PDA

צפה בגרסא המלאה : תכניות של Brian Taylor שוב זמינות

ארז
08-24-2008, 09:41 PM
למי שמכיר ולמי שעוד לא הכיר, Brian Taylor הינו אחד השמות המובילים בסצינת הסקייל העולמית והבריטית מזה שנים רבות.
תכניות טיסני הסקייל שלו הפכו מזמן לקנה המידה על פיו נמדדים כל השאר מבחינת דיוק ותאימות למטוס המקורי, מעשיות הבניה של תכנוניו, ויכולת הטיסה המצויינת של כל טיסן וטיסן שאי פעם תכנן.

שנים רבות מכר תכניות, חופות, וחיפויים, באופן ישיר מביתו בדרום אנגליה, ובסיוע Bob Holman בצד השני של השלולית הגדולה, עד אשר הודיע שלא עוד.
הסיבות היו - גילו המתקדם ויאושו נוכח כמויות ההעתקים הלא חוקיים של תכניותיו שנסחרו בשוק הפשפשים המקוון הענק...

קהילת הסקייל עסקה בנושא בפורומים רבים מתוך תחושת החמצה גדולה, אך לשמחתנו חברת Traplet הבריטית הרימה את הכפפה ורכשה ממנו את הזכויות להמשיך ולמכור את תכניותיו כולל כל החלקים והאביזרים, על פי התבניות שלו עצמו.

למעוניינים - הקישור הזה (https://sslrelay.com/s84068217.oneandoneshop.co.uk/sess/utn;jsessionid=1548b1a7d4d0d2b/shopdata/index.shopscript)יוביל אתכם למקום (תחת "תכניות מטוסים" ובסיווג העונה לשמו של הבחור).

לא זול (כמו כל הבניה מתכנית), לא מומלץ כנסיון ראשון לבניה מתכנית, אבל למי שהחליט "אם כבר אז כבר", אלה היו ונותרו בשורה הראשונה של התחום.

יש מגוון יפה של דגמים ומידות, הקטנים למנועי 60-90 והגדולים - מעט יותר גדולים אבל לא מפלצות שדורשות נגררים להובלה.

לבריאות :cool:

אייל_פ
08-24-2008, 10:25 PM
ארז, איך brian taylor בהשוואה ל- ziroli? מבחינת מקצוענות ושיטות בניה.

ארז
08-25-2008, 06:14 PM
תראה, זה ממש לא קל לענות על השאלה הזו.
אפשר לכתוב כמה עמודים על הנושא ועדין התשובה לא חד משמעית או למעשה, לכל טיסנאי כנראה היא תהיה אחרת.
לכן בוא נאמר ככה:

יש לי ואני נהנה לעבוד מתכניות של שניהם. זה ה – bottom line.
ובכל זאת מה ההבדלים?
ובכן להלן כמה עובדות, קצת רשמים אישיים, וקצת רשמים שקראתי ברשת.

עובדתית:

מבחר שונה של מטוסים. לשניהם יש מוסטנגים, ולכל אחד מהם גם יש מטוסים שלשני אין.
ניק – מתאפיין ב"מימדים אמריקאיים" ובריאן – ב"מימדים אירופאים".
זה מבחינתי כבר שם אחד בעדיפות מסוימת על פני השני.

אצל ניק "ספירת החלקים" מעט קטנה יותר, הם גדולים ופשוטים, אצל בריאן – יש מה וכמה שצריך, מבחינתו אם אתה לא מסתדר עם זה, לך תצבור ניסיון (אצל ניק? :D)

אצל ניק צלעות הגוף מסורטטות במלואן, אצל בריאן – רק חצאים, תשכפל את החצי השני לבד.
נוח לכאורה יותר אצל ניק אתה חושב? עד שאתה מגלה שלפעמים הוא ביצע mirror עם מראה מעוותת במידת מה...ואם כבר הספקת והשתמשת בדבק קודם לכן...

