאזן את כל התוספות המתוכננות אז הכל יצא לטובה.
לפי הכתבות שראית , מוסטנג שבנוי עם ציפוי מקרוגלאס ועם מנוע 62 טס בסדר ונוחת טוב לכן לא נותר אלא לאחל בהצלחה.

אם אפשר לקנות ולהתקין זמנית , לפי הצעה של קובי , כני נסע קבועים (המסופקים בגרסת ARF ) - כדאי. אלא אם את הנעשה אין להשיב ואת המורכב אין לפרק....

איזה פרופלור אתה מתכוון להרכיב ? (בגרסת ARF ) הרכיבו פרופ' 20X10 ). למנוע 62 צריך פרופ' יותר גדול. האם המומנט שלו לא ישפיע על הטיסן (עוד נקודה שאני לא מכיר מספיק בטיסנים ). או שמשקל הטיסן יתרום לאיזון נגד מומנט גדול יותר?

hal1
02-23-2009, 08:45 PM
ארז שלום
אני מודא שלא בדקתי את נתוני שטח הכנפיים של הטמפסט. אני מניח גם שהקונסטרוקציה שתומכת את כני הגלגלים בטמפסט שונה מזאת שבמוסטנג או בספיט שבומה בנה.
יש לקוות שהמתכנן תכנן את התושבות לכני הגלגלים גם למקרה שהטיסן יצא כבד , ופה ושם יש נחיתות לא מוצלחות (אבל לא בהגזמה..)

אייל_פ
02-24-2009, 06:11 PM
הי קובי, לא שקלתי את הכנף לפני ואחרי ציפוי הפיברגלס, כך שאין לי תשובה לגבי המשקל. לגבי פרופ אני מרכיב פרופ 20x10.
שוב לגבי המשקל, הנתונים של 8-9 קילו הם של הטיסן ARF של טופ פלייט. הטיסן הזה בנוי הרבה יותר קל מהקיט שלהם. לכן התוספת של הפרטים לא מוסיפה את ההפרש ממה שיצה לי לבין הנתונים של טיסן ה- ARF. יש להשוות משקל של טיסן דומה שנבנה מקיט לעומת הטיסן שלי ואז לראות אם יצא כבד או לא.
גלשתי קצת בפורומים אחרים וראיתי שלטיסן ה- ARF יש לא מאט בעיות "חולשה". הוא בנוי די חלש ולכן המשקל הנמוך שלו. נתקלתי שכנפיים נשברות בגלל נחיתה לא רכה.
אני עדיין חושב שהמצב שלי סביר ולא יהיו בעיות מיוחדות בהטסתו. תפו.. תפו.. תפו..
מקסימום, לומדים ומתארגנים לטיסן הבא.

אייל_פ
02-27-2009, 10:49 PM
האויר הנכנס לתוך הכונס של המוסטנג, יוצא משתי יציאות. יציאה קטנה דרך רדיאטור לקירור שמן, ויציאה גדולה דרך רדיאטור לקירור מיים. שתי היציאות הללו נמצאות בתחתית של הכונס לכיוון הזנב. הדבר המעניין הוא, שבמהירות נמוכה, הטייס פותח את דלת היציאה של האויר כדי לקרר טוב יותר את המנוע ובמהירות גבוהה, כדי לשפר את היעילות האוירודינמית, הוא סוגר את הדלת והפתח הקטן שנותר מספיק לקרר את המנוע. בנוסף, יש עניין מעניין שבו האויר שמתחמם מהרדיאטור יוצא בלחץ יותר גבוה מאשר נכנס וזה מוסיף דחף למטוס. מעניין איך ניצלו את קירור המנוע לתוספת דחף. בקיצור, כל האלמנטים האלו, לא קיימים בקיט אבל איך אפשר בלי להוסיף אותם. פותחים הכל ובונים מחדש את חלקו התחתון של הכונס. את הפתח הגדול אפשר יהיה לפתוח ולסגור ע"י שליטה מהשלט.
תמונה של המטוס האמיתי:
4857
תמונות מהטיסן:
4858 4859
4860 4861

אייל_פ
02-27-2009, 10:51 PM
4862 4863 4864

קובי פ.
02-28-2009, 05:44 AM
אייייי אייל נראה מדהים ביופיו .
האם אתה מתכוון להשלים את כל המכשור מאחורי הטייס ?.

אני מבין שכל המילויי שפכטל על הגוף משתייפים החוצה לא ? באיזה מילוי השתמשת ? .

אני רואה שהשקעת המון עבודה בדיגום דלתות כן הנסע , הם יעבדו עם סרוו נפרד או עם מערכת מכנית במקביל לגלגלים ? .

יאללה מספיק להרטיב בסקוויטים , רובוטה רובוטה http://smileys.smileycentral.com/cat/23/23_11_59.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZRxdm427YYIL) .

http://www.smileycentral.com/sig.jsp?pc=ZSzeb097&pp=ZRxdm427YYIL (http://www.smileycentral.com/dl/index.jhtml?partner=ZSzeb097_ZRxdm427YYIL&utm_id=7925)

ארז
02-28-2009, 08:06 AM
יפה מאד!
אבל שאלה לי...זה אומר עוד סרוו או שניים שצריך לסחוב על טיסן שאם הבנתי נכון, גם ככה לא הכי קל...? :eek:
(וכמובן - צרכן זרם נוסף ורכיב נוסף למערכת...)

אני מבין את המוטיבציה, רק סבור שבטיסן סקייל לא הכל צריך לעבוד על אמת, ה"אפקט" של "כאילו יש שם משהו נפרד שעובד" הוא לעיתים יותר נכון.
בסופו של דבר הרי צריך להטיס את הטיסן באופן משכנע, וזה יכול להיות משמעותי יות מאשר רשימה של operating features

דיעה אישית כאמור.

אייל_פ
02-28-2009, 09:02 AM
הי קובי,
החלק הקידמי של תא הטייס לקח לי שלושה שבועות לבנות. לכן בשלב מסויים החלתתי לעצור ולסיים אותו רק אחרי שהטיסן יטוס. לגבי המרק, הוא נקרא מרק PVA אבל אני לא ממש מרוצה מימנו. הוא מתיבש ונוצרים סדקים. יש גם את ה"פילר" שקניתי בטיסן חיפה. גם מימנו לא הייתי מרוצה, הוא רך מידי. אני כרגע משתמש במקרו בלון ודי מרוצה אבל קצת קשה לעבוד איתו.
לגבי מתקפלים, הגלתות שמחוברות לגלגל, מחוברות אליו מכנית, הדלתות הפנימיות מחוברות דרך סרוו נוסף ויש מכשיר "סיקונסיזר" שמחובר לערוץ המתקפלים וקודם מפעיל את סרוו הדלתות, פותח אותם, אחר כך פותח את המתקפלים ואז סוגר חזרה את הדלתות הפנימיות. אותו דבר גם בסגירה. הדלתות הפנימיות לא היו בתכנון המקורי של הטיסן. אני שיניתי את המבנה והוספתי אותם. זה הסיבה שלוקח לי כלכך הרבה זמן לבנות את הטיסן הזה.
הי ארז,
אתה צודק לחלוטין, אבל השקעתי עד עכשיו כל כך הרבה עבודה, וחבל לי לקראת הסוף לוותר על הדברים האלו. אחרי שעשיתי כזה תא טייס, ועוד ועוד פרטים הרבה פחות בולטים מהדלת, זה ממש הפריע לי שאין את הפרט הזה. נראה איך או יטוס ואז נסיק מסקנות לטיסן הבא.

אייל_פ
03-23-2009, 11:28 PM
פרימר ראשוני על הגוף.
5396

TazmanianDevil
03-23-2009, 11:31 PM
ללקק את האצבעות!

אייל_פ
04-16-2009, 12:36 PM
במוסטנג, הפחים יושבים זה לצד זה כך שנוצר חריץ דק ביניהם. את החריצים האלו עושים בעזרת נייר דבק דק (1 מ"מ) ועל זה מרססים פריימר. יש שני מקומות בהם הפחים הם אחד על השני ולא לדי השני והם מעל ומתחת לכנף, ומעל ומתחת למייצב הגובה. כדי לתת את המראה המתאים, מסמנים את חיבור הפח, סמים נייר דבר ומורחים קאר קיט שזה חומר מרק לתיקון מכוניות. אחרי היבוש, משייפים עם נייר מיים עד לגובה נייר הדבק ומורידים אותו. כך נוצר בעצם מדרגה שנראת דומה לחיבור פח על פח במטוס האמיתי. סימו לב בתמונה האחרונה רואים את החלק האחורי של הכנף שנעשת באותה צורה.
6195 6196 6197

אייל_פ
04-19-2009, 11:29 AM
היגדלתי קצת את הפתח ליציאת האויר לקירור המנוע והוספתי כנפון קטן, שתפקידו להטות את זרימת האויר למטה. בצורה כזו, נוצר ואקום אחרי הכנפון שמושך את האויר הקלוע בתוך תא המנוע ומשפר את קרור המנוע. נראה לי שהמצב כרגע סביר ותקין.

635763586359

Ravivos
04-19-2009, 11:42 AM
אייל, נראה מצויין.
אני חושב שאת הכנפון רצוי ליישם לכל אורכו של הפתח בכדי למקסם את פעולתו.
כמו כן, אם היית יכול להאריך אותו (באותה זוית) כך שיכסה כ 25%-30% מהפתח, תוכל להגביר את תת הלחץ שיווצר מאחורי המנוע ובכך להגדיל את יעילות פינוי האויר החם המצטבר בקאול ובמנוע.

אייל_פ
04-19-2009, 11:50 AM
הי רביב,
אני מנסה כמה שפחות להגדיל את הכנפון מפני שהוא לא סקיילי ופוגע קצת במראה. אני מקווה שזה יספיק ויעשה את העבודה.

אייל_פ
04-24-2009, 12:45 AM
הכנתי בעזרת נייר דבק דק את קווי הפנלים בגוף כהכנה לפריימר. שלב הבא לרסס (מחר).
6494

TazmanianDevil
04-24-2009, 08:50 AM
הי אייל,

נראה מעולה ומקצועי כרגיל.
לא בשביל ביקורת אלא שאלת תם, לא היה ניתן למצוא מנוע אחר שהיה יכול להיות קבור יותר בכאול ?
נראה ששחטת או הכאול בצורה אכזרית כדי לתת למנוע "לנשום" ולאגזוז גם כן.

