צפה בגרסא המלאה : שאלה על פרופלורים
טיסנט
10-09-2008, 03:47 PM
יש לי AX 46 OS איזה פרופ אני יכול לשים שהטיסן יטוס הכי לאט בנחיתה במצב סרק מבלי שיפגמו ביצועי המנוע ומבלי לגרום נזק למנוע אם יש מישהו שיכול להביא איזה מאמר בנושא כי לא מצאתי. מצאתי רק את הטבלה עם הגרפים
juvaknin
10-09-2008, 04:06 PM
יש לי AX 46 OS איזה פרופ אני יכול לשים שהטיסן יטוס הכי לאט בנחיתה במצב סרק מבלי שיפגמו ביצועי המנוע ומבלי לגרום נזק למנוע אם יש מישהו שיכול להביא איזה מאמר בנושא כי לא מצאתי. מצאתי רק את הטבלה עם הגרפים
במצב סרק עם כל פרופ את לא תרגיש ממש "ממש" בהבדל -במהירות נחיתה-..
זה יותר תלוי בתנאי הרוח שלך בנחיתה וצורת הגישה שלך לנחיתה..
אני לא רואה סיבה כלשהי שמישהו יחפש פרופ מסיבה של השפעת מהירות "בסרק"....
מתוך השאלה שלך משתמע שאתה מעוניין בפרופ שמצד אחד לא יעמיס את המנוע ומצד שני לא יהיה קטן מדי (ויגרום לסל"ד גבוה מהרצוי) תוך שאתה שואף למהירות נחיתה נמוכה, ואולי גם טיסה במהירות לא גבוהה?
כעיקרון פרופ מתאימים לא רק למנוע אלא גם לסוג הטיסן ולאופי הטיסה המבוקש.
היות ולא פירטת לגבי הנ"ל, אלא ציינת רק את מהירות הנחיתה, התשובה (החלקית בלבד) הינה שאתה צריך פרופ עם הקוטר המרבי והפסיעה המינימאלית שמתאימים למנוע.
קוטר מרבי – על מנת לקבל "גרר דסקה" מרבי (זהו הגרר שיוצרת דסקת הפרופ הסובב, בניגוד לכיוון הטיסה)
פסיעה מינימאלית – על מנת שהמנוע "ימשוך חלש".
בהתבונן בטבלה שהיצרן ממליץ, אתה יכול לראות פרופ 12-6 אך אתה תוכל למעשה מבחינת העמסת המנוע, לסובב גם 13-4 מבלי להסב לו נזק, אלא שלא ברור האם לא תפסיד באזורים אחרים של מעטפת הטיסה וזה חוזר לתחילת דברי בנושא התאמת פרופ לטיסן.
ובכלל – אולי לשם גישה איטית יותר לנחיתה אתה פשוט צריך לטוס עם זווית התקפה מעט גבוהה יותר? וללא כל קשר לפרופ?
nimrod
10-09-2008, 04:47 PM
קודם תגיד באיזה טיסן מדובר ואז יהיה אפשר לעזור לך..
shay2320
10-09-2008, 06:34 PM
זה באמת תלוי בסוג הטיסן כי הפרופ ישפיע לך גם על הטיסה...
מה שאתה צריך בשביל להאט אותו זה פרופ ל3D יהיה לך יותר כוח פחות מהירות..
juvaknin
10-09-2008, 06:41 PM
חברים, הוא מתכוון ל"סרק" שהמנוע בסל"ד הנמוך שלו.. אישית לא נראה לי שע"י החלפת פרופ תהיה פחות או יותר משיכה "בסרק" כשהסל"ד נמוך ביותרררר..
TazmanianDevil
10-09-2008, 07:02 PM
אני בעד מה שאהוד כתב. מדפים.
למה כי אין היום פרופ שיכול לתת גם וגם, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, לא-כמו-שכן לשים פרופ עם שטח דיסקה גדול כמו שארז כתב ועדיין קבל את מירב הסל"ד והביצועים שהמנוע יכול לתת.
אם היה פתרון לזה אני בטוח שלא היו ממציאים את עניין המדפים במטוסים אמתיים הן לסילון והן לפרופים. למרות שיש להם את יכולת הכיונון של הפסיעה.
על אחת כמה וכמה בטיסנים.
דעתי בכל מקרה.
nimrod
10-09-2008, 08:15 PM
פרופ עם פסיעה משתנה :)
ולהלן מאמר שימושי (http://findarticles.com/p/articles/mi_qa3819/is_199907/ai_n8876347/pg_1?tag=artBody;col1)בנושא פרופים, אף שכאמור בהודעתי הקודמת, לא בטוח שזה הפתרון למה שאתה מחפש.
אגב - אתם קצת מערבבים פה כמה דברים - מדפים מיועדים לשינוי יחס עילוי/גרר של הכנף, פרופ עם פסיעה משתנה מיועד להשגת נצילות מירבית בתנאי טיסה משתנים...
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.