PDA

צפה בגרסא המלאה : בעייה של שמן שרוף???

bop999
04-25-2011, 09:37 PM
יש לי בעייה במנוע שאני לא מצליח לפתור :confused:
מדובר במנוע 30CC אחרי הרצה

אחרי טיסה אחת כל הטיסן מתמלא נקודות של שמן ודלק שלא נשרף.... מאגזוז

שמן מוטול , 25CC על ליטר
סיכות L ,H סיבוב וחצי בערך

מה עושים איפה הבעיה???

TazmanianDevil
04-26-2011, 12:12 AM
הי

אין מה לעשות עם זה, זה ימשיך גם עוד המון זמן...
זו התוצאה של השמן המינראלי בהרצה, הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה להוריד את כמות השמן ל-20 סמ"ק לליטר ולשים רק שמן סינטטי איכותי כמו המוטול שאתה משתמש בו.
זה גם לא מחייב להיות המנוע, זה מהאגזוז עצמו, נקה אותו גם כן, זה יוריד את הכמות של הנקודות השחורות.
אצלי כבר 3 שנים יש את זה, אין מה לעשות...פעם הבאה אני מרוץ את המנוע עם שמן סינטטי, לא משנה מה ואיך אומרים...אז המנוע לא יחזיק לי 10 שנים, אלא רק 5, אני יכול לחיות עם זה...

bop999
04-26-2011, 08:54 AM
הי עדי

אין קשר לכיונים של המנוע?

הקטע הוא שאני באמת עשיתי הרצה עם מוטול 710 לפי 40 סמ"ק

אני יפרק את האגזוז ויעשה לו שטיפה
חשבתי גם על פלג חדש אולי הוא פשוט לא שורף את התערובת מספיק טוב?

TazmanianDevil
04-26-2011, 09:41 AM
כל מה שכתבת נכון, תעשה את ההחלפה של הפלאג ותעשה שטיפה לאגזוז.
לגבי הנקודות השחורות שיש על הטיסן...אני ממליץלנקות אותן ממש ישר אחרי יום הטסה אחרת הן נשארות לעולמי עולמים...
אני מצאתי רק חומר אחד שעובד עליהן והוא לא פוגע בציפוי והוא GOO GONE שהבאתי מארה"ב.

אין מה לעשות זה אותו הדבר כמו כל מנועי 2 פעימות הן מוציאים שחור והרבה, אני לא מכיר מנוע שלא...מה שכן קאניסטרים מפחיתים את הדבר כי הם "בולעים" את הפיח יותר.

asafsee
04-27-2011, 03:47 PM
הי

אין מה לעשות עם זה, זה ימשיך גם עוד המון זמן...
זו התוצאה של השמן המינראלי בהרצה, הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה להוריד את כמות השמן ל-20 סמ"ק לליטר ולשים רק שמן סינטטי איכותי כמו המוטול שאתה משתמש בו.
זה גם לא מחייב להיות המנוע, זה מהאגזוז עצמו, נקה אותו גם כן, זה יוריד את הכמות של הנקודות השחורות.
אצלי כבר 3 שנים יש את זה, אין מה לעשות...פעם הבאה אני מרוץ את המנוע עם שמן סינטטי, לא משנה מה ואיך אומרים...אז המנוע לא יחזיק לי 10 שנים, אלא רק 5, אני יכול לחיות עם זה...

אני מלכתחילה חשבתי שזה שטותי להריץ מנוע עם מינראלי איזה 10 שעות ואחרי זה רק סינטטי.
המנועים היום מיוצרים ברמת דיוק גבוהה, מההתחלה השתמשתי בסינתטי, והרצתי 2 מכלים בקרקע כל השאר טיסות רגילות באוויר ועובד נפלא

TazmanianDevil
04-27-2011, 06:05 PM
אני מלכתחילה חשבתי שזה שטותי להריץ מנוע עם מינראלי איזה 10 שעות ואחרי זה רק סינטטי.
המנועים היום מיוצרים ברמת דיוק גבוהה, מההתחלה השתמשתי בסינתטי, והרצתי 2 מכלים בקרקע כל השאר טיסות רגילות באוויר ועובד נפלא

נכון, ובגלל זה אתה צריך שמן באיכות נמוכה כמו מינראלי כדי שהמנוע יגיע לרמות חום רצויות וכדי שהחלקים ישבו יותר מהר ויורצו.
כאשר אתה מריץ עם שמן סינטטי מלכתחילה, המנוע יורץ ויפתח בקצב יותר איטי.

