צפה בגרסא המלאה : שירשור בניה - B-24J Red Raiders , Queen Ann
קובי פ.
08-26-2008, 12:16 AM
שלום לכולם וברוכים הבאים .
היום אני מתחיל את שירשור הבניה של דגם המטוס B-24 LIBERATOR מודל J על פי תכניות של דון סמית' .
לאחר יותר מחצי שנה של למידת המטוס והתכניות והכנות נפשיות התחלתי את הליך הבניה .
אתחיל בפרטים כלליים על המטוס ואמשיך בפרטים על הטיסן עצמו , אתם ואני נעבור ביחד את כל התהליך של יצירת מטוס סקייל וזה יקח המון זמן , הערכה שלי מעל שנה , תהליך הבניה הראשוני יהיה יחסית מהיר אבל כשמגיעים לזמן יצירת הסקיליות של הטיסן ומערכות ההפעלה שלו זה תהליך איטי וקשה .
אז בואו נהדק חגורות ונתחיל במסע .
|פרטי המטוס|:
B24 הוא מפציץ כבד לטווח ארוך בעל 4 מנועים שיוצר סידרתית על ידי כמה מפעלים בארצות הברית ועד היום הוא מחזיק בשיא עולמי של כמות המטוסים והדגמים שיוצרו (מעל 18,000 ).
למטוס יש מעל 20 דגמים שונים , מדגמי ניסוי ועד ה- PB4Y-2 פרייבטיר , אני בחרתי במודל J שהוא דומה במהותו לדגם H רק שב-J החליפו את הצריח הקידמי לדגם יותר משוכלל כמו כן הוספו לו טייס אוטומטי משוכלל לתקופתו המשולב עם כוונת ההפצצה , הדגם הזה יוצר על ידי כל היצרנים בארצות הברית ( היו 5 יצרנים שונים ) וזאת כתגובה לתופעה של מטוסים פגועים ששכבו בשדה תעופה ולא יכלו לתקנם מחוסר חלקי חילוף ובגלל שכל יצרן שם חלקים שונים בכל דגם שהוא יצר לא יכלו להעביר חלקים מאחד לשני , היו מצבים ששני מטוסים פגועים מאותו הדגם ישבו אחד ליד השני אבל בגלל שאחד יוצר על ידי DOUGLAS והשני על ידי FORD חלקי המנועים או צינוריות השמן ועוד המון חלקים פנימיים לא היו דומים כלל וזה גרם להחלטה שאת הדגם הזה ייצרו כולם באחידות של חלקים.
המטוס היה במידות של : מוטת כנף-33.5 מטר , אורך-20.47 מטר וגובה של-5.49 מטר .
המטוס הכיל צוות של 10 אנשים וכלל חימוש של 10 מקלעי בראונינג 0.5 ופצצות במשקל 3629 קילו .
הדגם הייחודי שאני בחרתי הוא: B24-J - 196 - CO מספר זנב 2110119 ( קוד המטוס: CO אומר שיוצר במפעלי CONSOLIDATED סאן דייגו בחודש ינואר מספר יצור 96 ) המטוס נקרא :
" QUEEEN ANN " והוא היה שייך ל- RED RAIDERS שהיו משויכים לטייסת 33 כנף הפצצה מספר 22 ופעל בגיזרה הפסיפית ,המטוס לא הוטס בידי צוות קבוע והתחלפו עליו הרבה צוותים , הוא שרד את המלחמה וטס 109 משימות הפצצה רשומות ועוד עשרות משימות לא רשומות והוא המטוס שצלח הכי הרבה משימות בשלמות מתוך כל מטוסי ה-33 , בסוף המלחמה הוא תוייג כ "לא רווחי " להעברה לארה"ב והוא נמכר ופורק לחלקים בפיליפינים בדצמבר 1945 .
על הטיסן :
אני בחרתי דווקא את המתכנן הנ"ל ( דון סמית' ז"ל הידוע לשמצה ) בגלל שהוא יותר קטן מהמודל של דן פאלמר ז"ל והוא היחיד בשוק עם המודל הזה , עצם למידת התוכניות ( 7 דפים ענקיים ) גרמה לי להעריך יותר מתכננים כמו "זירולי " או " הוסטטלר " ודומיו אשר ממש בונים את הדגמים שהם מתכננים לפני שהם מוכרים את התכניות ואז גם מתקנים את כל טעויות הבניה , לצערי כמות הטעויות בתכניות שיש לי משוועת ואני עסקתי המון בתיקוני התכניות , דוגמא קטנה בתכנון המקורי הגה הגובה נבנה מפרופילים ויש הבדל של 5 מ"מ בין צד ימין לצד שמאל של התכנית וזה בקטנה , כל הצירים אינם מדויקים , פרופילי הכנף אינם תואמים לשירטוט הכנף ועוד הרבה .
הטיסן הוא בקנה מידה של 1/9 במידות של : מוטת כנף 146.6 אינטש = 3.72 מטר , אורך גוף 89.5 אינטש = 2.27 מטר שטח כנף של 1892 אינטש בריבוע .
לטיסן נבחרו ונרכשו 4 מנועים RCV-91-CD , מערכת גלגלים מתקפלים מיצור עצמי , הפעלת מדפים , דימוי תאורה , פרטי תא הטייס ובקיצור עד שיגמר הכוח .
הכנף תיבנה ב-3 חלקים בשילוב של קלקר ובניה מסורתית של בלזה ודיקט .
אני כבר 7 חודשים בתוך הבניה כך שאצרף תמונות על השלבים השונים שעברתי כולל הסבר קצר .
תודה על הסבלנות - קובי
3DCrazy
08-26-2008, 01:16 AM
קובי.
פשוט תענוג לקרוא את הפוסט !
עם כמות כה גדולה של ידע, פירוט והשקעה כבר קשה לי להתאפק להמשך השירשור !
טמיר.
מרסלו גת
08-26-2008, 01:35 AM
קובי הלן ומה שלומך אני לא יודע אם אתה זוכר מרסלו אבא של דין אני כותב את תגובתי מרחוק
ואומר לך שאפו,שאפו חביבי היתעלת על עצמך כאחד שבנה ובונה הרבה תתחיל למצוא לגברת תעסוקה
כי לא יהיה לך זמן בשבילה אני כרגע בונה קיט של הפיוזן הגדול 80' ואני כבר כשלשה חודשים
בסרט הזה וזה לא מיתקרב לסקייל אבל לא פחות קשה במיוחד שאתה צריך הרבה אילתורים של
היהודים כי אמרקאים מרובעים בכל מיקרה בהרבה הצלחה ואני יגיע לארץ עוד כחודשיים ואם
תצטרך את עזרתי בכייף אני צוחק לעצמי מענין מי יעשה טסט פליי למטוס המדהים הזה
שאפו שוב ממני
מרסלו מהקריביים:):cool::)
yevgeni26
08-26-2008, 01:38 AM
נראה פרוייקט מעניין מאוד, בהצלחה.
קובי - כל הכבוד!
זה באמת שרשור בניה מרשים ומכובד ביותר לפתוח בו את התחום הזה כאן בסקיילים (ועדין חברים - לא להימנע מפרסום שרשורי בניה צנועים יותר, להיפך!)
אני כבר יודע כמה מרתק, אינפורמטיבי, וחינוכי, השרשור הזה הולך להיות.
קח את הזמן, כיאה וכנאה בבניית כזו מכונה, יש לנו את הסבלנות לעקוב וללמוד על המטוס והטיסן.
(נראה לי שאתה תגרום לי בסוף לפרסם פה גם כן משהו...:cool: אבל עם חצי מכמות המנועים ;) )
חברים - שימו לב שהרבה מאד דברים בגישה, בשיטות ובטכניקות, ישים גם לבניית טיסני סקייל אחרים, מורכבים וגדולים יותר או פחות, ופה המקום לשאול ולדון בכל פרט שנראה לכם.
בהצלחה :)
אייל_פ
08-26-2008, 09:01 AM
הי קובי, השאלות הראשונות שעולות במוחי כשאני רואה מישהו שבונה טיסן בגודל שכזה הם איכן אתה בונה טיסן כלכך גדול (אני מניח שלא בסלון הבית) ואיך אתה הולך לשנע אותו לשטח ההטסה?
האים יש לך ניסיון קודם בטיסן דו מנועי או שישר הלכת על טיסן בעל 4 מנועים?
LOTAN
08-26-2008, 10:09 AM
מרשים ביותר קובי, נהנתי לקרוא את התקציר וההיסטוריה על הטיסן/מטוס שאתה בונה. ואני בטוח שזה יהיה אחד השירשורים המעניינים...
שיהיה בהצלחה בבניה של הטיסן היפייפה הזה. אני זוכר שבתור ילד קטן בניתי עם אבא שלי דגם מפלסטיק של המטוס הזה:)
כל הקטע הזה של הסקיילים בזמן האחרון, רק עושה לי חשק לבנות איזה קיט כזה. אם רק היה לי חדר עבודה כמו פעם...
וכמו שאייל שאל, האם זה טיסן מרובה מנועים ראשון שלך, או שהיה לך כבר ניסיון של הטסת טיסן מרובה מנועים? ובנוסף, איפה אתה תטיס את המפלצת הענקית הזו?
בהצלחה
לוטן
linoy1125
08-26-2008, 10:34 AM
ממש מדהים לא שומעים על כאלו פרוייקטים כל יום!!
אין ספק שזה דורש מעבר לידע אלא גם אומץ!! כל הכבוד :D
אפשר לדעת אוליי כמה כזה פרוייקט צריך לעלות סתם מסקרנות....
בהצלחה ואני מניח שכולם סקרנים לראות את ההתקדמות של הפרוייקט הענק הזה
לינוי
TazmanianDevil
08-26-2008, 11:47 AM
WOW
קובי זה הולך להיות טיסן מדהים.
המנועים שבחרת כבר אומרים המון!!
בהצלחה עם הפרוייקט הזה.
עדי
קובי פ.
08-26-2008, 05:46 PM
וואאוווו לא ציפיתי לכזאת התנפלות , תודה תודה לכל המברכים אתם לא יודעים כמה זה חשוב לי לראות כל כך הרבה התעניינות , זה הדלק בשבילי לעבוד עוד :D.
קודם כל , מרסלו , תודה , באיזה שהוא מקום כאשר עשיתי איזה פרוייקט עם הצבא האמריקאי למדתי להעריך את המרובעות האמריקאית ואת חוסר הפשרות ואי קבלת אילתורים על ידם , יש בגישה שלהם המון חוכמה וניסיון וכל שינוי אצלהם דורש המון בדיקות , כישראלי שלמד על בשרו שאילתור זה דבר טוב עד לרמה מסויימת ובטח שאני משתדל שלא לעשות את זה להרגל קבוע , לצערי התכניות שיש לי הם רק בסיס לבניה ואין בהם הנחיות להמון פרטים ופריטים וכאן אני חייב לאלתר במסגרת המוגבליות שיש לי , האמריקאים קונים את כל החלקים מיצרנים שונים ורק מרכיבים לי אין את כל כמות הדולרים להשקיע בנושא ואני גם צריך להאכיל 6 פיות כך שאין לי ברירה .
טמיר , אני שמח לעורר בך התענינות בבניה , ואם גרמתי לך לחשוב לבנות טיסן כל שהוא ( סקייל כמובן ), הצלחתי , תודה .
ארז , לך אבלבל את המוח עוד הרבה , מת כבר לראות את הפרוייקט שלך על המסך וגם באוויר , נ.ב , הסקייפ עכשיו פתוח כל הזמן :).
אייל פ, יאללה תשים את הטיסן שלך על המסך גם פה , אז ככה , אני בונה במרפסת ביתי כאשר השולחן ( 2.40 מ' ) תופס כמעט את כל המקום , בלי מיזוג אוויר , ועם שואב אבק צמוד , זה הפרוייקט הענק הראשון שלי אבל אני בונה כמעט 30 שנה ( לא ברציפות ) , הטסתי מעט דו מנועי ,היה לי לפני 20 שנה את הדואליסט והוא היה אחלה של טיסן ז"ל , אני הזמנתי לי את ה-B25 ARF של טופ פלייט כדי לחזור לעניינים והבן שלי קנה לי במתנה את ה- EXTRA 500 של ניטרו מודל שבו אני אשתמש כפלטפורמה להרצת המנועים בטיסה לאחר גמר הרצת השולחן שלהם .
לינוי , בבניה לא מדברים על כסף , זה הצורה הכי יקרה של טיסנאות כאשר במקום השני זה בניית קיט ובמקום הכי זול זה קניית ARF .
בחישוב גס העלות הסופית תהיה כמעט 15,000 ש"ח אבל אל תשכח שזה נמרח על פני כמעט שנתיים , רק המנועים עלו לי 4,750 ש"ח , אבל אני אוהב את זה ו..... הכסף :D
לגבי ההטסה של המפלצת , אכן בעיה רצינית יש מעט מקומות עם מסלול סלול ויש אולי 2 אנשים שאני אסמוך עליהם עם הטסט פלייט , בכל אופן ללא אישור סופי של ארז אני לא ירים אותו לאוויר ... נ ק ו ד ה .
עוד מעט ההמשך .
קובי
zivbit
08-26-2008, 05:50 PM
במילה אחת - וואו
ב-3 מילים W W W
תמונות זה לחם בשבילנו אז אנא ידידי - תפציץ בבקשה...
זיו
לוטן - "חדר עבודה" זה nice to have אבל זה ממש לא הכרחי.
אתה צריך לוח עבודה וקצת כלים.
בוא אגלה לך סוד קטן אבל שיישאר בנינו...:D לי מעולם לא היה, ועדין אין חדר עבודה לטיסנים.
תתפלא, 30+ שנה אני "טוחן" בלזה ודיקט, ובכל זאת יצאו לי כמה טיסנים.
אתה גם לא חייב giant scale אתה יכול ליהנות מאד גם ממשהו צנוע יותר.
עד שלא תנסה...
אייל – כפי שאמר קובי – יש סיבה לא לשרשר את בניית הסטירמן? :)
יכול להיות מעולה לראותו כאן (טוב, אני אישית בכלל אוהב את הדגם הזה מאאאאאד, ביחד עם הטייגר מות')
שינוע והטסה של כזה כלי אינו בד"כ להטסה בכל יום שישי. יחד עם זאת, בהינתן שיש טיסנים קצת יותר קטנים ונוחים להטסה תכופה יותר, אזי את הכלים המורכבים האלה נוסעים קצת יותר רחוק מדי פעם להטיס, ביום הטסה עם עוד כמה חבר'ה. מסיבה זו חשוב שיהיה גיוון בהנגאר.
אגב, חלק מהגדולים האלה מתפרקים פשוט ליותר חלקים מהקטנים, ככה שקשיי ההובלה לא תמיד כמו שהם נראים במבט ראשון, לא שאני ממעיט מערכם.
קובי – אערוך קצת את החומר של ה – B-25 שלי בעתיד הקרוב ואפרסם, ומניח שבסתיו (אחרי סיום כמה דברים אחרים) הוא יחזור לקצב מוגבר יותר :cool:.
קובי פ.
08-26-2008, 06:48 PM
טוב , היום אני מתחיל בחזרה לאחור , אני אנסה לקצר בכיתוב ויותר תמונות .
שיטת הבניה של דון סמית' היא בניית חצי צד על שולחן ישר , ציפוי חלקי של החלק הנבנה הפיכתו ובניית השלמה של החלק השני ( אל תשאלו שאלות , התמונות יסבירו ) , דבר זה דורש בניית חלקים תאומים ( יותר נכון חצאים מדוייקים ) אז קניתי 2 פלטות יפות דיקט צפצפה ( יש מפעל בקיבוץ עינת , שווה ביקור )פרסתי אותם לפרוסות של 20 ס"מ ובעזרת דבק מגע בתרסיס ( דבק מגעיל ומסריח פחד )הדבקתי כפולות של הפרוסות , שיכפלתי את כל התכניות אצל חנות מקצועית לצילום מסמכים , סט אחד שמרתי מגולגל ואת הסט השני גזרתי לחלקים ובעזרת הדבק המגעיל הדבקתי על הפרוסות הכפולות את השרטוטים ואז לחיתוך , יש לי משור סרט קטן , מסור נימה ומשייפת סרט זה בעצם רוב הכלים הכבדים שלי , חתכתי עם המסור את החלקים כ 2 מ"מ פחות מקו השרטוט ואז שייפתי אותם להתאמה מלאה , כבר בגמר החלק הזה נתקלתי בבעיה הראשונה , החלקים לא נפרדו והדבק תפס ממש חזק , לאחר כמה נסיונות ( ועצבים )הגעתי לחומר הקוסם שמפרק את הדבק בקלות , כן כן פשוט " טינר 21 " מסריח , ממכר , משכר , אבל עובד כמו מותק , ככה ניקיתי את כל החלקים בעזרת סמרטוטים והרבה .
לאחר מכן בעזרת משור הנימה הורדתי " בשר " מיותר והקלתי בהרבה על המשקל , חיסכון כ חצי קילו
המשך עוד מעט
קובי
קובי פ.
08-26-2008, 06:57 PM
המשך , בניתי לי מסרגלי משולש פשוטים ושאריות דיקט שבלונת בניה והתחלתי בבניה .
