צפה בגרסא המלאה : למה לא Li-Poly?
guys234
07-27-2008, 02:54 PM
ידוע שבטיסנים גדולים מרובי סרווים זוללי זרם רצוי מערכת חשמל
טובה ואמינה וכך גם הסוללות...
ראיתי כאן הרבה מטיסים שמשתמשים בסוללות Li-ion או A123 (Li-Fe
אבל אף אחד לא משתשמש בLi-Poly ?
יש סיבה מיוחדת שלא מתשמשים בהם?
כי למיטב הבנתי הסוללות האלה בהחלט מסוגלות לעמוד
בעומסים -20C-30C שעבור סוללת 2000mah ומעלה זה נותר הרבה מאוד
מתח עבודה לרגעי עומס ובכלל.
בנוסף, המחיר שלהם יחסית זול והן נטענות מהר,גרף הפריקה שלהם יחסית לינארי,
ממה שראיתי בטיסן החשמלי שלי - ללא נפילות מתח כמו ב-NiMH.
juvaknin
07-27-2008, 03:51 PM
אני לא חושב שיש סיבה מיוחדת...
בחו"ל נתקלתי בהמון אנשים שמטיסנים עם סוללות LIPO בטיסני 50CC ו-100CC..
העניין שמבחינת "פגיעה" פיזית בהן, הן פחות עמידות מ-LION.. בגלל המארז שלהן שהוא יותר עדין ממארז סוללות LION..
חוץ מזה? אני לא רואה סיבה שיש בעיה... זה יעבוד מעולה..
גם בת'כלס.. אם נוח לך למתקן את הסוללות באיזו פינה שאתה חייב אזיקון.. לא בריא לתפוס חזק LIPO עם אזיקון.. הן רכות יותר מ-LION..
אבל "בגדול".. זה יעבוד מעולה, אין סיבה שלא..
גיא חנוך
07-27-2008, 03:55 PM
:confused:מה ז"א לא מטיסים????
פאואר בורס ואמקוטק משתמשים ב ליטיום פולימר
חוץ מזה על הרבה טיסני F3A ומסוקים בארץ תוכל לראות סוללות של פלייט פאואר
גיא חנוך
07-27-2008, 03:55 PM
גיא , דבר איתי בטלפון בקשר להזמנה שלך אם עדיין אקטואלי , רק עכשיו קראתי את המסר
juvaknin
07-27-2008, 06:15 PM
:confused:מה ז"א לא מטיסים????
פאואר בורס ואמקוטק משתמשים ב ליטיום פולימר
חוץ מזה על הרבה טיסני F3A ומסוקים בארץ תוכל לראות סוללות של פלייט פאואר
גיא, הוא מתכוון לסוללות פולימר רגילות.. לא כמו של PB או אמקוטק, שיש להם בסיס קשיח מאוד ו-PB בכלל יש להם מארז מאודד קשיח...
אבל בכל מקרה, ניתן להטיס עם סוללות LIPO לא מוגנות במעטפת פלסטיק.. תמתקן אותן עם סקוטצ'ים ולא עם אזיקונים, והכל יהיה בסדר......
Shalva_models
07-28-2008, 07:50 PM
עכשיו פרומקו הוציאו את ה BLACK JACK...
אלו סוללות LIPO 2600 ו5200 מילי...
נראות סבבה לגמרי...
juvaknin
07-28-2008, 08:28 PM
עכשיו פרומקו הוציאו את ה BLACK JACK...
אלו סוללות LIPO 2600 ו5200 מילי...
נראות סבבה לגמרי...
עכשיו הסתכלתי עליהן.. 45$ לאחת 2600...
הן רק 10C בלי משהו מיוחד.. נשמע לי יקר ורק 10C???
עדיף לקנות סוללות EVO לא? מחיר דומה ויותר חזקות ואמינות גם ללא ספק.. (כמובן שגם פרומקו אמינות..)
juvaknin
07-28-2008, 08:45 PM
טוב, אחרי יום של "חיפושים וקריאה" בפורומים בחו"ל.. הבנתי למה לא רואים "יותר מדי" אנשי 50CC ומעלה שמשתמשים בLIPO למקלטים או להצתה ומעדיפים LION..
הסיבה שהכי נחשבת וחוזרת על עצמה (וגם קצת הגיונית).. היא שהרי ברור 99% מכל מי שמבצע SETUP יפה בתוך הטיסן מחזיק את הסוללות שלו בתוך הטיסן מקובעות או בצידי הגוף.. הקיצר "לפעמים" הסוללות מותקנות בצורה שלא נוח בכל טעינה להוציא אותן..