ואולי יתחמם יותר מהר...
כל המטיסים שמשתתפים בתחרויות בינלאומיות לא מריצים כלל את המנוע שלהם, הם ישר דוחפים לו שמן סינטטי ביחס של 1 ל-100.
אנו גם כך שמים 1 ל-50 מה זה משנה, זה מספיק טוב בשבילנו...

המלצה שלי לכולם, תריצו עם סינטטי תשכחו מהמינראלי.

afridman
04-27-2011, 07:06 PM
נכון, ובגלל זה אתה צריך שמן באיכות נמוכה כמו מינראלי כדי שהמנוע יגיע לרמות חום רצויות וכדי שהחלקים ישבו יותר מהר ויורצו.
כאשר אתה מריץ עם שמן סינטטי מלכתחילה, המנוע יורץ ויפתח בקצב יותר איטי.

ואולי יתחמם יותר מהר...
כל המטיסים שמשתתפים בתחרויות בינלאומיות לא מריצים כלל את המנוע שלהם, הם ישר דוחפים לו שמן סינטטי ביחס של 1 ל-100.
אנו גם כך שמים 1 ל-50 מה זה משנה, זה מספיק טוב בשבילנו...

המלצה שלי לכולם, תריצו עם סינטטי תשכחו מהמינראלי.
אין קשר לאכות שמן , ההבדל הוא מבנה מולקולרי , המבנה המולקולרי של שמן מינרלי הוא פחות מושלם מזה של סינטטי ולכן בזמן הרצת מנוע שהחלקים בו חדשים המבנה המולקולרי הפחות מושלם של השמן המינרלי גורם לחלקי המנוע להתחכך אחד בשני ולהתאים את עצמם בצורה טובה.
לכן חשוב לבצע הרצה עם שמן מינרלי ולאחריהה לעבור לשמן סנטטי
http://www.buzzle.com/articles/synthetic-vs-mineral-oil.html

TazmanianDevil
04-27-2011, 07:18 PM
אין קשר לאכות שמן , ההבדל הוא מבנה מולקולרי , המבנה המולקולרי של שמן מינרלי הוא פחות מושלם מזה של סינטטי ולכן בזמן הרצת מנוע שהחלקים בו חדשים המבנה המולקולרי הפחות מושלם של השמן המינרלי גורם לחלקי המנוע להתחכך אחד בשני ולהתאים את עצמם בצורה טובה.
לכן חשוב לבצע הרצה עם שמן מינרלי ולאחריהה לעבור לשמן סנטטי
http://www.buzzle.com/articles/synthetic-vs-mineral-oil.html

לא יכולת להסביר זאת יותר טוב...

מהאתר... Synthetic oil being a perfected product

בקיצר פחות איכותי...:D

דרך אגב, אתר מגניב לאללה !

afridman
04-27-2011, 08:06 PM
לא יכולת להסביר זאת יותר טוב...

מהאתר... Synthetic oil being a perfected product

בקיצר פחות איכותי...:D

דרך אגב, אתר מגניב לאללה !
דרך אגב ההמלצה שלהם היא כן לבצע הרצה עם שמן מינרלי ורק לאחריהה לעבור לסינטטי (כמו כל יצרני המנועים).

TazmanianDevil
04-27-2011, 08:44 PM
מה כבר יכול לקרות למנוע שעובר הרצה רק עם שמן סינטטי מהתחלה, נאמר בהתחלה באמת 3 אחוז שמן ולאחר כמה גאלונים לעבור ל-2 אחוז.

מה אם נעשה הרצה של שני מיכלים על הקרקע ואת כל השאר באוויר ?

גבי א
04-28-2011, 08:37 AM
היי תומר,בנוסף לכל מה שנכתב, אני משתמש בשמן של חברת 3W - זה שמן שקוף, נראה כמו מים, ולא כמו רוב השמנים שהם בצבע חום כהה עד כמעט שחור, אני לא אגיד שהוא לא מלכלך בכלל, כי בכל זאת הפיח הוא תוצאה של שריפה ולא משנה של מה, אבל הוא מלכלך פחות מ50% מהמוטול 710 שאנחנו מכירים. בפעם הבאה שאתה מגיע לשדה שלנו תנסה אותו בעצמך.

afridman
04-28-2011, 11:45 AM
מה כבר יכול לקרות למנוע שעובר הרצה רק עם שמן סינטטי מהתחלה, נאמר בהתחלה באמת 3 אחוז שמן ולאחר כמה גאלונים לעבור ל-2 אחוז.