עדי

אייל_פ
04-24-2009, 12:02 PM
עדי, לגבי המנוע היו לי לא מאט התלבטויות. האפשרויות (מלפני שנתיים) בזמנו היו זנוע G-62 או DA50. הכח ששני המנועים מספקים דומה אבל הזנוע הרבה יותר כבד. בטיסני 3D, המשקל מאוד משפיע על הטיסן וחשוב להוריד אותו כמה שיותר. בטיסני סקייל בדרך כלל האף קצר יחסית ויש להוסיף משקל איזון מקדימה. לכן אין הבדל אם מרכיבים זנוע או DA ומוסיפים משקל שיהיה כמו הזנוע. דבר נוסף, לפי מה ששמעתי בעבר מהחברה, מנוע זנוע מאוד מאוד אמין לעומת ה- DA שנחשב פחות אמין. כשהחלתתי ללכת על המנוע הזה לא ממש ראיתי את כמות הפתחים שצריך. בנוסף את המשתיק הוספתי אחר כך ולדעתי גם ב -DA המשתיק (עם כניסת עשן) גדול בצורה דומה. דבר נוסף, עברתי על שירשורי בניה בפורומים אחרים וראיתי שהרבה השתמשו המנוע של זנוע לטיסן הזה. זנוע מאוד נפוץ בטיסני סקייל, כמו ש- DA נפוץ בטיסני 3D.

TazmanianDevil
04-24-2009, 12:32 PM
זנוהה מנוע מעולה, לי היה את ה-62 המון זמן אבל הוא מנוע ישן מטכנולוגיה ישנה.
הוא שוקל המון, והכוח שלו ממש לא כמו ה-DA 50. הכל יחסי כן ?!
לגבי האמינות, מנועי זנוהה אמינים, מאוד קשים להנעה גם אם יש לך את הקפיץ שמוסיף 170 גרם נוספים.
בכללי, לטעמי, צריך להיות עיניין לעבור למנועים יותר מתקדמים. אני לא חושב שיש כזה מושג מנועי 3D ומנועי סקייל.
מה שאני כן יכול לאמר הוא שבזכות טיסני ה-3D וה-F3A פותחו המון מוצרים חדשניים אשר פיתחו את התחביב והביאו אות לרמות מאוד גבוהות.
הזנוהה טוב מאוד אבל מיושן, גם הם הבינו את זה ולכן הם במרוץ נגד הזמן שם ומפתחים כל מיני קיטים למנועים שיוסבו להצתה אלקטרונית.

הבחירה היא שלך והיא כבר נעשתה.
הרמה מאוד גבוהה הן של הבניה ושל כל החשיבה על איך לבנות ולמה. רואים.

Ravivos
04-24-2009, 02:20 PM
עדי, אני חושב שאתה קצת טועה בהשוואה בין ה DA לזנוע 62.
אין ספק שה-DA קל יותר וחדיש יותר, אך מבחינת כוח הוא נופל מהזנוע.
DA טוב, אחרי הרצה, מכוון כמו שצריך, על בנזין טרי עם תערובת של 2 אחוז יניף פרופ 22X8 (לדוגמא - VESS) ב-7200 סל"ד בקירוב (הייתי לארג' , רק למטרות הדיון)
הזנוע יניף את אותו הפרופ ב-800 סל"ד יותר , זה הבדל משמעותי ביותר מבחינת כוח.
הבעיה העיקרית של הזנוע - משקל.

ד"א, יש חברה בארה"ב שמסבה את הזנוע להצתה אלקטרונית, מורידה את כל המשקל המיותר והופכת את המנוע ל 1.8 קילו של שרירים.

אייל_פ
04-24-2009, 04:06 PM
האמת, אם הייתי צריך לחזור אחורה ולבחור שוב במנוע לטיסן, לא הייתי בוחר לא זנוע ולא DA. הייתי מחפס מנוע שהקרבורטור שלו נמצע מאחור ולא בולט מהצד. אל תשכחו שהביצועים של המנוע לא קריטיים כאן וכל המנועים בגודל הזה יתנו תוצעות טובות. מה שבאמת חשוב זה המראה.
שורה תחתונה, זנוע עלה 2000 ש"ח ו- DA עלה 3000 ש"ח. אז יש הבדל גדול במחיר בשביל שני מנועיים שיתנו לי פחות או יותר אותו דבר.

TazmanianDevil
04-24-2009, 05:29 PM
אז זהו שגם אני לא הייתי בוחר את ה-DA אלא מנוע שתוכנן במיוחד לטיסני סקייל.
יש לו אפילו מנפת קירור מיוחדת כדי להזרים אוויר קר למנוע אשר קבור בתוך הכאול.
תכיר את ה-REVOLUTION 50

http://www.rc-revolution.com/engine_r50u.htm

3Disaster
04-24-2009, 07:50 PM
בואנה....הסתבכתם כולכם עם כל המנועים הללו.
אני חושב....תבנו איזה יאק גדול או סוחוי יפה. עם קאול כמו סיר לילה:p יהיה לכם מקום לאיזה מנוע שבא לכם! שימו אפילו 2 זנואה ויהיה לכם עוד מקום להצתה:D:D

קובי פ.
04-24-2009, 08:11 PM
שמע דניאל , ילד יקר ויקיר , על טעם ( 3D או סקייל או מסוק ) וריח ( בנזין או מתנול או סולר ) אין להתווכח !!!!!!!!!! .

בכל אופן ולמרות הכל ואיך שלא תביט על זה בכל טיסנאי ולא משנה באיזה תחום בטיסנאות הוא עוסק , המשותף אצל כווווללללםםם , שכל אחד תמיד רוצה איזה " מוסטנג " סקייל אצלו בצי המטוסים שלו ! או משהו דומה :D.

אייל_פ
04-24-2009, 08:53 PM
דניאל, צודק לגמרי. גם זה שיקול בבחירת טיסן לבניה. יש טיסנים לדוגמת זירו, קורסאייר, הרוורד ... שניבנו עם מנוע כוחבי ואז יש המון מקום לאיזה מנוע שרוצים. אבל, אז מתחילים להתגרות עם כל מיני מנועים כוחביים שעולים כמו מנועי סילון קטנים. בקיצור, בלגן.

אייל_פ
04-27-2009, 10:00 AM
לקראת יום העצמאות התחלתי לצבוע את המוסטנג בציבעי חייל האויר הישראלי. הינה מספר תמונות (הצביעה עוד לא הסתיימה).

652565266527

TazmanianDevil
04-27-2009, 10:14 AM
אייל הוא פשוט יפיפה.

על הילד אין בכלל מה לדבר...

אייל_פ
04-27-2009, 10:26 AM
ילדה, לא ילד, אבל מתנהגת כמו ילד.

TazmanianDevil
04-27-2009, 01:24 PM
או אז אני בחברה טובה. אותו כנ"ל לגבי הבת, שלי כבר בת שנה ואנחנו ממש לא בעד שהיא תתחיל ללכת.

Ravivos
04-28-2009, 11:13 AM
כל הכבוד, נראה מעולה...
עכשיו מתחיל השלב המעניין ומהנה - צביעה ופרטים.

ישר כוח.

קובי פ.
04-28-2009, 01:00 PM
אייל , פשוט ככה !
6530

אם אתה רוצה בסימולי מבצע קדש אז רק תגיד !
הנה הוא :
6531

בהצלחה !!!

חג עצמאות שמח לכולם

אייל_פ
05-14-2009, 11:05 PM
7249

Ravivos
05-14-2009, 11:12 PM
איזה יופי!

רק דבר אחד - השתמשת בלבן ישר מהקופסא? המטוס שלך נראה "חדש" מדי...

אייל_פ
05-14-2009, 11:19 PM
המטוס נוקה ליפני מסדר המפקד. אכן השתמשתי בלבן ישר מהקופסה. הייתי צריך באמת להוסיף קצת אפור ללבן. העניין יסודר בטיסן הבא. אחרי שאגמור לצבוע את כל הדברים הבולטים, אתחיל תהליך וודרינג (התיישנות בגלל מזג אויר) וזה קצת ילכלך את הטיסן ויתן מראה יותר אמיתי.

ארז
05-15-2009, 10:13 AM
פשוט יופי!
לעניין "צבע לבן ישן" תנסה את פוליאור "לבן פנינה", הוא לבן קצת off כזה, ללא נטיה לגוון קרם, ייתכן וימצא חן בעניך.

אייל_פ
05-19-2009, 07:46 AM
המשך צביעת הטיסן. את ההגה כיוון ציפיתי בבד Koverall עם דופ פריימר וצבע לבן שהוספתי לו קצת אפור כדי שלא יהיה לבן מידי.
728472857286

3Disaster
05-19-2009, 11:29 AM
אין לי מילים אייל!!! הטיסן שלך הוא פשוט..........מדהיםםםםםםםםםםםם םםםםםםםםםםם:p

רון אפרת
05-19-2009, 01:24 PM
נראה מדהים!!!!!

הגלגל זנב גם מתקפל?!

אייל_פ
05-19-2009, 02:17 PM
הי רון, כן הגלגל זנב מתקפל ושתי דלתות סוגרות עליו. גם הגלגלים הראשיים מתקפלים עם דלתות פנימיות כך שכאשר הגלגלים מקופלים רואים כנף חלקה ללא סימן לגלגלים.
תודה לכולם, השלב הבא הוא לעבור עם איירברש עדין (של דיגמי מטוסים) על קוי הפנלים ולהדגיש אותם. בנוסף אצתרך ללכלך את הטיסן באזור היציאה של האגזוזים ולבסוף לקה מת על הכל.

קובי פ.
05-19-2009, 02:43 PM
אייל חמודי !!

באיזה שהוא מקום אני קצת מרחם עליך , אחרי פרוייקט שיא כזה כל עבודה אחרת תהיה מאוד משעממת לך :D:D:D.

רק שלא תתחיל לדפוק את הראש בקיר מרוב שיעמום ! , אחלה של עבודה , נראה פצצה ומרשים מאוד , שמתי לב שאתה יצאת קצת " דהוי " בתמונה לייד הטיסן , ככה זה שכוכבים חדשים ומבריקים מפציעים בשמיים .:).

אייל , מחזיק לך אצבעות לטסט , באותה ההזדמנות תקנה לך 2 מחזיקי ברכיים וטיטולים למבוגר לפחות סט אחד :D:):mad::p.

בהצלחה !! בהצלחה !! בהצלחה ידידי !!

אייל_פ
05-19-2009, 03:46 PM
תודה קובי.
ככל שהטסט פלייט מתקרב, הביצים מתחילות לרעוד אבל אני מנסה לשמור על אופטימיות שהכל יהיה בסדר. לגבי השיעמום, ממש אין לך מה לדעוג. הסטירמן מחכה לי ואני בטוח שהוא יהיה מרשים באותה מידה. וכמובן הבטחתי לרביב להתחיל לבנות איתו את ה- P-38 הגדול של זירולי וזה כבר שיא שמאוד קשה יהיה לעבור אותו. בעיקר מבחינת שטח איחסון ושינוע. הפויקט מתקרב לסיומו ואני חייב לציין שמאוד נהנתי לבנות אותו, ללמוד שיטות בניה חדשות ולהיכנס חזק לתחום הסקיילים.

eitui
05-19-2009, 04:05 PM
אייל כל הכבוד הוא נראה מצויין הטיסן ,הסמלים והסימונים מוסיפים המון למראה שלו. תגיד לא שכחת עוד איזה פרוייקט קטן על הדרך ;).

