PDA

צפה בגרסא המלאה : צריך עזרה בפול-פול

FunFly
12-31-2009, 03:07 PM
אני צריך עזרה במערכת פול-פול,
הכבלים מתוחים כאשר ההגה כיוון נמצא באמצע,
אך כאשר אני מפנה את ההגה לאחד הצדדים לא משנה לאיזה כיוון, הכבל הנגדי למשיכה נשאר רפוי ואילו הכבל שמושך נמתך כמובן.

ראו תמונה מצורפת, אני לא כזה צייר גדול אבל זה מספיק בשביל להמחיש, כמובן שהכבל לא כזה רפוי כמו בתמונה....זה רק בשביל להבין את הרעיון.

איך אני פותר את הבעיה ?,

תודה,
אופיר

SuperTiger
12-31-2009, 03:12 PM
עד כמה שאני מבין בפול פול הזה
זה גם לפי ההיגיון שבהתחלה שההגה כיוון ישר שני הכבלים אמורים להיות מתוחים אבל כשההגה כיוון זז אז כבל אחד אמור להימתח וכבל שני אמור להיות רפוי.
מה שיש אצלך זה בסדר 

מקווה שעזרתי :)

Saar 3-D
12-31-2009, 03:12 PM
כך זה אמור להיות, אחד תמיד יהיה רפוי והשני מתוח.

כמובן לא בצורה כזאת חריגה כמו במתואר בתמונה אבל כך זה אמור להיות.

zach_c
12-31-2009, 03:15 PM
גם לנו היה את זה בעבר הרבה על איזה אקסטרה 50 ,
שני הקבלים צריכים להימתח ביחד ולהיות באורך שווה:
השושנה צריכה להיות (איפה שמתחיל עליה הקבל) בידיוק שווה לאיפה שנקודת החוט מתחילה בהגה.
גודל השושנה צריך להיות שווה לגודל המרחק של רוחב החוט שעל ההגה
יש עוד סיבות אבל אני לא ממש זוכר את כולם תנסה זה אמור להית מה שיפתור את זה.

kim caplan
12-31-2009, 03:36 PM
היי!
אני חושב שהבעיה שלך היא שהכבלים לא מוצלבים. אם מה שיש לך בטיסן זה כמו בציור אז זאת בעיה. כלומר הכבל שמתחבר לצד ימין של הזרוע צריך ללכת לצד הנגדי בהגה כיוון וכך גם עם הכבל השני.

קים קפלן.:)

zach_c
12-31-2009, 03:39 PM
היי!
אני חושב שהבעיה שלך היא שהכבלים לא מוצלבים. אם מה שיש לך בטיסן זה כמו בציור אז זאת בעיה. כלומר הכבל שמתחבר לצד ימין של הזרוע צריך ללכת לצד הנגדי בהגה כיוון וכך גם עם הכבל השני.

ידעתי שיש דברים ששכחתי לרשום..:).

SuperTiger
12-31-2009, 03:48 PM
היי!

אה קים הכבלים אמורים להיות בהצלבה? לא מקבילים?
מה זה משנה?<

zach_c
12-31-2009, 04:22 PM
אה קים הכבלים אמורים להיות בהצלבה? לא מקבילים?
מה זה משנה?<

זה מאד משנה זה נותן לך מתיחות בין החוטים ופחות אפשרות של "משחק"

3Dbuster
12-31-2009, 04:25 PM
בהנחה שזרועה הסרוו שהשתמשת היא עם "Off-Set "

תדאג שגם ההורן של הגה הכיון בעלת Off-Set .

בנוסף תצליב את הכבלים , זה אמור לעזור.

תעדכן אותנו ,

בהצלחה

עידו

SuperTiger
12-31-2009, 04:32 PM
דודו מה זה OFF-SET?

