PDA

צפה בגרסא המלאה : שירשור בניה - סטירמן (זירולי)

אייל_פ
08-26-2008, 10:19 PM
בואינג סטירמן הוא ממטוסי האימון הבסיסי, הפופולריים ביותר בעולם. האב טיפוס המריא לראשונה ב- 1933 ובהמשך פותחו דגמים שונים למטוס. מספר מטוסים נירכשו בארץ במלחמת העצמאות ושימשו ללימוד טיסה. במבצע קדש שימשו המטוסים לתפקידי קישור, סיור, ושינוע מפקדים. מטוסי הסטירמן היו מטוסי הארובטיקה הראשונים של הצוות הארובטי. שני מטוסים נמצאים כרגע במוזאון חייל האויר.
אחרי שנתיים עבודה על מוסטנג ג'יינט (עדיין לא סיימתי אותו) הרגשתי שאני חייב להתאוורר עם טיסן נוסף. בחרתי בסטירמן של זירולי מכמה סיבות. ראשית לאחר שהוצאתי 10000 ש"ח על המוסטנג, חיפשתי טיסן ללא גלגלים מתקפלים, ללא ספינר ענק, ללא מתזמן לדלתות ועוד ועוד. לכן טיסן warbird לא בא בחשבון. בנוסף חיפשתי טיסן לבנות מתוכנית ובניגוד לדעתו של ארז רציתי כמה שיותר גדול אבל שיכנס לרכב. בחרתי בזירולי בגלל שהוא מאוד ידוע והבניה מתוכניות שלו נחשבות קלות אבל ברמת סקייל טובה (לא קיט של top flight). בסופו של דבר בחרתי בסטירמן שדורש הרבה נגרות אבל אין אלמנטים מסובחים יותר מידי.
את הטיסן אני הולך לצבוע / לצפות לפי המטוס הכסוף שקיים במוזאון וכמובן אני מתכנן להוסיף לו את דגל ישראל על הכנף והצעיף הכתום המפורסם.
לגבי מנוע, הטיסן מתוכנן לזנוע 62 אבל מקריאה בפורומים בחול אם רוצים לעשות איתו ארובטיקה חוץ מהמראות, נחיתות והקפות כדי ללכת על מנוע חזק יותר. אם בזמן שאצתרך להחליט מצבי הפיננסי יאפשר את זה אז קיימת אפשרות לקנות מנוע רדיאלי 5 בוכנות של סאיטו אבל המחיר 1400 דולר בחו"ל.
לגבי המידות, אורך כנף 87'' שזה 2.20 מטר (די גדול לדו כנפי).

אייל_פ
08-26-2008, 10:26 PM
הכנת צלעות הגוף.
1865
הטיסנים של זירולי בנויים בשיטה של יצירת שלד ועליו מלבישים את הצלעות. השיטה מאוד קלה וכמות הצלעות לא גדולה בהשוואה ל- B24 של קובי.
186618671868

אייל_פ
08-26-2008, 10:28 PM
1869
החלק המרכזי של הכנף העליונה.
1870

ארז
08-26-2008, 10:46 PM
תענוג לעיניים :)

אילו חלקים הזמנת מזירולי מעבר לתכנית?

בפסח האחרון עת ביקרתי במוזיאון, הדגים האמיתי קצת אווירובטיקה ב - slow motion

היה ממש תענוג לראות ולהקשיב למנוע!

קובי פ.
08-26-2008, 11:12 PM
אייל שלומות .

בקיצור ולעניין , יפה , מרשים , ועבודה נקיה .

הטיסן הזה הוא חלום ואני מת עליו , קראתי כתבות על הסטירמן של זירולי וכולם מהללים אותו ואת תכונות הטיסה שלו , אני חושב שלא צריך להתפרע עם מנוע כל כך יקר למרות שהוא קלאסי על הטיסן הזה הרי אנחנו מתפשרים אי שם באמצע בין הדמיון והרצון למציאות .

בנוגע לסכמת הצביעה , היא קצת תקשה עליך במזג אוויר מעונן .

כל הכבוד יופי של פרוייקט , יאללה שכפל לי סט תכניות :D.

Ravivos
08-26-2008, 11:37 PM
קובי -
בקשר לסכימת הצביעה, הנושא נבדק בחורף האחרון...
אייל הקריב אחד מהטיסנים שלו וציפה אותו במונוקוט אפור כסוף, לא היתה בעיה כלל לראות אותו (לי, בכל אופן) והטיסה עברה בצורה חלקה לחלוטין.
חשוב לציין שביום הבדיקה השמיים היו באותו צבע בדיוק כמו של הטיסן, הנקודה היחידה בה היה קושי קל לראות את הטיסן זה בפיינל לנחיתה על רקע אפור - חתך הטיסן בזוית הזו קטן יחסית והוא עלול "להעלם" מהעין.
מצד שני, לדו כנפי יש חתך קדמי גדול יחסית כך שלא תהיה בעיה.

קובי פ.
08-26-2008, 11:52 PM
אהלן רביב , כיף לראותך באתר , אתה חכם על זקנים :D אצלנו הראיה לא מי יודע מה ועם הגיל היא לא משתבחת הנה כבר התחלתי עם משקפיים מה לעשות :).

תגיד אייל אין מנועי בנזין TWIN שיכולים לתת לך את הכוח הדרוש בלי לגרום לאיזה חור ענק בבנק ?
מציע לך מכל הלב תעשה סקר שוק של מה קיים בארץ ובאיזה מחירים ( אולי אפילו יד שניה במצב טוב ) .

בכל אופן בהצלחה עם הפרוייקט , אני עוקב אחריך :eek:

קובי

אייל_פ
08-27-2008, 12:17 AM
הי קובי, כמו שרביב כתב, לקחתי טיסן מנוע 60 מהיר וציפיתי אותו במונוקוט אפור. הניסוי היה מיועד לבדוק הטסה במזג אויר מעונן לקראת הצביעה של הספיט של בומה. בומה הטיס את הטיסן במזג אוויר הכי לא מתאים לו שיכול להיות וזה אפשרי. גם את המוסטנג שלי אני הולך לצבוע באפור.

yevgeni26
08-27-2008, 01:51 AM
מרתק!!!
מחכה להמשך, בהצלחה.

3DCrazy
08-27-2008, 03:28 AM
אפשר הסבר בבקשה למה עצרת ?! :confused::mad::confused::mad::(:confused::(:(:con fused:
יש פה כאלה שעושים ריפרש כל 5 דק' לראות אם יש המשך !! :D

אז קדימה, לעבודה !

פשוט מרתק !
טמיר.

אייל_פ
08-27-2008, 08:21 AM
הי טמיר, כל העסק הזה לוקח הרבה זמן. עכשיו אני מכין את הפרופילים לכנף העליונה ואני מניח שתוך שבועיים שלושה אגיע להרכיב את הכנפיים העליונות. זה לא סופר זום שתוך יום יומיים הוא באויר. ואל תשכך שיש לי מוסטנג לסיים. ברגע שתהיה עוד התקדמות אציג אותה כאן.

ארז
08-27-2008, 06:33 PM
לגבי הגוון האפור - כולכם צודקים:

הבעיה העיקרית הינה בגישה לנחיתה – בפיינל – עת הטיסן נוטה להיעלם.
הבעיה מחריפה עם מטוס קרב שדורש פיינל ארוך ומדויק, אם לא רוצים "אירועים" אח"כ.

אייל צודק לגבי דו כנפי כמו הסטירמן – מציג חתך קדמי גדול ולכן הבעיה פחותה שם, וגם הוא יטוס יחסית לאט בפיינל, וגם – הוא ממש אבל ממש – גדול.

נסיוני עם שני מוסטנגים כסופים – זה של TF שביעית סקייל, וזה של CMP בעל אותה המוטה, היה:
"סיוט" בפיינל עם ה – TF – פשוט ראו רק ספינר כחול ולך תשמור כנף אופקית רק לפי הספינר...
ואילו ה – CMP היה פחות גרוע בגלל כנף הרבה יותר עבה, וה"זברות" (אוי רגע, בפורום סקייל יש לומר: D-Day invasion strips :D).

צהוב אגב, הוא מעולה לראיה למרחוק.

TazmanianDevil
08-27-2008, 06:43 PM
מה לגבי המנוע, איך תמקם אותו ביחס ל-DUMMY ENGINE?
עם זה יהיה זנוהה יהיה די קשה להסתיר את הראש הענקי שיש לזנוהה...לא?!
חשבת אולי על מנוע כוכבי אמיתי..מטאנול או בנזין כמו שיש ל-SAITO אוMVVS?

Boogle
08-28-2008, 01:53 AM
בעניין צבעים, יהיה לך בקרוב עוד מודל ישראלי לחיקוי, סטירמן שמשופץ במגידו.(אגב חונה ליד ה4X-AAA שאת קצה כנפו רואים בתמונה).

http://www.planesandmodels.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=1917&stc=1&d=1219877497

מרסלו גת
08-28-2008, 02:09 AM
היי אייל מה שלומך מרסלו מרחוק עוקב אחריך ואחרי קובי דרך אגב יש גם לOS מנוע כוכבי ואם ראית את הערבה ב2006 היה טיסן כזה שמשך דאון מדהים צוות גרמני מדהים אני לא יודע אם ראית את זה
בכל מיקרה היה עליו OSכוכבי פצצות לבדיקה שלך
בברכה מרסלו:)

קובי פ.
08-28-2008, 07:59 AM
בוקר טוב

איי בנצי איזה מתוק הסטירמן ממש יפיפה , יש לך יד ורגל בשיפוץ הנ"ל ? .

סכמת הצביעה הצהוב כחול היא פשוט מדהימה ביופיה .

היה גם צביעת הסוואה אצלנו .

מרסלו , בדרכך לארץ תביא לאייל מנוע אחד כזה , אני בטוח שהוא מאודדד מאודדד יעריך את זה :D
אייל , יש לך הערכת משקל לטיסן ? , מה שטח הכנפיים ?אפשר לעשות חישוב של מנוע לפי עומס כנף והערכת גרר , אני חושב שהסופר טייגר 4,600 2 פעימות מתנול יכול בהחלט להספיק לך ואתה חוסך המון במשקל , ארז , מה אתה אומר ?
קובי

Boogle
08-28-2008, 10:44 AM
קובי, הקשר היחיד שיש לי לסטירמן, הוא שחברי ,הלוקח אותי בתור משקולת לטיסות באז"מ שלו , חונה באותו ההנגאר;)
התמונה מלפני כחודש, ביום שישי אהיה שם שוב, אם הוא עוד שם, אצלם לכם עוד כמה תמונות.

ארז
08-28-2008, 12:24 PM
במחשבה ראשונה – ואני מדגיש שאין לי ניסיון עם הסטירמן הזה, אני תוהה האם יש בכלל טעם לנסות ולחסוך במשקל המנוע (בלבד) שכן יתכן ויידרש (כמו בהרבה מקרים דומים) משקל רב באף כדי להביא את מרכז הכובד למקום הדרוש, ואז אין טעם במנוע קל + גוש עופרת, אבל ככל שהבניה תתקדם כך יהיה קל יותר להעריך זאת נכונה.
זו סיבה אחת מדוע אני נוטה "להתחייב" למנוע כמה שרק ניתן יותר מאוחר במהלך הבניה (וסיבה שנייה – כשבונים טיסן במשך תקופה מאד ארוכה, לפעמים "נופל" לידך משהו שלא ציפית, ומשנה את התמונה).

כמובן שיצירת קשר עם בונים אחרים של הסטירמן הזה יכולה לסייע.

בסופ"ש אחפש ואסרוק כמה תמונות של הסטירמן של Brian Taylor (זה משרשור התכניות שפתחתי בתת פורום המקביל שלנו) ששם ניתן לראות איך רב-האומן הגדול הזה שילב מנוע ארבע פעימות חד צילינדרי (מדגם Laser כמדומני) בתוך המנוע דמי עד כדי כך שלדעתי גם הוא כבר התקשה להבדיל מה דמי ומה אמיתי! (תכנית זו שלו אגב, הוא כבר לא הציע לציבור הרחב, מסיבות שמניתי בשרשור השני).

אייל – האם אתה רוכש/רכשת כני נסע משוככים של Robart עבורו? ואת מכלול גלגל הזנב?

מרסלו גת
08-28-2008, 12:54 PM
היי קובי אין לי בכלל בעיה אני גם ככה עמוס עם הפיוזן שאני בונה לדין דרך אגב הולך להיות עליו OS גם אבל 160 אם מפלר מיוחד שהזמנתי עבורו ולאייל שיבדוק בRC UNIVERSE יש שם הרבה מאוד מציאות לפעמים אני מצאתי שם לדוגמא וכבר קיבלתי 4 סרוו היטק 5955 חדש בקופסא 50$ י'ח
בכייף חברים אני שעתיים טיסה מפלורידה קרוב מאוד לTROY :):D
בברכה מרסלו

קובי פ.
08-28-2008, 01:02 PM
מרסלו , מתי אתה חוזר לארץ ?

