PDA

צפה בגרסא המלאה : שיפוץ נוסף לפייפר

אייל_פ
07-01-2011, 03:48 PM
לאחר שלא מצאתי שום טיסן שיכול להחליף את הפייפר, החלטתי שוב לשפצו. המוט המחבר את שני חצאי הכנפיים נשבר ולכן היה צורך לפרק את ציפוי שורש הכנף, לפרק את החלק השבור ולהרכיב חדש. הכפלתי כמה פרופילים שנישברו בכנף שמאל. בגוף נשברו שלושת הצלעות המרכזיות וכמה מהצלעות בגב הטיסן. בניתי צלעות חדשות והדבקתי במקומן.
בהתרסקות, המנוע הנאמן, נעלם. הוא כנראה התפרק מהטיסן בהתנגשות והמשיך לכיוון לא ידוע. המנוע (O.S.120) התאים מצויין לטיסן אולם היה חלש מאוד בזמן גרירת הדגל. לכן, החלטתי לשדרג את הפייפר ולעבור למנוע DLE30. מנוע זה ייתן לו המון כוח בגרירת דגל ואם מישהו ירצה אפשר יהיה לגרור גם דאון.

2561025611
2561225613

הזמנתי שני מנועים ממגגלי התחביב. DLE30 לפייפר ו- DLE55 למוסטנג.

2561425615

Oran_T
07-01-2011, 05:57 PM
אני רואה שגרמתי להרבה נזק ;)

אני מאמין אבל שאחרי התיקון הטיסן ירגיש שונה מאוד באוויר.
ואני רואה שכבר הגיעו המנועים אליך. אכן דואר מהיר.

אייל_פ
07-01-2011, 06:47 PM
אורן, בהתנגשות כזו אין אשמים. האמת, אני קצת שמח שלא מצאנו את המנוע. אחרת לא הייתי משדרג לבנזין.
יש לא מאט עבודה אבל לדעתי תוך חודשיים גג, הטיסן חוזר לכפר גלים. אני שמח שהתעוששת יפה מהריסוק, לבסוף גם אתה הרווחת טיסן משודרג.

קובי פ.
07-01-2011, 07:11 PM
אהלן אייל .
חיכיתי בקוצר רוח לשמוע שאתה אכן משפץ את הפייפר - כה לחי , עלה והצלח !

בחירת המנוע היא חכמה ונכונה , בנזין יתן לו חיים חדשים לגמרי .

האם אתה מתכוון להחליף לגמרי את קורות האורכנים השבורות או רק להשלים אותם ? , אני בכל אופן הייתי ממליץ לך להחליף אותם לגמרי וכך לחדש את חוזק הגוף , זאת לא נראית עבודה קשה מידי נכון ? .

הפעם אני מצפה לעבודת צביעה מושלמת !!!!!!!!!!! , נא לא להחפז אחי - בהצלחה .

אייל_פ
07-02-2011, 05:53 AM
הי קובי,
לגבי הקורות אני לא יודע. אני צריך להוריד את כל הציפוי וניראה מה עושים. בכל מקרה, מנוע בנזין 30 סמ"ק, הרבה יותר רועד מ- O.S.120 4P. אני יוסיף חיזוקים בעזרת דיקט תאופטי 0.8 בהדבקות של שילדת הסולם של הגוף, כדי למנוע מהדבק להתפרק ברעידות. הקורות למעלה הם פחות חשובות ויש עליהם פחות עומסים. מבנה הסולם של הגוף, הוא החלק החשוב. אחד הדברים שהפתיעו אותי לטובה הוא ציפוי הקווראול. רק עכשיו, כשהייתי צריך לפרק אותו, הרגשתי כמה הוא חזק. אי אפשר לקרוע אותו ביד, חייבים סכין. הציפוי הזה חזק בכמה רמות מהפלסטיקים המוכרים. לכן, הציפוי תורם לא מאט לחיזוק המבנה.
לגבי ההשקעה, אני לא בטוח. אין לי כוונה לעשות אותו סקיילי יותר מידי. בשבילי הוא סוס עבודה שאני לוקח להטיס כל שבוע. אני מיעד אותו לגרור דברים. אני רוצה להחזיר אותו לחיים מה שיותר מהר. את ההשקעה אני עושה בסטירמן, שעדיין לא סיימתי אותו, למרות שהוא טס, ובמוסטנג כמובן.

