PDA

צפה בגרסא המלאה : מי משתמש ברגולטור הזה?

guys234
07-26-2009, 12:38 AM
ראיתי בעבר בפורום כמה הודעות על הרגולטור הבא:
http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6233

לאילו שכן משתמשים בו,
רציתי לדעת באיזה Setup אתם משתמשים בו?
מעניין אותי כרגולטור למקלט+ סרווים וכל ארצה לדעת
כמה סרווים יש בטיסן ומה הסוג שלהם (ק"ג + מהירות) וגם איזה סוללה.
על מנת אם הוא יוכל לעמוד במה שאני מתכנן לו (5 סרווים דיגיטליים של 12 קילו לטיסת
3D קשה...)

וכן, אני מודע לרגולטורים אחרים שיש בשוק, אבל אני מעוניין לשמוע רק עליו.

תודה,
גיא.

shay2320
07-26-2009, 04:07 AM
יש את הרגולטור אריזונה של פרומקו תנסה אותו......חחחחח סתם אני צוחק :)

תאמת שדי חדש לי הרגולטור אבל יש לחברה הזו הרבה מוצרים לחשמליים, אתה יכול לקחת ריזיקה כללית לגבי האיכות והאמינות של שאר מוצרים שלהם במידה ואתה לא מוצא מישהוא עם נסיון ספציפי עם המוצר הזה.

אייל_פ
07-26-2009, 10:06 AM
אני רכשתי אותו למוסטנג אבל אין לי ניסיון איתו. מצתרף לשאלה שלך גם אני מעוניין לשמוע עליו בעיקר מבחינת אמינות. אני מתכוון לחבר אותו על טיסן אחר ולרוץ איתו קצת לפני שאני אחבר אותו למוסטנג.

TazmanianDevil
07-26-2009, 10:13 AM
זה UBEC והוא לא רע בכל מה שקשור למאפיינים שלו אבל...שאתה מגיע לטיסנים עם 5 סרוואים שיש להם 12 ק"ג כל אחד לפחות ואתה רוצה להזין אותם בסוללה בהתאם. ממש לא הייתי ממליץ לך עליו כי פשוט אין לו HEAT SINK מה שמאוד מקובל ברגולטורים אחרים, הסיבה לכך היא החום העצום שהם פולטים ואם אין לחום הזה לאן להיפלט הוא פשוט מתפשט לתוך המערכת של הרגולאטור ויכול לגרום לנזק.
ההיט סינק הוא לא המלצה אלא חובה שמדובר בצרכני אנרגיה מטורפים.
לכן אני לא הייתי ממליץ לך להשתמש בו.
לגבי אמינות, אם הדבר הזה לא ממוקם על טיסן חשמלי שממש לא בא לי עליו לא הייתי שם אותו על טיסן עם מנוע בנזין, וכן אני בעל דעות קדומות...מניסיון שלי ושל אחרים. אלא אם כן יוכיחו לי את זה אחרת שחור על גבי עיתון.

אייל_פ
07-26-2009, 10:58 AM
אם למייצב שלך יש גוף קרור (heat sink) גדול, כנראה שהוא מאוד לא יעיל ולכן כדי לחפות על חוסר היעילות מרכיבים את גוף הקירור שיפזר את ההספק שהולך לאיבוד בצורת חום. זה אומר גם שהקבלים בתוך המייצב מתחממים יותר ומיועדים להתייבשות.
יכול להיות שהמייצב שאתה מכוון אליו הוא מייציב לינארי ולכן הוא שורף הרבה הספק והמייצב הזה הוא ממותג ולכן הוא פחות מבזבז הספק. זה אומר שהבטריה תספיק ליותר זמן.
בקיצור, גוף קירור גדול מסמל על דבר רע ולא דבר טוב.