קובי פ.
05-19-2009, 04:15 PM
חחחחחחח איתן , ככה זה שלא סופרים את הפליט !!

אייל הבנתי שאתה מתכנן טסט בעין יהב , אנא דווח !!

Ravivos
05-19-2009, 05:05 PM
אייל, יפה יפה...

בעניין הוודרינג, שוחחתי היום עם פטר על כך -
לטענתו, פוסט-שיידינג או פרי שיידינג מתאימים לדגמי פלסטיק קטנים ולא מתאימים לטיסנים בגודל הזה.
לטענתו צריך ללכלך את הפאנלים רק בעזרת פחם או צבעים על בסיס חום\צהוב\שחור על מנת לדמות חלודה ולכלוך.

אני חושב שבמקרה של הטיסן שלך, פוסט שיידינג קל מאוד (מאוד!) יחולל פלאים (בהנחה שיעשה נכון) ולא "יחרוך את הפנלים" כמו שקורה כאשר הפוסט-שיידינג מוגזם מדי (קרה לי אותו דבר עם הספיטפייר 7\1 של TF, ראה תמונה מצורפת).

תגיד מתי ואשמח לעזור לך בעניין.

אייל_פ
05-19-2009, 05:28 PM
הי רביב, את הוודרינג אני יעשה בשלב האחרון ומייד אצפה עם לקה כדי שלא יהרס. ברגע שאסיים את כל המיתקונים ניפגש ונסיים את הצביעה. אם אני לא טועה ה- פוסט-שיידינג שאתה עשית הוא צבע שחור מדולל שהטזת על קוי הפנלים. לדעתי צריך לקחת את צבע הגוף (אפור), להוסיף לו מאט שחור ועם זה לעבור על קוי הפנלים. לדעתי התוצאה תהיה הרבה פחות בולטת. בכל מקרה פטר הוא טיסנאי עם המון ניסיון ואשמח לנסות שיטות שהוא ממליץ. תן לי כמה שבועות לסיים את ההתקנות.:)

אייל_פ
06-10-2009, 10:15 PM
הדלתות של קני הנשא הם אחד הדברים הקשים יותר בטיסן. החיבור של הדלתות קרוב לציר כדי לשמור על מהלך מספיק קצר ושיהיה דומה למקור. הבעיה שנוצרת היא שהמומנט של הדלת הגדולה יחסית יוצרת כח רב על הסרוו שצריך להחזיק אותו. קיימת אפשרות להחזיק את הדלתות בעזרת מערכת האויר של הגלגלים אבל זה היה דורש עוד מפסק פנאומטי, צינורות ועוד. בשלב ראשון ניסיתי לחבר את הדלתות כך שיווצר נעילה גאומטרית סביב הסרוו.
7630 7631
גם במצב הזה הופעל לחץ על הסורוו שהשמיע קולות של חוסר סביעות רצון. בשלב הבא הכנתי מנגנון פשוט שיעביר את המעמצים מהסרוו לאלמנט אחר והתוצאה נראית כך:
7632 7633
נוצרת נעילה גאומטרית והבורג מחזיק את העומס של הדלתות.
עוד פרק בעיתי נסגר, לאט לאט כל הפינות יסגרו ונגיע לטסט פלייט המיוחל.

Ravivos
06-11-2009, 12:07 AM
אייל -
כל הכבוד! פתרון מעולה ויצירתי.

אייל_פ
06-21-2009, 10:16 PM
אחרי הרבה ניסיונות הצלחתי למתקן את דלתות גלגל הזנב. היופי שבפיתרון הוא שכשהגלגל מתחיל להיכנס לבית הגלגל, הדלתות נפתחות קצת ומשאירות הרבה מקום לגלגל להיכנס. אחרי שהגלגל עובר את קו הגוף, הוא מתחיל למשוך את הדלתות אחריו וסוגר אותם.
7908 7909 7910

shay
06-21-2009, 10:19 PM
פתרון מאוד מאוד יפה אהבתי:D

קובי פ.
06-21-2009, 10:46 PM
אייל , כה לחי , יפה מאוד , אהבתי .

מי כמונו יודע כמה פיצ'יפקעס כאלו מסוגלים להטריף כל בר דעת ולהוציא את כל הרע מתוכנו .
מאחר ואני יודע כמה העבודה הזאת סיזיפית ומעצבנת אני בהחלט מעריך את המאמץ שעשית עם הדלתות של הגלגלים , כולנו יודעים שהמבחן הגדול של סקייליסט זה בפרטים הקטנים שאף אחד אחר לא שם לב אליהם .

אכן עבודת סקייליות לשמה בצעת שם ואני גאה בך , פרוייקט ראשון וככה הוא נראה אז הבאים רק ישתפרו ויעלו עוד ברמה .

אנא פרט כמה סרבואים יש סה"כ בטיסן ועל איזה מערכת חשמלית חשבת , אני ממליץ בחום על סוללות A123 עם רגולטור טוב וגם מטען בית/שטח טוב , בדברים האלו אל תתקמצן , לך רק על הטוב מכולם ( לא סיני ) תאמין לי מנסיון !!!!!

הרבה הנאה מהמוסטאנג שלך , מגיע לך !!

אייל_פ
06-22-2009, 09:53 AM
בתכנון המקורי של הטיסן הזה, אין דלתות לקן נשא האחורי. הוא אמור להיכנס לתוך התא שלו והתא נשאר פתוח. את הדלתות אני הוספתי מעבר ואכלתי הרבה קש עד שהעסק הסתדר. בהתחלה חיברתי גומיות שמושכות את הדלתות פנימה כשהגלגל יורד ופחית שדוחפת אותם החוצה כשהגלגל יוצה. הבעיה שם היתה שהפחית לא פתחה מספיק את הדלתות (מקסימום רוחב הפתח) וכשהגלגל ניסגר הוא נתקע לפעמים בדלת נסגרת. בקיצור, בזמן שהשקעתי עד שהגעתי לפיתרון העובד הזה יכלתי לבנות טיסן קטן. זו הסיבה שלוקח כלכך הרבה זמן למנות טיסן סקייל. לגבי סרוואים, יש לי 4 סרווים בכנפיים (מעזנות ומדפים), שני סרוואים להגה גובה, אחד לכיוון לגלגל, אחד לשסתום אויר למתקפלים, אחד לדלתות הפנימיות של הגלגלים המתקפלים, אחד לפתח יציאת האויר מהרדיאטור וערץ נוסף מתחבר למערכת עשן. אני משתמש במייצב וסוללת ליפו.

קובי פ.
06-22-2009, 11:47 AM
אייל , ספרתי 12 סרבואים בטיסן האם צודק ? .

ידידי המינימום סוללות שאתה צריך זה 2000 מיליאמפר ואתה בהחלט לא רוצה ללכת על המינימום .

תעשה בבקשה בדיקת צריכת זרם בעומס מלא !

אייל_פ
06-22-2009, 12:42 PM
קובי, איך 12? אני ספרתי 11 כולל משעבת עשן שבעצם תקבל מתח ממקור אחר, אז נשאר לנו 10 סרוואים שמהם הסרווים של המתקפלים והסרוו של יציאת הרדיאטור כמעט שלא זזים ולא מופעל אליהם עומס בכלל, לכן כמעט שלא צורכים זרם. אז נשארנו עם 7. אני מחבר סוללת ליפו 1750 למייצב של 8A עם פיקים של עד 15A.
נ.ב. הכל מתואם עם רביב שיש לו ניסיון עם המיצב הזה. ואם תהיה בעיה נא לפנות אליו.:)

ארז
06-22-2009, 12:44 PM
אייל - שקלת שימוש בשני מקלטים עם הפרדה חכמה לשתי תתי מערכות? (כלומר, חלוקת פונקציות בין שתי המערכות הנפרדות)
לחילופין - מערכות POWERBOX וכו' - כמדומני היה פה כבר דיון בנושא, אבל שווה לשקול את הגישה המקובלת בקרב טיסני ה"בהמה" הנפוצים :) ויישום המערכות שיש להם?

אייל_פ
06-22-2009, 01:25 PM
הי ארז, שקלתי הוספה של מערכות מקובלות בטיסנים גדולים והמסקנה היתה שמערכות אלו מאוד מתאימות לטיסני 3D גדולים ששם יש יותר מסרוו אחד על כל הגה והדיוק מאוד חשוב. לדעתי המערכות האלו מוסיפות ביצועים ולא תמיד משפרות את הבטיחות. אני היגעתי למסקנה בטיסן הזה שככל שאני ישאיר את המערכות פשוטות יותר ואדאג לתחזק אותם היטב אני אקבל את הפיתרון הטוב ביותר. אני לא מחפס ביצועים מדוייקים. לגבי שני מקלטים, אם תהיה לי הפרעת רדיו היא תופיע בשניהם. ולגבי תקלות אחרות, שוב ככל שהמערכת תהיה פשוטה יותר כך יהיו לי פחות תקלות.

קובי פ.
06-22-2009, 04:18 PM
בוא נספור ביחד :

4 יח'= בכנפיים מאזנות + מדפים
2 יח'= הגה גובה
1 יח'= הגה כיוון ( האם + גלגל אחורי ? )
1 יח'= מצערת
1 יח'= דלתות גלגלים
1 יח'= פתח רדיאטור
1 יח'= משאבת עשן
1 יח'= שסתום אוויר מתקפלים

סליחה ?? לכמה הגענו סה"כ ???? , אני סופר 12 !!!
ואם יש הפרדה לכיוון גלגל אחורי אז זה עוד אחד .

שמע ידידי , לטסט פלייט אתה תוריד את כל מה שאתה יכול להוריד שלא חשוב להטסה ובדיקה ראשונית , אחר כך אפשר להרכיב הכל בחזרה , קודם תעשה היכרות טובה עם הטיסן , לא משאבת עשן ולא שטיקים נוספים !.

3Disaster
06-22-2009, 04:20 PM
הי ארז, שקלתי הוספה של מערכות מקובלות בטיסנים גדולים והמסקנה היתה שמערכות אלו מאוד מתאימות לטיסני 3D גדולים ששם יש יותר מסרוו אחד על כל הגה והדיוק מאוד חשוב. לדעתי המערכות האלו מוסיפות ביצועים ולא תמיד משפרות את הבטיחות. אני היגעתי למסקנה בטיסן הזה שככל שאני ישאיר את המערכות פשוטות יותר ואדאג לתחזק אותם היטב אני אקבל את הפיתרון הטוב ביותר. אני לא מחפס ביצועים מדוייקים. לגבי שני מקלטים, אם תהיה לי הפרעת רדיו היא תופיע בשניהם. ולגבי תקלות אחרות, שוב ככל שהמערכת תהיה פשוטה יותר כך יהיו לי פחות תקלות.

היי אייל.
נראה לי שלא הבנת את ארז כ"כ...
הכוונה של ארז בלשים זוג מקלטים במקום מקלט יחיד היייתה כדי לחלק את העומסים של עשרה סרוואים ממקלט אחד לשניים ובקח להפחית את העומס על מקלט יחיד. תבדוק מול החברה (של המקלט) עד כמה עומס הוא מסוגל "להחזיק" מתמשך.

