צפה בגרסא המלאה : שרשור הרכבה P-47 ThunderBolt
david.d
04-05-2011, 12:42 AM
שלום,
ניסיון ראשון שלי בכתיבה מהסוג הזה והתלבטתי היכן לשתול את האשכול.
מדובר בהרכבה של ARF מבית BlackHorse ואחרי שבחנתי לעומק את המאפיינים של מה שהגיע בקופסא ואת איך שהוא מתנהג כיום באוויר, אני מרגיש נוח להקים את האשכול באזור ה-SCALE .
יש בעולם אנשים שלקחו את ה-ARF הזה ושיפרו אותו ברמת ה-Detailing בצורה מוצלחת למדי. הטיסן כמו שהוא, מהווה פלטפורמה נוחה לביצוע שכזה, אולם המשימה שלי היתה להרכיב ולהטיס ובזה אתמקד.
האשכול נכתב בדיעבד, בעיקר בשל אילוצי זמן. ההרכבה התבצעה בלו"ז צפוף ולכן צילמתי ורשמתי נקודות חשובות במהלכה, מתוך מטרה לסייע למי שמתכוון לרכוש, להרכיב ולהטיס דגם זה.
קצת פרטים והיסטוריה על המטוס המקורי בקישור הבא:
http://he.wikipedia.org/wiki/P-47 ת'נדרבולט (http://he.wikipedia.org/wiki/P-47 ת'נדרבולט)
ממה שמצאתי על המטוס המסויים שבקיט, לפי הרישומים שם הטייס Joseph J. O'Connell Captain מופיע בלהק קרב מס' 63 , למרות שסימול המטוס מכוון דווקא אל כנף 405 ואל טייסת קרב מס' 509 אשר נלחמה בצרפת ב- 1944 (ט-ל-ח)
התרשמתי שיש כאן חבר'ה משופשפים בנושא היסטוריה של מטוסים, אז אשמח אם תוסיפו פרטים משלכם.
saportas
04-05-2011, 03:15 PM
תידחדש !אז מה אתה מחשמל אותו ?;)
חשוב. תבנה את ARF על שמיכה או ספוג, אתה לא רוצה שקעים מכל מיני עצמים על הבלזה ,דוד תעלה תמונות
david.d
04-06-2011, 12:12 AM
תודה רבה אשר.
עוד לא מצאתי את הפטנט עם הרמקולים שהמליצו עליו כאן בעבר, לכן לא אוכל לחשמל את הטיסן :rolleyes:
בכל מקרה, העבודה כמובן נעשית בשיא הזהירות כיוון שהכל כבר מצופה וצריך לשמור על הגימור.
david.d
04-06-2011, 12:27 AM
ממשיכים...
מצורפת תמונה של מה שמגיע בקופסה וגם קצת נתונים יבשים של הטיסן כפי שנמסרו על ידי היצרן:
Wingspan : 1,620 mm 64 in
Length : 1,340 mm 53 in
Weight : 3.3 Kg 7.26 Lbs
Engine : 61 cu.in 2 Stroke
91 Cu.in 4 Stroke
Radio : 6 channels
Servo : 9 servos
התלבטות ראשונה הייתה בחירת המנוע. הטיסן נמכר עם ThunderTiger .61 PRO ואני שרגיל לפעול על פי ההנחה כי מנועי ניטרו זה OS ושצריך לבנות כמה שיותר קל, מיד חשבתי על החלפה עם OS55 AX – ההספק זהה, המדחפים תואמים ואפשר לחסוך מיד קצת מעל 250 גרם.
אל תבצעו את ההחלפה, הטאייוואני בגרסת ה-PRO מוכיח את עצמו מההנעה הראשונה וצריך את המשקל הזה באף- ההוכחות בהמשך.
אל תתפתו ל- 4 פעימות. הטאייוואני מתאים בתוך ה-Cowl וקיר האש בנוי כדי לקבל את המפלט כך שמראה ה-Scale נשמר בלי חורים גדולים וגושי מתכת בולטים. מה גם שבכל מקרה מנועים בסדר גודל הזה לא יוכלו לחקות את הסאונד של 18 צילינדר כפול מגדשים המקורי...