מה אם נעשה הרצה של שני מיכלים על הקרקע ואת כל השאר באוויר ?
מה יכול לקרות ...
תלוי, משחיקה מוגברת של המנוע ירידה בכוח ירידה באמינות(קאטים התחממות יתר או בעיות כיוון) וקיצור משמעותי באורך חייo (במקרה הטוב)
לתפיסה של המנוע או שבירת הטלטל וכו(במקרה הרע) .
דרך אגב ללא קשר לענין פעם הייתי עד למנוע DL 50 ששבר טלטל בעודו באוויר... (הטיסן נחת בשלום).

BANDIT
04-28-2011, 12:05 PM
חברה בואו נעשה מעט סדר הרצה במינרלי הי לא ביגלל שהוא פחות טוב מהסינטתי אלה בכמות של 3% בדלק המינרלי נישרף הרבה יותר טוב והסינטתי פחות וזו הסיבה שמריצים בשמן מינרלי

הסינטתי איכותי יותר וזו הסיבה שמערבבים לא יותר מ 2% בדלק אין צורך כי מעל 2% השמן לא נישרף טוב ויוצר מישקעיי פייח קרבון על הבוכנה ראש המנוע ואגזוז

עוד דבר חברים ככול שיש יותר שמן בדלק הדלק סמיך יותר וכתוצאה מיכך ההחשות איתיות
אפשר לשים פחות שמן ומעט לאעשיר את המנוע

בברכה
אורן בנית

david.d
04-28-2011, 12:18 PM
מה לגבי שימוש בתוספים אחת לכמה עשרות שעות? מישהו משתמש בכדי הפחית כמויות פיח שמצטברות בפנים המנוע? יש לזה פוטנציאל נזק לחומרים מהם עשויים מנועי הבנזין שלנו או שזה בטוח לשימוש?

afridman
04-28-2011, 01:34 PM
חברה בואו נעשה מעט סדר הרצה במינרלי הי לא ביגלל שהוא פחות טוב מהסינטתי אלה בכמות של 3% בדלק המינרלי נישרף הרבה יותר טוב והסינטתי פחות וזו הסיבה שמריצים בשמן מינרלי

הסינטתי איכותי יותר וזו הסיבה שמערבבים לא יותר מ 2% בדלק אין צורך כי מעל 2% השמן לא נישרף טוב ויוצר מישקעיי פייח קרבון על הבוכנה ראש המנוע ואגזוז

עוד דבר חברים ככול שיש יותר שמן בדלק הדלק סמיך יותר וכתוצאה מיכך ההחשות איתיות
אפשר לשים פחות שמן ומעט לאעשיר את המנוע

בברכה
אורן בנית
אורן אתה צודק אין קשר ליותר טוב או פחות טוב , ההבדל הוא ב 2 אופנים של תהליך יצירת השמן (מינרלי מיוצר מחומרים טבעיים וסנטטי לא) וכתוצאה מכך יש שוני בהרכב המולקולרי.
כל יצרני המנועים ממליצים לבצע הרצה בצורה הבאה:
מינרלי ואז ניתן לעבור לסינטטי.
בקשר לצמיגות ישנן דרגות צמיגות שונות גם לשמנים וגם עמידות לחום.
בקשר לאחוז תערובת , מומלץ לעבוד לפי הוראות היצרן (עלול להשתנות מיצרן ליצרן או ממנוע למנוע).

osherbs
04-28-2011, 02:15 PM
חברים בMVVS המלצה היא שמן סינטיט 3.33% להרצה ולאחר הרצה 2-2.5% בכל מקרה רק סינטטי

osherbs
04-28-2011, 02:24 PM
ולגביי זמן ההרצה הינו סה"כ 35דקות
למי שרוצה לראות בעצמו (http://www.mvvs.cz/docMVVS/50en.pdf)

TazmanianDevil
04-28-2011, 02:38 PM
רגע, אז אם המנועים מיוצרים ברמות אפיצות מושלמות, למה עדיין אנו כן צריכים להריץ את המנועים שלנו ולהשקיע המון זמן יקר בזה ?