דניאל

Ravivos
06-22-2009, 04:48 PM
נ.ב. הכל מתואם עם רביב שיש לו ניסיון עם המיצב הזה. ואם תהיה בעיה נא לפנות אליו.:)

בטח... תאשימו אותי ... הכיטוב :)

את המייצב הזה בדקתי במעבדה בעבודה הקודמת שלי (מעבדת פיתוח RF) והמסקנות אליהן הגעתי מהבדיקות הן שהוא מייצב טוב מאוד.
דעתי , במקרה הזה, די תואמת עם דעתו של אייל... לשמור על הדברים פשוטים.
סוללת ליפו המסוגלת לספק מעל 30 אמפר באופן רציף וללא בעיה , בשילוב עם מייצב המסוגל לעמוד בזרמים של 8 אמפר רציף ופיקים של 15A יספקו מערכת עם יתירות טובה מאוד בהיבט ההספק של המערכת.
כבר אמרתי לאייל שלדעתי הוא צריך להחליף את מערכת הרדיו שלו למערכת חדשה יותר ו-(כפועל יוצא של הטכנולוגיה) אמינה יותר.

בעניין הנסיון עם המייצב הנ"ל, הוא מורכב אצלי על שלושה טיסנים:
1. טיסן 3D עם מנוע בנזין 26 סמ"ק, 6 סרווים, מערכת רדיו 72Mhz, ההגאים לא נחים לשניה ונמצאים בדיפלקשן מלא כמעט כל הטיסה.
בשילוב עם סוללת ליפו 1800mAh הייתי מבצע 4 טיסות של כ 10 דקות האחת והמתח בסוללה היה יורד ל 3.9V לתא. תוצאות טובות מאוד.

2. על הדו"כ, 5 סרווים, שהיה טס 5 טיסות בכל יום הטסה, למשך 15 דקות האחת, אירובטיקה בסיסית למשך כל הטיסה, סוללת 1300mAh, בסוף היום מתח הסוללה היה יורד ל 3.7V לתא.

3. הפאלקון הסילוני שלי , 11 סרווים, סוללת 2200, מספר טיסות מצומצם 2-3, מתח הסוללה כמעט ולא היה יורד.

חשוב לציין שעל כל הטיסנים האלו היו מורכבים אותם סרווים בהם בחר אייל להשתמש במוסטנג שלו.

אני באמת מאמין שבטיסן 1:5 , מוסטנג, ספיטפייר או כל טיסן אחר שרוב הזמן מבלים את זמנם בטיסה ישרה ואופקית , אין צורך לסבך את המערכות בצורה מוגזמת.
חשוב לדאוג ולוודא שהסוללה עומדת בצריכת הזרם, שמערכת החשמל תקינה ועובדת ולדאוג ליתירות מספקת בכדי להמנע מבעיות עתידיות.

הערה:
בעניין העמידה בעומס שהמקלט מסוגל, מי שפתח פעם מקלט ראה בוודאות שהמקלט לא מועמס ע"י הסרווים -
כל חיבורי המתח לסרווים הינם חיבורים ישירים של כניסת הסוללה ע"י פסי נחושת רחבים על המעגל המודפס.
פסים אלו עמידים בדר"כ בזרמים של עד כ 15 אמפר.
מבחינת המקלט, אין חשיבות אם מחובר סרוו אחד או תשעה (מבחינת צריכת הזרם של הסרווים).
מתי עלולה להיות בעיה ? כאשר מחברים כמה סרווים במקביל (לדוגמא, בחיבור עם Y), במצב זה עלולה להיות העמסה על קו הסיגנל! ולא על קו המתח.

אייל_פ
06-22-2009, 05:23 PM
הי קובי, פדיחה שלי, שכחתי סרוו למנוע.
ועם עוד מישהו רוצה להתעסק איתי שיזהר, אני שולח אליו את רביב :).
אני בזמן האחרון מנצל כל רגע פנוי שיש לי (ואין לי הרבה) להתקדם עם הטיסן. התכנון שלי להגיע תוך שישה, שיבעה שבועות לטסט פלייט. העניין הוא שכל דבר צריך להיות קרוב למושלם כדי לא להיקלע לתקלה שתפיל את הטיסן. כרגע אני בונה את כל המנגנון של הדלתות של המתקפלים מחדש מפני שהפלח שהשתמשתי לדעתי גמיש מידי ואני עושה אותו עכשיו מאלומיניום 2 מ"מ שהוא קשיח ורובוסטי יותר. אם דלתות לא יפתחו לי בטיסה, אני יכול לשלם בנזק לא קטן ולכן כל פרט חייב להיות הכי יציב שאפשר. ויש לא מאט פריטים כאלו שצריך לטפל והסבלנות כמעט שנגמרה.

ארז
06-22-2009, 05:53 PM
היי אייל.
נראה לי שלא הבנת את ארז כ"כ...
הכוונה של ארז בלשים זוג מקלטים במקום מקלט יחיד היייתה כדי לחלק את העומסים של עשרה סרוואים ממקלט אחד לשניים ובקח להפחית את העומס על מקלט יחיד. תבדוק מול החברה (של המקלט) עד כמה עומס הוא מסוגל "להחזיק" מתמשך.

דניאל

בדיוק, ונכון שאין כאן פתרון נגד הפרעת רדיו, אבל יש מענה למקלט תקול. סברתי שגם יש מענה לבעיית העמסת סרווס רבים דרך המקלט אבל מההסבר של רביב אני מבין שזה לא שיקול רלוונטי כנראה.

בומה
06-22-2009, 06:26 PM
אייל תקרא היטב- תפנים-ואל תגיד אחר כך- "צ'מע-אמרו לי כל כך הרבה דברים-פשוט כבר לא ידעתי למה להתיחס"...
קח את הווסת של TURNIGY עם ה-LIPO- ושים בקופסת קרטון טובה-ותאפסן במחסן.כך עשיתי אנכי בדימעה על ה-100$ שהלכו.
קנה סט של ניקל קדמיום (קדמיום-לא מטאל) של 3000 מיליאמפר 6 וולט- וסע לדרך.
ה-TURNIGY הזה זה לא FROMECO חביבי. זה סיני ארור שיחזיר את המוסטנג למצב קיט תוך 1 דקה בדיוק- מדוד על השעון.
אין זה אי אמון ברביבוס חלילה- פשוט נסיון. הווסת-גם שהוא בתוך ספוג וכו- על הקרקע ללא עומסי טיסה על סרבויים מתנהג טוב. באויר זה אופרה שונה בתחליט-שולח פיקים למקלט- אייל מרון ואברמוב ועוד כמה עדים מבועתים-ראו את העניין הזה "בפעולה"- ישמר נפשו. לא על סקייל.
ראה הוזהרת.
ורביב-זה לא אתה- זה הסיני . אל תקח לו את הטיסן היפה הזה עם "השכלולים" הסיניים האילו.

ארז
06-22-2009, 06:52 PM
בומה היכן אתה רוכש ניקד בגודל כזה, בארץ?

קובי פ.
06-22-2009, 07:29 PM
אייל , יש רגעים בחיים שבהם ה-" סינים " כבר אינם מהווים שיקול יותר .
אתה אולי תחסוך כמה דולרים אבל אתה לוקח סיכון של כאב לב הרבה יותר גדול , אל תילחץ לעשות את הטסט מהר מהר , אל תקצר תהליכים בישורת האחרונה , סבלנות זה המפתח , קח את הזמן ותרכוש לך מערכות טובות שישרתו אותך הרבה זמן , משהוא עם אמא ואבא !! , די , מספיק עם כל הקומבינות האלו , אחרי שראיתי את כל ה "תחנות כוח " בטיסני ה3D התחלתי להבין באיזה מרחק אני נמצא מהם , זהו אני החלטתי , אני מתחיל לאט לאט להתקדם לשנות ה-2000 ורוכש לי סוללות , רגולטור ומטען בית/ שטח מחברה טובה ובכלל , מתחיל לשנות גישה כלפי כל העסק הזה , זה כבר לא צחוק המפלצות הקטנות האלו , זה לא איזה פאקאקטה טריינר עם מנוע 0.46 עליו( בלי לזלזל באלו גם ) זה פרוייקט ארוך שגזל ממך הרבה כוחות , אל תיסחף , תשאר רגוע וברצינות מלאה אייל , לאט לאט בסבלנות ובביטחון מלא .

עריכה : ידידי את הטסט אתה עושה עם הגלגלים בחוץ בלי לקפל אותם , לפחות 2 טיסות קיזוז וכיוונים בלי לגעת בגלגלים , אחר כך תבדוק נושא גלגלים מתקפלים , תזכור , גלגלים פתוחים וכל המכסים סגורים .

Ravivos
06-22-2009, 08:12 PM
בומה -
אני לא לוקח אישית, בטח ובטח לא בנושאים האלו.
אייל פ. הוא "ילד" מספיק גדול כדי להחליט מה טוב בשבילו.
אם הוא חושש לגבי טיב או אמינות המערכת, שירכיב את המייצב והסוללה על אחד הטיסנים האחרים ויטיס אותו במשך סופ"ש או שניים.

העניין הוא שאני מגבה את הטקסט שלי ב:
1. נסיון לא קטן בכלל עם המערכות האלו.
2. בדיקות מקיפות בתנאי מעבדה בכדי לנסות ולבודד בעיות ספציפיות.
3. אובייקטיביות והסתכלות על יחס עלות-תועלת.

לחילופין, אנשים אחרים אינם מגבים את הדעות שלהם בנסיון אלא רק במנטרה שחוקה וישנה לגבי טיב הציוד הסיני, מנטרה הנובעת מקבעון מחשבתי וחוסר ראיה מערכתית.

אני לא חסיד של מערכות סיניות, לדוגמא - לא אטיס אף אחד מהטיסנים שלי (אמנם חטאתי בעבר, אבל לא עוד) עם מערכות רדיו סיניות עלומות שם מכיוון שאני מסתכל על מבנה המערכת ודרך פעולתה.
מצד שני, כן אטיס עם סוללות סיניות, שהוכיחו את עצמן אצלי על מספר טיסנים חשמליים בהספקים גבוהים הרבה יותר מאשר על טיסן שהדבר היחידי הנדרש מהסוללה בו זה להזין את הסרווים (הפאנג'ט שלי היה מושך 55 אמפר מסוללה סינית, שהיתה מחזיקה מעמד הרבה זמן אם לא הייתי שותל אותה באמא אדמה כתוצאה מטעות אצבע).

