צפה בגרסא המלאה : מספר שאלות הקשורות לבניית שוקפלייר מקאפה
שלום אנשים יקרים,
לאחר אכזבה קלה מפורום אחר, אני מפרסם את שאלותי גם פה ומקווה שפה יהיו מי שיוכלו לענות...
אשמח לעזרתכם עם השאלות הבאות:
1. עם איזה חומר כדאי להשתמש ל"קיר אש" של טיסן חשמלי מקאפה? איך הכי כדאי לחבר את המנוע לגוף? האם זה מספיק חזק בשביל לא לפרק את הקאפה?
2. עם איזה דבק אתם משתמשים להדבקת קאפה לקאפה? (ניסיתי כל מיני דבקים מהירים שפשוט אכלו את הקאפה) האם דבק פלסטי פשוט יעשה את העבודה?
3. איך אתם יוצרים צירים נוחים במקומות הרלוונטים (מאזנות, הגה גובה/כיוון)? חותכים בחומר ליצירת זווית או שיש פטנט אחר?
תודה רבה,
רז.
לשאלתך צירים מסלוטייפ עדיף טסה
פייר וול מדיקט 3 ממ לפי הצורה עם איפוקסי 5 דקות
וחיבור בין קאפה לקאפה אם אליפתי (דבק נגרים)
מקווה שעזרתי אהוד
nimrod
09-07-2008, 02:41 PM
פירוול (קיר אש) אפשר להכין מסתם דיקט מקסימום 3 מ''מ אם יש לך תחומרים גם קרבון יהיה טוב...
בישביל צירים עוים בדר''כ כלל מסלוטייפ כאשור צד אחד משויף/ חתוך ב 45 מעלות
את הקאפה לקאפה אתה יכול להדביק עם דבק פלסטי אבל עדיף דבק מהיר לקלקר..
nir-3D
09-07-2008, 02:42 PM
כודם כול לא הייתי ממליץ לך להשתמש בקאפה לבניית חשמלי זה חומר מאוד כבד .... וכמאת אף אחד לא בונה מהם שוק פליירים, יותר נהוג לבנות אותם מדפרון אם אתה מכיר ...זה אחד
שתים לא צריך צרים, ההגים זזים על ידי פס סלוטייפ שהולך לאורך ההגה ..זתומרת בין המיצב לבין ההגה אתה ממש חותך את אורך ההגה שאתה רוצה שהוא יהיה עושה זווית מלמטה מצמיד את ההגה למיצב בצורה חלקה ומדביק אם פס סלוטייפ מלמעלה ..
3 המנוע מתחבר אם 4 ברגים לדיקט תעופתי כאשר הדיקט מתחבר לקדמת המטוס אם אפוקסי , אנשים פה יגידו לך שזה כבד אבל כן כן ,חח ממליץ מאוד אם אפוקסי.. לא הרבה אתה יודע בטעם .. למה שאתה מדביק , בין דפרון לדפרון למשל לא צריך הרבה בכללל ... ככך שהמשקל פה הוא לא בשמים .. :D
שיהיה בהצלחה ;)
ניר מ. :cool:
תודה רבה, אנשים יקרים... מבטיח להעלות את תמונות הבנייה בקרוב...
נירק'ה - עזוב אותך דפרון! טיסן ראשון (3D), תן להתחרע על קאפה... בהמשך מבטיח לעבור לדפרון...
פירוול (קיר אש) אפשר להכין מסתם דיקט מקסימום 3 מ''מ אם יש לך תחומרים גם קרבון יהיה טוב...
בישביל צירים עוים בדר''כ כלל מסלוטייפ כאשור צד אחד משויף/ חתוך ב 45 מעלות
את הקאפה לקאפה אתה יכול להדביק עם דבק פלסטי אבל עדיף דבק מהיר לקלקר..
אתה יכול להמליץ על דבק מהיר מתאים? כי ניסיתי עם דבק מהיר (שחשבתי שהוא לקלקר והוא אכל את הקאפה)
תודה, נימרוד!