ישנו את השמן AIMSOIL שהוא אחד השמנים הבודדים, מהסינטטיים כמובן שניתן לשים ממנו רק 10 אחוז.
אני קראתי מאמרים המצדדים בדלק הזה וכאלו שלא.
ממה שהבנתי הוא שבגלל שהוא באחוז קטן מאוד בדלק, אין כמעט השפעה שלילית על הקרבוראטור מבחינת תפקודו.

מה אתם אומרים על זה ?
10 אחוז, שווה ?

afridman
04-28-2011, 07:26 PM
ולגביי זמן ההרצה הינו סה"כ 35דקות
למי שרוצה לראות בעצמו (http://www.mvvs.cz/docMVVS/50en.pdf)
אכן , כך זה נראה .
עם הוראות יצרן לא כדאי להתווכח , דרך אגב הם רושמים שאם משהו ישתמש בשמנים לא איכותיים תוסר האחריות על המנוע ...

yaron
04-28-2011, 08:23 PM
חברים

קצת סדר - מצידי:

1. הרצה של מנוע מורכבת מ - 2 חלקים:
הראשון - הרצת שחיקה (שכולנו מכירים) המהווה לבדה פחות מ- 20% מתהליך ההרצה
השני - הרצה תרמית, שמטרתה לשחרר ול"הרפות" את המאמצים השיוריים הכלואים במתכת ממנה עשוי המנוע, תוך כדי השחיקה המצויינת לעיל.
2. על מנת שמנוע יעבור הרצה ראוייה, הוא צריך לבצע מס' מספק של מחזורים תרמיים, יחד עם מס' מספק של מחזורי עבודה, כדי להגיע להתאמה מיטבית.

אנקדוטה - חברת ב.מ.וו השתמשה משך שנים - למנועי הפורמולה 1 שלה - בבלוקים של מנועים שעברו 150000 ק"מ לכל הפחות (מנועי ה- 2 ליטר הרגילים של החברה, שנלקחו ממכוניות כביש רגילות), ושהיו מונחים בחצר המפעל לפחות חורף וקייץ אחד, כדי לשחרר כל מאמץ שיורי אפשרי.

3 הסכנה הגדולה ביותר למנוע חדש ולא מורץ היא שחרור מאמצים אלים מדי, שיגרור שחיקה נקודתית גדולה ומהירה מדי, שתגרום להתחממות יתר, ולתפיסה והרס של המנוע.

4. כאן נכנסים סוגי השמן למשחק:
שמן מינרלי - מולקולות ארוכות, שכבת שימון עבה.

יתרונות - שומר "מרחק" בין החלקים הנעים, יוצר פיח (כמו שמן קיק במנועי GLOW) שיכול להגן בנקודות קריטיות של חוסר בשימון,

חסרונות - מפייח, סמיך יותר - ויוצר יותר "גרר" בתוך המנוע, תחת עומס גזירה גדול (מאמץ נקודתי, שחרור מאמצים פתאומי עקב התחממות יתר) המולקולה נשברת ותכונותיה משתנות באופן ניכר, עד שאינה מגנה על המנוע. לכן - בתקופת ההרצה, שמן מינרלי יתאים אך ורק אם תתייחסו למנוע בעדינות. ריחופים ממושכים (גם אני לא מתאפק) והתחממויות, כמו גם טיפוסים ארוכים שבסיומם סגירת מצערת פתאומית לסרק - יובילו לכשל מנועים.

שמן סינטטי - מולקולות קטנות, שכבת שימון דקה.

יתרונות: מעט "גרר" בתוך המנוע, חדירה לכל המקומות ושימון עדיף במקומות קשים לגישה כמו מיסבי טלטל וכיוב. עמידות מעולה בפני גזירה והתחממויות פתאומיות. סילוק חום עדיף. בד"כ נשרף ביציאה מן המנוע ומלכלך פחות (סותם פחות) את האגזוזים (רלוונטי בעיקר באופנועים).

חסרונות: מחיר....

עכשיו לעניין ההרצה:

כולנו נותנים למנוע להשלים מיכל עד שניים על הקרקע. נהוג לחשוב שזו הרצה אבל בפועל זה רק מתן סיכוי לחלקים השונים "להתיישב" טוב יותר במקום, לפני שהסל"ד עולה. מספיק בד"כ מיכל אחד בלבד, וברגע שהמנוע מחזיק סרק יציב - לעלות לאוויר.