אצל בריאן הרבה יותר scale detail על התוכניות, לא ברמה שמייתרת איסוף דוקומנטציה (אם אתה מתכנן להתחרות) אבל בהחלט לא רק מה שנדרש למבנה הבסיסי.
חלק מתכניותיו מלוות בסרטוטי 3-5 מבטים של המטוס האמיתי המסוים שעל פיו הוא תכנן את הטיסן. זה נחמד, אבל רוב הטיסנים שלי נראים כמו טיסנים, אני לא "סופר מסמרות" ולא בונה ברמה שאח"כ (כעבור 3-4 שנים :confused:) אפחד להטיס את התוצאה.
אילו היו לנו תחרויות ייתכן וזה היה מקבל משקל שונה (וגם הטיסנים עצמם כנראה...:))

אצל ניק הרבה שימוש בדיקט צפצפה (שזה מצוין כי מוזיל עלויות מאד משמעותי), אצל בריאן - בלזה.

מניסיון אישי:

אצל ניק התכנונים טובים אבל יש קצת טעויות ואי דיוקים (גם ב – B-25 מצאתי כמה ותיקנתי במהלך העבודה). לא ברמה היסטרית כלל, רק תבדוק לפני שאתה מדביק.
טעויות אצל בריאן? בתכנון? בסרטוט? אין חיה כזו. אם יש לדעתך, אז כנראה אתה לא הבנת משהו...

קראתי ברשת:

אצל ניק יש קצת תכנון יתר ויש קצת תכנון לקוי וחסר ולעיתים באותו הטיסן.
ב – P-38 למשל יש מספר מקומות לא מספיק חזקים (גם ב – B-25 אני בצעתי כמה שיפורים בתושבות כני הנסע הראשיים ובמייצב הגובה), באחרים שלו הכל 100% טוב.

ב - Top Gun יש די הרבה ניק זירולי, באליפויות עולם FAI יש בהחלט של בריאן.

סה"כ כאמור – אני אוהב את שניהם. אתה צריך להתנסות ולהחליט בעצמך.
לבניה כייפית וממש קונבנציונאלית של דגם גדול ומרשים שמזוהה מיידית עם המקור, התכניות של ניק מצוינות, אילו הייתי מתחרה ברמות הגבוהות, הייתי כנראה בוחר באלה של בריאן.

בומה – ניסיונך כאן בוודאי ניכר ומשמעותי יותר משלי, מה דעתך?

TazmanianDevil
08-25-2008, 06:19 PM
התוכניות של שני הח'ברה האלה הן של טיסנים מאוד גדולים עם מנועי בנזין, האם יש איזה משהו באופק...למשל המיטצ'ל שאתה בונה מה הגודל שלו?

אייל_פ
08-25-2008, 06:26 PM
ארז, אני כרגע בונה סטירמן 87' של זירולי ואכן הבניה מאוד קלה ופשוטה. לדעתי הקיט של המוסטנג שאני בשלבים מתקדמים איתו של top flight יותר קשה לבניה מתוכניות של זירולי. אולי אחרי שאסיים את שני הפרוייקטים האלה (תוך שנתיים שלוש) אנסה גם תוכניות של בריאן.
תודה על התשובה.

TazmanianDevil
08-25-2008, 06:39 PM
אייל לא אמרת הרבה...מוסטאנג הוא קיט מאוד קשה לבניה. לפני 10 שנים בערך קניתי גם כן את הקיט של TOP FLIGHT של השביעית סקייל זה לקח לי משהוא כמו חצי שנה לבנות אותו. יש שם המון קווים שצריך לשייף לעגל ולמרוח...כמו האיזור של מייצב הגובה שם בתחתית של מיקומו בגוף צריך לעשות מין שיוף אל תוך הגוף, רק זה לקח לי משהו כמו 3 ימים.
יש לי כמה תמונות שלו אני פשוט צריך לסרוק אותן ואשלח אותן כאן, הוא יצא ממש יפייפה. כיום הוא לא אצלי הוא התגלגל והתגלגל והגיע לאודי ממן.

אם יש טיסן שאני פשוט אוהב הוא P-51 THE CADILLAC OF THE SKY
כמו בסרט אימפריית השמש...
אודי הוא אולי אצלך עדיין?

ארז
08-25-2008, 11:21 PM
התוכניות של שני הח'ברה האלה הן של טיסנים מאוד גדולים עם מנועי בנזין, האם יש איזה משהו באופק...למשל המיטצ'ל שאתה בונה מה הגודל שלו?

המיצ'ל עם מוטה של 101" והינו בקנ"מ 1:8. לא נורא גדול (ומזל שהכנף ב- 3 חלקים) אבל האמת? 80-85" היה מתאים לי קצת יותר.

