PDA

צפה בגרסא המלאה : הטיסן בנסיקה מסבסב

ofeori
08-09-2008, 07:00 PM
הטיסן בנסיקה מסבסב לי לכיוון שמאלה (תיקון ע"י הגה כיוון) וגם אם אני נותן מכה של UP הוא מסתובב שמאלה האם שינוי זוית מנוע תפתור לי את הבעיה ואם כן לפי מה שהבנתי צריך לתת זוית למנוע שמאלה מה שלא מסתדר לי
מה דעתכם

3Disaster
08-09-2008, 07:27 PM
זוית מנוע שמאלה?!!?!?!??!:mad:בלבלו אותך!
הטיסן מסתובב לך בגלל כוח הטוארק של המנוע (כן כן כמו שיש כשעושים תרגיל טוארק רול) הטוארק של המנוע פועל בדרך כלל לצד שמאל...ובדיוק מהסיבה הזו נהוג לשים ת המנוע בזוית ימינה...הזוית משתנה ע"פ סוג הטיסן (דאון , 3D , מהרויות וכו'...) איזה טיס יש לך...אני יודע שבטיסני 3D צריך 2 מעלות ימינה ומעלה 1 למטה.

באיזה טיסן זה קורה לך?

ofeori
08-09-2008, 08:59 PM
edge סמק 50 אבל הטורק גורם לו להסתובב לי הוא עושה פניה כאילו ע"י הגה הכיוון

3Dbuster
08-09-2008, 10:13 PM
אהלן ofeori

בהחלט יכול להיות שהטיסן סוטה בציר העילרוד והסיבסוב בגלל זווית מנוע לא מכוונות.
ראשית הייתי מציע לבדוק את הדבר בטיסה ישרה.

אם תצטרך עזרה אתה מוזמן לפנות אליי.

עידו

ofeori
08-09-2008, 10:31 PM
אהלן ofeori

בהחלט יכול להיות שהטיסן סוטה בציר העילרוד והסיבסוב בגלל זווית מנוע לא מכוונות.
ראשית הייתי מציע לבדוק את הדבר בטיסה ישרה.

אם תצטרך עזרה אתה מוזמן לפנות אליי.

עידו
בטיסה ישרה הכל נראה די בסדר כאשר אני עולה הוא מפיל כנף שמאלית ואז אני מתקן ע"י הגה כיוון ימינה לישר אותו וגם כשאני רוצה להכנס לריחוך ע"י מכה של אפ הוא מסתובב לי שמאלה וגם בריחוף הוא כול הזמן מפיל לי לצד שמאל . אמרו לי לתת למנוע זוית לכיוון הנטיה כלומר עוד שמאלה אבל זה לא מסתדר בראש לי נראה ימינה .מה תעתך על כל הבלאגן

zahi098
08-09-2008, 10:54 PM
:):):):):):):eek:

1.במידה ויש לך סרוו לכל הגה גובה יש לבדוק מהירות תגובה (בהזזה חריפה של הסטיקים למעלה ולמטה ואיטית) יש לשים לב ולבדוק שהגאי הגובה זהים ומדוייקים בכל נקודה בעלייה וירידה כי גם מילימטר אחד משנה את התגובה באוויר (תנסה להזיז בכוח יד את ההגאים בהתנגדות ושים לב שמעט מאוד החופש זהה בשני ההגאים ) .

2. הכי פשוט אחרי שבדקת שהכל בסדר הוא לבדוק איזון ימין/שמאל ולהוסיף משקל בהתאם מניסיון בד"כ בצד שלא נופל ( ד"א אצלךי זה עבד מצויין והטיסן טס ישר ומדוייק , אקסטרה 260 50 סמק)

מקווה שזה גם עוזר

אל תמהר לפרק מנוע ולעשות בלאגן , יש דרכים מגוונות לטפל בבעיה מעצבנת זו .

AeroGeek
08-09-2008, 11:24 PM
שלום עופרי,
טיסנים ומטוסים מסבסבים שמאלה בזויות התקפה חיוביות בגלל תופעה שנקראת P-FACTOR,למעשה חלק מהפרופלור מייצר יותר דחף מה שמביא לחוסר סימטריות וכתוצאה מזה סבסוב.
בדרך כלל התיקון הוא ע"י הצבת המנוע בזוית ימינה ולמטה,לא שמאלה!!!
נשמע שחסרה לך זוית הכוונה

3DCrazy
08-09-2008, 11:36 PM
בדיוק !
(לא מחדש כלום, מחדד את מה שקודמי כתבו.)

עליך להטות את המנוע ימינה ומלטה ע"י הוספת שייבות לספייסרים בהתאמה ..