TazmanianDevil
12-31-2009, 04:54 PM
הי ח'ברה

זה ממש לא צריך להיות אחד רפוי והשני מתוח זה קורה שהכבלים לא מתוחים ומותקנים נכון.
אתה חייב שהכבלים יהיו מוצלבים וזאת כדי לקבל מומנט מתיחה גדול יותר.
דבר נוסף עצם היותם של בזרועות לא להיות על הציר המזיז אותם יגרום בצורה ישירה למתיחת הכבלים בכל שלב ושלב.
אם אתה תחבר את הכבלים אל הזרועות בציר התנועה מה שתקבל הוא בעצם בהיגוי צד מתוח וצד משוחרר.

SuperTiger
12-31-2009, 07:33 PM
אבל אם אני שם את החוטים מוצלבים ואני יזיז את ההגה כיוון ימינה הוא יזוז שמאלה...פשוט לעשות לו REVERSE נכון?

רוי שיבר
12-31-2009, 09:00 PM
כן

SuperTiger
12-31-2009, 09:04 PM
אבל עדיין אחד יהיה מתוח ואחד רפוי..:)

גבי א
12-31-2009, 09:48 PM
הכבלים צריכים להיות מתוחים גם בזמן תנועה! ההצלבה נותנת דבר אחד - מראה אסטטי יותר, אם לא תצליב, הכבלים יצאו מהגוף בנקודה קידמית יותר, וככל שהמרחק בין הכבלים על ההורן בהגה הכיוון גדול יותר (הכוונה לזרוע ארוכה יותר) כך יש יותר סיכוי שהכבלים יצאו מהגוף אפילו לפני ההגה גובה. ברגע שאתה מצליב את הכבלים, באופן אוטומטי אתה מעביר את נקודת היציאה של הכבלים מהגוף אחורה יותר לכיוון הגה הכיוון, ואז הם מוסתרים.
כדי למנוע מצב שהכבלים נרפים בזמן תנועה אתה חייב לשמור על שני דברים!
1) אורך ההורן בסרוו, ואורך ההורן בהגה הכיוון חייבים להיות שווים.
2) נקודת החיבור של הכבלים בזרוע הגה הכיוון צריכה להיות בקו אחד עם ציר הגה הכיוון/מייצב כיוון.

TazmanianDevil
12-31-2009, 10:08 PM
שוב שלום לכולם,

יכול להיות שלא הסברתי את עצמי נכון.
כמו כל דבר מכאני על ההורנים להיות מדוייקים מאוד, זוהי גאומטריה פשוטה, אך מצריכה מאיתנו להיות מדוייקים.
על המרחקים של שני הצדדים של ההורן להיות שווים ומדוייקים ברמה של ה-מ"מ.
ניתן לפצות זאת ע"י שימוש ב-"אופסט" הידוע כדי לתת משנה תוקף למתיחת הכבלים.
אני מאוד ממליץ להשתמש בשיטה זו כי היא שומרת על איזון בין הכבלים כמו כן, הצלבת הכבלים, תורמת המון להעלאת מומנט המתיחה ומעמיסה פחות על כל המערכת.
לעיניין זה אוסיף כי הכבלים לא צריכים לגעת אחד בשני בתוך הטיסן, כל שעליכם לעשות הוא בזרוע של הסרוו הגה כיוון או בהורנים עצמם (אם אתם לא משתמשים במזלגות כי רק כך השיטה שלי עובדת) לשים בול לינק אחד מעל הזרוע ואת השני מתחתיה, כך הכבלים יעברו אחד מתחת לשני מבלי לנגוע אחד בשני.
לעיניין הכבל, ניתן להשתמש בכבלים שמספקים לנו בקיטים, הם מספיק טובים או לשדרג עצמכם, עם חוטי קוולאר הסקסיים, למרות שהם חזקים מאוד הם נוטים להשתפשף בדפנות ולהפרם, ולכן מומלץ להגן עליהם ולא להדביר אותם עם דבק מהיר אחרת הם יאבדו מהתכונה שלהם והם פשוט ישברו. יתרונם חבוי בעיניין שהם פשוט לא נכנעים לחום וקור, הרי ידוע כי כבלי מתכת מתכווצים בקור ומתפשטים בחום, לא אחת ביום חם מאוד בארצינו נאלצתי לראות איך הכבלי מתכת שיש לי בטיסן פשוט לא מתוחים, אבל ממש (למי שתוהה בגלל זה כבלי החשמל רפויים במתכוון) ואז פשוט הייתי נאלץ למתוח את הכבלים. עם קוולאר אין את הבעיה הזו, הם מתוחים כמו הקשב של חייל מארינס אמריקאי.
עם כבלי מתכת אין בעיה של שיפשוף, הם אוכלים הכל, אבל יש עיניין לבדוק מדי פעם את המתיחה שלהם עקב שינוי במזג-האוויר.
אני אוהב לעבוד עם כבלים זהובים של סוליבאן או נלסון הובי. עבים וחזקים דיים לכל אפליקציה...כן יש לי IPOD.

