צפה בגרסא המלאה : טיסן 3D חשמלי
אייל_פ
06-01-2008, 11:42 AM
הי לכולם,
אני רוצה לקנות טיסן 3D חשמלי. אין לי שום ציוד חשמלי, אני מטיס טיסני ניטרו.
איזה טיסן ואיזה ציוד אני צריך כדי להרים טיסן כזה?
אני רוצה להטיס אותו בגינה הציבורית בדרך מהעבודה הביתה ולהשתולל איתו כמה שיותר. אני מחפס 3D בגלל שהמרחב די מוגבל ולא ממש צריך מסלול. פשוט לזרוק מהיד, לרחף קצת להתגלגל ולחזור הביתה.
nir-3D
06-01-2008, 12:40 PM
טוב תיראה לגבי מנועים... אחרים פה יענו לך כי אני אם אותה מערכת כבר 4 שנים ..
ולפי דעתי היא הכי טובה יכול להיות שיצאו יותר אני ממש לא מעודכן .... :)
לגבי טיסן יש סוג שניקרה שוקפלייר.... הוא בדיוק מה שאתה מחפש טיסן 3D קליל , השכרה להטעין סוללה ולהטיס איפה ? זה לא משנה :D
הטיסן הוא טיסן פרופיל אם פרופיל נפח גם, עסויי מחומר הנקרה דפרון ... חיזוקים מקרבון ..
היום אנשים כבר בונים אותם בבי ת .... אפילו אני .. :D ... ועוד כמה חברים פה.
קבל תמונה של חשמלי שבניתי הוא היה לי שנה וחצי לא מיזמן החלפתי אותו לחשמלי קטאנה אם נפח .
אתה מוזמן ליצור איתי קשר לעוד פרטים באי סי קיו או במסנג'ר אם יש .....
יום טוב ....
nir mazor /
nir-3D
3DCrazy
06-01-2008, 02:55 PM
שלום לך אייל.
אני דווקא יתן לך כיוון קצת שונה מזה שניר ידידי הציעה.
למה ? בוא אסביר...
"שוקפליירים" (אלו העשויים מדפרון כמו שניר ציין) אלו טיסנים מאוד עדינים !
אומנם אפשר להטיס אותם כמעט בכל מקום (כולל בתוך האמבטיה:D) ורובם הגדול טס ממש ממש מגניב מהנה ונחמד !
אבללללל יש כמו לכל דבר חסרונות. השוקפליירים מושפעים מרוחות (דבר שלא חסר בישראל)... בגלל משקלם הקל רוחות -יחסית- חזקות משפיעות עליהם בקלות. מה שאומר, פוגם בהנאה ומרגיז כי אי אפשר להטיס :(
חוזק החומר : שקופליירים לסוגיהם בנויים מדפרון או קאפה (היום כבר הרוב הגדול משתמש בדאפרון). כדי לחסוך במשקל. משתמשים בלוחות כמה שיותר דקים (לדוג' : 3 MM) . היתרון הוא משקל טיסה קליל מאוד ! החיסרון ? עדינות ... הטיסנים האלו מאוד מאוד עדינים וכל מכה קטנה הם ישברו לך, אז נכון שאין כל בעיה לתקן... באמת שזה חצי שניה תיקון אבל המטרה היא להטיס לא לתקן. עקב משקלם הקליל הרוח ממש גורם מפריע..
אז השוק פליירים טסים מעולה ! אין כל ויכוח.. ממש מהנה להטיס אותם. אבל החיסרון שהם קצת "שבירים" (אין טיסן שהוא לא שביר :( ) ורוח קלה משפיעה עליהם .
הכיוון שאני ממליץ לך עליו ידידי הוא טיסנים למנועי 370-450
(להבדיל משוקפלייר שהמנועים שלהם קטנים בהרבה)
בגדול, אני הכי הכי הכי ממליץ לך על הסופר זום, הווו כמה שהטיסן הזה מהנה !
פשוט כיף כיף כיף להטיס אותו, אפשר בכל מקום כמעט (גם באולמות... קצת קשה אבל אפשרי).
הטיסן מיועד למנועי 450 (לא לשים 400.. חלש עליו) אתה תהנה איתו מכל רגע !
טווח מחירים ? יש לך אפשרות לקנות סיזל (סיני :cool:) ויש לך אפשרות להשקיע בציוד איכותי...
כאן כבר אפשר להיכנס לויכוח גדול... שתחליט אם העסק מתאים לך נמליץ לך על "סט אפ" מתאים לטיסן שתבחר.
עוד אפשרות היא הבייפ יאק - הטיסן בנוי מדפרון.. כן כן אבלל הוא לא כמו השוקפליירים שניר התכוון אליהם.
הבייפ יאק מיועד למנוע 400 - 370 ( איפלייט 400 אחלה מנוע בשבילו) והוא להבדיל מהשוקפליירים הקלילים טס יחסית גם ברוח.
לסיכום : המלצתי אליך היא או הסופר זום או הבייפ יאק...
אני ת'אמת לא הכי מתעסק עם חשמליים :o (אפילו שזה כיף לא נורמאלי) פשוט אין לי זמן . (יש לנו כמה חשמליים בבית, מטיס אותם מדי פעם שאחי הנחמד זורק עצם ונותן לי סיבוב .:D גררר )
אצלינו אחי הוא זה שמתעסק יותר בחשמל, אני מאמין שהוא גם יתן לך תשובות לשאלות.. הרבה יותר טוב ממני. זה פשוט הטיסנים שהיו לי ומאוד נהנתי איתם (לא רק אני, לכל מי שהיה או יש אותו לא מפסיק להנות ולחייך)
התחום הזה הוא כמו הסקייל, עולם ומלואו... אני מציע שאם יש לך קצת כיוון, אנא כוון אותנו שנדע לענות בהתאם.
