צפה בגרסא המלאה : קצת סקיילים למתעניינים
שלום לכולם, זו הודעתי הראשונה כאן.
"בומה" הציע לי להציץ לפורום הזה היות ונראה מבטיח, ואכן אחרי שיטוט אני חייב לומר שהתרשמתי מאד.
כיוון שסקייל זה עיקר ענייני בטיסנאות (בנוסף לדאוני רדיו) בחרתי להציג אחדים מבעלי הכנף שברשותי והנמצאים ב"שירות מבצעי".
בניגוד למה שאולי רבים סבורים לגבי סוג טיסנים זה - שהוא בעל ריח חזק של בנזין, ו"דולרס" :D, בחרתי להציג דווקא את אלה הצנועים מבחינה מוטורית והמאובזרים בציוד סטנדרטי לחלוטין, שכן סקייל זה קנה מידה, ולאו דווקא גודל...
ראשון – מטוס דו כנפי מדגם Bucker Jungmeister שבניתי מתכנית.
האמיתי די קטן, הדגם בהתאם – מנוע 25 (0.25 ולא 25 סמ"ק!) משמש די והותר.
טיסן חביב, כייפי לבניה והטסה, נכנס מורכב באוטו, ולאחר חצי יום הטסה אני חוזר הביתה כמעט עם אותה כמות הדלק שבאתי עימה :p.
המטוס האמיתי F-PBRI נראה כאן בקישור (http://users.skynet.be/sb215588/ferte_alais_2006/slides/Bucker%20Bu-133%20Jungmeister%20F-PBRI%20_MG_1417.jpg).
כן, הוא ללא חיפוי מנוע, אז לא לשאול אותי למה הטיסן גם ללא כזה...:confused:
SMITH MINIPLANE נבנה מקיט "עממי" מאד של חברת SIG המצוינת.
אלה קיטים ל"בוב הבנאי" בלבד! :)
מיועד למנועי 40-46 אבל אני שמתי מנוע 61 ארבע פעימות עתיק יומין. זה יותר ממה שדרוש, אבל זה מה שהיה פנוי להובלה בבית.
המטוס האמיתי הינו מטוס חובבים שגם נבנה מקיט.
להלן הקישור למטוס האמיתי (http://images.google.co.il/imgres?imgurl=http://www.airbum.com/pireps/Miniplane3.jpg&imgrefurl=http://www.airbum.com/pireps/PirepMiniplane.html&h=372&w=350&sz=49&hl=iw&start=8&sig2=4UZBQ_aZnF7UYsyvr4sOAg&um=1&usg=__Lrbr99FJ_LTMoP_1sFB1Nn89n40=&tbnid=bavJDnzWnjZHRM:&tbnh=122&tbnw=115&ei=OBetSPGpCYmcwwH26eWmDg&prev=/images%3Fq%3DSMith%2Bminiplane%26um%3D1%26hl%3Diw% 26rlz%3D1T4SPDA_enIL260IL261%26sa%3DN)אותו כיוונתי להעתיק.
כל צילומי הטיסה תודות לצלם המוכשר רוני י.
שני מנועים על אווירון אחד :D.
מטוס ה"מוסקיטו" ששירת בח"א הישראלי.
הטיסן בנוי scratch מתכנית.
הטיסן בן למעלה מ – 18 שנה, בכושר אווירי מלא.
כל המבנה מקורי וכן גם מנועי 40 ארבע פעימות העתיקים (הדגם הראשון שיצא לשוק, לא surpass המודרני).
כל האלקטרוניקה כבר הוחלפה כמה פעמים, והצמיגים גם כן, השאר מקורי. הצליל בטיסה ממש נהדר.
עוד טיסן עתיק - דגם של מטוס עתיק.
מנוע 46 שתי פעימות.
בניה מתכנית.
טיסה ראשונה של הטיסן הייתה ב- 1984. זקוק לרענון קל אבל 98% כשיר לטיסה.
