צפה בגרסא המלאה : רגולטור
yevgeni26
06-30-2008, 02:24 AM
שלום לכולם,
החלפתי את הסוללה בטיסן שלי לסוללת 6V (לפני הייתה 4.8), אני הבנתי מכמה אנשים שלסוללת 6V צריך רגולטור.
אז אם אפשר פרטים: מה הוא עושה? האם זה באמת הכרחי? ואיזה סוג אני צריך?
תודה לכולם!
juvaknin
06-30-2008, 06:57 AM
אף אחד לא אמר שחובה רגולטור..
רגולטור הוא חובה אם אתה משתמש בסוללות 7.4V (כלומר 2 תאים ליפו או LION)..
רוב הסרוואים (גם רוב הפשוטים של פוטאבה) עובדים ומותר לעבוד איתם במתח ישיר של 6V !
תגיד לנו בדיוק מה סוג הסרוואים שיש לך ותראה אם בכלל אתה צריך רגולטור כלשהו...
מבחינת מקלטים.. 6V מותר בשקט!..
yevgeni26
06-30-2008, 12:04 PM
רוב הסרוואים (גם רוב הפשוטים של פוטאבה) עובדים ומותר לעבוד איתם במתח ישיר של 6V !
3 סטנדרטיים של הייטק
1 645 של הייטק
1 51 מיקרו של הייטק
תודה
shay2320
06-30-2008, 12:22 PM
אמממ...תשמעע כמו שיובל הזכיר אפשר בהחלט 6V אין כל בעיה אבל אני לא הייתי כל כך ממליץ בלי קשר לסרבואים אני יותר בגישה של 5.2~5.4 שזה אומר רגולטורר...אבל שוב פעם לא חובה בכלל!
אני משער שאין לך גם מטוס גדול אם אתה משתמש עם הסרבואים האלה אז ככה שנראה לי באמת מיותר פה רגולטור לומרות שאני הייתי שם..:)
3DCrazy
06-30-2008, 12:24 PM
3 סטנדרטיים של הייטק
1 645 של הייטק
1 51 מיקרו של הייטק
תודה
שלום.
כמו שיובל ציין, רגולטור נועד להוריד מתח בין הסוללה למקלט.
מקלטים יכולים לעבוד עם 6V ללא כל בעיה.
בד"כ שמים רגולטור אם משתמשים בסוללת Li-po או Li-ion 7.4V
645 של HItec עובד ללא כל בעיה עם 6V (מנסיון)
שאר הסרוואים אני מאמין שגם הם כן עובדים עם 6V, בכל מקרה, פשוט תמצא את המפרט של הסרוו ותראה אם הוא עובד עם(עד) 6V.
לשאלתך איזה סוג ?
יש היום הרבה חברות טובות ...
יש כאלה יקרות יותר ויש כאלה יקרות פחות... פרומקו לדעתי היום מציעה רגולטורים מצויינים במחיר עממי וזול יחסית !.
טמיר.
3DCrazy
06-30-2008, 12:26 PM
אמממ...תשמעע כמו שיובל הזכיר אפשר בהחלט 6V אין כל בעיה אבל אני לא הייתי כל כך ממליץ בלי קשר לסרבואים אני יותר בגישה של 5.2~5.4 שזה אומר רגולטורר...אבל שוב פעם לא חובה בכלל!
אני משער שאין לך גם מטוס גדול אם אתה משתמש עם הסרבואים האלה אז ככה שנראה לי באמת מיותר פה רגולטור לומרות שאני הייתי שם..:)
אתה זה משהו מיוחד ! חחחחחח
אללה תתחיל להטעין, אני רוצה לראות אותך מרביץ ונותן בראש בערד !!
אישיתי אני עובד עם 5.8V (זה המתח שאליו הPB מוריד ואת הפרומקו כיוונתי גם למתח הזה, נראה לי הכי "בריא" וטוב.. ועד היום טפו טפו טפו רק חיוך ומרוצה !)
yevgeni26
06-30-2008, 12:45 PM
הבנתי.... תודה לכולכם עזרתם מאוד!
Ariel3D
06-30-2008, 01:18 PM
לגבי הסטנדרטים של היטק וה645 אני יודע שהם עובדים מעולה עם 6V מנסיון אבל אני ממש לא בטוח לגבי המיקרו סרוו הייתי ממליץ לך לבדוק את זה באתר של היטק.
juvaknin
06-30-2008, 01:32 PM
עזוב, תשים PB.. אני ממליץ על הרויאל.. :D
yevgeni26
06-30-2008, 02:24 PM
לגבי הסטנדרטים של היטק וה645 אני יודע שהם עובדים מעולה עם 6V מנסיון אבל אני ממש לא בטוח לגבי המיקרו סרוו הייתי ממליץ לך לבדוק את זה באתר של היטק.
בדקתי וכל הסרבווים עובדים עם 6V.
איזה חנות בארץ מוכרת רגולטורים? יש למישהו קישור?
(רק כדי להתרשם ואולי אפילו לרכוש אחד).
תודה ושבוע טוב :)
3DCrazy
06-30-2008, 04:10 PM
בדקתי וכל הסרבווים עובדים עם 6V.
איזה חנות בארץ מוכרת רגולטורים? יש למישהו קישור?
(רק כדי להתרשם ואולי אפילו לרכוש אחד).
תודה ושבוע טוב :)
אני מאמין שכל חנות.
בדוק בשלט רחוק (הרצליה) ... הוא מחזיק כמה איכותיים (Fromeco, SmartFly,Mpi וכו'..)
לרכוש אחד לפי התיאור שלך אין צורך.
אבל אם אתה שוקל שבעתיד תצטרך... Fromeco ! בלי לחשוב פעמיים. מנסיון אישי, מרוצה מאוד מאוד מהמוצרים שלהם !
TazmanianDevil
06-30-2008, 06:43 PM
יובל צוטטתי אותך כי אתה הראשון אבל זה נוגע פה לכל החברה שענו תשובה די דומה לשלך...
רוב הסרוואים של פוטאבה לא מקבלים מתח מעל 6V וגם הסרוואים של JR ממש לא אוהבים מתח יותר גבוה מ6 וולט.
לגבי מקלטים זה תלוי בשנת הייצור.
לגבי סוללה 6 וולט, למה בעצם אנו צריכים רגולאטור (גם אם הסרוו שלנו מתאים למתח זה) כי בזמן שסיימנו את הטעינה הסוללה היא ממש לא 6 וולט בלבד היא יותר מזה והיא מגיע ל-7.5 וולט ויותר!!
דבר זה יכול לשרוף את המערכת במקרה הטוב על הקרקע או לגרום לרעידות מטורפות סטייל הפרעות רדיו בסרוואים שאתה כבר באויר ומשם השד יודע לאן הטיסן מגיע...
אלא אם כן אתה משתמש ביודעין במקלט או בסרוואים שמותאמים ל-6 וולט ויותר כמו למשל חלק מסרוואים של HITEC שמתאימים גם ל8 וולט ויותר וגם אז הייתי ממליץ להשתמש ברגולאטור למה?...
רגולטור בנוסף להיותו מפחית את המתח שנכנס למערכת (תלוי בפירמה, כל אחד עם היוהנסים שלו) הוא מ ו ו ס ת את הזרם...רגולאטור בתרגום פשוט הוא ווסת ומה זה אומר...הוא לא נותן לכמות מתח גדולה מדי להיכנס למערכת וכך מונע כמו פולסים של מתח לא רצוניים, הוא גורם למתח לעבוד בקו ישר, אתה יכול לדמות זאת לנסיעה ברכב בכביש עם באמפרים זה מדמה את הקפיצות מתח או לנסיעה בכביש חלק לחלוטין זה לאחר שהתקנת את הווסת...רגולאטור.
הוא מסדר את כל הבאלגן שיש למתח והופך אותו לזרם ישיר וחלק ללא קפיצות, מה שיכול לשרוף ולעשות כל מני פולסים לא רצוניים לסרוואים.
ולכן בקיצור ולעניין, כאשר משתמשים בסוללה עם מתח גבוה חייבים להשתממש ברגולאטור.
עכשיו אם אתם שואלים, רגע אז למה לא משתמשים בסוללה 4.8 וולט ברגולאטור? ובכן זה כבר סיפור ארוך על סקס סמים והמון כסף... את זה נשאיר לפעם הבאה כי כבר כואבת לי האצבע וקופצת לי העין...אולי גם אני צריך רגולאטור...
עדי
Shalva_models
06-30-2008, 07:05 PM
A123 שליטה :P
TazmanianDevil
06-30-2008, 08:00 PM
A123 שליטה :P
כן...
TooLy
07-03-2008, 10:36 PM
אין בעיה בכלל, הרצתי בעבר את הסרוואים האלו על 6V ללא רגולטור במשך תקופה ארוכה.
TazmanianDevil
07-03-2008, 10:56 PM
אין בעיה בכלל, הרצתי בעבר את הסרוואים האלו על 6V ללא רגולטור במשך תקופה ארוכה.
LUCKY GUY:D
shay2320
07-03-2008, 11:50 PM
עזוב אחרי מה שעדי רשם לך פהה תשים רגולטור וזהו חחחחחחחחחח:D
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.