אחרי שכבר יהיה לך חשמלי שתלמד את העקרונות של כל העסק, תמיד טוב שיש לך שוקפלייר ב 200 שקל מוכן בשלוף לריחופין בגינה :D
מקווה שהצלחתי להאיר לך קצת אור על הנושא.
טמיר.
AdiRVaknin
06-01-2008, 03:35 PM
מצטרף להמצלה של טמיר
אין כמו סופרזום בחצר/במגרש ליד הבית
אייל_פ
06-01-2008, 04:14 PM
הסופרזום נשמע טוב. עכשיו איפה קונים אותו? לגבי הציוד הנלווה שהוא המורכב והבעייתי. אני לא מחפס משהו יותר מידי איכותי. הטיסן מיועד סתם בשביל להתאוורר מהמוסטנג. אני מחפס יחסית זול אבל לא יותר מידי שלא יזרק אחרי יומיים של הטסות. איזה מנוע (חברה)? איזה בטריות, מטען, סרווים, מקלט ... וכל מה שצריך. ואיפה כדאי לקנות אותם.
אני לא רוצה לחסוך 100 ש"ח ולהתקע אם זבל אבל מצד שני אני גם לא ממש רוצה להשקיע. מחפס את ה -setup האידאלי.
nir-3D
06-01-2008, 04:45 PM
תיראה אני מאוד מסכים אם ההמלצה של טמיר לגבי הסופר זום גם לי יש סופר זום וזה באמת טיסןן מעולה....... אבל הערה קטנה לגבי מה שטמיר אמר לגבי שוקפליירים ..
זה שכול חשמלי שמנסתם הוא טיסן קטן מנסתם גם מושפע מרוחות ....
ותכלס החשמליים לא היו כאלה מושפעים מרוחות ...
הטסתי אותם בהוריקנים זה איפה שהוא גם קשור לחוזק המטוס .....
קצת רוח גם נותן אימון בשליטה של המטוס כי נכון רוח טיפה משגעת אותו אבל בהכלת יש שליטה.... לפחות אצל החשמליים שאני בונה....
אם כבר רוח אז תכלס בימים שיהיה בהם רוח הסופר זום יגיב לרוח כמו השוקפליירים ... אולי לסופר זום יהיה יותר יציבות אבל לא בהרבה שונה מהשוקפלייר .. ..
וקצת מחירים לגבי המוצרים ...
שוקפלייר יעלה לך בסיבות ה 150 ש"ח תלויי איפה אתה קונה ומה ... יותר נכון זה נע בין ה 200 ל 150 ..
וזה לא זבל כפי שאתה כנראה תחשוב ..
וסופר זום עולה בארך 500 550 ....כפי שזכור לי ... שיהיה בהצלחה גבר ....
:)
ניר
kingfd
06-01-2008, 04:47 PM
האלן אייל...
קודם כל את הסופר זום אי אפשר להשיג בארץ. אפשר להזמין אותו מהאתר Hobby Lobby ותאמין לי...שווה כל פרוטה!קישור לדף של הסופר זום בHL (http://www.hobby-lobby.com/superzoom.htm)
בקשר לציוד...יש אפשרות להזמין ציוד איכותי גם כן מהאתר Hobby Lobby (ראה בדף המצורף של הסופר זום למטה). אך יש גם אפשרות להזמין ציוד סיני זול מאתר יונייטד הובייז שכמובן יעלה פחות והתמורה שתקבל מהציוד היא לא כ"כ גדולה לאומת מה שתקבל מהציוד היותר איכותי מהחברות המפורסמות(AXI , JETI , HiTec וכו...)
אני את הסטאפ שלי קניתי הכל בארץ(עוד בתקופה שהיו מביאים את הטיסן):
מנוע איפלייט 450 שסחב את הטיסן מצויין!
בקר מהירות איפלייט 40 אמפר
סרוואים- 2 בלו בירד ואחד הייטק HS-81MG
קישור לאתר יונייטד הובייז הסיני:
United Hobbies (http://www.unitedhobbies.com)
ואם יש עוד שאלות...רק תשאל:)
3DCrazy
06-01-2008, 04:52 PM
הסופרזום נשמע טוב. עכשיו איפה קונים אותו? לגבי הציוד הנלווה שהוא המורכב והבעייתי. אני לא מחפס משהו יותר מידי איכותי. הטיסן מיועד סתם בשביל להתאוורר מהמוסטנג. אני מחפס יחסית זול אבל לא יותר מידי שלא יזרק אחרי יומיים של הטסות. איזה מנוע (חברה)? איזה בטריות, מטען, סרווים, מקלט ... וכל מה שצריך. ואיפה כדאי לקנות אותם.
אני לא רוצה לחסוך 100 ש"ח ולהתקע אם זבל אבל מצד שני אני גם לא ממש רוצה להשקיע. מחפס את ה -setup האידאלי.
האלן אייל.
את הסופר זום אין לרכוש בארץ אך אפשר להזמין אותו מהובי לובי (יש פה כמה חבר'ה שהזמינו )
*ראה שירשור SUPERZOOM 4D שפתחתי לפני כמה זמן למטה...
אני אתן לחבר'ה שמיבינים בעסק להמליץ לך על ציוד ועל סט אפ אידיאלי במחיר שאתה מחפש ..