אשלח לך רשימת כריסמס מלאה :D

שלח לי אימייל לכאן ונתכתב :climax@015.net.il

תהנה חביבי

קובי

אייל_פ
08-28-2008, 02:45 PM
הי חברה, בגלל הפרוייקטים הארוכים אני בדרך כלל מצליח לפזר את ההוצעות על הטיסן וכרגע הוצעתי הרבה כסף על הסופר זום ובלזות לסטירמן. אני מצפה שבעוד כחצי שנה אחרי שאגמור את המוסטנג תהיה לי תקופה לחוצה פחות מבחינת הוצעות על טיסנים ואז אחשוב יותר ברצינות על מנוע. מנוע כוכבי הוא חלום רטוב שלי, ראיתים את השירשור של ארז לטיסן עם מנוע כוכבי. איזה צליל, תענוג. מנוע כוכבי עולה המון כסף ראיתי גם מנוע כוכבי בנזין שמגיע ל- 3000 דולר (כמו מנוע סילון). בכל מקרה, אני מחכה לתקופה שיהיו לי מאט הוצעות ואולי אני ישתגע ואזמין מנוע כזה.
לגבי קני נשא, אכן אני צריך קני נשא של רוברט שפותחו בשילוב אם זירולי לסטירמן אבל ממש מתריד אותי לשלם 250 דולר פלוס מיסים ומשלוח לקני נשא לא מתקפלים ושמוסתרים בתוך מבנה. :(. כרגע אין לי מושג מה לעשות ובקרוב מאוד אצתרך אותם כדי להמשיך בבנית הגוף.
יש כלכך הרבה דברים יפים וטובים שאפשר לקנות אבל קיים תקציב מוגבל וצריך לנצל אותו נכון. אני בשנה שנתיים האחרונות הוצעתי הרבה כסף על כלי עבודה וכל כלי כזה עולה כרוב ל- 1000 ש"ח ועדיין חסר לי ציוד נוסף להשלמת הטיסנים. אני צריך קומפרסור, מסור נימה, משייפת סרט ועוד ועוד.
אבל לא לדעוג, אם השנים התשתיות יהיו מתאימות ואפשר יהיה להתרכז בטיסנים. אני גם חושב שברגע שיהיה לי את הסטירמן בנוי ועומד יהיה לי הרבה יותר קשה לא לקנות לו מנוע כוכבי.

אייל_פ
08-28-2008, 02:50 PM
לגבי משקלים, קראתי בשירשורים שהוא מתוכנן מאוד כבד ולכן דבר ראשון שאני עושה זה חורי הקלה בפרופילים. אני מתכנן גם לנסות להוריד לו משקל בדיקטים במרכז הגוף אבל את זה נעשה בזהירות. אני כנראה אשב עם רביב ונחליט ביחד מה כדאי לעשות ומה לא. וארז צודק במאה אחוז, אם יש צורך במשקל איזון מקדימה אז מיותר להשקיע הרבה כסף ב- DA קל וחזק וכדאי ללכת על זנוע כבד וחזק וזול ואמין.

Ravivos
08-28-2008, 04:56 PM
בנוסף, אם נשים את עניין המשקל בצד, הזנוע 62 יותר חזק מה-DA באופן משמעותי...
DA יניף פרופ 22X8 בכ-7500 סל"ד , הזנוע יניף את אותו הפרופ בכ 800-1000 סל"ד יותר.
חבל שהזנוע שוקל קילו יותר מה-DA.

יש שרשור מדהים ב-RCU על זנוע 62 שעבר הקלה (Weight Reduction) ושוקל 1.75 קילו (הצתה אלק'), כמו כן הורכב על המנוע ראש High Compression עם מערכת Dual Spark והצתה של CH עם תזמון משתנה, המנוע מניף פרופ 22X8 ב-10000 סל"ד...
זה מספר מטורף לכל הדיעות, בסל"דים האלו הפרופים הגדולים פשוט לא יעילים (קצות הפרופ עוברות את מהירות הקול), מה שהכריח את הבונה להשתמש בפרופ מרובה להבים או להשתמש במערכת גג"שים (Reduction) על מנת לאפשר לפרופ גדול יותר להסתובב בסל"ד אפקטיבי.

בכל מקרה, מסכים לחלוטין לגבי הרכבת מנוע כבד על פני הוספת משקל איזון.

אייל, רק תגיד מתי... בין כה וכה אני צריך לבוא אליך עם הקומפרסור ...

Shalva_models
08-28-2008, 05:11 PM
רביב אתה מוזמן לקשר אותנו :)

אייל_פ
08-28-2008, 05:17 PM
הי רביב, כרגע אני עסוק בניהול קיטנה לשלושה ילדים. ברגע שכולם יחזרו לבית הספר ולגן אפשר יהיה להיפגש להמשך המוסטנג. באותה היזדמנות נראה מה אפשר לעשות עם הסטירמן.

קובי פ.
08-28-2008, 05:18 PM
אייל .

באתר של רוברט יש שירטוטים מדוייקים של כני הנסע של הסטירמן כולל מידות , תוריד אותם , זה אפשרי .

אני בטוח שניתן לייצר אותם לבד בעלות קטנטנה בייחס למחיר שהוא רוצה ( ואל תשכח מכס , אכלו אותי הנ... ) .

תתיעץ עם אייל מ. בנושא , חבל לזרוק סתם כסף .

יום טוב
קובי

3Dbuster
08-28-2008, 06:45 PM
היי אייל

אם תרצה בפרטים נוספים ובעיקר תמונות תקריב של מבנה הסטירמן מבפנים כמו כן תמונות איכות של הקוקפיט צור קשר

אני עובד במוזיאון - אני מאמין שאוכל לעזור בכל מה שידרש

בהצלחה - נראה מדהים!
עידו

TazmanianDevil
08-28-2008, 10:12 PM
במוזיאון חיה"א כן?!

ארז
09-03-2008, 08:01 PM
עדין היה לי כאן "חוב" קטן – מתן דוגמא להצנעת מנוע הטיסן בתוך מנוע הדמי.

התמונות מתוך חוברת Scale International Nov./Dec.2000 ובהן דוגמא איך מצניעים מנוע LASER 150 בתוך מנוע דמי של סטירמן עם מוטת כנף 76".

לא רק שבריאן טיילור תכנן את הטיסן סביב הקנ"מ המתאים לגודלו של המנוע, אלא גם בחר באחד מהמטוסים האמיתיים הספורים שהיו מצוידים דווקא במנוע Jacobs שאחד ההבדלים המייחדים אותו לעומת המנוע המקובל, היו תעלת כונס האוויר בתחתית המנוע, אותה ניצל בכישרון רב כדי להסתיר את ראש המנוע של הטיסן.

זה מבט מלמעלה:

2016

וזה מבט מלמטה, בקושי מבחינים במנוע הטיסן.

2017

שים לב – הוא פירק את כיסוי השסתומים כדי לקבל התאמה טובה יותר.
טוב, באנגליה אין בעיה, נראה מי יעיז בעין יהב להטיס ככה...:D

אני סבור שסטירמן של זירולי מאד מאד מרשים גם כן, כל עוד לא רואים את הכבל הצתה הזה כל כך באופן בולט...:mad:

מרסלו גת
09-03-2008, 08:44 PM
עדין היה לי כאן "חוב" קטן – מתן דוגמא להצנעת מנוע הטיסן בתוך מנוע הדמי.

התמונות מתוך חוברת Scale International Nov./Dec.2000 ובהן דוגמא איך מצניעים מנוע LASER 150 בתוך מנוע דמי של סטירמן עם מוטת כנף 76".

לא רק שבריאן טיילור תכנן את הטיסן סביב הקנ"מ המתאים לגודלו של המנוע, אלא גם בחר באחד מהמטוסים האמיתיים הספורים שהיו מצוידים דווקא במנוע Jacobs שאחד ההבדלים המייחדים אותו לעומת המנוע המקובל, היו תעלת כונס האוויר בתחתית המנוע, אותה ניצל בכישרון רב כדי להסתיר את ראש המנוע של הטיסן.

זה מבט מלמעלה:

2016

וזה מבט מלמטה, בקושי מבחינים במנוע הטיסן.

2017

שים לב – הוא פירק את כיסוי השסתומים כדי לקבל התאמה טובה יותר.
טוב, באנגליה אין בעיה, נראה מי יעיז בעין יהב להטיס ככה...:D

אני סבור שסטירמן של זירולי מאד מאד מרשים גם כן, כל עוד לא רואים את הכבל הצתה הזה כל כך באופן בולט...:mad:
היי אייל אולי הקישור הבא יעזור לך לגבי המנוע סתם פשפשתי באתר וזה קפץ לי לעין
דרך אגב מניסיון של קניות באתר אתה יכול להוריד אותו במחיר :) בברכה מרסלו
http://www.rcuniverse.com/market/item.cfm?itemId=427132

קובי פ.
09-03-2008, 09:55 PM
קודם כל אייל , קיבלתי את השרטוט אדבר איתך מחר

ארז , הנה עוד אחד שהחביא מנוע בתוך דמי , שלחתי לך את המסמך המלא , תקרא , מעניין מאוד .

ארז
09-05-2008, 05:35 PM
נוסטלגיה?

כן, אבל לא רק. זה גם קשור חזק לנושא כאן.

הטיסן שבתמונה – סטירמן שתוכנן ע"י – Ziroli.

לא רבים יודעים אבל זירולי החל דרכו עם טיסנים בגדלים "רגילים" לפני שפנה לענקים.
זה שבתמונה, תוכנן על ידו בשנות השבעים, למנוע 40-60, מוטת כנף עליונה 52".

בניתיו בשנת 1982, התמונות משנת 1987, בשנת 2001 (!) מכרתי אותו במצב טיסה לחלוטין. (למה? עד היום לא בדיוק יודע...:().

ehud
09-05-2008, 06:38 PM
יפה מאד יש סרטון?

אייל_פ
09-10-2008, 10:54 PM
חצי כנף עליונה הורכבה בחלקה. הפרופילים במקור תוכננו להיות שלמים ואני פתחתי לכולם שני פתחים לכל פרופיל כדי להקל במשקל. ממשיכים הלאה.
2171

Ravivos
09-11-2008, 02:57 PM
אייל -
תן לנו עוד תמונות...
קנית מצלמה, לא? תשתמש בה.

אייל_פ
09-11-2008, 04:21 PM
הי רביב, אל תשאל אבל המצלמה התקלקלה ועכשיו היא בתיקון. אבל החליפו לי את הטלפון מהעבודה והתמונות נראות הרבה יותר טוב מהטלפון הקודם. אני אצלם בבית והוסיף תמונות אבל אל תשכח שכל חלק לוקח שבועיים שלושה לסיים אז צריך סבלנות.
נ.ב. זה בסדר שהפרוייקט לוקח הרבה זמן. אני לאט לאט מטפטף לאשתי כמה זה חשוב לנו מנוע כוכבי. אני אנסה לשכנע את הילדים שהם צריכים מנוע כזה ואם הילדים רוצים אז צריך לקנות. בשבילם, לא בשבילי. :)

ארז
09-11-2008, 05:34 PM
...אני לאט לאט מטפטף לאשתי כמה זה חשוב לנו מנוע כוכבי. אני אנסה לשכנע את הילדים שהם צריכים מנוע כזה ואם הילדים רוצים אז צריך לקנות. בשבילם, לא בשבילי. :)

אייל – זה הכול עניין של גישה :)

תראה לה את המנוע in-line ארבעה צלינדרי החדש של OS, ותסביר לה שזה פשוט מאד לא רק שממש לא מתאים לך, אלא שהמנוע שאתה הצלחת למצוא במקומו, עולה אפילו כמה מאות דולרים פחות. וזו הנקודה החשובה! :D

לא ככה? :cool:

dann
09-11-2008, 09:17 PM
בניה יפה
בהצלחה בהמשך!!!

גיא חנוך
09-11-2008, 10:19 PM
עבודה יפה אייל! אתה עושה לי חשק לחזור לבנות מתוכניות

אייל_פ
09-12-2008, 10:15 AM
חברה, תודה על הפירגון. אתם לא מאמינים כמה קל לבנות מתוכניות של זירולי. אני חושב שיותר קל לי לבנות את הטיסן הזה מהקיט מוסטנג של TF. שווה לנסות.

ארז
09-12-2008, 10:24 AM
חברה, תודה על הפירגון. אתם לא מאמינים כמה קל לבנות מתוכניות של זירולי. אני חושב שיותר קל לי לבנות את הטיסן הזה מהקיט מוסטנג של TF. שווה לנסות.

מה שנכון נכון. מפתיע שאיש לא הציע זאת לבניה קבוצתית.

קובי פ.
09-12-2008, 01:03 PM
אייל , כאחד שנמצא בצד השני של המפה ( בעניין המתכנן ) אני מקנא בך וכיף לשמוע שאתה מרוצה מהתכניות , דבר אחד לפחות למדתי , איזה מתכנן לא לבחור :D.

ארז , לצערנו אין לזירולי תכנית של טיסן שתתאים לנו לפרוייקט המשותף , אז נצטרך להתאזר בסבלנות עד לפרוייקט הבא .

אייל , קח לך את הזמן בסבלנות , אחת התופעות בבניה זה שלב ההתלהבות והכיף ליצר משהו במו ידך ואז אתה מתכנן פרוייקטים ( כמה ביחד ) וזה גורם לתופעת " BURN OUT " , ואז פתאום כל הפרוייקטים נעצרים לך , מה שאתה עושה כרגע זה בא מאהבה והרבה עונג ותשתדל לשמור על זה כמה שיותר , אם אני מרגיש שזה מעיק עלי אז אני עושה הפסקה קלה כדי להתאוורר , זה מאוד חשוב לשמור על הכיף והתענוג שבבניה , זאת הסיבה שאני לא נלחם בכל הנפילות שבתכניות אלא מתמודד לאט לאט , בקיצור , תמשיך להנות , זאת כל התורה על רגל אחת .