צירפתי תמונה כדי להמחיש את עיניין האופסט.

עדי

SuperTiger
12-31-2009, 10:18 PM
שוב שלום לכולם,

יכול להיות שלא הסברתי את עצמי נכון.
כמו כל דבר מכאני על ההורנים להיות מדוייקים מאוד, זוהי גאומטריה פשוטה, אך מצריכה מאיתנו להיות מדוייקים.
על המרחקים של שני הצדדים של ההורן להיות שווים ומדוייקים ברמה של ה-מ"מ.
ניתן לפצות זאת ע"י שימוש ב-"אופסט" הידוע כדי לתת משנה תוקף למתיחת הכבלים.
אני מאוד ממליץ להשתמש בשיטה זו כי היא שומרת על איזון בין הכבלים כמו כן, הצלבת הכבלים, תורמת המון להעלאת מומנט המתיחה ומעמיסה פחות על כל המערכת.
לעיניין זה אוסיף כי הכבלים לא צריכים לגעת אחד בשני בתוך הטיסן, כל שעליכם לעשות הוא בזרוע של הסרוו הגה כיוון או בהורנים עצמם (אם אתם לא משתמשים במזלגות כי רק כך השיטה שלי עובדת) לשים בול לינק אחד מעל הזרוע ואת השני מתחתיה, כך הכבלים יעברו אחד מתחת לשני מבלי לנגוע אחד בשני.
לעיניין הכבל, ניתן להשתמש בכבלים שמספקים לנו בקיטים, הם מספיק טובים או לשדרג עצמכם, עם חוטי קוולאר הסקסיים, למרות שהם חזקים מאוד הם נוטים להשתפשף בדפנות ולהפרם, ולכן מומלץ להגן עליהם ולא להדביר אותם עם דבק מהיר אחרת הם יאבדו מהתכונה שלהם והם פשוט ישברו. יתרונם חבוי בעיניין שהם פשוט לא נכנעים לחום וקור, הרי ידוע כי כבלי מתכת מתכווצים בקור ומתפשטים בחום, לא אחת ביום חם מאוד בארצינו נאלצתי לראות איך הכבלי מתכת שיש לי בטיסן פשוט לא מתוחים, אבל ממש (למי שתוהה בגלל זה כבלי החשמל רפויים במתכוון) ואז פשוט הייתי נאלץ למתוח את הכבלים. עם קוולאר אין את הבעיה הזו, הם מתוחים כמו הקשב של חייל מארינס אמריקאי.
עם כבלי מתכת אין בעיה של שיפשוף, הם אוכלים הכל, אבל יש עיניין לבדוק מדי פעם את המתיחה שלהם עקב שינוי במזג-האוויר.
אני אוהב לעבוד עם כבלים זהובים של סוליבאן או נלסון הובי. עבים וחזקים דיים לכל אפליקציה...כן יש לי IPOD.

צירפתי תמונה כדי להמחיש את עיניין האופסט.

עדי

תודה עדי עכשיו הבנתי בהרבה יותר טוב:)

FunFly
01-02-2010, 05:38 PM
אוקי תודה לכולם
אני אצליב את הכבלים ונראה.
עידו - אכן כן, זרוע הסרוו היא ב off-set
עדי - אני יבדוק גם את המרחקים לפי מה שהמלצת

תודה,
אופיר

TazmanianDevil
01-02-2010, 05:49 PM
שזה יהיה במצב מתיחה של מיתרי גיטרה בס...מתוח אבל קפיצי.