צפה בגרסא המלאה : Tips & Tricks האטה מירבית
Oran_T
06-25-2011, 11:10 AM
אהלן.
את הטיפ הזה אני נותן לכם מקורס טיס אמיתי.
מכירים את זה שאתם נוחתים מהר מדי ואתם צריכים ללכת סביב או שהוא היה מהיר מדי כדי להסתובב.
במצבים כאלה, לאחר כמה שניות אחרי הנחיתה להרים הגה גובה. כך כל הלחץ מופעל על הגלגלים האחוריים וזה מאט את הטיסן.
שיטה מעולה!
eliad
06-25-2011, 12:13 PM
טריק ישן מאוד שכולם מכירים רק צריך להזהר נורא שהטיסן לא ימריא לך שוב אם הוא במהירות גבוה כי עדיין נוצר עילוי על הכנף
snowflake
06-25-2011, 01:29 PM
אהלן.
את הטיפ הזה אני נותן לכם מקורס טיס אמיתי.
לא ידעתי שיש קורס טיס לגיל 15:confused:
Oran_T
06-25-2011, 02:38 PM
לא ידעתי שיש קורס טיס לגיל 15:confused:
אני שייך לקהילת VFS שזה קהילת סימולציה שאשכרה מלמדת אותך קורס טייס כמו שצריך. מתפעול המטוס בצורה מקצועית ועד הדיבור בקשר בכל המצבים.
כרגע אם אתה שם אותי בססנה בחיפה ואתה רוצה שאני אטוס לך לשדה דב אני אוכל לעשות את זה בצורה המקצועית מאוד.
וכן אפשר להתחיל ללמוד כבר בגיל שלי (למרות שעוד פחות משבוע הגיל השתנה ל 16 :) )
הטיפ הזה דיי עוזר.
בעיקר לי שאני מגיע עם הטיסן מהר מאוד כי אני עדיין לומד אותו והוא צריך יותר מסלול.
אם אתה כל הזמן מגיע עם הטיסן מהר מדי סימן שאתה לא מבצע את ההקפה כמו שצריך תנסה להרחיק קצת את המקום בו את פונה לצלע בסיס
david.d
06-25-2011, 05:41 PM
אני מכיר את קהילת טייסי הרשת, עושים שם עבודה מדהימה, יש אנשים בעולם שיושבים כפיקוח אוירי ונותנים שירותים לטיסות וירטואליות, כולל קשר, מזג אוויר, תנועה אוירית ועוד.
בהקשר משיכת הגה הגובה תוך כדי ריצה על המסלול, אני מאמין שרוב הטיסנים לא יגיבו טוב לפעולה כזו במקרה של נחיתה במהירות גבוהה מידי - זה אולי מתאים למטוסים אמיתיים ובמקרה הטוב לדגמי טיסנים שמחקים בצורה מדוייקת את משקל המטוס האמיתי- גם רק כאלה עם היגוי בגלגל הקדמי בלבד. בכל מקרה זה מצריך מיומנות גבוהה של הטסה.
כרגע עם הטריינר שלך אני ממליץ שתשפר את הגישה וההצפה האחרונה לפני הנגיעה כדי להגיע למהירות נגיעה מיטבית. בחר לך קו דימיוני לגלישה נכונה בדיוק כמו שיעשה עבורך ה-ILS בססנה ותבחן אותו כל זמן הגלישה עם הטיסן אל קו הנגיעה במסלול. תוך כדי שיפוט תקבל החלטה אם אתה באובר-שוט או אנדר-שוט בצע תיקונים בהתאם ותקבל החלטה לנחיתה. לנחות מהר מידי כשיטה זה לא מומלץ.
בהצלחה!
Saar 3-D
06-25-2011, 07:06 PM
להפך, במקרה שלך אורן אתה לא צריך "להרים" את ההגה גובה אלא להוריד= DOWN.
טיסן עם גלגל זנב- משיכת UP אל מנת "להדביק" את גלגל הזנב כלפי מטה, ולהאט את הטיסן.
טיסן עם גלגל חרטום- משיכת DOWN אל מנת "להדביק" את גלגל החרטום כלפי מטה, ולהאט את הטיסן.
שיטה מוכרת ומצויינת על מנת לקצר את מרחק העצירה של הטיסן.
כמו שאליעד אמר, צריך להיות מאוד רגישים עם השיטה, אחרת הטיסן עלול להמריא שוב.
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.