שבת עונג ונחיתות רכות לכולם

אייל_פ
09-12-2008, 01:06 PM
קובי, צודק מאה אחוז, זה מה שקרה לי עם המוסטנג והסטירמן זאת ההפסקה שלי.

משה שוורץ
09-12-2008, 02:36 PM
איל
סקייל טוב לא נבנה ביום אחד אלה בשנה ,שנתיים ,שלוש ......הבניה היא לא בדרך כלל הבעיה אלה החיפוש אחר סכמת צביעה , תמונות .(דקומנטציה) , פרטי הסקייל שלא ניגמרים ,ותמיד נידמה שפיספסת משהו ,בקיצור ללא סבלנות והרבה , חפש לך תחביב אחר.

ארז
09-12-2008, 02:57 PM
טרם נתקלתי בטיסנאי סקייל שלא היו לו 2-3 פרוייקטים לפחות בעבודה במקביל.

זה לגמרי טבעי ונכון לדעתי. היחידים שאני בונה ברצף אחד הם הקטנים יותר - עד מנועי 40-46. כל השאר צריכים הפסקות וחידוש אנרגיות מדי פעם.

התוצאה היא שלעיתים אני לא חונך טיסן חדש במשך שנתיים, ואז פתאום בשנה אחת אני חונך 3 טיסנים די מורכבים וגדולים.

טיסני ARF מציעים פתרון מעולה למי שרוצה להתחדש מדי פעם, בעודו שקוע בבניות ארוכות.

קובי פ.
09-12-2008, 05:24 PM
משה , הרשה נא לי " הצעיר " להעיר משהו : " טיסן סקייל לא מושלם לעולם " , " תמיד יש משהו להוסיף " :D:(.

אני חושב שהבעיה שלנו " הסקייליסטים " שאנחנו רודפי שלמות ואף פעם אנחנו לא ב-100% מרוצים כי אנחנו בטוחים שפיספסנו משהו , ואצל האחר הכל נראה קל כל כך ומושלם .

ארז כמה שאתה צודק , אני בונה את ה-B24 , משחק בהשלמות לצ'רוקי , משחק בלתקן את הפולסאר ( בעצם הוא לא הושלם מעולם ) ו.... חולם על הפרוייקט הגדול הבא .

זה או " זה " או שיאשפזו אותי במוסד סגור :rolleyes::eek::(:confused:.

משה שוורץ
09-12-2008, 08:49 PM
לצערי אתה צודק, הרדיפה לשלמות או כפי שאני קורא לזה "שיהיה בדיוק אבל בדיוק כמו האמיתי" היא המכה של כל סקייליסט באשר הוא וצריך לדעת מתי לעצור אחרת לא גומרים אף פרוייקט

קובי פ.
09-12-2008, 10:28 PM
אתה יודע משה , אני חושב שפה הטעות הגדולה , כבר דיברתי על זה עם ארז ,אנחנו רוצים העתק מדוייק של מטוס מסויים בצורה שיצא מבית החרושת , במציאות לא ראיתי בחיי מטוס שלא " שידרגו " או " קימבנו " לו תוספות ושינויים כטוב על ליבו של הבעלים , בנוסף אין בארץ אפילו מטוס אחד "מלוקק " אלא כל מיני פעצ'אלך , הדבקות , מכות וחלודה ועוד כל מיני מרעין בישין שעברו על המטוס בחייו .

אני רואה בפורומים אחרים בונים שמתגאים בצביעה המדוייקת של כל התחלואים של המטוס , אז למה להתאמץ ולבנות מושלם ואחר כך לצבוע כיתמי דלק ליכלוך של פליטת מנוע וכדומה , אני עושה את זה מהתחלה :D עם כל טביעות הדבק וידיים מלוכלכות ..

ארז
09-12-2008, 11:15 PM
זו בדיוק הסיבה שאני מסכים עם גישתו של בומה, וכבר מזמן " עשיתי סוויץ' " בראש ל - standoff scale.
לטעמי נכון להשקיע ככה שהטיסן ייראה כמייצג מטוס מזוהה, אבל לא צריך לספור מסמרות.

מה לעשות, אם רוצים לבנות ולהטיס מספר מטוסים, קצת קשה לקחת כל אחד לרמת FAI.
יחד עם זאת, אם וכאשר נגיע למצב בו גם תהיינה תחרויות, ולא רק הטסות בשישבת, אני מניח שנרחיק לכת יותר ברמת הפירוט של חלק מהטיסנים.

אייל_פ
10-21-2008, 07:09 PM
יש התקדמות עם הכנף העליונה.

2757

קובי פ.
10-21-2008, 08:36 PM
אויי אייל נראה יפה משהו משהו :D.

הג'ינג'י בתמונה זה דור ההמשך ? .

תמשיך ככה , מרשים מאוד .

קובי

אייל_פ
10-21-2008, 10:19 PM
הי קובי, הג'נג'י בתמונה היא ג'נג'ית אבל בילד שלישי מלבישים גם בגדי בנות וגם בגדי בנים.
עוד תמונה להיום :
2759

TazmanianDevil
10-23-2008, 12:10 AM
מוןרף!!
ממש שלד עצמות.
לא מקנא בך בהכנה של כל הג'יגים הללו.

תמשיך.

אייל_פ
10-23-2008, 10:34 AM
עדי, בשבילי לשבת בערב אחרי שהילדים הלכו לישון ויש סוף סוף קצת שקט, זה טרפיה. אני דווקה נהנה מהשלב הזה יותר מאשר השלבים הסופיים שדורשים הרבה מאוד עבודה עדינה והכל מתקדם כלכך לאט. בשלב הזה כל חתיחת בלזה מוסיפה להתאוות הטיסן וזה ממש כיף.

אייל_פ
11-08-2008, 09:24 AM
לפי התוכניות של זירולי החיבור של הכנפיים נעשה בצורה הבאה: המוט המתכתי מחובר קבוע לכנף והוא נכנס למוביל במרכז הכנף. שם מבריגים בורג בחלק המרכזי עד לצינור ומונעים את תזוזתו החוצה. אני שינית כך שיש מובילים גם בחלק המרכזי וגם בכנף. הצינור במקום להיות מחולק לשניים, חלק לכל כנף, עובר מכנף אחת לשניה ומחזיק את כל העשק. כרגע אני מחפס שיטה שלאחר ההצמדה של הכנף לחלק המרכזי אפשר יהיה לתפוס כדי למנוע את מזזתו החוצה. השיטה שאני יודע היא לחבר לכנף לשון ובחלק המרכזי לבנות מעטפת ללשון ושם לתפוס את הבורג. השאלה היא האים לחבר אום נעץ במעטפת של הלשון ובלשון יהיה רק חור שדרכו יעבור הבורג או שאולי לחבר את אום הנעץ בלשון ולתפוס את הבורג דרך דיקט תאופטי במרכז עד ללשון. אם מישהו מכיר שיטות נוספות לחיבור הכנפיים אשמח לשמוע.

קובי פ.
11-08-2008, 09:46 AM
אייל , האם הכנפיים מתפרקות להובלה או שהם נשארות מחוברות קבוע ( אני לא מתכוון לחיבור לגוף לגוף אלא ל-2 החצאים ).

האם אתה עשית לבד את שרוולי הצינורות או שהם מקרטון ? .

שים תמונות שנבין בדיוק את הנושא .

שבת שלום - קובי

ארז
11-08-2008, 10:18 AM
לא ברור כל כך אייל, צילום של הכנפיים או התכנית באזור הרלוונטי יעזור מאד.

אני אגב, הייתי הולך על צינור שמקובע לפנל כנף ולא משאיר צינור חופשי, היות ואם תשכח אותו בבית כשהלכת להטיס...:confused: ואילו בהיותו חלק מהכנף הרי מובטח לך שאלא אם כן שכחת את פנל הכנף כולו בבית...:D

אום נעץ יש להתקין בחלק ה"קבוע" ואילו בחלק ה"נייד" של הכנף רק קדח תואם.

שתי תמונות "לתזכורת" :rolleyes::

2998 2999

אייל_פ
11-08-2008, 12:39 PM
הי ארז, התוכנית של זירולי היא בדיוק כמו התמונות שצרפת ובורג מחובר בחלק המרכזי עובר דרך מוט האלומיניום. אולם המליצו לי להעביר מוט אלומיניום אחד שמחזיק את כל מרכז הכנף והכנפיים וזה נראה כך:
3000

השאלה איך עכשיו אני יוצר את החיבור של הכנפיים לחלק המרכזי.

ארז
11-08-2008, 01:15 PM
היות והפנל המרכזי של הכנף מחובר עם סמוכות לגוף, אין הרבה מה להרוויח מכך שהמוט רציף לדעתי, ואני מניח שגם לא מתוכנן לבצע תמרונים של 10 ג'י נכון?

לגבי נעילת הפנלים - השיטה של ניק זירולי פשוטה ויעילה לדעתי, לא רואה סיבה לשנותה.

במחשבה נוספת - אם כבר אתה מחוייב לצינור רציף - אם תנעל אותו רק לכל פנל כנף, ככה שהפנל המרכזי "לכוד" באמצע, זה גם אמור להיות פתרון ללא הוספת עוד ברגים.
כאבטחה נוספת למניעת "שליפת" הכנפיים ממקומן בטיסה - דאג למיתרים בין הכנפיים ככה שיהיו לא רק "סקייל" אלא גם פנקציונאליים - בהיותם מתוחים הם גם ימנעו אפשרות של יציאת הכנף ממקומה.

אייל_פ
11-08-2008, 01:30 PM
השיטה של זירולי טובה כאשר המוט מקובע בכנף ואז בורג אחד החלק המרכזי נועל אותה אבל במקרה כאן שמוט לא מקובע בכנף ולכן אני צריך שני ברגים, אחד בכנף ואחד בחלק המרכזי. בנוסף בגלל שהמוט לשתי הכנפיים הוא אותו מוט יש צורך לכוון 4 ברגים וזה מסבח את העסק. אני צריך שיתה אחרת.

3Dman
11-08-2008, 01:33 PM
וואו איל נראה מעולה תמשיך ככה!

ארז
11-08-2008, 02:18 PM
השיטה של זירולי טובה כאשר המוט מקובע בכנף ואז בורג אחד החלק המרכזי נועל אותה אבל במקרה כאן שמוט לא מקובע בכנף ולכן אני צריך שני ברגים, אחד בכנף ואחד בחלק המרכזי. בנוסף בגלל שהמוט לשתי הכנפיים הוא אותו מוט יש צורך לכוון 4 ברגים וזה מסבח את העסק. אני צריך שיתה אחרת.

לא מבין למה.
אם יש מוט אחד, ואם הוא מקובע רק לפנלים החיצוניים של הכנף, והמרכז נעול בין שני הפנלים, למה צריך לקבע את המוט גם לפנל המרכזי?

אייל_פ
11-08-2008, 04:49 PM
ארז, צודק לחלוטין, פיספסתי את העניין הזה. שני ברגים בכנפיים יספיקו. מה שאני לא אוהב בשיטה הזאת זה ראשית שלמוט אין בשר כדי להכיל הברגה ושנית אצתרך לסובב אותו עד שאגיע להתאמה בין החור במוט לחור שיהיה בכנף. אני חושב שהוצעת לשון מדיקט תאופטי והכנת ביית ללשון הצד השני יקלו משמעותית את ההרכבה ויהיה מאוד קל להרכיב אום נעץ בבית של הלשון. לא כך?

ארז
11-08-2008, 05:07 PM
לשוניות זו האפשרות הרגילה שזירולי מראה לא? היא בוודאי טובה.

לחילופין - אתה יכול לשקול העברת בורג דרך הצינור מבלי לבצע בו הברזה.
בורג שיכנס מצידה העליון של הכנף למשל, יעבור בקדח עובר דרך הצינור בשתי דפנותיו, וייכנס לאום נעץ בצידה התחתון של הכנף. כמו כן, ברגע שנעלת צד אחד, הצד השני כבר אוטומטית מוכן לבורג של הצד השני מבחינת כיוון הצינור.

כידוע - לכל בעיה הנדסית יותר מפתרון אחד בד"כ :).
תחליט מה נוח ועדיף לך יותר. אני הייתי הולך על לשוניות כמו בתכנון המקורי של זירולי - יותר פשוט לדעתי.

הדבר החשוב - דיוק, ואבטחה של כל העסק כנגד פתיחה מרעידות.

קובי פ.
11-08-2008, 05:27 PM
אייל , ולמה לא תדביק קבוע את הצינור למוביל בחלק המרכזי של הכנף .

מאיזה סיבה אתה חושב שתצטרך להוציא את הצינור מהחלק המרכזי ? אם תדביק אותו הוא לא יזוז בחיים ונקודות הקידוח ישארו קבועות לא ? .

3Disaster
11-08-2008, 10:31 PM
פי דעתי...
(אמרת שאין מספיק בשר להברזה בצינור) אני הייתי פשוט לוקח עץ בוק שותל אותו בתוך הצינור עד לגובה החצי בערך ועליו שם אום נעץ. ועל החוצץ שבין הכנף לגופ הייתי שם איזה פין למירכוז בשביל הנוחות.