עד כאן הכל יחסית רץ יפה , בגמר בניית הצלעות שמתי לב שחריצי הקורות אינם תואמים ואם אקופף את הקורה בלחץ אצור עיוותים בהמשך אז..יאללה לעבודה והתחלתי לשייף את כל החריצים להתאמה .
בנוסף חלק מהצלעות לא עמדו בקו עם היתר וזה יצר קפיצות גובה , נאלצתי לפרק אותם להדביק מחדש על הכפולה שלו וליישר אותם לקו אחד זורם כמו שהמטוס באמת נראה , דון סמית' אמרתי , אההה כן .
עד כאן בניית הצלעות .
דבק מגע בתרסיס? :confused:
זו כנראה הבעיה מדוע לא נפרד לך.
לא כל דבק בתרסיס הוא אותו הדבר, ולמטרה שאתה רצית כנראה שהיית צריך "דבק פוסטרים" (מחנות כלי כתיבה וכד'), שגם הוא בתרסיס, אבל נותן רק דביקות נקייה שמתקלפת ללא עקבות וללא מאמץ:
1842 1844
קובי פ.
08-26-2008, 07:18 PM
כן ארז תודה !!:( את זה למדתי ממך קצת מאוחר מידי , בעצם לא כל כך כי אני ממשיך עם המלצתך .
התמונות הבאות מכסות את גמר בניית החצי והתחלת הציפוי , כאן ניתקלתי בבעיה רצינית ראשונה , הדבק הוא דבק נגרים צהוב כמובן שהרטבתי את רצועות הבלזה עם תערובת 50/50 מים ואקונומיקה , כאשר הפלטה רטובה הדבק מתמוסס לתוך העץ ובעצם לא תופס כלום , השתמשתי ב CA ( ציאנו אקרילי ) סמיך ו...איזה חגיגה עשן זיקוקים ורעש של בישול , אם לא היה מצחיק אז זה בטח עצוב , בסופו של דבר חזרתי לדבק הישן והטוב על בסיס אציטון( דבק בלזה ) ו..וואלה עובד שיגעון תופס כמו פלדה , נו ככה לומדים לא ?
קובי פ.
08-26-2008, 07:26 PM
שלב הבא , זה כבר לאחר גמר הציפוי הראשוני , שברתי את הראש במחשבה איך לכל הרוחות אני הופך את המפלצת שיש לי על השולחן בלי לעוות אותה , לא ידעתי כמה היא חזקה ויציבה , בססוף עלה לי רעיון והנה הוא : בעזרת קרש ארוך , קלקר , ודבק סיליקון בניתי את השבלונה הנ"ל שמתי ניילון נצמד על הגוף , שיחררתי את הקורות המחברות ואז אני ובני הפכנו אותו לאט לאט כמובן .
zivbit
08-26-2008, 07:50 PM
אוי זה נראה יפה..
זיו
מהמם.............
MORE PLEASE
ליאור
קובי ברשותך - המלצה לגבי נושא הדבקה רטובה.
כעיקרון רצוי מאד לא להדביק חלקים רטובים, היות והעץ מתפשט ומתכווץ ואתה לא רוצה שיהיו מאמצים ראשוניים בציפוי כתוצאה מכך ולכן – אני תמיד מרטיב את העץ, מצמיד למבנה עם גומיות, סיכות, בד גאזה (שהוא נושם ולא חוסם את אידוי המים) ורק אחרי הייבוש, כשהעץ קיבל pre-forming, כבר אין בעיה להדביקו.
מרסלו גת
08-26-2008, 08:20 PM
היי קובי ניראה פצצצצצצצצצצצצצצצצה תענוג לעיניים נו ילדים תתחילו ללמוד מהזקנים טמיר,שלומי,עמית,סניר,ניר,די ואם שכחתי מישהו אז סליחה איך אומר יובל כולה להזיז שני סטיקים! זה האומנות האמיתית בניה אומנותית!!!
בברכה מרסלו:)
קובי פ.
08-26-2008, 08:44 PM
תודה תודה לכולם ,חברה סבלנות ..יש עוד המון ומאחר ואני יכול להעלות רק 5 תמונות כל פעם אז יש עוד המון הודעות , אחחחח איזה כיף , ממש מענג אותי לראות את תגובותיכם , עוד פעם תודה , נו טוב היום כבר לא נעבוד על הטיסן אלא נשרשר מה שניתן יותר .
התמונות הבאות זה בניית החצי השני על השבלונה עדיין ( היא כבר מזמן מפורקת :D) .
TazmanianDevil
08-26-2008, 08:55 PM
WOWOWOWO
קובי פ.
08-26-2008, 09:34 PM
ארז , קיבלתי את הצעתך ואשתמש בה בכיסוי הכנף .
ממשיכים , החודש =ינואר 2008 ויצאתי למרפסת לשייף את הגוף בחוץ , בהתחלה שיוף ראשוני עם מכשיר שיוף ונייר 0 עליו וההמשך ביד עד לתוצאה ראשונית משביעת רצון ( אני אף פעם לא ממש מרוצה , מעניין למה ?) .
המכוער ליד הטיסן זה אני , היה יום שישי ואני אף פעם לא מגולח ומצוחצח ביום הזה .
בעצם בשלב זה סיימתי את הבניה הראשונית של הגוף ועברתי לזנב .
ההמשך בקרוב
קובי
קובי פ.
08-26-2008, 11:35 PM
או קיי עברנו לבניית הזנב
שלב ראשון חתכתי קורות למייצב הגובה אחר כך הכנתי שבלונות לחיתוך המייצב מקלקר , בניתי לי קשת חיתוך מאוד פשוטה ועובדת חבל על הזמן , עלות 0 הכל משאריות שהיו לי , לאחר חיתוך המייצב ובדיקה שהכל ישר ומדוייק נתתי עוד שיוף ידני קל עם נייר זכוכית 0 ולאחר מכן הדבקתי את הקורות , שלב הבא היה סימון וחיתוך המסילה שבתוכה ישב הניירוד של הגאי הכיוון , בתכנית המקורית היו צריכים להיות בכל מכלול הזנב 4 סרווים , לפי התכנית שלי רק שני סרוו והם ישבו בגוף מתחת לכנף במכלול הזנב לא יהיו סרוו , זה כדי להוריד משקל מהזנב ולהעביר אותו קדימה .
לאחר מכן בעזרת החלק העליון והתחתון של החיתוך שנשאר לי הדבקתי ציפוי בלזה 1 מ"מ והנה המייצב מוכן .
בנתיים בניתי את החרטום שעליו יהיה הצריח עם המקלע וגם את הזנב באותה השיטה .
קובי פ.
08-26-2008, 11:42 PM
המשך , הכנת מייצב הכיוון כמעט באותה השיטה רק שכאן מילאתי קצף קלקר לתוך המסגרת ולאחר היבוש שייפתי אותה עד לקבלת הגה מושלם ואותה גם ציפיתי בבלזה 1 מ"מ .
בנוסף שיניתי את תושבת ההגאים האחורית אשר היתה עם קורה אחת מרכזית , בניתי עריסה שעליה ישב כל מכלול הזנב שהוא יתפרק קומפלט לשינוע .
3Disaster
08-27-2008, 12:21 AM
WOW פשוט מדהימה...מחכה כבר להמשך!:D
קובי פ.
08-27-2008, 12:44 AM
טוב ממשיכים .
רק בשביל הידע , במסגרת המחקר שעשיתי על דגם המטוס שאני בונה הגעתי עד איש צוות שהיה תקופה מסויימת טייס משנה ב-QUEEN ANN , בחור נחמד צעיר בן 85 מאוסטרליה בשם ג'ון ליווינגסטון ( לא , לא השחף:)) והוא סיפר לי שבמטוס הנ"ל לא נהרג אף איש צוות בכל הפעילויות שלו והמטוס הגיע להפציץ עד יפן 5 פעמים וחזר תמיד בשלום , האיש ממש התלהב מזה שאני בונה את ה"מלכה" שלו ונתן לי המון אינפורמציה על המטוס כולל תמונות של הציור על המטוס ועוד , ממש חוויה מרנינה מבחינתי .
המטוס הנ"ל שירת בגיזרה הפסיפית והוטס רוב הזמן על ידי צוותים אוסטרליים .
או קיי אני ממשיך עם בניית מכלול הזנב .
כאן כבר כל ההדבקות נעשו עם איפוקסי 24 שעות כי אלו המקומות שרגישים למכות ולשבר ועל זה לא הייתי מתפשר , לגבי ההדבקות , תשימו לב שאני משתמש במינימום דבק ותמיד מנקה את השאריות , בכלל המוטו שלי אומר :" דבק שרואים אותו הוא משקל עודף ולא יותר ".
בהמשך אני אתן פוסט אחד שבו נדבר על דבקים ושיטות הדבקה .
3Disaster
08-27-2008, 01:38 AM
טוב ממשיכים .
רק בשביל הידע , במסגרת המחקר שעשיתי על דגם המטוס שאני בונה הגעתי עד איש צוות שהיה תקופה מסויימת טייס משנה ב-QUEEN ANN , בחור נחמד צעיר בן 85 מאוסטרליה בשם ג'ון ליווינגסטון ( לא , לא השחף:)) והוא סיפר לי שבמטוס הנ"ל לא נהרג אף איש צוות בכל הפעילויות שלו והמטוס הגיע להפציץ עד יפן 5 פעמים וחזר תמיד בשלום , האיש ממש התלהב מזה שאני בונה את ה"מלכה" שלו ונתן לי המון אינפורמציה על המטוס כולל תמונות של הציור על המטוס ועוד , ממש חוויה מרנינה מבחינתי .
המטוס הנ"ל שירת בגיזרה הפסיפית והוטס רוב הזמן על ידי צוותים אוסטרליים .
או קיי אני ממשיך עם בניית מכלול הזנב .
כאן כבר כל ההדבקות נעשו עם איפוקסי 24 שעות כי אלו המקומות שרגישים למכות ולשבר ועל זה לא הייתי מתפשר , לגבי ההדבקות , תשימו לב שאני משתמש במינימום דבק ותמיד מנקה את השאריות , בכלל המוטו שלי אומר :" דבק שרואים אותו הוא משקל עודף ולא יותר ".
בהמשך אני אתן פוסט אחד שבו נדבר על דבקים ושיטות הדבקה .
יאללה פשוט
מדהים!
סתם שאלה...כמה זמן לקח לך להכין את מכלול הזנב...זוג ראדרים והגה גובה
קובי פ.
08-27-2008, 01:57 AM
אז ככה בניית מכלול הזנב הראשונית , כמעט שבוע מלא אבל כשבונים הזמן עובר בכיף , ממש טראפיה בשבילי , אני עובד כל היום מאוד קשה עם המון נסיעות בכל הארץ וכשאני מגיע בערב הביתה אני לרוב מבלה כשעתיים שלוש עם המשפחה , מתקלח ויאללה לעבודה עד 1 בלילה ואז פורש לישון , יש ימים שאני גם לא עושה כלום ורק משקיע מחשבה ומחפש פתרונות לכל הבעיות ותאמינו לי שזה יותר מפרך מהבניה עצמה .
טוב מכלול הזנב כמעט גמור אתם יכולים לראות את הניירוד מבצבץ לו ממיצב הגובה וכאן הפתעה קטנה , במסגרת הנקיונות של אישתי מכל הביגוד הישן מצאתי "בייבי דול " של אישתי מהימים שהיינו צעירים ויפים , עשוי ממשי טהור , נו "המלכה " צריכה הלבשה תחתונה לא ? אז פרקתי אותה בעדינות וטבלתי אותה באקונומיקה להסיר את הצבע והתוצאה לפניכם .
זהו להיום נמשיך מחר בערב .
3DCrazy
08-27-2008, 03:05 AM
בתור אחד שאוהב לכתוב הרבה בד"כ (יאללה מרקו, זיו ועדי... עכשיו זה הזמן להסתלבט :D )
אין לי כ"כ מה לכתוב חוץ מ ...
מה הפסקת ? ת-מ-ש-י-ך !!! :mad::mad::mad::mad: ( :) )
סוד קטנטן... קראתי את כללל השירשור 3 פעמים !! :eek::D:cool:
ואני פשוט מרותק !
שאר הדברים מחכים לך ב PM (הודעה פרטית... )
מרסלו... הלוואי וכל המורים שלי יהיו כמוהו ! היום הייתי תלמיד מצטיין ++
טמיר.
3Disaster
08-27-2008, 01:25 PM
מרסלו... הלוואי וכל המורים שלי יהיו כמוהו ! היום הייתי תלמיד מצטיין ++
טמיר.
מה שלא קורה בדר"כ...
עבודה מדהימה...נווווו שיגיע כבר הערב!
LOTAN
08-27-2008, 04:46 PM
WOW
פשוט עבודה מדהימה!
קובי, אני ממש נהנה לקרוא וללמוד על הבניה של המפלצת הזו, תענוג אמיתי.
וארז, צודק, לא צריך "חדר עבודה" של ממש בשביל בנית קיט. למרות שבזמנו התפנקתי לי בחדר עבודה (שהיום זה חדר השינה שלי) בשביל לבנות את הקיט של האולטימייט שלי (זה שמופיע במצולם הקטנה) :)
בכל מקרה, בבוא היום, אני ירכוש לעצמי קיט. כרגע, יש לי סדרי עדיפיות אחרים, שלא ממש מאפשרים לי קנייה ובניה של קיט לצערי.
אגב, התיכנון הוא קיט של P-40 של טופ פלייט.
ועכשיו קובי, תמשיך להפציץ במידע ותמונות על יצירת האומנות שלך:)
לוטן
TazmanianDevil
08-27-2008, 06:12 PM
רמה בינלאומית!!
קובי - אנחנו נהנים פעמים מכל הודעה:
פעם אחת - מהמידע והידע והצגת החומר
פעם שניה - מההתלהבות וה"אטמוספירה" שסביב
יישר כוח :)
קובי פ.
08-27-2008, 11:26 PM
ערב טוב לכולם , ממשיכים .
בשירשור היום תראו כמה פעמים עשיתי משהו ולמרות שזה עבד טוב לא הייתי מרוצה אז בלי בושה פירקתי ועשיתי משהו אחר ועוד פעם פירקתי ושיניתי , כמו שאמרתי : בתכניות שיש לי אין שום פתרונות אלא סכמה פשוטה עם מינימום הסברים , מה חשבתם שסתם שמתי את התמונה הזאת ליד שמי , אני מגרד בראש ( ולא , אין לי כינים ) יותר ממה שאני עובד , אני בניתי כל מיני שבלונות על השולחן וניסיתי כל כך הרבה רעיונות עד שקיבלתי פריחה בראש מהגירודים ..:D
באיזה שהוא מקום אם הייתי יודע למה אני נכנס הייתי קונה קיט וממתכנן אחר :eek::eek: , אבל כמו שלימדו אותי בצבא , " אם אונסים אותך תלחם כמו אריה , בשיניים ובציפורניים אבל אם כבר חדרו פנימה אז ..תשתדל להנות מהעסק ", בקיצור , מה שלא הורג , מחשל .
זה ממש מדהים אותי מחירי הבלזה , דיקט , וכל מיני "שטיקים " לא להאמין , אני בהחלט מבין את רוכשי ה-ARF , התוצאה היא מיידית וכל הפתרונות מונחים לפניך בלי לשבור את הראש יותר מידי , אני כבר בונה כמעט שנה עם הפסקות קלות וכל יום מתמודד עם כל מיני בעיות קטנות שדורשות עצירות בעבודה והשקעת מחשבה , את הטיסן הבא ( שאני חולם עליו ) אקנה כקיט מושלם להרכבה ומחברה רצינית וידועה ( WINGSPAN ) ח ח ח , המומחים כבר יודעים מה זה יהיה :rolleyes:.
א ב ל .... זה לא מה שישבור אותי והמלכה שלי תטוס גם תטוס , זאת הבטחה .
לכל הילדים הצעירים , מה שאני מנסה להעביר לכם זה קצת יותר אורך רוח , טיפ טיפה סבלנות , והרבה הרבה ידע בתקוה שיום אחד תעבירו את זה הלאה לדור הצעיר הבא ( שרק אלוהים יודע איזה טכנולוגיה תשרת אותו ) , אנחנו כהורים "פשענו" כאשר הרגלנו אתכם לסיפוק מיידי ולחוסר סבלנות וסובלנות , מה שנקרא חיים בקצב העברת כרטיס אשראי .
טוב , מספיק לקטר ויאללה להמשך .
תמונה ראשונה תראה לכם את התוצאה של הלמידה שלי , קניתי לי מבער גז קטן והתחלתי לשחק בהלחמות כסף , בסוף למדתי לעבוד עם החומר והנה המחבר שבניתי לניהוג הגה הגובה .
התמונה הבאה היא של הנסיון ראשון בהרכבת סרוו לניהוג הגאי הכיוון , לא מוצלח ביותר , פ ו ר ק .
התמונה השלישית , עוד נסיון הפעם עם בית מאלומיניום , איכסה , פ ו ר ק .
התמונה הרביעית , תוצאה סופית , משולש ניהוג של טיסני ניהוג כבלים ( מה זה ?? תשאלו את ארז , אבל בזה התחלתי בצעירותי ) אליו יתחבר מוט קרבון פיבר והוא יתחבר לסרוו במרכז הגוף .