הנה אחד גדול :D - רבע סקייל של מטוס AERONCA CHAMPION.
מוטת כנף כמעט 2.70 מטר.
מנוע? 61 שתי פעימות. לא, אני לא משוגע.
פשוט הצלחתי לבנות את הטיסן למשקל המראה של 4650 גרם לכן המנוע הזה הוא די והותר. המראות קצרות ושיוט על 50-60% מצערת.
קשה לנחיתה, פשוט לא יורד.
נבנה מקיט נגריה עתיק שכבר מזמן לא מיוצר.
ושוב קישור למטוס האמיתי שכיוונתי להעתיק (http://www.airliners.net/photo/Aeronca-7AC-Champion/0281502/M/).
ולסיום – עוד דו כנפי ישן, בניה מתכנית, 61 ארבע פעימות, קשה מאד לבניה אבל קל הרבה יותר להטסה מאשר טריינר מודרני.
יש עוד רבים אחרים אבל יותר גדולים, ולדעתי זה מספיק להפעם.
מקווה שנהניתם ואם יש שאלות בתחום – חופשי.
TazmanianDevil
08-21-2008, 11:34 AM
ארז שיחקת אותה הטיסנים הללו מרשימים מאוד לא ידעתי שזה כל כך מפותח פה בארץ!
כה לחי ח'ברה מקצוענים אחד אחד!
3Dbuster
08-21-2008, 04:46 PM
וואו! טיסנים מדהימים!
כיף לראות כאלו דברים פה.
ארז, יש לך אולי צילום בווידיאו של הטיסנים?
תודה
עידו
מדליק ביותר, נשמח לעוד תמונות במידה ויש.
ליאור
אייל_פ
08-21-2008, 05:14 PM
לפני מספר שנים ראיתי שירשור בניה של טיסן B-25 שארז התחיל לבנות. הפשטות שארז הציג את עיניין הבניה גרם לי להיכנס לתחום הסקייל והיום אני כמעט מסיים מוסטנג גיינט וסטירמן גיינט בדרך. ארז, אשמח אם תוכל לתת עדכון קטן לגבי ה- B-25 ותמונות נוספות של פרוייקטים מיוחדים.
3DCrazy
08-21-2008, 05:37 PM
ארז, שיחקת אותה !!
איזה יופי של טיסניםםםםם ותמונות ! ! !
מה עם איזה פייפר קאב !? אין לך ?
לדעתי סקיילר שאין לו פייפר קאב ענקי כזה הוא לא סקיילר (אחחחח המטוס האהוב עלי !! ) :D
אהה, וברוכים הבאים ל PAM ... :D
לא תצטער :)
טמיר.
(ההוא מה 3D :D )
3Disaster
08-21-2008, 06:19 PM
היי ארז...תמונות מדהימות!
שמח לשמוע שהתחום(הסקייל) כ"כ מפותח אצלנו!
טיסנים ממש מרשימים בעיקר ה SMITH MINIPLANE
כולם ממש דומים למקור כשמם כן הם, סקייל
תודה רבותי על התגובות :)
ולמספר תשובות:
עידו - צר לי אך אין לי קטעי וידאו. יחד עם זאת הבן נכנס עתה ברצינות לצילומי וידאו ואולי בעתיד הלא רחוק יהיו קצת.
בכל אופן יש קטע וידאו קצר בו המוסקיטו מופיע, צולם ופורסם לפני כמה שנים ב"תפוז", אם אמצא אפרסם אותו בהמשך.
ליאור - יש עוד הרבה תמונות מהבניות ומההטסות, אפרסם לפי ההקשר בהמשך. אם יש שאלות ספציפיות אפרסם במסגרת התשובות, מה שרלוונטי. לא רוצה "להציף" ומה שצירפתי בהודעותיי לעיל היה פשוט בשביל לתת קצת "טעימות".