בהצלחה...

קובי פ.
11-08-2008, 10:34 PM
דניאל .
תסתכל בתמונות , מרכז הכנף נשאר כל הזמן מחובר לגוף קבוע בהדבקה , כמו בפיטס של צביקה .

אייל_פ
11-08-2008, 11:23 PM
הי קובי, אני לא מחבר את הצינור קבוע לחלק המרכזי מפני שזה יקשה עלי בשינוע הטיסן. החלק המרכזי יהיה רחב כמו אורך המוט וזה ממש לא נוח. דניאל, מעבר למוט יש אכן פין למרכוז. ארז, האפשרות של העברת בורג דרך הצינור היא האפשרות שזירולי ממליץ. הוספת פין היא דרך שראיתי בפורומים שונים בחו"ל וזה נראה לי הכי פשוט ונוח לחיבור. העניין הוא שאין לי ניסיון עם זה ואני מחפס דעות של אנשים. אם אמצא תמונה של חיבור כזה אצרף בהמשך.

אייל_פ
11-14-2008, 09:03 PM
התחלתי לחתוך את הפרופילים לכנף התחתית של הסטירמן. השתמשתי בשיטה של ארז בעזרת שבלונה מדיקט 0.8 והופתעתי מאוד מהקלות. את הכנף העליונה עשיתי בעזרת סנדוויץ' הייתי צריך להכין שתי שבלונות מדיקט צפצפה, לחתוך מלבנים מבלזה, להצמיד אותם ולשייף. אין ספק שהשיטה של ארז הרבה יותר קלה ומהירה. בנוסף בשיטה הראשונה נכנסו לי 4 פרופילים בפלטה ובשיטה של ארז נכנסו שישה פרופילים. גם הכנת השבלונה היתה קלה מאוד וגזרתי בעזרת מספריים את הדיקט בהתאם לציור המודבק. תוך 5 דקות היתה השבלונה.

3105 3106

קובי פ.
11-15-2008, 12:45 AM
אייל , תמיד , אבל תמיד אם יש לי בחירה ללכת לפי " בעל הנסיון " או לפי בעל הידע , אני אלך עם הנסיון .

לארז חביבי יש את שנהם :D.

ארז
11-15-2008, 09:26 AM
בשביל זה יש, וצריך להיות פורום כזה, לא?

נראה מצויין אייל, ותתחדש על הסכינים והלהבים "כמו שצריך" :)

בטח גם גלית כבר כמה קל לחתוך פתחים וחריצים וכו' עם להבי מפסלת.

אגב, ברגע שיש כבר 3-4 צלעות חתוכות, אני משתמש בהן כדי להניח על הלוחות ולתכנן בדיוק איך לנצל הכי טוב את הלוח לכמה שיותר צלעות. הצלחתי להגיע למצב של כמות שאריות חומר לא מנוצלות ממש אפסיות.

אייל_פ
11-15-2008, 07:18 PM
תודה ארז, אכן כשיש כלים טובים ושיטות טובות העבודה הופכת להיות הרבה יותר קלה. השתמשתי בלהבי מפסלת להכנת החריצים וזה הולך נהדר. רכשתי להב רחבה כפי שציינת בשירשור אבל אני חושב שאזמין גם להב מפסלת צרה יותר. נושא החריצים מאוד קשה כשבונים חבילה וכאן העניין קל ופשוט. ראיתי בשירשור של הבניה הקבוצתית שניסרת חתך למעזנות. אם אתה יכול לתת קצת יותר פרטים איך אתה אחר כך מעמיק את החתכים ומפריד את המעזנת מהכנף. נראה לי שזה יהיה קצת קשה לדחוף שם סכין אחרי שהכנף בנויה ולהמשיך את החתכים.

ארז
11-15-2008, 09:59 PM
...ראיתי בשירשור של הבניה הקבוצתית שניסרת חתך למעזנות. אם אתה יכול לתת קצת יותר פרטים איך אתה אחר כך מעמיק את החתכים ומפריד את המעזנת מהכנף. נראה לי שזה יהיה קצת קשה לדחוף שם סכין אחרי שהכנף בנויה ולהמשיך את החתכים.

ההפרדה נעשית עם המסור הדק - פשוט כשמגיע הרגע להפרדת המאזנת, מנסרים בעדינות את החריץ שהוכן קודם לכן ומפרידים. ברגע שיש כזה חריץ מראש, המסור בקלות עוקב אחריו ומנסר מדוייק וישר.

בומה
11-16-2008, 12:38 PM
אני בשלבי סיום של 1/6 סקייל של MIDWEST. למנוע בנזין 24-26 מוטת כנף 167 ס"מ.
3 שבועות-בנייה של כמה שעות בערבים+סופי שבוע. נשאר גוף עליון-וציפוי. וזה עוד לאחר שנאלצתי להכין בעצמי את הקורות הראשיות שלא הגיעו יחד עם 21 מוטות אורכנים. פשוט שקית אחת -לא הייתה בקיט. לך תריב עכשיו עם חנות בקליפורנייה...
http://scalerc-il.com/scalercforum/uploads/13/2008-11-15_101642_st5_Small.jpg

קובי פ.
11-16-2008, 12:47 PM
איייי איזה יופי בומה .

זאת הבעיה של רכישות בחו"ל , חייבים לוודא שרוכשים ממקומות אמינים שנותנים שירות טוב .

אייל_פ
11-16-2008, 02:11 PM
בומה, בשבלך קיט כזה נקרה ARF. ;)

בומה
11-16-2008, 04:47 PM
קובי ואייל-
בחיי זה בית הבראה. כל חתיכת בלזה מצ'וקמקת- מופיעה עם תיאור ותמונה...לגו לילד שלא התבגר!

קובי פ.
11-16-2008, 06:33 PM
בומה , כולנו היינו פעם " ילד פלא " , רק שעם הזמן והגיל ה-"פלא" הלך ונשאר רק הילד , לתמיד .

אתה זוכר פעם "" קיט "" היה ערימה של לוחות וקורות בלזה וקיט ממש ממש איכותי היה כזה שגם מצויירים עליו החלקים , היום באיכות הלייזר והמחשב הכל כמעט מוכן לגמרי ואין כמעט שיופים .

יש עוד כמה משוגעים כמונו שבונים מסקראץ' לא הרבה אבל יש .

מה שמדהים אותי זה שיש טיסנאים שאפילו ARF הם לא מרכיבים ונותנים את העבודה לאחרים .

בניה בשבילי זה עולם ומלואו , לראות טיסן נבנה ומתרקם מול העיניים מחתיכת שירטוט זה האורגזמה הכי אדירה שהיתה לי , ואין לי מילים אחרות לתאר את זה , מצטער :D

אייל אל תכעס עלי על גניבת השירשור שלך , אבל אני מצרף לפה אתר של " סקייליסט "" שתכנן , בנה והטיס את כל החלומות שלי במו ידיו והכל מאפס - תהנו .
http://www.carlb-rcplanes.com/

אייל_פ
12-19-2008, 09:33 PM
תמונה מהמשך הבניה.
3683

אייל_פ
12-31-2008, 01:39 PM
עוד תמונות. ושוב תודה לעידו שאיפשר לי להגיע למוזאון חיל האויר ולצלם את הסטירמן מזוויות שאי אפשר לצלם אחרי החבל.

3915
3916

3Disaster
12-31-2008, 02:07 PM
עוד תמונות. ושוב תודה לעידו שאיפשר לי להגיע למוזאון חיל האויר ולצלם את הסטירמן מזוויות שאי אפשר לצלם אחרי החבל.

3915
3916

נראה מצויין פלוס+ פלוס+!

המלצה...כדי לך לשים איזהו סטופר (מחסום) בקצה של הבום(המוט של הכנף). אחרת אתה תכניס איזה יום אחד את הבום עמוק מידי ואתה עלול לשבור את הפרופיל הקרוב.

מחכה להמשך:rolleyes:

אייל_פ
12-31-2008, 02:17 PM
דניאל, בהחלט. את נושא החיבור של הכנפיים לגוף ולכנף המרכזית עדיין לא סיימתי. בכלל למרות שהטיסן נראה שלם, לדעתי סיימתי קצת פחות מחצי העבודה. יש המוד דברים להכין שם. מנוע, ציפויים, פירטי סקייל ....
במקור הטיסן מתוכנן כך שהסרווים נמצאים באזור של הטייס הקידמי. אני רוצה לבנות תא טייס מלא ולכן אצתרך להזיז אותם אחורה. אם אני מזיז אחורה, אני יוצר בעיות איזון. בקיצור העבודה רק מתחילה והדרך עוד ארוכה.

קובי פ.
02-06-2009, 02:28 AM
שלומות אייל

מה קורה , יש התקדמות ??

eitui
02-06-2009, 10:19 AM
אייל עם עדיין לא בחרת סכימה אז הנה עוד אופצייה.התמונות של חברים שלי שצילמו את הסטירמן לפני מספר שנים ובמקרה ראיתי אותם אצלם וביקשתי כדי לסרוק אותם.

אייל_פ
02-08-2009, 03:50 PM
תודה על התמונות, אני חושב שהסטירמן האפור יותר יפה אבל עדיין לא סגור על העניין. אפשרות נוספת היא ללכת על סכימה ארובטית של טיסנים בחו"ל שמבצעים תרגילים, בדרך כלל כשבחורה מטיילת על הכנף שלהם. הם נראים מדהימים אבל הסטירמן האפור הוא שלנו ואני מעדיך להכין דגם ממטוס של חיל האויר שלנו.
לגבי המשך הבניה, אני קצת עוצר לטובת המשך בניית המוסטנג. ממש בימים אלו אני צובע בצבע בסיס את הכנף, מוסיף קווי פנלים ופרטים. ברגע שאתקדם קצת עם המוסטנג, אוסיף תמונות. תהליך הצביעה הוא מתיש וקשה אבל מתחילים לראות כבר את הסוף. בקייץ יעברו שלוש שנים מתחילת הבניה.

קובי פ.
02-16-2009, 07:23 PM
הנה עוד אחד , ישראלי לגמרי

אייל_פ
05-03-2009, 05:26 PM
את מייצב הגובה ציפיתי לפני שהדבקתי אותו לגוף כדי להגיע לתוצאה טובה יותר בחיבור בין המיצב לגוף. השתמשתי בציפוי Koverall של SIG. את השיטה למדתי מבומה ומשה שוורץ והיא מאוד פשוטה. במקור משתמשים בדופ כדי להדביק את הציפוי לכנף. הבעיה היא שהדופ מתייבש לאט ולכן קשה להדביק ולמתוח את הציפוי. בעיה נוספת קיימת בקצוות ששם הכנף עגולה וקשה לתפוס את הציפוי בצד השני. הרעיון הוא להשתמש בדבק UHU שנמכר באופיס דיפו. הדבק הזה הוא על בסיס עצטון בדומה לדופ, כך שכאשר מורחים עליו את הדופ, הדופ ממיס אותו ונוצר חומר אחיד. היתרון בדבק הזה שהוא מתייבש מהר ומאוד קל לעבוד איתו. בשלב ראשון מדפיקים דופן אחד (שפת התקפה), אחר כך את הדופן הניצבת לראשונה ואז מותחים (הדבק בשפת ההתקפה כבר התיבש בינתיים) ומדביקים את שאר הדפנות. השלב הבא להדביק מסביב את כל הדפנות. אחר כך חשוב מאוד לעבור עם דבק על הפרופילים כדי למנוע מצב שבזמן החימום והמתיחה של הבד, הוא יתנתק מהפרופילים ולא יראו אותם במידה והם יותר שקועים מהבד. לאחר מיכן עוברים על כל המקומות שיש בזה עם דופ. ורק אז, אחרי התיבשות מותחים את הבד עם מגהץ. רצוי מגהץ ולא בלאואייר כדי למנוע המסת הדופ והתנתקות של הבד מהפרופילים.לעיבוד הסופי עוד לא היגעתי. אני יעדכן כשנגיע.
684668476848

ארז
05-03-2009, 06:21 PM
לא הבנתי בשביל מה להדביק גם לצלעות?
לא מספיק בהיקף?

אייל_פ
05-03-2009, 06:27 PM
הי ארז, בדרך כלל בהיקף זה מספיק אבל במיצב גובה, הפרופיל מתקרב לקו ישר בין שפת ההתקפה לזרימה ולכן רוצים להדגיש את הצלעות ולהימנע ממצב שבו הפרופיל יותר נמוך מהקו הישר בין שפת הזרימה לשפת ההתקפה וייוצר מצב שבו כאילו אין פרופיל באותו מקום. בכנף כאשר הפרופיל מודגשת פחות יכול להיות מצב כזה אלה אם יש פרופיל אחד יותר נמוך מהפרופילים שלידו ואז שוב נוצר לך אפקט של אין פרופיל באותה נקודה. בכנף קעורה מלמאטה ממש חייבים לעשות את זה אחרת הציפוי יתנתק מהכנף.