פשוט מה שאני יודע להמליץ לך זה מה שיש לי אישית עלי. לי יש עליו את הסט אפ האידיאלי, רק המחיר הוא בהתאם ,וזה ציוד איכותי (כתבת שאתה מחפש משו בין לבין ).
מנוע - איפלייט 450
בקר - איפלייט 40 A
סרוואים - הייטק + בלו בירד
סוללות - האדומות של GP אם אני לא טועה 1100-1000-850-1250 מילי...
מקלט , שים מה שיש שלך :D
כל זה זה סדר גודל של 1500-2000 שקל טיסן כזה להעמיד פה בארץ.
מחו"ל כמובן אפשר להביא בהרבה יותר זול (גם את האיכותי) ואת הסיני בכלל בגרושים.
המלצה שלי, תשקיע בציוד איכותי... א' זה ילווה אותך גם לשאר הטיסנים.
ב' אבא שלי תמיד אומר " הזול הוא היקר והיקר הוא הזול" זה כ"כ נכון !
מה גם שאתה תהנה הרבה יותר עם ציוד איכותי...
אבללל סוללות וסרוואים למשל אז הסינים ממש עומדים בדרישות כרגע.
(מנוע ובקר הייתי משקיע במשו טוב !)
בקיצור, תשקיע במנוע ובקר טובים, סרוואים וסוללות לא חובה.. מקסימום נדפוק, מזמין חדש ..זה עולה גרושים !
בינתיים נחכה ונתן לתותחים בחשמל לענות :)
kingfd
06-01-2008, 04:55 PM
וכתבה על הטיסן בעיתון FLY RC
הכתבה (http://www.hobby-lobby.com/pdf/hc1292.pdf)
nir-3D
06-01-2008, 05:13 PM
:)חחחחחחחחחחחחח אתם כ"כ רוצים שהוא יקנה את הסופר זום חחח :D
אח שלי תיקנה תסופר זום אם אתה מחפש להשקיע והספונסר צודק אחי חח שהזול הוא היקר והיקר הוא הזול... תאמין לי הוא צודק אז אצה שלי אחי תשקיע באמת אם לא תאמין לי גם השוקפליירים טובים אני אישית אוהב אותם יותר מכול מה שקונים בחנויות .. אני בונה אותם לפי הנתונים שלי ובונה לי סגנון טיסה מסוים נכון טמירו'שששש :D
בחיים לא תיראה אותי אם חשמלי אחררר ..
אז שוב שיהיה לך בהצלחה גבר :)
nir mazor /
nir-3D
Ariel3D
06-01-2008, 05:30 PM
מצטרף להמלצה על הסופר זום..יש לי כזה ואני פשוט מאוהב בטיסן הזה כמה שהוא כיף וטס טוב וכמעט בלתי שביר מה שכן המערכת שלו באמת יותר יקרה מהשוקפליירים הקטנטנים ושהוא לא זמין בארץ אבל לפי מה שהבנתי להביא אותו מחול מhobbylobby זה משהו בסביבות ה350-450 כולל משלוח. והנה הצעה שלי לסטאפ יוקרתי יחסית:
axi 2212\26 או איפלייט 450
בקר jeti 18-25A או איפליט 20A
סוללה 1000-1500מילי אמפר.
סרוואים HS-55 היטק
וציוד סיני יחסית טוב:
מנוע: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2112&Product_Name=TR_28-30B_14A_1050Kv_Brushless_Outrunner
בקר:http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2163&Product_Name=TURNIGY__Plush_25amp_Speed_Controller
סוללה:http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6900&Product_Name=ABF_1000mAh_3S1P_20C_Lithium_Polymer
סרוואים:http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=662&Product_Name=HXT900_9g_/_1.6kg_/_.12sec_Micro_Servo .
ושיהיה לך בהצלחה.
אייל_פ
06-01-2008, 10:15 PM
חברה, לאט לאט. קודם כל מתאים לי הטיסן. אני הולך להזמין אותו מ- hobby lobby. האים יש עוד ציוד שאני צריך להזמין משם או שאת שאר הציוד אני מזמין ממקום אחר?
האים את שאר הציוד, אני מזמין מ- hobbycity או מחנויות בארץ ?
אם הבנתי נכון אני צריך מנוע איפליט 450. לגבי בקר אני צריך 20A או 40A? זה צריך להתאים למנוע לא?
האים על סוללה וסרוואים ללכת על מה שרשם אריאל?
אשמח לקבל מידע והמלצות ישירות מפני שבתחום הזה אני ממש לא מבין כלום.
בתודה אייל.
לפי הלינק של אריאל, לא רשום על המנוע איפליט 450, רשום איזה דגם אחר, או שפיספסתי משהו?
Ariel3D
06-01-2008, 10:20 PM
אתה יכול לקחת גם 40A וגם 80A אבל זה סתם יעשה את הטיסן יותר כבד. כל עוד שהבקר יכול לספק את האמפר שהמנוע צורך זה מספ למשל יש מנוע שהצריכה שלו היא 14 אמפר מתמשך ו17 אמפר מתפאץ אז אתה צריך בקר שיכול לספק למנוע לפחות 18A זה אומר שטווח הבקרים שלך הוא 18A ומעלה.
אייל_פ
06-01-2008, 10:31 PM
אריאל, הבנתי תודה. האים המנוע שציינת זה איפלייט 450 ? לא מוזכר שם 450 בכלל. רשום שם TR28-30B 14A 1050KV האים זה אותו דבר ?
3Disaster
06-01-2008, 10:33 PM
היי אייל...
הסטאפ שאריאל המליץ לך עליו, יכול להיות אחלה סטאפ לסופר זום...