saportas
07-02-2011, 08:11 AM
אייל ,סתאם לידיע, שחידשתי את הפייפר שלי לא הצלחתי להחדיר אצבע למונוקוט ולקלף רק עם סכין יפני
המונוקוט חומר חזק יחסית כמובן לכל חומר יש את המינוסים והפלוסים .איש יקר שיהיה לך בהצלחה:)

קובי פ.
07-02-2011, 08:25 AM
אייל שבת שלום .

לגבי חיזוק מבנה העריסה הנה לך פטנט קל ומהיר להכנת חיזוקים .

קח לך חתיכת צינור אלומיניום ישן ותחתוך ממנו כ 10 ס"מ , אחר כך משחיזים קצה אחד ונוצר לך שבלונה לפאנץ' ואז עם פטיש אתה פשוט מכה על הצינור וחותך עיגולים .
25619
אחרי שאתה מוציא עיגולים מהדיקט ( על משטח עץ כמובן ) אתה לוקח להב ישן של סכין יפני ובעזרת מכות פטיש קלות חותך את העיגולים לחצי והנה התוצאה .

אייל_פ
07-02-2011, 09:03 AM
אשר, אני שומר בשבלך חתיחה מהציפוי. ברגע שניפגש, תיראה בעצמך איזה הבדל. החיסרון של הבד הוא המשקל, אבל הוא הרבה יותר חזק וניתן בקלות לצבוע עליו. זה בד, זה לא פלסטיק. העבודה איתו דומה מאוד למונוקוט, יש רק את הקטע של הדופ שצריך למרוח, לא נורא.
קובי, זה בדיוק מה שרציתי לעשות, אבל לא הכרתי את הפטנט הזה. מגניב, בקרוב אני יתחיל לעשות את החיזוקים.

saportas
07-02-2011, 09:14 AM
[QUOTE=קובי פ.;64522]אייל שבת שלום .

לגבי חיזוק מבנה העריסה הנה לך פטנט קל ומהיר להכנת חיזוקים .

קח לך חתיכת צינור אלומיניום ישן ותחתוך ממנו כ 10 ס"מ , אחר כך משחיזים קצה אחד ונוצר לך שבלונה לפאנץ' ואז עם פטיש אתה פשוט מכה על הצינור וחותך עיגולים .

קובי:) אהבתי גדול גדול.

saportas
07-02-2011, 09:18 AM
אשר, אני שומר בשבלך חתיחה מהציפוי. ברגע שניפגש, תיראה בעצמך איזה הבדל. החיסרון של הבד הוא המשקל, אבל הוא הרבה יותר חזק וניתן בקלות לצבוע עליו. זה בד, זה לא פלסטיק. העבודה איתו דומה מאוד למונוקוט, יש רק את הקטע של הדופ שצריך למרוח, לא נורא.
קובי, זה בדיוק מה שרציתי לעשות, אבל לא הכרתי את הפטנט הזה. מגניב, בקרוב אני יתחיל לעשות את החיזוקים.

אייל אני ממתין למפגש עד שמישהו ירים את הכפפה:)

קובי פ.
07-02-2011, 08:24 PM
אשר שבוע טוב .

מי בדיוק ירים את הכפפה ? , תסתכל בעצמך , מתוך 120 צפיות בשירשור יש רק 9 תגובות ( עכשיו 10 ) ורק 3 אנשים הם המגיבים , זה או אנחנו או אף אחד !!!! .

