PDA

צפה בגרסא המלאה : SEA - WIND שאלה למומחים

קובי פ.
03-29-2010, 04:04 PM
חג שמח לכולם .

מזה זמן מה אני משחק ומכין לטיסה טיסן SEA-WIND שזה ARF של חברת GREAT PLANES , מאחר וזה טיסן ימי אני שידרגתי אותו עם גלגלים מתקפלים , שיניתי את מיקום המנוע שיהיה על הצד ולא כלפי מטה , הוספתי מערכת תאורה כולל תאורת נחיתה ועוד כל מיני שטיקים קטנים .

אני מצרף את התמונה הבאה עם שאלה :
14116
כפי שאתם רואים מיכל הדלק וגם המנוע נמצאים אחרי מרכז הכובד לכיוון הזנב , לפי מה שאני יודע במצב הנ"ל מאזנים את הטיסן עם מיכל דלק מלא , בחוברת ההוראות מצויין בפירוש לאזן עם מיכל ריק מה שיגרום לי לזנב כבד בהמראה ורוב שלבי הטיסה ,לא נראה לי הגיוני , מה אתם אומרים , לאזן עם מיכל מלא או ריק ?

שמתי את השאלה ב RCU ולא קיבלתי תשובות מספקות אלא רק תגובות של מטיסים שאולי עכשיו הם מבינים למה הטיסן טס רע .

אשמח לתגובות .

linoy1125
03-29-2010, 05:54 PM
תאזן אותו עם שני שליש מיכל או חצי מיכל.... מה הסיפור

snowflake
03-29-2010, 06:59 PM
הבעיה כמובן , שאתה משחק עם טיסני ARF של גרייטפליינס.....חחחח
תאזן עם מיכל מלא, הכי בטוח. לכל היותר, אם יש בעיה - מכרז קידמי יאפשר לך סיכוי להגיע בשלום למסלול.

בברכה וחג שמח יקירי..

d3kid
03-30-2010, 12:29 AM
ראשית אתה מכניס את הראש למיטה חולה הטיסן הוא לא הכי קל להטסה והוא סובל מעומס מישטחים גבוה וגרר גדול ואתה עוד ציפרתה אותו בתוספות מישקל וגרר אני חושב שהבעיה הי הקומבינציה של עומס גבוה מרכז כובד מישתנה וגרר
צלצל אלי אני אתן לך טל של בחור שהיה לו את הטיסן והוא יתן לך חויות ונסיון שמהם תוכל לילמוד
בכל אופן מה שבטוח יהיה לך מעניין

בתכלס מה שאני הייתי הולך זה מרכז כובד קידמי מאוד ושהמיכל מיתרוקן למרכז כובד קידמי
טיסה עם מרכז כובד קידמי לא פוגעת בכלום חוץ מהגרר שגדל על הטיסן (וקצת פוגעת ביעילות הגה גובה )נכון אתה תבזבז קצת יותר דלק אבל תהיה יותר בטוח

בהמראה ממים יש איזה טריק שחייבים להוריד מדפים שזה לא אקטואלי לגביך שהרי אתה עם גלגלים וזווית ההכונה שלך תהיה אני מקווה חייבית אם לא תהיה גם אתה צריך להוריד מדפים כדי לנתק

בהצלחה

אייל_פ
03-30-2010, 01:15 AM
מאוד קשה לינחות יפה עם מרכז כובד קידמי. הטיסן לא ממש מציף בסוף ומהירות הנחיתה עולה. אני הייתי מרכיב מיכל דלק הכי קטן שאפשר עם זמן טיסה יחסית קצר וכך ההבדלים בין ההמראה לנחיתה לא יותר מידי משמעותיים. לדעתי תכוון את מרכז הכובד קצת אחורי עם מיכל מלא והכי קרוב לנקודה כשהמיכל ריק. חשוב מאוד בזמן נחיתה שמרכז הכובד יהיה במקום טוב. בטיסה ישרה הוא יהיה קצת רגיש ושוב זה לא שכיוונת 10 ס"מ אחורה את מרכז הכובד.

קובי פ.
03-30-2010, 02:57 AM
זרקו חג שמח .

קודם כל למרות הגלגלים אני ביצעתי הורדת משקל רצחנית ,היתה מקדימה משקולת של קרוב ל 700 גרם עופרת עם איפוקסי שהותקנה ע"י הבעלים הקודמים של הטיסן , זה הדבר הראשון שהעפתי החוצה , דבר שני התקנתי מנוע RCV 91 שהוא יותר קל מה-4 פעימות שהיה עליו קודם , אכן קראתי חוות דעת לא טובות על הטיסן ב RCU יש לו עומס כנף גבוה מאוד כי הכנפיים מאוד קטנות , בנוסף , אני שונא לראות בטיסני סקייל סרבואים תקועים בחוץ וביחוד באיזור הזנב אז כל הסרבואים שהיו מאחור בוטלו והועברו לתוך הגוף כך שלא רואים כלום מבחוץ כמו במטוס האמיתי וגם העברתי מלא משקל מהזנב לכיוון מרכז הכובד , בכללי אני חושב שהורדתי יותר מחצי קילו מהמשקל הקודם שהיה לו .

כרגע רק הקדמי מתקפל וזה מתקפל מכני ישן שהיה לי וביצעתי שינוי והתאמה מלאה , עדיין לא קיבלתי את המתקפלים החשמליים שהזמנתי שהם סה"כ 26 גרם לגלגל - לא נורא , בנתיים מותקנים הקבועים אבל כל ההכנות קיימות .