אישית...בתור התחלה לא הייתי קונה ציוד "סיני זול"(לא שהוא עד כדי כך נורא) הייתי הולך על מנוע ה AXI המפורסם והטוב שאותו אתה יכול להזמין מהאתר הובי לובי או מנוע האיפלייט 450(אם פרופ 11X4.7) ובקר איפלייט 20-40 אמפר שהם לפי דעתי השילוב המנצח לטיסן הנ"ל. כנ"ל גם את בקר המהירות של JETI שגם אותו אתה יכול להזמין מהובי לובי....אם בכל זאת תרצה להזמין ציוד מהאתר הסיני...לאחרונה האתר הסיני התחיל ליבא מנועי AXI אומנם המחיר זהה למחירים באתרי השונים אבל זה יכול לחסוך לך במשלוחה נוספת במידה ואתה מזמין מהאתר הסיני.
ואם אתה מזמין מיונייטד הובייז(האתר הסיני) הסטאפ שאריאל המליץ הוא אחלה סטאפ!
:)
ועוד משהו...כדי שתהנה מההטסה של הטיסן ולא תחזור אחרי רבע שעה הביתה ותחכה עוד שעה עד שהסוללה תטען...רצוי לקנות 2-3 סוללות:D
גיא חנוך
06-01-2008, 10:40 PM
היי אייל
לפי הייעוד שלך אני גם יכול להמליץ לך בחום על הסופר זום המדהים
מהובי לובי אני לא כל כך אוהב להזמין בגלל מחירי המשלוח שאתה מגלה רק בחיוב באשראי:(
שווה לך לבדוק אם אפשר להביא משלט רחוק בהרצלייה לפני שאתה מוציא הזמנה
לגבי מנוע אני אגיד לך את זה ואני מדבר מהרבה מאוד ניסיון
AXI AXI AXI AXI AXI AXI AXI AXI AXIAXI AXI AXI AXI AXI
נכון שיש סיניים אבל ניסיתי הכל ותמיד בסוף נשארתי עם המנועים המדהימים של מודל מוטורס (AXI)
אייל_פ
06-01-2008, 10:41 PM
דניאל, ההבדל במחירים מגיעים ל-פי שלוש. נראה לי שאם אין איזה שהיא בעיה אם הציוד הסיני וחלקיכם התנסה בו אז אני אזמין את ה- setup של אריאל.
לגבי מנועים, מה הנתונים שמשווים בין המנועים השונים? האים ה- 450 מסמן גודל, חוזק או שזה פשוט מספר דגם?
גיא, רק עכשיו ראיתי את ההודאה שלך, האים אפשר לקנות את המנוע בארץ?
אייל_פ
06-01-2008, 10:44 PM
איזה דגם של AXI מתאים לטיסן?
BANDIT
06-02-2008, 12:50 AM
אייל צור קשר איתי יש לי את המנוע +בקר AXI 2212 בקר JTI 18A
+פרופ 11x4.7 APC
טל 0522871343
אורן בנית
SniR-S
06-02-2008, 02:53 PM
היי אייל
אני היתי ממליץ לך על טיסן EPP לא חייב סופר זום היום יש הרבה תחליפים לסופר זום לא פחות או איכותים אלה זמינים בארץ .
כמו גיא היתי ממליץ לך ללכת על ציוד איכותי שישמש אותך לשנים אחר כך
אני ממליץ על מנוע AXI ובקר JTI . יש עוד הרבה חברות לא רעות
מקווה שעזרתי
שניר
3Disaster
06-02-2008, 03:21 PM
היי אייל
אני היתי ממליץ לך על טיסן EPP לא חייב סופר זום היום יש הרבה תחליפים לסופר זום לא פחות או איכותים אלה זמינים בארץ .
מקווה שעזרתי
שניר
שניר...אבל שים לב שטיסן EPP בארץ עולה 500ש"ח בממוצא(לדוגמא: דאנס בליידר של MSCOMPOSIT דאנס בליידר (http://tholon.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=768868)) ואותו טיסן בחו"ל עולה 55$-56$ כך שעדיין כדי ומשתלם להזמין מחו"ל.(לדעתי בכל אופן:))
אני עדיין חסיד של הסופר זום שלי. וחושב שכדי להזמין את הסופר זום!:p
3Dbuster
06-02-2008, 04:56 PM
היי אייל
כדי לחסוך לך הרבה כאב ראש ובלאגנים מיותרים
הייתי מציע שתקפוץ לגיא - שלט רחוק
הוא מחזיק במלאי את מוצרי Eflite ואתה יכול במקום לרכוש כל מה שאתה צריך ללא הזמנות מיותרות מהאינטרנט,הציוד החשמלי בארץ של Eflite לא יקר כלל לעומת מקומות אחרים ברשת האינטרנט.
אני חייב להסכים עם החברים שהמליצו על מנוע ה450
Eflite 450
בקר 20 אמפר
סרווים HS-55 או דומים להם
ובטריה 1200 + -
זהו סטאפ מנצח שיתן לך שקט נפשי מבחינת אמינות,כוח,ואיכות - מנסיון.
אם לך שאלות נוספות ויותר ספציפיות אתה מוזמן לשאול
יום טוב
עידו
3Dman
06-02-2008, 07:04 PM
מיני 3D של ARF זה אחלה של טיסן למנוע 300-400 הוא בנוי בלזה טס מעולה וזול אתה תיהיה מרוצה ממנו
לי יש כזה ואני מרוצה ממנו
nir-3D
06-03-2008, 04:26 PM
סיבחתם לו תצורהה חחחח :D ..
