PDA

צפה בגרסא המלאה : דלקים חדשים...מה עושים?

avigilad99
10-26-2008, 01:35 PM
כמו ששמעתם מחירי הניטרו התעופפו להם למעלה ויצא סוג של דלק תחליפי.
כמו שראיתי בשבת האחרונה המנוע עובד עם זה...נגדיר את זה כלא הכי טוב...

שמעתי שיצא פלג חדש של מגנום שהוא בעצם פלג חם יותר שמשנה את העבודה של המנוע עם הדלק הזה
מקצה לקצה(שוב...רק שמעתי לא ראיתי)

עכשיו...מה כדאי??

המסוק מגיע עוד מעט, כדאי לי ישר כבר לעבוד עם הדלק החדש?
או לעבוד עם הישן כמה שאני אמצא ולעבור לחדש?(למרות שלא כדאי להחליף דלקים)

TazmanianDevil
10-26-2008, 01:45 PM
מה הבדלי המחיר בין הישן לחדש?
למה אני שואל כי ראיתי בכמה פורומים על ח'ברה שהסבו את המנוע שלהם לביודיזל בלי כמעט שום הבדל.

avigilad99
10-26-2008, 01:59 PM
המחירים של הגלונים החדשים יהיו בערך באותו המחיר של הגלונים הישנים...

בסביבות 130-160 ש"ח לגלון.

הדלקים הישנים יעלו בערך 220 ויותר לגלון

Daniel3D
10-26-2008, 02:02 PM
טוב אז מאגנום הוציאו דלק חדש בלי מתאנול וליבואן יש אותו, עם כל דלק מגיע פלג חדש שחם יותר וככה הוא עובד בצורה יותר טובה.

אני דווקא מצאתי שהדלק החדש עם הפלג הזה דווקא נותן ביצועים יותר טובים, הוא גורם למנוע להיות עשיר וככה אפשר לסגור לו עוד קצת הסיכה.

חבר שניסה להטיס עם הדלק סגר בעצמו 8 קליקים ואני בעצמי סגרתי עוד 2 קליקים במנוע, ביצועים כמו שהיה בעבר ואף יותר טובים.

juvaknin
10-26-2008, 02:10 PM
פשוט מאוד..
עוזבים ת'מסוקים ועוברים לטיסני בנזין. :D
גם אני שמעתי שדלקי ניטרו עומדים לקפוץ לשמיים.. אבל האמת שמעתי את הסיפור הזה לפני 3 שנים בערך.... וזה לא קרה.. (ובזכות זה חנויות מכרו כמויותתתתת :) )

TazmanianDevil
10-27-2008, 12:36 AM
טוב אז מאגנום הוציאו דלק חדש בלי מתאנול וליבואן יש אותו, עם כל דלק מגיע פלג חדש שחם יותר וככה הוא עובד בצורה יותר טובה.

אני דווקא מצאתי שהדלק החדש עם הפלג הזה דווקא נותן ביצועים יותר טובים, הוא גורם למנוע להיות עשיר וככה אפשר לסגור לו עוד קצת הסיכה.

חבר שניסה להטיס עם הדלק סגר בעצמו 8 קליקים ואני בעצמי סגרתי עוד 2 קליקים במנוע, ביצועים כמו שהיה בעבר ואף יותר טובים.

אין חכם כבעל נסיון!

avigilad99
10-27-2008, 11:05 AM

אתה בטח מדבר על ה90SZ.

מה לגבי ה50 SX H HYPER?

AdiRVaknin
10-27-2008, 01:53 PM
אתה בטח מדבר על ה90SZ.

מה לגבי ה50 SX H HYPER?

נראה לי שהוא מדבר על 37 בכלל..

Daniel3D
10-27-2008, 03:47 PM
דיברתי על מנוע TOKI 40.

לגבי המנועים האחרים אין לי מושג, חכה לתגובות מ-RR ותדע לאן דרכך פונה.

TooLy
10-27-2008, 09:17 PM
בינתיים, ישנם חבלי לידה די קשים לדלק הזה, מדיווחים של חבר'ה בארץ ובחו"ל, ישנו קושי לכוון את המנוע ולאפשר עבודה יציבה.
הבנתי שנדרשת סגירת סיכה באופן די משמעותי ולא מעט דיווחו על רעש שנובע מהמייסבים שנדפקו במהירות.
צריך לתת לזה לרוץ קצת עד שייפתרו כל הבעיות והתעלומות (ישנו עוד משחק עם השימס בראש המנוע).