בומה
08-31-2008, 08:21 AM
יש ברשותי תוכניות "אירופאיות" : דראגון ראפיד של טרפלט , ME-163 של הולמן, וכמובן תוכניות אמריקאיות של הוסטטלר, זירולי, בייטס.
לא יכול שלא לעשות אנלוגייה להשוואה בין מכונית אירופאית-לאמריקאית. כנראה שזו תפישת חיים,תרבות מוטורית.
יש לדעתי גם השפעה ניכרת לעלות חומרי הגלם-בלזה- ב-2 היבשות וגם לתקופת התכנון של הדגמים.
רוב דגמי זירולי למשל תוכננו בשנות השבעים- בוליביה ואקוודור דמו יותר לרמאללה ועזה- ובולי בלזה ניקנו שם במחירי ריצפה. המתכננים- בהתאם.
זה לא נדיר לראות את זירולי ממליץ על הדבקת לוח בלזה רבע אינץ ושיופו... הרפתקאה של כמה עשרות שקלים אצלנו כיום..
הוסטטלר משתמש בלוחות 5 מ"מ בלזה בחופשיות מדאיגה.
לעומתם מייק ריבס משתמש בבלזה 1/16 בקמצנות של ישישה הולנדית המזמינה אותך לכוס תה עם עוגה בשעות ערביים.
הנושא כמובן רחב וניתן לדיון ארוך- אבל שימו לב לעלויות כיום- תוכנית של המתכנן האמריקאי סיד מורגן לחמישית סקייל נורסמן- עלות בלזה ודיקט תעופתי כולל משלוח עלה לי כ- 400$.
אני מבין שכל רוכשי ה-ARF מצקצקים בלשון. בעלות כזו הם גם מקבלים מנוע בנזין סיני לטיסן..
נכון. אבל מי שמתכנן להטיס טיסן ARF יותר משנה- מכיר את התופעות של בלאי מואץ בדגמים.
אז נחזור למה שהוזכר- בבנייה של קיט אמריקאי מדובר ב-8 צלינדרים שיכול להחזיק הרבה מאוד זמן..

ארז
08-31-2008, 08:45 PM
אני סבור שהדבר הנכון ביותר הוא להתאים בין הפתרון לבין המטרה והדרישה.

הטיסנאות היום מאפשרת מבחר ומגוון שמעולם לא היה כה גדול וזמין:
עדין ניתן להשיג קיטים רבים ומגוונים, ניתן להשיג תכניות וחלקים, וניתן להשיג ARF מכל צורה וגודל ומחיר.

חייבים להגדיר כל אחד למה בדיוק הוא מצפה בבניה מתכנית, ולהתאים את זו הנכונה ביותר לציפיותיו.

עדין ישנם רבים הטועים לדעתי ומבלבלים בין "גודל" לבין "תאימות למקור", וממש לא חייבים ללכת על "מפלצות" כדי להגיע ל"סקייל" ראוי.

דוגמא להמחשה – בריאן טיילור דורג במקום הראשון ב – F4C באנגליה, עם סטירמן בעל מוטת כנפיים של 76" "בלבד".
לכאורה לא מרשים אולי יחסית למפלצות השכיחות היום, אבל סקייל בצורה מהממת.
יחד עם זאת ראיתי כבר סטירמנים של זירולי, מרשימים ביותר מבחינת הגודל, אבל מאד לא מרשימים מבחינת תאימות למקור...

אז אם אני מעוניין בטיסן "סקייל" מה "נכון" לעשות?
בעיני הפתרון פשוט – להחליט מה יותר חשוב ולהתחשב בכל השיקולים והאילוצים וכמובן, מה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לאחר.

מזמן למדתי כבר ש – giants לא ממש מתאימים לי.
עלויות בניה ואבזור כבדות מאד, קשיי אחסון ושינוע, משך בניה ממושך, בקיצור, לא תמיד ההנאה פרופורציונאלית לכל המאמץ שמסביב.

יחד עם זאת אם תחשוק נפשי בכזה למשל, כנראה שהוא לא ייבנה מתכנית אלא מקיט (כדי להוזיל עלויות משמעותית ולקצר משכי בניה), אם תחשוק נפשי בבניה מאד מדויקת ונאמנה של טיסן סקייל אזי כנראה אבחר משהו לא ממש בגודל של "זירולי", ואם אני ממש ממהר כנראה אבחר בקצר ובזול ביותר – ARF.