אגב אני מסכים אם עידו תילך לגיא משלט רחוק תאמין לי הוא יתן לך את הציוד הכי טוב ..
בכול מיכרה אם זה טיסן חשמלי ראשון שלך תתכיל אם משהו כמו שאמלצתי לך בהתחלה או כמו משהו מהתמונות שעידו סם .. ..
אם זה בהחלת מעניין אותך תתכיל להשקיע בכילים יותר רצינים ... כודם תיראה במה מדובר ... חוץץץץץץץ מי זה שטיסני דפרון אם אחלה טיסנים ....אחי :)
ניר
3Dman
06-03-2008, 07:18 PM
חברי אייל...אם תשים לב טוב פה באתר בעמוד "יד שניה" נמכרים 3 טיסני 3D מעולים באיכות גבוה האוקסילוס כולל הכל...הטיסנים נבנו ע"י מאסטר מומלץ לברר אפילו לפני הפניה לגיא משלט רחוק !
אלעד יפת
06-05-2008, 08:54 PM
בשביל להנות לאורך זמן בלי כאבי ראש-
SniR-S
06-05-2008, 11:56 PM
אלעד זה נשמע כמו פירסומת למברשת שינים חחחחח
amitavital
06-06-2008, 08:15 PM
היי אייל
מקווה שעזרתי
שניר
שניר איזה תחליף טוב יש לסופר זום שטס דומה וזמין בארץ?
אייל_פ
07-27-2008, 05:59 PM
הזמנתי את הסופר זום וציוד חשמלי מהאתר הסיני. התחלתי להרכיב את הטיסן ונתקלתי במשהו לא ברור. בקר המהירות מחובר בצד אחד לסוללה ומיצד שני למנוע. בנוסף יש לו מחבר נוסף שמתחבר לערוץ המנוע במקלט. השאלה שלי היא מה אני צריך לחבר למחבר הסוללה של המקלט?
נ.ב. זה הטיסן החשמלי הראשון שלי ולכן הבורות הגדולה בנושא.
3Disaster
07-27-2008, 08:32 PM
הזמנתי את הסופר זום וציוד חשמלי מהאתר הסיני. התחלתי להרכיב את הטיסן ונתקלתי במשהו לא ברור. בקר המהירות מחובר בצד אחד לסוללה ומיצד שני למנוע. בנוסף יש לו מחבר נוסף שמתחבר לערוץ המנוע במקלט. השאלה שלי היא מה אני צריך לחבר למחבר הסוללה של המקלט?
נ.ב. זה הטיסן החשמלי הראשון שלי ולכן הבורות הגדולה בנושא.
היי אייל...
קודם כל תתחדש עשית אחלה קניה (לא תצטער)!
בקשר לבקר המהירות...אתה מחבר את 3 החוטים למנוע מצד אחד...את הסוללה אתה מחבר ל2 החוטים הניפרדים (+-)(אדום ושחור) את הבקר אתה מחבר למקלט לערוץ המנוע.
בבקרי המהירות הללו המתח מגיע דרך בקר המהירות לערוץ המנוע...
אבל איפה התמונות?!?!?!?!?!?!?!?!?!?:mad::mad::mad::m ad::mad::mad:
בהצלחה...
Ariel3D
07-27-2008, 08:56 PM
תתחדש עשית אחלה קנייה אתה תהנה מהטיסן מאודד!!
וכמו שדניאל אמר את ה3 חוטים שיוצאים מהבקר אתה מחבר למנוע בעזרת הגליטים הזהובים שמגיעים בד"כ עם המנוע או עם הבקר, את שני החוטים האדום והשחור שיוצאים מהבקר אתה מחבר לסוללה ואת החוט של הבקר אתה מחבר למקלט לערוץ המנוע שזה בד"כ ערוץ 3
אייל_פ
08-05-2008, 08:07 AM
הבתחתי תמונה אז בבקשה
1552
ברקע נבנה לו סטירמן 220 ס"מ מנוע עדיין לא נבחר. או 80cc או מנוע 150cc כוכבי תלוי בתקציב. מתוכנן להסתיים תוך שנתיים ולהצבע לפי הסטירמן שבמוזאון חיל האויר.
Ariel3D
08-05-2008, 03:33 PM
תתחדש אחי טיסן פצצתי!!
רק אני ממליץ לך להחדיר איזה צינורית קארבון לתוך הכנף, הפושרודים שהם הביאו לא ממש עושים תעבודה.
אייל_פ
08-05-2008, 03:39 PM
הקיט הגיע ללא גלגלים. שלחתי להם מייל והם אמרו שהם שולכים אלי גלגלים חדשים בכל מקרה אני קצת מתעכב עם הטיסן בגלל זה ובנוסף הזמנתי מקלט מהאתר הסיני. אני מקווה שתוך שבועיים העסק יעלה לאויר.
מה זאת אומרת "הפושרורים לא עושים תעבודה"? איזה תופעה אני צריך לראות בטיסן?
Ariel3D
08-05-2008, 07:08 PM
הם לא מספיק חזקים אם אתה תעמיס הרבה על הכנף באוויר אתה תראה שהיא קצת מתעוותת.
גיא חנוך
08-05-2008, 07:50 PM
טוב אייל
כמה מילים שלי לפני שאתה מזמין
אם החלטת ללכת על EPP במקום דפרון כמובן שהסופר זום
הילדים פה צודקים -מנוע ובקר איכותיים יתנו לך הרבה יותר הנאה ממנו
מנועי AXI הם הטובים ביותר לדעתי, זה גם מה שאני מעדיף לשים על הטיסנים שלי
לגבי בקר - הבקרים של קאסטל קריאיישנס מדהימים! קלים,איכותיים ,ידידותיים למשתמש ושווים כל אגורה.