קובי פ.
07-07-2011, 09:52 PM
אייל , לגבי שיחרור הקבראול , אתה הדבקת אותו עם הדבק של UHU ולא עם דופ , אני מבין בהחלט שהעבודה עם הדבק היא קלה מאוד לעומת הדופ אבל, ופה אבל גדול , כאשר הקבראול מודבק עם דופ אז צריך רק חיתוך קטן בחלון אחד ואז מחדירים מברשת טבולה בטינר בין הקבראול לגוף והקבראול יורד כמו מרגרינה ובקלות רבה , כמו שאני תמיד אומר , לכל דבר יש חסרונות ויתרונות :D

אייל_פ
07-08-2011, 06:10 AM
הי קובי,
הכוונה שלי לגבי החוזק של הקווראול, דווקה באזורים ללא הבלזה, בין הפרופילים. לא הייתה לי שום בעיה להסיר את הקווראול מהבלזה. האמת בגלל שהקווראול הוא בד חזק, הוא לא נקרא כשמושכים אותו ולכן פשוט מושכים והוא מתנתק מהכנף. הרבה הרבה יותר קל ומהיר ממונוקוט שניקרה וצריך חתיכה חתיכה.
בקיצור, לטיסני סקייל, רק קווראול, ושימוש ב- UHU, הופך את עבודת הציפוי לממש קלה.

TazmanianDevil
07-08-2011, 07:28 PM
הנה עוד מגיב.

אני בעש המונוקוט, הרבה יותר קל לעבוד איתו, הוא זמין יותר וזול יותר וניתן לתבוע עליו. תראה מה גד עושה איתו, השמים הם הגבול.
הדבר הנוסף והחשוב, הוא יותר קל.
מה שכן צריך באמת לדעת לעבוד איתו עם פאן ומגהץ וכפפה כדי לא לקבל כוויה.
אל תשכח לחורר פיסות שאתה מניח אחת על השני כדי שלא יהיו בועות

מאי
07-08-2011, 09:49 PM
הנה עוד מגיב.

אני בעש המונוקוט, הרבה יותר קל לעבוד איתו, הוא זמין יותר וזול יותר וניתן לתבוע עליו. תראה מה גד עושה איתו, השמים הם הגבול.

או לגהץ עם חום נמוך יותר...:)

אייל_פ
07-08-2011, 11:58 PM
הי עדי,
הכל תלוי לאיזה טיסן הציפוי מיועד. טיסן שהוא לא טיסן סקייל, בחיים לא הייתי מצפה עם קווראול. זהו ציפוי כבד והחוזק שלו, לא מוסיף שום יתרון לטיסן. הפייפר שלי היה מצופה מונוקוט ושקל בערך 5 קילו. אחרי שהחלפתי לו את הציפוי לקווראול, כולל המשקולת שהוספתי באף, עליתי מעל 6 קילו. באחוזים זה המון. אבל, המראה והמרקם של הבד, שונה לחלוטין מהמראה הפלסטי, הגוף של הפייפר בנוי מקורות בלזה והציפוי מוסיף לחיזוק המבנה. כל היתרונות האלו מצדיקים את המחיר של המשקל.
תיקנתי כבר את הכנף ובקרוב אני יתחיל בציפוי. כרגע אני עובד על צלע האש וחיבור מנוע DLE30 לצלע האש כולל את החיבור למצערת ולצ'וק. בקרוב תמונות.

saportas
07-09-2011, 05:07 PM
הנה עוד מגיב.

אני בקרוב מתכוון לצבוע את המוסטנג שלי אנגר9 אני עדיין מחפש צבע עמיד על מונוקוט
יש לך המלצה על סוג צבע מסוים ?

אייל_פ
08-25-2011, 07:29 AM
הפיפר מתחיל לתפוס צורה

2647626477
26478

Oran_T
08-25-2011, 11:58 AM
אני שמח מאוד לראות את ההתקדמות שלך עם הפייפר.
מצפה כבר לראות אותו בכפר גלים ;)

אייל_פ
09-19-2011, 02:59 PM
עכשיו נשאר להכין סמוכות חדשות ולהרכיב את האלקטרוניקה.

