PDA

צפה בגרסא המלאה : הגה הכיוון או גובה רועד כאשר הוא מגיע לסוף מהלך

ofeori
06-28-2008, 01:51 PM
שלום
הגה הכיוון או גובה רועד כאשר הוא מגיע לסוף מהלך לצדדים וגם במרכז
גם ב JR 8411 וגם ב JR 8611
האם זה חופש ב גג"ש והאם החלפה תפתור את הבעיה
והאם יש לקנות ל 8411 רק את הגג"ש התחתון ולא את כל הסט

TazmanianDevil
06-28-2008, 02:30 PM
עם איזו סוללה אתה משתמש?
אילו זרועות יש לך על הסרוואים?
איזה טיסן זה?
כמה סרוואים יש לך על כל הגה?
מה הזווית של ההגה שהם מתחילים לרעוד?
אם תוכל לצלם את זה בוידאו או אפילו בתמונות רגילות זה יהיה מעולה.

לא ניתן לקנות רק גג"ש אחד זה בא כסט (ויקר כ-150 ש"ח אם איני טועה פה בארץ בחו"ל אולי 20-25 $)

ofeori
06-28-2008, 02:54 PM
סוללה 2700 זרועות האלומניום של JR הטיסן זה EDGE 30% על הכיוון 1 מאחורה והבעיה רק שהסרוו על הכיוון החלפתי גם ל8611 אותה הבעיה הם רועדים במרכז בעיר וגם בסוף מהלך לצדדים

TazmanianDevil
06-28-2008, 06:26 PM
האם אתה משתמש בסוללה 6 וולט, עם או בלי רגולטור?

האם יש לך בהגה כיוון שיטת "פול פול"?

מזה " במרכז בעיר"?

shay2320
06-28-2008, 07:37 PM
חבר שלי סבלל גם מהבעיהה זה קורה לעיתים שמשתמשים בסוללות גדולות של 6V ישירות למקלטט ובלי רגולטורר יכול להיות שזאת הבעיהה שלך אם לא אזז אין לי מושג חחח:\

ofeori
06-28-2008, 07:44 PM
סוללה 6V וריגולטור זה מחובר ע"י פושרוד ומרכז העיר זה כשההגה באמצע
http://www.lanierrc.com/airplanes/lana9073-05b.jpg

TazmanianDevil
06-28-2008, 08:18 PM
או קי
תופעה מאוד נפוצה כאשר מחברים את ההגה ישירות לסרוו בעזרת פוש רוד קצר. PUSH POLL
אני הייתי ממליץ לעשות שיטת POLL POLL עם כבלים דבר שיכול לצמצם את התופעה הזו.
מה עוד שאלו סרוואים דיגיטאלים, הם כל הזמן רוצים לתקן את המיקום שלהם ביחס לסטיק בגלל זה הם רועדים, מהירות התיקון שלהם היא פי 300 מסרוו אנאלוגי ולכן הם רועדים לפעמים זה לא מעיד על כלום, יש לך את כל האמצעים כדי למנוע בעיות מכאניות ואלקטרוניות אם זה שאתה משתממש ברגולאטור, שמת זרועות אלומניום והסרוואים מאוד חזקים כך שאין לך מה לדאוג, בטיסה הם לא ירעדו כך.
ההגה כיוון בטיסנים גדולים הוא ענק, ולכן הסרוו מתקן את עצמו כל הזמן.

הצעות נוספות לשיפור אם אתה עדיין לא מרוצה מהתופעה:
1. אם אתה משתמש בזרועות יותר ארוכות מ-1 אינטצ', קצר אותן ל-1 אינטצ'
2. אם אתה משתמש ברגולטור הניתן לכיוון, הורד את המתח מתחת ל-6 וולט, 5.8 או 5.7 יכול להיות טוב, סרוואים של JR לא אוהבים בכלל מתח יותר גבוה מ-6 וולט, ולכן הם לפעמים נכנסים למין JITTER, קפיצות.
3. החלף את המערכת הקיימת כיום בהגה כיוון שהיא חיבור ההגה ישירות לסרוו עם פוש רוד, מה שנקרא PUSH POLL ל-POLL POLL עם כבלים והסרוו במרכז הטיסן.
4.אם עדיין יש קפיצות אני חושב שאולי תחליף רגולאטור ותבדוק את המערכת עם רגולאטור אחר.