אייל פ – ה- B-25 בהחלט מתקדם אבל היות ואינני בפנסיה ;), קצב העבודה לא מהיר במיוחד. מראש הוא תוכנן כבניה כייפית ארוכה ובמקביל לבניות אחרות יותר "שפויות". לא ניתן להתמקד רק בפרוייקט כזה לאורך זמן כה רב, צריך "לנוח" מדי פעם :D. כעיקרון האווירון הבסיסי בנוי ועומד על רגליו/גלגליו. יש לי עוד פרויקטים אבל אולי בהמשך יפורסמו.
טמיר – Piper Cub בהחלט יהיה בקרוב, בקנ"מ 1:4. פרויקט ממושך שנמצא עתה בתהליכי צביעה וגימור אחרונים. השקעה רבה כולל ציפוי בד אמיתי (לא מגוהץ) ודימוי תפירה של הבד למבנה העץ. הדגם הוא אגב של המטוס ה"אווירובטי" קרי – גרסת ה- clipped wing בה מסירים חלק משורש הכנפיים על מנת לקבל שטח מעט קטן יותר ומומנט גלגול מרשים יותר.
לאחר ניסיוני עם ה – Aeronca Champ ארוכת הכנפיים שלא רוצה לרדת ולהפסיק לטוס, סברתי שדגם Piper "קצוץ כנף" יהיה נוח יותר להטסה ונחיתה על מסלולים קצרים. עדכונים בהמשך.
3Disaster – תודה, אני רק לא יודע האם תחום הסקייל באמת מפותח אצלנו כבר.
נכון יש בונים ומטיסים בתחום, אבל אין מפגשים או תחרויות לקהל הרחב דוגמת אלה שיש בתחומי טיסנאות הרדיו הרבים האחרים. אני תקווה שמצב זה ישתנה לטובה ביום מן הימים.
אהוד – תודה, אני משתדל כמו שאומרים. משתדל אמנם לדמות למקור אבל לא לעבור את גבול ה – sport-scale קרי, לבנות טיסן סקייל תואם למקור מצד אחד, אבל פראקטי לחלוטין להטסה יומיומית או "סופשבועית" שוטפת.
3DCrazy
08-22-2008, 03:30 PM
תודה רבותי על התגובות :)
ולמספר תשובות:
טמיר – Piper Cub בהחלט יהיה בקרוב, בקנ"מ 1:4. פרויקט ממושך שנמצא עתה בתהליכי צביעה וגימור אחרונים. השקעה רבה כולל ציפוי בד אמיתי (לא מגוהץ) ודימוי תפירה של הבד למבנה העץ. הדגם הוא אגב של המטוס ה"אווירובטי" קרי – גרסת ה- clipped wing בה מסירים חלק משורש הכנפיים על מנת לקבל שטח מעט קטן יותר ומומנט גלגול מרשים יותר.
לאחר ניסיוני עם ה – Aeronca Champ ארוכת הכנפיים שלא רוצה לרדת ולהפסיק לטוס, סברתי שדגם Piper "קצוץ כנף" יהיה נוח יותר להטסה ונחיתה על מסלולים קצרים. עדכונים בהמשך.
תודה רבה על התשובה ארז :)
מחכה בקוצר רוח לעידכונים לגבי הפייפר...
בהחלט אחד המטוסים שאני יותר אוהב !
:)
טמיר.
אייל_פ
08-22-2008, 03:59 PM
הי ארז,
יש לי כבר מספר שנים פיפר קאב 1/4 ואני רוצה לשדרג אותו מבחינת ציפויים ופירטי סקייל. אנה תן קצת פרטים על פירטי סקייל שהוספת ואיזה ציפוי השתמשת. אני חשבתי להפוך אתו לסופר קאב אבל כל המבנה של תא הטייס שונה ונראה לי בעיתי בגלל שבסופר קאב יש הרבה חלונות סביב סבך מוטות ולכן צריך להוריד צלעות מהטיסן ולבנות מבנה אחר בהתאם. האים נתקלת בבניה של סופר קאב?
denver101
08-22-2008, 06:54 PM
כל הכבוד גם אני לא ידעתי שהתחום הנ"ל כל כך מפותח . עלו והצליחו
zivbit
08-22-2008, 07:21 PM
הלו ארז
ברוך הבא - נשמח אם תביא לכאן את כל חבריך ותקימו כאן בית בישראל... במובן התמים של המילה :)
תחום נפלא סקיילים (כמה 3D אפשר כבר לסבול...נכון?...)