אז אתה רוצה סוללת ניקד ? שיבושם לך.
הסוללות האלו עובדות, מספקות את הנדרש מהן וקצת ניאנדרטליות.
גם ציורים על קיר המערה עובדים, עד היום מעבירים מסר נהדר לחוקרים... מעניין אם היית קורא את הטקסט הזה אם היינו נשארים בציורים , הא?

hal1
06-22-2009, 08:23 PM
שלום לכולם,
ההסבר של רביב פתר לי כמה שאלות מציקות (בעקר בלילה...)
לפי ההסבר כשיש חיבור Y עלולה להיות העמסה על המקלט.
אבל במוסטנג יש כמה חיבורי Y : לשני סרוויים של מאזנות , לשני סרויים של מדפים וגם להגה גובה.
בהזדמנות זאת הייתי שמח לדעת מה צריכת הזרם בסרווים של טיסן כמו מוסטנג כשעושים איתו אוירובטיקה הכוללת
לופים וגילגולים.

קובי פ.
06-22-2009, 08:40 PM
רביב , עשית לי את הערב , חחחחחחח , תודה !:D:D.

אני בהחלט חושב שעבר זמנו של הנייקד והגיע הזמן להתקדם בחיים .

מצד שני איבדתי את האמון בסיניים הזולים כאשר סרבו של TURNIGY חדש מהאריזה שרף מנוע ונתקע כאשר עבד על סוללה אחת של 4.8 וולט ו 1000 מילי בשניה הראשונה שהעמסנו אותו טיפה , אז תודה , אני יותר לא חוסך באלקטרוניקה , שווה לשלם יותר ולהיות רגוע .

בומה
06-22-2009, 08:44 PM
ארז-
חברת עמיסל הישראלית-ראה דפ"ז - מחזיקה ליין שלם כולל מעבדת הרכבה לכל סוגי הסוללות הקיימות והם ספקים מורשים למשרד הבטחון.
יש להם חנות+מעבדה בז'בוטינסקי בר"ג. גם 10,000 מיליאפאר-אם תחשוק..
רביב- למה לסבך את אייל קטינא בתעלולי LIPO עם מיצבי מתח ? התעלול הזה יעלה לו ביוקר. בסיסי בלבד לסקיילים-ניקל קדמיום.

גבי א
06-22-2009, 09:36 PM
אייל, את הברונקו שלי אתה מכיר כבר למעלה משנה, ועוד לפני שקראתי מה שארז כתב, כבר מורכבים עליו שני מקלטי FUTABA בדיוק מאותה הסיבה שהוא המליץ, - חלוקת העומס על מקלט יחיד בגלל ריבוי סרוואים. אני לא הראשון שמרכיב שני מקלטים, קראתי על זה בפורומים שונים, ולמרות החששות המעטים לפני הרכבה כזאת בפעם הראשונה, המערכת עובדת מצוין כבר למעלה משנה. אם תחשוב ללכת על זה אשמח לשתף אותך בצורת ההתקנה/הפרדה שאני עשיתי.

TazmanianDevil
06-22-2009, 10:31 PM
ח'ברה העתיד כבר כאן...
יש את הסוללות A123, עם כ-ל היתרונות של ליפו אבל...בלי מייצבים ובלי בטיח.
מחיר לכל כיס, אמינות בטוחות ובטח (אני בטוח ב-100 אחוז)יותר טובות מכל סוללה אחרת, כן גם מנייקד (אללה ירחמם)
הן פשוט איך להגדיר זאת...מעולות ?

תארו לכם סוללות עם אין סוף אפשרויות ובלי כל הווסתים...מממש כמו נייקד או מטאל...רק יותר לכיוון המאה 21
אבל זו דעתי...שוב.

אייל_פ
06-23-2009, 09:33 AM
ח'ברה, הדבר החשוב ביותר שמשפיע אל הבחירות שלי, הוא ניסיון של מטיסים. אם מישהו יבוא ויגיד שסרוו מסויים עושה לו בעיות, אני לא אקנה את הסרוו הזה. לא שמעתי על מישהו שאיבד טיסן, בדק בצורה יסודית וגילה שהיה קשל בציוד ספציפי שהיה לו. כולנו יודעים שרוב הריסוקים הם טעויות של מטיסים, אחר כך תקלות טכניות של התקנה שלא קשורות לציוד ורק אחוז מאוד קטן של ריסוקים קורים בגלל מערכת חשמלית שלא מתפקדת. הרבה מאוד טיסנאים מטיסים עם סטאפ מהסיני הרבה שעות ולא נתקלתי בתלונות על תקלות בציוד הסיני (אני לא מדבר על ביצועים). אם יש למישהו ניסיון רע אם הציוד הזה, אשמח מאוד לשמוע וללמוד. להגיד שמרצדס זה יותר טוב ממזדה, זה קל להגיד. אבל השאלה היא האים מזדה טובה או לא.

אייל_פ
07-07-2009, 12:17 PM
מישהו יודע אולי אם במוסטנג הכסוף היה פס שחור מחוספס על הכנף במקום שבו הטייס דורך כדי להיכנס למטוס?

בומה
07-07-2009, 12:46 PM
ב-2 צידי הגוף משמינית שפת התקפה-עד לתחילת המדפים(שם סומן באדום אי דריכה).
נייר 180 מודבק נותן הדמייה מושלמת לחיספוס המדרך.
לחרוצים- מריחה של דבק לבן וממש לפני ההתייבשות בהיותו בשלב צמיגי מתקדם-לבצע הטבעה עם נייר 180-ןלהסיר אותו- החיספוס יתייבש-שוב- לאותה הדמייה- ולצבוע שחור.

אייל_פ
07-07-2009, 01:44 PM
תודה בומה,
בכל התמונות שיש לי של ד.190, לא רואים את הכנף מלמעלה ולכן פיספסתי את העניין הזה. אחרי שראיתי תמונות של מוסטנגים אחרים (אמריקאים) הבחנתי בפרט הזה.

אייל_פ
07-12-2009, 09:19 AM
הדגשת קוי פנלים (post shading).
8629 8630

בומה
07-12-2009, 09:37 AM
יפה מאוד. קצת נקי מידי למטוס קרב בן 7 שנים שבילה את השנתיים מזמנו תחת שמש ים תיכונית ללא צל- אבל אני מניח שתשפר את זה בהמשך.

קובי פ.
07-12-2009, 09:41 AM
אייל , יפה ומרשים מאוד מאוד .

נו....זמן הטסט מתקרב :D אני רואה שאתה בישורת האחרונה , עוד ליטוף קל פה וליטוף קל שם .

שמע חביבי מנסיון שלי , אל תתפשר על כלום תבדוק כל מערכת מאה פעם לראות שהכל פועל כנדרש , ללא שום פשרות .

בהצלחה ידידי , מחזיק לך אצבעות .

את האמת , ביום הטסט של ה-B25 הרגשתי כמו נער דרדק ביום חתונתו וזה על טיסן ARF שלא בדיוק בניתי , אז אני מתאר לעצמי איך תרגיש ביום שהילד שכל כך הרבה זמן וכוח השקעת בו יעלה ויעוף כנשר , אני איתך לאורך כל הדרך , בהצלחה !!

אייל_פ
07-12-2009, 09:50 AM
בומה, רכשתי גירי פחם. אני מתכוון לפורר אותם וללכלך את הטיסן. זה יעשה ממש בסוף ועל הכל יהיה לכה. אני חייב לעשות את זה לפני הלכה כדי שלא יהרס הפיזור של הפחם.

אייל_פ
07-26-2009, 10:08 AM
8928 89298930
8931 8932

ehud
07-26-2009, 11:59 AM
הוא פשוט יפה!!!!

רון אפרת
07-26-2009, 12:25 PM
הוא נראה מדהים!!!

פשוט כמו האמיתי!!!

3Disaster
07-26-2009, 01:06 PM
וואוו אייל! הוא פשוט מדהים!

ד"א...
בתחרות ג'טים שהייתה במצדה היה קרב מאוד מאוד צמוד על המקום הראשון בקט' של עד 23ק"ג. מה שהביא את המנצח למקום הראשון היה בסופו של דבר צינורות וכבלים שעוברים בתוך ה"תא" שאליו נכנסים הגלגלים בכנפיים. למה אני אומר את זה? ראיתי את זה וזה הזכיר לי.http://www.planesandmodels.co.il/forums/showthread.php?p=29365#post29365

אייל_פ
07-26-2009, 01:32 PM
תודה לכולם,
דניאל, הטיסן הזה לצערי לא יוכל להגיע למקום גבוהה בתחרות סקייל והסיבה היא שאין תיעוד סביר למטוס הזה. כדי להגיע למקום גבוהה בתחרות צריכים לבחור מטוס אמיתי שקיים, לצלם אותו מכל הכיוונים ולבנות בדיוק אותו דבר. אני בחרתי במוסטנג הישראלי ד.190 ובזאת הרסתי לי את הסיכוי לזכות במקום גבוהה, אבל הכיף של להטיס מטוס עם היסטוריה הקשורה להקמת המדינה עולה על הכיף בזכיה בגביע. בהתחלה רציתי לצבוע אותו בצביעה אמריקאית ובומה לשימחתי שינה לי את הכיוון.

קובי פ.
07-26-2009, 01:47 PM
אייל , אתה בהחלט יכול למצוא תיעוד על המטוס האמיתי , תפנה לארכיון חיל האוויר .

דרך אגב , אתה לא חייב למצוא מטוס קיים , גם מטוס שהיה קיים ואיננו עוד יכול לעמוד בכל הקריטריונים , ראה תיעוד שמצאתי על ה-B24 שלי , זה לא מה שיגרום לך לאבד נקודות , אם בארכיון חיל האוייר לא יעזרו לך , תחפש בגוגל לפי מספר זנב של המטוס , רוצה עזרה , דבר איתי !

יאללה תגמור כבר את תא הטייס :D.

ועוד דבר אחד קטן , אתה לא חייב ללכלך את הטיסן , תן לזמן לעשות את שלו .

אייל_פ
07-26-2009, 02:00 PM
קובי, כל התמונות של המטוס הם בשחור לבן. מעבר לזה, צריך תמונה של המטוס כל 45 מעלות. (מקדימה, אחורה, וצדדים) צריכים גם תמונה מלמעלה ומלמטה. אם יש לך תמונה כלשהי על המטוס, אשמח מאוד לקבל.

בומה
07-26-2009, 02:04 PM
אייל-
הסר דאגה מלבך. לא מצהירים על "הליכה על מקומות בפודיום". מספיק שתביא את הכלי- אין הרבה כלים -אם בכלל- ברמה הזו שלך. אני משוכנע שהכלי יקבל את ההכרה לה הוא ראוי.

ההשתתפות היא המוצר הנחוץ לסקייל בארץ- את אובססית ה"חשיפה האישית" נשאיר לאחרים.

קובי פ.
07-26-2009, 02:18 PM
איילוש , יש לנו עוד כמה מאות קילומטרים לצעוד עד שנגיע לרמת ה- TOP GUN , תרגע חביבי !

לכשנגיע לרמה של מקלעים עם כל החלקים הנעים בפנים , כסאות טייס כאשר כל הרכיבים פעילים והכסא אכן נע ומתכונן כמו באמיתי , פרטי סקייל של בלוני חמצן עם הכיתוב הנכון עליהם , שעוני טיסה עם מחוגים פעילים - רוצה עוד ?? .