יפים
07-26-2009, 12:46 PM
:rolleyes:מסקים לגמרי אם אייל. HEAT SINK אמור לפזר את חום שנוצר כתוצאת ביזבוז אנרגיה שנלקחת מהסוללה.
זה אומר שתכנוןה מעגל הוא גרוע, אבל הרבה פעמים HEAT SINK שמים ליתר ביטחון.

עדיקו, ראוים שלא קניתה אף פעם באתר הזה. היתרון של האתר הזה שאנשים כותבים שם את האמת. אם המוצר
הוא גרוע, אתה תמצא שכולם אומרים שהוא גרוע ומזבירים בדיוק מה לא טוב בו, ואם המוצר הוא טוב אז הוא טוב
וזה מה שכותבים. אני קנוה משם די הרבה ולפני שאני הוסף מוצר אני קורא מה שאנשים כתבו. עוד לא הייה לי מיקרה נפילה, זה עובד ממש טוב. חוץ מזה זה מוצר שעולה 15$ + מישלוח 5$ גג 80ש"ח, אפשר פשוט לקנות ולשים על טיסן בבית ולסחק אם הסטיקים חצישעה בהחזריות ולבדוק מה קורה. זה הכי פשוט ואפשר גם לבדוק עם מיכשור, מי שיודע.:rolleyes:

TazmanianDevil
07-26-2009, 11:51 PM
אז למה כל חברה שמכבדת את עצמה משקיעה כל כך הרבה משאבים בהיט סינק ?
לא שמים היט סינק סתם, וזה לא אומר שהוא לא טוב.
זה די יומרני לומר שהחברה בגלל שהיא לא מאמינה במוצר שלה שמה את זה כדי לפתור בעיה כלשהי.
ההיט סינק תפקידו לגרום לכך שהסוללה לא תיגמר יותר מהר, הרי ידוע שאנרגיה מתורגמת לחום, ושעוברת כמות כל כך גדולה של אנרגיה במערכת היא צריכה להיפלט בצורה כלשהי החוצה. ובצורה מבוקרת אחרת הסוללה רק תיזלל יותר מהר.
כאשר אתה מפעיל 4 סרוואים סטנדרטים זה אולי עובד ללא היט סינק כי הדרישה שלהם לא כל כך גבוהה, אבל שמדובר ב-5 סרוואים חזקים על חיבורי HD זה כבר סיפור אחר, האפראז' שונה ובתכלית.
ותתפלאו ישנם דברים שאני כן מזמין מהאתר הזה.
לקנות משהו ולשחק איתו כמה זמן כדי לראות שהוא תקין זה לא הפתרון, זה ניתן לומר בודאות רק מראה כמה אנו "סומכים" על המוצר.
קיראו פה אם אתם רוצים, אח'לה הסבר...
http://fromeco.org/Products/02FRCSAH-231/Default.aspx