התמונה האחרונה היא צילום של ה- NOSEART בצד ימין של המטוס לצערי יש לי רק בשחור לבן ואני צריך לחשוב איך זה היה נראה בצבע .
עוד מעט ממשיכים
קובי פ.
08-28-2008, 01:18 AM
המשך , עברנו לבניית בית הגלגל הקדמי והגלגל המתקפל עצמו .
בתמונה 1 , לאחר ששירטטתי את מבנה הדלתות על פי התכנית כמובן הצמדתי ניילון לגוף ובניתי את הדלתות מבד פיברגלס ואיפוקסי , התמונה היא של השלב הראשון 2 שכבות בד פיבר עבה ושיכבה מיקרוגלס למטה , שלאחריו באה עוד שכבה של מיקרוגלס שבתוכה כבר השקעתי את הצירים לאחר חיתוך ראשוני כמובן , 3 ימים של עבודה , בסוף הכל נזרק הצידה ובהמשך תבינו למה , ליד הגוף שמתי בכוונה את השרטוט שיש לי על איך הגלגל אמור להיות .
תמונה 2 היא שרטוט שעשיתי לבד על איך אני רוצה לבנות את הגלגל , התוכנה " VISIO " תוכנת שרטוט נחמדה וקלה מאוד .
תמונה 3 היא של תוכנית שמצאתי באינטרנט , מאוד ישנה של פתיחת וסגירת דלתות עם 2 מפסקים מכניים וללא הרבה שטויות , לאחר המון נסיונות שיפרתי את השרטוט לעבודה עם מפסק אחד בלבד .
תמונה 4 היא של החיזוקים ששמתי לכל מבנה הגלגל וזאת לאחר שבניתי את כל המבנה על שבלונה מחוץ לטיסן ובדקתי שהכל עובד , אז בדקתי , נו אז מה .
תמונה 5 היא של המבנה הראשון שבניתי , הוא פורק לאחר כבוד 4 פעמים למקצה שיפורים שתראו בהמשך , הזרוע היא של "רוברט" הגלגל הוא 4 אינטש של דו-ברו את כל המבנה בניתי מפרופיל "ח" אלומיניום רגיל יצרתי שרוול (בוקסה)לזרוע מצינור אלומיניום חרוט שאותה הדבקתי לפרופיל ואז יצקתי איפוקסי 24 שעות מסביב ,זרוע ההרמה/הורדה היא מפרופיל קטן יותר והיא דו מפרקית , יצא יופי .
אני קופץ קצת כי רציתי לדבר איתכם על 2 נושאים , אחד חוזק וגמישות , 2 מ ש ק ל !!!
נתחיל במשקל , במפלץ שאני בונה לאחר הרבה חישובים ( בעזרת ארז כמובן כי המתכנן לא אמר כלום על זה ) הגענו למסקנה שהמשקל אמור להיות בין 40 ל 45 ליברות ואם שטח הכנף הוא 1892 אינטש בריבוע אז ניתן בקלות לחשב את עומס הכנף שהוא לא משובח ביותר וכמובן שתכונות הטיסה הן גרועות כך שככל שאני ארד במשקל הטיסן אני משפר את תכונות הטיסה שלו , כשבונים כזה מיפלץ אז בקלות נוטים לבטל את נושא המשקל ולהגיד:" אההה שטויות מה זה עוד 50 גרם פה או 20 גרם שם " , זאת טעות פאטלית , בגודל הזה מהר מאוד מגיעים לעודפים של קילוגרמים וזאת בלי להרגיש , אני משתדל להוריד כמה שיותר משקל עודף ( לדעתי ) בלי לפגוע במבנה הטיסן השאיפה שלי היא 18עד 20 קילו כולל מע"מ ודלק מוכן להמראה , ואם ארד מה18 קילו , הרווחתי .
ועכשיו לנושא החוזק , טיסן חזק וקשיח הוא לא תמיד טוב או מוצלח ( אבל בטח כבד ), על הטיסן יש מנוע שיוצר רעידות , יש מכות בהמראה ונחיתה , יש רעידות מהתנועה באוויר ובטיסן רב מנועי מספיק שמנוע אחד יוצא מהאיזון שלו כבר מתחילות רעידות שרצות לאורך הכנף , מישהו צריך לספוג את זה כי אחרת הרעידות יפרקו את הטיסן ( ותמיד זה יתחיל ליד המקום הכי חזק ) פה נכנסת הגמישות , המבנה צריך להיות חזק אבל גמיש מספיק כדי לספוג את כל הרעידות והמכות ולהבליע אותם ,אין תורה מדוייקת של כמה חזק או כמה גמיש צריך טיסן להיות אבל כל הזמן חייבים לשמור על איזון מסויים בין התכונות , כל המטיסים יודעים שתמיד נשבר להם הטיסן ליד החלק שהודבק הכי חזק וזאת כי חוזק בלי גמישות הוא מתכון לצרות , ורבותי גם שטיסן מתרסק ( חס וחלילה וחס ושלום ) אז עדיף שישבר בצורה ניתנת לתיקון וכאן נכנסת משוואת הגמישות וספיגת אנרגיה לעבודה , אז כמו שאמרתי " פצצות כבדות זה לרוב צרות " .
טוב זהו להיום , אשמח להמשיך ולדסקס נושאים אלו יחד אתכם , אל תתבישו :cool:
Boogle
08-28-2008, 01:30 AM
התמונה האחרונה היא צילום של ה- NOSEART בצד ימין של המטוס לצערי יש לי רק בשחור לבן ואני צריך לחשוב איך זה היה נראה בצבע .
קובי, בעניין הפיכת תמונה ש/ל לצבע יש כאן (http://oogletutorials.com/photoshop-texture-and-surface/convert-black-and-white-to-color-photograph)הסבר איך לעשות זאת עם פוטושופ. לי אין פוטושופ אבל אני בטוח שמי שיש לו ישמח לעשות לך את ההמרה.
3Disaster
08-28-2008, 03:19 AM
אני קופץ קצת כי רציתי לדבר איתכם על 2 נושאים , אחד חוזק וגמישות , 2 מ ש ק ל !!!
נתחיל במשקל , במפלץ שאני בונה לאחר הרבה חישובים ( בעזרת ארז כמובן כי המתכנן לא אמר כלום על זה ) הגענו למסקנה שהמשקל אמור להיות בין 40 ל 45 ליברות ואם שטח הכנף הוא 1892 אינטש בריבוע אז ניתן בקלות לחשב את עומס הכנף שהוא לא משובח ביותר וכמובן שתכונות הטיסה הן גרועות כך שככל שאני ארד במשקל הטיסן אני משפר את תכונות הטיסה שלו , כשבונים כזה מיפלץ אז בקלות נוטים לבטל את נושא המשקל ולהגיד:" אההה שטויות מה זה עוד 50 גרם פה או 20 גרם שם " , זאת טעות פאטלית , בגודל הזה מהר מאוד מגיעים לעודפים של קילוגרמים וזאת בלי להרגיש , אני משתדל להוריד כמה שיותר משקל עודף ( לדעתי ) בלי לפגוע במבנה הטיסן השאיפה שלי היא 18עד 20 קילו כולל מע"מ ודלק מוכן להמראה , ואם ארד מה18 קילו , הרווחתי .
ועכשיו לנושא החוזק , טיסן חזק וקשיח הוא לא תמיד טוב או מוצלח ( אבל בטח כבד ), על הטיסן יש מנוע שיוצר רעידות , יש מכות בהמראה ונחיתה , יש רעידות מהתנועה באוויר ובטיסן רב מנועי מספיק שמנוע אחד יוצא מהאיזון שלו כבר מתחילות רעידות שרצות לאורך הכנף , מישהו צריך לספוג את זה כי אחרת הרעידות יפרקו את הטיסן ( ותמיד זה יתחיל ליד המקום הכי חזק ) פה נכנסת הגמישות , המבנה צריך להיות חזק אבל גמיש מספיק כדי לספוג את כל הרעידות והמכות ולהבליע אותם ,אין תורה מדוייקת של כמה חזק או כמה גמיש צריך טיסן להיות אבל כל הזמן חייבים לשמור על איזון מסויים בין התכונות , כל המטיסים יודעים שתמיד נשבר להם הטיסן ליד החלק שהודבק הכי חזק וזאת כי חוזק בלי גמישות הוא מתכון לצרות , ורבותי גם שטיסן מתרסק ( חס וחלילה וחס ושלום ) אז עדיף שישבר בצורה ניתנת לתיקון וכאן נכנסת משוואת הגמישות וספיגת אנרגיה לעבודה , אז כמו שאמרתי " פצצות כבדות זה לרוב צרות " .
טוב זהו להיום , אשמח להמשיך ולדסקס נושאים אלו יחד אתכם , אל תתבישו :cool:
קודם כל פשוט מדהים!
ועכשיו לסוגיית המשקל...
אם יש לך דרמל בבית (ויש לך גם אם אתה לא יודע) אז יש ראש מיוחד שמוריד שכבות בצורה מדהימה! ביחד אם עוד חלק ששולט על עובי השיכבה התוצאה פשוט מעולה!
מחר אצלם לך את זוג החלקים והעלה אותם כאן לפורום.
אני היום עבדתי אם זה והורדתי בצורת 4 משולשים שכבה מדיקט תעופתי 3מ"מ גודל של 15על 18 10 גרם בינתיים ועשיתי בערך חצי.
קובי-
ראשית עבודה יפה מאוד.
לעניין המשקל- כדאי לראות בשרשורי חו"ל כאלה שבנו את הדגמים-ויש די הרבה-באיזה משקל הם סיימו.
סביר שאם אתה עובד עם חומרים רגילים ולא מוסיף מעבר לתוכנית-תגמור עם אותו משקל מטרה.
לעניין משקל-כח מנועים-ועומס כנף כנס לכתבה הבאה:
http://findarticles.com/p/articles/mi_qa3819/is_200103/ai_n8943894
קובי פ.
08-28-2008, 08:28 PM
בומה , תודה על המחמאות .
אכן כתבה מעניינת וממצה ביותר , לפי הכתבה ארז צדק ב 100% ( כאילו שלא ידעתי ) .
תודה מכל הלב שכני היקר .
Ravivos
08-28-2008, 09:47 PM
קובי, אני חושב שאתה מפספס פה משהו...
עומס כנף נכון מחשבים בצורה קצת שונה.
כמובן שהדרך הבסיסית והמקורית היא לחלק את משקל המטוס בשטח הכנף, אך נוסחא זו אינה מתייחסת לגודל הטיסן.
ריינולדס (אותו אחד מהמספרים... מכירים?) כתב מאמר מעניין מאוד בו הוא מתייחס לעומס הכנף כפונקציה של גודל הטיסן.
הדרך הנכונה לחשב את עומס הכנף היא לתת חשיבות גבוהה יותר לגדולו, ניתן לעשות זאת (לפי ריינולדס) ע"י העלאת שטח הכנף בחזקת 1.5.
בנוסחא זו נקבל מקדם הנקרא WCL - Wing Cube Loading, מקדם זה הינו חסר יחידות ונותן אינדיקציה לגבי אופי הטיסן והתנהגותו באוויר ביחס לגודלו.
WCL מחולק לכמה מדרגות:
מספרים מתחת ל-4 : דאונים
6-7 : טריינר
9-11 :אירובטי
11-14: סקייל
15 ומעלה : רייסרים
כלומר שאם נחשב את ה-WCL של הטיסן שלך , בהנחה והוא ישקול 42 ליברות (672 אוז) ושטח הכנף המחושב הוא 13.13 רגל מרובע (שאותו מעלים בחזקת 1.5),
נקבל מקדם של 14... אמנם קצת גבוה, אך יתנהג טוב באויר.
לדוגמא - אני מטיס ספיטפייר (טופ פלייט) עם WCL של 15.8, אמנם הוא קצת מהיר בנחיתה אך מתנהג מעולה באוויר.
כמו כן, עשיתי טסט פלייט לצסנה דו מנועית (337) עם WCL מטורף של 14.8... 10 קילו באוויר על זוג מנועי סאיטו 82, טיסן אנדרפאואר בצורה מוגזמת אבל טס בצורה סקיילית לחלוטין.
בכל מקרה, עם חישוב נכון ניתן לחזות בצורה מדוייקת איך הטיסן יתנהג באויר ונראה ששלך יהיה נוח.
קובי פ.
08-28-2008, 10:28 PM
רביב , תודה על ההסבר , אם זה רק מה שאני מפספס אז דיינו , אני בטוח שאני מפספס עוד המון עם כל התהיות והטעויות שלי לגבי פתרונות של דברים עלומים , ויש כאלו למכביר .
חרשתי המון שירשורים ודיברתי עם כמה אנשים שבונים את אותו המודל ואפילו אחד שבונה את אותו הטיסן עם מנועים קלים יותר ועדיין אף אחד מהם לא ירד מה-50 ליברות , נכון שחלק בנו את תא הפצצות וכל מיני תוספות אבל בכל זאת אני מאוד מפחד שגם אני אגלוש בקלות למשקל ההוא .
דון סמית' לא דגל בחורי הקלה כלל וכל חלק שהוא תכנן הוא מעץ מלא כולל פרופילי כנף , בתי מנוע , ועוד המון חלקי עץ , אני בוחן כל דבר לעומקו ומשתדל להפטר מעודפים בלי לאבד מחוזק החלק .
אני מאוד מאוד רוצה לשמור על גג 45 ליברות לטיסן מוכן להמראה , נו טוב נראה איך ילך .
בחוברת היצרן של המנועים הם מציינים שעדיף לעבוד עם on board plug driver למצב של מחצי כוח ומטה , המערכות הללו צורכות תוספת מצברים ותוספת משקל כמובן , אני מחפש פתרון יותר פשוט .
בכל אופן תודה מכל הלב .
קובי
אם הבנתי את שקראתי נכון, אני חושש שיש כאן עירוב מושגים מסוים.
נכון מאד שיש להתחשב ב – scale effect קרי – מספר ריינולדס, אבל יש משהו קצת מטעה בחישוב הזה רק עם שטח הכנף:
שטח זהה יכול להתקבל מתצורות כנף שונות, מיתר צר ומוטה ארוכה, מיתר ארוך ומוטה צרה, וכו' (ואני לא מתייחס כרגע לתצורה הגיאומטרית של כנף טרפזית, משוכה, מלבנית וכו').
היכן זה משפיע?
הזרימה "רואה" את חתך הכנף קרי – את הפרופיל.
אם נגדיר לנו אורך אפייני לזרימה על הכנף שהוא למשל מיתר הכנף, הרי ששטח הכנף ישפיע אמנם על עומס הכנף, אבל ההתנהגות ותכונות חתך הכנף (זווית הזדקרות, שיפוע מקדם העילוי) תהינה בעיקר פונקציה של אורך אפייני זה.
כעת אם ניקח מפציץ בעל מנת מימדים גבוהה יחסית למטוס קרב, ובקנ"מ 1:10 או 1:8 למשל, יהיה לו אורך אפייני כמו של טיסן הרבה יותר קטן אבל בעל תצורה אחרת, למשל – יתכן ספיטפייר למנוע 60, עם מיתר אפייני דומה מאד לזה של המפציץ ה"ענק".
מתי נכון להשתמש בזה?
כאשר אתה מתייחס לאותה תצורת כנף בדיוק רק בקנ"מ שונים.
למעשה קובי צריך WCL קרוב ככל האפשר לזה של המטוס האמיתי המסוים הזה.
אבל, מעבר לכך, גם עם WCL "נכון" עדין המצב ישתפר ככל שהטיסן יהיה גדול יותר, בגלל שמספר ריינולדס יגדל.
דוגמא קלאסית הפוכה לכך היא דאוני סקייל:
לקטנים (קנ"מ שנותן כ- 2.5 מטר מוטה) יש בד"כ תכונות הרבה פחות נוחות מאשר לגדולים בעלי אותה התצורה בדיוק (קנ"מ שנותן 4.5-6 מטר מוטה) בגלל שתחום זוויות ההתקפה השימושי שלהם מוגבל מאד, בגלל מיתר מאד צר קרי, אורך אפייני מאד קטן, ולכן מספר ריינולדס קטן.
קובי פ.
08-29-2008, 12:52 AM
אני מודה מכל הלב לארז ורביב על כל העזרה הטכנית , אני כל הזמן נדהם מכמות הידע שיש לכם ואני סה"כ " נגר חובב " , אבל אם אני יכול אז כל אחד אחר יכול גם .
רביב , שים כמה תמונות של היצירות שלך , מה יש גם לנו מגיע להנות לא ?
טוב , אני ממשיך , לאחר שהרכבתי את הגלגל הקדמי עוד בלי הסרוו וכל השאר אלא רק את הבסיס גיליתי להפתעתי שהפתח לגלגל קטן מידי ( בול לפי התכנית לא ?), הגלגל עם הציר אינו עובר כלל , מדידה נוספת וראיתי חוסר של יותר מס"מ אחד בכל צד , הנה הלכו הדלתות היפות שבניתי מפיבר לפח :mad:.
חתכתי את הפתח להתאמה והוספתי קצת מרווח שלא יתקע לי העסק באוויר כי במערכת pull pull הגלגל בעצם חופשי לזוז בזמן התנועה שלו , הוא ננעל במקומו רק במצב פתוח מלא , במצב מכונס הוא חופשי .