אנחנו כאן (לדעתי) רק כדי ליהנות ולא כדי להוכיח פואנטה כזו או אחרת ולכן, אני סבור שכל החוכמה היא לנצל את כל האפשרויות בצורה המושכלת ביותר.

נתקלתי כבר בהרבה שרשורים בפורומי הגויים, בנושא "בניה מול ARF" ואני חייב לציין שאני תמיד משועשע מהם.
משתקפת שם גישה בה כביכול יש לבחור כל אחד היכן הוא נמצא, ה"בנאים" נחרדים מול ה – ARF, מרכיבי ה- ARF לא מבינים מדוע יש לבנות לבד, ואילו לדעתי הנכון ביותר הוא להימצא בכל הצדדים, גם לבנות לבד, גם להרכיב ARF, וליהנות מהכל.

כמו שאני תמיד אומר – אני חייב להטיס כל מה שאני בונה, אני לא חייב לבנות כל מה שאני מטיס.
לא כך?

ודבר אחרון – בנושא עלויות – אני נוהג לעשות חישוב "קצת אחר" אולי מהמקובל:
אינני מעמיד רק את הטיסן המוגמר מול עלות החומרים, אביזרים, וכמות השעות שהושקעו.
אני "שם" לידו גם את השעות שפשוט נהניתי לעמול עליו, אבל זה סעיף שהוא לגמרי אישי – כל אחד "מתמחר" אותו כנראה אחרת, וכך צריך להיות.

אייל_פ
08-31-2008, 09:15 PM
ארז, צודק מאה אחוז. נתקלתי בתופעה שחברה שבונים סקיילים "מזלזלים" במטיסי ARF וגרוע יותר בחברה שמטיסים 3D. אני ממש לא חושב שזה צריך להיות כך ומבחינתי שני התחומים הם תחביבים דומים אבל שונים. אני בונה טיסן מעל שנתיים ונהנה מכל רגע וחוץ מזה קניתי טיסן קרש ומשתולל איתו בסופי שבוע. שני הדברים ממש לא באים אחד על חשבון השני ורק משלימים אותם. אני זוכר בערבה (לא האחרונה) שהגיע הקבוצה אם טיסני סקייל ענקיים ש"גיעצו" את השמיים והיו טיסני 3D מדהימים. אני חושב שהצלחת ארוע דורש שילוב של שני התחומים ובסופו של דבר זה בסך הכל תחביב וכל אחד נהנה ממשהו אחר.
נ.ב. אני מבקש לא לדבר לא יפה על סטירמן של זירולי :)

ארז
09-03-2008, 08:10 PM
אתה יודע במה אני נתקלתי?

בכך שאלה שבאמת בונים בצורה מדהימה ומקצועית:
• לא מזלזלים בטיסני ARF ובעליהם כלל
• מטיסים בעצמם גם ARF, וגם בונים כאמור בעצמם ונהנים מכל העולמות

ובמה עוד נתקלתי?
שהמזלזלים, בד"כ לא מפגינים בניה משמעותית או איכותית בכלל בעצמם...

אז תנוח דעתך, ואל תתייחס לזה.

מרסלו גת
09-04-2008, 12:07 AM
אתה יודע במה אני נתקלתי?

בכך שאלה שבאמת בונים בצורה מדהימה ומקצועית:
• לא מזלזלים בטיסני ARF ובעליהם כלל
• מטיסים בעצמם גם ARF, וגם בונים כאמור בעצמם ונהנים מכל העולמות

ובמה עוד נתקלתי?
שהמזלזלים, בד"כ לא מפגינים בניה משמעותית או איכותית בכלל בעצמם...

אז תנוח דעתך, ואל תתייחס לזה.

ארז,אייל המזלזלים למינהם לא צריכים להיות בהובי נקודה!!!! ותתארו לכם שאני רק בונה ומתקן גם קיטים וגם ARF וזה הטרפיה שלי :) והכי מצחיק אני לא מטיס כלום לא נוגע בסטיקים:D עכשיו סימתי לדין פיוזן 80' של OMP קיט כמובן ואני אורז אותו ושולח אותו לארץ.

קובי פ.
09-30-2008, 11:34 PM
הרשו נא לי " הצעיר " להעיר משהוא מאוד מאוד חשוב .