אני בונה עכשיו את ה F-5E ונהנה מכל רגע בדיגום.
אם כבר ג'טים אז שיהיה סקייל כמו שצריך.
Vintage Scale זה קצת איטי לטעמי אבל נהנה לראות את זה אצל אחרים.
בקיצור - ברוך הבא.
זיו
גיא חנוך
08-22-2008, 07:21 PM
טמיר מה אתה דואג, עוד מעט יהיו פה 2 Clipped wing 50%;):D
zivbit
08-22-2008, 07:22 PM
גיא קיבלת אותו כבר?
3DCrazy
08-22-2008, 07:33 PM
טמיר מה אתה דואג, עוד מעט יהיו פה 2 Clipped wing 50%;):D
חלילה דואג...
אני והשותף ל 50% צריכים להתחיל לתקתק עיניינים :)
אבל הלוו ... שששששש !!! :mad::mad::mad:
3Disaster
08-22-2008, 09:12 PM
הלו ארז
ברוך הבא - נשמח אם תביא לכאן את כל חבריך ותקימו כאן בית בישראל... במובן התמים של המילה :)
בקיצור - ברוך הבא.
זיו
BTW...מה אם עדכונים בששירשור הבניה???
הי ארז,
אנה תן קצת פרטים על פירטי סקייל שהוספת ואיזה ציפוי השתמשת. אני חשבתי להפוך אתו לסופר קאב אבל כל המבנה של תא הטייס שונה ונראה לי בעיתי בגלל שבסופר קאב יש הרבה חלונות סביב סבך מוטות ולכן צריך להוריד צלעות מהטיסן ולבנות מבנה אחר בהתאם. האים נתקלת בבניה של סופר קאב?
ובכן נתחיל דווקא מהסוף - לגבי הסופר קאב והחלונות:
זה לא מדוייק מה שכתבת היות וזה תלוי באיזה דגם מדובר.
כך למשל דגם PA-18 הינו בעל חלונות סטנדרטיים לחלוטין כמו בטיסן שיש לך, חיפוי מנוע שונה כמובן, ומדפים.
הדגמים עם מבנה ה"חממה" אכן נפוצים אבל לא מהווים את הדגם היחידי של הסופר קאב.
בקישור אתה יכול לראות דוגמא לכך (http://www.airliners.net/photo/Piper-PA-18-150(180M)-Super/1382157/L/).
לגבי ציפוי שהשתמשתי - ובכן זה יכול אולי להיות נושא לפירוט בשרשור נפרד אבל "על קצה המזלג" - השתמשתי בניילון וסנדינג סילר לכנף, ובבד וסנדינג סילר לגוף ולזנב כולל ה"מילוי/חיפוי" המיוחד שיש בין הגוף למייצב הכיוון, שהם למעשה מצופים ביריעה אחת ומהווה סימן היכר ומאפיין לזנב "נכון" של פייפר קאב כלשהו.
פרטי סקייל?
אמנם הכוונה להיצמד להגדרת sport scale אבל להלן רשימה חלקית:
בפנים - כרגע רק פנל מכשירים בסיסי, היתר יושלם רק לאחר טסט פלייט.