התלבטות שניה הייתה כמות הערוצים בשימוש וכנגזרת, כמות הסרווים והמאריכים שיישתלו במטוס. מעבר להוצאה הכרוכה בציוד הנוסף, מדובר בלא מעט נקודות כשל אפשריות שאנחנו רוצים לצמצם ככל האפשר בכל פרויקט שמתרומם לאוויר.
יש 5 סרווים בכנפיים ולכן קיימת האפשרות להשתמש בחיבורי Y עבור מאזנות ומדפים.
יש 4 סרווים בגוף ולכן קיימת האפשרות לצמצם לסרוו אחד להגה גובה, או אם נשארים עם שניים להשתמש בחיבור Y.
אל תחסכו. מבלי להיכנס למחלקה המתאימה בטכניון, אפשר להבין שהמטוס הזה כבד ויהיה חייב לטוס מהר. לא יזיק שיהיו סרווים בנפרד בהגה גובה. כמו כן, חיבורי Y מחייבים היפוך פיזי של פעולת הסרווים ושינוי המיקום של הפושרודים של הגה הגובה בתוך הגוף וכן של ה-HORNS במדפים והמאזנות.
עם מערכות השליטה והסוללות של היום, אין טעם לנסות לחסוך בכיוון זה, ההיפך. ניתן להגיע לדיוק מירבי בפעולת ההגאים כשיש לנו שליטה מקצה לקצה על כל ערוץ ולא התחשק לי להתחיל לחפור בתוך הגוף המחופה כולו, כדי לפרום את הפושרודים לטובת שיפור הזוית למיקום החדש של זרוע סרוו הגובה.
המערכת שנבחרה היא Hitec Aurora 9 עם מקלט Optima 9. לכל אחד הסטיות שלו ואני שמחובר למטוסים שלי כבר שלושים שנה עם FUTABA, כבר יכול להודות שיש עוד דברים טובים בשוק. הניסיון שלי עם ה-Aurora לא רב, אבל אני יכול לומר שהיא מאוד נוחה להפעלה מהרגע הראשון, כל פעולות ה-SETUP זורמות בין התפריטים בקלי קלותה ובנוסף לטלמטריה מובנית לסוללת המקלט, היא שומרת קשר רצוף עם המטוס ;)
עוד כמה דגשים לפני שממש מתחילים בהרכבה, ליתר דיוק "עבודות מע"צ " כמו שעובדיה נוהג לומר.
הבנאי או יותר נכון, הצפאי במפעל, לא ממש התרגש מלהשאיר את הציפוי אוורירי משהו בכל חלקי המטוס.
מומלץ מאוד לעבור עם אקדח אוויר חם על כל הגוף, הכנף והמשטחים המצופים ועם מגהץ על כל החיבורים. משטחי ההיגוי מגיעים מחוברים עם צירי פלסטיק, זהירות לא להמיס אותם. במקומות פחות גלויים שצפויים לספוג כמויות של שמן עם הזמן, מומלץ לעבור עם CA מהיר על החיבור ולנגב במטלית לחה כדי לא להשאיר סימן.
אז גם החבר של הצפאי, זה הבנאי, חסך בדבק במקומות החשובים, לפחות לפי טעמי האישי. לכן הוספתי אפוקסי בחיבורים בצד הפנימי של קיר האש, סביב תושבת ברגי הכנף ועברתי עם CA בינוני על כל החוצציםבאזור המרכזי של הגוף ובאזורים הגלויים של הכנפיים לפני חיבורן.
TazmanianDevil
04-06-2011, 04:25 PM
נראה טוב. עוד תמונות על ה-JUG.
david.d
04-19-2011, 03:35 PM
חג חירות שמח!
מתחילים את ההרכבה לפי החוברת.