Daniel3D
10-27-2008, 10:07 PM
לגבי הסיכה, באופן משמעותי צריך לסגור אותה, רבע סיבוב לפחות.

המיסבים נדפקים בגלל חוסר המתאנול ששומר על המנועים משומנים היטב בעת מנוחה, ושימון המנוע.

אני מציע כרגע לנסות להישאר עם הדלק הנוכחי כי כרגע הבעיות עוד רק התחילו עם הדלק הזה, לשים לב לגל התגובות וכל הבעיות שאנשים יצרו, או קלטו - וכך נוכל להיות יותר חכמים.

TooLy
10-27-2008, 10:12 PM
המיסבים נדפקים בגלל חוסר המתאנול ששומר על המנועים משומנים היטב בעת מנוחה, ושימון המנוע.

התבלבלת קצת דניאל;)
חוסר מתאנול ???
החוסר הוא בניטרו, דווקא המתאנול סופח מים וזה גורם להצטברות של קורוזיה.

Daniel3D
10-27-2008, 10:17 PM
ישנו שמן ששומר על המיסבים בעת מנוחה על שימון טוב, וזה שומר על המנוע לאורך חיים טוב יותר, אני **סבור** שזהו המתאנול או שמן אחר אך אני בטוח שזה לא הניטרו.

הניטרו מקרר את המנוע ולכן יש הבדלים בסוגי הדלק עם אחוזי הניטרו, לטיסנים 5 אחוזים, ל-4 פעימות 10 אחוזים, למכוניות 15 אחוזים ולמסוקים 30 אחוזים.

לכל קטגוריה של דלק יש עירבוב שונה, כגון שמני קלוץ, מתאנול הניטרו מחסלי קצף ועוד כמה חומרים בכמות שונה וחומרים שונים.

אני מצטער אם טעיתי אבל כך נשמע לי ממייצר דלק עצמאי, או כך לפחות זכרתי, תודה בכל אופן.

TooLy
10-27-2008, 10:27 PM
המתאנול הוא סוג של כוהל (אלכוהול) ולכן אינו משמן כלל.
ישנו חומר הנקרא AFTER RUN שזהו שמן+כמה תוספים שנועד לאכסון מנועים, מונע קורוזיה(כתוצאה מספיחת המים של המתאנול) ותפיסת המנוע (הצטברות של שמן).
בדלקים מסויימים כמו הקול פאוואר ישנו תוסף AFTER RUN מהול בדלק.

Daniel3D
10-27-2008, 11:10 PM
בדיוק המילה הבאה שלי, שמן AFTER RUN ****אסור**** לשימוש לכל משתמשי הקול פאוור.

רועי, אני חושב שאנחנו נוכל עוד לדון על זה המון (!!) זמן.

למדתי היום כמה דברים, תודה, אבי יש לך את כל הסיכום ואפילו יותר..

בהצלחה בבחירה אחינו !

קובי פ.
10-28-2008, 06:52 AM
ילדים !!!! ילדים !!!!!
תקראו בבקשה את הכתבה שלי על דלקים בפורום כתבות !!!

***מתנול אינו משמן מנוע***
***ניטרו לא מקרר מנוע***
ולא צריך בכלל AFTER RUN , מספיק בהחלט WD40

תודה - קובי

Daniel3D
10-28-2008, 03:57 PM
אז מה בעצם ניטרו עושה ? ומה המתאנול עושה ?

תודה קובי

ehud
10-28-2008, 04:31 PM
הניטרו כן מקרר אבל גם האוויר שזורם על המנוע בעת הטיסה

AdiRVaknin
10-28-2008, 05:17 PM
ומה עם השמן?..:) גם הוא מקרר לא?

קובי פ.
10-28-2008, 05:49 PM
אהוד , בבקשה אל תתוכח על מה שאתה לא יודע , **** ניטרו לא מקרר מנוע ****

אדיר , שמן קיק תורם לקירור המנוע , תערובת השמנים הנכונה למנועי מתאנול היא 6% שמן קיק , 9% שמן סינטטי 75% מתאנול ותוספת 10% ניטרומתאן .

אדיר המסוקאי , אנא קרא את הכתבה שלי על דלקי מתנול בפורום !!

השמן הסינטטי משנה צמיגות בטמפרטורה גבוהה ואם תשתמש רק בו המנוע עלול להתפס , בגלל זה מוסיפים את שמן הקיק שנשרף בטמפרטורות שהמנוע לעולם לא יגיע אליהן והוא שומר על צמיגותו בטמפרטורה גבוהה ולכן הוא סופח חום אליו ומקרר את המנוע .