בחוץ - rib stitching מלא על כל האווירון כולו כולל משטחי זנב והגאים, רצועות בד לחיזוק והכפלת עובי על הגוף באזורי הקורות והאורכנים, ידיות אחיזה בזנב לצוות קרקע, פתח סביב שפת התקפה של המייצב גובה (לאפשר שינוי זווית הכוונת זנב לצורכי קיזוז), פתחי ביקורת בזנב, מדרגה לטייס, מסגרות אלומיניום לחלונות, ועוד יהיו רבים שכאמור עדין לא יצרתי היות והטיסן עדין בבישול (איטי :))
3DCrazy
08-22-2008, 11:19 PM
ועוד יהיו רבים שכאמור עדין לא יצרתי היות והטיסן עדין בבישול (איטי :))
מה אני חושב זה אתה צריך מסובבת ידית של להבה ויאללה מגביר את הבישול ! :mad: :D
מה אתה אומר, באלך לפנק אותנו בקצת בתמונות של הטיסן המדובר ?
(אלה אם כן תמונות לא יוצאות מה-אהנגר עד לטסט ... אני מכבד את זה מאוד.)
בכל מקרה, אם כן.. אשמח לתמונות. - אחד מהמטוסים שאני יותר אוהב :)
טמיר.
אייל_פ
08-23-2008, 07:56 AM
ארז, נראה מרשים במיוחד. כולנו נשמח אם תוכל להוסיף תמונות וגם אם תוכל לתת הסבר קצר כיצד ציפיתה את הגוף והמייצב בייחד. זכור לי שזה אחד הבעיות הקשות בציפוי הטיסן. אני השתמשתי בכמה חלקים אבל התוצאה לא היתה דומה למה שצריך.
TazmanianDevil
08-23-2008, 10:34 AM
הלו ארז
בקיצור - ברוך הבא.
זיו
ארז...זו כבר הפניה השניה ויש עוד.
גיא חנוך
08-23-2008, 12:28 PM
גיא קיבלת אותו כבר?
לא.. אבל באמת צריך להודיע לספרשטיין מה הוא הולך להביא:D
3DCrazy
08-23-2008, 01:32 PM
לא.. אבל באמת צריך להודיע לספרשטיין מה הוא הולך להביא:D
X2 :D
...כולנו נשמח אם תוכל להוסיף תמונות וגם אם תוכל לתת הסבר קצר כיצד ציפיתה את הגוף והמייצב בייחד. זכור לי שזה אחד הבעיות הקשות בציפוי הטיסן. אני השתמשתי בכמה חלקים אבל התוצאה לא היתה דומה למה שצריך.
אייל – אכן זה ההיבט היחידי עימו התלבטתי רבות ואף ביצעתי אותו פעמיים עד שהייתי מספיק מרוצה.
אני אפתח שרשור נפרד לכך במהלך השבוע הבא ומקווה שזה יסייע.
אציג טכניקה שאני יישמתי, שבוודאי אינה היחידה האפשרית אבל בשבילי עשתה את העבודה ולכן אין לי בעיה להציע ולתאר אותה.
אשמח כמובן אם אחרים ישתפו אותנו בטכניקות משלהם אם יש.
טמיר – היות ולא התחלתי עם שרשור בניה מסודר מתחילת הבניה, אני מעדיף לפרסם מאוחר יותר.
יתכן ובסופו של דבר אכין בכלל מאמר מסכם הסוקר את כל תהליך הבניה אך כעת אני לא מוצא לנכון להיכנס לזה, עת העבודה טרם הסתיימה.
דרך אגב – בתחום הזה של הסקייל, אנחנו לא ממש מייצרים טיסנים מהר כמו בתחומים אחרים...כמובן אין כל פסול בטיסני ARF או כאלה המגיעים ברמת prefabrication מתקדמת ולכן מסתיימים מהר יחסית, אבל אלה מאיתנו שכבר "חגגו הרבה יותר ימי הולדת ממך" ;) נוטים לגשת לכך עם מעט סבלנות ונהנים דווקא מהתארכות תהליך הבנייה. זה חלק בלתי נפרד מהכיף.
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.