26911
26912

Oran_T
09-26-2011, 02:45 PM
אייל פשוט מדהים לראות שוב את הפייפר בשלמותו.
ד"א הייתי ממליץ לך גם לפתוח שירשור בנייה גם לענפה. לפי השיחות הקצרות שלי עם שחר בתור לאוטובוס אני מבין שהוא ממש מתלהב מהעניין (ובצדק) שהוא בונה טיסן שיום אחד יהיה בשמיים.
אני הייתי שמח לראות את התמונות של הענפה :)

ד"א יש כבר תאריך לטסט של הפייפר?
או שאתה רוצה לעשות את זה בעין יהב

אייל_פ
10-01-2011, 04:38 PM
הי אורן,
היום בשעה טובה עשיתי טסט פלייט לפייפר. המנוע החדש נותן לו המון המון כח. על הטיסן היה מנוע O.S.120 והחלפתי אותו למנוע DLE30. הטיסן מטפס כמו טיל. זה לא מוסיף לסקייליות שלו אבל המטרה של הטיסן לגרור דגל ועם המנוע הקודם הוא עשה את זה בקושי. עם המנוע החדש, הוא לא ירגיש בכלל שמשהו קשור לו מאחורה. המרכז כובד של הטיסן היה קצת אחורי ולכן ההמראה היתה תוך 3 מטר והנחיתה עד 10 מטר. באויר מרכז הכובד האחורי לא כלכך הפריע אבל אני יוסיף חיפוי למנוע (תוספת משקל מקדימה), והכל יסתדר.
אחרי 11 שנים ושתי התרסקויות טוטל לוסט, הסוס הזקן חוזר לאויר.

271452714627147

קובי פ.
10-01-2011, 06:29 PM
אייל , מזל טוב , תתחדש ואנא השתדל לשמור אותו ללא ריסוקים בשמונה שנים הבאות :).

עכשיו אולי ישתחרר לך קצת זמן לפרוייקטים הבאים .

שנה טובה לך ולמשפחתך , גמר חתימה טובה , המון בריאות וכוח .

נתראה ב"ה באירוע של דני .

אייל_פ
10-01-2011, 07:26 PM
מה העיניינים קובי, הרבה זמן לא דיברנו. תרים טלפון לפעמים.
הפרוייקט הבא זה לסיים את הזירו הקטן ואז בחזרה למוסטנג.

Oran_T
10-02-2011, 07:49 PM
מזל טוב אייל!
כיף לקרוא שהטיסן חזר לאוויר!!!!
אני מקווה לראות אותו טס כבר בתקופה הקרובה!
שתהייה לך שנה טובה וגמר חתימה טובה וכבר נדבר ;)

3DCrazy
10-02-2011, 08:14 PM
עכשיו אני יכול להבין למה היה לך כלכך חשוב להשקיע בו ולשפץ אותו שוב מחדש כל פעם !

ללא ספק חוץ מכך שזה מטוס מדהים זה טיסן לא פחות מדהים !!!
הוא נראה פשוט מעולה !! אנחנו צריכים לעשות איזה טיסת מבנה ביחד עם שני הפייפרים :)

חג שמח ושנה טובה וברוכה בנחיתות רכות,

טמיר.

אייל_פ
10-02-2011, 08:25 PM
הי טמיר,
הפייפר שלך נראה מצויין. אני בטוח שתהנה מימנו. אני מטיס טיסנים כבר 20 שנה והפייפר הוא הטיסן שהכי נהנתי ממנו עד היום. עכשיו כשיש לך כזה, אתה בטח מבין על מה אני מדבר. אני מקווה שתגיעו לראשון ב-5 לנובמבר (האירוע לזכרו של סתיו גולן). הפייפר הזה יטוס שם ויגרור דגל, בתקווה שאורן לא יחליט להיכנס בו שוב :).