איך בודקים זאת ? טסים טיסה אופקית (בערך ברבע מצערת) ואז תפתח מנוע (מצערת פותחה עד הסוף) במכה. הטיסן "ימשוך" לך לכיוון מסויים וכך תדע לאן לכוון את זווית המנוע (אם הוא מושך לדוגמא שמאלה ולמעלה אז אתה צריך לשים שייבות כך שהמנוע יהיה בזווית ימינה ולמטה (משמע שייבות בספייסרים העליונים והשמאליים).
אז תראה לאן הטיסן "מושך".
כיוון זה לוקח מעט זמן... זה משתנה מטיסן לטיסן. כל פעם תוסיף\תחסר שייבות עד שתקבל כיוון (טראסט מנוע ) מושלם. (אל תתפשר, תשקיע בזה.. אח"כ אתה תהנה :) )
איך אתה יודע שכיוונת כמו שצריך ? פשוט מאוד, אותה הבדיקה כמו מקודם ... טיסה ישרה, פתיחה של המצערת לפול במכה וברגע שהטיסן טס ישר סימן שאתה מכוון כמו שצריך.

עוד דבר שממליץ לך מאוד לבדוק הוא תנועת הגאים...
בדוק שהסרוואים עולים ויורדים שווה בשווה ( ששניהם למשל עושים 35 מעלות בUP ו מס' מעלות שווה ב DOWN)

שאלה: הסרוואים בהגה גובה זהים ? לפעמים אנשים שמים סרוואים לא זהים ואז אחד עולה מהר יותר מהשני ובמקרים כאלה זה מורגש (אפילו בחשמלי קטן מורגש ההבדל )

תעדכן בקשר לסרוואים...
ויש לך את המספר שלי, אם תצטרך עזרה או יש לך שאלות נוספות... אני זמין תמיד. תרגיש חופשי :)

טמיר.

3Disaster
08-10-2008, 12:13 AM
המצלצה שלי...(בתוספת לכל קודמי)

את הבדיקה הראשונית הייתי ממליץ לך לנסות כשהמנוע בזוית 2 מעלות ימינה ומעלה אחת למטה!
או
לשים שייבה של 1 מ"מ בספייסר העליון מימין(אם עומדים מאחורי הטיסן) ועוד זוג שייבות של 1 מ"מ על שתי הספייסרים השמאליים(אם אתה עומד מאחורי הטיסן).

בהצלחה...תעדכן!

TazmanianDevil
08-10-2008, 12:42 AM
זוית מנוע למטה וימינה.

3Dbuster
08-10-2008, 10:08 AM
שלום עופרי,
טיסנים ומטוסים מסבסבים שמאלה בזויות התקפה חיוביות בגלל תופעה שנקראת P-FACTOR,למעשה חלק מהפרופלור מייצר יותר דחף מה שמביא לחוסר סימטריות וכתוצאה מזה סבסוב.
בדרך כלל התיקון הוא ע"י הצבת המנוע בזוית ימינה ולמטה,לא שמאלה!!!
נשמע שחסרה לך זוית הכוונה

אכן מסכים לחלוטין - אם בכל זאת תגלה שזוית המנוע תקינה על ידי בדיקה בטיסה ישרה
כנראה שהתופעה שמתרחשת היא הזדקרות/גילגול שמאל בכלל P-Factor.

תעדכן אותנו בבדיקה
עידו

ofeori
08-10-2008, 07:01 PM
הסרואיים מאותו סוג אני ישים לו שיבה אחת שיהיה לי קצת ימינה
הבעיה היתה שמישהו אמר לי שצריך לתת זוית לכיוון הנטיה
מה שלא נשמע לי הגיוני
אתם חושבים שהזוית משפיעה לי גם שאני נותן אפ במכה אחת הטיסן גם מסתובב ימינה
תודה לכולם

3Dbuster
08-11-2008, 10:41 PM
אני חושב שהבעיה הזאת היא למעשה לא בעיה כלל , נשמע כמו הזדקרות קלאסית - נסה למשוך בתחילה בעדינות ואז לחזק את המשיכה - הוא לא יזדקר כך

עדכן אותנו

אייל_פ
08-12-2008, 11:45 AM
כמו שטמיר כתב, זוויות המנוע בחיבור לגוף מיועדות להתגבר על הכוחות שמפעיל המנוע על הטיסן ולכן שינוי קיזוזים בעוצמות מנוע שונים מעידים על זוויות לא נכונות וכנראה זה לא המקרה שלך. אם אתה מושך up ללא שינוי עוצמת המנוע אז הבעיה כנראה לא בזוויות.