PDA

צפה בגרסא המלאה : התלבטות DLA לעומת DLE

asafsee
06-22-2010, 10:43 AM
מישהו יכול לעמוד על ההבדלים בין DLA ל DLE?
מדובר על גרסת ה 55סמק

פרט לגימור חיצוני שונה יש להם אותם הנתונים, למרות שהתגובות נחלקות לשני המנועים
מישהו בעל ניסיון במנועים הנל יכול לומר האם האחד איכותי יותר מהשני?

Liad
06-22-2010, 11:14 AM
אוקי אתה מדבר על DA - Desert Aircraft
לעומת
DLE , שהיו בעבר DL .

הDA הוא יותר איכותי , הוא הרבה יותר זמן מה DL בשוק, והDL הוא מוצר סיני.

מפה ואילך זאת החלטה שלך, המנוע DLE עובדים בסדר עד כמה שידוע לי,
להגיד לך שאני אישית סומך על המנוע ? ממש לא, אני לא הייתי לוקח סיכון על כלי בגודל הזה.

על הDA אני סומך בעיניים עצומות, יש לי גם DA 100 וגם DA 50, שניהם עובדים טפו טפו ואף פעם לא איכזבו אותי. ( אין לי ניסיון עם ה DLE , גם לא נראה לי שיהיה לי ניסיון איתו על הטיסנים שלי )

אבל למשל אצל רם מפה בפורום יש לו אותו כבר די הרבה זמן, ונראה שהוא עובד בסדר. ( את ה DLE 55 )

TazmanianDevil
06-22-2010, 11:25 AM
שני מנועים סינים.

ה-DLA בעל מייסבים יפנים, ואיזור הקראנק עשוי ממגנזיום ולא אלומיניום כמו ה-DLE.
ה-DLA הוא מנוע ישן יותר של החברה שהתפרקה לשניים, DLE ו-DLA.
ה-DLE יותר חדיש ?!?

כמו שנאמר מעלה, שני מנועים סיניים שאחד הוא חיקוי של השני (סינים מעתיקים מסינים לאן הגענו ?!)
עם ה-DLE יש יותר ניסיון בעולם ואומרים עליו שהוא מנוע טוב...אבל סיני.

בומה
06-22-2010, 11:29 AM
גם קאיה שנת 98 תביא אותך לירושלים.
השאלה היא של אורך חיים ואמינות המערכות.
ב-DA אין הפתעות. ב-DLE אתה משחק רולטה רוסית. נפלת על מנוע טוב-תטיס הרבה זמן ותצקצק בלשון על כל רוכשי המגה $.
נפלת רע- המנוע השני כבר יגיע למחיר של קנייה ראשונית של DA.

עכשיו לפוזה של DLA 'DLE - אין אחד כאן שיודע מי לעזעזל כאן היצרן. אינטואיטיבית-מדובר ביצרן סיני אחד מרכזי שנותן למשווקים אותו מנוע ללא ציפוי נגד שחיקה, עם מיסבים מוגבלים ל-100 שעות ,מעגלים של ההצתה שלא עברו בדיקת רעידות להלחמות קרות. אבל-זול.
אני אישית מתעתד לרכוש DLE111 לרבע הרוורד. ההצתה תהה CH. לא נראה לי שזו החלטה שגויה-TOWER הענקית משווקת אותם בארה"ב וזה אומר הרבה מאוד. הם בודקים כל מוצר שלא יפלו על זבל.
השיקול שלך.

Liad
06-22-2010, 11:36 AM
אני חשבתי שהוא מדבר על DA לעומת DLE , אבל עכשיו הבנתי שהוא מדבר על DLA ו DLE ,
אחרי חיפוש בגוגל מצאתי את הDLA בהובי קינג, משום מה אף פעם לא שמעתי עליו..

orel zohar
06-22-2010, 08:16 PM
מישהו יכול לעמוד על ההבדלים בין DLA ל DLE?
מדובר על גרסת ה 55סמק

פרט לגימור חיצוני שונה יש להם אותם הנתונים, למרות שהתגובות נחלקות לשני המנועים
מישהו בעל ניסיון במנועים הנל יכול לומר האם האחד איכותי יותר מהשני?

55 dle מנוע מעולה יש לי מנוע כזה מספר חודשים מסובב פרופ 22.8 של3w 7400 סלד

קובי פ.
06-22-2010, 08:57 PM
השאלה היא מה את מחפש ומה אתה רוצה להוציא מהמנוע .

DLA וגם DLE הם מנועים טובים אבל צריך לייחס להם את תכונות ההטסה הנדרשות .

אם לטיסת 3D , שעות רבות , עומס רב , ועבודה במאמץ , שכח מהם , לא שהם לא יעשו את העבודה בהתחלה אבל יגמרו לך מהר מאוד , פשוט הם לא בנויים לזה .

אם לטיסת סקייל רגועה עם כמה תרגילים פה ושם , פעם בשבוע 2 עד 3 טיסות כאן אין לך בעיה בכלל שניהם טובים .

אתה חייב להתאים את המנוע לסוג ההטסה שלך וכמובן גם לכמות ההטסות שלך בשנה .

תחשוב טוב טוב לפני שתקנה משהו שלא ישרת אותך נאמנה .

asafsee
06-22-2010, 10:02 PM
הי קובי
המנוע מיועד לסקייל, ללא הרבה מאמץ

3Disaster
06-23-2010, 12:45 AM
השאלה היא מה את מחפש ומה אתה רוצה להוציא מהמנוע .

DLA וגם DLE הם מנועים טובים אבל צריך לייחס להם את תכונות ההטסה הנדרשות .

אם לטיסת 3D , שעות רבות , עומס רב , ועבודה במאמץ , שכח מהם , לא שהם לא יעשו את העבודה בהתחלה אבל יגמרו לך מהר מאוד , פשוט הם לא בנויים לזה .

אם לטיסת סקייל רגועה עם כמה תרגילים פה ושם , פעם בשבוע 2 עד 3 טיסות כאן אין לך בעיה בכלל שניהם טובים .

אתה חייב להתאים את המנוע לסוג ההטסה שלך וכמובן גם לכמות ההטסות שלך בשנה .

תחשוב טוב טוב לפני שתקנה משהו שלא ישרת אותך נאמנה .

קובי,
דווקא בגלל שזה סקייל הייתי מעדיף מנוע שאני יכול לסמוך עליו יותר מאשר מנוע שיושב על טיסנ 3D.
1.אחרי שתשב ותעבוד (מי כמוך יודע) שנתיים ולפעמים יותר על טיסנ מושקע. מנוע זה מה שימנע ממך להטיס בראש שקט, או יותר גרוע-יגרום לטיסן לחזור לבורא(5-5-5 לא עלינו) המנוע הזה יעלה לך ביוקר.
2. בעיקר בגלל שזה טיסנ סקייל, להלן טיסנ בעל תכונות טיסה לא טובות בכלל, הייתי מעדיף שלא יהיה לי איזה שאט באמצע טיסה, אבל דווקא בטיסן 3D יש סיכוי גדול יותר לצאת ממצבים כאלו,

בסופו של דבר זה נתון לשיקולו של המטיס...(עד כמה מגרד לו בכיס)

matan.tu
06-23-2010, 01:19 AM
מהידע והנסיון המצטבר עד עכשיו DL למינהם נותנים תמורה מעולה לכסף והם שורדים לא רק שעות טיסה ו 3D אלה גם ריסוקים ועושים את עבודתם נאמנה בקרת האיכות פחות טובה ולכן משלמים פחות
דרך אגב אין לקבוע על סמך נסיון אישי ש לDA נטולי תקלות אני באופן אישי ראיתי לא מעט DA 50 שלא מניעים יום שלם בשטח או גורמים לקאט או DA 85 שגורמים לך לירוק דם מרוב התעסקות
אבל הדובדבן ועדי כוכב עד שלי זה DA 100 שמתפרק באוויר (צילינדר נתלש) מסקנה כול מנוע באשר הוא מועד לפורענות DL עשו קפיצת מדרגה לא קטנה ומגיע להם הקרדיט

matan.tu
06-23-2010, 01:21 AM
דרך אגב DLE 55 זו הבחירה שלי לשאלתך מנוע עם המון כוח פופולארי מאוד בעולם חלפים זמינים ואחריות לשנתיים במקומות מסוימים

meir685
07-04-2010, 09:03 PM
האם מישהו מטיס עם המנוע הזה (DLE)שיכול לדבר עליו מניסיון אישי.האם מישהו יכול להסביר את תהליך ההרצה למנוע מהסוג הזה.

vini301
07-04-2010, 09:32 PM
האם מישהו מטיס עם המנוע הזה (DLE)שיכול לדבר עליו מניסיון אישי.האם מישהו יכול להסביר את תהליך ההרצה למנוע מהסוג הזה.
הכן כן

מנוע פשוט לתיפעול , פשוט לכיוון.
הרצה:

2 מכלים על הקרקע ב-2500-3000 סל''ד ואחר כך לאוויר. באוויר 8-10 ליטר טיסות רגועות ללא 3D וללא פול מצערת להרבה זמן. במשך כל ההרצה 3% שמן מנראלי.
אחר כך ניתן לעבור לשמן סינטטי ובהדרגה (כל 4 ליטר) לרדדת באחוזים עד ל 2.5%.
אין צורך לרדת יותר מזה. המנוע שלי עובד מצויין עם תערובת של 2.5% שמן 3W ומסובב פרופ VESS 22B ב- 7500 סל''ד עם אקזוז סטנדרטי (בעלי DA-50 יגידו מכובד מאוד)

חובה להחליף פלאג מקורי (סיני) ב NGK היפני לפני שעולים לאויר.

meir685
07-10-2010, 09:27 AM
מכלים על הקרקע ב-2500-3000 סל''ד ואחר כך לאוויר. באוויר 8-10 ליטר טיסות רגועות ללא 3D וללא פול מצערת להרבה זמן. במשך כל ההרצה 3% שמן מנראלי.
מאיפו אפשר לקנות שמן מנראלי ובאיזה פרופ אתה משתמש(22*8 או8*23)

vini301
07-10-2010, 11:11 AM
פרופ 22x8 22b
כל שמן מנראלי למנועי שתי פעימות שהולך לעופנועים סירות, מקסחות דשה, ציוד חקלאי אחר מתאים לנו להרצה. בקרב הטיסנאים נהוג להשתמש בסונול מארין שהוא תוצר של סונול. ניתן למצוא בתחנות דלק סונול.

benhagag
07-16-2010, 12:02 AM
ל 3d מה יותר טוב dle או dla?

TooLy
07-17-2010, 04:22 AM
לא ייאמן כמה חיקויים יש למנועים האלו, יש גם:
DM55
TURNIGY 50
RCG 50
אסף, מה בתכנון???

asafsee
07-17-2010, 12:41 PM
יש תיכנון לDLE50 בקרוב :)

afridman
07-17-2010, 03:28 PM
מהידע והנסיון המצטבר עד עכשיו DL למינהם נותנים תמורה מעולה לכסף והם שורדים לא רק שעות טיסה ו 3D אלה גם ריסוקים ועושים את עבודתם נאמנה בקרת האיכות פחות טובה ולכן משלמים פחות
דרך אגב אין לקבוע על סמך נסיון אישי ש לDA נטולי תקלות אני באופן אישי ראיתי לא מעט DA 50 שלא מניעים יום שלם בשטח או גורמים לקאט או DA 85 שגורמים לך לירוק דם מרוב התעסקות
אבל הדובדבן ועדי כוכב עד שלי זה DA 100 שמתפרק באוויר (צילינדר נתלש) מסקנה כול מנוע באשר הוא מועד לפורענות DL עשו קפיצת מדרגה לא קטנה ומגיע להם הקרדיט
צודק ב 100% , לי יש נסיון מאוד רע עם DA (למרות שיש סיכוי שהאשמה נעוצה גם בי) , המנוע פשוט נחלש בצורה מטורפת ובזמן קצר יחסית , לעומת זאת אני ממש מבטוס מה 3W שלי שעובד כמו סוס.
ראיתי DL שנשבר באוויר וראיתי כאלה שעובדים ללא דופי ולכן כל מקרה לגופו.
הטסתי לא ממזמן טיסן 3D בעל מנוע DL , טס מעולה רק תחושה שלי שהמנוע היה קצת יותר חלש (אבל יכול להיות שזאת שאלה של כיוון).

meir685
08-05-2010, 07:03 PM
היום קיבלתי את המנוע שהזמנתי מחו"ל .מנוע DLE 55.ניראה לי שחסר ברגים לעמודים של תושבת המנוע.יש רק 4 ברגים .מאיפה אפשר לקנות ברגים שמתאימים למנוע. ועם משהו שיש לו כבר את המנוע הזה האם הוא יכול לתת מס' הסברים איך להרכיב אותו.פשוט לא מצויין לאן להרכיב את זרוע הדלק ?

gadi_c
08-05-2010, 07:53 PM
היום קיבלתי את המנוע שהזמנתי מחו"ל .מנוע DLE 55.ניראה לי שחסר ברגים לעמודים של תושבת המנוע.יש רק 4 ברגים .מאיפה אפשר לקנות ברגים שמתאימים למנוע. ועם משהו שיש לו כבר את המנוע הזה האם הוא יכול לתת מס' הסברים איך להרכיב אותו.פשוט לא מצויין לאן להרכיב את זרוע הדלק ?

תגדיר מה זאת אומרת להרכיב את המנוע?
הוא הגיע מפורק?

TooLy
08-05-2010, 08:25 PM
ברגים כדאי לקנות בחנות ברגים.
המלצה שלי היא חנות בשם "כל תבריג" ברחוב מנחם בגין 44.

lior.metargem
08-06-2010, 04:19 PM
היום קיבלתי את המנוע שהזמנתי מחו"ל .מנוע DLE 55.ניראה לי שחסר ברגים לעמודים של תושבת המנוע.יש רק 4 ברגים .מאיפה אפשר לקנות ברגים שמתאימים למנוע. ועם משהו שיש לו כבר את המנוע הזה האם הוא יכול לתת מס' הסברים איך להרכיב אותו.פשוט לא מצויין לאן להרכיב את זרוע הדלק ?קודם תתחדש . מה ז"א להררכיב את הזרוע של הדלק אתה מיתכוון למיצערת ? עם כן תעלה תמונה אולי נוכל לעזור .