לפני הרבה שנים כאשר התחילו להופיע טיסני ARF הראשונים אודה ולא אבוש זילזלתי בהם , פלסטיקים מעופפים קראתי להם ועוד כל מיני שמות , טעיתי ובגדול אני מודה , אסור לזלזל באף אחד נקודה , לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו אבל אנחנו כבני אדם נוטים מייד לסווג כל אחד בקטגוריה שלו ואם זה לא דומה למה ש-"אני עושה" אז זה בטח לא טוב .

קודם כל זה "" תחביב "" ואני אוהב אותו ונהנה ממנו כמו שמרסלו אמר : " הטרפיה שלי " ולכל אדם יש את הטרפיה שלו והאהבה שלו , למדתי עם הגיל לקבל את כולם כמו שהם ולא לנסות לשנות אותם לטעמי .

יש היום ARF איכותיים ויפיפיים ובהחלט ניתן להנות מהרכבתם והטסתם ואכן רכשתי לי את הARF הראשון בחיי ובטוח שהוא לא האחרון .

וכמו שכבר אמרתי , אני לא מתבייש ללמוד מכולם מילדים או מבוגרים .
כל זמן שהאנשים בתחום ינהגו בכבוד אחד לשני ויקבלו את השוני של כל אחד בתחומו כולנו נרוויח מזה .
אייל אסיים במשפט חכם : " לעולם אל תעשה שטויות , אלא אם אתה ממש נהנה מהם " .

שנה טובה לכולם .

ארז
11-01-2008, 08:30 PM
עדכון לקישור (http://www.briantaylorscaleplans.com/) לכל התוכניות האמורות ולכל החלקים שניתן להזמין עבורן.

בומה
11-03-2008, 06:59 PM
אי אפשר שלא להתעלם מההרגשה שתמיד מרגישים צורך להתנצל שמביאים ARF לשדה.
שמקבלים איזה מחמאה על ARF מרגישים חלול קצת מבפנים. לא נעים-להבדיל מטיסן שאתה בונה ומקבל מחמאה-אתה מרגיש ממש טוב עם זה.
מעל ל-ARF תמיד תלוייה חרב אי היכולת להחזירו למצבו המקורי-במיקרה של נזק.
בקיצור- ARF ממש משדר ארעיות וקוצר רוח.
תקנו אותי אם אני טועה...

ארז
11-03-2008, 07:28 PM
אי אפשר שלא להתעלם מההרגשה שתמיד מרגישים צורך להתנצל שמביאים ARF לשדה...

זו כנראה בעיה ב"שדה", נסה "שדה" אחר ואולי זה ייפתר?
ב"שדות" שאני מטיס זו כלל לא בעיה ;)

...שמקבלים איזה מחמאה על ARF מרגישים חלול קצת מבפנים. לא נעים-להבדיל מטיסן שאתה בונה ומקבל מחמאה-אתה מרגיש ממש טוב עם זה....

או, לזה אני בהחלט "מתחבר" אבל זה באמת עניין אישי, כל אחד וטעמו הוא, לטעמי כפי שכבר כתבתי בהודעות קודמות, נכון הוא "לערבב" משני הסוגים במינון המתאים :)

קובי פ.
11-04-2008, 06:22 AM
בומה יקירי .

יש כמה סקייליטים ברמה " עולמית " אשר נמאס להם מבנית הנגריה והם קונים ARF או ARC וזאת הפלטפורמה שלהם לעבודת הסקייל , הם פשוט החליטו לא להשקיע את מיטב הכוחות בבניה מאפס ולהשקיע את כל הכוח והיצירתיות בפרטי הסקייל בלבד , אתה הרי יודע טוב מאוד כשמסתיימת הבניה " השחורה " לרוב לא נשארו כוחות להשקעה בפרטים הקטנים ואז גם לרוב יוצאים להפסקה הגדולה כדי לאגור כוח .

בנוסף , אני בהחלט מתקן ARF לאנשים וראיתי גם כמה כאלו מאוד איכותיים ( לא הרבה אבל יש ) .

ובנוגע להרגשות , נו טוב זה אישי , אבל , אם אני נהנה מזה אז ש..... האנשים !! , ולרוב מה שהם אומרים זה מקנאה :D.

קובי