זו דרך אגב מתאימה לטיסנאים עם ניסיון ולא למתחילים מכיוון שהיא בעיקר מנסה להראות לנו "איך זה יראה" ולא ממש איך להרכיב, ובוא נזכור שהרי זה לא טיסן למתחילים. הגרסה שאני קיבלתי היתה סבירה, אבל הכילה כמה מבחני ערנות. כמו שהם כותבים את כמות הברגים בשימוש במקום עובי הבורג שבשימוש... ולהיפך. אז כל עוד בניתם והרכבתם כמה טיסנים בחייכם ואתם שמים לב למה שאתם עושים ואם גם עשיתם היכרות עם חבילת האבזור שמגיעה עם הטיסן אתם תהיו בסדר.
הרכבת הכנפיים:
התקנת סרווים:
לטובת מדפים ומאזנות נדרש לפתוח את המקום לסרוו בציפוי. גלו את המקום המיועד לסרוו ואם לא עשיתם זאת קודם, עברו על הציפוי בצורה יסודית כדי שלא יתרומם סביב הפתח. אני מבצע חתך היכן שנראה לי כאמצע הפתח וממשיך בזהירות משם אל הפינות של המלבן. מומלץ להשאיר עודף של שניים-שלושה מילימטר ציפוי ולגהץ אותו פנימה כדי להבטיח שלא יתרומם בעתיד.
ממשיכים עם סימון וקידוח המובילים לברגי ה-HORN'ים לפי ההוראות. בגרסה שאני קיבלתי, מדובר בשלושה חורים על הגה בחתך "דלתוני", מה שעושה את הקידוח לקצת יותר מעניין. חשוב לשמור על זוית ישרה עם קו האמצע של ההגה ולמי שעושה זאת ביד חופשית, אני ממליץ להתחיל בחור החיצוני, זה שקשה יותר להבין את הזוית הישרה שלו. בכל מקרה, מומלץ להגביה את שפת הזרימה של ההגה על משטח העבודה כדי להקטין את הסיכוי לטעות בזוית הישרה.
יש לברגים אומים רגילים- לא ניילוק ולכן כדאי להזליף טיפת Locktite לפני הסגירה.
ראיתי כבר גרסה מעודכנת עם Horn's חדישים ופשוטים יותר של בורג מרכזי אחד. מי שיקבל כזאת יזכה בקיצור משמעותי של שלב זה בהרכבה.
אני ממליץ לחבר את הפושרוד אל זרוע הסרוו בכיפוף Z ולא עם האביזר שסופק עם הטיסן.
התקנת מתקפלים:
המערכת ברמה נמוכה ואני מקווה שהיא תספק את הסחורה לאורך זמן, אחרת איאלץ לשדרג אותה.
שוב מגלים את המקום המיועד ופותחים את הציפוי, אותם דגשים כמו בסרווים, רק שכאן הצורה יותר מורכבת- כיף חיים.
לפתחים בכנף אנו אמורים להרכיב סגירות בתי גלגלים מפלסטיק. שימו לב, זה עדין ביותר וההוצאה שלו מהפלטה המקורית וכן השיוף וההתאמה שלו לפתח צריכים להיעשות בשיא העדינות. הפתחים לא התאימו בצורה מיטבית למערכת ודרשו גילוף של הבלזה וגם הדיקט של התושבות כדי להכיל גם את הפלסטיק וגם את המערכת עצמה.
אני ממליץ לבצע את כל ההתאמות סביב מערכת המתקפלים בשלב זה כי הכיסויים מודבקים ומאוחר יותר זה יכול ליצור נזקים מיותרים. את ההדבקה של הפלסטיק ביצעתי עם CA בינוני והתוצאה של שלב זה אמורה להיראות כך:
saportas
04-19-2011, 06:20 PM
הי תשמע עם הסרבואים של המאזנות ומדפים בולטים בצורה כזו אז "Detailing " לא משהו
david.d
04-19-2011, 06:33 PM
מסכים איתך. יש חיפויים להתקנה על הסרווים, אני לא אוהב אותם ולכן הם טרם הותקנו. בכלל עבור לוק טוב יותר הייתי בכלל משכיב את הסרוו על הצד ונותן רק לזרוע להציץ החוצה.
המטרה כאן היא בשלב ראשון להרכיב ולעלות לאוויר, לא לייצר רפליקה.
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.