אייל_פ
07-27-2009, 09:29 AM
הי עדי, ראשית אם הדברים היו כלכך פשוטים וברורים, השירשור הזה לא היה מתחיל. השאלות עולות בגלל חוסר הביטחון שלנו במוצר סיני שנובע אך ורק מדעות קדומות ולא משיקולים טכניים שאפשר למדוד ולהשוות.
תרשה לי לתקן אותך, אין קשר בין גוף הקירור לבין הזמן שהסוללה תיגמר. על המייצב נופל הספק מסויים שהופך לחום. אם יש גוף קירור קטן מידי הרכיבים יגיעו לטמפרטורה גבוהה יותר וקיים סיכוי לנזק לרכיבים. זה ממש לא משנה את ההספק שנופל על המייצב וזמן הפעולה של הבטריה.
ישנם שני סוגים של מייצבים. מיצב לינארי ומייצב ממותג. המיצב הלינארי, מוריד את המתח והזרם שנכנס למייצב דומה מאוד לזרם שיוצה מהמיצב לכן אם המייצב הוריד 6v וסיפק זרם של 1A אז התפזר הפסק של 6 ווט (זרם x מתח) על המייצב בצורת חום. מיצב ממותג עובד בצורה שונה. יש בתוכו מתג אלקטרוני שמחבר ומנתק את הכניסה ליציאה ואז באזרת כבלים מיישר אותו. כדי לעלות את המתח משאירים אותו יותר זמן מחובר (בכל מחזור) וכשרוצים להוריד את המתח הוא יותר זמן מנותק. מה שיפה במיצב ממותג שהוא מבזבז הרבה פחות הספק ומגיע לנצילות של מעל 80 אחוז. ז"א אם היציאה 6V וזרם 1A הכניסה יכולה להיות 12V וזרם 0.6A . לכן הוא לא צריך גוף קירור שיפזר את ההספק שהוא לא מבזבז. החיסרון של המייצב הזה שנוצר רעש בתדר המיתוג. אם תדר המיתוג קרוב לתדר המשדר שלנו אז יכולה להיות בעיה. אבל הוא לא.
בדרך כלל אם רוצים מתח נקי ומדוייק מאוד משתמשים במייצב לינארי. אם רוצים זרמים גבוהים, משתמשים במייצבים ממותגים.
נושא העמינות הוא עניין אחר לגמרי ותלוי מאוד במי שתכנן את המייצב.

guys234
07-28-2009, 08:45 AM
חברים תודה על התגובות ובעקבות כך,
מישהו אמר Heat Sink ולא קיבל?

ובכן, השגתי Heat Sink בגודל פחות או יתר מתאים וב-6 שלבים פשוטים
הרכבתי אותו על הרגולטור - נראה דווקא סבבה -כעת רק נותר לבדוק אותו!
אז ככה :
תמונה 1 - הרגולטור המדובר.
תמונה 2- הHeat Sink שהבאתי (של Cheapset של לוח אם של מחשב)
תמונה 3 - חשוב שעל הHeat Sink בצד שמתחבר לבקר תיהיה משחה טרמית
שיוצרת חיבור טוב בין הבקר לHeat Sink ומעבירה את החום בצורה טובה יותר.
תמונה 4 - הסרת הציפוי פלסטיק השקוף של הבקר בחלק העליון בשביל החיבור.
תמונה 5 - הנחת הHeat Sink על הבקר.
תמונה 6- קיבוע עם אזיקון של הHeat Sink לבקר - תוצאה סופית!

זהו, ב-5 דקות עבודה מקווה ששיפרתי את עבודת הבקר,
כעת נותר לעשות כמה טסטים - נראה שאבדוק אותו עם עומס
ב-2 דרכים - 1דרך ראשונה עם הבודק של פוטאבה שיכול לתת עד 3A עומס,
דרך שניה - עם 5 סרווים 5955 הייטק ועוד סרוו פשוט ולהזיז את הסטיקים...

TazmanianDevil
07-28-2009, 09:35 AM
תרשה לי לתקן אותך, אין קשר בין גוף הקירור לבין הזמן שהסוללה תיגמר. על המייצב נופל הספק מסויים שהופך לחום. אם יש גוף קירור קטן מידי הרכיבים יגיעו לטמפרטורה גבוהה יותר וקיים סיכוי לנזק לרכיבים.

בדרך כלל אם רוצים מתח נקי ומדוייק מאוד משתמשים במייצב לינארי. אם רוצים זרמים גבוהים, משתמשים במייצבים ממותגים.
נושא האמינות הוא עניין אחר לגמרי ותלוי מאוד במי שתכנן את המייצב.

אז אם מצטבר חום כן יכול להיגרם נזק....

גיא עבודה יפה, עדכן אותנו לגבי הניסוי.

