PDA

צפה בגרסא המלאה : ATR72 או DASH8 תוכנית בניה

asafsee
06-18-2009, 08:59 AM
שלום
מחפש תוכנית בניה לדו מנועי מהדגמים ATR72 או DHC8-402 שיתאים ל2 מנועי 46 - כנף 2 עד 2 וחצי מטר
אשמח לעזרה
תודה
אסף

קובי פ.
06-18-2009, 10:59 AM
אסף שלום רב
קודם כל ברוך הבא בצל קורתנו .

קשה לי להאמין שיש תכניות בניה לטיסנים מדגמי ה-" בובות " שהבאת פה אבל כמעט בטוח שניתן להשיג תכניות היטל מדוייקות של המטוס ( אחד מהשניים ) ומהם לבנות תכניות לבניית טיסן .
הדבר הזה דורש ממך הרבה " נסיון בניה " והמון סבלנות וזמן להשקיע ( לא שאני מנסה לרפות את ידיך אבל צריך לשים הכל על השולחן ) וגם נסיון בתכנון ( למרות שנשמח לעזור לך) .

בחירת המטוסים מאוד מעניינת שניהם שרתו בארקיע ( או עדיין משרתים ) בארץ , אתה צריך להתמקד יותר כי יש מספר דגמים לכל מטוס , האם אתה מתכנן סקייל של אחד הישראלים ?.

אנא ספר לנו קצת על עצמך ועל נסיונך כטיסנאי , היכן אתה מטיס , נשמח להכיר !

בכל אופן אני מחכה לתגובתו של ארז מאמין שהוא יאיר את עיננו :D

atr מטוס שנבנה כפרוייקט משותף איטלקי צרפתי
7738

בומברדיר ( דה הבילנד - קנדה ) DASH - 8
7739

asafsee
06-18-2009, 04:21 PM
הי קובי
אכן ה ATR72 משרת בישראייר וגם בארקיע בטיסות סדירות, הDASH 7 הוא הדגם שמשמש את ארקיע אבל בגלל הסיבוך שבטיסן בעל 4 מנועים החלטתי ללכת על ה DASH 8 שהוא בעל 2 מנועים
אני מעוניין לבנות סקייל, ולדעתי ה ATR72-500 בסקייל של ארקיע, זאת הבחירה שלי (ה500 הינו הדגם האמיתי השמיש אצל ארקיע).
כטיסנאי ומסוקאי אני בתחום שנה וחצי....עד היום בניתי ARF ולא ממש התעסקתי בבניה, אבל תמיד ישנם חברים קרובים שמבינים בבניה ויכולים לסייע.
אני מראשון לציון ומטיס בשפיים (חשמלי) ברנר ומנחת ראשון (דלק) לפעמים בעמק חפר (דלק).
יש ברשותי ססנה 182 סקייל כולל תאורת לילה לנחיתות לילה (שכבר ביצעתי בודדות בעין יהב - ומחכה כבר לפעם הבאה) כרגע אני מוציא לאור סקייל מלחמת העולם השניה P40 - שניהם ARF ועכשיו אני מעוניין בדו מנועי שכן אין בשבילו קיט וצריך לבנות...
אגב, למה קראת להם "דגמי בובות"?
אסף

קובי פ.
06-18-2009, 10:08 PM
אהלן אסף , " בובה " אצלי זה מטוס יפה !!

הרשה לי לתקן אותך , מטוס דו מנועי הרבה יותר מסובך מ 4 מנועי , הרבה הרבה הרבה יותר מסובך בעיקר להטסה , 4 מנועי הרבה יותר קל מ - דו מנועי נקודה .
ב 4 מנועי אם איבדת מנוע אתה בקושי מרגיש את זה בטיסה בדו-מנועי אתה צריך להיות ממש מיומן בהטסה כדי לנחות איתו .

שמע אסף באמת מכל הלב , אם אתה רוצה לבנות סקייל מרשים אל תתחיל עם משהוא לא מוכר ולא של מתכנן ידוע כי אתה הולך לכאב לב וכיס רציני , באמת מכל הלב , תמצא לך סקייל ברמה בינונית , משהוא שתוכל להתמודד איתו ותצבור נסיון בניה עליו , פרוייקטים גדולים דורשים המון כוח נפשי , אני מכיר כמה סקייליסטים רציניים בעלי ניסיון שהפרוייקט הגדול שלהם מעלה אבק בבוידם .