עדי

AdiRVaknin
06-28-2008, 09:41 PM
קרה לחבר גם עם 8411 הורדת מתח לא עזרה רק אחרי שהוא ביטל תחופש בסרוו זה עבר..(עדי עם הקאטנה הישנה שלך)

ofeori
06-28-2008, 09:49 PM
אני משתמש עם הטורבו ריגולטור של סמרטפליי והוא חדש
מה זאת אומרת לבטל חופש כי כבר שמעתי על זה
הזועות באורך של אינץ
מה שמדאיג אותי זה שהסרווים האלו עבדו ללא ריגולטור הרבה זמן והמתח שהגיע מהסוללה היה בערך 7 וולט יכול להיות שזה דפק משהו
האפשרות האחרונה שאני ינסה זה להסב לפול פול אבל אם אין ברירה לעבודה
אתם שוללים את השחיקה של הגג"ש
תודה :)

shay2320
06-28-2008, 09:52 PM
אני תומךך בעיקר ב4 ו-2

3DCrazy
06-28-2008, 10:16 PM
אני משתמש עם הטורבו ריגולטור של סמרטפליי והוא חדש
מה זאת אומרת לבטל חופש כי כבר שמעתי על זה
הזועות באורך של אינץ
מה שמדאיג אותי זה שהסרווים האלו עבדו ללא ריגולטור הרבה זמן והמתח שהגיע מהסוללה היה בערך 7 וולט יכול להיות שזה דפק משהו
האפשרות האחרונה שאני ינסה זה להסב לפול פול אבל אם אין ברירה לעבודה
אתם שוללים את השחיקה של הגג"ש
תודה :)

שלום לך,
יש מצב אתה מטלפן אלי ? יש לי איזה הארה בקשר לדאגה שלך (אם זה מה שאני חושב שזה)
(אולי היא תחסוך לך כאב ראש בעתיד)

0508-712850

שמי טמיר.

TazmanianDevil
06-28-2008, 11:53 PM
ofeori
לפני שאתה בודק אם יש חופש בסרוו תבדוק אם יש חופש בכלל בכל המערכת כלומר בבול לינקים החיבור להורנים וכולי.
אם אין אז תבדוק אם יש חופש בסרוו, מנסיון אסור שיהיה חופש של יותר מכמה מילימטרים בקצה ההגה כלומר בשפת הזרימה שלו, אם יש אולי באמת כדאי לבדוק את הגג"ש.

סרוואים דיגיטאלים רועדים מאחר ואנו שמים סרוו אחד מסכן מול משטח היגוי של מכונית פורמולה 1 כלומר משטחי ההיגוי של טיסני 3D גדולים הם ענקיים וכבדים ולכן כל תזוזה גורמת לסרוו לתקן את מיקומו ולכן הוא רועד כך.

בדוק את החופש במערכת, אם אתה רוצה להבין איך לך לכתבה שכבר עשינו פה על זרועות היא תסביר לך את כל העניין.

אל תעשו מהזבוב פיל, סיפרתי פה כבר לטמיר על איך אחד מהמטיסים הטובים שיש היום מטיס עם סרוו אחד 8711 על כל הדה גובה, על הקרקע שהוא משחק עם ההגאים הסרוואים שלו רוקדים ברייקדאנס ולפעמים טאנגו אבל באויר זה לא משפיע משום מה על הטיסן כי יש זרימת אויר כל הזמן על הטיסן שמאזנת אותו.

ofeori
06-28-2008, 11:53 PM
תודה רבה לטמיר ועדי על העזרה
אחרי השיחה אם טמיר ומה שעדי כתב הבנתי שזה נורמלי מה שיש לי
כי נגיעה עדינה בהגה והרעידות מפסיקות
עכשיו אני רגוע
ושוב תודה לכולם

3DCrazy
06-29-2008, 12:26 AM
משיחה עם עופר. הבעיה היא הבעיה הרגילה של ה" פרקינסון" עם הסרוואים, הרעידות הרגילות והמוכרות.
שאלתי אותו גם על חופש בשאר ה"עסק" ( בול לינקס וכו') ואין...
בקיצר, הבעיה היא בעיה מוכרת וידועה וכמו שציינת, זה רגיל וטבעי ויאללה לשטח לתת בראש !

ד"א עדי, תודה לך על ההסבר בפלא, הורדת גרגיר חול מהלב :D

ולך עופר, תרגיש חופשי להתקשר מחר... יש לי עוד כמה שטויות לספר לך :)

לילה טוב.

3Disaster
06-29-2008, 12:33 AM
"הבעיה" של הרעידות לא מורגשת באוורי מכיון שכמו שאופיר אמר שטמיר המליץ לא לבדוק אם הם (הסרוואים) רועדים לאחר נגיעה קלה בהגה והתשובה הייתה שהריעידות הפסיקו...מצביעה (ע"פ הבנתי בכל אופן) שבאוויר נוצר לחץ "תמידי" על ההגאים אז הם לא רועדים באוויר.
תקנו אותי אם אני טועה:p

juvaknin
06-29-2008, 06:42 AM
זה טבעי, וזה לא תקלה.. ברגע שאתה "עוזר" לסרוו למצוא את נקודת האמצע (ע"י החזקה של ההגאים) הוא מפסיק לרעוד.. זה תקין, ככה זה בסרוואים של JR. אין שום בעיה עם זה.