ההרצה האמיתית מתחילה רק יחד עם מחזורי הטמפרטורה, ותסתיים בד"כ רק לאחר משהו כמו 3-5 שעות עבודה, בתלות באיכות החומרים מהם עשוי המנוע, ואופי העבודה (= מס מחזורי הטמפ').
עם שמן מינרלי יש סיכוי (לטעמי לפחות) לקיצור לא משמעותי של זמן ההרצה, וההמלצה להשתמש בו נעוצה לתפיסתי בעבר הרחוק יותר, בו השמנים הסינטטיים המוקדמים סבלו מחוסר יציבות מסויים ולפיכך סיכנו מנועים "צעירים".

אני אישית משתמש למן הרגע הראשון בשמנים סינטטיים

אגב, גם איתם וגם עם המינרליים, בהנתן תנאי עבודה רגילים ולא קיצוניים, ניתן להסתפק ברוב המקרים גם בפחות מ- 2% שמן, כאשר הבחירה בערך של 2% היא ע"מ ליצור מרווח בטחון לגישור על טעויות במינון הערבוב של הדלק.

בברכת הרצות מוצלחות

TazmanianDevil
04-28-2011, 08:55 PM
סדר פסח...
תודה רבה.

david.d
04-28-2011, 09:11 PM
האם תוספי דלק יכולים לסייע לשמור על מנוע נקי יותר?

yaron
04-28-2011, 09:45 PM
לא במקרה של מנועי 2 פעימות

בחלק גדול מן המקרים הם יכולים לפגוע בשימון

השמנים שבדלק מכילים דטרגנטים המיועדים לשמור על המנוע נקי ככל הניתן

שימוש בשמן שמתאים לתחום טמפ' העבודה של המנוע שלך יבטיח יעילות מירבית של אותם דטרגנטים, אם כי פיח ייווצר תמיד

TazmanianDevil
04-28-2011, 10:18 PM
אז תאכלס, מה עושים נגד הפיח הזה ?

yaron
04-28-2011, 10:36 PM
לא הרבה.
בד"כ כל עוד הרינג חופשי ואין Blow-By (כלומר פיח שחרג אל מתחת לקו הרינג) אין בעייה.

כדאי לפרק אגזוזים ולבדוק כל 25-30 שעות עבודה.

יש להקפיד על החלפת פלג כל 10-15 שעות טיסה, ואם המנוע הצליח לחיות מעבר לגבול ה- 50-70 שעות, כדאי לשקול פירוק לניקוי פיזי (בעדינות, בעדינות!) של המנוע מבפנים

יש להזהר מאד שלא לשרוט את הבוכנה (את הצילינדר קצת יותר קשה לשרוט) ולא לשבור את הרינג

afridman
05-04-2011, 05:02 PM
חברים

קצת סדר - מצידי:

1. הרצה של מנוע מורכבת מ - 2 חלקים:
הראשון - הרצת שחיקה (שכולנו מכירים) המהווה לבדה פחות מ- 20% מתהליך ההרצה
השני - הרצה תרמית, שמטרתה לשחרר ול"הרפות" את המאמצים השיוריים הכלואים במתכת ממנה עשוי המנוע, תוך כדי השחיקה המצויינת לעיל.
2. על מנת שמנוע יעבור הרצה ראוייה, הוא צריך לבצע מס' מספק של מחזורים תרמיים, יחד עם מס' מספק של מחזורי עבודה, כדי להגיע להתאמה מיטבית.

אנקדוטה - חברת ב.מ.וו השתמשה משך שנים - למנועי הפורמולה 1 שלה - בבלוקים של מנועים שעברו 150000 ק"מ לכל הפחות (מנועי ה- 2 ליטר הרגילים של החברה, שנלקחו ממכוניות כביש רגילות), ושהיו מונחים בחצר המפעל לפחות חורף וקייץ אחד, כדי לשחרר כל מאמץ שיורי אפשרי.

3 הסכנה הגדולה ביותר למנוע חדש ולא מורץ היא שחרור מאמצים אלים מדי, שיגרור שחיקה נקודתית גדולה ומהירה מדי, שתגרום להתחממות יתר, ולתפיסה והרס של המנוע.

