PDA

צפה בגרסא המלאה : כיצד לתקן קאול?

roiekoper
01-23-2010, 04:30 PM
שלום לכולם וצהריים טובים
לפני מספר שבועות התרסק לי טיסן וניהיו כמה סדקים על הקאול. הגעתי הבייתה והתחלתי בעבודה שמתי עליו מבפנים כמו שכבת פיבר חזקה שלא התפרק ועכשיו מבחוץ אני רוצה לעשות לו טיפול יופי קצת, רציתי לשאול כיצד אני יכול למלות את הסדקים אם איזה חומר כמו שפכטל? ואם איזה חומר עדיף לצבוע את הקאול(לבן)?

Ariel3D
01-23-2010, 04:43 PM
אם אתה רוצה להשקיע בעניין, קח נייר שיוף לא גס אלא עדין אבל לא יותר מידי.. 220 אם אנלא טועה מספיק, תשייף את הכל שיהיה חלק כמו שצריך, איפה שיש חורים\רווחים אתה יכול למלא עם שפכטל של אוטו לשייף טוב טוב, לצבוע שכבה ראשונה בלבן עדיף כי זה נותן בסיס טוב לכל צבע, ואז לצבוע אותו באיזה צבע שאתה רוצה..

אייל_פ
01-23-2010, 07:26 PM
יש חומר שניקרה מיקרו בלון, זהו אבקה לבנה מאוד מאוד קלה שנוצרה מפיברגלס. מערבבים אותה עם אפוקסי ומקבלים מישחה קלה וחזקה. בגלל שהבסיס שלה פיברגלס, היא מתחברת טוב עם האפוקסי והפיברגלס כל הקאול. החיסרון הוא אי אפשר למצא את זה בכל מקום וקצת קשה לשייף את זה אחרי היישבוש. (תלוי ביחס בין האפוקסי למיקרובלון).
אפשרות שניה היא כמו שהוזכר, חומר שניקרה קאר קיט. זהו שפכטל לרכב שאפשר למצא בחנויות אוטו דיפו בכל מקום. זה מגיע בפחית קטנה עם חומר ובשפורפרת קטנה מאוד עם חומר מקשה. מארבבים בערך 10 אחוז מקשה לחומר ומורחים. מאוד קל לעבוד איתו והוא משתייף בקלות. בסדקים זה החומר המועדף עלי. כשיש חורים גדולים למילוי, אני מעדיף מיקרובלון.

roiekoper
01-24-2010, 04:30 PM
אוקי תודה רבה ואם איזה צבע כדי לצבוע אחרי זה, אני צריך רק לבן איזה עדיף לקנות?

אייל_פ
01-24-2010, 06:04 PM
כדאי מאוד לרסס פריימר (צבע בסיס) של רכב ורק אז ליצבוע. מוכרים פריימר בצורת ספרי או בקופסה ואז צריך אייר בראש. אחר כך אפשר ליצבוע עם ציבעי רכב שהם מאוד מבריקים (ניתן לימצא אצל הפחח ליד הביית) או בצבע פוליאור של טמבור, שהם פחות מבריקים ויותר זולים. שניהם עמידים בפני דלק טיסנים.

snowflake
01-24-2010, 10:02 PM
אל תנסה אפילו לצבוע לבד. לך למישהו שיודע לעשות את העבודה- תלמד ואז נסה בעצמך. נ ק ו ד ה .

אייל_פ
01-24-2010, 10:38 PM
אם אתה גר באזור הצפון, אשמח לעזור בצביעה. יש לי את כל הציוד הנידרש.

eliad
01-24-2010, 10:52 PM
אם כבר עלה הנושא תמיד רציתי לדעת

עם איזה צבע מישתמשים שצובאים באיירבראש דפרון ?

גיא חנוך
01-24-2010, 11:08 PM
צבעים אקריליים מדוללים או צבעים יעודיים לאיירבראש על בסיס מים

roiekoper
01-25-2010, 01:21 PM
אז מה אני יכול לעשות כדי לצבוע? ואני גר באזור הדרום ליד אשדוד.
ואיזה צבעים עמידים בפני דלק אני צריך ממש קצת! משהו בגדול של 2 ס"מ על 2 ס"מ

אייל_פ
01-25-2010, 01:48 PM
שוב, אתה חייב פריימר לרכב, אחרת כל צבע יתקלף לך אחרי זמן ואז אפשר לצבוע עם פוליאור של טמבור.
תנסה לגשת עם החלק לפחח רכב באזור שלך ותבקש מימנו להטיז כמה טיפות פריימר.

roiekoper
01-25-2010, 05:23 PM
אוקי, תודה.
ולאחר הפריימר איזה צבע לבן עדיף להתשתמש?

אייל_פ
01-25-2010, 05:51 PM
הכי טוב זה צבע רכב. אבל זה קצת יקר ופחות זמין. אם לא, אז צבע פוליאור של טמבור. את המוסטנג שלי צבעתי עם פוליאור ויצה מצויין. גם את הפייפר המשופץ צבעתי באותם צבעים.

roiekoper
01-25-2010, 06:43 PM
אבל אני צריך ממש קצת צבע, ממש ממש קצת לא נראה לי שאני סתם ישקיע כול כך הרבה כסף ואחרי זה לא יעשה בזה שימוש.
אפשר אולי לצבוע אם ספרי או משהו אחרי הפריימר והוא לא יתקלף מהדלק?

TazmanianDevil
01-25-2010, 07:19 PM
הי

לא תמצא כמויות של צבע מזעריות.
המינימום הוא שמינית ליטר וגם זה בספק.

אייל_פ
01-25-2010, 08:00 PM
הכי טוב, תיקפוץ לחבר שיש לו את הציוד. אתה מוזמן להגיע ליקנעם. יש לי פריימר ויש לי צבע לבן. וגם קפה.

hifly
01-25-2010, 09:20 PM
רועי יש צבע נוסף שניקרא אוניקריל,זה צבע על בסיס אפוקסי זה מגיע עם מקשה,במחיר של 80 שח לליטר צבע חזק מאד עמיד לדלקים,קל להשיג אותו בחנויות חומרי בנין גדולות ,הצבע תוצרת נירלט.

וכמו שכתבו לך כאן..אל תעיז לצבוע לבד.....
אז אם לא תעיז לא תדע, צבע לבד ותהנה מעבודתך,לא ילך בפעם הראשונה ,אז בשניה יהיה יותר טוב ...אף אחד לא מת מזה שצבע לבד.
בהצלחה
אמיר

roiekoper
01-26-2010, 11:47 AM
hifly ולפני הצבע לאטום תסדקים אם השפכטל לאוטו כמו שהם אמרו?
ותודה רבה אייל ממש תודה, אתה בחור ממש נחמד אבל אני קטן ועוד אין לי רכב,
אולי בעוד שנה (:

snowflake
01-27-2010, 03:42 AM
כמו שאמרתי לך - אל תנסה אפילו לצבוע לבד. תלמד ממשהו עם נסיון ואז תנסה לבד. אלא אם בא לך לעשות מהקאול שפן נסיונות ולזרוק אותו לבסוף לפח אחרי שבזבזת כסף, זמן, מאמץ, צבע יקר, שפכטל, ניירות לטש, נשמת חומרים רעילים, לכלכת את הכל הבגדים וגמרת שתי חבילות של כפפות.

roiekoper
01-27-2010, 10:16 AM
חחחח.... גם ככה הזמנתי קאול חדש אבל אני רוצה לנסות לתקן את זה