פירקתי את הגלגל החוצה והתחלתי לבנות דלתות חדשות , בהתחלה תכננתי 2 מיני סרוו שיפתחו לי את הדלתות , לא עבד כל כך טוב , הסרוו האלו נורא עדינים ולכוון 2 שיעבדו ביחד = סיוט מטרטר .
עוד פעם פירקתי הכל , הפעם הלכתי על סרוו אחד עם מערכת מכנית פשוטה להפיכת כיוון תנועה , עבד יופי , בסוף הרכבתי הכל מחדש והתחלתי בבדיקות , אני חושב שפתחתי וסגרתי גלגלים יותר ממאה פעם עד שהגעתי לתוצאה הרצויה .
תמונה מס' 1 ו-2 רואים את המערכת במבט על כאשר המפרק הוא בעצם פרופיל הפוך שננעל לתוך הזרוע , במצב למטה הזרוע בעצם נעולה ומעבירה מכות ורעידות לגוף ולא לסרוו המבנה הפלסטי שזרוע ההרמה יושבת בתוכו מספיק גמיש לספוג הכל ...בדקתי ( זה בעצם היה נועל כנף פעם ).
תמונה מס' 3 גלגל בחוץ עוד בלי דלתות .
תמונה 4 העסק כמעט מושלם עם קפיצי מתח לעזרה בקיפול ובית לתמיכה בגלגל במצב מקופל שלא ישתולל בטיסה , יש רווח קטן בין הבית לגלגל כך שבכל הנסיונות שעשיתי לא נוצר מצב שהוא מפריע לגלגל להפתח או להתכנס , אה כן גם דלתות כבר עובדות .
קובי פ.
08-29-2008, 01:02 AM
עוד כמה תמונות של הגלגל הקדמי עם הדלתות מכמה זויות הכל כמעט מושלם .
TazmanianDevil
08-29-2008, 11:32 AM
פשוט אין מילים!
ממש מדהים, אלו גלגלים של ROBART?
קובי פ.
08-29-2008, 12:07 PM
לא עדי , אלו גלגלים פשוטים של דו ברו 4" בחרטום ובכנפיים 6" שגם אותם אזמין בקרוב .
אני מתכוון לבנות או בטח לנסות לבנות את המתקפלים בכנפיים , את הזרועות בלבד אני קונה מרוברט , אני עדיין בתהליכי שרטוט של מתקפלי הכנפיים , כאן אני מתכוון ללכת לפי או דומה לאוריגינל במטוס .
אני מצרף שרטוט של איך האוריגינל נראה .
מרסלו גת
08-29-2008, 12:30 PM
לא עדי , אלו גלגלים פשוטים של דו ברו 4" בחרטום ובכנפיים 6" שגם אותם אזמין בקרוב .
אני מתכוון לבנות או בטח לנסות לבנות את המתקפלים בכנפיים , את הזרועות בלבד אני קונה מרוברט , אני עדיין בתהליכי שרטוט של מתקפלי הכנפיים , כאן אני מתכוון ללכת לפי או דומה לאוריגינל במטוס .
אני מצרף שרטוט של איך האוריגינל נראה .
היי קובי יש איש וחבר טוב שלי משוהם קוראים לו שמוליק אבא של רז הוא עושה חרטות CNC ועבודות מיוחדות שזה פשוט מדהים הוא עשה לנו המון אילתורים ברמה בינלאמית האיש פשוט אומן דבר איתו אני בטוח שהוא יוכל לעזור לך בחלקי המתכות השונים ושאלה הציפוי הסופי יהיה צבע אייר בראש?:cool:
קובי פ.
08-29-2008, 12:39 PM
היי מרסלו , אתה מציל אמיתי , אני גר בראש העין זה מרחק יריקה משוהם שלח לי במייל טלפון שלו .
לכשנגיע לנושא הפינישים אני מתכנן הפתעה קטנה על ציפוי חדש שאני מנסה אותו עכשיו על הצ'ירוקי שלי .
בקיצור זאת שיטה שתדרוש ממני בסוף ריסוס שכבה אחת דקה מאוד של צבע על בסיס מיים ( ואלכוהול ) וזהו .
כרגע בבדיקות , מזג האוויר החם פה עם הלחות המטורפת לא מקל על העבודה , רק דוגמא קטנה , איפוקסי חצי שעה מתייבש לי תוך פחות מחמש דקות .
יום נפלא לך
קובי
קובי - מה זה הסיפור עם העבודה עם מחמם פלאג מתחת לחצי מצערת...? :eek:
זה ככה בכל מנועי RCV? :confused:
אני מבין ומקבל שזו מערכת שיכולה לתרום קצת לאמינות סרק וכו' אבל שזו תהיה מערכת ממש נחוצה?
אגב - כיצד אתה מתכנן לחמם ארבעה מאווררים בו זמנית?
והמלצה על מוצר – זה מחמם פלאג שמיועד או למנוע יחיד דו-צילינדרי, או לשני מנועים חד-צילינדריים (http://electrodynam.com/rc/EDR-103/index.shtml)(הכל מפורט בהוראות שלו).
כן, אני רכשתי אחד כזה לשני מנועי ה – B-25, ועוד אחד ל...:cool:
(נו, אז איפה גדי לוי שיקפוץ עלי כאן ועכשיו? :D )
אולי שווה לך לבדוק שימוש בשניים כאלה, אחד למנועים הפנימיים, אחד למנועים החיצוניים?
קובי פ.
08-29-2008, 04:32 PM
אהלן ארז , איך היו ההטסות היום ?
נושא המחמם הוא לא must have אלא מומלץ בחום ע"י היצרן לפחות לתקופה הראשונה אחרי ההרצה , הם בפירוש מציינים שאיכות העבודה של המנוע משתפרת עם הזמן וראיתי את זה בהרצת המנוע הראשון על השולחן ( לא יכולתי להתאפק ) .
מאחר ואני לא מטיס 3D אלא סקייל רגוע המנוע אצלי לא יגיע למאמצים מטורפים , בעוד שהיצרן ממליץ על עבודה עם 10% ניטרו אני הרצתי אותו בלי ניטרו כלל בתערובת 80/20 שגלעד הכין לי במיוחד .
לאחר 20 דקות ראשונות פתחתי אותו לכ-5000 סל"ד ואז באמת הוא התחיל להפתח וגם החום ירד , יש לו רעש מאוד מיוחד למנוע הזה , מנגינה לאוזניים .
למנוע יש צריכת דלק נמוכה ממה שחשבתי , מיכל 12OZ נתן לי 20 דקות הרצה ( עם רזרבה של דלק במיכל כי אני אף פעם לא משתמש עד הטיפה האחרונה ) ובהרצה כפי שידוע הצריכה תמיד יותר גבוהה מהטסה , התכנון שלי היה להתקין מיכל 14OZ ליד כל מנוע לאחר ההרצה הראשונה אני חושב בהחלט לרדת ל-10OZ .
לאחר 2 מיכלים נוספים עליתי בקלות ל 8000 סל"ד בלי להתחמם ובלי כל בעיה עבד חלק ויפה הפרופ בהרצה הוא 14/8 להטסה הזמנתי 13/7 שלוש להבים .כמובן שלפני ההרצה איזנתי את הפרופ .
המערכת שהראת לי היא ניראת נחמדה מאוד כל מה שאני מצאתי אלו מערכות עם מגנטים ולפי מה שקראתי יש להם נטיה משונה לא לתפקד ברב מנועיים , אני חשבתי יותר על מערכת מכנית שתשב על זרוע הסרוו ותפתח לי בטריה אחת 1.5 וולט AA ליד כל מנוע אבל עוד חזון למועד .
קובי פ.
08-30-2008, 11:20 AM
המשך העבודה .
בתמונה מס' 1 ו-2 רואים את המפסק של פתיחת הדלתות ב2 מצבים , מפסק פשוט ואמין אני עובד איתו המון במערכות שאני מתקין .
תמונה מס' 3 ו- 4 מגלש בחוץ מגלש בפנים , את המיקום המדוייק של המגלש הורדתי משירטוטים של המטוס האמיתי כי בתכנית הוא לא בגודל ולא במיקום המדוייק , המגלש נעשה מבד פיברגלס מחוזק באיפוקסי שנמתח על מבנה מפלדה קפיצית ( חוזק + גמישות ) כל היתר נבנה מחלק עליון של עט פלסטי וחלקי לגו ( שהילד שלי לא יראה את זה ) , המגלש נפתח יחד עם הגלגלים .
במטוס האמיתי תפקיד המגלש היה למנוע את שיפשוף מכלול הזנב במסלול בזמן המראות ונחיתות ( ביחוד ע"י טייסים נמרצים שמשכו סטיק חזק מידי ) במטוס האמיתי הוא הופעל ע"י מערכת הידראולית , אצלי עם מיני סרוו כפי שתראו בהמשך .
האמריקאים בבניית המטוס ראו במתקן הזה דבר שולי בהחלט כעזר לטייסים ירוקים ובגלל זה לא גיבו אותו במערכת חירום ידנית , ידוע על כמה מטוסים שהמגלש לא נסגר להם דבר שגרם לצריכת דלק מוגברת ואי לכך נאלצו לנחות נחיתות ריסוק ( פשוט לא הגיעו חזרה הבייתה ) הדבר היותר מעניין שבהוראות ההטסה של המטוס ( ספר המטיס ) מצויין בפירוש שתקלה של אי סגירת מגלש אינה סיבה לביטול משימה וחזרה הביתה , מעניין שבכלל התייחסו לנושא ( דבר שהראה שהמתכננים היו מודעים לתקלה ) ועוד יותר מעניין שהוראה כזו גרמה להתרסקות מטוסים ולמרות הכל לא ביטלו אותה , כנראה שהמשימה היתה יותר חשובה מחיים של הצוות .
קובי פ.
08-31-2008, 08:38 PM
שבוע טוב לכולם !
בתמונה 1 ו 2 רואים את סידור הסרווים לפתיחת המגלש , הגה גובה והגה כיון , כרגע אני מנסה סרוו אחד להפעלת 2 הגאי הכיוון שיש לי ( נפנפים ) אבל אם אני יראה שהסרוו מתקשה בפעולה ויש עליו מאמצים אז אני אשתמש ב 2 סרוו להפעלת כל נפנף בנפרד , זאת אומרת יצירת עוד משולש העברת כוח והפרדת הניירוד אני מאמין שזה גם יתרום לאמינות במקרה של תקלה באחד הסרוו .
בנוגע לחיווט שאתם רואים אז ככה , לקחתי חוט גמיש ממגשרים של רשת מחשבים ( יש לי המון כאלו ) ופירקתי אותו לזוגות שלו , בכל זוג השתמשתי כגיד אחד זאת אומרת הכפלתי את עובי החוט והורדתי בחצי את התנגדותו העצמית , מאחר ומראש הכבלים האלו באים מסולסלים היתרון שלהם ברור , את החוטים חבקתי יחד עם חבקונים אבל כפי שתשימו לב לא חבקתי ישירות על החוטים אלא שמתי בידוד מתכווץ כדי שהחבק לא יפצע לי את החיוט .
התמונה השלישית היא עבור ארז , מכאן אפשר לראות את הרווח בין הגלגל לבית שלו :D , בנוסף מבט מקרוב על ה- pull pull .
קובי
קובי פ.
09-01-2008, 08:32 PM
יום שני בערב 01-09-2008 ואני עייף רצח מהעבודה ובאתי להתאושש קצת עם הטיסן .
בתמונות המצורפות תראו איך בעצם איזנתי את כל מכלול הזנב לגוף כאשר כבר קדחתי את הברגים המחזיקים את מכלול הזנב עם אומי נעץ בצד השני , את אומי הנעץ פירקתי מתופי חוטים שיש לי המון בעבודה והתאמתי להם ברגי מתכת , מאחר והברגים היו כבדים מידי לטעמי פשוט קדחתי אותם לכל האורך להוריד משקל וגם מראש הברגים הורדתי בשר מיותר , עדיין יותר חזק מהפלסטיקים שמוכרים היום , אני מחר מתכוון להתייעץ עם חבר שלי שהוא מומחה למתכות כדי ליצור נקודת שבר בברגים ( עדיף שבמכה חזקה הבורג ישבר וכל המכלול יתפרק בשלמותו מאשר האנרגיה שתעבור למכלול ותפרק אותו לגורמים ) תמונות של הברגים והחיזוקים בהמשך .
עוד בתמונות , הגוף כבר סגור כמעט לגמרי , החרטום והזנב מורכבים , וכבר ציירתי על הגוף את פתחי החלונות ופתח השירות העליון ישר מאחרי הקוקפיט , זה פתח שבמטוס האמיתי שימש את הטייסים ואת חדר הרדיו לבדיקות , בפתח הזה יהיו כל מפסקי הרדיו של הטיסן ואם אני אחליט בסוף ללכת על מתקפלי אוויר בכנפיים אז גם יח' הבקרה ומילוי האוויר יהיו שם .
זהו להיום בנתיים .
TazmanianDevil
09-01-2008, 09:00 PM
קובי אתה אומן!!!
קובי - למה לא בורגי 1/4-20 ניילון?
הם מאד חזקים לטיסה, וקלים.
לגבי יצירת נקודת שבר - לשם מה?
איזה תסריט אתה רואה בו הזנב יקבל מכה וייגזר מהגוף? הרי יותר סביר שהגוף והכנף כבר יספגו חלילה את המכה והזנב לא ממש ישתתף בענין.
לא נעים - אבל ראה צילומי אתרי התרסקות של טיסנים גדולים רבים ומטוסים, הזנב די שורד את העסק, גם אם רק הוא לבדו.
קובי פ.
09-01-2008, 09:29 PM
עדי תודה מכל הלב אבל אני סה"כ ..."נ ג ר ח ו ב ב" :o
ארז , לא מצאתי ברגי ניילון בקוטר הנכון לאומי הנעץ שיש לי וגם מה לעשות אני לא מאמין כל כך בברגי ניילון , אני מיושן מה לעשות ,חיפשתי ברגי אלומינים אבל לא מצאתי כאלו .
בברגי ניילון שראיתי בחנויות טיסנים משום מה ההברגה הולכת נורא קשה והמתכת פשוט אוכלת את הפלסטיק , כנראה איכות סינית משובחת .
בגלל השאלה שלך אני מחר יתייעץ עם חברי היקר ונשמע את דעתו לגבי נקודת שבר .
אכן ברוב הריסוקים שראיתי הזנב נשאר שלם אבל קרע את הגוף בזמן הניתוק שלו .
קובי
כל מה שאתה צריך בנושא קשיחים לטיסנים. (http://www.microfasteners.com/index.cfm)
אם אין להם, אתה לא צריך את זה :)
משלוח זול ומהיר, ימים בודדים וזה בביתך.
(מי קונה ברגים בחנויות טי$נים? :confused:)
מרסלו גת
09-01-2008, 10:36 PM
עדי תודה מכל הלב אבל אני סה"כ ..."נ ג ר ח ו ב ב" :o
ארז , לא מצאתי ברגי ניילון בקוטר הנכון לאומי הנעץ שיש לי וגם מה לעשות אני לא מאמין כל כך בברגי ניילון , אני מיושן מה לעשות ,חיפשתי ברגי אלומינים אבל לא מצאתי כאלו .
בברגי ניילון שראיתי בחנויות טיסנים משום מה ההברגה הולכת נורא קשה והמתכת פשוט אוכלת את הפלסיק , כנראה איכות סינית משובחת .
בגלל השאלה שלך אני מחר יתייעץ עם חברי היקר ונשמע את דעתו לגבי נקודת שבר .
אכן ברוב הריסוקים שראיתי הזנב נשאר שלם אבל קרע את הגוף בזמן הניתוק שלו .
קובי
קובי היקר זה ניראה מהמם !!!!!
1 אני מאמין שיהיו עוד הרבה חויטים של סרווים וסווללות שירוצו בגוף לכן ברח' העליה 25 תא
אם אני זוכר נכון אתה קונה לפלף פלסטיק שקוף בבעובי 6 8 10 ממ מלפלף את החוטים ביחד
ניראה הסטטי אתה יכול לחבוק אם אזיקון ולא פוצע את החוט או הצמה
2 בדרך פ'ת בתל אביב מרכז הבורג בפינה עם רח' הרכבת עם אני לא טועה פרסי חמוד בשם דוד
יש לו שם את כל הברגים, אומים,שיבות,ברגי פלסטיק וכל נדרי במחירים טובים מאוד אפילו ברגי
סרוו בחבילות של 100 י'ח ידידי אמרתי לך יש לי יותר מקורות להובי שאספתי במשך הרבה מאוד
שנים לכן תגיד מה צריך ותקבל תשובה
בכייף מרסלו:):cool:
קובי פ.
09-01-2008, 10:40 PM
מרסלו , ארז , רגע רגע אני הולך לבעוט בעצמי ;) ואני עבדתי שעות עם מקדחת עמוד ו3 סוגי מקדחים שונים להוריד משקל מהברזלים , וואלה מגיע לי , נו למדתי לשאול .
תודה באמת תודה מכל הלב .
קובי פ.
09-03-2008, 10:36 PM
ערב טוב לכולם .
אני כרגע בשלב של בניית הקוקפיט ותחילת הכנת הכנפיים .