כודם כול לא הייתי ממליץ לך להשתמש בקאפה לבניית חשמלי זה חומר מאוד כבד .... וכמאת אף אחד לא בונה מהם שוק פליירים, יותר נהוג לבנות אותם מדפרון אם אתה מכיר ...זה אחד
שתים לא צריך צרים, ההגים זזים על ידי פס סלוטייפ שהולך לאורך ההגה ..זתומרת בין המיצב לבין ההגה אתה ממש חותך את אורך ההגה שאתה רוצה שהוא יהיה עושה זווית מלמטה מצמיד את ההגה למיצב בצורה חלקה ומדביק אם פס סלוטייפ מלמעלה ..
3 המנוע מתחבר אם 4 ברגים לדיקט תעופתי כאשר הדיקט מתחבר לקדמת המטוס אם אפוקסי , אנשים פה יגידו לך שזה כבד אבל כן כן ,חח ממליץ מאוד אם אפוקסי.. לא הרבה אתה יודע בטעם .. למה שאתה מדביק , בין דפרון לדפרון למשל לא צריך הרבה בכללל ... ככך שהמשקל פה הוא לא בשמים .. :D
שיהיה בהצלחה ;)
תודה איש יקר!
תגיד, בקשר לצירים - הדבקת סלוטייפ בצד אחד תספיק או שצריך בשני הצדדים? בכל ההגאים אותו דבר? נגיד האם צריך לעשות משהו שונה בהגה כיוון לעומת המאזנות?
nir-3D
09-07-2008, 04:07 PM
תודה איש יקר!
תגיד, בקשר לצירים - הדבקת סלוטייפ בצד אחד תספיק או שצריך בשני הצדדים? בכל ההגאים אותו דבר? נגיד האם צריך לעשות משהו שונה בהגה כיוון לעומת המאזנות?
אממ תכלס כן עושים את ה בשתי הצדדים אבל צריך לדעת איך ... אתה כאילו עושה לו מתחת את הזווית של ה 45 מעלות ומדביק לאורך ההגה את הסלוטייפ מלמטה לאורך הזווית , בזווית ומדביק אועל הקנת של המיצב ומלפף אותה אחרי שעשייתה את זה אתה שם לו מלמעלה סלוטייפ לאורך ההגה חלק יפה תהדק אותו שומר על מרחב יפה בין המיצב להגה וזהו אם תיסתבך אז אפשר להסתפק גם בפס סלוטייפ רק מלמעלה ..
לגבי שהער ההגים אותו דבר ...
רק שברדאר אדיף שתעסה לו משתי הצדדים בשיטה שהסברתי למעלה אתה חייב אחרת ההגה פשוט יצה לך .. אם תסתך אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי .....
לגבי דפרון או קאפה לא התכוונתי לזה שדפרון יותר למקצוענים שווה לך דפרון ... אני מתכוון לזה שגם אם זה בניה ראשונה או לא חבל על הבניה הוא סתם יצא לך כבד ... יותר קל לעבוד אם דפרון .... ומנסייון כי אני בניתי משתיהן והיום אני לא מפסיק ליבנות מדפרון ....גם מפחינת גימור יש לך שליטה על מה שאתה רוצה לבנות ...
nir schnaider
09-07-2008, 11:15 PM
לגבי הדבק....
הדבק הכי טוב לדעתי (אם המון ניסיון עד כה) אני ממליץ לך על דבק שניקרא UFO זהו דבק מהיר לקלקר אומנם לא הכי זול (בקבוק שמספיק לך לאיזה 3-4 טיסנים) יעלה לך בסביבות ה50 ש"ח וגם לדבק הזה צריך מזרז (עוד כ40 ש"ח) ההיתרונות שהוא באמת הכי חזק שאני ראיתי מכל הדבקים המהירים והוא קל, ונוח לשימוש,חמש שניות והופ אתה עובר להדביק את החלק הבא בטיסן...
ואם אתה צריך עוד מידע אז שאל!....
נועם ג
09-08-2008, 07:41 PM
גם אני מאוד אוהב את הUFO אני אפילו מישתמש בו לטיסני בלזה שלי...
הייתי ממליץ לך ליקנות את הדגם המעט סמיך(מדבקה ירוקה)
דבק מעולה בלי אדים ובלי ריחות
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.