אייל_פ
05-04-2009, 11:28 PM
לפי התוכניות של זירולי, הסרוו להגה גובה נמצא באזור תא הטייס עם פתח גישה מלמאטה ומוט באורך כ- 80 ס"מ רץ עד לחיבור ההגה. אני מתלבט האים מוט אורן עגול באורך 80 ס"מ, עם חיבור של מוט הברגה ומזלג, יתנו פיתרון טוב או שיהיו לי בעיות של דיוק בגלל גמישות מסויימת שיש במוט. אני רוצה להימנע ממיקום סרוו בחלק האחורי מהסיבה שאני לא רוצה לפתוח פתח שרות נוסף, וסרוו שיבלוט החוצה ממש לא בא בחשבון. לכן אני מעדיף ללכת כמו התיכנון המקורי. אולי אני צריך מוט קרבון ולא עץ, ואולי לא?

קובי פ.
05-05-2009, 09:30 AM
שמע אייל , קבל שלילי חזק לגבי מוטות עץ , הם מתכופפים באורך הזה ואתה תהיה חייב כמה טבעות חיזוק בדרך מה שיגרום לחיכוך גבוה בעבודה .

מה שעשיתי אצלי ( יותר ממטר מרחק בין הסרבו להגאים ) זה שהלכתי על מוטות קארבון מהעובי הבינוני והם עושים את העבודה יופי , אין בכלל עיוותים .

המלצה חמה ממני .

josefvs
05-05-2009, 11:53 AM
אייל, למה לא Pull-Pull ?

אייל_פ
05-05-2009, 01:02 PM
הי יוסי, הגה הכיוון יהיה מחובר עם pull - pull. הגה הגובה בנוי בצורת "ח" שמולחם עליו פחית לחיבור מזלג. הכל פנימי ומוסתר.

josefvs
05-05-2009, 01:39 PM
אז אולי ככה, הארכובה בזנב והכבלים לאורך הגוף

אייל_פ
05-05-2009, 01:49 PM
יוסי, מה היתרונות בשיטה הזאת לעומת שימוש במוט קרבון כמו שקובי הציע? המוט נראה לי הרבה יותר קל ופשוט להרכבה ולא צריך לדייק כמו בהרכבה של מערכת pull pull.

josefvs
05-05-2009, 03:05 PM
משקל נמוך יותר

קובי פ.
05-05-2009, 05:13 PM
אייל , המערכת שהציע יוסף היא אכן אמינה ומדוייקת אבל קצת מסובכת ובטח לא יותר קלה ממוט קארבון פשוט , המוט בא כבר עם סופיות כך שקל מאוד לחבר לו מוט הברגה ובולינק , קל , אמין , פשוט ובקיצור " KISS " .

מה שאני עשיתי זה לתפוס את החתיכה של מוט ההברגה על ראש מברגה , טיפה איפוקסי ואז מבריגים הכל פנימה ונותנים להתייבש , זה הכל

קובי

ארז
05-05-2009, 06:18 PM
לפי התוכניות של זירולי, הסרוו להגה גובה נמצא באזור תא הטייס עם פתח גישה מלמאטה ומוט באורך כ- 80 ס"מ רץ עד לחיבור ההגה. אני מתלבט האים מוט אורן עגול באורך 80 ס"מ, עם חיבור של מוט הברגה ומזלג, יתנו פיתרון טוב או שיהיו לי בעיות של דיוק בגלל גמישות מסויימת שיש במוט. אני רוצה להימנע ממיקום סרוו בחלק האחורי מהסיבה שאני לא רוצה לפתוח פתח שרות נוסף, וסרוו שיבלוט החוצה ממש לא בא בחשבון. לכן אני מעדיף ללכת כמו התיכנון המקורי. אולי אני צריך מוט קרבון ולא עץ, ואולי לא?

אייל, בפייפר 1/4 של SIG מוט הניהוג להגה הגובה הוא באורך כ-95 ס"מ.
אתה לא השתמשת במוט הפחמן שבא עם הקיט?
הוא לא טוב?
אני סבור שאין טוב פשוט מלהעתיק פיתרון זה 1:1.

אייל_פ
05-31-2009, 11:45 AM
הי ארז, קצת באיחור, אבל המוט פחמן שיש לי בפיפר הגיע עם הקיט. אפשר למצא כזה בטיסן חיפה?
אני מחפס רעיונות איך לעשות את החוטים (fling wires) בומה המליץ לי לעשות את זה עם חוט דייג אבל אני בכל זאת מחפס משהו שיראה יותר סקיילי.

קובי פ.
05-31-2009, 02:13 PM
אייל , חוטי פלדה שזורה של טיסני נהוג כבלים עושים את העבודה יופי , יש בכמה עוביים אני חושב שה-0.15 יספיק בהחלט , אם תרצה יש לי 0.15 וגם בעובי 0.17 .

דבר איתי
קובי

בומה
05-31-2009, 02:28 PM
חוט דייג מפלדה חבוב.
עולה חצי מהנהוגי כבלים-וזמין בכל חנות לציוד ספורט ודייג.

קובי- מהיכן אתה משיג מוטות קרבון פייבר דקים?

גבי א
05-31-2009, 02:37 PM
כן קובי, גם אני מצטרף לשאלה של בומה, אני צריך שתי מוטות קרבון לפושרודים ל - FLEET ,מאיפה קונים בעובי המתאים.

קובי פ.
05-31-2009, 03:10 PM
אני מצאתי אותם קרוב קרוב אצל חנות טיסנים בראש העין , אני מאמין שניתן למצוא מוטות קארבון בכל חנות טיסנים או בחנויות ציוד דיג .

האמת שצינוריות הקארבון שמצאתי היו עם סופיות והכל , שווה לחפש בחנויות טיסנים , המחיר לא נורא כל כך .

אייל_פ
05-31-2009, 04:22 PM
הי בומה, מצורפת תמונה של החוטים. אני מחפס משהו יותר קרוב למציאות. אם לא אמצע אז אני ישתמש בחוטי דייג מפלדה. אגב, מה העובי שלהם?
7475
היתה לי בעיה רצינית בהלחמה של המוטות שמחזיקות את החלק המרכזי של הכנף העליונה. השלב הראשון הוא לחבר את ארבעת המוטות והשלב השני להוסיף X בין כל שתי מוטות. היה צורך לכוון את הכנף העליונה ורק אז להלחים ולקבע את ה- X ים. הבעיה היתה שההלחמה של ה- X באזור הקרוב לגוף, שרף לי חצי טיסן. אחרי הלחמת הכסף הייתי צריך להחליף את האורכנים באזור ולשחזר את הצלה שקצת נשרפה. האים יש דרך למנוע את זה? (אני חייב להלחים כשהכל מחובר).

בומה
05-31-2009, 05:42 PM
רבונו של עולם-לא עושים הלחמות שם. עושים NICOPRESS . ובכלל-עושים זאת שהכנף מורכבת ומקבלת את כל המאמצים של הכבלים ומוטות הקבנות של התחתונה. ממש בסיום הרכבת הטיסן המלא.
אם תעשה עכשיו- תקבל צד אחד מתוח -צד שני מדלדל כמו איטרייה רטובה.
אל תקפוץ שלבים.
כל הקבנות וה-NICOPRESS- בסיום לאחר ציפוי והרכבת כל המודל. דיברנו על זה.

אייל_פ
05-31-2009, 06:44 PM
בומה, מה זה NICOPRESS ?
הבעיה שאני צריך לבנות את כל המגדל ואחר כך לצפות את מרכז הכנף ואת החלק העליון של הגוף.

ארז
05-31-2009, 06:49 PM
... הבעיה היתה שההלחמה של ה- X באזור הקרוב לגוף, שרף לי חצי טיסן. אחרי הלחמת הכסף הייתי צריך להחליף את האורכנים באזור ולשחזר את הצלה שקצת נשרפה. האים יש דרך למנוע את זה? (אני חייב להלחים כשהכל מחובר).

לא מלחימים על הגוף!!! :mad:

מסיימים את ההלחמה בצד, על ג'יג למשל:

7486 7487

אפשר גם גימור בסיסי לפני ההרכבה (למשל מעטה אלומיניום):

7488

ורק בסוף משדכים את ה"כלוב" לערימת העצים הקטנה שהוכנה "מבעוד מועד" :D :

7489

בומה
05-31-2009, 11:27 PM
אייל-תקרא הכל על ניקופרס-כלי חובה לבוני דו כנפיים רבע סקייל:
http://www.nicopress.com/

אייל_פ
06-01-2009, 10:00 AM
ארז, איזה יופי של טיסן, כל פעם אתה מוציא שפן חדש מהקובע. הבעיה אצלי היתה שהמגדל היה בנוי מארבע מוטות נפרדים שהכיוון שלהם צריך להיות כשהכנף מוכבת. אולי הייתי צריך, לא לפי התוכנית, להמשיך אותם מצד לצד בתוך הגוף ולמצא דרך להלחים מחוץ לגוף. (בפעם הבאה).
בומה, הלחצן הזה מספיק חזק כדי לחבר בין שני מוטות פלדה במקום הלחמת כסף?

ארז
06-01-2009, 12:52 PM
תודה, אבל הלוואי ואפשר היה באמת לשלוף את הדברים האלה מתוך כובע...מניסיוני זה תהליך קצת יותר איטי בד"כ, שמשלב לא מעט "damn, יזע, ומעות" :D

הקונץ פטנט הזה שהבומה מראה, לדעתי הינו בהקשר של אבטחת סיומות הכבלים, לא בהקשר של חיבור הפלדות הקפיציות...(?)

בומה
06-01-2009, 01:28 PM
לכבלים בלבד. עכשיו אני מבין שניסית להלחים את המטות על הטיסן...אייל- נשבר שיא עולמי כאן. שתהה לנו בריא...
אוהב את הראש שלך-גנוב לחלוטין...

אייל_פ
06-01-2009, 01:51 PM
גם לי מותר לעשות שטויות לא? דווקה היה מגניב איך שהבלזה עלתה באש.

קובי פ.
06-01-2009, 03:00 PM
איילוש'קה , על נייר אלומיניום לבידוד שמעת ? , כן , בלזה בוערת יופי , אפילו יופי מאוד .

חמודי , לא מלחימים על העץ עם מבער , אם תשים לב ההלחמות שארז עשה אלו הלחמות עם סילסול חוט מתכת לחיבור וחיזוק החלקים במקומם , ההלחמה רק סוגרת סופית את החיבורים ואם אני לא טועה ההלחמות נראות כהלחמת בדיל ולא כסף , ז"א עם מלחם ולא מבער , האם אני צודק ארז ?.

לא נורא , ככה לומדים , אנא שאל אותנו לפני הביצוע ולא אחרי :D.

אייל_פ
06-01-2009, 04:34 PM
קובי, ניסיתי לשים נייר אלומיניום ולא עזר, המבער בטמפרטורה גבוהה יותר. אבל לא לדעוג הכל כבר תוקן ונמשיך הלאה. קשה להבדיל בין הלחמת בדיל לכסף מתמונה אבל לא ניראה לי שארז יעשה הלחמת בדיל, זה לא תופס כמו הלחמת כסף.

ארז
06-01-2009, 05:51 PM
...אבל לא ניראה לי שארז יעשה הלחמת בדיל, זה לא תופס כמו הלחמת כסף.

אתה צודק בשני הדברים במשפט הזה :)

ואני מאד ממליץ - אל תלחים על הטיסן...

ארז
06-01-2009, 05:52 PM
גם לי מותר לעשות שטויות לא? דווקה היה מגניב איך שהבלזה עלתה באש.

מותר לעשות שטויות אייל, אבל במקרה כזה מקובל במחוזותינו לזעוק "מי פתח לי רדיו?" :D:D:D

בומה
07-07-2009, 10:44 PM
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3760&Product_Name=Steel_Control_Clevis_Set
אייל-לשאלתך בדבר לינקים לכל מערכת הכבלים לכנפיים ולזנב- אתה צריך 18 לינקים מהסוג הרצ"ב.
החור במוט משמש אותך להשחלת הכבל-אותו אתה נועל עם לחץ על צינורית דלק מנחושת-או- שרוולים קנויים מחנות דייג.

אייל_פ
07-21-2009, 09:33 AM
גם הסטירמן מקבל תשומת לב. המבנה של הדגל הוכן כבר בשלב הזה.
8866

אייל_פ
02-01-2010, 09:06 PM
אני צריך לחבר שני מערכות pull pull לסרוו אחד. מערכת אחת להגה כיוון והשניה לגלגל. יש למישהו רעיונות איך לחבר לזרועות כך שלא יפריעו אחד לשני? מי צריך להיות פנימי ומי חיצוני?

ארז
02-02-2010, 07:59 AM
המלצה חמה - ובמיוחד כשמדובר בטיסן בגודל ומשקל כמו זה, אל תחבר גג"ז באופן לא משוכך לסרוו, למען אריכות ימי הסרוו ואולי גם הטיסן...
שים לב שתמיד מבצעים חיבור דרך קפיצים לספיגת הזעזועים, וכאשר החיבורים בכלל פנימיים כמו בסטירמן, זה עוד יותר קל לבצע חיבור דרך פושרוד עם שיכוך בקצה.

אייל_פ
02-02-2010, 10:39 AM
הי ארז,
איפה אני יכול להשיג קפיצים באזורינו?
האים כדאי להישתמש בפושרודים, או במערכת פול פול עם כבלים ממתכת? כדי לחבר גם פול פול להגה הכיוון וגם לגלגל, אני צריך זרוע ארוכה. השאלה היא איזה זרוע כדאי לשים ואת מי אני מחבר פנימי בזרוע ואת מי חיצוני.