יפים
07-28-2009, 05:40 PM
[QUOTE=guys234;29496]

גיא, האם ישתמשתה במשחה להעברת חום בין HEAT SINK לבקר? אם לא אז לא יהיה כל-כך יעיל.
אם הבקר מתחמם קצת אז בסדר ואם חזק, אז חייבים משחה או דבק מוליך חום. יש קמה חברות לבקים
כאלו למשל http://www.devtec.co.il/ProductsIndex.aspx?CategoryId=11&SubCategoryId=32&pid=40

http://www.devtec.co.il/Product.aspx?ProductId=124

guys234
07-28-2009, 05:48 PM
[QUOTE=guys234;29496]

גיא, האם ישתמשתה במשחה להעברת חום בין HEAT SINK לבקר? אם לא אז לא יהיה כל-כך יעיל.

חיים!
תסתכל בתמונה ב-3 (גם כתבתי את זה) - אכן יש משחה טרמית (מעבירה חום)
על הHeat Sink - בלעדי זה (כמו שאמרת) זה לא יעיל...
(בתוך אחד שעובד עם מחשבים זה לא יהיה מקצועי מצדי לשים Heat Sink ללא
משחה הזאת...),

בכל מקרה, תודה על ההערה!

TazmanianDevil
07-28-2009, 06:19 PM
אייל קראתי והבנתי...
אבל עדיין...האם באיזשהו שלב החום כן יכול לגרום להתרוקנות יותר מהירה של הסוללה ?

יפים
07-28-2009, 06:31 PM
אוופס:rolleyes: לא שמתי לב, הייתי חוסך לעצמי את הכתיבה:D.

אייל_פ
07-29-2009, 06:47 AM
הי עידו,
התחממות לא יכולה לגרום להתרוקנות מהירה יותר של הסוללה אבל בהחלט יכולה לגרום נזק למייצב. מהניסיון שלי עם ספקים, הבעיה העיקרית היא שהחום גורם להתיבשות של רכיבים שנקראים כבלים ופוגעים בהפעלת המייצב. ראיתי גם ספק שהתחמם כך שאחד הרכיבים שהתחמם יותר מידי גרם להלחמה שלו לכרטיס להינמס והרכיב התנתק מהמעגל. כמובן שהספק הפסיק לעבוד.
לגבי גופי קירור, לא מספיק לשים גופי קירור, צריך לדעוג שתיהיה זרימת אויר דרך הגוף קירור. אם אין זרימת אויר, כאילו לא שמתם גוף קירור בכלל. החום יצתבר על גוף הקירור והמייצב יגיע בדיוק לאותה טמפרטורה שהיה ללא גוף הקירור. כמובן שזה יקח לו קצת יותר זמן מפני שהוא צריך לחמם גוף מתכת אבל אם החום לא מתפזר התוצאה הסופית תהיה אותו דבר.
יפים, תעדכן אותנו אחרי מספר טיסות, העיניין הזה מעניין מאוד.

shay2320
07-29-2009, 03:59 PM
נישמע שהרגולטור יצטרך להיות באיזור הכאול איפה שיש תמיד זרימה של אוויר.
או לחבר לו ונטה כמו בטורבו רגולטור של smart fly.

guys234
07-29-2009, 04:04 PM
נישמע שהרגולטור יצטרך להיות באיזור הכאול איפה שיש תמיד זרימה של אוויר.
או לחבר לו ונטה כמו בטורבו רגולטור של smart fly.

או לשים את גוף הרגולטור מחוץ לגוף הטיסן - ככה יהיה לו קירור הכי טוב :)

סתם, בתכלס, תמיד אפשר לשפר ולשפר (למרות שלהוסיף מאוורר קטן על הHeat Sink הזה
זה ממש פשוט) - אבל אין לזה סוף...
בנתיים אבדוק את זה ככה ונראה איך הוא מתפקד,
אזכיר שגם ברגולטור סהרה (האיכותי) אין בכלל מאורר רק Heat Sink,
השאלה תמיד לאיזה עומס מיועד הרגולטור...