הבעייה שאנשים קונים סתם בקר בלי לבדוק כמה המנוע מושך בעצם
בדיקה קלה תגלה לך שפוניקס 25 ייתן לך הרבה יותר ממה שהמנוע מושך בפועל!
אל תקנה 40 ואל תקנה 80 , 25 אמפר יספיק ואפילו אובר ענק
(להשוואה אי פלייט 450 שמקביל לאקסי גדול יותר מושך רק 13 אמפר,המנוע שלך בסביבות ה 12)
תקנה לך כמה סוללות סיניות , לא גדולות מידי שלא יפגעו בביצועים ותהנה מטיסן קל , איכותי שיוכל לטוס לך כמו טיסן 3D ולא כמו משקולת
בהצלחה
אייל_פ
08-06-2008, 10:37 AM
גיא, כבר הזמנתי בקר מהאתר הסיני שהחברה המליצו לי TURNIGY Plush 25amp Speed Controller כרגע חסר לי רק מקלט שכבר הזמנתי וצריך להגיע שבוע הבא. גם סוללות יש לי מהאתר הסיני. סוללות קטנות לפי ההמלצה כאן בשרשור.
אני מחכה כבר בקוצר רוח למקלט שאפשר יהיה להטיס כבר. כבר כמה שנים אני מתעסק בעיקר בבניה ולא רכשתי טיסן חדש ולכן זה ריענון מצויין.
3Disaster
08-07-2008, 12:44 AM
הם לא מספיק חזקים אם אתה תעמיס הרבה על הכנף באוויר אתה תראה שהיא קצת מתעוותת.
היי אייל...
קודם כל תתחדש...:)
אריאל...לא יודע מה איתך אבל עד הרגע האחרון של הסופר זום שלי הכנף לא התעוותה בכלללללל...לא נראה לי שצריך חיזוקים בכנף...אם כבר אז באיזור המנוע למרות שזה לא הכי הכי הכרחי.
נ.ב. (לאייל)
מה קורה ם המוסנג...כבר טס?:rolleyes:
אייל_פ
08-08-2008, 12:01 PM
הי דניאל, כרגע אני מצפה את המוסטנג בבד פיברגלס ומתחיל את כל תהליך הצביעה, פנלים, ניטים ועוד. בעצם את הטיסן החשמלי קניתי כדי להתעוור קצת מהמוסטנג בניית טיסן במשך שנתיים ומעלה מצריכה הרבה סבלנות ויש מספר נקודות שבירה שאני נמצא באחת מהן כרגע. לכן התחלתי לבנות טיסן חדש (סטירמן למנוע 80cc) ורכשתי את הזום. אבל לא לדעוג, תוך חצי שנה יהיה מוסטנג אפור בציבעי טייסת הקרב הראשונה של חיל האויר.
3DCrazy
08-08-2008, 07:02 PM
הי דניאל, כרגע אני מצפה את המוסטנג בבד פיברגלס ומתחיל את כל תהליך הצביעה, פנלים, ניטים ועוד. בעצם את הטיסן החשמלי קניתי כדי להתעוור קצת מהמוסטנג בניית טיסן במשך שנתיים ומעלה מצריכה הרבה סבלנות ויש מספר נקודות שבירה שאני נמצא באחת מהן כרגע. לכן התחלתי לבנות טיסן חדש (סטירמן למנוע 80cc) ורכשתי את הזום. אבל לא לדעוג, תוך חצי שנה יהיה מוסטנג אפור בציבעי טייסת הקרב הראשונה של חיל האויר.
תותח אתה !!
אל תשבר, אנחנו מצפים לסיום הפרוייקט בכליון עיניים !
(יש מצב לתמונות קצת ?:D)
טמיר.
אייל_פ
08-09-2008, 08:17 AM
הי טמיר, ברגע שתהיה התקדמות אני מבטיח לצרף תמונות.
3DCrazy
08-09-2008, 01:33 PM
הי טמיר, ברגע שתהיה התקדמות אני מבטיח לצרף תמונות.
:) מחכים ..
בהצלחה,
טמיר.
אהלן,
מאחר ואני רק מתחיל את דרכי בעולם החשמלי אשמח לעצתכם במספר נושאים רלוונטים:
הסטאפ הזה שאריאל הציע תתאים גם לשוקפליירים מקאפה או שתהיה "כבדה/גדולה" עליהם מידי?
אני מחפש עכשיו גם טיסן "גינה" כזה גם בשבילי (מעדיף EPP אבל גם רוצה להתנסות עם הקאפה).
ומה אתם אומרים על הסוללה:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6470&Product_Name=ZIPPY_1000mAh_3S1P_25C
תתאים למערכת (במקום ההיא שצויינה) - פשוט קיבלתי חוות דעת טובה על זיפי.
איזה מטען (זול) יתאים?
בנוסף, לסוללה יש קוננטור לבן שאמור להתחבר למקלט (להבנתי), האם יש צורך בקונקטור מיוחד אם אני מתכוון לשים את הפוטבה הרגיל שלי? (אפשרי בכלל להשתמש במקלט הרגיל מהטיסני דלק או שצריך אחד חדש, קטן יותר?)
המון תודה לכל העוזרים ובכלל
אני לומד ממכם המון,
רז.
3DCrazy
08-09-2008, 11:50 PM
אהלן,
מאחר ואני רק מתחיל את דרכי בעולם החשמלי אשמח לעצתכם במספר נושאים רלוונטים:
הסטאפ הזה שאריאל הציע תתאים גם לשוקפליירים מקאפה או שתהיה "כבדה/גדולה" עליהם מידי?