Daniel3D
10-28-2008, 10:10 PM
אוח, טוב לדעת.

אהוד, במסוקים אין זרימה של אוויר ולכן מה שרשמת לא הכי רלוונטי.

קובי, בכל אופן, מה ניטרו עושה ?

קובי פ.
10-28-2008, 10:29 PM
לך אדיר המסוקאי ולכל יתר הילדים החמודים מצורפת הכתבה שלי בפורום על דלקים .

http://www.planesandmodels.co.il/article_37/

תקראו ותהנו .

קובי

3Disaster
10-28-2008, 10:37 PM
אוח, טוב לדעת.

קובי, בכל אופן, מה ניטרו עושה ?

בואנה י'עצלן!...תקרא את הכתבה!!!!!!
בכל אופן...הניטרו נותן יותר כוח בגלל שטמפרטורת הדליקה שלו נמוכה משאר החומרים שיש בדלק והוא נותר פיצוץ יותר חזר (= כוח!)

(קובי...אמרתי/הבנתי נכון?:rolleyes::confused:)

קובי פ.
10-28-2008, 10:43 PM
אכן דניאל קיבלת " 100 " .

יש הסבר מפורט בכתבה .

Daniel3D
10-29-2008, 01:58 AM
אוקי, אם ככה, אז למה יש שינויים באחוזי הניטרו ?

3Disaster
10-29-2008, 02:11 PM

יותר כוח!!! הבעיה היא שכשיש יותר "חומר פיצוץ" אז צריך יותר אוויר! ובגלל זה כשמגיעים לאחוז ניטרו מסויים הוא לא מצלייח לפוצץ אותו כמו שצריך ואז אתה מאבד כוח! הפיתרון...שימו מגדש טורבו!!!!!!!!!:D אהה ועוד משהו... באחוז מסויים...לא רק הניטרו יתפוצץ...אלא גם המנוע!

ehud
10-29-2008, 02:27 PM
אז למה בדלק 10% המנוע פחות מתחממם

Shalva_models
10-29-2008, 11:03 PM
יש לי פתרון ענק לדלק "בעית" הדלק החדש....
תחשמלו :)

AdiRVaknin
10-29-2008, 11:20 PM
יש לי פתרון ענק לדלק "בעית" הדלק החדש....
תחשמלו :)

לי יש פיתרון יותר ענק..
איך קוראים לזההההה נו
מתחיל בD נגמר בA
אין כמו בנזין :):)

TooLy
10-29-2008, 11:59 PM
שמן קיק תורם לקירור המנוע , תערובת השמנים הנכונה למנועי מתאנול היא 6% שמן קיק , 9% שמן סינטטי 75% מתאנול ותוספת 10% ניטרומתאן .

קובי, אחוז הניטרומתאן בדלק אינו תוספת על סך ה-100% (85% מתאנול ו-15% שמן) ?

מה עם האוויר שהמניפה מייצרת ?http://www.planesandmodels.co.il/forums/images/icons/icon4.gif

ישנם שינויים באחוז הניטרו, כיוון שלכל מנוע אופי ותכנון שונה, אחוז הניטרו נקבע בד"כ על פי ייעוד ותכנון המנוע (יחס הדחיסה).
בהתאם לכך מתאימים את הדלק עם אחוז הניטרו הנכון וחום הפלג.
קח לדוגמה את מנועי WEBRA, דגמי המסוקים שלהם מפיקים כוח זהה (אם לא יותר אפילו) ממנועי O.S. מקבילים באחוז ניטרו נמוך.(אגב, יכול להיות פתרון מעניין לבעיות הדלק...)
גם מנועי MOKI המוכרים לרוב חברי הפורום, פועלים מצויין עם 0% ניטרו.

קובי פ.
10-30-2008, 12:31 AM
אויייי ילדים מה יהיה איתכם הא ?

1. כמות הניטרו בדלק באה על חשבון המתנול , הדלק מתחלק לכמה סוגים בהתאם לכמות הניטרו :
א. הדלק שאני משתמש , 6% שמן קיק , 9% שמן סינטטי 85% מתנול , ללא ניטרו כלל .
ב. ( 5% ) 6% שמן קיק 9% שמן סינטטי 80% מתנול 5% ניטרו, וכן הלאה , ככל שעולים באחוז הניטרו כך יורדים בכמות המתנול , סה"כ 100% תערובת .