ארז
02-02-2010, 12:26 PM
מטבע הדברים היות ואתה כנראה רוצה תנועת היגוי גג"ז קטנה יותר מאשר תנועת משטח ההגה עצמו, מובן שעליך לחבר את כבלי הגלגל פנימה יותר מאשר את כבלי ההגה האווירודינאמי (זאת בהנחה שזרועות הניהוג של ההגה ושל הגג"ז במידות דומות/זהות).

אבל נראה לי שלא הבנת את ההמלצה הקודמת שלי - לא לבצע חיבור קשיח (שני כבלים מתוחים זה חיבור קשיח) של הגג"ז לסרוו.

קפיצים משמשים בחיבור הקצר המקובל בין הגג"ז להגה (ראה במטוסים אמיתיים למשל).

היות ובסטירמן כל הטקס הזה ממילא הוא פנימי בגוף וחבוי מעין כל, מה הבעיה להתקין פושרוד ממוט קרבון עם משכך בקצה?
ראה כל מיני אביזרים שמשמשים למטרות שיכוך כאלה במכוניות נהוגות רדיו (הגדולות והכבדות יותר, לא צעצועי ילדים).

אייל_פ
02-02-2010, 12:41 PM
ארז, אתה מציע לרדת לגמרי מעיניין הפול פול לגלגל ולחבר פושרוד בודד שיחובר לצד אחד של מוט היגוי הגלגל דרך משכך. ניראה לי רעיון לא רע. יש לך קישור לדוגמת משכך כזה? משכך של רכב על שלט ניראה לי מסורבל מידי כדי להכניס אותו טורי לחיבור הפושרוד.

אייל_פ
02-20-2010, 11:32 AM
אחד הדברים המעצבנים בדו כנפיים הוא ההרכבה והפירוק של הכבלים בין הכנפיים. בסטירמן של זירולי הכבלים הם לצורך מראה בלבד. חיפסתי שיטה לחבר אותם כך שיהיה קל להרכיב ולפרק. הכבלים מחוברים בין הכנף לגוף. קדחתי חור בגוף ודרכו הישחלתי את הכבל. בצד של הכנף הילחמתי מזלג שמתחבר לפח אלומיניום על הכנף. כדי לימנוע רעידות של המוט בחיבור לגוף, לקחתי גומיה של אסלה של שירותים (לא משומשת כמובן) חתחתי ריבוע והמוט עובר דרכה. הגומיה תופסת חזק את המוט. כדי להרכיב פשוט צריך לדחוף את המוט לחור בגוף ולחבר את המזלג בכנף. קל ופשוט.

1319413195
1319613197

בומה
02-20-2010, 04:05 PM
אייל-
אם הייתה יודע כמה לחץ מופעל על הכבלים בטיסה-היית מקבע את העניין עם תפסנים ובנוסף קובע אבטחה שלא יפתחו. אל תשנה את מה שזירולי משרטט-זה כבר עבר הרבה בדיקות. כל שינוי-מזמין צרות.

3DCrazy
03-04-2010, 02:21 AM
מה קורה אייל ? ישנה התקדמות כלשהיא ?

אייל_פ
03-15-2010, 08:15 AM
תמונות נוספות מבניית הסטירמן.
13873 13874
13875 13876

eitui
03-15-2010, 08:49 AM
יפה מאוד , נראה שסיימת את הנגרות.עכשיו לישורת האחרונה (שהיא לא פחות קלה).

בומה
03-15-2010, 09:54 AM
אייל-
חלום. פשוט חלום של מטוס, בנייה נהדרת ואני בטוח שאתה נהנה מכל שנייה. גם בניית זירולי-שזה ממש כייף, וגם בניית אוירון אמיתי.

החלום האמיתי עוד בדרך- הטיסה שלו תוציא אותך מדעתך ביציבות ובטיסת הסקייל שלו. הכל צבע כסף-ממש יראה טוב!

אייל_פ
04-22-2010, 10:25 AM
לפי התוכניות של זירולי, חיפוי הגלגלים בנוי מגוש בלזה. אני בחרתי בשיטה קצת שונה ונותנת צורה יפה ונקיה.
151541515515156

לגבי המנוע, החלתתי לא להרכיב משכחים בין המנוע לגוף ולחבר צלע אש מחוזק היטב לגוף. בנוסף, הזזתי אחורה את צלע האש וחיברתי מעריך לפרופ. בצורה כזאת המנוע לא יפריע לדמי מנוע ויוסתר בתוך כיסוי המנוע.

151571515815159
הפלסטיק הלבן הוא הבסיס לצילינדרים של הדמי רדיאלי ויפתחו בו פתחים נוספים באזור המנוע לקירור.

TazmanianDevil
04-22-2010, 12:29 PM
בוב הבנאי, הרווחת זאת ביושר חבר. פשוט נפלא !

אייל_פ
04-22-2010, 01:31 PM
תודה עדי, אני שואף לסיים אותו תוך חצי שנה, יש עוד המון עבודה בעיקר על תא הטייס. בסופו של דבר יהיה לנו תואם סטירמן מוזיאון. אולי ניתן לטרנר סיבוב עליו.

אייל_פ
05-03-2010, 01:05 PM
הכנף העליונה מצופה בקווראול.
15375

עכשיו ממשיכים את העבודה על הכנף התחתונה. שם העיניין יותר מורכב. חיברתי את הסרוואים בכנפיים. אני מתכוון להכין פתח שירות כדי לגשת לסרוו. מסתבר שזירולי תכנן את הסטירמן מהתוכניות של המטוס האמיתי וכמות הפרופילים זהה בטיסן ובמטוס. זה יוצר לי בעיה של חוסר מקום לסרוו אבל מסתדרים. בכנף של הסטירמן יש שני פיתחי שירות. אחד בחיבור למעזנות ואחד נוסף (לא יודע למה).

15376

עשיתי הכנה לפתחים האלו והם ישולבו אחרי הציפוי. מיקום פתח השירות בחיבור למעזנת במטוס האמיתי נימצא באותו מקום שממוקם הסרוו לכן אני יכול להנות גם מפריט סקייל וגם מפתח שירות במקום שצריך.

153771537815379

מרסלו גת
05-03-2010, 01:16 PM
15375

עכשיו ממשיכים את העבודה על הכנף התחתונה. שם העיניין יותר מורכב. חיברתי את הסרוואים בכנפיים. אני מתכוון להכין פתח שירות כדי לגשת לסרוו. מסתבר שזירולי תכנן את הסטירמן מהתוכניות של המטוס האמיתי וכמות הפרופילים זהה בטיסן ובמטוס. זה יוצר לי בעיה של חוסר מקום לסרוו אבל מסתדרים. בכנף של הסטירמן יש שני פיתחי שירות. אחד בחיבור למעזנות ואחד נוסף (לא יודע למה).

15376

עשיתי הכנה לפתחים האלו והם ישולבו אחרי הציפוי. מיקום פתח השירות בחיבור למעזנת במטוס האמיתי נימצא באותו מקום שממוקם הסרוו לכן אני יכול להנות גם מפריט סקייל וגם מפתח שירות במקום שצריך.

153771537815379
היי אייל ניראה מדהים!אבל צינור החשמל הירוק,בתוך הכנף זה כבר לא תיקני!!:D:D

hifly
05-03-2010, 01:42 PM
צינור מריחף ירוק 16 ממ- תקני לקירות בטון בלבד!!!:)

איל ניראה 900,000 דולר- שתסיים כבר יראה מליון דולר.

מרסלו גת
05-03-2010, 01:51 PM
[QUOTE=hifly;46871]צינור מריחף ירוק 16 ממ- תקני לקירות בטון בלבד!!!:)

איל ניראה 900,000 דולר- שתסיים כבר יראה מליון דולר.[/QUOT

זה כבר לא תקני לקירות בטון גם ידידי היקר,:)
וזה כבר ניראה מיליון $!!!חוץ מזה מה קורה עם המפלצת הכחולה שלך???????:p:)

hifly
05-03-2010, 05:49 PM
כבר לא תיקני?? נו טוב. מעניין שעדיין מוכרים את זה.
הכחולה שלי בעבודה איטית,לאט לאט היא מתבשלת.

3Disaster
05-03-2010, 07:01 PM
היי אייל!

הפתח הזה שיש לך בכנף שדרכו יש לך גישה לסרוואים ממש לא מיותר במטוס האמיתי.
הפתח נמצא בדיוק מעל ה׳ballcranck שמעביר את התנועה מהסטיק בתא הטייס לפושרוד שמחובר למאזנת(שד״א גם המוט שמעביר את התנועה מהסטיק אל הבלקראנק הוא עשוי משני מפרקים:rolleyes:)

ושאלה: מה המשקל אליו הגעת עד כה?

חוצמזה...נראה מעולה!!!

מרסלו גת
05-04-2010, 04:53 AM
כבר לא תיקני?? נו טוב. מעניין שעדיין מוכרים את זה.
הכחולה שלי בעבודה איטית,לאט לאט היא מתבשלת.

נו אם היא מתבשלת לאט,זה יצא רך וטעים!!
ככה אצלינו הארגנטינאים מבשלים בשר:):p
וסגרת משהו על מנוע??אני עדין בתאילנד אם
תרצה איזה סיני,הודי, או כל אסיאתי, תהיה בקשר
אשמח לעזור אמיר!:)

קובי פ.
05-04-2010, 07:33 AM
דניאל , אני רואה שרכשת הרבה ידע בסטירמן ואני גם יודע למה , מקווה לבוא בקרוב לראות ולמשש את המשופץ !

zach_c
05-04-2010, 08:12 AM
15375

15376

153771537815379

נראה מעולה פשוט מדהים:eek::eek: כל חתיכה במקום שלה
פשוט מדהים:) בתמונה עם הסרוו הבולינק איפה שעשיה חריץ לא שמתה דיסקית ,שים דיסקית בין בורג לבולינק כי זה יכול להישתחרר;)

3Disaster
05-04-2010, 09:17 AM
דניאל , אני רואה שרכשת הרבה ידע בסטירמן ואני גם יודע למה , מקווה לבוא בקרוב לראות ולמשש את המשופץ !

תשמע...ככל שמסתכלים על המטוס הזה הוא רק ניהיה יפה יותר!

ת׳אמת...אני שוקל על לעשות איזה אחד כזה....יש תחרות בינו לבין אחד אחר...עוד נדבר על זה.:rolleyes:

אייל_פ
05-14-2010, 10:03 AM
פיתחי השרות בכנפיים עשויים מבלזה ודיקט 0.4 מ"מ
160001600116002
זה מדמה יפה את העובי האמיתי של פח הדלת במטוס.

אייל_פ
05-14-2010, 10:07 AM
ניהוג הגה הכיוון מתוכנן להיות ע"י פול פול שמחובר באזור של הסרוואים ביחד עם הגלגל. אני החלטתי להפריד את הסרוו של הגלגל מהסרוו של ההגה כדי שאוכל לעשות אקספוננצייל גדול בגלגל כדי שישמור על כיוון יש בהמראה ועדיין לא ליפגוע בלינאריות של ההגה. פתחתי פתח אחרי תא הטייס ושם מיקמתי את הסרוו.
160031600416005

בתמונה הבאה רואים את סרוו הגלגל מקדימה וסרוו ההגה מאחורי התא.
16006

מרסלו גת
05-14-2010, 11:02 AM
איל שאלה קטנה,יהיה גישה לסרוואים האלה לאחר,ציפוי, וקוקפיט,ופינישים סופיים?

ronkadosh00
05-14-2010, 12:12 PM
איל שאלה קטנה,יהיה גישה לסרוואים האלה לאחר,ציפוי, וקוקפיט,ופינישים סופיים?

גם אני רציתי לשאול את זה:)

saportas
05-14-2010, 12:28 PM
איזה דיוק מושלם, ליגה אחרת. ...

אייל_פ
05-15-2010, 10:00 PM
בכנף יש פתח נוסף מלמטה שמאפשר גישה לסרוו. אמנם הפתח הזה לא קיים במטוס אבל הוא נמצא בחלק התחתון של הכנף התחתונה ולכן ממש לא יראו אותו.
לגבי הסרוואים שבגוף, יש פתח בתחתית הגוף באזור תא הטייס לגישה לסרוואים, מקלט וסוללה. לסרוו העליון של הגה הכיוון יהיה גישה מהפתח אחרי תא הטייס.

אייל_פ
05-24-2010, 08:18 AM
יש לי בעיה לגבי הקרבורטור של המנוע. הקרבורטור נמצא מוסתר בתוך הקאול. כשמניעים מנוע, סוגרים את הצ'וק ומאט דלק מטפטף מהקרבורטור בתוך הקאול. מה עושים כדי להגן על הקאול ולהוביל את הדלק החוצה?

TazmanianDevil
05-24-2010, 08:49 AM
אין מה לעשות עם זה, אצל עולנו זה כך, קרבוראטורים של וואלברו, מטפטפים אבל, זה שטויות זה לא משפיע כלל.
אם אתה רוצה, שים שם עוד שכבת אפוקסי באיזור.

קובי פ.
05-24-2010, 09:46 AM
אייל , הפתרון הוא פשוט מאוד .

קודם כל בנקודה הכי נמוכה ששם סביר שהדלק יצטבר אני משתיל חתיכה צינורית פלסטית ( מפרק מאיזה עט ישן ) ומחביא אותה ככה שמבחוץ לא יראה כלום ואז כל הלכלוך מתנקז החוצה .