אני מחפש עכשיו גם טיסן "גינה" כזה גם בשבילי (מעדיף EPP אבל גם רוצה להתנסות עם הקאפה).
ומה אתם אומרים על הסוללה:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6470&Product_Name=ZIPPY_1000mAh_3S1P_25C
תתאים למערכת (במקום ההיא שצויינה) - פשוט קיבלתי חוות דעת טובה על זיפי.
איזה מטען (זול) יתאים?
בנוסף, לסוללה יש קוננטור לבן שאמור להתחבר למקלט (להבנתי), האם יש צורך בקונקטור מיוחד אם אני מתכוון לשים את הפוטבה הרגיל שלי? (אפשרי בכלל להשתמש במקלט הרגיל מהטיסני דלק או שצריך אחד חדש, קטן יותר?)
המון תודה לכל העוזרים ובכלל
אני לומד ממכם המון,
רז.
רז שלום,
ברוכים הבאים !
- נתחיל עם הקונקטור הלבן שיוצא מהסוללה.
לא, הוא לא מתחבר למקלט. הקונקטור הלבן שאתה מדבר עליו הוא קונקטור שאמור להתחבר לבלאנסר (מאזן תאים) במטען (או בלאנסר חיצוני). בכלל, הסוללה כלל לא מתחברת למקלט. היא מתחברת לבקר המהירות ישירות בלבד. מהבקר יש קונקטור שמתחבר לער' 3 במקלט.
עד פה עם הקונקטור הלבן (קונקטור בלאנס).
- בקשר למקלט ? כן, אתה יכול להשתמש במקלט מהטיסני דלק שלך... אבלללל היום יש מקלטים קטנטנים ששוקלים הרבה מאוד פחות מהמקלטים ה"בומבה" שיש בטיסני הדלק.
איזה מקלט יש לך? היום כמעט כל מקלטי ה2.4 קלילים מאוד וקטנטנים, כך שאין בעיה שתשמש בהם גם בחשמלי וגם בטיסני הדלק שלך. בגדול כן, אתה יכול.
- מטען (זול) שיתאים ? אז ככה.. לא חסרים מטענים זולים שמתאימים (בעיקר מעפנים.. סיזל למיניהם)... כל מטען שמתאים ליפו יטעין לך את הסוללה. אישיתף לדעתי תשקיע במטען חכם כמו שצריך.
זה לא טיסן שמתרסק לך.. זה משהו שילווה אותך לאורך זמן ופה חשוב שהוא יהיה איכותי, טוב ושיענה לך על כל הדרישות. לדעתי תשקיע, זה ישתלם לך בעתיד.
לי אישית יש את ה "אקו סייקל " והוא מטען חביב ביותר . יש גם את הטריטון והאולטיימט (ועוד כמה) שהם המטענים שרצים היום בשוק... קפוץ לחנות הקרובה ושאל על מטען חכם.
בקשר לסוללה - מכיוון שאני לא בדיוק מתעסק עם סט אפים של חשמליים (יותר מטיס אותם חחח :D) אז אני לא יכול להמליץ לך... בוא נתן לתותחים בעסק להביע דעה.
תרגיש חופשי לשאול כל שאלה !
אנחנו כאן כדי לענות ולעזור..
טמיר. :)
Ariel3D
08-10-2008, 12:01 AM
שלום רז.
הסטאפ שנתתי יכול להתאים לטיסן שלך, אבל זה בתנאי שהמשקל של הטיסן יהיה זהה לזה של הסופרזום, שזה בערך יוצא 250 גרם +- לטיסן כשהוא בנוי בלבד בלי שום אלקטרוניקה עליו
3Disaster
08-10-2008, 12:19 AM
עזוב אותך מקאפה...לפי דעתי סופרזום כמו שאייל קנה...לא תצטער!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! באחריות!!!!!!!!!!!!!!
היי,
קודם כל תודה רבה על התגובות.
דבר שני, מכיוון שאני רק מתחיל להכנס לתחום זה בסדר גמור מבחינתי (וזה הרצון שלי בשלב זה) להשקיע בציוד זול ככל שניתן (אך כמובן שיסחוב את הטיסן בצורה יחסית טובה ולא יהרס אחרי פעמיים).
יש לכם המלצה על מטען? מישהו יכול לתת קישור מהובי לובי? (מאחר ואני אעשה הזמנה מאתר זה חבל לי לשלם משלוח לאתר/גוף אחר).
מה דעתכם על הסוללה שציינתי? מוכרת?
אילו עוד דברים צריך? האם המנוע מגיע עם מתאם לפרופ'/ספינר וכו'? מה לגבי דבק? פרופ-ים (איזה מומלץ? ואני בטוח שיש עוד דברים שלא חשבתי עליהם ואשמח שתספרו לי...
אני יודע שאלה הרבה שאלות ואולי זה גם מציק לחלק אבל "לא הביישן למד", הא? ;)
תודה רבה, באמת, אני מעריך את עזרתכם מאוד.
רז.
ומשהו קטן שכחתי, מישהו יכול בבקשה לתת קישור למקלט מתאים וסביר (אני אציין שאני מטיס עם מערכת 7C FUTABA בתדר 75MHZ).
שוב, תודה רבה.
רז.