למה מנוע עם 10% ניטרו מתחמם פחות ממנוע עם 15% , נו תחשוב לבד חמודי ( בצעקה שמגיעה לפני הסטירה ) *** כי יש עליו פחות עומס *** ,הבנת את זה ברוך !!!!!!!!!!

מה שמקרר את המנוע זאת תנועת אוויר צח על צלעות הקירור ... נ ק ו ד ה .
שמן הקיק עוזר קצת בקירור כי הוא צמיגי ומשמן את המערכת וכמעט שאינו נשרף וכך מוריד חיכוך שיוצר חום אבל זאת עזרה קטנה בלבד הקירור האמיתי הוא תנועת אוויר ולא שום דבר אחר , אי לכך תנועת אוויר צח על המנוע ביחוד בתוך קאול היא פעולה קריטית וחשובה מאין כמוה .

כל מנועי ** המתנול ** , בנויים לעבודה ללא ניטרו כלל כאשר תוספת הניטרו משפרת את עוצמת המנוע ובעיקר עוזרת בפעולה חלקה בעבודת סרק או סיבובי מנוע נמוכים , לרוב תוספת ניטרו תתן לכם מקסימום כ- 500 סל"ד יותר בטורים גבוהים , מעבר ל-15% ניטרו אתם פשוט מחסלים את המנוע ושוחקים אותו בלי כל תוספת כוח ממשית , ממליץ לכולם בחום רב לקרוא הוראות יצרן על כל מנוע שברשותכם , זה לא למטרת כיסוי תחת אלא מתוך המון ניסיון של היצרן לעזור לכם לקבל את המקסימום ממנוע ולהנות ממנו בלי להרוס אותו .

מקווה שבזאת סגרנו את הנושא !!!
יאללה לישון .
קובי

TazmanianDevil
10-30-2008, 09:42 AM
קובי....
לא יכולת להסביר את זה בצורה יותר תמציתית וממצאת.
רק שהייתי מוריד קצת את הסל"ד שהוא מוסיף לאיזה 300-400 500 זה כבר מטורף.

דרא"ג OS ממליצים להוסיף למנועים שלהם ניטרו בהתאם לגילו (מס' שעות העבודה של המנוע) 5-15%
ככל שהמנוע עבד יותר, המירווחים בו גדלים והקומפרסיה יורדת ולכן הם ממליצים לשים יותר אחוז ניטרו כדי לפצות על כך...בלי שום קשר לחימום או קירורו המנוע.

לגבי צלעות הקירור של המנועים, בכללותם...הן לא רק משמשות שאויר יעבור עליהן ובכך יקרר אותן/מנוע...מה קורה במסוק למשל?
יש למנועים אלו ראש גדול...זאת כדי להגדיל את שטח פנים של ראש המנוע ובכך לנדף יותר חום שמצטבר בו...ממש ג'אינט HIT SINK

לגבי מנועים שעובדים עם אחוזי ניטרו גבוהים מאוד...מנועי ה-YS אוהבים ואפילו מאוד רצוי לשים להם 30 אחוז...הבדל משמעותי בין האחוז הזה לבין פחות ממנו למשל ה-20 20 לא מתאים להם.
יש לי YS 63 שפשוט "רוצח" את האויר ועובד כמו שעון דוקסא שווצרי.

ehud
10-30-2008, 02:15 PM
עדיין לא הבנתי למה מנוע עם דלק 5 מתחממם יותר מדלק 10

TooLy
10-30-2008, 03:07 PM
עדיין לא הבנתי למה מנוע עם דלק 5 מתחממם יותר מדלק 10

פשוט מאוד, כיוון שבדלק 10% ישנו יותר חומר בעירה, ניתן לעבוד באופן עשיר מעט מאשר דלק עם 5% (שאת הכוח איתו תשיג בכיוון עני יותר=חם יותר).

גיא חנוך
10-30-2008, 03:31 PM
יקר לכם הדלק? תעברו לטיסני בנזין:D אפילו המחיר של הדלק יורד

קובי פ.
10-30-2008, 04:04 PM
אהוד , אם מנוע שעובד עם דלק %5 מתחמם יותר מדלק עם 10% ניטרו ,זה סימן אחד בלבד , לא כמות הניטרו אלא כנראה שהיצרן שינה את אחוזי השמן בתערובת או את סוגי השמנים וזה מה שגורם לחימום .

אנא תבדוק טוב טוב מה מכילה בדיוק תערובת הדלק שרכשת !