PDA

צפה בגרסא המלאה : סוללות A123...מטורף

TazmanianDevil
06-02-2008, 09:58 AM
טוב ח'ברה את הטיסן החדש שלי החלטתי לזווד עם מיטב הטכנולוגיה ולכן רכשתי את הסוללות החדשות הללו מבית FROMECO
הסוללות הן אולי טיפה יותר כבדות (כמה גרמים שכמה זה 2-10.....כן?!) אבל אין צורך להשתמש ברגולטור, כך שחסכנו אותו וגם את מחירו... אה...?!
הן מספקות מתח קבוע של 6.6 וולט וגם בטעינה ולאחריה זה אותו מתח כך שאין שום בעיה לחבר אותן ישירות להצתה או למקלט שלנו מה שמונע את כל הגליטצ'ים.
לאחר שימוש של כ 10 דקות המתח אפילו יורד טיפה ל-6.58 וולט .
הסוללות יכולות לתת זרם קבוע של עד 30 אמפר!! ריגעי יכול להגיע ל- 80 שזה די מטורף!!
כך שאין בכלל צורך להשתמש ברגולטורים.
כמות הטעינות שניתן לטעון את הסוללה מה הוא כ 1000 לעומת כ-300 לליתיום יון הסייקל מגיע ל-30.
סוללה של 1200 מיליאמפר יכולה להספיק לטיסן 50 סמ"ק למרות שהייתי שם 2400 אבל זה מה שהיצרן FROMECO אומר.
טעינה יכולה להתבצע תוך 15 דקות בלבד או אפילו פחות.
אם שכחתי משהו או טעיתי תאירו אותנו, זוהי טכנולוגיה מדהימה!

על הטיסן שלי שהוא היאק של SD 37% שמתי 2 סוללות של 2300 מיליאמפר בלבד!

עדי

shay2320
06-02-2008, 10:34 AM
באמת גילוי מפתיעה נישמע חיסכון רציני רק השאלה שלי היא כזאת...אם אתה מחבר אותה ישירות למקלט אני יודע שרגולטור מוריד את המתח בדרך כלל ל5.2~5.4 בערך 6 זה נחשב לסחיטה של הסרבואים 6.6 זה לא קצת גבוה?

TazmanianDevil
06-02-2008, 11:43 AM
לא ולא אל תשכח שהיום סרוואים יכולים "לסבול" אפילו 8.4 וולט ואפילו המקלטים החדשים.

סוללה רגילה של נייקד או ניקלמטאל בעלות 6 וולט בפיק הטעינה שלהן מגיעות ל- 8 וולט כלומר נניח שהטענת את הסוללות בשטח בצורה מלאה והדלקת ישר את המקלט, מה שקורה זה שהמקלט והסרוואים מקבלים מתח של 8 ופחות וולט, לא כל כך נחמד במיוחד שאין לך ציוד חדש יחסית שיכול לסבול זאת.
מה עוד שהאנרגיה של מתח שהרגולטור מוריד מתורגמת לחום אדיר שגורם לבזבוז גבוה של אנרגיה, פה גם נכנס הרגולטור עם ה-HEAT SINK שאמור לפזר את החום שנוצר ובכך להקטין את צריכת החשמל (אנרגיה)
אבל מאחר וסוללות ה A123 נשארות עם מתח קבוע כמעט לכל אורך הפעלתן 6.5 -6.6 ובגלל שזה עוד מתח שאפילו המקלטים הישנים יכולים "לסבול" אין דאגה, הן מתחממות פחות מאחר והסייקל שלהן מאוד גבוה אז גם אין בזבוז של אנרגיה.
כל מה שאני כותב הוא ממאמרים שקראתי אם אני טועה אתם יכולים לתקן אותי ח'ברה, גם פה יש כל מיני אסכולות שהן בעד ונגד, החיסרון היחיד הוא...שאתה יכול להטיס במקום 10 טיסות עם ליטיום יון בד"כ הפעם אתה יכול להטיס "רק" 6 טיסות ואז להטעין, אבל למי אכפת עם סוללה שאתה יכול להטעין אותה 1000 פעמים!!
אורך חיי מדף גבוהים בטירוף
לא צריך לשמור את הסוללה טעונה בפול אם אתה לא משתמש בה כמו ליטיום יון (ליטיום יון חייבות להיות טעונות בפול לפני שמאחסנים אותן ולעשות מדי פעם בדיקה וטעינה חוזרת)

amitavital
06-02-2008, 12:58 PM
נשמע אחלה אני תמיד בעד טכנולוגיה חדשה המקלט והסרוואים יכולים לקבל 6.6 אבל הצתה של DA מקבל רק 6V אם אני לא טועה זה לא קצת מסוכן?
וגם ראיתי שבטיסן שלך אתה מתכוון לשים את הEQ6 שהוא מגיע עם רגולטור יש סיבה מיוחדת?

עמית

TazmanianDevil
06-02-2008, 03:45 PM
נשמע אחלה אני תמיד בעד טכנולוגיה חדשה המקלט והסרוואים יכולים לקבל 6.6 אבל הצתה של DA מקבל רק 6V אם אני לא טועה זה לא קצת מסוכן?
וגם ראיתי שבטיסן שלך אתה מתכוון לשים את הEQ6 שהוא מגיע עם רגולטור יש סיבה מיוחדת?

עמית
ההצתה יכולה לקבל את המתח הזה בלי שום בעיה, הDA החדשים אפילו 8.4 וולט
לגבי הEQ 6, טוב זה מה שיש לי כרגע אז הלכתי על זה הEQ 6 מגיע קומפלט עם רגולטור אז אין ברירה. מבירור הבנתי שיש אפשרות לכוון את עוצמת המתח שיוצאת מהרגולטור כך שאני אכוון אותה על 6.5 וולט ולא אפסיד את היתרון היחסי שיש להן

AdiRVaknin
06-02-2008, 04:34 PM
הנתונים של הסוללות מצוינים אבלל
סוללת 3 תאים של A123 נותנן 9.9 וולט לא?
איך זה עובד עם מערכות של טיסנים חשמליים ל11.1?
משתמשים ב4 תאים?

TazmanianDevil
06-02-2008, 04:45 PM
סןללות 4 תאים 11.1 וולט הן ליפו הן קלות משקל וקטנות ביחס לסוללות אלו שהן טיפה יותר גדולות מסוללת שני תאים ליטיום יון
בכל מקרה אתה יכול להוסיף עוד תא ולקבל אולי יותר מתח מתאים למנוע...אל תשכח שאפשר להעלות את המתח ולהשתמש ברגולטור כדי להוריד אותו טיפה אם צריך
כרגע סוללות אלו הן בעיקר לטיסני חשמל גדולים, אני מאמין 25% הן לא מתאימות לטיסנים קטנים יותר.
האפליקציה שלהם כנותני אנרגיה לסרוואים מעולה כרגע ועולה על כל השאר...באפליקציה זו.

הכי טוב שאני אציג פה תמונות כדי שתבינו את הגודל.