צפה בגרסא המלאה : עזרה חשובה- מודול ספקטרום לשלט פוטאבה
Saar 3-D
03-10-2010, 04:11 PM
האלן חבר'ה...
ברשותי כרגע שלט פוטאבה 9 CAP SUPER.
מרוצה מהשלט עד הגג, באמת עובד נפלא.
העיניין שאני רוצה להפוך אותו ל-2.4 של ספקטרום.
יש את המערכת של ספקטרום שנקראת Spektrum DSM2 Airmod w/AR9000 Futaba Compatible
(מגיעה כמודול של ספקטרום שמתחבר לשלט פוטבה ואז יאפשר לעבוד עם השלט שלי בטכנולוגיית ספקטרום) + מבחר המקלטים הגדול שיש לספקטרום לעומת פוטאבה.
אני ראיתי מישהו שניסה לעשות בינדינג עם המערכת הזאת ,שלט 9 פוטאבה כמו שלי, רק עם מקלט 7 ערוצים ולא הצליח. המערכת עכשיו נשלח לתיקון בחו"ל. מה שגורם לי להיות דיי ספקן לגבי המוצר...
מישהו יודע?
מישהו שמע ?
(צירפתי תמונה של המערכת)
matzri
03-10-2010, 04:17 PM
למה לא לקנות מודול של פוטאבה?
Saar 3-D
03-10-2010, 04:22 PM
לאחר בירור מעמיק, המודול שמתאים לשלט שלי, תומך רק במקלט 7 ערוצים.
לטיסן גדול זה לא מתאים.
בנוסף, המחירים וכמו שאמרתי כבר מבחר במקלטים לעומת פוטאבה...
אין לך מה לחשוש, אני הסבתי את המערכת JR9303 ל2.4G עם מודול של SPEKTRUM ואין לי שום בעיה וכל המקטים שלי הם AR7000. זה עובד מעולה ויש לך מערכת 2.4G DSM ב100$. ביינדינג עושים בדיוק לפי הספר שמגיע עם המקלט. גם אני נסיתי לעשות ביינדינג בלי לקרוא את הספר והסתבכתי עד שלא עשיתי את זה פעם אחד צד אחרי צד לפי מה שכתוב.
matzri
03-10-2010, 04:48 PM
אם זו הסיבה אז באמת כדאי...
כמו שנכנב מעליי, תפעול של מערכת רדיו צריך להתבצע אך ורק ע"פ הספר ומה שהחברה ממליצה, כך אתה יכול למנוע מעצמך מבוכה על הקרקע ובמיוחד באויר!
שיהיה בהצלחה....
Saar 3-D
03-10-2010, 04:48 PM
אין לך מה לחשוש, אני הסבתי את המערכת JR9303 ל2.4G עם מודול של SPEKTRUM ואין לי שום בעיה וכל המקטים שלי הם AR7000. זה עובד מעולה ויש לך מערכת 2.4G DSM ב100$. ביינדינג עושים בדיוק לפי הספר שמגיע עם המקלט. גם אני נסיתי לעשות ביינדינג בלי לקרוא את הספר והסתבכתי עד שלא עשיתי את זה פעם אחד צד אחרי צד לפי מה שכתוב.
תודה רבה :)
שמעת על מישהו עם מער' פוטאבה שביצע את ההסבה ?
לפי מה שהבנתי מאוד ממולץ לשים עוד לווין?
לאבא שלי היה שלט פוטבא 8 ערוצים,ישן כזה,והוא קנה לו מודול 8 ערוצים של ספקטרום,ועבד מעולהה.(עם כל המקלטים)
ram130111
03-10-2010, 06:49 PM
לי יש שלט כזה ומודול כזה, אני חושב שהבעיה במודול כי כשאני מחזיר ל72 השלט בסדר.
כשאני שם את המודול 2.4, בצד ימין במסך, איפה שרואים את הV של הסוללה הוא מהבהב, וגומר את הסוללה מהר!!. פשוט הV יורד בקצב מהיר!...
אני הטסתי רק חשמלי אם זה והכל בסדר אבל אני מטיס את ה50cc שלי עם ה72 כי אני מפחד..
ואני לא יודע מה לעשות חח הוא כבר כמה חודשים במגירה סגור חח..
תחשוב לבד מה לעשות. יכל ליהיות שזאת בעיה במודול שלי..
בכל מוצר אלקטרוני יכול להיות פגם, זה לא אומר שהמוצר הזה לא טוב. אני מכיר כמה אנשים שמטיסים טיסני 35-40% עם מודול ספקטרום והכול נהדר. אני אישית מטיס עם זה גם בנזין וגם ניטרו וגם חשמלים ואין לי שום בעיה ברוך השם.
Saar 3-D
03-10-2010, 09:52 PM
לי יש שלט כזה ומודול כזה, אני חושב שהבעיה במודול כי כשאני מחזיר ל72 השלט בסדר.
כשאני שם את המודול 2.4, בצד ימין במסך, איפה שרואים את הV של הסוללה הוא מהבהב, וגומר את הסוללה מהר!!. פשוט הV יורד בקצב מהיר!...
אני הטסתי רק חשמלי אם זה והכל בסדר אבל אני מטיס את ה50cc שלי עם ה72 כי אני מפחד..
ואני לא יודע מה לעשות חח הוא כבר כמה חודשים במגירה סגור חח..
תחשוב לבד מה לעשות. יכל ליהיות שזאת בעיה במודול שלי..
ידוע ש-2.4 גומר את הסוללה מהר...
אתה משתמש בסוללת ליפו ?
guys234
03-10-2010, 11:37 PM
היה לי את השלט המדובר עם מודול של 8 ערוצים ומקלט 8 ערוצים תואם...
הכל עבד סבבה והצלחתי להשתמש בכל 8 הערוצים ואני לפחות לא שמתי לב שהסוללה נגמרה מהר.
snowflake
03-11-2010, 01:08 AM
יפים- לא הבנתי איך הסבת את השלט כך שהמודול בפנים.יש קיט כזה??? או שפשוט הכנסת את הכל פנימה? גם האנטנה שלך נראית שונה. אני גם מטיס עם 9303 מוסב עם מודול של ספקטרום, אבל הוא חיצוני עם חוט לאנטנה מבחוץ.
Saar 3-D
03-19-2010, 09:31 PM
חבר'ה, אני בדילמה קשה....
אני לא יודע אם לקנות את המודול של ספקטרום או לא..
מצד אחד,
ראיתי מישהו עם שלט כמו שלי שהוא לא מצליח לעשות לו ביינדיג בכלל !
ויש גם את רם, שאומר שהסוללה נגמרת לו מהר...
(שמה מיקריות או פגם במוצר?)
מצד שני,
אני רואה שיש פה חבר'ה שכן משתמשים ועובד להם..
מה מומלץ..?
3Dbuster
03-20-2010, 11:09 AM
היי סהר ,
במשך כמעט שנתיים הטסנו אני ואחי הגדול עם מודלים את הטיסנים הגדולים , ללא שום בעיה.
כל עוד שומרים על המצוות הכתובות בהוראות - לא תתקל בבעיות.
עידו ,
TazmanianDevil
03-20-2010, 09:54 PM
אין שום בעיה עם זה, רק תשים עין מדי פעם לראות עם החוט עדיין מחובר, ותשמור על האיזור עם ספוג כאשר אתה מאכסן את השלט בקופסא.
matan.tu
03-21-2010, 12:05 AM
סהר אם יש לך את התקציב לך על ההיטק היטסת היום איתו ואני בטוח שהוא לא נופל מה 9C חחחח....:-)
flyhard
03-31-2010, 01:47 AM
גם אני ביצעתי בדיוק את אותה ההסבה - 9CAP עם מודול ספקטרום.
עושה ביינדינג מיידי ומצויין עם כמה סוגי מקלטים שונים, שולט על 9 ערוצים מלאים עם המקלט המסופק בערכה.
עובד מצויין, אין מה לפחד.
עם זאת הייתי אומר כך,
אם חשובה לך אופציית ה- BNF של שיטת השידור (DSM2) לך על הקיט המדובר כי אין לך ברירה אחרת (עם השלט הנוכחי) ובכך סיימת את ההתלבטות. זה עובד נהדר.
אם לא, ואתה פשוט רוצה לעבור ל- 2.4 - אז הייתי מייעץ לך לקנות את המודול 2.4 של פוטאבה מטעמי אסתטיות, תאימות ושקט נפשי (שלא ברור מקורו אבל קיים..)
בהצלחה בכל דרך שתבחר
Saar 3-D
03-31-2010, 06:26 PM
גם אני ביצעתי בדיוק את אותה ההסבה - 9CAP עם מודול ספקטרום.
עושה ביינדינג מיידי ומצויין עם כמה סוגי מקלטים שונים, שולט על 9 ערוצים מלאים עם המקלט המסופק בערכה.
עובד מצויין, אין מה לפחד.
עם זאת הייתי אומר כך,
אם חשובה לך אופציית ה- BNF של שיטת השידור (DSM2) לך על הקיט המדובר כי אין לך ברירה אחרת (עם השלט הנוכחי) ובכך סיימת את ההתלבטות. זה עובד נהדר.
אם לא, ואתה פשוט רוצה לעבור ל- 2.4 - אז הייתי מייעץ לך לקנות את המודול 2.4 של פוטאבה מטעמי אסתטיות, תאימות ושקט נפשי (שלא ברור מקורו אבל קיים..)
בהצלחה בכל דרך שתבחר
מתן, הייטק שלט מעולה אני בטוח ! אבל אני מעדיף שלא להיות "שפן הניסויים" של השלט הזה.
מעדיף לקחת משו שעבר את מבחן הזמן, שלפי דעתי זה המבחן הכי חשוב.
flyhard עזרת לי המון ! תודה רבה. כנראה שבאמת אני יתקין את המערכת של ספקטרום.
ירדנו מלהפוך את השלט לפוטאבה 2.4 מקורי, בגלל עלות המקלטים ומבחר.
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.