אייל_פ
08-19-2008, 08:35 AM
סוף סוף היום בבקר לפני העבודה עשיתי טסט פלייט לזום. זה הטיסן החשמלי הראשון שלי ובהשוואה לטיסני ניטרו ממש נהנתי. החנתי את הרכב, הוצאתי את הטיסן הדלקתי וייאלה לאוויר. רוב הזמן הטסתי אותו ברבע מנוע והוא מגיב ממש יפה וכפי. יחסית לטיסן קרש, יותר קל לבצע איתו תרגילים בגלל המשקל הקל והתגובות המהירות. הבעיה התחילה בנחיתה. קן הנשא חלק והתפרק בנחיתה. בגלל שהבקר יושב שם, נראה לי שהאזור חלש ואני שוקל לצפות בבד פיברגלס את אזור קן הנשא.
תמונות :
1700
1701
AdiRVaknin
08-19-2008, 11:00 AM
סוף סוף היום בבקר לפני העבודה עשיתי טסט פלייט לזום. זה הטיסן החשמלי הראשון שלי ובהשוואה לטיסני ניטרו ממש נהנתי. החנתי את הרכב, הוצאתי את הטיסן הדלקתי וייאלה לאוויר. רוב הזמן הטסתי אותו ברבע מנוע והוא מגיב ממש יפה וכפי. יחסית לטיסן קרש, יותר קל לבצע איתו תרגילים בגלל המשקל הקל והתגובות המהירות. הבעיה התחילה בנחיתה. קן הנשא חלק והתפרק בנחיתה. בגלל שהבקר יושב שם, נראה לי שהאזור חלש ואני שוקל לצפות בבד פיברגלס את אזור קן הנשא.
תמונות :
1700
1701
בדיוק בגלל זה אני מטיס בלי גלגלים את הסופרזום שלי..
אייל_פ
08-19-2008, 11:11 AM
הי אדיר,
נחיתה על אספלט לא פוגעת בגוף הטיסן? ולא פוגעת בפרופ?
3Disaster
08-19-2008, 04:04 PM
הי אדיר,
נחיתה על אספלט לא פוגעת בגוף הטיסן? ולא פוגעת בפרופ?
תופסים אותו..!!:D
לפי מה שזכור לי מהסופר זום זוהי באמת נקודת חולשה שלו...אצלי עשיתי חור באמצע של הבוק ושתלתי שם מוט קרבון 2-3מ"מ...
בהצלחה...
Ariel3D
08-19-2008, 04:13 PM
זה בדיוק נקודת החולשה שלו ובדיוק בגלל זה אני תופס אותו בריחוף :D
אייל_פ
08-19-2008, 04:49 PM
אני מקווה שעד שאני יגיע לרמה של לתפוס אותו בריחוף יישאר לי טיסן שלם :)
אייל_פ
08-19-2008, 04:52 PM
אני חושב להדביק שתי פלטות קטנות מדיקט תאופתי 0.8 שיחסה את האיזור הרגיש. זה לא צריך להוסף הרבה משקל.
AdiRVaknin
08-20-2008, 12:51 AM
זה כן הצד החלש שלו..
אצלי עשיתי חריצים ב2 הצדדים של העץ ושתלתי פס קרבון דק.
אייל_פ
08-24-2008, 09:02 AM
היום בבקר נכנסתי עם הטיסן בעמוד תאורה :( . הטיסן כנראה לא קרה מה שכתוב על העריזה שהוא כמעט בלתי שביר. אבל לא לדעוג בקרוב יתוקן וימשיך לטוס.
AdiRVaknin
08-24-2008, 11:51 AM
קצת הוטסטאף והכל בסדר..
אומרים שיש עליו את אפקט הבייפ יאק.. (כמה שיותר תיקונים טס יותר טוב) :]
אייל_פ
08-24-2008, 12:05 PM
באיזה דבק כדאי להשתמש? אני חשבתי על אפוקסי בגלל שיש לו נפח בניגוד לדבקים המהירים והוא גם חזק.
AdiRVaknin
08-24-2008, 12:20 PM
דבק מהיר סמיך עם מזרז מספיק לדעתי
nimrod
08-24-2008, 02:01 PM
אל תתקן עם איפוקסי יוסיף לך הרבה משקל י
3Disaster
08-24-2008, 05:07 PM
זה שהוא "כמעט" בלתי שביר לא אומר שהוא לא יכול להקרע!!! חחחחחח D:
גיא חנוך
08-24-2008, 05:41 PM
דבק מהיר דליל בלי מזרז
יתפוס מצויין מניסיון
אייל_פ
08-24-2008, 10:41 PM
התחלתי לתקן את הטיסן ולא נראה לי שתהיה בעיה להחזיר אותו לטיסה. אבל למרות הכל יש לי בעיה עם המעזנות. החיבור בין המעזנות לכנף הוא המשך חומר מהכנף למעזנת והחיבור הזה התפרק בחלקו. אני צריך איזה שהוא סרט דביק כדי לחבר חזרה את המעזנת לכנף. יש למישהו רעיון איך מחברים?
3Disaster
08-25-2008, 01:33 AM
התחלתי לתקן את הטיסן ולא נראה לי שתהיה בעיה להחזיר אותו לטיסה. אבל למרות הכל יש לי בעיה עם המעזנות. החיבור בין המעזנות לכנף הוא המשך חומר מהכנף למעזנת והחיבור הזה התפרק בחלקו. אני צריך איזה שהוא סרט דביק כדי לחבר חזרה את המעזנת לכנף. יש למישהו רעיון איך מחברים?
יש איזה סוג של דבק שהוא בעצם גליל של צלוטיים (שקוף) רגיל אם סיבים של פיבר ... הוא דיי רחב ונתפס טוב על הEPP:D
בהצלחה
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.