אסף , ה-P40 הוא של CMPRO , כי יש לי כזה !! עם OS 120 עליו

ארז
06-19-2009, 09:18 AM
שירשור תכנון עצמי ובניה מדהימה של 8- אתה יכול לראות כאן (http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=960891).

לא למי שחסר נסיון, אבל שווה לקרוא בעיון.

שים לב לנקודה מעניינת - מנועים חשמליים, מוטת כנף פחות מ- 180 ס"מ (כלומר "לא סופרים אותו בכלל" במונחים הישראליים ;)) אבל מדוייק ומפורט כמו שסקייל באמת צריך להיות, ללא קשר לגודל. רק מראה מה באמת ניתן להשיג כשמעוניינים בבניית סקייל.

בהתחשב בניסון הבניה שציינת שיש (או אין...) לך, כדאי לך ללכת בצעדים קצת יותר קטנים, אתה פשוט תגיע למחוז חפצך ה ר ב ה יותר מהר.

asafsee
06-19-2009, 07:55 PM
קובי אני אשמח שתכוון אותי לפרוייקט "קליל" שלפי דברייך לא יהיה קשה נפשית, ארוך ומייגע
לדוגמא אתה אומר ש4 מנועים הרבה יותר נכון מאחר והפיצויי על אובדן מנוע יהיה קטן...אבל צריך המון ניסיון והמון המון לוגיסטיקה בשביל 4 מנועים, לכן ירדתי מהנושא..
נכון הP40 של CMPRO - אני רכשתי את הגירסה הקטנה יותר למנוע 72 4 פעימות
וארז, וואו איזה סקייל מרשים יש שם...אבל שמת לב שיש לו בבית מכונה מקצועית לחיתוך בעץ, ויצירת החלקים לפי שרטוט מדוייק - אני מניח בתוכנת CAD

קובי פ.
06-19-2009, 08:16 PM
אסף , אין דבר כזה פרוייקט " קליל " בסקייל , הכל תלוי כמה אתה מעוניין או יכול להשקיע בפרטי הסקייל .

כנס לשירשור של ה-בניה קבוצתית , משהוא אחלה להתחלה, עם מורה כמו ארז לא תפספס ותלמד המון , אני חושב שזה הכי מתאים ( אבל זו דעתי האישית בלבד ).

שמע , בעסק שלנו אין קיצורי דרך ועל " קומבינות " משלמים ( לרוב בריסוקים ) , כמו שאמר ארז " צעד , צעד " , אני כבר בתחום מעל 40 שנה ועדיין לומד ! .

אני לא יודע איזה סוג מטוסים אתה אוהב אבל אני חושב שבניה של טיסן שגם תוכל להטיס אותו הרבה , להתגאות בעבודה שלך ובאמת להנות ממנו ( ושלא יעלה אבק במחסן ) צריכה להיות המחשבה הראשונית שלך , אני יודע שכל אחד רוצה "משהו" שיגרום לכולם להגיד " וואאוו " , אבל לרוב הכלים האלו לא טסים אלא רק צוברים אבק ! .

אני חוזר להמלצה הראשונית שלי , FLEET דו כנפי , סקייל רגוע שטס טוב ומאוד מהנה , ואתה בונה אותו .