הנה קבלת סולם לרדת מהעץ :D.

אייל_פ
07-26-2009, 02:40 PM
חברה, אני רק חידדתי את עיניין התחרות. אני שלם לגמרי אם הבחירה שלי, אני בונה בשביל הכיף, לא משביל גביע. אני מקווה שיהיו יותר ויותר כלים כאלו ויש כמה בדרך (נורסמן, b-24, אוויה, זלין, הרוורד, ....). וככל שהתחרות תהיה יותר ויותר קשה, כך זה יותר טוב לכולם. חוץ מזה, צריך להשאיר משהו לשיפור בטיסן הבא לא?

Ravivos
07-26-2009, 05:34 PM
אייל -
כמו שאמרתי בטלפון, הטיסן נראה מ-ע-ו-ל-ה ובהחלט נמצא רמה אחת (או יותר) מעל מוסטנגים שונים המעטרים את שמי הארץ.
כמו כן, תמיד טוב לראות טיסן מושקע כמו שלך המקבל סכימה ישראלית רווית ציונות.

זה לא הזמן לנוח, תן דחיפה אחרונה בפינישים של הצבע והוודרינג, סגור הכל עם לכה וקדימה לאויר.
אם תצטרך עזרה, אתה יודע איך להשיג אותי :)

קובי פ.
07-26-2009, 06:27 PM
נו רביב אפשר לברך על המוגמר ולהגיד מזל טוב ? , עברת דירה בשלום ? , חוזרים לנורמה ? .

התגעגנו אלך רביב , ברוך השב :D.

אייל , יש לך עוד 30 שנה של משחקים ולא יגמר , כמו שאמר רביב , סגור הבסטה ויאללה לאוויר , לא לשכוח בד"ח מסודר וטיטולים כמובן :D.

Ravivos
07-26-2009, 08:04 PM
קובי,
בינתיים עוד לא... המעבר באמצע אוגוסט.
בזמן הזה שיחקתי משחקי מלחמה באמצע המדבר בחום הדביק של יולי הישראלי (תמונה מצונזרת קלות).

עכשיו אני פה.

אייל,
מה בעניין המנוע? סיימת את ההרצה על המתקן ?

hifly
07-27-2009, 12:57 AM
מילואים בקייץ? זה אסור,יש חופש גדול.!!

hal1
07-27-2009, 11:55 AM
אייל , יש לי כתבה ישנה מעיתון "ביעף" על המוסטנג בשירות ח"א. אוכל לשלוח אותה כקובץ סרוק או בפקס.

קובי פ.
07-27-2009, 12:23 PM
איילוש , במחקר ממש קטן וזריז , הנה קצת פרטים על ד-190 .

קודם כל הנה תמונה שלו , כן כן זה ד - 190 ותראה כמה הוא היה מוזנח .
8939

המטוס היה שייך לטייסת 101 והוטס ע"י מתנדב מאמריקה בשם : Wayne Peake , המטוס הפיל מוסקיטו מס' PR-34 vl625 שהיה שייך לטייסת 13 הבריטית ב-20 בנובמבר 1948 , בתוך המגן דוד היה ציור שאחר כך הוסר בהוראה מלמעלה .

את הספינר האדום והפסים אדום לבן בזנב הוא קיבל בתקופה יותר מאוחרת שלו , כמו בציור המצורף :
8940

אני פניתי בבקשה לקבל את מספר הזנב שלו כך שברגע שיהיה לי אני אוכל לדלות פרטים מלאים על עברו לפני שהוא הגיע לארץ .

אייל_פ
07-27-2009, 01:31 PM
הי קובי,
מאיפה הבאת את התמונה הזאת? איך אתה יודע שזה ד.190? יללה אני מחכה לעוד חומר ...

אייל_פ
08-24-2009, 11:16 AM
יום שבת הלכתי להטיס טיסן טריינר שהירכבתי בו את המייצב והסוללות שמתוכננות למוסטנג. הטיסן טס מצויין ללא הפרעות או בעיות ונתן לי קצת ביטחון ליפני שאני מרכיב אותם במוסטנג. בנוסף, הפעלתי את המנוע בפעם הראשונה על הטיסן כשכל הכיפויים והכיסויים מורכבים כדי לבדוק שאין לי בעיות בגלל הרעידות של המנוע. הכל עובד מצויין. הסעתי אותו קצת על המסלול והחזקתי חזק לא לפתוח פול מנוע ולצאת לסיבוב. את הטסט פלייט אני יעשה בקרוב במסלול יותר רציני ובצורה מסודרת.
תודה לגיא על התמונות.

934793489349

בטיסן חיפה אין משאבת דלק לבנזין אז כרגע אני מתפקד בתור המשאבה.

קובי פ.
08-24-2009, 01:11 PM
אייל , קודם לבריאות עם שתיית הבנזין , רק שלא תפתח בריצה פראית בשטח ( עד שיגמר הבנזין ) :D.

קח בחשבון שבדיקת סוללות על טריינר עם 4 או 5 סרבואים זה לא אותו הדבר כמו 12 או יותר סרבואים , אבל אם אתה רגוע אז הכל טוב .

בהצלחה בטסט .

בומה
08-24-2009, 01:31 PM
כלי נהדר, מקצועי, ובנוי מושלם. הצביעה- אות כבוד למורשת ח"א-ישר כח.
בטס פלייט להכניס הרבה מנוע ולשמור כל הזמן מהירות.
פרויקט מס' 1 לטעמי ב-3 שנים האחרונות בתחום הסקייל המקצועי!

אייל_פ
08-24-2009, 02:12 PM
תודה בומה, אני מתחיל כבר להסמיק. אם אתה זוכר, התכנון המקורי היה מוסטנג אמריקאי. אחרי הרבה שטיפות מוח שקיבלתי ממך, שיניתי את הצביעה למוסטנג ישראלי. בהתחלה חשבתי שטיסן אפור יהיה מאוד אנמי אבל בסופו של דבר הפרטים הקטנים הופכים אותו לעשיר ויפה.
קובי, ברור לי העיניין הזה. החששות לא ירדו לגמרי אבל מספיק כדי שארכיב אותו בטיסן.

3Disaster
08-24-2009, 03:49 PM
אייל! הוא נראה מצויין!

בבקשר למילוי הדלק... אתה יכול לקחת בקבוק רגיל של קולה ולשים לו ניפל בפקק וניפל חד כיווני בחלק התחתון (שאוויר יוכל להכנס)

שוב נראה מצויין!

Ravivos
09-11-2009, 02:22 PM
טיזר קטן ... ;)

ארז
09-11-2009, 02:27 PM
מזל טוב! :)

עבר בשלום?

אייל_פ
09-11-2009, 02:51 PM
היום בשעה טובה נפגשתי עם רביב בבית אריה לבדוק את הטיסן ולבצע טסט פלייט. היו מספר בעיות עם הגלגל זנב אבל הצלחנו להתגבר על הכל ועשינו טסט פלייט. הטיסן טס נהדר. אחרי ההמראה כמעט שלא היה צורך לקזז. הוא טס יציב מאוד, לא חסר לו כח, פשוט תענוג. הוא מתנהג כמו טרינר כנף תחתית, רק הרבה יותר כבד ודורש שמירה על מהירות גבוהה. הנחיתה היתה קצת קשה והוא סיים עם האף במסלול. בטיסה השניה סגרנו ופתחנו גלגלים. הנחיתה היתה מצויינת עד לשלב שבו הגלגל זנב התישב על המסלול והטיסן סטה הצידה וירד מהמסלול. כמובן מי שמכיר את בית אריה, הטיסן נכנס לסף של הכביש והגלגל התנתק מהכנף. הנזק די קטן, הפרופילים נשארו שלמים, רק צריך להדביק את התושבת של קן הנשא בחזרה במקום. תוך יום יומיים העיניין יתוקן ונתחיל להטיס אותו.
רביב עזר לי המון בהכנת הטיסן לטיסה. תמיד זה טוב שמישהו שמבין נמצא איתך ובודק פעם נוספת שהכל תקין. רביב, הרבה תודה על העזרה וכולנו מחכים לתמונות. רביב גם הסריט את הטיסה ובקרוב הסירטון יעלה לרשת.

רוי שיבר
09-11-2009, 04:23 PM
מזל טוב אייל !!!!!!!!!!!

ארז
09-11-2009, 06:58 PM
בראוו וכל הכבוד!
(אני עוד זוכר את ההודעות הראשונות שלך בשרשור הבניה שלו...עבר זמן...והתהליך הושלם :))

אבל, אמרת שהטסט יהיה בדימונה...אז מדוע שוב הטסת במסלול כזה תוך סיכון מיותר לכל עמלך הרב...:confused:

בומה
09-11-2009, 07:28 PM
מצטרף לברכות- פרויקט של דרך ארוכה-ללא שבירה-ללא לאות- בהתמדה ובכח רצון אדיר תוך השקעת זעה וכספים תחת חרבה של סימן שאלה גדול שמרחף-היטוס בכלל?
עתה בקו הסיום-הטיס במו ידיו-בתנאי מסלול גבוליים-ועמד במבחן בהצטיינות.
אדם חזק ואמביציוני. ברכותיי!!
לרביב-טייס המשנה -האיש הטכני ב-LINE -ברכותיי. בחירה הולמת לפרויקט.

קובי פ.
09-11-2009, 07:37 PM
אויי אויי אויי , אמרתי לך לא להתקרב למסלול בבית אריה , אבני שפה ארורות , חבל שלא דיברת , אני 5 דקות משם , סוף סוף הייתי פוגש אותך .

מזל טוב , ברכות מכל הלב , אני ממש שמח שהכל עבר כמעט בשלום .

eitui
09-11-2009, 07:41 PM
מברוק גם ממני על הטסט כיף לשמוע שהוא טס טוב ושחזרת בשלום עם הטיסן.שבת שלום

dann
09-11-2009, 08:14 PM
מזל טוב נראה מצוין!!!

3Disaster
09-11-2009, 10:45 PM
מזל טוב על הטסט אייל!
שוב.....הטיסן שלך נראה....איך לאמר....מדהים!!:)

בהצלחה בהמשך!

Ravivos
09-22-2009, 10:14 AM
סרטון יום טיסת המבחן (משום מה יוטיוב לא מציגים אותו ב-HD, אעלה גרסאת HD נוספת בערב)

http://www.youtube.com/watch?v=BBa6sX4AWS8&feature=channel
BBa6sX4AWS8
עריכה: גרסאת HD עודכנה... נא ללחוץ על כפתור ה-HD בצידו הימיני התחתון של הסרטון

קובי פ.
09-22-2009, 10:42 AM
אייייי איזה יופי , רביב משום מה אתה נשמע הרבה יותר לחוץ מאייל חחחחחח .

גמר חתימה טובה לכם .