4. כאן נכנסים סוגי השמן למשחק:
שמן מינרלי - מולקולות ארוכות, שכבת שימון עבה.

יתרונות - שומר "מרחק" בין החלקים הנעים, יוצר פיח (כמו שמן קיק במנועי GLOW) שיכול להגן בנקודות קריטיות של חוסר בשימון,

חסרונות - מפייח, סמיך יותר - ויוצר יותר "גרר" בתוך המנוע, תחת עומס גזירה גדול (מאמץ נקודתי, שחרור מאמצים פתאומי עקב התחממות יתר) המולקולה נשברת ותכונותיה משתנות באופן ניכר, עד שאינה מגנה על המנוע. לכן - בתקופת ההרצה, שמן מינרלי יתאים אך ורק אם תתייחסו למנוע בעדינות. ריחופים ממושכים (גם אני לא מתאפק) והתחממויות, כמו גם טיפוסים ארוכים שבסיומם סגירת מצערת פתאומית לסרק - יובילו לכשל מנועים.

שמן סינטטי - מולקולות קטנות, שכבת שימון דקה.

יתרונות: מעט "גרר" בתוך המנוע, חדירה לכל המקומות ושימון עדיף במקומות קשים לגישה כמו מיסבי טלטל וכיוב. עמידות מעולה בפני גזירה והתחממויות פתאומיות. סילוק חום עדיף. בד"כ נשרף ביציאה מן המנוע ומלכלך פחות (סותם פחות) את האגזוזים (רלוונטי בעיקר באופנועים).

חסרונות: מחיר....

עכשיו לעניין ההרצה:

כולנו נותנים למנוע להשלים מיכל עד שניים על הקרקע. נהוג לחשוב שזו הרצה אבל בפועל זה רק מתן סיכוי לחלקים השונים "להתיישב" טוב יותר במקום, לפני שהסל"ד עולה. מספיק בד"כ מיכל אחד בלבד, וברגע שהמנוע מחזיק סרק יציב - לעלות לאוויר.

ההרצה האמיתית מתחילה רק יחד עם מחזורי הטמפרטורה, ותסתיים בד"כ רק לאחר משהו כמו 3-5 שעות עבודה, בתלות באיכות החומרים מהם עשוי המנוע, ואופי העבודה (= מס מחזורי הטמפ').
עם שמן מינרלי יש סיכוי (לטעמי לפחות) לקיצור לא משמעותי של זמן ההרצה, וההמלצה להשתמש בו נעוצה לתפיסתי בעבר הרחוק יותר, בו השמנים הסינטטיים המוקדמים סבלו מחוסר יציבות מסויים ולפיכך סיכנו מנועים "צעירים".

אני אישית משתמש למן הרגע הראשון בשמנים סינטטיים

אגב, גם איתם וגם עם המינרליים, בהנתן תנאי עבודה רגילים ולא קיצוניים, ניתן להסתפק ברוב המקרים גם בפחות מ- 2% שמן, כאשר הבחירה בערך של 2% היא ע"מ ליצור מרווח בטחון לגישור על טעויות במינון הערבוב של הדלק.

בברכת הרצות מוצלחות

בפרוש יש הבדל בין השמנים אך המבנה המולקלורי שלהם ותהליך היצור שלהם הוא ההבדל המשמעותי השאר זניחים.
אין קשר בין סוג השמן לבין רמת הצמיגות שלו (ישנם שמנים מ 2 הסוגים בעלי צמיגות שונה)
כמו כן ישנם שמנים מ 2 הסוגים שמתואמים לעבוד בטמפרטורות שונות.

בקשר לחברת BMW , ממה שאני שזכרתי זה היה מעין גימיק...
ממה שקראתי כרגע, אכן ישנה סיבה לשימוש בבלוקי מנוע משומשים, טיפול חום בחינם ...
אבל אם זאת היו להם הרבה שיפורים וטיפלוים נגד סדקים נגד ומאמצים לבצע על הבלוקים המשומשים האלה (כך שזה לא היה תמיד יתרון).
בכל מקרה הבלוקים במנועים ההם היו עשויים מיציקות ברזל.
בכל מיקרה לפי דעתי עדיף לנסות ולדבוק כמה שיותר בהוראות היצרן(הן בנוגע לסוג השמן הן בנוגע לתערובת והן הן בנוגע לתהליך ההרצה).