יפים
07-29-2009, 07:50 PM
יפים, תעדכן אותנו אחרי מספר טיסות, העיניין הזה מעניין מאוד.

אייל, לי אין את הרגולטור הזה, על איזה עניין אתה מדבר?:rolleyes:

יפים
07-29-2009, 07:54 PM
חבריה, עזבו את רגולטורים, זה כבר עידן האבן, תקנו A123 ונגמר הסיפור:D

TazmanianDevil
07-29-2009, 10:02 PM
חבריה, עזבו את רגולטורים, זה כבר עידן האבן, תקנו A123 ונגמר הסיפור:D
כמה שאני מסכים איתך...!!!

אייל_פ
07-29-2009, 10:35 PM
סוללות A123 לא מתאימות למקלטים 72K ישנים. המתח גבוהה מידי.

igalr
08-01-2009, 01:22 PM
או לשים את גוף הרגולטור מחוץ לגוף הטיסן - ככה יהיה לו קירור הכי טוב :)

סתם, בתכלס, תמיד אפשר לשפר ולשפר (למרות שלהוסיף מאוורר קטן על הHeat Sink הזה
זה ממש פשוט) - אבל אין לזה סוף...
בנתיים אבדוק את זה ככה ונראה איך הוא מתפקד,
אזכיר שגם ברגולטור סהרה (האיכותי) אין בכלל מאורר רק Heat Sink,
השאלה תמיד לאיזה עומס מיועד הרגולטור...

כנראה שלא הבנת את ההסבר של אייל.
הרגולטור שלך הוא רגולטור ממותג תראה באתר כתוב :
Type: Switching

הרגולטור של פרומקו הוא ליניארי כתוב :
ne of the highest rated Linear regulators

לינארי מפזר את ההספק על עצמו ולכן צריך גוף קרור כדי שהחום הנוצר יתפזר ביעילות לאוויר.
ממותג לא מתחמם בכלל ולכן אין צורך בגוף קרור אנודייז מגניב

ברגולטור ממותג הבעיה שלך תהיה עם ההפרעות שהוא מייצר אבל הסינים מבטיחים :

however because of the noise reduction (thin metal case & filter) this unit gives the same noise as a Linear BEC.

בגלל החשש מהפרעות וגליטשים תבצע בדיקות טווח מחמירות עם מנוע כבוי ומנוע עובד ותיהיה ערני במיוחד לגליטשים או הפרעות קליטה .

guys234
08-01-2009, 01:28 PM
כנראה שלא הבנת את ההסבר של אייל.
הרגולטור שלך הוא רגולטור ממותג תראה באתר כתוב :
Type: Switching

הרגולטור של פרומקו הוא ליניארי כתוב :
ne of the highest rated Linear regulators

לינארי מפזר את ההספק על עצמו ולכן צריך גוף קרור כדי שהחום הנוצר יתפזר ביעילות לאוויר.
ממותג לא מתחמם בכלל ולכן אין צורך בגוף קרור אנודייז מגניב

ברגולטור ממותג הבעיה שלך תהיה עם ההפרעות שהוא מייצר אבל הסינים מבטיחים :

however because of the noise reduction (thin metal case & filter) this unit gives the same noise as a Linear BEC.

בגלל החשש מהפרעות וגליטשים תבצע בדיקות טווח מחמירות עם מנוע כבוי ומנוע עובד ותיהיה ערני במיוחד לגליטשים או הפרעות קליטה .

תודה שהערת את צומת ליבי!
אעשה זאת!

אייל_פ
08-02-2009, 10:32 AM
יגאל, תארת את זה מצויין. רק תרשה לי לתקן משהו קטן. אין דבר כזה לא מתחמם בכלל. הוא מתחמם מאט. הרבה פחות ממיצב לינארי.

TazmanianDevil
08-03-2009, 05:00 PM
עכשיו הבנתי...
תודה רבה על הלימוד, אייל ויגאל.