Ravivos
09-22-2009, 10:48 AM
כי הוא היה עסוק בלהטיס... לא היה לו זמן להלחץ... בשביל זה אני הייתי שם :-)

TazmanianDevil
09-22-2009, 11:47 AM
אין מילים. אייל מברוק, הגשמת לי חלום ילדות !
בהצלחה בהמשך. איפה אתה מטיס כדי שנראה אותו ב-LIVE ?

קובי פ.
09-22-2009, 12:11 PM
אייל , כבר 5 פעמים ראיתי את הסרטון ועדיין מתרגש כאילו בפעם הראשונה , איזה יופי , אני ממש מאושר בשבילך .

דברים ששמתי לב אליהם מההטסה :

1. הטיסן כבד , אתה ממש מטיס אותו לנחיתה וחייב הרבה מהירות , אין טווח לתיקונים , אסור לך בשלב נחיתה לפתוח מנוע ל- לך סביב , הוא מייד יזדקר ויגלגל , תמיד תזכור את זה " באת לנחיתה - זאת נחיתה שלמה , אין תיקונים !! " .

2. המראה כמו טיל , המון כוח עודף , הזנוע הזה חיה רעה , האם היתה שאיפה לגילגול בהמראה כתוצאה מטורק חזק ?

3. טס יפה מאוד מגהץ את השמיים ביציבות רבה , הבעיה היחידה היא נחיתה .

4. סגירה ופתיחת גלגלים מהירה מידי , האם אתה יכול להאיט את הפעולה ?

בכללי , מדהים , מרשים וכל הכבוד על ההשקעה , אל תוסיף יותר שום מערכת , אין לך טווח משקל מיותר ,
בקיצור : " כל המוסיף גורע " , הטיסן נראה מושלם .

גמר חתימה טובה

TazmanianDevil
09-22-2009, 12:22 PM
היי אייל,

הטיסן מזקר בטירוף ולכן הייתי מאוד ממליץ לך לנחות עם מדפים מלאים ועם מצערת פתוחה בהתאם.
אתה נוחת איתו מאוד לאט, המצערת בסרק.. ובסוף מכבה את המנוע, אסור לעשות את זה עם טיסנים כאלו, אתה מייד מזקר אותו וההגאים לא יתפקדו, זה כמו ללחוץ ברקס ברכב לנעול את הגללגלים ולסובב את ההגה, שוב דבר לא יקרה (אלא אם יש לך ABS)
אני מאוד ממליץ לך לעבוד עם סימולאטור ולתרגל נחיתות עם מדפים מלאים.
להטיס במקום עם, קצת יותר מירווח טעות, שם אין.
כאשר אתה נוחתומוריד את המנוע לתת טיפה UP כדי להעלות את האף ולהוריד את הזנב כדי שיהיה לך היגוי.

הטיסן מרהיב ומאוד מרשים !!
ההטסה שלו צריכה להיות בטח מ'זה כיפית.

תתחדש שוב ושיהיו הנחיתות כהמראות.

עדי

Ravivos
09-22-2009, 12:59 PM
עם כל הכבוד לכולם, אנשים שאני מאוד מעריך ומכבד -
אייל מטיס מיומן מאוד, וכל עוד אין לכם נסיון בהטסת מוסטנג של טופ-פלייט ששוקל כמו הטיסן של אייל, לא ממקומכם ללמדו ב-ה-ת-כ-ת-ב-ו-ת איך להטיס.
תהיו סמוכים ובטוחים שאם אייל לא היה מרגיש מספיק בטוח להטיס אותו, הוא לא היה מטיס.

הכל נכתב ברוח טובה :-)

אייל_פ
09-22-2009, 01:53 PM
חברה, תודה רבה על התגובות.
אז ככה, המנוע נותר המון כח לטיסן הזה, בהמראה ממש שמרתי על אף נמוך כדי לא להיות אם המכנסיים למטה במקרה של קט. מעבר לזה הוא חזק ויציב כמו אבן. לא היה לי שום צורך לתקן בגלל הטורק של המנוע וכמעט שלא הייתי צריך לקזז את הטיסן. הטיסה עצמה מאוד נוכה למרות שהיה לי אלמנט של לחץ ומתח כל הזמן ולא העזתי לעשות מעברים נמוכים מאוד. מרגישים בסיבובים את המשקל של הטיסן בכך שהוא מאבד גובה, צריך להתרגל ולשמור על מנוע פתוח בסיבובים. לגבי הנחיתה, אני הגעתי במהירות מאוד גבוהה לנחיתה כדי להיות במצב בטוח שאם קורה משהו או שצריך ללכת סביב, יש לי מספיק מהירות כדי לסדר את זה. הצלילה שאתם רואים בפיינל היא לא בגלל שהטיסן כבד, אלה צלילה מכוונת שלי כדי להיות במהירות גבוהה בנחיתה. הרעיון הוא להתיישר כמה שקרוב לקרקע ושם לאבד לאט לאט את המהירות, ולגעת בזהירות במסלול. את המנוע לא כיביתי, או נכבע לבד (המנוע לא מכוון) לפחות בפעם הראשונה כשהצפתי האף עלה והיה לי צורך במנוע כדי לימנוע את ירידת המהירות וההיזדקרות שגרמה לטיסן ליפול על האף.
אני כניראה יטיס עוד כמה פעמים במסלולים מסודרים וארוכים ואחרי שאתרגל לטיסן, ניראה לי שאפשר יהיה להטיס כימעט בכל מקום.

TazmanianDevil
09-22-2009, 02:35 PM
לא היה חס וחלילה שוב עיניין להטיל דופי...אם זה היה נראה כך אני חוזר בי.
כתבתי מניסיון אחרת לא הייתי כותב כלל.
בניתי את הנגריה הזו בעבר הינה אולי תמונה להוכיח...טיסן מדהים, מכרתי אותו כמו טמבל (אם מישהו יודע איפה הוא שיגיד לי...באמת)
ואחרי כל כך הזדקרויות, למזלי באוויר, הבנתי את עיניין המדפים, אז לא היה פורומים בכלל לשאול. מזל שהיה בשטח את גדעון...

המלצה נוספת שלי לאייל זה לשים פרופ בקוטר גדול יותר, סל"ד יהיה נמוך, מומנט גבוה יחסית והוא יזרוק המון אוויר על ההגאים והנחיתות יהיו יותר איטיות.

דרך אגב התמונה מ-1997 עוד שהיה לי שיער. ולחיימה היתה חנות שקראו לה מעוף. קיט של טופ פלייט גם כן.

עדי

קובי פ.
09-22-2009, 03:05 PM
רביב אחי היקר .

קודם כל אני שמח לראות איך אתה שומר על הגוזלים שלך , אשמח להיות אחד מהם :).

מאחר ואני טרחן זקן אז אני אלוף בלחלק עצות לאחרים , אנא סלח לי , הכל בא מאהבה :D.

חג שמח , גמר חתימה טובה .

josefvs
09-22-2009, 03:21 PM
אייל מזל טוב, יפיופ אמיתי (הטיסן ;))

היתי ממליץ לא להתניע עם סמרטוט, הוא עלול לסתבך במדחף ואת היתר אתה כבר יכול לדמיין.

קיימת כפפת קצבים עשויה משרשרת ברזל, נראה פתרון יותר טוב.

Ravivos
09-22-2009, 03:50 PM
עדי, בהחלט טיסן יפייפה, זה ה-1:5 או ה-1:7 ?
ד"א, מי כמוך יודע שדווקא הטיסנים הגדולים יותר טסים טוב יותר :-)

קובי, עדי - לא התכוונתי להיות בוטה ואם פגעתי, אני מתנצל, אין ספק שכל דעה ועצה מתקבלת בברכה, בין אם אצל מטיס מיומן או בין אם אצל מטיס מתחיל.
גמר חתימה טובה.

אייל_פ
09-22-2009, 04:56 PM
עדי, יופי של טיסן, אחרי שאני קצת ישתפשף אם המוסטנג, נוכל להיפגש ותקבל סיבוב קצר, מאיפה אתה? לפי השמות שהיזכרת אתה מהצפון לא? מאיפה התמונה?

TazmanianDevil
09-22-2009, 05:12 PM
רביב ממש לא קרה כלום, התפרצתי לדלת פתוחה.
הטיסן הוא 1/5 סקייל של טופ פלייט, בזמנו הוא עלה לי משהו כמו 900 ש"ח. לקח לי חצי שנה לבנות אותו.
לא עשיתי לו ציפוי עם מיקרו גלאס אלה קצת שפחטל, כי הייתי מאוד מדוייק בחיתוך וציפוי מונוקוט. עליו שמתי את המדבקות והקווי מתאר של הלוחות.
הטיסן טס פשוט מדהים, למרות שצריכים כל הזמן להיות עירניים אליו. היה עליו בהתחלה מנוע סאייטו 91 אבל מהר מאוד החלפתי אותו ל YS 120 שעשה הבדל גדול בכך שהוא מסובב פרופ גדול יותר.
אני גר היום בירושלים, את הסטאג' שלי עשיתי בצפון אצל חיימה וגדעון...
תהיה בקשר זו חתיכת נוסטלגיה מה שאתה מטיס. אשמח לראות אותו טס, להטיס אותו זה כבר משהו אחר...

התמונה מהמנחת של מגידו הידוע לטובה עד שמטיס ריסק בננה על יד אחד מהדאונים שם ומשם הדרך החוצה היתה קצרה.
תקופה עם המון אקשן וכיף...ימי ההוטצ HOTS הנועזים.

Ravivos
09-22-2009, 06:02 PM
עדי -
אני די בטוח שהטיסן שלך הוא ה 1:7 סקייל,
יש לי ספיטפייר של טופ-פלייט 1:7 סקייל שאני מטיס אותו עם 120T4.
ה-1:5 סקייל של אייל מונע ע"י מנוע בנזין 62 סמק, שוקל כ-12 קילו (אי אפשר להטיס 12 קילו עם סאיטו 91) עם מוטת כנף של יותר מ-2.2 מטר.
אבל יכול להיות שאני טועה ...

בכל מקרה, נראה מעולה.

TazmanianDevil
09-22-2009, 06:11 PM
טעות רביב, הטיסן הוא 1/7 סקייל, אתה צודק...

TazmanianDevil
09-22-2009, 06:12 PM
מה שכן יש כרגע עניין לטיסן מוסטאנג למנוע 100סמ"ק. שאיפת השאיפות שלי.

ארז
09-22-2009, 06:28 PM
טוב, צפיתי אמנם רק פעם אחת אבל כמובן איך אפשר בלי הערות ומסקנות מלומדות?

