צפה בגרסא המלאה : מנוע 4 פעימות
yevgeni26
10-04-2008, 11:36 PM
שלום לכולם,
שאלה - מדוע במיכל דלק של מנוע 4 פעימות יש 2 משקולות?
אני עומד לירכוש מנוע 4 פעימות ואני לא יודע איך כל העסק הזה עובד.
תודה
3Disaster
10-04-2008, 11:58 PM
זה לא תמיד 2 משקולות......מהשארה שין גישה נוחה למנוע (קאול וכו') מה שראית כנראה זו הצינורית של התדלוק/ריקון של הדלק אצלי למשל יש מנוע 4 פעימות אבל אני לא משתמש בשיטה הזו אני פשוט כפפתי צינוריז פליז לתחתית המייכל(כמו שעושית לעודפים/פיות דיחוס) וממנה אני מתדלק ושואב את הדלק.
אם משהו לא ברור כ"כ אל תתבייש לשאול!
yevgeni26
10-05-2008, 12:42 AM
אוקי, אבל אפשר לקבל הסבר קצת יותר מפורט לגבי "עודפים", פיות דיחוס"?
תודה
TazmanianDevil
10-05-2008, 04:48 PM
כל מנועי 4 פעימות ללא משאבה אינטגראלית באים עם ניפל נוסף הנמצא האיזור ה-BACK PLATE שלהם...וזאת כדי להוציא משם עודפים של שמן ודלק שלא נשרף.
כידוע ישנם למנוע שני שסתומים אחד לפליטה של הגאזים מהדלק השרוף ואחד ליניקת הדלק הטרי, לא תמיד כל השמן מתפנה או נשרף ובמנועים כאלו יש להוציאו החוצה יחד עם לחץ שנוצר במנוע (נוזל שנדחס מייצר המון לחץ)
ולכן צריך לפנות זאת מהמנוע.
במנועים עם משאבה אינטגראלית מחברים לקדח זה את המשאבה, ניצול של הלחץ שנותר במנוע כדי להפעיל את המשאבה.
לגבי שתי משקולות במיכל...אין שום קשר לעובדה שזה מנוע 4 פעימות, כמו שדניאל כתב זה לתדלוק וריקון נוח של המיכל.
מה שכן...במיכלי דלק למנועים עם משאבה משאירים את צינור האויר פתוח ולא סוגדים או מחברים אותו לאגזוז.
במנועים ללא משאבה מחברים את צינור האויר של המיכל לאגזוז.
את חור העודפים פשוט משאירים פתוח או מחברים לו צינור שיוביל את העודפים מחץ לקאול כדי שלא ידבקו למנוע החם ואז שיתקרר הם פשוט יהיו ציפוי שקשה להורידו.
3Disaster
10-05-2008, 05:09 PM
היי עדי וכולם...
אולי מישהו יודע למה אצלי בסאיטו (82FA) הפיית עודפים נמצאת באיזור הקראנק ולא בBACKPLATE...אולי מישהו יודע מה היתרון או החיסרון ולמה זה בכלל שמה? ולא בBP
TazmanianDevil
10-05-2008, 05:14 PM
עניין של עיצוב.
בסאייטו חשבו קצת יותר ושמו אותו באיזור הכי נמוך....חכם הייתי אומר כך הכל מתנכז למקום אחד.
זה האיזור עם הלחץ הכי גבוה במנוע...חוץ מפתח ההפלטה כמובן.
3Disaster
10-05-2008, 05:25 PM
אחלה ! תודה כוכב!
ד"א ...יש לך PM!
yevgeni26
10-05-2008, 10:06 PM
הבנתי חבר'ה תודה על העזרה
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.