צפה בגרסא המלאה : צביעה על מונוקוט .
קובי פ.
06-24-2009, 09:35 PM
שלום חברים , אשמח לקבל פרטים מבעלי נסיון בצביעה על גבי ציפוי מונוקוט .
1. באיזה סוגי צבעים אפשר להשתמש שלא נשרטים ומתקלפים ?.
2. טכניקות ישום ומה צריך לבצע בהכנות לצביעה ?.
3. היכן ניתן להשיג את החומרים ?.
4. שאלת השאלות , מה עדיף , לצבוע על המונוקוט או לקלף ולבצע צביעה על פי טכניקות קיימות של פריימר וצבע על העץ עצמו ?
כל פרט מידע יתקבל בברכה .
תודה - קובי
אייל_פ
06-25-2009, 09:13 AM
קובי, מה פתעום לצבוע על מונוקוט? תקנה מונוקוט בצבע מתאים ותצפה על הקיים. אבל הכי טוב זה אם יש לך סבלנות, תקלף הכל, תצפה מיקרוגלס או נייר אורז, ואז תצבע את הכל כמו שצריך.
afridman
06-25-2009, 10:02 AM
קובי, מה פתעום לצבוע על מונוקוט? תקנה מונוקוט בצבע מתאים ותצפה על הקיים. אבל הכי טוב זה אם יש לך סבלנות, תקלף הכל, תצפה מיקרוגלס או נייר אורז, ואז תצבע את הכל כמו שצריך.
הטיסן החדש שלי (Extra 330S 35%) שכרגע בבניה צבועה כולה ה Air brush הכנפיים והזנבות מצופים במונוקוט לבן , ועל זה הצביע ועל זה יש לקה .
אין לי נסיון בצביעה מסוג זו (זה הגיע ככה ישר מהמפעל של 3W) אבל צביעה כזאת היא בהחלט אפשרית והתוצאות ממש מדהימות!.
קובי פ.
06-25-2009, 10:55 AM
אייל ו-פרידמן ( מה מסמל א' )? .
אני יודע שאפשר לצבוע על מונוקוט , אני רק צריך לדעת איזה חומרים לקנות , לקלף הכל ולעשות כמו שצריך עם איפוקסיגלאס גם זאת מחשבה אבל בשביל תיקון צבע קטנטן לא תמיד שווה .
אייל_פ
06-25-2009, 11:41 AM
לא נסיתי אף פעם לצבוע על מונוקוט אז יכול להיות שאני טועה. הבעיה שהמונוקוט אטום ולא סופג צבע. אני יודע שיש ציפויים מיוחדים שמיועדים לצביעה וכמובן הם כן סופגים ונראים יותר כמו בד. אם בכל זאת אתה רוצה לנסות לצבוע לדעתי חייבים פריימר טוב כדי שהצבע לא יתקלף.
shay2320
06-25-2009, 12:13 PM
כן אם אני לא טועה יש גם מנוקוט מיוחד שהוא מתאים לצביעה והוא שקוף לא כל מונוקוט מתאים לצביעה....
zivbit
06-25-2009, 01:04 PM
שלום קובי
יש לי הרבה שעות מונוקוט
אני ממליץ בחום לא לצבוע מונוקוט הוא לא מתוכנן לזה. ניסיתי וזה לא עבד טוב.
לאורך זמן הצבע יתקלף ולא משנה באיזה חומרים תשתמש
הבעיה היותר גדולה היא כאשר תיחשף לשמש ויווצרו קמטים, יהיה קשה מאד ליישר את המונוקוט כי הוא מאבד את התכונות שלו לאחר צביעה, וגם לא תוכל לגעת בו עם מגהץ.
הייתי משתמש ב- Oracover הוא מתאים יותר לצביעה וגם עמיד יותר לחום.
זיו
snowflake
06-26-2009, 03:37 AM
קובי....ישר ולעניין- עזוב אותך מזה. מונוקוט או שום ציפוי אחר, לא מתוכנן ולא מיוצר כדי להיצבע אחר כך בשום צבע שהוא. כפי שצוין, יש בדים הנמתחים בדיוק כמו ציפוי ומיועדים לצביעה(משמש בסקיילים בעיקר).
משה שוורץ
06-29-2009, 09:38 PM
לא יודע אם מונוקוט ניתן לצביעה אבל אורכבר כן ניתן ,ניסיתי בעצמי וזה עובד טוב, חיספוס קל עם נייר לטש עדין ואפשר לצבוע.
גיא חנוך
06-29-2009, 10:26 PM
קובי....ישר ולעניין- עזוב אותך מזה. מונוקוט או שום ציפוי אחר, לא מתוכנן ולא מיוצר כדי להיצבע אחר כך בשום צבע שהוא. כפי שצוין, יש בדים הנמתחים בדיוק כמו ציפוי ומיועדים לצביעה(משמש בסקיילים בעיקר).
דווקא קיים ציפוי שניתן לצבוע עליו, הבעייה ששכחתי את השם שלו
3W משתמשים בו לטיסנים שלהם..
קובי פ.
06-29-2009, 11:38 PM
חבר'ה , זה לא שאני מחפש ציפוי לצבוע עליו , אסביר את עצמי , יש לי כנפיים ( B-25 ) שאצטרך כמה תיקונים קלים עליהם וגם לצבוע קצוות כנף , הם כבר מצופות במונוקוט , אז אין לי ברירה אלא לצבוע על המונוקוט או לקלף ולצבוע הכל מחדש , אז אני מנסה למצוא איזה דרך להשתמש בקיים ולא להשקיע יותר מידי שעות עליו , גם ככה יש מספיק עבודה .
אייל_פ
06-30-2009, 09:08 AM
קובי, אין מונוקוט בצבע המקורי? אם יש, זה הפיתרון הכי טוב. תתקן עם אותו מונוקוט מקורי שהיה והטיסן יחזור להיות כמו שהיה. הכי פשוט והכי קל. אולי כדאי להזמין ממגדלי התחביב מונוקוט מתאים אם אין כזה צבע בחנויות הטיסנים בארץ. למה לך להסתבך.
ואם אתה מחליט להשקיע אז לך עד הסוף. תוסיף קוי פנלים, תוסיף פירטי סקייל ועוד ועוד.
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.