שבת שלום

asafsee
06-19-2009, 08:32 PM
תודה קובי על כל העזרה
נכון, אין דבר כזה קליל...אבל הכוונה הייתה שאני לא מתכנן בניית סקייל שתארך לי 5 שנים....וכמובן שסקייל אינו דבר פשוט...
בנוגע לסוג הסקייל.....יש לי ניסיון בהטסת דו כנפי ושאר חד המנועיים, לכן אשמח לבנות סקייל דו מנועי, אם יש ברשותך או שאתה יודע היכן ניתן להשיג תוכנית בניה ל ATR72 אני ממש אשמח.
וכן צריך יהיה לשבת הרבה ולבנות עם הרבה עזרה מאנשים בעלי ניסיון רב בבניה - אבל זה חלק מהתחביב:)
תודה
אסף

ארז
06-19-2009, 09:13 PM
אסף - להיכנס לבניה, לדעתי כדאי בתחילה עם קיט מעץ.
יתרונו בהוראות המפורטות הצמודות, וקצת חלקים חתוכים מראש, ולאחר מכן - בניה מתכנית היא כבר קפיצה לא כל כך גדולה.
אגב בנושא חיתוך חלקים שתוכננו בתיב"מ - יש כבר לא מעט היום שיכולים לעשות זאת עבורך אם תביא את הקובץ לשם כך. המחירים, גם בארץ, סבירים למדי. אתה "רק" צריך לתכנן :)

קובי פ.
06-19-2009, 10:02 PM
שמע אסף , אם אתה מתעקש על דו מנועי אז יש לך כמה אפשרויות , יש כמה קיטים טובים בשוק ( לא ARF ) של דו מנועי עם כנף עילית בסגנון של הברונקו או משהו דומה , זאת אומרת תיכנונים ידועים וטובים של טיסנים שטסים טוב ויחסית לא מסובכים לבניה ( יחסית כן ) ההחלטה היא שלך , להתחיל ישר עם דו-מנועי לא מומלץ אבל אתה ילד גדול , תחליט לבד .

בכל מקרה נשמח לראות מה אתה עושה כך שאתה מוזמן לשרשר פה חופשי על הבר !

Matan103
07-01-2009, 12:31 AM
טוב בבניה אני לא כלכך מבין, אבל יש כמה תיקונים קטנים אחרים שאני יותר מבין בהם (:
ATR-72-500 משרת בארץ רק בארקיע.
בישראייר ישנו הדגם הקטן במעט, ATR42-500
בארקיע כמו שכבר אמרו- אין כלל דאש 8, אלא דאש 7 בעל רביעיית מנועים, ומתוך ה 8 שהיו, נשארו רק 4 וגם הם נחים רוב הזמן בשדה דב. מה לעשות, אחרי כמעט 3 עשורים בשירות, התעייפו.
אשמח לעזור בכל שאלה בנושאים האלה! (:

asafsee
08-11-2009, 02:52 PM
עדיין מחפש עזרה, במציאת תוכניות לATR72-500

hifly
11-18-2009, 06:02 PM
אסף לך על זה בלי לפחד. גם אני לא בניתי מסקרטצ ולפני 3 שנים התחלתי את פרויקט האילנדר- ראה שרשור- שנתים עבודה,מטוס יפיפה עם המון פרטי סקייל,,שגף עף,שזה הכי חשוב.
ברגע שתתחיל לעבוד אתה תבין את הרעיון. וגם תתקדם צעד צעד ,ויש כאן או שם(פורום הסקייל) מספיק אנשים שידריכו אותך.
העיקר להעיז ולא לפחד.
אמיר

גבי א
11-19-2009, 12:29 AM
אסף, תכנית של ה ART אין לי אבל אם אתה מעונין יש לי תוכנית של ברונקו (דומנועי, מתאים למנועי 82 4 פעימות) אם היתה במפגש לפני כחודש בראשון לזכר סתיו גולן, אז בטח ראית אותו שם.

hifly
11-19-2009, 06:34 AM
ארז כתב "מוטת כנף פחות מ- 180 ס"מ (כלומר "לא סופרים אותו בכלל" במונחים הישראליים ;)) "

ארז דוקא הטיסנים הגדולים באמת נמצאים ונבנים באירופה,"המעט קטנים" יותר בארצות הברית "והזאטוטים" בארץ. אין בארץ טיסנים ממש גדולים,חוץ מכמה בודדים בבניה(חיים סקילי וגילעד אולינקי)
אגב שלי מקביל לכל מרחפי הARF שטסים כמעט בכל מסלול כיום.

... לעשות סקייל במידה שאתה מדבר עליה זה קשה הכל קטן מאד לך תעשה מפסקים בתא הטייס...:D