התכנון שלי הוא קוקפיט מתפרק קומפלט כדי שתהיה לי גישה לכל מבנה הגלגל הקדמי .
כרגע הכנתי שרטוט שטוח של פנים תא הטייס ואני כבר בונה אותו מבלזה ודיקט .
ארז , אני מצרף כאן סריקה של אחד הפרופילים בכנף ( הראשון שנכנס לסורק , הייתר גדולים מידי )
לפי השרטוט אתה כבר תבין כמה חסר יש פה , הכל מעץ מלא ללא חורי אוורור והקלה , הבעיה הרצינית שמר סמית היקר תכנן split flaps בזמן ששנינו יודעים שב-B24 היו בכלל fowler flaps , אני ממש מחפש פיתרון לבנות את הצירים הנכונים כי אין ממש מקום לשים צירי רוברט , נראה לי
שבסוף אני יאלץ לקמבן משהו דומה .
אנא עזרתך .
קובי
Ravivos
09-03-2008, 10:38 PM
קובי, אני בונה P-38 קטן והתלבטתי המון לגבי צירי פאולר.
אם תצטרך עזרה בתכנון שלהם - אשמח לעזור... חקרתי את הנושא המון.
(מצד שני, כבר הוכחת יכולת מדהימה בבניה של מערכות מכאניות שכאלה)
קובי פ.
09-03-2008, 10:56 PM
רביב , אני הורדתי מ-RCSB וגם מ-RCU איזה 10 שירטוטים שונים של אנשים שבנו את המדפים האלו אבל לא בדגם הזה , המקום כל כך קטן שזה חייב להיות ציר ממש מיני וגם צריך לעבוד באמינות מלאה ופה הבעיה הגדולה , כאשר אתה מקטין ציר למדף פאולר הוא פשוט נתקע ויוצר חיכוך עצום , צריך להיות מרחק מסויים בין 2 הפינים והמסילות , אני אוכל ח*א עם זה , אני עכשיו מנסה לבנות ציר מקרבון נראה איך הוא יעבוד .
אתה וארז בטח יודעים אבל לאחרים אני מצרף כמה תמונות על איך הקאקאפוניה הזאת צריכה לעבוד .
Ravivos
09-03-2008, 11:07 PM
הצירים בתמונה שלך הם צירי פאולר של רובארט, לא רעים אבל המחיר שלהם לא הגיוני בעליל... 70 דולר לארבעה צירים.
תייצר לבד מאלומיניום ופליז, אני מבטיח לך שיעבדו טוב ואמין.
מאידך, אם המדף קטנטן ואין לך מקום, בנה מדפי Split, אמנם זה לא נאמן למקור אך יהיה לך קשה מאוד לייישם מדפי פאולר קטנים בצורה אמינה.
מדפי ספליט עובדים מצויין, בניתי ספיטפייר של TF עם מדפי ספליט - תענוג אמיתי.
קובי פ.
09-03-2008, 11:14 PM
רביב , אין לי שום כוונה לשלם מחיר מטורף עבור צירים , אני אבנה אותם לבד , כבר ניסיתי מאלומינים אבל לא מוצלח , אני מנסה עכשיו מקארבון , נראה מה יצא .
יש לי עוד קצת אורך רוח , עוד לא נשברתי , אבל אם אגלה שזה ממש בלתי אפשרי אלך על ספליט .
בנתיים יש כל כך הרבה אתגרים שאני משחק עם הצירים בין כל יתר העבודות .
איך ארז קורא למתכנן הנ"ל : " DON'T SMITH " ואללה 100% בול .
יצור fowler flaps בקנ"מ כזה, שגם יהיו אמינים, יכול להיות כאב ראש לא קטן, ואילו עבודה לא חלקה וסימטרית שלהם יבטיח כאב ראש ולב...גדולים, ולכן הייתי מציע לך ללכת על "שילוב" כדלהלן:
הכן מדף שהינו שילוב של מדף split עם מדף "רגיל".
כלומר – מדף split שהחלק האחרון שלו קרי, שפת הזרימה שלו, "עבה" מספיק והיא גם חלק משפת הזרימה של הכנף.
ככה יתקבל אפקט, בעיקר בהורדת מדפים מתונה של 20-30 מעלות (לא הייתי מוריד יותר בכל מקרה) שמצד אחד ברור שזה לא מדף רגיל, אבל זה גם ברור לא מדף split , ויש אשליה של מדף fowler כיוון שנראה כאילו הורדת המדף "מוציאה אחורה" חלק משפת הזרימה – שזה בדיוק כמו ב – fowler אמיתי.
"עבודה בעיניים" קצת אבל כמו כל טיסן סקייל באמת טוב, "אפקט" זה שם המשחק לדעתי יותר מדיוק טכני אבסולוטי, הבניה וההפעלה והאמינות – כמו במדפים לגמרי רגילים.
ראה תמונות של האמיתי עם מדפים מורדים מעט, אני חושב שתבין את כוונתי.
TazmanianDevil
09-04-2008, 08:58 PM
פשוט מטורף...כל פעם שאני גולש כאן אני פשוט נדהם מחדש. אתם לא מפסיקים להדבים אותי עם הירידה הכל כל פרטנית לפרטים הכי קטנים, סקייליסטים אמיתיים!
מרסלו גת
09-04-2008, 09:03 PM
רביב , אין לי שום כוונה לשלם מחיר מטורף עבור צירים , אני אבנה אותם לבד , כבר ניסיתי מאלומינים אבל לא מוצלח , אני מנסה עכשיו מקארבון , נראה מה יצא .
יש לי עוד קצת אורך רוח , עוד לא נשברתי , אבל אם אגלה שזה ממש בלתי אפשרי אלך על ספליט .
בנתיים יש כל כך הרבה אתגרים שאני משחק עם הצירים בין כל יתר העבודות .
איך ארז קורא למתכנן הנ"ל : " DON'T SMITH " ואללה 100% בול .
קובי איש יקר שלחתי לך את הטלפון של חבר שלי שמוליק במייל דבר איתו הוא יעשה לך צירים
מהירח:) האיש אומן בCNC וזה מה שאתה צריך לדעתי בכל מיקרה בהצלחה;)
קובי פ.
09-04-2008, 09:24 PM
אהלן מרסלו , תודה קיבלתי ורשמתי לפני , אדבר איתו בקרוב , מכל הלב תודה . :D
ארז , השרטוט הראשון שאני מצרף , זה מה שחשבת עליו ?
אני מצרף לך עוד רעיון שראיתי של מדף אשר מתחתיו יש צינור פליז המשמש גם כציר אשר מרים אותו כמעט כמו פאולר , מה דעתך עליו ?
עריכה :
שכחתי לגמרי , מאחורי הגלגל בכנף יש כונס אוירודינמי אשר משלים את צורת הגלגל ( שחלקו נשאר בחוץ ) לצורה אוירודינמית יותר , החלק הזה יושב בחלקו מעל המדף כך שבמדף ספליט הוא יעצור את המדף וכנראה אצטרך לחתוך אותו שינוע עם המדף .
קובי פ.
09-04-2008, 09:47 PM
כמה תמונות להבהרה !!
עידו , כאשר אמרתי שיותר מחצי שנה חקרתי את המטוס , התכוונתי לזה :rolleyes:
אני חושב שעם כמות הספרים שרכשתי עליו וכמות התמונות והכתבות שיש לי עליו , אני מכיר כמעט כל בורג במטוס .
כל עבודת סקייל מתחילה במחקר מעמיק ולא משנה באיזה נושא , מטוס , מכונית , אוניה או כל דבר אחר .
יחסית ממה שנעשה בעולם , יש לנו עוד דרך ארוכה .
אבל שזה לא ישבור אותך , אנחנו מדינה קטנה ובלי הרבה אמצעים וכל רכיב צריך או לייצר לבד או לחפש בכל העולם , אז יחסית אנחנו במקום טוב באמצע , וכאשר דני גולן ידידנו יראה את מה שהוא בנה , אתם תיפלו מהכיסאות , וזאת לא מליצה , הבחור ממש אומן .
קובי - מה שציירת בתרשים הוא שהתכוונתי.
אני לא בטוח שצריך לאפשר למדפים לרדת לזווית כה גדולה כמו באמיתי, זה יכול גם לגרום לבעיות בטיסן.
בכל מקרה את החיפוי שמאחורי הגלגל אתה יכול לשלב עם המדף או להקטין מעט או לפצל.
לגבי ה"פטנט" בתמונות...ממש לא מתאים לענייננו.
מה שאתה רואה שם זה המדפי "פטנט" המיוחדים של חברת FAIREY כפי שיושמו במטוסי FIREFLY (http://www.airliners.net/photo/Australia---Navy/Fairey-Firefly-AS.6/1196693/L/) ומטוסי BARRACUDA (http://images.google.co.il/imgres?imgurl=http://www.theplanpage.com/esp/baracuda_files/image006.jpg&imgrefurl=http://www.theplanpage.com/esp/baracuda.htm&h=508&w=502&sz=83&hl=iw&start=18&sig2=BYjSqtFigMvk3_BWoDKWbw&um=1&usg=__Kbd0Hjo7uxTkdlPJEmqSPUSe7Ic=&tbnid=kGLIiEXs0FHMVM:&tbnh=131&tbnw=129&ei=sUDASLnpIpGA0wSfrJmOAw&prev=/images%3Fq%3DFAIREY%2Bbarracuda%2Bflaps%26um%3D1%2 6hl%3Diw%26rlz%3D1T4SPDA_enIL260IL261) שלהם.
לדעתי בתמונות - כנף של FIREFLY סקייל, לא?
עדי - מי נכנס כאן לפרטים? :D
כולה flaps :cool:
Ariel3D
09-04-2008, 11:30 PM
עבודה יפה! המשך כך!
3Disaster
09-04-2008, 11:55 PM
קודם כל פשוט מדהים!
ועכשיו לסוגיית המשקל...
אם יש לך דרמל בבית (ויש לך גם אם אתה לא יודע) אז יש ראש מיוחד שמוריד שכבות בצורה מדהימה! ביחד אם עוד חלק ששולט על עובי השיכבה התוצאה פשוט מעולה!
מחר אצלם לך את זוג החלקים והעלה אותם כאן לפורום.
אני היום עבדתי אם זה והורדתי בצורת 4 משולשים שכבה מדיקט תעופתי 3מ"מ גודל של 15על 18 10 גרם בינתיים ועשיתי בערך חצי.
הבטחתי לצלם לך...טיפה באיחור:D:o
אז ככה זה נראה...
2091
אילו חלקים מקוריים של דרמל (מחר הבדוק לך מהם המק"טים שלהם) הראש בעצם נכנס לדרמל רגיל והחלק השני (אני לא בטוח שאפשר להרכיב אותו על דמרל שהוא לא של דרמל) שאיתו קובעים את העומק/גובה של השכבה שאותה אתה רוצה להוריד.
קובי פ.
09-05-2008, 01:20 AM
ארז , מה שמדהים אותי זה שאני כבר לא אומר "וואאוו מאיפה הוא יודע " :D.
ידעתי שתקלע במאת האחוזים אכן firefly .
קובי פ.
09-05-2008, 01:43 AM
רציתי להראות לכם מכשיר קטן שראיתי ב-RCU הוא נורא פשוט לבניה ואיתו ניתן לכוון מדפים והגאים לתנועה מדוייקת .
אני בונה אותו כרגע מקליפס מאורך , מד זוית פשוט , ומסרגה ( כן כן כזאת של סוודרים ) .
הנה התמונות .
קובי פ.
09-09-2008, 12:31 AM
היי אנשים , רק רציתי לידע אתכם שלא נירדמתי , אז אני עובד על הקוקפיט ובאותו הזמן מכין גם את פרופילי הכנפיים .
אני מצרף לכם כמה תמונות שתבינו שזאת עבודה מאוד קשה ועדינה ואני מאוד מקוה שידידי היקר דני גולן יעזור לי פה .
התמונה הראשונה היא מתוך ספר המטוס האורגינאלי עצמו ויש לו בנוסף דף הסבר על כל שעון ומפסק ויש לא מעט כאלו .
התמונה השניה והשלישית היא צילומים של תוך תא הטייס , זוהי ה , DIAMOND LIL שהיא עדיין טסה ואם תשימו לב אז תראו שחלק מהפנל הוחלף במיכשור קצת יותר עדכני , ה- LIL היתה בעצם B-24 מדגם D שהוסב למטוס נוסעים ותובלה .
התמונה הרביעית , מתוך ספר המטוס , שרטוט כסא הטייס .
אז אנא סבלנות והתמונות על מה אני עושה -- ב ק ר ו ב :eek:
מרסלו גת
09-09-2008, 12:43 AM
היי אנשים , רק רציתי לידע אתכם שלא נירדמתי , אז אני עובד על הקוקפיט ובאותו הזמן מכין גם את פרופילי הכנפיים .
אני מצרף לכם כמה תמונות שתבינו שזאת עבודה מאוד קשה ועדינה ואני מאוד מקוה שידידי היקר דני גולן יעזור לי פה .
התמונה הראשונה היא מתוך ספר המטוס האורגינאלי עצמו ויש לו בנוסף דף הסבר על כל שעון ומפסק ויש לא מעט כאלו .
התמונה השניה והשלישית היא צילומים של תוך תא הטייס , זוהי ה , DIAMOND LIL שהיא עדיין טסה ואם תשימו לב אז תראו שחלק מהפנל הוחלף במיכשור קצת יותר עדכני , ה- LIL היתה בעצם B-24 מדגם D שהוסב למטוס נוסעים ותובלה .
התמונה הרביעית , מתוך ספר המטוס , שרטוט כסא הטייס .
אז אנא סבלנות והתמונות על מה אני עושה -- ב ק ר ו ב :eek:
טוב ידידי אחרי התמונות האלה הגעתי למסקנה שזהו יש חבורת סרוטים:Dבארץ ולדעתי אתה לוקח
ברגע זה את ההובלה מדהים ביותר מרסלו:)
קובי פ.
09-09-2008, 12:47 AM
מרסלו .
ליד ארז פרידמן ודני גולן אני קטן קטן קטן , אבל...עוד אגדל יום אחד ( בתקוה ) :D
קובי פ.
09-13-2008, 08:19 PM
עוד קצת התקדמות , בניתי את מבנה תא הטייס המתפרק , בחלק האחורי הוא מתלבש לתוך מגרעת של 3 מ"מ שחרצתי בעדינות ומקדימה יש את הפנל הקדמי שמחזק אותו .
את הבלזה כיפפתי בשיטה הבאה : מים חמים ( לא רותחים ) מעורבבים 50% עם אקונומיקה ואת רצועות הבלזה בעובי 4 מ"מ שמתי לשחיה בתערובת ( בערך כמו רוב בריכות השחיה בארץ ) כ 2 עד 3 דקות ואחר כך ניתן לכופף את הבלזה כמו פלסטלינה , קצת סרט דביק וסיכות ואחר כך נותנים להתיבש .
שלב הבא קצת שיופים והתאמות והכל יושב במקום , בתמונה 5 רואים את שרטוט הנייר של החופה שאותה אני אכין מדיקט תעופתי 1 מ"מ שאכופף אותה באותה השיטה ולאחר מכן יגזרו החלונות מתוכו .
בנתיים אני משחק בהכנת הגולם ללוח השעונים על המחשב זאת תהיה השבלונה שעליה יבנה לוח השעונים .
אה כן , ביום שישי קניתי לי סוף סוף FUTABA 7C 2.4 נראה מאוד נחמד .
שבוע טוב לכולם .
קובי- הפרויקט נראה ממש טוב. מתשיך לענג אותנו עם השרשור!
מרסלו גת
09-13-2008, 09:54 PM
היי קובי ניראה מדהים אבל הערה קטנה התערובת של מים חמים אם אקונומיקה זה התערובת
שאתה עושה ספונג'ה מדי פעם בבית אחרי השיופים אחרת הגברת רודפת אחריך אהההה:D:D
קובי פ.
09-13-2008, 10:12 PM
תודה תודה בומה , מחמאה ממך שווה לי המון :D.
מרסלו , זוגתי שתחיה( התמניה ) הצמידה אותי לשואב אבק תעשייתי :D, ואני משייף רק מחוץ לבית כי יש ילדים בבית . ובלי שום קשר , ספונג'ה אני לא עושה עם אקונומיקה אלא עם סבון לריצפה , האקונומיקה זה לכביסה כבדה או ניקוי מקלחת , קאפיש , ידידי אתה ברחת רחוק כדי להתחמק ממטלות הבית הא ?
קובי - נראה דליקטס!
לגבי החופה - לא יודע אם הבנתי כוונתך, אבל יכול להמליץ על שיטה שכבר יישמתי בעבר - קשתות מלמינציה של דיקט 0.4 על גבי צלע יוצרת, זה יוצא חזק מאד, יש לזה עובי כמו באמיתי, וקל ליישם על זה פנלים שקופים. אחרי השקוף - פסים מאלומיניום דק למסגרת החיצונית (שהיא דקה יותר מהפנימית).
את הפנימית צובעים שחור מט לפני הוספת השמשות, והחיצונית מאלומיניום לא רק שהיא אוטנטית, אלא גם אחרי שהצבע משתפשף ויורד קצת בשולים זה נראה "משו משו" :D
אני מצרף תמונה של הטכניקה הזו, על חופת P-47 שלי מהמאה הקודמת, יצא משכנע וחזק מאד.