LIPO "לאאאאאאא מטעינים" בתוך טיסן.. (למי שמקפיד על חוקים..)
תאים של LION יותר עמידים בתופעות פורענות של תקלת טעינה לעומת LIPO ולכן סוללות LION אין בעיה ואין אזהרה להטעין מחוץ לטיסן או בתוך כלי כלשהו (כמו שממליצים על LIPO)..
אז זאת סיבה מספיק טובה... (בשבילי לפחות..) :)
סיבה שניה (שלא מצאתי לה הוכחה כלשהי) ידוע שסוללות LIPO מיועדות להוצאת זרם גבוה מאוד.. והרבה טוענים שלא "בריא" לסוללות LIPO לפרוק קבוע בזרם נמוך יחסית לעומת פריקה מלאה של 15 דקות על טיסן חשמלי שצורך 30A .. וזה גם מה שמסביר "בערך" שסוללות LIPO שמיועדות למקלטים או למערכות PB וכדומה.. הן בעלות פריקה "C" נמוך מאוד יחסית לסוללות לטיסנים חשמליים...
זה הסיכום לי לפי מעקב בפורומים..:rolleyes: לא מנסיון או משהו :)
TazmanianDevil
07-29-2008, 12:33 PM
צודק אבל...
דרא"ג גם סוללות LION לא רצוי להטעין בטיסן, ראו הוראות יצרן...ממליץ כן להוציא אותן בזמן טעינה, אם אייני טועה היתה פה בארץ איזו שריפה בגלל סוללות LION
כל סוללות הליטיום מועדות לפורענות חלקן יותר וחלקן פחות, מה שעושה את ההבדל זה לא שזו יון וזו פולימר בסופו של דבר הן סוללות ליטיום.
הסיבה היותר ניראת לעין היא עניין הזרם והמתח מה שכבר לא משפיע כי יש היום כבר בשוק סוללות פולימר עם סייקל גביה יחסית.
בקיצר A123 בלי רגולאטור ובלי באטיח' (גם אותן לא רצוי להטעין בטיסן כי הן גם על בסיס ליטיום)
נועם ג
07-29-2008, 01:58 PM
אפשר לשים בטיסן סוללה של 2 תאי אי123(6.6V) בלי ריגולטור? המקלט והסרווים יתסדרו עם זה?
juvaknin
07-29-2008, 02:21 PM
אפשר לשים בטיסן סוללה של 2 תאי אי123(6.6V) בלי ריגולטור? המקלט והסרווים יתסדרו עם זה?
הרבה עובדים בשיטה הזאת, ללא רגולטורים.. אומרים שסרוואים ל-6V מסתדרים עם זה..
מקלטים גם..
Shalva_models
07-30-2008, 02:30 PM
סוללת 6 וולט ניקל מוציאה כשהיא מלאה מעל 7 וולט! למקלט לא תיהיה בעיה עם 6.6 קבוע
yoavh360
07-30-2008, 07:05 PM
לפי מה שאני יודע - למרות שאין לי נסיון רב עם סוללות Li-Poly - הן מתחממות. וגם הן יותר כבדות .
3Disaster
07-30-2008, 07:15 PM
לפי מה שאני יודע - למרות שאין לי נסיון רב עם סוללות Li-Poly - הן מתחממות. וגם הן יותר כבדות .
כבדות?!!?!??!?!?!?:eek::eek::eek: נראה לי שאתה מתבלבל אם משהו אחר:D (או שאולי אני מתבלבל?)
נועם ג
07-30-2008, 07:20 PM
ליטיום פולימר נוהגות ליהתחמם תחת עומד ובמקרים חריגים אפילו להיתנפח מעט(לפי המקרה)
חרגנו טיפה מהשישור ודיברנו על A123 אשר הם סוללות מהפכניות שלאט לאט ניכנסות לתחביב
יש להם המון יתרונות כמו:
יכולות טעינה ב10C פרושו...סוללה מלאה ב10-15 דקות
יכול פריקה גבוהה-עד 60C רגעי
לא מיתפוצצות
החסרון היחידי שלהם הוא שהם מעט כבדות...
זהו..יום טוב
TooLy
08-13-2008, 12:16 AM
:confused::confused::confused:
בשימושי LIPO לסרוואים, מדובר על זרמים נמוכים יחסית שאינם מתקרבים לאלו הקיימים במערכת עם מנוע חשמלי ממוצע, כך שהן לא "מתרגשות" בכלל מהעומס.
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.