אני מערבב קצת איפוקסי של חצי שעה ומעלה , כמות שמספיקה לכיסוי השטח , צבע סופרקריל אני בטוח שיש לך , עם מקל הערבוב של האיפוקסי אני לוקח ממש כמות קטנה של צבע ומערבב עם הדבק המוכן ואז הכל מקבל את הגוון של הצבע , זה גם מאיט את היבוש ואז עם מכחול מורח את הכל כמו בצביעה רגילה , אחר כך עם פאן לשיער אני משטח את כל החומר לקבלת משטח חלק וישר ( החימום מזרז את היבוש ומונע טיפטופים ) , הצבע זה בשביל לראות שאכן המשטח כולו מכוסה ואין חורים בכיסוי זה הכל , גם את הפיירוול אני מכסה ככה וזה שומר על העץ לשנים רבות .

אייל_פ
06-04-2010, 09:01 PM
בגוף המטוס יש פתחים ליפני הזנב וידיות להרים את זנב המטוס. בטיסן אני ידביק "כאילו" דלתות ולכן הכנתי באזור בלזה כדי שאוכל לדביק אחר כך דיקט 0.8 שידמה דלתות. בהמשך ציפיתי את הגוף עם קווראול והינה התמונות.
170961709717098
170991710017101
17102

saportas
06-05-2010, 07:27 AM
אייל יש לי ראיון מקורי בלעדי ! תבנה אגנית בקצה של הקאול ותשים בתוך ספוג שניתן לפירוק . ומידי פעם תחליף / תיסחת אותו ..

אייל_פ
06-09-2010, 10:53 PM
קצת תמונות מהדמי מנוע. את החלק המרכזי צבעתי באפור בהיר ואת הצילינדרים צבעתי בשחור מעורבב עם אפור. אחר כך עברתי עם ספוג בצבע אפור על הצילינדרים וליכלכתי אותם כמו במטוס האמיתי.
1715017151
1715217153
17154

3Disaster
06-09-2010, 11:30 PM
אהבתי ביותר!:cool:

ד"א...יש לי תמונה בשבילך...תקבל במייל בעוד דקה:rolleyes::confused:

snowflake
06-10-2010, 02:00 AM
נראה פגז אייל!!!!!!!!
מה עם הפרופ הזה..קצת....לא הולם את הטיסן לא? שים איזה משהו יפה מעץ!

בומה
06-10-2010, 11:07 AM
אייל-
המנוע של הסטירמן היה קונטיננטל R670 שהדחיפים שלו-בתוך הצלינדר-ואינם חשופים.
אינני יודע מה מספק זירולי- אבל הוא כנראה נותן פתרון לעוד כמה סוגי מנועים ואפשרויות הרכבה על דגמים שונים של מטוסים.
בכל מקרה-נראה לא רע לגמרי גם ככה.

צביעה- צלעות הצלינדר בנקודת יציאות הפליטה ומכסי בתי השסתומים אמורים להיות צבועים כסף וזאת מהטעמים הבאים:
מכסה בתי שסתומים- כדי לאתר נזילות שמן בבית השסתום-תופעה מאוד נפוצה בקונטיננטל.
צלעות בחיבור פליטה- כדי לאתר אטם פליטה שרוף.

את האוטנטיות המדהימה תקבל כבר עם צביעת בתי השסתומים- המנוע יקפוץ לדרגת אוטנטיות !

אייל_פ
06-10-2010, 11:44 AM
הי בומה,
אכן המנוע לא סקיילי למטוס אבל הוא נותן מראה יפה וקרוב מספיק לאמיתי. לגבי צבע כסף, ניתקלתי בזה במספר מקומות אבל בסטירמן הספציפי הזה הכל שחור. מצורף תמונה שמצאתי ברשת.
17155
ניראה לי לצבוע בצבע כסף, עוד יותר ירחיק את המראה של המנוע מהמטוס האמיתי. שם לב לליכלוך האפור על הבוכנות שניסיתי לדמות.

17156

קובי פ.
06-10-2010, 08:23 PM
אייל אחי , אתה מתאמץ ומכלה כוחות חשובים לפרטים אחרים .

לאחר 2 או 3 טיסות הצילינדרים בדמי מנוע יקבלו מספיק אבק ולכלוך מהאוויר שהפרופלור זורק עליהם ואז הם יקבלו אוטומטית " ישון " אמיתי ונכון .

בכל אופן השקעה יפה .

אייל_פ
07-02-2010, 07:32 AM
היגענו לשלב שבו יש מון פרטים קטנים שלוקחים זמן. כיסיתי את אזור גלגל הזנב.

17574

הכנתי מכסה לאזור האלקטרוניקה וציפיתי את התחתית במיקרוגלס.

17575 17576 17577

אחרי הייבוש חותחים את שארית הבד עם סכין 11.
17578 17579
באותה היזדמנות ציפיתי גם את החלק התחתון של הגה הגובה של המוסטנג.
17580
ולבסוף, היגיע המתאם בין המנוע לקרבורטור שהיזמנתי. המתאם הזה קצר יותר מהמקורי ומאפשר לי להכניס את המנוע בשלמותו לתוך הקאול מבלי שיבלוט החוצה.
17581
ולבסוף, עשיתי "ריבס סטיצינג" בכנפיים העליונות. זה מדמה את התפירות של הבד על הפרופילים.

קובי פ.
07-02-2010, 08:54 AM
אייל יום טוב .

אפשר לקבל יותר פרטים על ה- rib stitching שעשית .

אם יש תמונות של כל המהלכים אנא שים אותם .

יופי של עבודה !!

3Disaster
07-02-2010, 09:36 AM
את הריב-סטיצ׳ינג ראיתי וכבר אמרתי לך שזה נראה מצויין!(ולא רק אני אמרתי...)
אבל אני חייב להגיד, הכיסוי לגלגל...............יותר אמיתי מהאמיתי:p ממה הוא עשוי? ואיך עשית?

ד״א...אצל החברה שפגשת ביום שבת עדיין מדברים על הטיסן שלך:) כנראה שהוא עשה את שלו ...

3DCrazy
07-02-2010, 11:41 AM
אייל ידידי היקר,
פשוט מדהים הטיסן הזה !!

ראיתי אותו בשבת האחרונה וכמו כולם - גם אני נדהמתי מיצירת המופת שלך !!
רואים את ההשקעה והאהבה לטיסן\מטוס... אני משוכנע שהוא יהיה אחד המושקעים בארץ ! ללא כל צל של ספק ! :)

כמו שדניאל כתב - הריב סטיצ'ינג יצא פשוט לא נורמאלי !
היה משעשע לדבר על זה בקשר למטוס האמיתי ופתאום ביום שישי לראות שזה עשה אפילו בטיסנים ! פשוט לא יאמן ! חחח

קבל כמה תמונות יפות שצילמתי כזה על הדרך בשבוע שעבר :

17584

17585

17586

17590

17588

17589

סתם אחרונה לקינוח - מחזירים את הטייגר מות' חזרה לנוח קצת אחר שבת עם קצת לופים ורולים :D

17587

פרויליך ;)

אייל_פ
07-02-2010, 01:35 PM
הי קובי,
כשאני יעשה את ה-"ריב סטיצינג" בכנף התחתונה, אני יצלם ויסביר בפרטים. זה לוקח קצת זמן אבל לא סיפור.
את כיסוי הגלגלים עשיתי בצורה מאוד פשוטה כמו הקאול של הפייפר. עשיתי שתי פרופילים. אחד בכל קצה. אחר כך חיברתי 4 קורות 5 מ"מ מקדימה, אחורה ובחלק העבה של הפרופיל. אחר כך לקחתי בלזה 1.5 מ"מ (שיהיה גמיש) והידבקתי על הפרופילים והקורות. ממש פשוט ומקבלים תוצעות טובות.
טמיר ודניאל, היה כיף ליפגוש אתכם ביום שבת וליראות את המטוסים הניפלאיים האלו. אני מתכוון להגיע לתחרות בספטמבר בתור אוהד ואים זה יתאפשר אני יביא גם את הסטירמן לתצוגה (תלוי במארגני הארוע כמובן).

3Disaster
07-02-2010, 09:34 PM
אייל, התכוונתי בשאלה שלי לגבי הכיסוי של הגלגל זנב, על הכיסוים של הגלגלים הראשיים הסברת ליבימום שבת:p

אייל_פ
07-05-2010, 08:28 AM
קובי, קצת הסברים על ה- "ריב סטיצינג".
הריב סטיצינג זה בעצם התפירות של הבד על הפרופילים. כל מרחק מסויים (יש סטנדרט לזה) תופרים לולאה התופסת את הבד מלמטה ומלמעלה לפרופיל. מה שרואים זה חוט תפירה ברוחב של הפרופיל. הדרך לעשות זאת היא לחתוח חתיחות של חוט תפירה באורך 3 מ"מ (רוחב הפרופיל) ולהדביק כל כמה ס"מ. אבל יש דרך יותר קלה. הזמנתי מדבקה שיש עליה חוט תפירה כל כמה ס"מ וזה ניראה כך:
17700
חותחים את הדף לרצועות דקות בעובי הפרופיל.
17701
הדף הוא בעצם דבק דו צדדי. מורידים את הציפוי התחתון ומדביקים את הרצועות על הפרופילים.
17702
אחר כך חותחים בעזרת סכין חדה רצועות של כיסוי קווראול.
17703
מורידים את הציפוי העליון של הדף ואז מתגלים חוטי התפירה.
17704
מניחים את פסי הבד על החוטים (הוא נדבק בגלל שזה דבק דו צדדי)
17705
ולבסוף עוברים עם דופ ומדביקים את הבד לציפוי.
17706

snowflake
07-05-2010, 10:13 AM
נראה מעולה אייל! אחלא רעיון החוטים האלה....איך אתה שומר שלא יהיו לך בועות בציפוי?

אייל_פ
07-05-2010, 10:58 AM
הי גד, הציפוי הוא בד, לכן לא קיימת בכלל בעיה של בועות. פשוט מורחים דופ עם מכחול והכל מסתדר מעצמו.

אייל_פ
07-13-2010, 07:02 PM
בניתי מנגנון שנועל את הדלת אחרי תא הטייס. הילחמתי דיסקית למוט פשוט, הכנסתי קפיץ כדי שימנע מהדלת להיפתח בטיסה והינה התוצעה.
180361803718038
אגב, הדיקט התאופטי בדפנות הדלת נועד ליצור עובי דק של הדלת שבעצם היא חתיחת פח דקה במציאות.

אייל_פ
07-17-2010, 09:30 AM
את החלונות עשיתי מדיקט 0.8. חתחתי את הצורה מהתוכנית, עשיתי חריץ קטן בעזרת סכין בקוים של החלון ו- "שברתי" את החלון לצורה הנכונה. אחר כך שמתי את החלון על הטיסן ויצרתי בסיס מדיקט 0.8. הידבקתי את החלון על הבסיס ופתחתי בעזרת דרמל דיסק את החלונות עצמן. את כל המבנה הידבקתי על הטיסן והפלסטיק השקוף יודבק רק אחרי צבע.

1820818209
1821018211

אייל_פ
08-30-2010, 08:26 AM
אני נימצא עכשיו בשלב של הוספת פרטים והמון עבודות קטנות כדי ליסגור את הטיסן ולהכין אותו לטסט פלייט. זה לוקח המון זמן והמון עבודה למרות שרוב הדברים הם קטנים. הרשימה לא ניגמרת.
הינה קצת תמונות מהפרטים.
פתח בדופן השמאלית
19455
מקזז
19458
ריב סטצינ בזנב ופתח נוסף בחלקו האחורי שמאלי של המטוס
19456
אנטנה
19454 19457
השלמת הרווח בין הכנף לגוף והכנה למידרח (גומי שמותר לאנשים לידרוך על הכנף)
19453 19459
מנורות קצה כנף
19462
אנטנת גחון
19463
סתם תמונות
19460 19461

בומה
08-30-2010, 10:06 AM
התמדה-מקצועיות-ותוצאות נהדרות.
אחד הסקיילים היפים שנבנו לאחרונה ונבנו לפי הסדר והתכנון המקוריים של זירולי.

אייל_פ
09-09-2010, 01:40 PM
זנב הטיסן
19578
היתאמתי צבע רכב לפי דוגמא שעידו השיג לי מהמטוס האמיתי והיתחלתי בצבעת הכנפיים. בגוף יש עוד הרבה עבודה ליפני הצבע.
195791958019581

3Dbuster
09-09-2010, 01:51 PM
פשוט מדהים!!