קובי פ.
09-13-2008, 10:29 PM
או קיי ארז אני אסביר .
הכיוון הוא לקחת פלטה דיקט 1 מ"מ ולכופף אותה למבנה החופה , יש המון חלונות קטנים , רק למעלה 10 חלונות , אחרי הכיפוף לחתוך בעזרת קשתית והמון סבלנות את החלונות החוצה , זה מדובר רק על החלק העליון והצידי , את חזית החופה לבנות באותה שיטה מ 3 חלקים .
שרטוט הנייר שעשיתי הוא מתוך דגם נייר של המטוס שהגדלתי והתאמתי מידות .
בתכניות של דון אין כל הסבר או שירטוט על איך לבנות את תא הטייס , הוא פשוט מכר חופות פלסטיק לכל דורש .
TazmanianDevil
09-14-2008, 06:41 AM
היי קובי ניראה מדהים אבל הערה קטנה התערובת של מים חמים אם אקונומיקה זה התערובת
שאתה עושה ספונג'ה מדי פעם בבית אחרי השיופים אחרת הגברת רודפת אחריך אהההה:D:D
אהבתי... מה התשובה שלך על זה קובי?
קובי פ.
09-14-2008, 07:33 AM
עדי יקירי .
יש תשובה בתגובה מיד אחרי השאלה , פיספסת אה :confused:
קובי פ.
09-23-2008, 09:19 PM
ארז , רביב ויתר המקצוענים .
אני אוכל קצת ח*א עם ההגה כיוון ( הנפנפים ) .
צרפתי 2 תמונות איך העסק עובד , משום מה יש לי תופעת חיכוך רב ואני לא מוצא מאיפה , פירקתי את כל החיבורים ובדקתי אחד אחד .
1. הנפנפים על צירהם נעים חלק לגמרי .
2. הניירוד בתוך הכנפיים כולל הלינקים נעים חלק לגמרי .
3. משולש המרת הכוח נע חלק על המיסבים שלו ( של ניהוג כבלים )
הלכתי מחדש לפי הסדר הבא :
חיברתי את ההגה השמאלי לניירוד בלבד , הולך חלק לגמרי .
חיברתי את משולש הניהוג - פועל חלק .
חיברתי רק את הניירוד השמאלי בלי ההגה , עדיין פועל חלק .
חיברתי את ההגה השמאלי ( הכל מחובר , יש חיכוך והפעלת כוח , פרקתי הכל והתחלתי מצד שמאל בסדר הפוך , כל זמן שהגה אחד בלבד פועל הכל חלק , ברגע שחיברתי את הנפנף הימני עוד פעם התחילו הפרעות חיכוך , אני לא מצליח לגעת בסיבה וזה משגע אותי , את כל הניסויים עשיתי פעמיים ועדיין לא נגעתי בסיבה , נראה כאילו 2 ההגאים ביחד מפריעים אחד לשני אבל לחוד הם פועלים חלק לגמרי .
אנא עזרה
nimrod
09-23-2008, 09:40 PM
יכול להיות שיש בטעות איזשהו דפרינציאל בין ההגאים?
זה יכולה להיות הבעיה..
קובי פ.
09-23-2008, 09:47 PM
המחשבה היחידה שעולה לי בראש כרגע היא להפריד את ההגאים ולבנות 2 משולשי המרה ולהפעיל אותם עם 2 סרוו במקביל .
מרסלו גת
09-23-2008, 09:54 PM
צרפתי 2 תמונות איך העסק עובד , משום מה יש לי תופעת חיכוך רב ואני לא מוצא מאיפה , פירקתי את כל החיבורים ובדקתי אחד אחד .
חיברתי את ההגה השמאלי ( הכל מחובר , יש חיכוך והפעלת כוח , פרקתי הכל והתחלתי מצד שמאל בסדר הפוך , כל זמן שהגה אחד בלבד פועל הכל חלק , ברגע שחיברתי את הנפנף הימני עוד פעם התחילו הפרעות חיכוך , אני לא מצליח לגעת בסיבה וזה משגע אותי , את כל הניסויים עשיתי פעמיים ועדיין לא נגעתי בסיבה , נראה כאילו 2 ההגאים ביחד מפריעים אחד לשני אבל לחוד הם פועלים חלק לגמרי .
אנא עזרה
טוב קובי ידידי המלומד,בוא נתחיל לאט,לאט יש לי גם שאלות, וגם תשובות לך ולעדי כוכב הנקניק.:D
1 האם אתה רואה מאיפו נובע החיכוך? או שזה רעש,וזהו.
2 לפי מה שאתה מסביר כאן לדעתי זה בא ממשולש הניהוג, יש אולי עליו עומס שהכל מחובר:confused זה באמת מסקרן את מה שאתה מתאר כאן.
3 שלחתי לך מייל :confused:
4 לך ולעדי, יש לי את המטלה החשובה ביותר וזה לשלוח הביתה הרבה מזה $$$$$אם לא הטורקיה שלי מוציאה אותי מהועד:D
לגבי הספונ'גה אתה צודק חומר לרצפות,אבל מה זה חשוב אחי, אתה צמוד למשהו אחר:D:D
5 ביום ראשון אני מגיע בעזרת השם, ואני יטפל בשניכם אישית ,וגם בחיכוך של הכנפונים שלך.:)
6 בהמשך למייל שלי אליך אני יעזור לך גם בנושא הרוברט.
קובי פ.
09-23-2008, 10:06 PM
מרסלו , זה לא רעש אלא הפרעה במהלך התנועה , כאילו יש תקיעה בדרך , המשולש על הגה אחד , ימני או שמאלי , עובד חלק , על שניהם לא , כאילו הגה אחד מתנגד לשני .
מוזר לאללה .
בקשר לאיומים , אז אישתי תמניה , ויותר לא צריך להגיד כלום http://smileys.smileycentral.com/cat/15/15_4_128.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=_undefined).
http://www.smileycentral.com/sig.jsp?pc=[object Object]&pp=ZNxmk142YYIL (http://smiley.smileycentral.com/download/index.jhtml?partner=ZSzeb114_ZNxmk142YYIL&utm_id=7922)
TazmanianDevil
09-23-2008, 10:07 PM
מחכים מרסלו...
אני לא משוכנע היות וקשה לראות בתמונה, אבל מהתמונה השמאלית נראה שבמבט מלמעלה, הפין של המזלג נמצא קדימה יותר מאשר הציר של ההגה כלומר הקו "פין מזלג-ציר הגה" אינו ניצב לציר האורך.
אם אכן כך, הרי שבצד השני יש לך בדיוק תמונת ראי ואז למעשה יש לך אכן דיפרנציאל בין ההגאים ואחד מפריע לשני.
להערכתי, אם תחליף את ה"אוזן" המוברגת למוט הפיתול, ב - ballink אשר יתלבש בדיוק על הפלדה ולא קדימה או אחורה ממנה, יתבטל הדיפרנציאל ויבוא לציון גואל :)
TazmanianDevil
09-23-2008, 10:16 PM
אנא עזרה
בתמונה השמאלית נראה שההורן מאוד קרוב לדופן של המנהרה.
בכל מקרה אם יש לך תחילה תנועה חלקה עם הגה אחד(לא משנה איזה) וכאשר אתה מחבר את שני ההגאים, לא...יש לך אכן דיפרנציאל...זה מה שמקשה על ההגאים לנוע יחד ואולי באמת הלחץ הזה גם גורם להורנים להתקרב יתר על המידה לדפנות.
חוץ מזה טיסן כזה מושקע ואתה משתמש בהורן אוזן מפלסטיק, זה ומזלג מתכת לא חברים...להצעתו של ארז אני מצטרף...שים בולינקים ותראה איך הכל זז הרבה יותר חלק ונעים!!
קובי פ.
09-23-2008, 10:17 PM
ארז , בתמונה ההגאים לא ישבו באמצע , עכשיו שהם במצב 0 המשולש יושב ישר לגמרי .
אתה מתכוון להחליף את המחבר הכדורי במחבר עם בורג ( כמו של המסוקים ) .
אני עדיין מתלבט עם לא כדאי להפריד את ההגאים לגמרי.
אני ממש ממליץ בחום על שימוש במחברים כמו בתמונה, ולא במזלגות פשוטים...זה פשוט לא ה"סטנדרט" המתאים למכונה כזו...
התמונה מבניית המפציץ שלי, וזה עובד חלק מאד.
2305 2306
קובי פ.
09-23-2008, 10:25 PM
ארז , יש לי כל התמונות שאי פעם שירשרת :) שמרתי אותם .
אכן אעשה כדבריך , פשוט השתמשתי במה שהיה לי http://smileys.smileycentral.com/cat/3/3_3_109.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=_undefined).
ארז , את הזרוע לבולינק בנית מדיקט תעופתי , באיזה עובי ??
http://www.smileycentral.com/sig.jsp?pc=[object Object]&pp=ZNxmk142YYIL (http://smiley.smileycentral.com/download/index.jhtml?partner=ZSzeb095_ZNxmk142YYIL&utm_id=7923)
TazmanianDevil
09-23-2008, 11:07 PM
ארז , בתמונה ההגאים לא ישבו באמצע , עכשיו שהם במצב 0 המשולש יושב ישר לגמרי .
אתה מתכוון להחליף את המחבר הכדורי במחבר עם בורג ( כמו של המסוקים ) .
אני עדיין מתלבט עם לא כדאי להפריד את ההגאים לגמרי.
להפריד אותם רק יפתור לך יותר בעיות, הניירודים...עם כל הכבוד להם, הם פשוט רק מסבכים יותר מאשר פותרים.
חיבור ישיר להגה ללא פיתולים ועקלתונין יעשה רק טוב לטיסן. אל תשכח שכאשר אתה עושה כך עם הניירודס אתה מאבד המון אנרגיה של הסרוו שמתבזבזת בגלל חילופי ושינויי כיוון.
קובי פ.
09-23-2008, 11:44 PM
עדי , את הניירוד אני לא יכול להוציא הם קבורים בתוך הקלקר של ההגה .
כדי לשנות לפי מה שארז בנה אני צריך לבנות את כל ההגה מחדש .
תלך אחורה בשירשור ותוכל לראות את הניירוד בתוך מייצב הגובה .
שים ballink מסוג אחר מאשר אני שמתי - יש כאלה שהכדור מושחל על הפלדה של המוט פיתול.
בדוק וודא זווית ישרה לגמרי בשני הצדדים ותימנע דיפרנציאל ככה.
TazmanianDevil
09-24-2008, 07:45 AM
ולעשות גומחה לסרוו בזנב אתה יכול?
את הניירוד פשוט תשאיר שם.
אם אין באפשרותך עדיין שים בולינק.
קובי פ.
09-27-2008, 12:15 AM
טוב חברים הבעיה נמצאה , הפתרון עדיין לא .
בתמונה הראשונה רואים את הבעיה , המוליכים הצהובים שבתוך הניירודס פשוט התקשחו וקיבלו את הצורה של המוביל , פשוט הם עמדו הרבה זמן בצורה הזאת , כאשר הפעלתי כל אחד בנפרד לא הרגשתי את הבעיה אבל ביחד הם יצרו נקודת תקיעה , עכשיו אם אחליף אותם הבעיה פשוט תחזור על עצמה כי זה סוג הניירוד והם בנויים יותר לפעולה ישרה , אני כרגע מחפש פתרון שלא ידרוש ממני לחרוץ את כל מייצב הכיוון כדי להעביר ניהוג או חשמלים למינהם , יש לי מוטות מוליך מפיבר של מוליכי סיביי זכוכית שהם מאוד גמישים ועם זיכרון צורתי , זא אומרת שלא משנה לאיזה צורה תכופפו אותם הם תמיד יחזרו לצורה הישרה שלהם , מאוד חזקים ומאוד קשוחים אבל יוצרים כרגע חיכוך רב , אצטרך לשייף אותם להתאמה מלאה או אולי למרוח אותם בטפלון נוזלי .
התמונה השניה , החלפתי את האוזניים הפשוטים בלינקים עם מיסב ובורג , השיפור אכן מיידי .
מרסלו גת
09-27-2008, 12:19 PM
טוב חברים הבעיה נמצאה , הפתרון עדיין לא .
בתמונה הראשונה רואים את הבעיה , המוליכים הצהובים שבתוך הניירודס פשוט התקשחו וקיבלו את הצורה של המוביל , פשוט הם עמדו הרבה זמן בצורה הזאת , כאשר הפעלתי כל אחד בנפרד לא הרגשתי את הבעיה אבל ביחד הם יצרו נקודת תקיעה , עכשיו אם אחליף אותם הבעיה פשוט תחזור על עצמה כי זה סוג הניירוד והם בנויים יותר לפעולה ישרה , אני כרגע מחפש פתרון שלא ידרוש ממני לחרוץ את כל מייצב הכיוון כדי להעביר ניהוג או חשמלים למינהם , יש לי מוטות מוליך מפיבר של מוליכי סיביי זכוכית שהם מאוד גמישים ועם זיכרון צורתי , זא אומרת שלא משנה לאיזה צורה תכופפו אותם הם תמיד יחזרו לצורה הישרה שלהם , מאוד חזקים ומאוד קשוחים אבל יוצרים כרגע חיכוך רב , אצטרך לשייף אותם להתאמה מלאה או אולי למרוח אותם בטפלון נוזלי .
התמונה השניה , החלפתי את האוזניים הפשוטים בלינקים עם מיסב ובורג , השיפור אכן מיידי .
היי ידידי אני מגיב, לפני שאני עולה לטיסה. יופי שמצאת את הבעיה ודיברנו על זה אתמול,אבל אל תישכח,שדיברנו לגבי הסרוואים בהגה כוון שים אותם מאחור, ותפסיק לחשוב על משקל יש לך 4
מנועים 0.91 ,שלוקחים אותי ,ואותך ביחד על הכנף:D .יאלה איש ניפגש בארץ:)
מרסלו גת
09-27-2008, 12:24 PM
סליחה איש, הכוונה היתה להגה גובה.:)
3DCrazy
09-27-2008, 03:08 PM
סליחה איש, הכוונה היתה להגה גובה.:)
מרסליקו ידידי,
בטח עכשיו אתה משייט לך באוויר ונהנה :)
אבל אל תשכח להרים טלפון שאתה פה בארץ... כי לתת בראש זו לא בגדר המלצה אלה בגדר חובה !
טמיר.
סתם שאלה לעתים.:D:D
איךהציפוי יהיה (סכמת צביע):):)
קובי פ.
09-28-2008, 05:31 PM
דן , שנה טובה .
אם תסתכל בשירשור בעמוד הפתיחה תראה בדיוק את סכימת הצביעה .
קובי פ.
09-30-2008, 11:37 PM
שנה טובה ומבורכת לך דן ולכל חברי הפורום .
אני שוב מפרק את כל ההגאים בזנב ובונה הכל מחדש , הפעם ( תחזיקו אצבעות ) מקווה שפתרתי את הבעיות .
קובי פ.
10-03-2008, 02:28 AM
הלילה שבין חמישי לשישי השעה כבר 2.20 בלילה וסוף סוף הכל עובד כמו שצריך , התנועה בהגאים חלקה לגמרי ואין הפסדי כוח בדרך .
1. על פי עצתכם החלפתי את האוזניים הפשוטים ולינק המתכת באוזן קארבון עם מיסב ולינק תואם , עובד ממש חלק .
2. החלפתי את משולש העברת הכוח בזנב במשולש חדש שבניתי ובו המרות הכוח ולא התנועה יותר גדולות .
3. את הניירוד הצהובים הפרדתי ועשיתי חיבור נפרד לכל צד אשר מתחבר למשולש ההמרה .
4. חיברתי את מוט הקארבון לסרוו ולמשולש עם בולינקים .
הכל עובד יפה ונקי .
בנוסף כבר הכנתי את הדלת שירות , 2 שכבות מיקרוגלס ( תחתונה ועליונה) ובאמצע 2 שכבות בד פיבר גס , עד מחר הכל יהיה יבש ואז אחתוך ואשייף את הדלת .
מתחת לדלת כבר הכנתי פלטה עליה ישבו מפסק הרדיו ובקרת סוללות , במידה וארצה יש גם מקום למערכת מילוי אויר ובקרת לחץ .
זהו חייב ללכת לישון - מחר ( היום ) מתחיל כבר בשש וחצי בבוקר .
קובי פ.
10-03-2008, 02:37 AM
עוד תמונות , לגבי הזנב , מה שאתם רואים כרגע זה עדיין בלי המכסה האחורי שבא על מייצב הגובה , אני חייב לתאם אותו יחד עם הגולם של הצריח האחורי כי הם משתלבים ביחד .
שאלה , אני מאוד מתלבט אם לצפות את כל הטיסן במיקרוגלס ואפוקסי , האם מישהוא עשה את זה כבר ? אפשר לקבל חוות דעת על הנושא ? אם אפשר גם סוג האפוקסי והמשקל שנוסף לאחר הביצוע ( יחסית לטיסן שבוצע עליו ) .
תודה מראש .
בברכת גמר חתימה טובה לכולם .
קובי פ.
10-12-2008, 11:50 PM
אהלן חברים .
טוב אז כל ההגאים האחוריים מחוברים ועובדים למופת , העברת כוח מהסרוו להגאים עם מוטות קרבון .
