צפה בגרסא המלאה : תיקון כנסע של פאנטנה - תמונות והסברים
matzri
12-20-2009, 12:08 AM
אהלן חברים,
החלטתי להשקיע ולצלם את תהליך החלפת תושבת כנסע של פאנטנה 90.
בתמונות הכי חשוב לי זה שכל מי שמנסה לתקן ישים לב לשיטה של השלמת האורכנים (קורות האורן), כאשר מחברים 2 קורות אף פעם לא לחבר אותן פשוט אחת לשניה בקצוות, צריך לדאוג לשטח הדבקה גדול ככל שאפשר, בתמונות שלי אפשר לראות שלקחתי 2 וחצי ס"מ העברתי אלכסון וכך עשיתי גם בקורה החדשה.
לבסוף התבאסתי על לעשות טלאי לציפוי, אז ציפיתי הכל מחדש.
zach_c
12-20-2009, 12:32 AM
עשיתה את זה ממש יפה אבל למה הייתה צריך לעשות את זה?
snowflake
12-20-2009, 01:38 AM
מה ימנע מכן הנסע להיתלש בשנית, בדיוק באותו אופן?
zach_c
12-20-2009, 06:46 AM
מה ימנע מכן הנסע להיתלש בשנית, בדיוק באותו אופן?
חיזוק;);)
lior.metargem
12-20-2009, 08:59 AM
עשיתה עבודה יפה !
matzri
12-20-2009, 09:40 AM
משום מה רשמתי פה הודעה והיא לא עלתה, יאללה ננסה שוב,
ביצעתי את ההחלפה של תושבת הכנסע מכיוון שהתושבת הקדומת התבקעה ל 2 , התושבת עצמה, לא המסביב, היא הייתה עשויה מאורן, אז קודם כל החלפתי לדיקט תעופתי 10מ"מ.
לגבי חיזוקים נוספים, חשבתי על זה וזה לא בהכרח תמיד טוב,
ברגע שמוסיפים הרבה חיזוקים ודבק מה שקורה זה שאני מאחד את כל האזור למקשה אחת, ובמקרה ותבוא עוד נחיתה לא מוצלחת הנזק יהיה רציני יותר.
האזור הזה מועד לפורענות בזכות המבנה השברירי שלו, אבל זה משותף להרבה טיסנים בסגנון הזה.
אם יש לכם רעיונות אשמח לשמוע ולהעזר..
שיהיה שבוע טוב,
טל
eliad
12-20-2009, 04:36 PM
יפה מאוד טל כרגיל עבודה מעולה !
hifly
12-20-2009, 05:37 PM
טל אצלי תושבות כני הנסע מודבקים עם ממש טיפות דבק בודדות. תלישה של הכן מנחיתה לא מוצלחת לוקחת איתה רק את הדיקט העבה עליו מורכב כן הנסע.
הדבקה חזקה של הדיקט לשילדת הטיסן לוקחת איתה חצי מהשילדה בנחיתה קשה.
כמובן צריך לנחות עדין אבל זה עדיף על עקירה כירוגית של חצי שילדה עם הכן נסע.
יאללה טוס. :)
matzri
12-20-2009, 06:04 PM
אמיר אני כרגע נתון לחסדיו של המוקי, מיועד להנעה ובדיקה בסופש הקרוב,
את כל הסופש האחרון ביליתי עם חומרים ממסים כאלו ואחרים כדיי לשחרר אותו.
לא אמרתי, אבל תודה על העזרה איתו, אני מניח שאני עוד יעזר בך בנושא :)
ברגע שהמנוע מקבל OK נתחיל במתקונים.
SuperTiger
12-20-2009, 06:12 PM
יפה מאוד
איך שמת את הציפוי מלמטה?
גיהצת אותו?
gadi_c
12-20-2009, 06:15 PM
אחלה עבודה יפה,
רק שים לב לא לחזק יותר מידי,
לפעמים עדיף שיהיה מקום שיתלש ולא כל האיזור
matzri
12-20-2009, 06:19 PM
השתדלתי לעשות ככה :)
ולגבי הציפוי, כן גיהצתי אותו, זה ציפוי ORACOVER, למען האמת ציפיתי פעם אחת, לא הייתי מרוצה מספיק מהתוצאה והתחלתי מחדש לאחר שהסקתי מסקנות מהפעם הראשונה.