1. העקיבה אחרי הטיסן לא משהו...אם להיות עדין
2. הפוקוס -בערך באותו הסטנדרט...
3. שם המשפחה של אייל צריך להיות מאויית עם אות גדולה בתחילתו
4. "הסעה" באנגלית זה עם שני I באמצע אחרת המשמעות של המילה זה "מיסוי" ולא "הסעה"
5. פס הקול סביר, מדוע יש קטעים בהם שומעים גם רעש של חתולים מתקוטטים?
6. הפתיח עם הסקירה ההסטורית קצר מדי
7. הייתי משלב קצת אפקטים של שחור/לבן כדי שיראה ממש כמו צילום של סרט ישן
8. מוסיקת רקע מתקופת קום המדינה פה ושם הייתה מתקבלת גם כן יפה
9. חסר בפתיח יותר מידע על גודל, משקל, מנוע, וכו' - כל מה שכולם ישאלו בהמשך על פני 2-3 מסכי שירשור

:D:D:D:D

קובי פ.
09-22-2009, 07:03 PM
ארז , אתה ע-נ-ק ..:D:D

גמר חתימה טובה לך הרבה אושר , בריאות , נחת ושלוות נפש .

בומה
09-22-2009, 07:56 PM
יצירה מושלמת. מוטסת היטב. הצלחה-ורק על מסלולים.

אלון גרינה
09-22-2009, 09:09 PM
וואוווו איך אני אתחיל ..... ראשית כל מזל טוב ניראה שיש פרי לעמלך
שלוש שנים שלוש שנים של עבודה מפרכת ועכשיו תענוג לעיניים אני מקווה
שמח"א יראה את הסירטון וגם מנהל המוזיאון בחצרים רואים כאן חתיחת היסטוריה
וכאחד שרק צפה במהלך השירשור בשקט היום אני אומר כל הכבוד לך חזק ואמץ
אייל איש יקר אני מוריד את הכובע לפניך ומודה לך מקרב לב על השיתוף תודה לך אייל :cool:

3Disaster
09-22-2009, 10:21 PM
אייל!
אחרי הסרט הוא נראה יותר ממדהים!

שוב בהצלחה בהמשך!

eitui
09-23-2009, 10:06 AM
איזה יופי איזה יופי , אחרי שראיתי את המוסטנג על הקרקע במו עיני היה מרגש לראות את הסרטון ואיך שהוא טס כ"כ יפה.מאחל לך המון שעות הנאה ואושר איתו.

אייל_פ
11-25-2009, 09:58 AM
מצורף קישור לסירטון ההיתרסקות של המוסטנג.
עשיתי לופ והמנוע כבה. הייתי בגובה גבוהה אבל רחוק בסוף המסלול. הליכה סביב עם טיסן כזה ללא מנוע זה לא בה בחשבון. בפניה הראשונה הוא היה מזדקר, מפיל כנף ומתרסק. החלתתי לניחות קדימה. כדי לנסות לינחות כמה שיותר קרוב אלי, היגדלתי את הלופ כדי לצאת נמוך יותר. יצאתי נמוך מידי וימינה מהמסלול. ברגע שהיתישרתי הייתי בקו אחד אם הרקע והפס של הצימחיה. שם הטיסן נעלם לי מהעיין. ניסיתי לתקן ימינה חזרה למסלון אבל הקו ברקע נתן לי כאילו הרגשה שהטיסן ישר. הכל היה ממש מהר ולא היה זמן להגיב.
וכמו שאומרים, זה סופו של כל בלון.
http://www.youtube.com/watch?v=-yeW2NUGZrg (http://www.youtube.com/watch?v=-yeW2NUGZrg)

eitui
11-25-2009, 11:00 AM
איזה תחביב כפוי טובה (לפעמים) בחרנו לנו, אני מקווה שאתה בסדר. אני יודע כמה השקעת בטיסן הזה וזה עצוב לראות אותו כך.יש מצב לתקן אותו ?
בכל מקרה אני שמח שיצא לי לראות את הטיסן ב LIVE ,אתה הראת לי לאן אפשר לשאוף ולהגיע בבנית טיסן סקייל.

אייל_פ
11-25-2009, 11:33 AM
הי איתן,
הדבר שהכי היפתיע אותי זה שממש לא הירגשתי רע אחרי הריסוק. פיתעום ברגע אחד הבנתי שממש לא משנה איך למה וכמה הטיסן טס. מה שחשוב זה הדרך והבניה. הטיסן עבר 3 טיסות סך הכל אבל אני עברתי 3 שנים של למידה והנאה מכל רגע. למדתי המון שיטות בניה והמון דברים שלא ידעתי קודם. אני מרגיש שהיום אני במקום אחר לגמרי ממה שהייתי בתחילת העבודה. לגבי התיקון, הגוף נישאר כמעט ללא פגיעות. הכנף הלכה לגמרי. לגבי התיקון אני עדיין לא סגור. למרות שהטיסן ניראה מצויין, היו לו הרבה בעיות ודברים שלא אהבתי. אני מתכנן מתישהו להתחיל מוסטנג חדש אבל הפעם של זירולי. קצת יותר גדול אבל מתוכנן הרבה יותר טוב. אחרי הניסיון שצברתי אם המוסטנג הזה, המוסטנג הבא יהיה הרבה יותר טוב ויבנה הרבה יותר מהר.

קובי פ.
11-25-2009, 07:03 PM
אייל , כמו שכבר אמרתי לך מילים לא יצליחו להביע את הצער שלי .

אני שמח לראות שקיבלת את הריסוק ברוח טובה , אני בטוח שעוד קצת זמן תאגור כוחות ותחזור לשפץ את המוסטנג הזה .

דברים קטנים שחייבים לזכור כחלק מהבד"ח , חייבים להחזיק את הטיסן עם האף למעלה ומנוע בפול טורים לפחות חצי דקה לראות שהמנוע מחזיק טורים , פשוט היה מנוע עני מאוד זה מה שהיה לי עם ה B 25 , למדתי !!

snowflake
11-25-2009, 08:58 PM
מה לאמר לך?
ראשית, בנית יצירה יפהפייה. והיצירה היא שלך ואף אחד לא יכול לקחת את הסיפוק ממך, גם לא ריסוק. אין כאן אחד שלא מוריד את הכובע בהערכה על הבניה וההשקעה.
שנית, התפלאתי שהמשכת להטיס את הטיסן אחרי שתי טיסות. אני הייתי מתקפל אחרי טיסה אחת ושם אותו במסגרת. הסקיילים אף פעם לא טסו טוב...ובד"כ, המושקעים אינם עולים לאוויר אלא מסיעים בלבד. NO GUTS NO GLORY? אוליי. מבחינתי- זה השיעור של היום. בכל מקרה כל הכבוד על ההעזה, ובטוח שתמשיך לשתף אותנו בדרכים חדשות.
אשר לתיקון - מנסיוני, ככל שאהבתי יותר והשקעתי יותר בטיסן, כך לא יכולתי לתקנו לאחר ריסוק. זה סוג של יחסים שמיצו את עצמם. עניין אישי של הרגשה....
בברכה והרבה הצלחה בהמשך,
גדי

Anatoly
11-25-2009, 09:44 PM
כל הכבוד טיסן יפה מאוד!!!

אייל_פ
11-26-2009, 03:18 PM
חברה, תודה על התגובות. כרגע הוא נח לו בצד ומחכה להחלטה על גורלו. בינתיים אני צריך לסיים את הפייפר והסטירמן. אחרי זה יש עוד כמה פרוייקטים בדרך אבל אני בטוח שהמוסטנג יחזור ויחזור בגדול.

hal1
11-26-2009, 11:46 PM
אייל שלום ,
חבל על מה שקרה , אבל איך אומרים ? " את המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק" .
טיסני סקייל יקרים (ושזמן בנייתם ארוך) עדיף להטיס בזהירות ולהימנע מלופים וגיגולים בימי ההטסה הראשונים. בשביל חוויית הסקייל מספיק להטיס אותם
במעגלים ומדי פעם לעשות יעף בגובה בינוני/נמוך בהתאם לניסיון. טיסות עם הרבה אוירובטיקה עדיף לעשות עם טיסני סקייל ARF
ש"עולים" 50 שעות הרכבה.
יש צורך גם לצבור ניסיון עם הפעלה/כיוון/אחזקה של מנועי בנזין במיוחד אם הם מותקנים בתוך כיסוי מנוע צר (נושא הקירור).
אגב למרות שהמוסטנג כבד אפשר לתמרן איתו בגובה בינוני (עם יותר הגה כיוון) כדי לבצע הקפות גם עם טורים נמוכים.
חלק מהלימוד הראשוני של הטסת טיסן כבד זה לעשות איתו הקפות בטורים נמוכים בגובה בינוני/רב וללמוד איך לשלוט
עליו כשהוא במהירות גבולית. הלימוד הזה חיוני כדי להגיב נכון בקאט מנוע וביעפי נחיתה.
דרך אגב אפשר לקנות מוסטנג כזה ARC ללא ציפוי ולקחת ממנו את הכנף (בהנחה שהיא תתאים לגוף של המוסטנג שלא ניזוק יחסית)
את הכנף אפשר לצפות/לצבוע ללא השקעה בשלב זה בפרטי סקייל כמו : דלתות למתקפלים , סימון קוי פנלים וכו'. אחרי 10-20 ימי
הטסה עם הטיסן (אפילו את הספינר לא חייבים לצבוע בהתחלה- הספינר מגיע עם הטיסן ARC ) אפשר להוסיף בהדרגה את פרטי הסקייל.
עם הטיסן ללא תוספות לסקייל אפשר ללמוד : הפעלה וכיוון מנועי בנזין , תרגול יעפי נחיתה , תרגול טיסות בגובה רב/בינוני עם טורים
נמוכים וכו'.
אפשרות שנייה היא להטיס את המוסטנג ARF 1/5 של אותה חברה ואיתו ללמוד את מה שצריך.
לסיכום אפשר לאמר שהמוסטנג שבנית לימד אותך ואותנו הרבה לגבי בניית סקיילים. עכשיו צריך ללמוד יותר על הטסה
של טיסן כזה כולל הפעלה ואחזקה של המערכות שלו (מנוע בנזין , גלגלים מתקפלים , סוללות סרוויים וכו').
שיהיה בהצלחה בכל החלטה שתבחר.

Anatoly
12-01-2009, 05:57 PM
זה לא הסוף של המוסטאנג אני מאמין
אני בטוח שתצליח לתקן את הכנפיים שלו!!!
בהצלחה בהמשך הדרך שלך!!!!

TazmanianDevil
12-02-2009, 12:27 AM
אך אייל, אין לי מילים.

מוסטאנג הוא טיסן מאוד קשה להטסה ואתגר לא קטן.
אני מקווה שתוכל להשמיש אותו שוב ולהטיס אותו בשנית.

עדי

אייל_פ
12-02-2009, 11:28 AM
חברה, תודה על התגובות, לגבי ההמשך אני עדיין לא סגור. אני רוצה ליבנות מוסטנג חדש אבל של זירולי ולא של top flight. הוא מתוכנן הרבה יותר טוב ואני יוכל להישתמש בדברים היקרים שכבר רכשתי למוסטנג הזה. הפעם זה יקח לי הרבה פחות זמן, יש לי כבר ניסיון בבניית מוסטנג אחד והוא יהיה יותר מדוייק ויפה מהמוסטנג הזה. בינתיים אני בתקופת צינון ועובד על פרוייקטים אחרים.