הסרוו הכחול בגרוש וחצי הוא רק להפעלת המגלש האחורי אז נא לא לקפוץ .
זהו , נשאר רק שיופי הגה אחרונים והכנות לציפוי ואז הכל יונח בצד עד לסיום החלק המרכזי של הכנפיים .
חג סוכות שמח לכולם - קובי.
nimrod
10-13-2008, 12:12 AM
המוטות קרבון יהייו מוסתרים בתוך הגוף?
מה שצילמת זה את ההגה גובה הפוך..?
קובי פ.
10-13-2008, 12:50 AM
נימרוד , ההגה מצולם הפוך כמובן , המוטות בתוך הגוף , לא יראו כלום בחוץ .ואם תסתכל בשירשור קצת אחורה תראה שהכל מוסתר כמעט כמו באמיתי .
אני עובד כמו משוגע כדי שלא יראו כלום , מצחיק לא :confused:
חג שמח לך - קובי
ליאור זהבי
10-25-2008, 04:11 PM
קובי,
הפרויקט נראה מדהים. אשמח לסייע במידה ויש משהו שאוכל לעשות.
ליאור.
קובי פ.
10-25-2008, 06:10 PM
ליאור תודה מקרב לב .
שמחתי להכיר אותך אישית , לקבל מילה טובה ממך זה שווה לי הרבה , אשמח להעזר בידע שלך , כרגע אני בשלב של הכנות למעבר דירה כך שהפרוייקטים קצת נעצרו אצלי ברגע שאסיים להתארגן אחזור במלוא המרץ .
בכל אופן כל הפרופילים של מרכז הכנף חתוכים ומשוייפים ואני מחפש כרגע צינור אלומיניום נכון ( מה שיש לי כבד מידי ) אשמח לקבל המלצות על מקומות לרכישת צינורות אלומיניום .
בלי הצינור אני לא יכול להתחיל את בניית הכנפיים .
קובי .
נועם ג
10-25-2008, 08:25 PM
אני מכיר אנשים שהישתמשו בבו של מסוק בתור צינור אלומיניום..
יש גם כאלה מקרבון..
קובי פ.
10-25-2008, 08:36 PM
נועם
הקוטר של הצינור צריך להיות בין 20 מ"מ ל- 25 מ"מ עם עובי דופן של 2 מ"מ לפחות , לא ראיתי צינורות קארבון כאלו .
אולי אני אבנה צינורות קארבון לבד באותה השיטה שבונים צינורות פיברגלאס :confused:, השאלה היא כמה שכבות אני אצטרך על מנת להשיג כוח נגד קריסה נכון :confused:.
ליאור זהבי
10-25-2008, 09:04 PM
ישנם לא מעט בומים של מסוקים בקטרים הללו. מעניין אם הם מספיק חזקים !
קובי פ.
10-25-2008, 09:22 PM
ליאור , אני בהחלט לא מעוניין לבדוק חוזק של בום על טיסן של יותר משנתיים עבודה , מה שראינו ביום שישי זאת חוויה שאני לא מאחל לשונאים שלי ובטח לא לי .
אמנם החיבור הוא של 1/3 כנף בכל צד והחלק המרכזי של הכנף הוא יחידה אחת עדיין אני לא יודע מה רמת העומסים בנקודת החיבור ולא יכול להרשות לעצמי לטעות שם .
יש לי את הסבלנות לחכות לדבר הנכון , לצערי המתכנן לא נתן שום נתונים על הצינור , רק שירטט עיגול לחיתוך על התכנית , הצינורות אלומיניום שמצאתי הם נורא כבדים , אמנם חזקים אבל לא במשקל הנכון .
מאחר ובחיים לא התעסקתי עם קארבון זה תחום חדש לגמרי בשבילי ואני לומד אותו , אכן החומר מדהים בחוזקו ובקלות משקלו ואני צריך ללמוד איך להכין ממנו צינור בצורה הנכונה ובאיזה דבק להשתמש .
אשמח לקבל חומר על שיטות עבודה בקארבון .
תודה לכולם על העזרה :D.
אייל_פ
10-25-2008, 09:50 PM
הי קובי, אני הזמנתי צינור מזירולי. הצינור קל, מכיל את הצינור אלומיניום ואת השרוול שהוא צינור קרטון. המוצר ניראה מאוד איכותי ויותר מוצלח מאילטורים מקומיים. תבדוק אם יש לו משהו מתאים לטיסן בגודל שלך. אולי שווה להוציא קצת כסף ולקבל מוצר איכותי וטוב.
שווה בדיקה (http://www.falcon-aviation.com/)
כנס לסיווג: Phenolic and Aluminium Wing joining Tubes
3Disaster
10-27-2008, 10:42 PM
ועוד אחד ששווה בדיקה (http://www.tntlandinggear.com/composite_tubes.htm)(בומים/צינורות קומפוסיט בכל מיני גדלים)
בהצלחה
קובי פ.
04-15-2009, 10:33 PM
אהלן חברי'ה .
אחרי הפסקה ארוכה מידי לטעמי אני חוזר לאט לאט לעבודה על הטיסן .
אני עובד כרגע על פנים הקוקפיט פה התחלתי בעצם בניסוי עבודה עם חומר חדש שאיתו אני אצפה את כל הטיסן , הגוף והכנפיים , זה היה ניסוי ראשון מאוד מוצלח וקל .
חומר הציפוי הוא " מפת שולחן חד פעמית מנייר " הגודל שלה הוא 1.80 מטר על 1.30 מטר , משקל 15 גרם , חומר ההדבקה הוא לכה שקופה על בסיס מים , מרחתי שכבה אחת נתתי להתייבש כשעה ואז הנחתי את הנייר עם עוד שכבה של לכה , הנייר חזק מאוד , ממש קשה לקרוע אותו ביד , והיתרון הגדול שאפשר למתוח אותו כשהו רטוב ובזמן ההיבשות שלו הוא נמתח עוד , ממש מגיב כמו נייר אורז וחזק כמו בד , עלות כל יח' היא בסביבות 7 שקל ( מצחיק הא ) ואפשר לקבל אותו כמעט בכל גוון מה שיחסוך לי כמה שכבות פריימר וצבע , אחרי הציפוי אני מרסס רק שכבת צבע קלה מאוד בסוף ולא יותר .
אז בהתחלה ציפיתי את פנים הקוקפיט עם כמה חתיכות קטנות ואחר כך אני פונה לבניית חלקי הפנים .
כמה תמונות מהתהליך .
618561866187
רוי שיבר
04-15-2009, 10:37 PM
נראה מעניין...
3Disaster
04-16-2009, 02:26 AM
נראת שיטה מעניינת מאוד וטובה.
יש לך איזו תמונה של איך הולך להראות ל הקוקפיט לאחר ה..?
דניאל.
a-m-i-t
04-16-2009, 02:36 AM
תגיד זה על-בד?
אם כן הוא לא קצת כבד, אבל עדיין מעניין:)
קובי פ.
04-16-2009, 02:52 AM
עמית , אין כאן שום בד , זה נייר ישר על בלזה , הגודל של הנייר הוא 1.80 מטר על 1.30 מטר , משקל 15 גרם לגיליון שלם , מה בדיוק כבד כאן , מה שאתה רואה בתמונה זה שכבה אחת של נייר , הוא מספיק עבה לכסות על פגמים וחריצים קטנים , הערכה שלי שילך לי בערך גיליון וחצי על הגוף והגה הגובה והגאי כיוון ועוד כ 2 גליונות על הכנפיים , יש לי שלד של כנף שהיתה מצופה פעם במונוקוט שאני קילפתי ואני רוצה לבדוק איך זה נמתח עליה , העבודה מאוד דומה לעבודה עם נייר אורז , אני אצפה את הכנף שיש לי ואז אני אדע אם אפשר לכסות איתו כנף פרופילים חלולה .
זה בא במקום ציפוי מיקרוגלאס ואיפוקסי אני מעריך שאני יצא בערך ברבע משקל יחסית לאיפוקסי-גלאס .
ram_z
04-16-2009, 02:53 PM
עמית , אין כאן שום בד , זה נייר ישר על בלזה , הגודל של הנייר הוא 1.80 מטר על 1.30 מטר , משקל 15 גרם לגיליון שלם , מה בדיוק כבד כאן , מה שאתה רואה בתמונה זה שכבה אחת של נייר , הוא מספיק עבה לכסות על פגמים וחריצים קטנים , הערכה שלי שילך לי בערך גיליון וחצי על הגוף והגה הגובה והגאי כיוון ועוד כ 2 גליונות על הכנפיים , יש לי שלד של כנף שהיתה מצופה פעם במונוקוט שאני קילפתי ואני רוצה לבדוק איך זה נמתח עליה , העבודה מאוד דומה לעבודה עם נייר אורז , אני אצפה את הכנף שיש לי ואז אני אדע אם אפשר לכסות איתו כנף פרופילים חלולה .
זה בא במקום ציפוי מיקרוגלאס ואיפוקסי אני מעריך שאני יצא בערך ברבע משקל יחסית לאיפוקסי-גלאס .
קובי אח שלו...
זה לא בד זה על-בד...
כך נקרא החומר שאתה מדבר עליו.
נראה רעיון מעניין! מקווה שיחזיק טוב.
מחכה לעדכון הבא. :)
קובי פ.
04-16-2009, 03:01 PM
רם , תודה על העדכון , אני פשוט קניתי מפת שולחן חד פעמית :D:D.
בנתיים מחזיק פצצה , חזק חבל על הזמן , מקווה שאחרי הכל זה יהיה תחליף נוח לנייר אורז בשילוב בד .
מה שכן , החומר משתייף בקלות רבה ומקבל טקסטורה ממש חלקה .
קובי זה מענין אבל בשביל מה צריך תחליף לנייר אורז? הוא כל כך יקר?
אתה לא מוטרד מהברשת לכה על בסיס מים, ישר על העץ הלא אטום?
קובי פ.
04-16-2009, 07:48 PM
ארז , הנייר הזה שנקרא " על-בד " חזק בצורה מדהימה , ממש קשה מאוד לקרוע אותו בייד , אני חושב שחייב להיות פיתרון יותר קל ולא פחות חזק מהציפוי של איפוקסי עם מיקרוגלאס , וזאת הסיבה העיקרית לניסוי , זה לא שאני פוסל את ה-איפוקסי-גלאס או את הנייר אורז בשילוב בד אני פשוט מנסה משהו חדש .
לגבי הלכה , אכן כתוב עליה לכה על בסיס מיים אבל !! ניתן לדלל אותה עם אלכוהול וזה מה שעשיתי , אין שום השפעה של הלכה על העץ אלא תוצאה מאוד דומה לסנדינג סילר , בהגה כיוון והגה הגובה אני לא יכול להשתמש בסנדינג סילר כי הטינר יאכל לי את הקלקר , הלכה שאני משתמש בה אין כל השפעה במגע עם קלקר וזה היתרון הגדול , גם במחיר הלכה זולה בחצי מהסנדינג סילר .
לגבי ציפוי הכנפיים שאני רוצה לבדוק אני אצפה עם סנדינג סילר וה-"על-בד" באותה השיטה כמו נייר אורז ונראה איך זה נמתח ומתיישב על הכנפיים , את התוצאות אני יראה פה בפורום ( במידה והכל יצליח לי ) ואז בהחלט נראה לי שמצאתי תחליף לנייר אורז בשילוב בד .
קובי
ועוד דבר אחד קטן , עלות העל-בד היא עשירית מנייר אורז .
אגב - נייר אורז בשילוב בד זו רק אופציה אחת, עם טקסטורה מאד סקיילית, אבל יש אופציה אחרת חד שכבתית חזקה ביותר - ניילון (עם סנדינג סילר) למבנה פתוח.
למבנה סגור - די בנייר אורז ללא הבד.
קובי פ.
05-14-2009, 02:05 AM
טוב אנחנו ממשיכים בעבודה המטורפת הזאת , אני בשלב כמעט סופי של הכנת הפרופילים לכנפיים , המון עץ נכנס פה , ממש יער שלם , כל הפרופילים מעץ צפצפה 3 מ"מ ואני הורדתי כמה שיותר חומר מיותר , אני לא מבין למה כל השרטוטים שיש לי הם של פרופיל מעץ מלא ללא חורי הקלה בנוסף הכל משורטט ביד ויש מלא שגיאות של קפיצות ואי התאמות בפרופילים אז רוב המשחק זה להתאים הכל שתהיה לי כנף חזקה , קלה , ישרה , וכמובן זורמת , כרגע אני עובד על ה 1/3 המרכזי של הכנף שעליו יבואו 4 המנועים המדפים והגלגלים ( ה-1/3 המרכזי זה 2.34 מטר ), כבר דיברנו המון על מדפי הפאולר שיש במטוס והתמונה הבאה רק מדגישה את גודל הבעיה , המדף באורך 96 ס"מ וברוחב של 9.4 ס"מ כאשר העובי בשורש המדף הוא 1.4 ס"מ בלבד , המדף יהיה חייב להבנות בצורה שלא יתפתל לו בעבודה ובנוסף הוא לא רק נוסע אחורה אלא גם יורד למטה .
7229
ככה נראה הפרופיל של הכנף בשרטוט הראשוני
7230
וכאן עוד כמה פרופילים לאחר חורי ההקלה ועל מכונת השיוף
723172327233
snowflake
05-14-2009, 02:16 AM
יישר כח. מוריד את הכובע.
Ravivos
05-14-2009, 10:36 AM
קובי -
לדעתי יש המון מקום לשינוי מבנה המדף כדי להמנע מהעובי הסופי שציינת (1.4 ס"מ).
כמו כן, שימוש במספר רב יותר של צירים, ריבוי נקודות דחיפה ועגינה, בנייה נכונה של המדף - כל אלו ימנעו מהמדף להתפתל.
נראה מצויין.
Ravivos
05-14-2009, 10:40 AM
שאלה , אני מאוד מתלבט אם לצפות את כל הטיסן במיקרוגלס ואפוקסי , האם מישהוא עשה את זה כבר ? אפשר לקבל חוות דעת על הנושא ? אם אפשר גם סוג האפוקסי והמשקל שנוסף לאחר הביצוע ( יחסית לטיסן שבוצע עליו ) .
תודה מראש .
שלא תחשוב אפילו לכיוון חומר אחר.
עשיתי לא מעט מיקרוגלאס ואני יכול להגיד בוודאות שאם עושים את זה נכון, תוספת המשקל מאוד קטנה והחוזק המתקבל גבוה משמעותית מכל שימוש בחומר אחר.
קובי פ.
06-10-2009, 02:21 AM
רביב , קח בחשבון שאני מתכוון ללמוד אצלך את הטכניקה של ציפוי מיקרוגלאס ואיפוקסי , האם ניתן לשלב באיפוקסי מגוון ( פיגמנט ) ליצירת צבע בסיס ראשוני ? !
ככה איזה טעימה קטנה ( טיזר ) על רמת הדיוק הנפלאה בתכניות , אלו 2 קורות החציצים שמחברות את 2 חצאי מרכז הכנף ( 1/3 מרכזי ) תסתכלו טוב טוב ותראו איך הקווים בכלל לא משתלבים ולא מתאימים בכלל לפרופילים , גם בקצוות יש רווח בין הקורה לפרופיל , אני כמובן אתקן את זה בהתאם לתכנית אבל כמעט כל חלק כאן יש לו טעות של מילימטר פה ושם וזה ממש מדכא , גם לבנות כזה מפלץ וגם לאכול קש עם אי דיוקים כאלו , אתם לא תאמינו , היה לי קפיצות של עד 5מ"מ בגובה הפרופילים , מה שעשיתי זה להעמיד את הפרופילים עדיין במכפלה שלהם ואז פרופיל 2 יותר גבוה מפרופיל 1 וזאת למרות שהכנף היא הולכת וצרה כל הזמן , וככה עם כמעט כל פרופיל , אין קשר בין אחד לשני , רבותי , אני יודע שאסור להשמיץ ביחוד כאלו שאינם איתנו כבר אבל התכניות האלו ממש , אבל ממש לא מדוייקות .
מקווה שבשירשור הבא כבר נראה תחילתם של כנפיים ובתי מנועים - soon .
אייל_פ
06-10-2009, 09:26 AM
קובי, אין טעם לשלב צבע במיקרוגלס מפני שעליו אתה עובר עם פריימר וצבע. הכל יעלם. לגבי התוכניות, תעבור לזירולי.
לא שאני בא לסנגר על דון ז"ל, ואני מניח שאתה בדקת זאת עד תום, אבל אני בכלל לא בטוח שיש שם טעות קובי.
שים לב -התכניות מראות את הכנפיים "משוטחות" כלומר עם הצלעות בניצב ללוח הבניה. לא "מבט על" אמיתי.
המחברים האלה מיועדים לקחת את הכנפיים בזוויות הדיהדראל הנכונות, והיות והפרופיל לא שטוח בצידו התחתון, אני גם מניח ששני המחברים האלה אינם באותו הגובה לא בחלקם העליון ולא בחלקם התחתון, ואז בעצם מה שאתה מראה בצילומים לא בהכרח מעיד על טעויות בתכנון.
הייתי מציע לך להכין את החלקים מקרטון פשוט, ולנסות להרכיב ואז לראות האם יש טעות ולתקן במידה ונדרש.