1:1.. לא יאומן אייל , הטיסן נראה פשוט מטוס.. תמשיך לעדכן אותנו עוד ועוד

ואם אפשר נשמח לקבל תמונות של האלקטרוניקה בגוף המטוס ואיך היא מוסתרת שם

שנה טובה ,

עידו

אייל_פ
09-09-2010, 03:12 PM
הי עידו,
מבחינת האלקטרוניקה אין הרבה. בטיסן יש בסך הכל 5 סרוואים מחוברים למקלט וסוללה ניקל קדיום מקורית של פוטבה שהגיע עם המשדר. מעבר לזה יש לטיסן מערכת עשן שתחובר לאחד הערוצים במקלט וסוללה תקבל מבית סוללות נוסף. כרגע עדיין לא חיברתי את המקלט אבל יש פתח בתחתית הטיסן עם 4 ברגים שסוגר תא שבו יהיו הרכיבים. משעבת העשן יושבת קרוב למנוע כדי שתשמש גם כמשקולת נוספת לאיזון הטיסן. אני יותר מאוחר יוסיף תמונות.
כרגע יש לי בעיה איך לחבר את הצ'וק למנוע. חשבתי לחבר סרוו אבל מי שמכיר את הקרבורטור של זנוע יודע שלחבר משהו זה מסימה קשה מאוד. המהלך הוא לרוחב ולא אחורה קדימה ואים מקום לפושרוד שמזיז את העיניין הזה. הקרבורטור הזה, ממש קללה.

saportas
09-09-2010, 04:06 PM
יצירת אומנות !

Oran_T
09-09-2010, 04:11 PM
פשוט אין מילים.
אתה מתכוון להוסיף גם דגל ישראל על הכנף העליונה כמו שיש במוזיאון חיל האוויר?

אייל_פ
09-09-2010, 05:15 PM
יהיה דגל ויהיה גם צעיף כתום שיתנופנף מתא הטייס, בדיוק כמו במטוס. עכשיו אני מחפס בובה רבע של טרנר.
אורן, בשבלך,
19582

19583

בנצי ראובני
09-09-2010, 08:48 PM
אייל
נראה נהדר. הבנתי שלא היתה לך סבלנות לחכות לשבוע הבא....
עשית את השלבים של הצביעה כמו שדברנו? כמה זמן לקח לפריימיר להתייבש בהנחה שעשית?
בנצי
www.usa4us.co.il

אייל_פ
09-09-2010, 10:46 PM
הי בנצי,
צבעתי את הכנפיים ללא פריימר. את הטיסן שלך ניצבע עם פריימר ונוכל עוד כמה שנים להגיע למסקנה מהי הדרך הטובה יותר. שבוע הבא אני אצלך להתחלת עבודה. חג שמח.

hifly
09-10-2010, 06:48 PM
זה בסדר לא חובה פרימר- זה לא קיר של בית או קונסטרוקציה שעומדת בגשם ובשמש לאורך שנים
חוץ מזה שפרימר זה סך הכל חומר מקשר בין הצבע-- לבלזה/פיבר וכו. וחומרים אלו מספיק סופגים ומחוספסים שיתפסו את הצבע... זה מיותר לחלוטין בתחום שלנו.

בנצי ראובני
09-10-2010, 08:31 PM
אמיר
אני צובע על פוליאסטר שקיבל 2 שכבות דופ. המספר של המטוס וסימני הזיהוי יהיו מדבקות
האם גם כאן לא צריך פרימייר. לדעתו של דני גולן צריך....

בנצי ראובני
09-10-2010, 08:34 PM
אייל
איך אתה שומר על הצירים (הגאים,מאזנות) שלא ידבקו מהצבע?

eliad
09-10-2010, 08:39 PM
אייל תישמע אני עוקב אחרי השירשור שלך מרגע פתיחתו יש לי רק דבר אחד להגיד לך

פשוט כול הכבוד על ההשקע העבודה ברמה גבוהה מאוד מאוד באמת יוצא מין הכלל !

שנה טובה

אליעד

קובי פ.
09-11-2010, 12:02 AM
בנצי , שנה טובה , תנסה שכבת וזלין או קרם סמיך אחר על הציר עצמו , זה נותן יופי של תוצאה .

אני משתמש בסיכה דקה על מנת למרוח טוב טוב את כל איזור הציר וזהו .

אייל_פ
09-11-2010, 12:12 AM
חברה, נושא הפריימר לא ממש ברור ואין כאן הרבה אנשים שיכולים לומר מניסיון מה טוב יותר. מעבר לזה, כניראה שכל השיטות טובות וכל אחד בוחר בשיטה שלו. בנצי בחר לעשות פריימר, אז מצויין. יש לנו כאן שני טיסנים. אחד עם ואחד בלי. עם הזמן נוכל להיות יותר חכמים ולילמוד מהניסיון. אני דווקה שמח שבנצי בחר דרך שונה משלי, זה יעזור לכולנו לילמוד. לגבי הצירים, לא עשיתי שום דבר. אם הם ידבקו מהצבע, קצת ימינה שמאלה והכל משתחרר. אני לא עד כדי כך פדנט.

אייל_פ
10-12-2010, 10:08 PM
20507
20508

בומה
10-12-2010, 10:30 PM
עכשיו הזמן להחליט אם אתה עושה חתיכת היסטוריה-כמו 2710 האגדי עליו למדו בשנות החמישים מיטב טייסי ישראל
בסירקין.
שים לב שדופ כסף מבריק עקב היותו צלללוזי. אתה בחרת בהתיעצות עם שרלטנים - בצבע מכוניות. תחליט לבד.
http://lh5.ggpht.com/_MhEnVXyuC-Y/TLTEzh0SfZI/AAAAAAAABFA/6ePTHJ7H9Js/s512/s01m.jpg

sukhoi
10-13-2010, 06:09 PM
:)

snowflake
10-14-2010, 12:02 AM
לעשות איתו ארובטיקה

אייל יקירי,
נראה לי שאתה הסקייליסט היחיד ביקום, שחושב על אוירובטיקה בטיסני סקייל:D:p
לדעתי אתה חייב טיסן 3D כדי להרגע, ולהוציא מהראש פנטזיות של סטירמן שעושה נייפים בגובה מטר:D
אשר למנוע, דבר איתי...

אייל_פ
10-14-2010, 01:29 PM
הי גד,
אתה מגיע ביום שבת לראשון? אני יביא את הסטירמן לתצוגה קרקעית. הולך להיות ארוע חבל על הזמן.

אייל_פ
10-25-2010, 04:14 PM
קצת תמונות מהמשך הצביעה

20878

20879

20880

GuyAlon123
10-25-2010, 06:18 PM
מדהים!

אייל_פ
11-28-2010, 04:48 PM
הסטירמן היגיע לשלב החשוב ביותר בתהליך. הטסט פלייט. בדרך לעין יהב עצרנו (איתן ואני) במוזיאון וכרגיל היתקבלנו בצורה מדהימה ע"י עידו. צילמנו כמה תמונות והימשכנו לטסט. הטסט עבר בהצלחה מרובה.
אני רוצה להודות לעידו על העזרה הרבה שהוא עזר לי לכל אורך הדרך בבניית הטיסן. כל דבר שהייתי צריך קיבלתי את כל העזרה בצורה הכי יפה שאפשר. הלוואי ויהיו הרבה אנשים כמוך עידו. המון הצלחה אחרי השיחרור.

2159721598
2159921600
2160121602
2160321604
21605

ובנוסף תודה לאיתן שצילם את הטיסה של הסטירמן. זה לא הטסט פלייט. זה הטיסה השניה או השלישית.

http://www.youtube.com/watch?v=2Z5EkE6sOi0

קובי פ.
11-28-2010, 05:01 PM
כולם לעבור לדום !!!!! -- ה צ ד ע ה -- !!!!!!

אייל אין מילים , מזל טוב , סוף סוף טיסן שגם תהנה להטיס אותו , רגוע רגוע .

במפגן הבא אתה מרים 2 דגלים !!

אחינו היקר , לשנים רבות , ארוכות ומהנות !

TazmanianDevil
11-28-2010, 06:39 PM
מדהים, הטיסן פשוט נראה מעולה, אין מילים !
מתי ואיפה הטסט ?

קובי פ.
11-29-2010, 02:29 AM
עדי הטסט כבר היה , שבוע שעבר , עין יהב .

חברי פורום יקרים , תראו את התוצאה של הרבה רצון וקצת יכולת יכולים לעשות , זה טיסן יחודי שאין עוד אחד כזה בדיוק בעולם כי הוא נבנה מתכניות בדרכו היחודית של אייל אז גם אם יש דומים לו שנבנו מאותה התכנית עדיין כל טיסן הוא יחיד ומיוחד לבונה שלו .
קשה לי להסביר לכם מה ההרגשה של טיסן שנבנה על ידכם בדרך ארוכה ארוכה של יצור כל חלק בידיים , לראות אותו סוף סוף עולה לאוויר , אתם לא מתארים לעצמכם כמה התרגשות כרוכה בזה .

כל מה שאנחנו מנסים להביא בפורום הצנוע שלנו בא לידי ביטוי בבניה הזאת , המטרה שלנו היא להעביר את הידע שלנו הלאה , וכמובן למשוך אתכם הצעירים לתחום הבניה ואם אפשר אז לתחום הסקיילים .

לצערי האישי היום למעטים יש את הסבלנות לבנות , כולם רצים לקנות מוכן , לסגור 5 ברגים , להדביק כמה צירים ויאללה לרוץ להטיס , דעתי היא שההטסה היא רק חלק קטן מהתחביב שלנו , החלק העיקרי , המהנה ומענג ביותר זה כל ההתעסקות מסביב .

אני מקווה שמה שאייל ועוד כמה כאן בפורום עושים יעזור לקדם טיפ טיפה את האהבה הגדולה הזאת .

אייל תזכור , טיסן סקייל לעולם העבודה עליו לא נגמרת , תמיד יש מה להוסיף ולשפר .

אייל_פ
11-29-2010, 09:17 AM
אכן הטסט פלייט נעשה סוף השבוע האחרון בעין יהב. היה מאוד מאוד מוצלח. הטיסן טס יציב מאוד, כמעט שלא הייתי צריך לעשות קיזוזים. הטיסן טס דומה לפייפר רק יותר מהיר. אחרי כמה טיסות כבר עשיתי tuch and go על שני גלגלים ללא הורדת זנב, והנחיתות היו יפות. מהניסיון שלי עם המוסטנג והסטירמן, אני מאוד מאוד ממליץ להתחיל עם טיסן סקייל סלחן ולהנות מהבניה ומההטסה שיש לה כיף מיוחד שאתה יודע שאתה מחזיק טיסן של שנתיים עבודה באויר. נכון שהטיסן לא עושה ארובטיקה אבל ההרגשה היא אחרת לגמרי. שווה לנסות. אחד הדברים הכי יפים בטיסן הזה הוא התמונה של הטיסן עם המטוס האמיתי. זה היה שווה את הכל.
לגבי העתיד, יש לי לפחות עוד חצי שנה של עבודה כדי להביא אותו למצב שאני רוצה. יש להוסיף עוד כמה פרטים על הטיסן וליבנות את כל תאי הטייסים. מבחינתי השירשור הזה לא היסתיים ובעתיד הקרוב נתחיל את השלב השני בבניה.
אני מצרף שוב קישור לסירטון של אחת מהטיסות שלו בסוף השבוע האחרון. הצלם הוא איתן שבנה כאן את הפלייט וגם הוא הורעל בעיניין הזה.

http://www.youtube.com/watch?v=2Z5EkE6sOi0

בומה
11-29-2010, 09:49 AM
הכלי יפה ומדוייק-וטס ומוטס היטב.
לא היה חסר הרבה שהיה חוזר הבייתה בשקית גדולה- אולי אינץ אחד שמאלה-והכל היה נגמר.
פשוט בלגן נוראי שהסתיים כמעט באסון עם טיסן אחר.
ביום שישי הייתי עד לדני גולן שהפציר באנשים להרחיק טיסנים וכסאות מהמסלול- לא עזר כלום.

אייל_פ
11-29-2010, 10:17 AM
ביום שבת היה עומס גדול של טיסנים באויר והתוצאה היתה היתנגשות של הסטירמן במוסטנג של יואב. אצלי ניפגע קצה כנף והמוסטנג הפך להיות מיני מוסטנג. לשמחתינו שני הטיסנים נחתו בשלום.

2160821609

כבר אמרתי שהיה לנו המון המון מזל?

קובי פ.
11-29-2010, 03:12 PM
אייל , קטן עליך .

אני חושב שהתיקון יוסיף נופך אוטנטי לטיסן , גם המטוס עבר כמה מאות תיקונים והוא בעצם טלאי על טלאי .

כמה חשוב לשמור מרחק מאנשים ומטיסנים אחרים .

Oran_T
11-29-2010, 03:33 PM
מזל טוב. לפי התמונה התיקון הוא תיקון ממש קל. זה נראה שרק הציפוי נפגע ולא העץ תקן אותי אם אני טועה

3Disaster
12-01-2010, 08:11 PM
אייל! הוא נראה מעולה! מזל טוב על הטסט המוצלח! בהצלחה איתו ושנזכה לשנים ארוכות...!

אייל_פ
12-29-2010, 02:41 PM
אחרי שנירגענו מהטסט פלייט, אפשר להוסיף קצת פרטים.
הכונס אויר למנוע, עשוי מבלוק בלזה מצופה מיקרוגלס. מודבק לקאול עם אפוקסי מעורבב עם מיקרובלון.
224892249422495
חיפוי לגלגלים. בלזה, מיקרוגלס וצביעה.
224902249122493
224922249622497
22498

a-m-i-t
12-29-2010, 11:18 PM
למה שלא תעשה את הכונס חלול כך שיתן באמת קצת קירור למנוע

אייל_פ
01-26-2011, 03:14 PM
עכשיו הטיסן נמצא בשלב שכל פעם אני מוסיף לו אביזר נוסף. אז הנה היצתרף לו הטייס והצעיף הכתום.

22974