PDA

צפה בגרסא המלאה : שאלה על אספקת דלק למנוע

קובי חמ
10-27-2010, 08:27 PM
נתון המצב הבא : טיסן עם מנוע שיש לו משאבת דלק ,אין שימוש בעיקרון של מיכל לחץ
הטיסן מבצע צלילה ארוכה במהירות קבועה נניח בזוית של 60 מעלות
במיכל יש חצי מכמות הדלק,
כלומר במצב זה כל הדלק נימצא בחלקו הקידמי של המיכל והצינורית שמספקת את הדלק למנוע ( הצינורית עם המשקולת ) נימצאת בחלקו האחורי של המיכל ובעצם לא מגיע אליה דלק כי הדלק נימצא בחלקו הקדמי של המיכל ( עקב הצלילה )
השאלה שלי כיצד במצב זה מגיע דלק למנוע ? והאם צלילה כזו לאורך זמן כאשר המיכל לא מלא עלולה להיגמר בקט מנוע ?
תודה
קובי

benhagag
10-27-2010, 10:58 PM
נתון המצב הבא : טיסן עם מנוע שיש לו משאבת דלק ,אין שימוש בעיקרון של מיכל לחץ
הטיסן מבצע צלילה ארוכה במהירות קבועה נניח בזוית של 60 מעלות
במיכל יש חצי מכמות הדלק,
כלומר במצב זה כל הדלק נימצא בחלקו הקידמי של המיכל והצינורית שמספקת את הדלק למנוע ( הצינורית עם המשקולת ) נימצאת בחלקו האחורי של המיכל ובעצם לא מגיע אליה דלק כי הדלק נימצא בחלקו הקדמי של המיכל ( עקב הצלילה )
השאלה שלי כיצד במצב זה מגיע דלק למנוע ? והאם צלילה כזו לאורך זמן כאשר המיכל לא מלא עלולה להיגמר בקט מנוע ?
תודה
קובי

לא כי המשקולת אמורה לזוז לקדמת המיכל, עם הצינוריות תקינות הכול יהיה בסדר

אורן
10-28-2010, 07:24 AM
לא כי המשקולת אמורה לזוז לקדמת המיכל, עם הצינוריות תקינות הכול יהיה בסדר

גם...
אבל לפי מה שאמרו לי אז תחשוב ככה:
אתה יורד במהירות למטה, ואז מהמהירות את הדלק "עף"שוב לחלק האחורי של המיכל..
אם הבנתי נכון,
אם לא מצטער שהטעתי.
אורן

d3kid
10-28-2010, 10:13 AM
נתחיל בזה שאין שם קשר למצב הטיסן לדלק במיכל הדלק

הכל תלוי בכוח הגי לאן הוא לוקח את הדלק אם הטיסן מאיץ בירידה ויש גי חיובי הדלק יזרק אחרה אם הטיסן יאיט יהיה גי שלילי ואז הדלק יזרק קדימה הנחמה הי שהמישקולת שנימצאת במיכל מרגישה את אותם כוחות גי כמו הדלק והיא מלווה את הדלק

תתנחם בעובדה שאין לך דלק בכנפיים כך שאתה לא צריך לטוס בהחלקה בשביל לאזן את מיכלי הדלק לנחיתה

לשד
10-28-2010, 11:25 AM
תעשה ניסוי: תפעיל את המנוע בסרק ואז תחסום את צינור הדלק ביציאה! מהמייכל ותראה כמה זמן מספיק הדלק שנשאר בצינורות כדי לפעול בסרק. אחרכך תפעיל את המנוע רגיל ותפסיק אותו עלידי חסימת האוויר לקרבורטור.
תנקז לצינורית קטנה את כל הדלק שיש בצינורות מהקרבורטור אחורה עד המיכל. עכשיו קח את המשקולת שמגיעה עם מנועי YS תוריד ממנה את הספוג שמקיף את כל המשקולת... ספוג אותו בדלק ונקז לכוסית נפרדת. עכשיו השווה את הכמות וחשב כמה זמן יש לך סרק בצלילה כאשר הדלק קדימה ונניח המשקולת לא נפלה קדימה והיא באוויר. אגב אם ב YS עסקינן אני אישית לא מאפשר למשקולת ליפול קדימה מחשש שהיא לא תחזור אחורה בסיום הצלילה... ענין של רווח מול תועלת וניהול סיכונים....ובלי קשר כל שאר התשובות האחרות שקבלת גם נכונות...
בברכה
עמרם

GuyAlon123
10-28-2010, 08:25 PM
אורן. זה לא תאוצה קבועה זה מהירות קבועה ככה שאין שינוי בכוחות הפועלים על הצינורית. שתגדל ותלמד פיזיקה, תבין ;)