קובי פ.
06-10-2009, 06:17 PM
ארז יקירי , אני העמדתי את קורת החציצים על התכנית והיא לא יושבת על קווי הפרופילים למטה ובאורכה יש רווחים של כ 2מ"מ באופן לא סדיר , אחד מושך פנימה אחד החוצה בלי שום הגיון , התמונה זה רק להמחשה בלבד , זאת בהחלט טעות בשרטוט וזה בקטנה בלבד , אם היית רואה איך הפרופילים נראו על הכנף בהצבה ראשונה היית לוקח את כל השרטוטים ישר לפח ולא מסתכל עליהם בחיים יותר :mad:.
טוב אין לי מה להלין כל כך ( כמו כל יהודי טוב אני אוהב להתבכיין ), כאשר שרטוט מבוצע ביד ולא על תוכנת תיב"ם וכאשר המתכנן בחיו לא בנה שום טיסן כנראה שהייתי צריך לדעת שזה מתכון לצרות , אבל בלי צרות לא היה לנו "מעניין" בחיים לא ?
אחרי יותר משנתיים של התמודדות מול הצרות האלו אני כבר מחכה להם , האמת , אם משהו כבר יוצא מדוייק אני עוצר מייד לבדוק איפה טעיתי :D.
אני מאוד מקווה שאין טעות במיקום ה-CG כי את זה אני אוכל לדעת בוודאות רק ברגע שהוא ימריא :confused:.
Ravivos
06-10-2009, 08:05 PM
אני מסכים עם ארז...
במבט על התמונות שצירפת רואים בבירור שהמתכנן שירטט את החלקים תוך כדי הסתכלות תלת מימדית!! על הכנף כולל הדיהדרל ורוחב הפרופיל.
בוא נגיד שהתמונות שצריפת לא שכנעו אותי ... :p
קובי-
זה הטכניקת שרטוט של דון סמיט לציין פרופילים בזוית. אתה באמת מאמין שהוא מכר (העסק כבר לא קיים) אלפי תוכניות שגויות?
קובי פ.
06-10-2009, 09:47 PM
רביב , אולי התמונות הבאות ימחישו טיפה יותר טוב :confused:
762776287629
הנה קורת החציצים האחורית , נראה בסדר ??
76347635
בומה , קודם כל העסק קיים ועוד איך קיים , PCK רכשו את כל הזכויות והם ממשיכים למכור את כל הדגמים של דון סמית' אבל , בשיחה שהיתה לי עם לארי קאטונה ( הבעלים ) הוא אמר לי שהם שירטטו את כל התכניות שלו מחדש באוטוקאד כי רק כך הם הצליחו לחתוך קיטים בלייזר של הטיסנים שלו , לצערי הם לא מוכרים את תוכניות האוטוקאד שלו בנפרד אלא רק עם קיטים , קיט רק של הכנפיים חתוך בלייזר הם רוצים 380$ לא כולל משלוח , יקר לי !!
בכל אופן הם בהחלט מודעים לכל השגיאות בשרטוטים , וכן , דון מכר מאות שרטוטים וכל מי שקנה ממנו נאלץ כמוני להתמודד עם כל השגיאות ולחיות איתם :).
אני בקשר עם עוד 3 אנשים ( 2 בארה"ב , אחד באנגליה ) שבונים את אותו הטיסן כמוני וכולם ללא יוצא מהכלל נתקלו בדיוק באותם הבעיות כמוני , אומר דרשני לא ?.
קובי פ.
09-04-2009, 06:22 PM
טוב חברים , מאחר ואני בונה 2 טיסנים במקביל אז תקבלו כל הזמן שירשור כפול וכנראה שהעדכונים יגיעו במקביל , התחלתי את השליש המרכזי של הכנפיים כאשר בעצם זה חצי של השליש ( רק שליש מרכזי זה 2.20 מטר ) .
התמונה הראשונה זה מבט מהסלון כאשר השולחן הקרוב זאת הכנף של ה-B24 ועל השולחן המרוחק אלו חלקי ה-DH 88 .
9592
בתי המנועים שעל הכנף עדיין לא מודבקים אלא רק מונחים במקום כי אני חייב לפלס אותם רק לאחר שכל שליש הכנף מורכב ומפולס בעצמו עם הדיהדרל שלו , הגעתי לשלב החציצים בכנפיים .
קצת הסברים , את הקורות של הגלגלים המתקפלים בניתי מ 2 שכבות דיקט תעופתי 4 מ"מ ושכבה מרכזית של 5 מ"מ , כמובן שהכל הודבק באיפוקסי 24 שעות , אז יש לנו שכבה דיקט 4 מ"מ , שכבה בד פיבר גס , שכבה 5 מ"מ , שכבה בד פיבר ושיכבה סוגרת של 4 מ"מ , הגעתי לעובי הקורה הנדרש של 13 על 13 מ"מ , חזק מאוד וגם גמיש לספוג מכות נחיתה , את הפיירוולים ( 4 יח' ) בניתי בשיטה דומה רק שם יש 2 שכבות דיקט 4 מ"מ ובינהם פיבר כאשר השכבה העליונה ( כלפי המנוע ) מצופה כבר בפיבר גם , הנה התמונות
קובי פ.
09-04-2009, 06:26 PM
המשך תמונות
3Disaster
09-04-2009, 06:32 PM
תותח קובי!
נראה מעולה!!!!!!!!!
רוי שיבר
09-04-2009, 07:57 PM
נראה מצויין קובי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אלון גרינה
09-04-2009, 08:58 PM
מר קובבה היקר המפלצת מתחילה לקבל צורה עבודה יפה
מרסלו גת
09-05-2009, 03:47 AM
טוב אחינו היקר זה שאתה לא שפוי אנחנו מדברים הרבה בסקייפ:D דבר שני הפרויקטים
ניראים מדהימים מענין עוד כמה זמן אני יהיה בחו'ל שזה יעשה טסט,בכל מיקרה אני סבלני
ולגבי כל המעירים,או העוקצים,או המתלוננים למיניהם בשרשור הזה,פשוט מיותר, קובי נותן
ומסביר ונותן תשובות מקצועיות בכל נושא שעולה אז מה שצריך הרבה פירגון,אני יודע שזה
קשה מאוד ליהודים אבל שווה להיתאמץ:):):) קבל ש א פ ו אחינו!!!!
אלון גרינה
09-06-2009, 07:04 PM
קובי ידידי האם היסתדרת עם ג'ויינרים לכנפיים במידה ולא תנסה צינור אלומיניום תעופתי יש לי אולי פיתרון עבורך
קובי פ.
09-21-2009, 01:35 PM
חגים וזמנים טובים נפלו עלינו בששון , שמח בבית , התחלתי את החצי השני של שליש הכנף המרכזי , לוגיסטיקה : צימצמתי את הסלון והשתמשתי בקיר הארונות שחוצץ בין הסלון לפינה שלי ( שם ה-DH מתרוצץ לו ) שמתי שולחן ויאללה לעבודה , לאט לאט אני משתלט על כל הבית , אישתי בנתיים שותקת :).
כמה תמונות על איך זה נראה עכשיו .
אלון גרינה
09-25-2009, 05:42 PM
נו קובי יש היתקדמות? נו יאאלה לפנק לפנק אם תמונות
מה תמונות- לא מספיק התמונות האילו מהאוהל הדוד תום...
בעלי אולמות בנייה עם CNC ושלל משחזות ומשייפות סרט מקצועיות לא בונים את העניין הזה- אז קובי קטינא מישראל חוצה את הסלון עם דיקט -ומתמודד.
יום כיפור מתקרב- אני מבקש סליחה על הכל...
קובי פ.
09-25-2009, 08:52 PM
חחחחחחחחחחחח בומה , העלת לי חיוך על הפנים .
בומה , הכל נסלח הכל נשכח הכל טוב ורק שיהיה לנו לכולנו הרבה בריאות .
וגם אני אנצל את הפורום כדי לבקש סליחה , אם פגעתי , העלבתי , לא דיברתי יפה , הבטחתי ולא קיימתי אנא סלחו לי , אנסה להשתפר .
גמר חתימה טובה לכולם וחג שמח .
snowflake
09-25-2009, 11:25 PM
היי קובי,
נראה מגניב ביותר....איזה דגל שמת לאחר כיבוש דרום הסלון ?
אייל_פ
09-26-2009, 12:34 PM
קובי, יפה מאוד. פעם ראשונה שאני רואה פרופיל כלכך עבה. בטח לטיסן הזה יש המון גרר.
אם אתה יכול שים תמונה של כל החלקים כדי שניראה צורה של מטוס. חג שמח וחתימה טובה.
קובי פ.
10-09-2009, 09:12 PM
אייל , לטיסן הזה יש המון גרר , רק לגרור אותו ממקום למקום בבית צריך הרבה מחשבה ולוגיסטיקה :).
המשך העבודה , חצי שני של 1/3 כנף מרכזי גמור נשארו עוד כמה חציצים וחיזוקים ואוכל לפרק אותו מהשולחן כדי לאפס את הכנף נכון ואז לפלס את 4 בתי המנוע , מאחר והכנף בדיהדרל אני חייב להעמיד אותה עם פלס ישר לקרקע ואז להעמיד כל בית מנוע עצמאית בפלס כלפי קו האפס היחסי לקרקע וזאת הסיבה שלא הדבקתי את בתי המנוע עדיין , כל מנוע נמצא בנקודת גובה אחרת וצריך לקבל כיוון בהתאם , היותר נכון שמנועים 1 ו- 3 ומנועים 2 ו- 4 נמצאים על אותו קו אפס דימיוני .
סה"כ מוטה 1/3 מרכזי של הכנפיים 2.14 מטר .
רציתי להתייעץ איתכם על נושא הציפוי של הכנפיים , האם לדעתכם יש חומר אחר חוץ מבלזה ( 2.5 מ"מ בתכנית ) לכיסוי המפלץ הזה ?
את 2 חלקי הכנף הנותרות אני חושב לבצע מקלקר עם כיסוי פורניר .
כמה תמונות :
...רציתי להתייעץ איתכם על נושא הציפוי של הכנפיים , האם לדעתכם יש חומר אחר חוץ מבלזה ( 2.5 מ"מ בתכנית ) לכיסוי המפלץ הזה ? ...
כן, יש בלזה...
קובי תעשה לנו טובה, מספיק ראינו כבר ניסויים טכנולוגיים על טיסן ששוקל "ימבה" ק"ג (וכנראה גם עדין לא טס...)
על טיסן בסדר גודל שכזה יש שני ציפויים אפשריים:
1) זה שמצויין בתוכנית
2) זה שהוכח קודם לכן ומעבר לכל ספק
מרסלו גת
10-10-2009, 01:29 AM
אחינו היקר ,אני בדעה של ארז לך על בלזה גם ניתן ביתר קלות לבצע חיזוקים עם צריך!ואיך עדי אומר
KISS BRO :)
קובי פ.
10-23-2009, 04:50 AM
O.K הגעתי לשלב הכי חשוב בכנפיים וזה איפוס ופילוס בתי המנוע .
שלב ראשון : שבלונה וקיבוע הכנף על ציר 0 .
11074
הכנף לפני פילוס .
11075
פילוס ראשוני
11076
וכמה תמונות כלליות ואחר כך אותו הדבר לגבי כנף ימין , שלב הבא ציפויים , רק שתבינו , כמות הבלזה לכיסוי הכנפיים , 35 פלטות בלזה 2.5 מ"מ אורך 95 ס"מ על רוחב 100 מ"מ .
ארז- הספיט יטוס בלי קשר למשקלו-שנובע ממשקולת איזון בחרטום. (הזנב בספיט הוא בלזה ) .הכל עניין של מנוע-לא של ציפוי שניבחר שנראה כרגע טוב מאוד וללא גלים ועיוותים כבר שנתיים+ באכסנה. אבל-המבחן כמובן יהה באויר.
קובי- מנסיון- עבודת ציפוי כאן זה 800$ בלזה לפחות (אני מתכוון לבלזה מיובאת אישית כוללל הובלה ו(יקרה מאוד היום-מע"מ).וכוללות קורות שפת התקפה וזרימה ולוחות 3 ממ. ואני מדבר על 8 -6 קילו בלזה .
הפרויקט שלך בקלות יעבור אלפי דולרים לחומר ומנועים ואלקטרוניקה ואינני מדבר על מתקפלים. הנורסמן התקרב ל-400$ בלזה . רבע סקייל היום זה 800$ בלזה. כן. בארה"ב זה חצי בדיוק-רק כאן ההובלה+מעמ (על הכל )מכפילים את העלות.
קובי פ.
10-23-2009, 08:08 AM
שלומות בומה , שמח לראות שחזרת אלינו ואני מאוד מקווה שאתה בריא ושלם .
חסרת לי באירוע האחרון .
לגבי המחירים נראה לי שקצת חרגת , הציפויים לכנף זה בסביבות ה 500 שקל בלזה , מאחר והזמנתי גם חומר ל DH אז יצאתי בקצת מעל 600 שקל .
ההוצאות הגדולות שיהיו לי זה על מתקפלים - בסביבות ה 900 $ , כל מיני פלסטיקים ושטויות כ- 200 $ וכמובן הצבע שגם זה יהיה כמה מאות שקלים . בכל מקרה נתקדם ונראה .
TazmanianDevil
10-23-2009, 08:38 AM
קובי יש סיבה למה כל הפרופילים עשויים דיקט תעופתי ולא בלזה ?
זה המון משקל...
קובי פ.
10-23-2009, 09:21 AM
אהלן עדי .
הפרופילים עשויים מ- " דיקט צפצפה " ולא תעופתי , וגם יש הורדות משקל רציניות בחורי הקלה שעשיתי , רק בתי המנוע מדיקט תעופתי , כרגע החלק המרכזי של הכנף , לפני ציפויים שוקל 1.85 ק"ג , הגוף כמעט מוכן כולל סרבואים שוקל 3.90 ק"ג , הטיסן אמור לשקול בין 17 ל- 19 ק"ג , 4X 950 גרם זה המנועים = 3.800 ק"ג , בנתיים אני בסביבות ה 9 ק"ג ועם כל המערכות אני מניח שבסוף אגיע ל 16 ק"ג .
2 חברים שלי מארה"ב אשר בונים בדיוק את אותו הדגם שלי הגיעו לא פחות מ 22 ק"ג , אצל אחד לפחות זה טס מצויין עם סאיטו 81 , אני חושב שאני בטווח מכל המושגים .
צבע במאות שקלים? מה אתה הולך לקנות?
קובי פ.
10-23-2009, 10:02 AM
ארז , גם צבעי דו-פונט בכמויות שאני אצטרך זה יגיע לפחות ל 350 שקל ( בחשבון שחצי ליטר עולה כ 80 שקל ) וגם פריימר 2 שכבות , הנה מאות שקלים .
הבנתי...צבעי בית מרקחת...:)
אני עובד עם צבעי מכולת ולכן התפלאתי :rolleyes:
קובי פ.
10-23-2009, 02:46 PM
ארז , האם " צבעי המכולת " ניתנים לריסוס ? אין לי שום כוונה לכלות את כוחי בצביעת מברשת של כזה מפלץ .
דבר שני , הרי מה בס"כ רואים בסוף ? את הצבע וציורי החרטום וכל השמונצעס שמדביקים בסוף נכון ? .
מאחר וכל הטיסן הזה זה קומבינות אז לפחות שיראה יפה בחוץ , לפחות בצביעה אשקיע קצת , אני אכסה את כולו בבד משי ואיפוקסי מבני , אשייף כמו שצריך וארסס אותו , בנתיים זה עוד טיפ טיפה רחוק .
ארז , האם " צבעי המכולת " ניתנים לריסוס ? אין לי שום כוונה לכלות את כוחי בצביעת מברשת של כזה מפלץ .
קבל חיובי בהחלט.
בתמונה שלמטה ההוריקאן נצבע בצבעי מכולת בריסוס, וזה טיסן ראשון שהבחור בנה מתכנית וצבע בכלל ועוד בריסוס, אז גם אתה יכול...
11081 11082
(אגב התמונה מהבוקר, לא איכותית בחסות הסלולארי...אבל שים לב ככה כבדרך אגב - שלושה טיסנים, שלושתם סקייל, שניים מקיט אחד מתוכנית.
איך זה בתור לידפוק את הסטטיסטיקה? :D
...הרי מה בס"כ רואים בסוף ? את הצבע וציורי החרטום וכל השמונצעס שמדביקים בסוף נכון ? . .
נכון אבל לא רק.
רואים גם כמה גליונות נייר לטש שימשו אותך, וכמה damn יזע ומעות נכנסו לתבשיל :cool:
הצבע הוא פוליאור מתוצרת טמבור, מדולל עם טרפנטין, יש הנחיות על הפחית כמה לדלל עבור ריסוס.
הנה צילום יותר איכותי של ההוריקאן של אילן, אתה יכול לשפוט בעצמך לגבי הצביעה.
אגב - כמובן שלגמרי עמיד לדלק מתנול וניטרו ללא כל לכה או הגנות אחרות, לאורך שנים רבות.
אייל_פ
10-25-2009, 01:03 PM
טיסן יפה מאוד.
גם אני צבעתי את המוסטנג אם פוליאור ולא הוספתי לכה. הטיסן עדיין חדש, ימים יגדו.
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.