PDA

צפה בגרסא המלאה : נהדר .. הצרות התחילו ..

ga02
08-07-2010, 06:45 PM
אחרי הריסוק המעצבן של היאק החלטתי לעבור היום טוב טוב על המנוע (DA-50)...
והנה התוצאות :
זרועה ימין עליונה שתופסת את הפיירוול נשברה בחלק של המנוע (באוזן הזאת), שבר יפה וחלק ...
אז .. מה עושים ?
יש דבק כלשהו לאלומיניום ? דרך אפשרית לרתך? או להגיד שלום לחלק הזה ולהתחיל להפוך את העולם כדי למצוא מקום שיחליף לי אותו ?
עוד מאט אני יעלה תמונות .

Saar 3-D
08-07-2010, 06:50 PM
גם לי זה קרה, בקטאנה (באוויר) וזה מה שגרם לצילינדר לעוף.
שלחתי את המנוע ל-DA והחליפו.
ככה שלפי דעתי כדי שתזמין מ-DA.

ga02
08-07-2010, 06:51 PM
תמונות

gadi_c
08-07-2010, 07:06 PM
ניתן לתיקון על ידי ריתוך אבל עדיף להחליף את החלק (ניתן להחליף רק אותו)

AdiRVaknin
08-07-2010, 07:13 PM
אתה יכול לרתך את זה ריתוך אלומיניום טוב.. מכיר כמה אנשים שכבר עשו את זה.
אם לא אתה יכול להזמין את החלק חדש דרך http://www.toni-clark.com/index_en.htm כמה ימים והוא אצלך עם שירות מעולה וכל החלקים.

ga02
08-07-2010, 07:16 PM
יש לנו חבר , רתך מקצועי .. אם אני יביא לו והוא יבצע עבודה כמו שצריך , זה יהיה טוב או שאחרי כמה טיסות זה ישתחרר ?
ברור שעדיף להזמין חלק חדש אבל בתקופה כזאת שכל שקל שיש לי הולך על גוף חדש אני לא רואה אתה עצמי קונה סתם חלק אם כן יש אפשרות לתקן ...

AdiRVaknin
08-07-2010, 07:24 PM
יש לנו חבר , רתך מקצועי .. אם אני יביא לו והוא יבצע עבודה כמו שצריך , זה יהיה טוב או שאחרי כמה טיסות זה ישתחרר ?
ברור שעדיף להזמין חלק חדש אבל בתקופה כזאת שכל שקל שיש לי הולך על גוף חדש אני לא רואה אתה עצמי קונה סתם חלק אם כן יש אפשרות לתקן ...
התשובה בשאלה.. אם הוא ירתך טוב ויעשה עבודה כמו שצריך זה לא ישתחרר לך גם אחרי 200 טיסות :)

ga02
08-07-2010, 07:28 PM
התשובה בשאלה.. אם הוא ירתך טוב ויעשה עבודה כמו שצריך זה לא ישתחרר לך גם אחרי 200 טיסות :)
חח אז עדיף
איך קוראים לחלק הזה באתר שהבאתה לי ?
תודה על העזרה :)
עריכה : מצאתי .. 77 יורו , עדיף לתקן :D אני אצתרך לפרק את החלק מכל שאר החלקים .. מה שאומר שאני אצתרך גם אטמים חדשים .. יש מקום בארץ להביא ממנו ?

yaron
08-07-2010, 08:31 PM
ריתוך אלומיניום עלול (בסבירות גבוהה) לגרום לעיוותים של החלק המרותך.

הדבר נכון במיוחד אם מדובר בריתוך של יציקה מעובדת.

בד"כ - לאחר ריתוך כזה צריך לעבד מחדש את המשטחים הישרים שסמוכים לו (במקרה שלך, משטח האטימה מול הצילינדר ומשטח האטימה בין חצאי ה- Crank-Case

המלצתי - שים חלק חדש

linoy1125
08-07-2010, 08:35 PM
מיותר להזמין... סתם עלות גבוהה ..
גם לי זה קרה בDA 50 ריתחתי את החלק אצל "פורת פניאומטיקה" ברחובות ועבד ועובד מעולה
בעלות של 70 שח.:p

ram130111
08-07-2010, 08:40 PM
גם במנוע הDL 50 שלי זה קרה, המנוע גם רותך וזה עובד מצויין, זה קרה שוב, ואני יקח אותו לרתח טוב והכל יהיה בסדר.