אייל , אין טעם להקטין מיכל כי גם ככה הוא לא גדול במיוחד , מה שקראתי ב RCU לא מחמיא בכלל לטיסן הזה שכנראה יציב בפני הרבה אתגרים .

אייל_פ
03-30-2010, 09:55 AM
אז למה קנית אותו בכלל???

P-51 missamerica
03-30-2010, 10:05 AM
חג שמח קובי
א.תתחדש לך
ב. העונה הקרבה תהיה החמישית אצלי עם הברווז/טיסן הנ"ל.
ג. לכל ה"ידענים והמומחים" !
הטיסן קל ומהנה מאד להטסה, מבצע תרגילי אירובאטיקה נפוצים סה"כ כיפי אז היכן העיזים?
חובה עליך
1-להוסיף 100 גרם עופרת בקידמת הטיסן
2-מנוע: OS91FS פרופ 12X8 שלשה להבים + מיכל מקורי
3-יש להמריא עם מדפים מלא
4-לנחות כמובן עם מדפים מלא, פיינל ארוך,להציף בסבלנות
נכון לוקח עוד רגע אבל שווה כל דקה -מדהים-
קל לניהוג במים ונראה מליון...
כדאי לך לעבור על הדבקות המגדל ולחזק מבנה הסירה מבפנים, לאטום הסרוואים עם סיליקון וקדימה לכינרת.

קובי פ.
03-30-2010, 03:02 PM
P-51 חג שמח .
קודם כל תודה על המידע .
כמו שכבר כתבתי הסרבו של ההגה גובה יושב צמוד לסרבו של המנוע ממש מאחרי המיכל , אני שמתי מיכל באותו נפח כמו האורגינאל רק שונה בצורה מטעמי נוחות בלבד , הסרבו של הגה כיוון + גלגל קידמי יושב קדימה בתוך הסירה עצמה .

רק כשאסיים את כל תיקוני הצבע אני יאזן אותו ואז אראה אם צריך להחזיר חלק מהמשקולת או לא , אני מאוד מקווה שמשקל הסוללה עצמה תתן לי את האיזון הדרוש .

כרגע במצבו הנוכחי הוא לא אטים למים ולפי מה שהוסבר לי בחברה עצמה אני אהיה חייב לפרק את הגלגלים ולאטום אותו אם ארצה להמריא ממים , בכל מקרה האופציה קיימת , חבל שלא הושקעה טיפה יותר מחשבה בטיסן לעשות אותו מראש בעל יכולת להמריא ולנחות בכל מקום .

אייל לשאלתך , תהרוג אותי לא יודע למה קניתי אותו , אולי בגלל שאני אוהב אתגרים בחיים ? , גם לי זה לא כלכך ברור הסיבה כמו בערך ל 90% מהדברים שאני עושה .

AeroGeek
03-30-2010, 07:38 PM
הי קובי
קראתי את שאלתך, התשובה היא כפי שנאמר כאן ,מרכז הכובד הנמדד צריך להיות האחורי ביותר אליו אתה מצפה להגיע תוך כדי טיסה ומבחינתך זה אומר מיכל מלא, זה נכון שמרכז הכובד ינוע תוך כדי טיסה קדימה ויעשה את הטיסן יותר עם נטייה להזדקרות והפלת כנף ככל שמפלס הדלק יירד אך מצד שני אתה לא הראשון שמטיס את הטיסן הזה אז כנראה שהשד לא כל כך נורא.
אני ממליך לבדוק בצורה טובה (כמו שתיארתי בכתבה לא מזמן) את מיקום מרכז הכובד כך שלא יהיו שגיאות .
אם תצטרך עזרה אני לשרותך
יונתן

קובי פ.
03-31-2010, 12:13 AM
היי יונתן חג שמח .

תודה על הצעת העזרה , כמו שכבר אמרתי בהוראות של החברה כתוב בפירוש לאזן עם מיכל ריק ואני חושב שזאת טעות , יכול להיות שהם פשוט מוציאים הוראות מוכנות לכל הטיסנים שלהם בלי מחשבה מעמיקה , מה שכן בפורום RCU קיבלתי מלא תגובות מאנשים שמטיסים את הטיסן וכולם אישרו שטיסן היה ממש קשה להטסה כאשר הוא היה מאוזן עם מיכל ריק בכמעט כל מעטפת הטיסה למעט בשלב שהמיכל כבר היה כמעט ריק ורק לאחר שהם איזנו אותו מחדש הם התחילו להנות ממנו .

אני יאזן אותו עם מיכל מלא ולאחר מכן נראה מה הסיפור שלו .

רון אפרת
03-31-2010, 12:20 AM
קובי מה עם קצת תמונות של הטיסן?:rolleyes:;)

גיא חנוך
03-31-2010, 01:09 AM
זרקו חג שמח .

קודם כל למרות הגלגלים אני ביצעתי הורדת משקל רצחנית ,היתה מקדימה משקולת של קרוב ל 700 גרם עופרת עם איפוקסי שהותקנה ע"י הבעלים הקודמים של הטיסן .

אני הוספתי לטיסן 230 גרם באף שמתוכם הורדתי 50 אחרי איזון מחדש .. סה"כ קיבלת אותו ממני עם 180 גרם תוספת שלי בחרטום

כל שאר העופרת הייתה יצוקה כבר מהחברה , לא היה לי מושג שהם שמו שם בערך חצי קילו:eek: