PDA

צפה בגרסא המלאה : מאריכים לסרוו והפרעות רדיו...

guys234
07-07-2008, 09:52 PM
שלום לכולם,
הבנתי שסלסול (ליפוף או באנגלית twisted - ראה תמונה מצורפת) כבל הסרוו והמאריכים מונעים , או יותר נכון מפחיתים רעשים בעיות רדיו,
רציתי להבין האם זה באמת נכון? ואם כן למה הסלסול אכן מפחית את הרעשים?

דבר שני ,הבנתי שאפשר ללפף את הכבל סרוו או המאריך סביב טבעת "פריט" (אני חושב שכותבים את זה "Ferrit"),
וגם זה מונע (מפחית) רעשים, עניין אותי לדעת כיצד זה מפחית רעשים?

ואיפה עדיף ללפף את הטבעת, יותר קרוב לסרוו או יותר קרוב למקלט (נראה לי יותר הגיוני למקלט...)?
תודה וערב טוב ,
גיא.

shay2320
07-07-2008, 10:20 PM
אם אתה אומר חחחח טוב לדעת פעם ראשונה שאני שומע את זהה...:D
ותדבר השני בכלל לא הבנתייי:confused:

Goohal
07-07-2008, 11:52 PM
אני לא יודע כלום לגבי הדבר הראשון אבל לגבי הטבעות, אני חושב שבפאוור בוקס, מגיעות הטבעות האלה למטרה הזו, תקנו אותי אם אני טועה אני מניח שיש אנשים שמבינים בזה יותר כל עוד אני חסיד אמקוטק..

juvaknin
07-08-2008, 09:56 AM
זה ההסבר...

קודם כל, הטבעת פריט, אם אתה חושב להשתמש בה, אז כמה שיותר קרוב למקלט . . אכן כן..
ואכן הסילסול הוא מונע רעשים יותר ממאריך שלא מסולסל..
זה יותר משמעותי במאריכים מאוד ארוכים ולא קצרים בקטנה..
ההסבר הוא, אם תקח מאריך ארוך מאוד ולא מסולסל, החוט הלבן הסיגנלינג חשוף לכל אורכו וחשוף לרעשים שיכולים "לשבת" עליו (רעשים שישבו על המתחים שרצים בתוכו),
כאשר הוא מסולסל אז אפשר להגיד שהחוטים אדום/שחור מקבלים על עצמם חלק מהרעשים ובעצם מקטינים את עוצמת הרעש שתשב על החוט סיגנל הלבן...
מיותר לציין שבתוך מקלטים יש מסנן רעשים בחוטי המתחים (אדום/שחור) ככה שההשפעה הקריטית יותר היא על חוט הסיגנל הלבן......

TazmanianDevil
07-08-2008, 11:08 AM
כל מה שאמרתם נכון אבל...זה מתייחס לחוטים שאורכם יותר ממטר אחד ואם יש לך 2.4 כל מה שאמרתם לא תקף.
לגבי טבעות פריט, יונתן כבר מומחה לזה אז ניתן לו את הבמה.