רם.

gadi_c
08-07-2010, 10:23 PM

נכון אבל יכול ליהיות מצב שיהיה שיחרור מאמצים בגלל החום של הריתוך ויגרום לעיוותים

גיא חנוך
08-08-2010, 12:59 AM
אם תשאל אותי הייתי הולך על חלק חדש ומקורי ישירות מהחברה , שירות הלקוחות שלהם הוא מהטובים בעולם! אני ממליץ לך לבקש מהם הצעת מחיר כי הם הפתיעו אותי כבר כמה פעמים לטובה

רתך טוב יכול לתקן את זה , רק מהפחד שיעוות אותו אפילו טיפה אני לא מסוגל לחשוב לעשות את זה למנוע שלי

ram_z
08-08-2010, 10:02 AM
ביום שבו הריתוך יישבר \ יתגלה שהחלק מעוות סביר שתגיד קדיש גם על הטיסן הבא.
תגיד אתה האם שווה לך ההשקעה הנוספת עבור החלק הזה או לא.

אני חושב שכן!

יש הרבה דברים שבהם ניתן לחסוך. זה לא אחד מהם!

לשד
08-08-2010, 11:45 AM
קרה לי פעם משהוא דומה במנוע אחר. הלכתי למומחה מס 1 בנושא (אייבי ריתוכים).
אתה תידרש לפרק את החלק לגמרי כולל כל הגומיות כי ההלחמה לוקחת הרבה זמן כי חייבים לנקז תוך כדי ריתוך את השמן שנספג בשגשוגת. בנוסף המומחה קדח וייצר תותב אנכי כדי לתמוך את השבר לאחר הריתוך. זה לקח חצי יום לתקן ושילמתי אז 300שח על התיקון. למען האמת העסק עבד אבל די מהר לאחר מכן ריסקתי את הטיסן ולא זוכר מה עשיתי עם המנוע.
לסיכום:
1) אם אתה מתקן חייב להיות בעל מקצוע מומחה בריתוך הרלוונטי. תיקון מקצועי יעלה כסף טוב!
2) לא חשוב כמה טוב יהיה התיקון, הנקודה הזו מעתה לדראון עולם תהיה החולייה החלשה.
3) תשקול מה יהיה היחס בין החיסכון בריתוך לבין הנזק הפוטנציאלי שיקרה אם הוא יישבר לך בטיסה אל מול עלות
חלק חדש.
4) הישמר והיזהר מההצהרה: "גם לי קרה עשיתי ככה וככה וזה עובד".
5) לכל פשרה יש מחיר ויש לשקול את מחיר החיסכון אל מול מחיר הנזק העתידי. זה לא מדע מדוייק ונתון לא
מעט ביכולת והעדפה אישית של כל אחד. (איך אומרים: תשאל 9 יהודים תקבל 10 דעות...)

בהצלחה!
עמרם

afridman
08-09-2010, 12:58 AM
קרה לי פעם משהוא דומה במנוע אחר. הלכתי למומחה מס 1 בנושא (אייבי ריתוכים).
אתה תידרש לפרק את החלק לגמרי כולל כל הגומיות כי ההלחמה לוקחת הרבה זמן כי חייבים לנקז תוך כדי ריתוך את השמן שנספג בשגשוגת. בנוסף המומחה קדח וייצר תותב אנכי כדי לתמוך את השבר לאחר הריתוך. זה לקח חצי יום לתקן ושילמתי אז 300שח על התיקון. למען האמת העסק עבד אבל די מהר לאחר מכן ריסקתי את הטיסן ולא זוכר מה עשיתי עם המנוע.
לסיכום:
1) אם אתה מתקן חייב להיות בעל מקצוע מומחה בריתוך הרלוונטי. תיקון מקצועי יעלה כסף טוב!
2) לא חשוב כמה טוב יהיה התיקון, הנקודה הזו מעתה לדראון עולם תהיה החולייה החלשה.
3) תשקול מה יהיה היחס בין החיסכון בריתוך לבין הנזק הפוטנציאלי שיקרה אם הוא יישבר לך בטיסה אל מול עלות
חלק חדש.
4) הישמר והיזהר מההצהרה: "גם לי קרה עשיתי ככה וככה וזה עובד".
5) לכל פשרה יש מחיר ויש לשקול את מחיר החיסכון אל מול מחיר הנזק העתידי. זה לא מדע מדוייק ונתון לא
מעט ביכולת והעדפה אישית של כל אחד. (איך אומרים: תשאל 9 יהודים תקבל 10 דעות...)

בהצלחה!
עמרם
בסופו של דבר זה עלות מול תועלת , תשקול תראה מה היתרונות למול החסרונות ותחליט .

moshe amzleg
08-19-2010, 04:00 AM
מיתוך ניסיון גם לי זה קרה ב dl חמישים לפני שנה בערך ריתכתי את זה בריתך אלומניום מיוחד (רתכת גז) לא רתכת עם אלקטרודה לאמומניום זה יכול לרתך אבל זה לא יהיה חזק אז אם יש לך בחור שמרתך טוב עם גז ריתוך ארגון צריך דיוק עבודה טובה של שיופים זה יחזיק ולהגיד לך תאמת לא עושה רושם שזה הולך להתפרק .

מאי
08-19-2010, 11:01 AM
גל,אל תחסוך בדברים האלו!!!
תזמין את החלק מטוני קלארק...אחלה שירות יש שם.....