SuperTiger
12-20-2009, 07:02 PM
תגיד אתה עכשיו בונה את הפאנטנה?
או שכבר הטסת אותה ואתה רק רוצה לחזרת את הכני נסע?
matzri
12-20-2009, 07:25 PM
קנית אותה ממישהו לאחר שהיא עברה נחיתה קצת קשה,
אני אישית עדיין לא הטסתי אותה
קובי פ.
12-20-2009, 10:37 PM
טל ידידי שלומות .
עשית עבודת תיקון טובה וטיפה הגזמת , הנושא באיזור כני נסע הוא לא רק חוזק אלא גם ולא פחות חשוב " גמישות " ! .
תחשוב רגע שעוצמת המכה של הנחיתה עוברת באיזור החזק וגורמת נזקים באיזור החלש הקרוב לאיזור החזק , באיזה שהוא מקום צריך להיות גורם שמסוגל לספוג את האנרגיה הזאת ולהפיג אותה בלי נזקים , הייתי ממליץ לך בחום לעשות משהו בכני הנסע עצמם שיתן להם מספיק גמישות לספוג את אנרגיית הנחיתה ואז החיזוק יכול להיות מינימלי וקל , קשיחות וחוזק זה לא הכל .
לגבי מנועים תפוסים כתוצאה משכיבה ארוכה או איכסון ארוך ואז כל השמנים התייבשו בתוכם , השיטה הפשוטה ביותר זה עם סיר מלא במים רתוחים ופשוט מכניסים את המנוע לכמה דקות ואחר כך פלא , הכל משתחרר , לאחר הפעולה הזאת יש למלא את כל המנוע דרך כל הפתחים ( קרבורטור , משתיק , פלג ) בשמן WD 40 ולסובב אותו בעדינות ביד עד שהכל משומן טוב טוב .
בכלל , בגמר יום הטסות , אחרי הוצאת כל הדלק מהמנוע רצוי לרסס שמן WD 40 מכל הפתחים עד ליום ההטסות הבא , זה שומר על המנוע פעיל ותקין לשנים ארוכות .
AdiRVaknin
12-20-2009, 10:43 PM
טל ידידי שלומות .
עשית עבודת תיקון טובה וטיפה הגזמת , הנושא באיזור כני נסע הוא לא רק חוזק אלא גם ולא פחות חשוב " גמישות " ! .
תחשוב רגע שעוצמת המכה של הנחיתה עוברת באיזור החזק וגורמת נזקים באיזור החלש הקרוב לאיזור החזק , באיזה שהוא מקום צריך להיות גורם שמסוגל לספוג את האנרגיה הזאת ולהפיג אותה בלי נזקים , הייתי ממליץ לך בחום לעשות משהו בכני הנסע עצמם שיתן להם מספיק גמישות לספוג את אנרגיית הנחיתה ואז החיזוק יכול להיות מינימלי וקל , קשיחות וחוזק זה לא הכל .
לגבי מנועים תפוסים כתוצאה משכיבה ארוכה או איכסון ארוך ואז כל השמנים התייבשו בתוכם , השיטה הפשוטה ביותר זה עם סיר מלא במים רתוחים ופשוט מכניסים את המנוע לכמה דקות ואחר כך פלא , הכל משתחרר , לאחר הפעולה הזאת יש למלא את כל המנוע דרך כל הפתחים ( קרבורטור , משתיק , פלג ) בשמן WD 40 ולסובב אותו בעדינות ביד עד שהכל משומן טוב טוב .
בכלל , בגמר יום הטסות , אחרי הוצאת כל הדלק מהמנוע רצוי לרסס שמן WD 40 מכל הפתחים עד ליום ההטסות הבא , זה שומר על המנוע פעיל ותקין לשנים ארוכות .
האלן קובי..
לא מזמן שמעתי מכמה מקורות שלא מומלץ ואסור לשים שמן WD40 במנוע בגלל שכשהוא מתייבש הוא הפוך לגרגרי ויכול לסרוט חלקים במנוע, אחרי יום הטסות לדעתי עדיף להשתמש בשמן אפטר ראן או שמן מכונות תפירה, (אותו דבר+-)
קובי פ.
12-20-2009, 11:05 PM
אדיר שלומות .
לא אחלוק עליך , כל אחד וניסיונו , אחרי יותר מ 30 שנה של שימוש בשמן עד היום אין לי כל טענות אליו ואת זה לא שמעתי אלא מניסיון שלי .
יש לי מנועים כבר מעל 25 שנה שעובדים בלי בעיות ואני משתמש רק ב WD 40 .
אשמח ללמוד גם מנסיונם של אחרים .
snowflake
12-21-2009, 02:19 AM
היי טל,
שני דברים בניגוד למה שנאמר לך כאן:
א. לגבי הכן נסע- חזק אותו היטב עם קרבון, או צלעות בחלקו הקידמי בלבד, למניעת התלישה. כן נסע חלש יגרום לנזק בדיוק כמו כן נסע חזק. כשהוא יתלש(והוא ייתלש לך- ללא חיזוקים) הגלגלים ילכו לאחור ויכנסו לך לתוך הכנפיים. קח בחשבון.
ב. השמן WD-40 אינו מומלץ למנועים ואל תשתמש בו. הוא לא יכול לעמוד בחום הרב של המנוע, הוא ישרף וישאיר משקעים. יש שמן המיועד לכך בדיוק והוא נקרא AFTER RUN OIL
קישור לדוגמא: http://www.hobbico.com/accys/hcap3000.html
בהצלחה,
גד
matzri
12-21-2009, 09:01 AM
אהלן גד קובי וכולם,
קובי,
לא נראה לי שהשקעתי יותר מידיי, דאגתי להחזיר את הטיסן למצב המקורי, אני סומך על המתכננים של HANGAR 9 , כן ניסיתי להשקיע כדי שזה יהיה קרוב ביותר למקורי.
גד,
את השמן AFTER RUN אני מכיר עוד מהזמנים שהיינו משתמשים בשמן קיק, עד שבא האומגה שבה היה רשום במפורש שאין צורך להשתמש ב after run , עדיין יש אצלי בקבוק כזה בבית והוא בשימוש מידיי פעם.
לגבי חיזוק הכנסע, אתה צודק, במשך כל השרשור הדגשתי שלא צריך להקשיח יותר מידיי כי ראיתי לא מעט מקרים שאנשים תיקנו כנסע, ושמו כל כך הרבה דבר שבפעם השניה שהם נחתו לו טוב הם הורידו חצי גוף... צריך לדעת לחזק אבל לא להפריז.
את אותו הדבר גם שמעתי לגבי קיר אש, הריי צריך שהקיר אש יהיה חזק לא? אבל צריך לדאוג שהוא יהיה חזק בצורה כזו שאם המנוע יקבל מכה, הוא יתלוש את הקיר אש ולא את כל הגוף עד הכנף, הכל זה במידה הנכונה, בגלל זה אנחנו פה, ללמוד אחד מהשני :)
יום טוב,
טל
TazmanianDevil
12-21-2009, 09:10 PM
עבודה יפה של תיקון. מחזק את מה שכתב גד לגבי הכן נסע והשמן. לציין כי חברות הדלק השונות ועיקרן Morgan אוסרות שימוש בafterrun וזאת בגלל הרכבו הכימי. לא אכנס פן לקונספרציות הזויות כי זה ממש לא מעניין ונכון אבל אוסיף כי כל השימור הזה של שמן כזה או אחר ששמים במנוע בסוף כל יום הטסה הוא BS אחד גדול כי זה מיעד למצבים בהם אתם יודעים כי לא תאיסט כמה שבועות טובים ובכלל לאחסנה. זה בטל בשישים אם אתם מטיסים מדי שבוע.
matan.tu
12-22-2009, 01:12 AM
ניתן גם בעת הרתחת הסיר עם המים להוסיף אבקת כביסה, זה עושה את העבודה ואף מעבר, ואני מאוד רציני. בנוסף, לפני ריסוס בwd(ולאחר שטיפת האבקה) ניתן לחממם את המנוע בתנור בטמפ' נמוכה לייבוש המים
moshe amzleg
01-10-2010, 10:59 PM
כל הכבוד ידידי מאוד מקצועי
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.